Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Un sincer si friguros sa mor daca stiu

Un sincer si friguros sa mor daca stiu

Cand ma intreaba lumea de vorba, raspund; asta in general, mai ales cand intrebatorul o face in mod civilizat, nu bagandu-mi lampa-n ochi si strigandu-mi sa recunosc ca-s ticalos. Cum a facut si Alex Mihaileanu, care, impreuna cu doi parteneri (pe unul nu-l stiu, pe celalalt nu dau doi scuipati, dar asta n-are importanta acum), a lansat un proiect interesant.

Omu’ m-a chestionat politicos daca (da sau nu) votez la proxima tura de dat cu stampila. Si eu i-am zis ca nu stiu. Voi ce faceti? Si, mai ales, de ce? Daca simtiti nevoia sa spuneti si cu cine, si de ce, nu va impiedica nimeni.

[poll id=”9″]

P.S. Are vreunul dintre voi cea mai vaga idee pe cine trebuie sa onorez cu salutul meu tovarasesc pentru a avea si eu caldura-n teava caloriferului?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

70 thoughts on “Un sincer si friguros sa mor daca stiu

  1. Victore nu mai merge cu salutul,intre timp s-a inventat spaga.La mine se da aluia care doarme noaptea la punctul termic,cica sa doarma cat mai adanc atunci cand agentul termic iese din grafic si ne invadeaza indecent de agresiv robinetul batranului calorifer de fonta supus procesului de supraincalzire…

  2. Referitor la vot.Ma duc,nu de alta dar ca sa-mi decomprim sistemul nevrotic.Unii spun ca am obsesii anti prezidentiale dar sa mor daca e ceva premeditat,o mitocanie + o golanie de-a lui…vin si eu c-o obsesie de cateva randuri.Si tot asa de 4 ani intr-o veselie.Nici subiectul nu se lasa dar nici eu.Cu cine votez ? Cu ai lui Crin Antonescu.Astia din provincie,vai mama lor !

  3. Eu nu mai votez pentru cel putin zece ani de acum inainte! Doar un independent politic care-mi va transmite certitudinea ca va face ceva ma va determina sa-mi schimb opinia!
    Voi face o singura exceptie: in 2009 ma duc sa NU-l votez pe Basescu, ca sa-mi repar eroarea din 2004!
    P.S. Pentru caldura, pe primarul care este; cei din Zabrauti au curent electric, ca doar s-au inghesuit sa-si plateasca facturile!

  4. Nu intentionez sa dau idei directorilor de campanie.Totusi, daca as vota candidatul ar trebui sa aiba citeva calitati esentiale:
    1. sa fie patriot
    2. sa fie cinstit
    3. sa fie curajos
    4. sa cunoasca foarte bine limba romana
    5. sa fie excelent comunicator
    6. sa aiba simtul umorului
    7. sa aiba spirit de echipa
    8. sa fie om de cuvint
    9. sa se respecte si sa aiba un comportament civilizat cu TOTI cei din jur
    10.sa fie cineva care sa-si prezinte realizarile, indiferent de virsta pe care o are
    11.sa aibe experienta in domeniul serviciului in beneficiul comunitatii
    Dar ,deja, cred ca visez in culori si va plictisesc.
    Cred ca si un copil mi-ar raspunde ca un politician poate sa fie oricum, numai asa nu.
    Dumnezeu sa ne ajute.
    P.S. In legatura cu caldura: cui ii pasa?

  5. Eu votez dacă nu plouă:
    – Îmi place să văd activul de partid la lucru în secţia de vot
    – Am băgat de seamă că vecinii mai în vârstă apreciază pe cei ce merg la vot
    – Fetiţa mea de 7 ani abia aşteaptă
    – Îmi place să ştampilez

    Cu cine:
    – cu cine îmi dă de lucru
    – împotriva celor care nu merită
    – dar numai cu cei cunoscuţi.

    Căldură? Eu sunt dintr-un oraş debranşat de 11 ani. Scump de tot, dar sunt pe buzunarul meu.

  6. Da, ma voi duce sa votez impotriva cuiva. Cum am facut-o de atatea ori pana acum. Pentru ca indiferent daca noi (o mana de oameni) vom merge sau nu la vot, tot cativa vor guverna tarisoara asta! Si atunci, de ce pacatele mele, sa nu dau votul meu de blam cui merita mai mult si mai mult. Cine mi-a urmarit postarile mele(modeste) stie si impotriva cui voi vota. Cu cine, insa, nu stiu deocamdata.

  7. vot?ar fi primul.doar de aproape doi ani am drept de vot deci ar trebui sa fiu tare pornic(cu capu’n nori) sa votez.am auzit prieteni de varsta mea:”bai,e primul meu vot,cum sa nu merg?”..si cu cine votezi? ”habar n’am dar e dreptul meu asa ca ma duc” gresit.
    n’am nici cea mai vaga idee cu cine as putea vota.nu am de gand sa merg la vot ca nu prea am pt cine sa pun o stampila.in caz ca ma voi duce nu voi vota x,y,z ci voi incerca sa votez impotriva x,y,z.nu am pt cine vota asa ca voi incerca sa votez impotriva poate nu va iesi anumita persoana.nu stiu.dar cred ca va fi o zi placuta de lectura sau miscare in ziua de votare.

  8. Eu ma duc la vot, cu conditia sa se tina alegerile :))
    De ce ma duc? pentru ca nu stiu ce se intimpla cu buletinele ramase. Cind din 77% intentie de a merge la vot, conform sondajelor, ne trezim in seara scrutinului cu vreo 35% numarati de partide, 55% la exit poll si BEC anunta a doua zi 45%, antipatia mea pentru aritmetica de soiul asta ma face sa ies din casa.

  9. Grea alegere, în contextul poltichiei din aste timpuri !…Nu ai pe cine sä votezi, nici mäcar pe d’alde CVT, mai ales dupä ce ai auzit mesajul acestuia în Parlament, când îsi invita colegii la o oarecare cumpätare în osârdia lor de spoliere, terminând “apoteotic”, printr-o exprimare de genul: “pentru cä, populatia e cu capsa pusä”, altfel…

  10. Merg la vot !

    O să ştampilez fiecare căsuţă,să se anuleze votul,pentru că nu am cu cine vota,şi nici nu cred că o să apară Harap Alb în ultimul moment.

    La PS pot să-ţi spun că în TM au dat ăştia drumu’ la agent pe ţeavă,doar că unde locuiesc eu,avem un administrator de bloc de 101 ani care opreşte el caldura,de jos,din subsol.
    Asta o face din spirit de echipă cu ceilalţi pensionari de 101 ani din bloc,ei fiind într-o proporţie covârşitoare. Poate m-ajută D-zeu şi mă mut din blocu’ ăsta.

  11. M-am saturat. M-am saturat de ei, de noi, de voi, de mine, de tot… Pe cine sa votezi? Oricum ai vota, oricum ai anagrama logica fireasca a alegerii… tot acolo ajungi: ei castiga, tu pierzi. Am ajuns la concluzia ca daca m-am nascut viu in alta clasa decat cea politica am pierdut. Sa ma contrazica cineva…

  12. Foarte tare !!! E ora 11:02 si toate comenturile facute INAINTEA acestuia sunt de la ora 12:16 pana la 12:30… A reusit experimentul de la Geneva si eu dormeam? Stiti ceva ce eu nu stiu? Asta e blogul lui Lazarus ParAnormalus sau al domnului Ciutacu? :))

  13. ma distreaza ca tu faci orice ca sa auda lumea numele tau: dai sms-uri lui Badea sa itzi mai rosteasca numele, intri in direct si te prezintzi de 100 de ori de parca telespectatorii nu ar intelege din prima cine esti. In rest esti obiectiv, esti un jurnalist bun pacat ca esti obsedat de numele tau.
    ps. daca ma banezi …inseamna ca am spus vorbe grele 🙂

  14. Victore, te rog sa pastrezi buna traditie de pe vechiul blog a datarii postarilor, ca sa nu ma ratacesc. Eu intru mai rar pe blogul tau. Evident, daca apar solicitari si din partea altora. Daca nu, ma descurc eu cumva…
    In 2004 nu am mers la vot, iar in 2008 la alegerile locale am pus stampila la intimplare. Motivele sunt destule si pot fi intuite. Acum intentionez sa merg si sa votez, daca se vor tine alegeri pe 30 noiembrie, doar daca consider ca vreunul din cei din colegiul de care apartin are profilul moral necesar. Nu pun problema apartenentei la vreun partid politic. Probabil imi voi risipi din nou votul…

  15. … astia se rotesc ca la “Tara, tara, vrem ostasi…” Pe cine Dumnezeu sa mai votam si de ce? Problema e ca in politichia romaneasca, toata lumea are la mana pe toata lumea… Sincer as vota cu stampila tremuranda de emotie daca vreun “fiu al poporului” mi-ar dovedii macar un 2% decenta… Nu mai vorbesc de corectitudine ori devotament, ca ma bate Dumnezeu… N-am vreo mare admiratie pentru moguli da’ cred ca astia macar fura cu cap… daia cred ca o solutie ar fi un Patriciu, un Voiculescu ori vreun Tiriac…
    Multumesc!

  16. P.S. …astia, sunt convins ca si-au asfaltat prin curte mai mult de 9 km in ultimii 4 ani… :)))

  17. Chiar mă întrebam când o să schimbaţi siteul Jurnalului. Acum e mult mai bine, precedentul arăta de parcă ar fi fost făcut la începuturile webului.
    O singură problemă mai are sau poate mi se pare mie, scrollul se mişcă în reluare.
    Încă o dată, felicitări.

  18. P.S. Daca se hotaraste Badea sa se lase, convocam securistii, facem o cheta si-l mituim…:))) … fi serios Mircea, asta ne mai lipsea!

  19. Victore, cum o sa-l lasati ti si Gadea pe Mircea sa place? “Pamfletele” lui neconventionale fac sarea si piperul posturilor Antena. Stii de ce imi place Mircea? Nu pentru talente jurnakistice, pe care oricum neaga ca le are, nu pentru elevatia spirituala, ci pentru sinceritatea frusta, nefabricata pe care o are. baiatul asta nu are partipriuri politice si asta face mult bine grupului Antena. Toti stiu ca Mircea are ce are cu PSD, de aceea cand ii critica pe “ailati” este foarte credibil. Nu renuntati la Mircea, epntru ca, fara sa vreau sa te supar Victore, adevaratele VORBE GRELE de la Antene sunt cele ale lui Mircea pe care il intelege tot romnaul – de la valdica la opinca. ar spune un “bolnav” de “istorisme”. Mircea isi merita toti banii si chiar mai mult. Renuntarea la emisunea sa ar fdi o mare eroare. Mai ales acu in campanie electorala. dati-i dom’le cati bani cere, ca-si merita fiecare banut. Nu-mi imaginez Antenele fara Cristoiu, Ciutacu, Gadea, Firea si Mirciulica al nostru. Mircea Badea daca nu exista trebuia inventat.

    PS daca vrei sa nu ai probleme cu incalzirea, fa bine si puneti o centrala proprie si o pornesti si opresti cand vrei, iar daca o sa aduni banii dati pe incalzire si apa calda o sa ajungi la concluzia ca faci economii serioase si ai ce temperatura vrei in casa.
    Daca depinzi de CET-uri o sa ai caldura cand nu iti trebuie si o sa mori de frig, cand nu vrei!

    Ti-o spun din proprie experienta.

  20. Dupa ce-i ceri candidatului “sa cunoasca foarte bine limba romana”, ii ceri mai jos “sa AIBE experienta…”.
    Inteleg ca numai candidatul trebuie “sa cunoasca foarte bine limba romana”, tu nu.
    Eu cred ca un adi minune iti este suficient.

  21. PS 2 Dupa ce am vazut candidatii din zona mea, am hotarat sa NU merg la vot. Nu l-as trimite pe niciunul in parlament cu voia mea, decat daca mi-ar lua bunul Dumnezeu mintile.

  22. @Domnul Vucea: tu esti sanatos la cap? unde dracu’ ai vazut sa scriu eu aia?

  23. Eu sunt din secta Canci Vot. Tinand cont ca trebuie sa imi mut si curul pana la Consulatul de la Bonn, vreo 200 km, unde sa intalnesc fetele imbecililor de la consulat, prefer sa stau acasa.

  24. Un fost detinut din Penitenciarul de ,,CEA MAI MAXIMA SECURITATE” din Iasi povestea cum a stampilat impreuna cu colegii de celula ,acum 4 ani,saci de buletine.Deci trebuie sa merg la vot ptr a nu le da prea mult de lucru celor de dupa gratii.Cu cine voi vota? Asta nu stiu,mi-e sila de ei.Prin urmare imi voi anula votul.
    Ptr caldura,votati teava!

  25. pina in 2000 am trait cu impresia ca votul meu conteaza dar cind am vazut ca iese cine trebuie am renuntat cit despre caldura cred ca iarna asta voi tine robinetele mai mult inchise si osa fac ca pe vremea lui ceausescu o haina in plus.in rest sa auzim e bine

  26. Sub orice zambet cald, sub orice forma de manifestare a limbajului de lemn se ascunde profilul unui om care a gasit o modalitate sau alta de a face bani pe seama noastra, odata ajuns in functie. Ca om de 18 ani, va zic ca nu o sa ma duc in viata mea la vot, sub absolut nicio forma, in aceasta tara.

  27. Grea dilema pe capul romanilor votul asta din noiembrie.
    Cu cine sa voteze?
    Cu PSD? De ce? A mai fost la guvernare, iar reprezentantii acestui partid social-democrat ne cam saluta (cand?) din jeep-uri.
    Cu PNL? De ce? Pentru lipsa de caracter? Las la o parte combinatia fortata factuta cu PD-L dar, bai nene, cand ti-ai dat cuvantul e bine sa ti-l tii!
    Cu PD-L? Deocamdata, nu. (Ca la rubrica pentru debutanti. Inca nu e clar incotro si cu cine merge).
    Cine ar mai fi la rand? UDMR? Nu sunt ungur. PC? Am pus deja muraturi, prin urmare “am conservat”. Cu PRM? Ce mai face, apropos? Nu e cumva plecat de acasa?
    Ce mai bine ar fi cu “nationalitatile”, dar ma tem ca si astia se vor cupla cu cine-stie-cine.

  28. Oxiurul lui Basescu, impreuna cu omul de tinichea, cu omul bordura si ca un masiv grup de yesmeni sau zombi urlatori si aplaudaci, stransi intr-o formatie grava si solemna sub lumina reflectoarelor, fulgerarea bliturilor si in tinta camerelor de luat vederi, au lansat pe piata cea mai nastrusnica gaselnita de campanie electorala – “Motiunea de cenzura speciala si simbolica”, semnata in direct de mai sus enumeratii si supusa “votului poponar” in ziua de 30 noiembrie, impotriva guvernului (sic) PNL-PSD.
    Una din motivatii este ascunderea declaratiilor de avere de catre demnitarii celor doua partide “anti-populare”
    Pe post de transparenta totala a unei declaratii de avere a unui demnitar PDL, primarul de Valcea, Mircia Gutau, poftiti de cititi daca reusiti!
    http://www.primariavl.ro/portalvl/portal3vl.nsf/All/CB67F246DC5F983EC225747900434C82/$FILE/GutauMircia.pdf
    PS: Vedeti ca omul si-a desfasurat declaratia de avere pe mai multe documente separate care nu prea pot fi deschise simultan fara manevre speciale. cel prezentat este doar unul dintre ele.

  29. Bunicu’, saracu’, avea o vorba… “Taica, eu ii votez tot p-astia ca ailalti sunt flamanzi rau si fac prapad daca ajung la putere…”
    Idee aproximativ logica… Problema e ca a noastra clasa politica e plina de “flamanzi” indiferent de faptul ca sunt, au fost sau vor fi la putere…
    Recunosc ca, daca maine ar fi alegerile, zau ca n-as stii cui sa-i aplic stampila… Sincer, habar n-am in ce colegiu locuiesc si care-s candidatii partidelor pe respectivul colegiu… Am o oarecare simpatie politica pentru un anume partid dar, repet, nu stiu care-s poamele care-mi vor votul… Cand voi afla, probabil ca voi alege intre a vota “poama” sau a nu vota pe nimeni…

    In legatura cu lipsa caldurii… Mai pune, Victore, o plapuma… :)) parca asa ne sfatuia cineva-candva…

    S-auzim de bine cu ambele urechi.

  30. Ma calca toti pe nervi. Mai bine ma imbat si intreb si eu…hac cu cine votez?1
    Poate isi va face unul mila si ma va duce de manuta ca stampila constient si treaz eu anul asta nu mai pun pentru nimeni.Pupat CAsa pOporului

  31. Ce vot fratilor?? dar de boicot nu a auzit nimeni? inteleg ca am castigat acest drept pretios…dar unii mai bine ar sta acasa dkt sa il exercite. Nu vdti ca suntem condusi de tampiti?? sau voi ati gasit si unii cu idei..adk idioti, pe care sa ii votati?

  32. Buna dupa amiaza
    Nu voi merge la vot, deoarece nu am pe cine sa postez stampila.Aceleasi nume din 90′ ne vor umple ecranul timp de 30 de zile, spunandu-ne ce mult bine vor face domniile lor tarisoarei asteia, daca bineinteles, ii vom vota. Aceleasi figuri deja incaruntite de grija milioanelor de euro adunati cu grija din postura de parlamentar al Romaniei, ne vor spune ca ei au vrut sa faca, dar mostenirea lui Ceausescu, apoi a FSN-ului, apoi a CDR-ului, apoi a PSD-ului si in cele din urma a PNL-ului au fost/sunt devastatoare. Toti au preluat pe minus de la ailalti si au lasat pe plus, numai la mine nu se cunoaste nimic in “tescherea”. Asa ca voi pune Ozzy si Metallica sa urle in boxe si imi voi baga piciorul in el vot.
    Salutare taica si noroc

  33. Nu ma duc la vot pentru ca nu am cu cine sa votez. Desi stiam ca Basescu nu va fi demis, am fost la referendum pentru ca acolo era vorba de o chestiune uninominala: “Il mai vreti sau nu pe acest nene presedinte?” Presupunand prin absurd ca ar fi fost demis si ar fi fost organizate alegeri prezidentiale, nu m-as fi dus pentru ca nu cred ca ar fi o diferenta daca am avea alt presedinte.

  34. La cat se zbat astia de la pedele sa ne convinga, la cat s-a zbatut marinaru’ prin spania, prin piete, biserici, conferinte de presa, la cat s-a trudit biata nuty de la focoase, cu mop, cu andrele, cu gogonele, e clar ca voi vota cu oricine altcineva decat cu ei si-ai lor! Am votat de cate ori s-a votat, de teama ca buletinul meu sa nu fie stampilat de smecheri! Daca am gresit, asta e viata, nu poti fi perfect decat daca esti si marinar si presedinte! In privinta agentului din calorifer, anuntati-ma si pe mine care-i parola!

  35. o comenta pe Mihaela cea cu enumerarile calitatilor, ea de fapt vb acolo de barbatul perfect pe care inca il cauta

  36. nu mai votez decat daca ma amendeaza.Am votat pentru mai bine mereu si….este tot mai rau.

  37. Buna ziua d-le Ciutacu,
    La ora asta nu stiu daca merg la vot.Am pentru ce?
    Nu mai ai incredere in nici-unul- toti sunt o apa si un pamant,cum se spune.Eu astept ca fiul meu sa dea rezidentiatul;sambata a hotarat Ministerul Sanatatii sa il mai amane cu o saptamana-poate e bine,dar daca hotara sa il puna cu o saptamana,doua mai devreme de fosta data 9 noiembrie?.Iar discuta locuri,iar au negocieri pentru retributii la medicii rezidenti saptamana viitoare…Credeti ca iese ceva?Eu nu cred!Se lauda ministrul ca in ultimii patru ani s-a dublat salariul si e nemaipomenit!Dar stiti care a fost salariul care s-a dublat?4 milioane de lei vechi,care acum sunt 8 milioane-pai asta e salariul de medic rezident?!Mi-ar fi rusine sa ma laud cu asa ceva!Pai, pot sa ma laud,de exemplu,daca aveam 20 milioane si mi l-au dublat,acum as avea 40 milioane!Ce sa faca medicul rezident,ca nu poate plati cu 8 milioane decat chiria,poate nici toata.
    Si atunci de ce sa ma duc la vot?!Sa votez alti hamesiti,care vor trage cenusa pe turta lor?
    S-o manance sanatosi(cu jar cu tot)!
    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  38. Nenicilor,

    1. Domnu’ Vucea vorbea cu Mihaela, a uitat el sa puna inainte “Draga Mihaela,”…

    Eu ma gandesc ca nu merita sa le dau juma de ora din viata mea. Ca in parlament e aiurea, nu pot sa-l inur p-ala de l-am votat ca nu decide singur. La prezidentiale ma duc, ca acolo daca iese ala de l-am votat si nu se tine de cuvant pot sa-l injur indreptatit.

  39. …:)))) iata foc la inima ce are Basescu ca-l tot felicita lumea cu injuraturi…:)))) i se falfie motu la basca, vorba lu’ Ciutacu…:))) bai, ce naivi sunteti! :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.