Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Vă mulţumesc pentru tot, la revedere…

Vă mulţumesc pentru tot, la revedere…

UPDATE: Dacă politica postului permite libertăţile astea, cu atât mai bine din punctul meu de vedere. Libertatea de exprimare trebuie corelată cu responsabilitatea. Când îl faci pe unul şpăgar şi fustangiu, poţi să te aştepţi că s-ar putea să te coste (primul interviu)

Se termină un ciclu profesional şi de viaţă. După aproape nouă ani (dintre care peste şase şi la tv), părăsesc Trustul Intact. A fost cel mai lung (şi cel mai plăcut) loc de muncă pe care l-am avut. Şi, în 20 de ani, am trecut prin câteva…

Sigur, cea mai la îndemână e teoria conspiraţiei. O să vă dezamăgesc. Nu e nici un scandal. Şi, din punctul meu de vedere, nici n-are de ce să fie. Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrările-n mine. N-aş avea nici un motiv serios să mă plâng şi chiar nu-s genul care să-şi caute motivaţie pentru autovictimizare. E o oportunitate de carieră şi atât. Căreia, după ani de refuzuri fără să mă bat cu pumnu-n piept, am decis să-i dau curs. E decizia mea, e viaţa mea, e responsabilitatea mea.

Mi-e foarte greu să scriu rândurile astea. Am venit în Intact în 2004, direct dintr-o structură guvernamentală, fără să mă paraşuteze nimeni. Aveam un nume suficient de rezonant în mica şi meschina noastră lume încât să nu fie nevoie să mai dau probe de talent şi competenţă. Am ajuns la Jurnalul Naţional, aflat într-o senzaţională efervescenţă. Masa era cumva întinsă, n-am ridicat pietroaie pe munţi. Ziarul a ajus (şi cu mine acolo, e o realitate) lider al pieţei şi acolo a rămas. Între timp, presa scrisă s-a prăbuşit. Probabil voi scrie şi pe tema asta, dar nu acum. Acum e despre mine. Am parcurs, în ani, la JN, toate treptele de la senior editor la redactor-şef. Nu cred că-i necesar un rezumat al activităţii mele. Cine vrea vede.

Cu Antenele am început să colaborez, neinstituţionalizat, din 2005. Pentru că aveam, în paralel, un contract de colaborare cu Realitatea TV. Din 1 februarie 2007, o fac şi pe bază de contract. Trei ani şi jumătate la Antena 2 (proiect pornit chiar de la zero), doi ani şi jumătate de Antena 3 (cu statut de invitat permanent la Sinteza zilei, în paralel), chiar nu cred că am trecut prin televiziune fără să las urme. Am crescut şi consacrat un brand, Vorbe grele. Am participat, atât cât m-a dus pe mine priceperea, la creşterea Antenei 3 până la statutul de astăzi, de lider detaşat al pieţei televiziunilor de ştiri. Am luat premii, am readus plăcerea interviului (constant) de televiziune, am contribuit la modelarea cursanţilor IMA (unii dintre ei îmi sunt colegi), am aprins fitilul pentru ceea ce este astăzi proiectul Restituţia valorilor, am făcut audienţă, am adus bani staţiei şi am fost plătit civilizat, decent şi la timp. Mai importante decât toată enumerarea seacă sunt prieteniiile pe care le-am legat. Dincolo de funcţionarea de ceas elveţian a unei echipe (constituită pe afinităţi personale şi antipatii politice comune, nu pe baza vreunei strategii savante), cred că noi, Bad boys, am arătat că, indiferent de ambiţiile şi orgoliile personale, putem fi (şi) prieteni. Şi chestia asta rămâne, până la urmă…

Relaţia mea cu patronatul a fost aceea de distanţă politicoasă. Motiv pentru care chiar vreau să-i mulţumesc public. Nu m-a încurcat, sper că nici eu nu i-am pricinuit daune majore. Nu am vorbit când am venit în trust, nu cred că avem de ce-o face la plecare. Nu-s genul Ion Cristoiu, să dea cu rahat peste umăr înspre locul unde a mâncat atâţia ani o pâine albă. Nici nu rezonez la toată campania dezaxată împotriva fondatorului trustului, nici nu-l consider lumina politicii şi a business-ului autohton. E un om care – repet, de la distanţă – mi-a respectat meseria, priceperea şi statutul. Nu mă interesază conflictul lui cu proprietarul postului de televiziune unde voi lucra. Nu am participat (şi nici nu voi participa!) la el. Mi-ajung, cu vârf şi îndesat, răfuielile mele. Pe ale lor să şi le rezolve personal sau prin reprezentanţi, alţii decât mine. Am suficiente alte preocupări în viaţă.

N-am scris, până acum, nimic despre Marius Tucă şi Mihai Gâdea. Respectul se probează, nu se declamă. Ei m-au adus, pe rând, în locurile din trust unde încă sunt sub contract. Şi mi se pare normal ca lucrurile pe care vreau să le spun să le audă direct de la mine. Ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru liniştea căutătorilor în ape tulburi, amândoi m-au sprijinit, susţinut, promovat şi apărat la nevoie.  Şi nu mă pot despărţi de ei pe blog, deşi se poartă dramoletele politice în reţelele sociale.

Puteam pleca-n politică, pe un loc călduţ. Aveam şi o scuză la îndemână. N-am făcut-o, deşi am avut oportunităţi. Pentru că nu-i lumea mea. Mă pricep la presă. Asta vreau să fac în continuare. Din păcate, presa scrisă e un capitol, aproape sigur, închis pentru mine. Am ales România TV, care – o, da! – m-a şi înjurat. Plec de la liderul autoritar la un aspirant, nu e prima oară când o iau de la zero. Mă voi vedea zilnic şi cu oameni care mă detestă. Nu mă interesează. Am mai făcut-o când am ajuns în APAPS. Nu mă intimidează nici prezumtivele reacţii publice. Nu vreau dovezi de iubire. Nu candidez la Mister Olympia, n-am nevoie de sufragiile juriului. Prestez la relaţii cu publicul. Acel public care va alege să urmărească emisiunile mele. Sunt conştient de riscurile de imagine şi de carieră. Da-s băiat ambiţios.

E oportunitatea mea, e riscul meu, e decizia mea…

UPDATE: Îi mulţumesc şi eu lui Mircea Badea pentru noua dovadă de prietenie

Comentarii

comentarii

Similar Posts

349 thoughts on “Vă mulţumesc pentru tot, la revedere…

  1. De ce? O noua provocare sau / si bani. Ar mai putea fi si alte motive. Nu e treaba mea. Pe blog sigur te voi citi. Pana acum ma enervam ca scriai rar. Acum o sa scrii mai rar ca ai alte provocari la Romania Tv. Apropo de Romania Tv, trebuie sa caut sa vad pe ce canal o fi daca o fi. Oricum iti doresc succes.

  2. Sper ca nu pleci doar pentru un salariu mai bun ci si pentru o pozitie care sa fie o provocare profesionala. Daca o sa fii doar realizatorul unei emisiuni macar sa te plateasca cel putidublu decat la Intact.

  3. Cariera profesionala ne-o cladim fiecare cum putem.Importanti sunt prietenii care raman daca ramin.Daca veti ramane prieten cu unii dintre fostii colegi e un lucru foarte bun.Mult succes in continuare indiferent ce veti alege sa faceti.

  4. intr-o perioada in care fiecare isi cauta un loc de munca stabil, caldut si bine platit, uite ca exista si oameni carora le place sa riste….iti doresc sa ai cel putin la fel de multi telespectatori cati aveai la Antene

  5. Tocmai la RTV …??? La noua oficina a “prietenilor Europei” din actuala Putere …?! 😯 Uauuuu… !!!!!
    Trist ! 🙁

    Probabil ca de-aici drumurile (sau mai corect: “scrierile”) noastre se despart; viziunea fiecaruia din noi asupra “scarii de valori” si a “compromisurilor acceptabile” incepe sa difere semnificativ.
    Stiu ca “dragostea trece prin stomac” si unii ar zice ca si onoarea, dar parca, totusi, e prea … , prea … !

    Chiar si asa, tin sa-ti multumesc pt. tot ceea ce ai facut (pt. ca ai facut enorm!) pt. Romania si pt. noi toti … ! 🙂

    … Si mai sper sa-ti merite sacrificiul …, caci e unul colosal (chiar daca, POATE, nu e foarte evident … MOMENTAN) !

    Ramai cu bine coane Ciutacule si sper sa nu te dezamagesti, in primul rand, pe tine insuti: noi, spectatorii, suntem trecatori , dar tu va trebui sa te suporti pana la sfarsitul vietii .
    … Si nu va fi deloc usor !

  6. personal sunt dezamagita, dar iti respect decizia ba mai mult iti doresc mult succes si la mai mare. Sper sa fii primit bine de noii tai colegi si sa fii corect cu noi ! Cu maxim respect ptr tine si ptr toata generatia mea de luptatori si intotdeauna castigatori !

  7. Soc!!!! :)) Mult succes …. inseamna ca mai sunt sanse sa ma uit la TVR (in afara de competitiile sportive)

  8. Respectele mele. Te voi urmari in continuare sper sa ramai la fel de echidistant.

  9. e destul ca mi-a intristat valentin stan inima cu mutarea la cocina rtv, de ce mai adaugi si tu intristare? 🙁

  10. banuiesc ca multumesti publicului larg: cititorilor jn si telespectatorilor antenei. eu , ca telespectator, te vedeam ca si coleg al lui mircea, gadea si om in echipa lui tuca. majoritatea celor care se uitau la emisiunile tale te vedeau asa. nu ca angajat al lui voiculescu.
    in contrast, textul (si, intr-un fel explicatia) este centrat pe statutul de angajat al patronului. evident ca eu imi dau cu parerea exclusiv pe ceea ce ne spui tu aici. sper ca balanta alegerii tale sa fi fost una bine reglata. cu privire la multumiri: Cu multa placere!

  11. Mare surpriza, dar e treaba ta, eu oricum te voi
    urmari in continuare, nu cred in schimbarile de caracter dupa virsta de 25 de ani, sint convins ca vei ramine acelasi pe care-l stiu(din media ,nupersonal din pacate). Succes!

  12. Felicitari! era si cazul, nu te mai regaseai in politica editoriala a postului. Sunt prea excesivi cu Guvernul,Basescu…. si multi alti, nu ca nu ar merita,dar cind ii vad ca isi dau cu parerea si vin ei cu solutii,ma intreb: de ce oare nu au candidat?Ce guvern de guralivi si pesimisti ar face cu Radu Tudor, Dana Grecu, profesorul Serbanescu si avocatul Andon.

  13. Felicitari! era si cazul, nu te mai regaseai in politica editoriala a postului. Sunt prea excesivi cu Guvernul,Basescu…. si multii altii, nu ca nu ar merita,dar cind ii vad ca isi dau cu parerea si vin ei cu solutii,ma intreb: de ce oare nu au candidat?Ce guvern de guralivi si pesimisti ar face cu Radu Tudor, Dana Grecu, profesorul Serbanescu si avocatul Andon.

  14. iti inteleg optiunea,prea putin 1 ora pe saptamana la intact,sper ca doar sa ramai consecvent si sa nu devii “pupila basista” ca multi altii asa zis ziaristi,jurnalisti.

  15. Ma bucur pentru alegerea dumneavoastra. Dupa referendum dar mai ales dupa alegeri si eu am parasit Antena 3 orientandu-ma spre Romania TV.Succes!

  16. In sfarsit! De cand ti-a zis… Jurnalistul sa lucreze in presa, nu la stahanovisti.

  17. Am atata incredere in dvs. incat nu imi permit sa spun/gandesc ca ati facut o alegere gresita. E viata, vocatia, alegerea dumneavoastra si sunt sigur ca ati ales in primul rand pentru binele dvs. si al familiei, fara a va rupe coloana vertebrala.
    Cu toate ca ati plecat la un post cu a carei politica nu rezonez, astept sa’l vad pe dl. Ciutacu in actiune. Pana la urma omul sfinteste locul.
    In final tin sa va urez succes si sper(pentru ca nu e bine sa nu ai indoieli cu privire la cineva niciodata – macar 1%) ca politicul sa nu va cenzureze.
    Cu stima,
    Cristian Pop

  18. multa bafta…
    o sa incerc sa te urmaresc dar nu garantez ca o sa ma pot desprinde foarte usor de a3…

  19. Gadea,Badea,Ciutacu,Radu Tudor,Carmen Avram,Sandra,Ursu…cea mai tare echipa incepe sa se destrame?

  20. Pretine, te rog ia ceva masuri si nu mai lasa toti undercoverii si no name-urile sa-si dea cu impresia pe blogu tau. Inteleg. Si eu gandesc la fel.Nu vrei sa cenzurezi nici un pct de vedere dar … DAR sa o faca sub nume propriu nu sub tot felu’ de pseudonime de kk. Decizia ta no comentez ca nui treaba mea dar, imi place ce fain ai scris despre , iata, fostii colegi. Apreciez. Succesuri! 😀

  21. pacat ! e viata ta !sper ca Voiculescu sa cumpere intr-o zi RTV ! Nu l-am vazut si pe V.Stan acolo ?ca atunci, parca se ‘leaga’ ceva… :D. Oricum, patalamaua de antenist greu ti se va sterge !Succes !

  22. M-am simtit personal tradata. M-am enervat si m-am dezenervat in cinci minute.Pana la urma o operatie de asanare se impune in mlastina asta a televiziunilor noastre.Se pare ca iti plac provocarile si daca nici asta nu e o provocare… Respect decizia ta chiar daca ma enerveaza ca ai sarit gardul.Ti-am urmarit cu placere emisiunile si le voi urmari si de acum incolo.Succes!

  23. Fara suparare , dar nu esti acelasi care facea bascalie de RTV , ca au indraznit sa-ti faca o oferta financiara mai buna. Ma doare-n cot de lumea politica , dar esti de o ipocrizie crasa , auzi la tine “E o oportunitate de carieră şi atât” ,ceea ce faci tu este ca o flegma stramoseasca ,macar fii sincer si nu baga pe asta cu “cariera” , zi ca ai acceptat sa iti lipeasca Ghita “007” bani pe frunte a la Axinte & “Pinalti” .Ai plecat de la un post tv respectabil si ai ajuns la o cloaca de cancan-isti si junghiuri de “jurnalisti” precum sunt si cei de la Bobby & NIRO TV

  24. rtv e un cotetz poate il poti indrepta spre o ferma sau ceva de genu
    daca faci acelasi gen d emisie o sa t mentii daca nu o sa mai pierzi din fani da nu cred ca t intereseaza asta
    bafta sper ca le-ai cerut dublu daca tot o sa mergi acolo 😀

  25. Plecarea e definitiva?nu vei mai colabora ocazional în viitor cu trustul Intact ?

  26. Cresterea audientei postului unde plecati, macar pe segmentul orar pe care veti functiona, este sigura – sper ca v-au luat pentru ceea ce sinteti, nu pentru ca sa va schimbe in altceva, nu de alta, dar am banuiala ca nu le va merge 🙂 Succes in continuare, oriunde veti merge 🙂

  27. Mult noroc si,de ce nu,omul sfinteste locul…acela.Sper sa te vad mai des pe sticla….dar nu la meteo…
    Poate nu-ti pui emisiunea in acelasi timp cu Mircea ca nu am bani de inca un televizor…

  28. O spun din capul locului ca nu ma mai uit deloc la RTV,de dupa alegerile din decembrie cind parca au inebunit.OTV a ajuns mic copil pe linga ei.Nu stiu ce sperati sa faceti acolo dar postul e absolut nefrecventabil dupa ce au fost adunati acolo toti basistii rasuflati de pe laB1 sau Realitatea.O sa aud probabil despre ceea ce o sa facti la noul loc de munca,totusi e o vorba care spune ca daca te bagi in troaca te maninca porcii.Personal va urez succes totusi.

  29. Astept confirmarea pe 1 Aprilie. Daca nu e o gluma,multa bafta,sper ca nu o sa prezinti rubrica meteo .

  30. Vicor fara suparare… RTV nu e post de stiri… concureaza cu tabloidele… sti bine ce au facut cand a murit Sergiu Nicolaescu. Si ce e ciudat … ai atacat RTV de nu stiu cate ori, 2 exemple aici: ,,Viteza de răspândire a informaţiei e uluitoare. Aproape toate televiziunile planetei – cu excepţia idioţilor în transhumanţă după Gigi Becali prin Aeroportul Ataturk – sunt pe galben. Şi au şi de ce. Povestea are minim un miliard de potenţiali clienţi. Abia ăsta-i breaking news!” si : ,, La care se adaugă şi un P.S. inocent: La Răitaru mi-au crescut deja veniturile cu 50%. Până dimineaţă-l prind pe Gâdea. Ce nu ştiu copiii ăia de la OTV 2 e cât mi-a oferit patronul lor înainte să-l refuz. Dacă-s interesaţi de suma pe care ei, viermii, n-o vor câştiga vreodată, poate mă sună.”. Te respect Victor pentru toata munca pe care ai depus-o, insa cu mutarea asta se sterg mult. Nu inteleg decizia ta deloc….. Poate banii…. poate dorinta ta sa arati ca esti cel mai bun… . Imi va lipsi in fiecare Vineri de la 22 portia de ,,Vorbe Grele”. La RTV nu ma pot uita ….

  31. Soc ! E ca un traznet, nu pot sa cred,si totusi, daca nu e o farsa atunci inseamna ca ai fost jignit grav de cineva care conteaza. Spun asta deoarece te-am auzit demult intr-o emisiune, ca mai important decat banii realizati este relatia pe care o ai cu ” familia ” de la locul de munca. Oricum, daca e pe bune, sa ne anunti si pe noi la ce ora sa te urmarim pe sticla la mitomanii aia de la Romania TV. Important este sa ramai asa cum ne-ai obisnuit, cu coloana si cojones. Personal iti urez succes maxim si multa sanatate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.