Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

Fiind născut în 197o, m-a ferit Dumnezeu să apuc anii 50. Dar am apucat să citesc. Şi m-am îngrozit. Mi-a dat, însă, Ăl de Sus zile să apuc ceea ce se întâmplă acum. Mi-e scârbă. Cu excepţia faptului că încă nu te ridică de pe stradă înaintea începerii acţiunii penale, ci imediat după, zău dacă atmosfera pare a diferi prea mult. Oricine spune orice despre oricine, fără nici o probă, fără nici o argumentare, de multe ori fără nici o logică. Se scot (de la sertarul cu strânsură) dosare documentate în ani şi informaţii compromiţătoare despre oponenţi, se spurcă toată lumea cu toată lumea, se face rău oamenilor (în cel mai pur stil mafiot) prin intermediul familiilor lor. Se înfierează public, se monitorizează, se interceptează şi se filează nonstop duşmanii de clasă, se încearcă pe faţă interzicerea unor emisiuni (inclusiv prin sindicalizarea organizată a reclamaţiilor către autorităţi) şi se produc autodenunţuri de paradă în direct. Noţiunea de viaţă privată nu mai există, a fost pur şi simplu desfiinţată, informaţiile intime sunt, absolut toate, tranzacţionabile la bursa unei aşa-zise necesităţi de informare a marelui public. Care trebuie musai ţinut ocupat, cu ochii holbaţi în televizor, să nu cumva să-şi aducă aminte că trebuia să trăiască bine.

Textul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

  1. Putem să ne imaginăm foarte bine încă de pe acum felul în care va arăta în alegerile viitoare “Marea Alianţă a Dreptei”, cu Băsescu, Becali, Diaconescu OTV şi alţi “independenţi” şi “anticomunişti” de bine, precum şi circul grotesc pe care îl vor face din postura de arhangheli ai neamului. Cu multă răbdare şi rezistenţă vor trebui să se înarmeze toţi cei care vor încerca să se pună în contra regimului mafiot portocaliu şi a trepăduşilor care servesc cu devotament cauza, fie şi numai pentru a se împotrivi valului de flegme şi rafalelor de căcat ce vor răzbate dinspre actuala dreaptă (sic!) politică autohtonă. Căci, din moment ce argumentele de ordin logic şi de bun simţ au fost epuizate, doar specimene precum Becali şi Diaconescu, alături de tupeul de-a dreptul grobian de care dă dovadă clanul portocaliu mai pot susţine cauza nefastă a actualului regim politic.

  2. Oricat de ofticat ai fi ca sunt “dusmanii” la putere, sa compari anii ’50 cu actualitatea e mai mult decat deplasat. Inteleg ca esti un negativist convins si ai avut tot timpul tendinta de a dramatiza maxim orice banalitate, dar nu fa asemenea erori grosolane. Daca actualitatea ar fi macar 50% din ce era in anii ’50, ai fost de mult executat la zid sau trimis la munca la canalul Bucuresti-Marea Neagra.

  3. shogunu’
    nu era vorba numai de timbru ci si de inscriptionarea cu “tutunul dauneaza… “si cu mizeriile alea de imagini socante de pe pachetul de tigari.

  4. spunea cineva aici ca romanii sunt dezinformati, nu prosti.Romanii sunt chiar foarte prosti si am vazut asta dea lungul vietii mele foarte scurte(am 19 ani)…nu stiu daca m-am molipsit de la Mircea Badea dar parca sunt inconjurat numai de dobitoci.In 2009 cand au fost alegerile prezidentiale aveam 2 colegi care aveau drept de vot…si ii intreb cu cine voteaza..si ei cu Basescu.Ii intreb da dc??si imi raspund pai vrei sa castige comunistii??I-am lasat in pace sa balteasca in prostia proprie.La sfarsitul lu decembrie astia 2 colegi care votasera cu basescu vorbeau ei si il injurau pe Base…si le zic da ce comentati ma acuma…nu voi l-ati votat…la care primesc raspunsul mult asteptat…da pe cine voiai sa votez ma…pe comunistul ala…in momentul ala am intrat in rosu si din idioti si cretini nu i-am mai scos…am incercat sa le explic…dar nu ai cu cine…Concluzia…romanii nu sunt dezinformati…ei nu vor sa fie informati corect…natia asta a noastra are asa obsesia asta a loviturilor de stat…a serviciilor secrete…simtim noi ca ceva nu e corect la mijloc…si ramanem fixati pe o idee fara sa belim ochii si sa vedem adevarul.mie cand mi se aduce un argument solid schimb imediat foaia…si pe mine m-a prostit basescu cu textele lui in 2005 dar in 2006 deja m-ai schimbat parerea despre el…si in 2009 aveam in gand sa pun vreo bomba ceva:))

  5. Inca un show pus in scena de seful turmentat.
    In primul plan, panaramele se scuza, acuza si mai nou se autoacuza.
    In rest, clasa politica este virgina fiindca “s-a lucrat indelung la acest caz” dar… “nu exista nume si pronume”.

    In curand apare si “Autodenunt TV”. Rating-ul va fi fenomenal…

  6. Noi ne amintim insa cei care au promis nu-si amintesc. De asta poporul isi alege reprezentanti. Ca opozitia sa vegheze la respectarea drepturilor si promisiunilor celor care-s la putere. Si in caz de vointa a poporului sa-i dea jos pe uituci. Ceea ce nu se va intampla niciodata in gasca numita Romania. Triburile nu au civilizatia politica necesara intelegerii si modificarii realitatii in mod democratic!

  7. Fara legatura cu subiectul. Victore chestia asta cu premierul independent nu o face Basescu ptr ca FMI le-a impus sa privatizeze niste companii de stat in urma carora vor rezulta cateva mii de oameni fara loc de munca si cum alegerile vin la anul sa spuna ca nu el si PDL au facut-o ci unul care nu e de-al lor si in privinta caruia s-a inselat ca va face reforma si a dat-o in bara?

  8. Cum se face ca sindicalistul cel mai vocal e acuzat de sifonarea miliardelor de Euroi?Astea sint glume.O tinem tot intr-un carnaval.Vreau sa stiu cum arata noua harta a tarii adica cine ce regiuni a cumparat cu tot cu suflete asa cum se vindeau mosiile pe vremuri.Sper sa nu trebuiasca sa invat o alta limba materna.

  9. Victor Ciutacu, tu traiesti mai rau? Eu nu traiesc mai rau ca acum 3 ani dar traiesc mai bine ca in 2004 cand a venit Basescu cu acest sa traiti bine. Nu sunt pedelist, insa de vreme ce eu nu traiesc mai rau nu poat sa mor de grija altora care traiesc mai rau…e capitalism si fiecare se chinuie sa traiasca cat poate de bine. Din punctul meu de vedere e ok. Asta toamna mi-am luat o masina si asta vara mi-am facut concediulin strainatate si sa vezi fatalitate, nu lucrez nici eu nici sotia la stat.

  10. Victore,

    Iata cum miraculos cica ar exista Boc si ar fi opozabil lui Basescu. Iata cum prostii ii vor decupla din minte si Basescu va recupera la incredere ceva devenind el si ei, oricare ar fi ei! Operatiune de operatiune. Lea aratat tuturor ca nu are limita si ca-i stapanul procurorilor, ca-i poate aresta si pentru scoli renovate si pentru altele si ca poate opri si reorienta o ancheta cand vrea muschii lui. Deci, comanda la el. El e binele ei sunt sacul cu mizerii pe care il poate curata tot el pentru cei care refac juramantul de supunere neconditionata. MIZA SUNT CEI 35% CARE IL ADMIRAU SI ACUM SE INDOIESC – LABILII NATIEI!!!!!

    (De curiozitate) Ai tinut minte treaba cu pampuccian? S-ar cam coace momentul!

  11. Victore, sincer imi pare rau pentru tine. Sunt cu 2 ani mai mare ca tine si mi-au trebuit 10 ani dupa revolutie sa realizez ca nu se poate face nimic in tara aia. Am crezut ca fac eu rahatul praf, ca stau, ca ma lupt sa schimb sistemul, etc. Tu esti cam in aceeasi situatie acuma, dar te lupti cu morile de vant.
    Am plecat pentru copilul meu tocmai ca sa “traiasca bine”. Te lupti degeaba, iti irosesti energia si sanatatea de fapt pentru un popor care nici nu merita sacrificii.
    Asta e parerea mea, anyway.
    In rest mult succes si te urmaresc in continuare.

  12. Mentalul colectiv imi pare ca un calculator in care hard disc-ul are proprietatiile memoriei RAM. Adica dupa o resetare (tradusa in speta o minciuna enuntata ca un adevar unanim acceptabil) totul se sterge si viata se reia de la T0 ca si cum nimic diabolic nu s-ar fi produs.

  13. cabd basescu a zis “sa traiti bine!” noi am inteles ca se refera la faptul ca ne va oferi o romanie in care o sa traim bine. Dar el nu asta a zis, el ne-a indemnat sa traim bine, asa in general, adica sa bem min 2 litri de apa pe zi, sa manacam fructe legume, sa facem sport etc… e o problema de perceptie, pur si simplu n-am inteles la ce se referea. As putea sa extrapolez si sa extind sintagma catre n conotatii, dar cred ca ati inteles si aluzia si mahnirea…aaa, si minciuna, da?

  14. Cei care am trăit în anii 50 si eram copii pe atunci nu stiam că este posibilă o altfel de viată.După ce am crescut ne-a durut ceea ce se întâmpla unora din familia noastră sau a unor prieteni.Majoritatea ne-am împotrivit numai în gând,ajungând aproape de a nu mai spera să se schimbe ceva.După 1990 am început să credem că se poate si am început să vedem cu adevărat ce se întâmplă în lumea liberă.Cu trecerea anilor,la un moment dat,cu toate tarele clasei politice,părea că se zăreste„luminita dela capătul tunelului”,fie si foarte firavă.Au venit însă zilele care din nefericire par să nu se mai sfârsească si că nu se vor mai sfârsi niciodată,pentrucă zeii nostri de azi sunt dispusi să facă orice pentru a se eterniza la putere.Ce este mai rău este demoralizarea care apare ca atunci când ai senzatia că în orice directie ai lua-o te vei izbi de un perete.Câteodată mă gândesc că fac parte dintr-o generatie căreia i s-a interzis speranta.

  15. As avea un comentariu despre “colegii” tai de la ZU. Au strans cu greu 1000 de oameni, acestia, inteligenti, stiind ca afacerea etnobotanicelor e o afacere pd, au adus benere inteligente si baietii ce-au facut?” Acesta nu e un miting politic; dati jos banerele politice.” Mai vine careva la astfel de demonstratii?

  16. Dacă nu mă înşeală memoria juridică, mita dată în 2002… s-a prescris.
    Eu aş vrea să aflu cine a luat mită în 2009-2011.
    Dacă se poate înainte de 2020.
    MONSIU PREZIDĂNT! SE POATE, BRE?

  17. Fratilor, daca mai suntem frati si nu functionam cu totu pe individual, noi cand?

    Cand ne aratam si noi nemultumirea?

  18. Noţiunea de viaţă privată nu mai există, a fost pur şi simplu desfiinţată, informaţiile intime sunt, absolut toate, tranzacţionabile la bursa unei aşa-zise necesităţi de informare a marelui public.

    Oare fratele Ioska Buble o fi la fel de revoltat ca si tine cand ai scris asta? Ca Ana Birchall sigur e de acord cu tine. In rest, istoria se rescrie mai departe Orwellian, si doar cache-ul motoarelor de cautare mai stiu ce a fost…

  19. Elena Udrea: “Nu am discutat despre înlocuirea lui Emil Boc cu un prim-ministru independent”

    http://www.mediafax.ro/politic/udrea-nu-am-discutat-despre-inlocuirea-lui-emil-boc-cu-un-prim-ministru-independent-7987241/

    Boc, după întâlnirea cu grupurile PDL: “N-a fost o discuţie concretă despre înlocuirea mea”

    http://www.mediafax.ro/politic/boc-dupa-intalnirea-cu-grupurile-pdl-n-a-fost-o-discutie-concreta-despre-inlocuirea-mea-7987572/

    Băsescu: “Am fost pentru premier tehnocrat, opţiunea majoritară a fost pentru continuarea cu Boc”

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-am-fost-pentru-premier-tehnocrat-optiunea-majoritara-a-fost-pentru-continuarea-cu-boc-7987958/

    Deci in timp ce Elena si Mini-Me dau tare cu subsemnatul ca nu s-a pus problema demiterii micutului biciuitor al natiunii, Basescu vine si infirma spunind ca de fapt s-a discutat despre un nou premier, el sustiind un candidat independent, in timp ce majoritatea pedelista l-a vrut pe Boc in continuare. Astia sunt incapabili si sa sustina o minciuna in trei. Ca-n bancul cu militienii si becul. De citi pedelisti e nevoie ca sa confirme o minciuna-n public?

  20. Victore, tin sa-ti reamintesc un lucru: BASESCU A FOST ALES, A FOST VOTAT DE UN NUMAR SUFICIENT DE MARE DE ROMANI. Faptul ca tie iti displace atmosfera nu inseamna decit ca daca n-ai chef sa imbratisezi preferintele turmei sau pleci sau innebunesti si nu-ti mai pasa. Boborul, daca nu-i mai convine conducatorul poate “sa-l faca” la alegeri sau daca cel din fruntea statului nu vrea sa plece de bunavoie, printr-o miscare zisa democratica, poate, in cel mai rau caz, sa iasa in strada sa faca o revolutie / rascoala / razmeritza si sa-l impuste pe tiran. Simplu. Romania are o traditie indelungata si bogata in a-si lichida conducatorii. Unul in plus n-ar face decit sa ingroase manualele de istorie cu juma’ de pagina. A trecut doar un an de cind Basescu A FOST ALES! Cred ca te lasi intoxicat de ideea complet eronata ca romanii e cei mai destepti, creativi, harnici si cinstiti doar istoria e curva si ne incurca treburile. Romanii sint acum ceea ce se vede: hoti, inculti, superficiali, tafnosi si imbecili. Au disparut din istorie mari civilizatii, nu-i bai ca dispar niste fraieri…

  21. Sa traiti d-le Ciutacu! Pun si eu o intrebare, sper sa nu fiu prea prost. Sa zicem ca noi, eu, dvs., ceilalti oameni, suntem inteligenti tare. Pai, intrebarea este, ce se intampla, datorita carui eveniment ajungem noi toti care suntem atat de inteligenti sa fim condusi de un cetatean care la o simpla aruncare de privire se vede cum arata si cam cat il duce capul? Totusi… Ce ne aduce-n stadiul de victime ale acestor specimene, gen marele matroz, gen ala care se da cu oaia pe un deal (flutur cu palma la …), etc.? Eu ce sa inteleg din asta totusi, ca noi nu suntem atat de destepti? Ca asta sigur nu e atat de destept pentru ca repet, daca te uiti la el se vede simplu cum arata (e hapciuparliu!!!) si cat il duce capu’! Bafta si sa aveti o zi buna, dvs. si oamenii care mai comenteaza (inca) pe aici!

  22. Este tragic-comic ce se intampla,cu mult tupeu,in direct.Poate asta meritam,avand in vedere ca sunt foarte multi cei care sunt loiali-interesati sau nu-si cred in curatirea sistemului.
    Deh,intre noi fie vorba,rating mai mare pt base,pdl,boc,nu il face nimeni.Sunt curioasa ce s-ar intampla daca postul A3 nu ar comenta nimic despre ei timp de o zi…cu anunt public,ca masura de protest.Intreb…

  23. Ma gindesc ca mai avem de suportat o perioada destul de lunga cu astia. FEREASCA DUMNEZEU CA ASTIA AR FI IN STARE SA INFIINTEZE CEVA SIMILAR CU MINISTERUL ADEVARULUI (pentru cine nu stie dar ma indoiesc vezi Orwell – 1984).

  24. Nu mi-e simpatic Marica, de altfel niciun vames sau politist, cu atat mai mult de frontiera (stiu ce fac, ce-i mana in lupta…). Pentru acelasi motiv il antipatizez pe Blaga. Apucaturile de vames sunt detestabile pentru un om normal. Si atunci, de ce sa cred ce spune un fost vames care pe deasupra a mai facut si parnaie? Interesant este ca autodenuntul este pe linia indicatiilor Presedintelui, prim-procurorului, sefului DNA, sefului CSAT, sefului de teava, sefului de gara, sefului…adica a celui pe care oranjgutanii il numesc Basescu, ca tot trebuia ca debandada sa poarte un nume.

  25. deci eu aveam 15 ani cand ne-am scapat de dictatorul Ceausescu, iar eu ce am simtit in perioada ceausista cred ca nu o sa mai simt niciodata, si sa vina cineva sa spuna ca acum este dictatura mi se pare o gluma sau dorinta de a abera cu buna stiinta. Atunci nu numai ca nu puteai sa reclami ceva ca nu merge bine in sistemul comunist dar pe ce post de radio sau televiziune sa mai apari sa comentezi ceva… Pur si simplu nu are rost sa se faca astfel de comparatii, oamenii care au trait atunci stiu ce este teroarea dictaturii. Poate pe putoii din ziua de azi ametiti de etnobotanice ii mai poate prosti cineva…

  26. Am avut dreptate ca sunt tot mai nervosi.
    Unde este opozitia? Sus cintata alianta.

  27. Pt “ionel” şi “care dictatura este mai rea”: Niemoller, pastor evanghelist, comandant de submarin în timpul primului război mondial, spunea:

    „Cand a venit Gestapoul să-i aresteze pe comunişti, nu am spus nimic că nu eram comunist.

    Când a venit să-i aresteze pe evrei, nu am spus nimic că nu eram evreu.

    Când au venit să-i aresteze pe catolici, nu am spus nimic că nu eram catolic.

    Când au venit să mă aresteze pe mine (1937) nu a mai fost nimeni care să mă apere.”

  28. Sincer,mie mi-e scarba sa-mi mai fie scarba!
    Statul spui tu,simplu cuvant din DEX.Cu voia ta, te-as intreba eu…acel stat a carui definitie sa gaseste in cartea aia mare pe care scrie DEX uitata intr-un raft de asa zisa biblioteca,stearsa din cand in cand numai de praf?
    A,da si apropo de prea minunatele autodenunturi tare la moda in vremurile prezente.
    Nu stiu de ce, dar tot mai tare am convingerea ca acestea sunt tot mai asemanatoare cu o licoare bahica. Cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai … de interes!

  29. Toate aceste discutii mi se par sterile …parca suntem Dinamo care in fiecare an se pregateste de champions league..

  30. astept “CEL DE AL XIII-LEA CONGRES”oricum urmarim asta numai ca suntem romanii si descoperim mereu metode inedite

  31. @ De marius
    Poti sa spui ce vrei despre clasa politica dar de Dinamo sa nu te legi.

  32. Apropos de cei care intreaba: “Ce, tu traiesti mai rau?”
    Hm, si eu, personal, traiesc mai bine, dar datorita catorva lucruri care s-au intamplat acum vreo 4 ani (si de 2 ani incoace, stagnez). Insa in jurul meu sunt foarte multi oameni care traiesc mult mai rau de 2 ani incoace, inclusiv parintii mei. Mentionez ca niciunul dintre noi nu lucreaza la stat, sau nu a mai lucrat la stat de prin ’90. Si atunci eu, oare chiar traiesc mai bine? Nu se reduce totul numai la banii mei si atunci, NU, nu traiesc mai bine. Imi pare rau ca nu sunt egoist, portocaliu, sau atat de destept ca sa-mi dau seama de directia buna in care ne indreptam. Dar ma mandresc cu faptul ca sunt contemporan cu voi, cei care vedeti directia cea buna. Va invidiez.
    Sunteti siguri ca nu s-a desprins unul din suruburile in care statea prins acest indicator de directie?

  33. Victor, off topic pentru ca nu stiu unde sa postez.

    Nu ti se pare dubios ca in urma cu cateva luni, Egiptul lanseaza un brand de tara (gen Romania – Land of Choice al nostru) cu denumirea: “Egipt – Where it all begins” ca la putin timp dupa, atat ei cat si vecinii lor sa “arda” de dorinta de libertate ?

    Ma duce cu gandul la celebrul articol publicat inaintea revoltei de la Timisoara (daca nu ma insel) suspectat ca ar fi continut mesaje codate.

    Oaia conspirationista.

  34. Victore,

    Scuze ca poate postez ceva off topic dar:

    Chiar sunt numai TIMPITI in Romania?

    Acept ca oamenii de rind pot fi manipulati, dar chiar asa sa fie TIMPITI si DOBITOCI si in televiziunile astea care se cred independente? (Aici nu ma refer la tine, Ciuvica,Badea,Dragotescu si alti citiva)

    Pai e evident ca Basescu a facut o DIVERSIUNE cu schimbarea Paiatei de Premier boc, DIVERSIUNE cu invinuirea lui Marica ca Factor principal in coruptia din vami, iar acum se face o alta DIVERSIUNE cu actiunea ANI asupra liderilor de Sindicat.

    Diversiuni facute sa atraga atentia asupra a ceea ce se intimpla in Vami si stoparea actiunii de demascare a legaturilor cu structurile politice.

    Sa nu uitam ca prin aceasta actiune ANI face presiune asupra Liderilor de Sindicat cu privire la fortarea adoptarii Codului Muncii.

  35. Ce nu inteleg e ca nu se prea arata si alte “treceri”cu ajutorul mafiei din vami gen droguri ,etnobotanice….care fac multe necazuri oameni

  36. Chestia sta asa: Se culeg informatii si se fac dosare pentru cand vor trebui. Apoi daca se organizeaza un miting antibasascian in Arges cautam dosarul potrivit din 2005 si apare imediat urgenta anchetei cu individul arestat preventiv. Nu stiu daca respectivul e vinovat sau nu. Dar stiu ca dosarele sant tinute la dospit si folosite cand e nevoie. Asa functioneaza statul politist si ticalosit. Avem nevoie de parlamentari sa incropim o majoritate, cautam dosare, chemam individul si il punem sa aleaga: esti cu noi sau dam drumul dosarului? Sa traiti bineeeee…

  37. Cosmin Gusa (fost mebru PSD) descria la un interviu dat BBC-ului ca mai mult de jumatate dintre politicieni sunt peste 50 si aveau inca inainte de 89 pozitii autoritare su functii politice. Si mai zicea ca in politica romaneasca exist o regula de baza: “Niciodata sa nu fie cineva promovat daca nu poate fi santajat cu ceva”. Iar astea ar fi tabieturi interne ale partidelor romanesti.

  38. O clarificare mica, poate utila: autodenuntul se ‘invata’ la parnaie, foarte usor si printre alte lucruri ‘utile’ (multi parnaisi sunt mai tari decat cei mai multi avocati perindati pe la toate posturile TV); Mrica ar fi trebuit sa plece singur si capul si fizic, dupa tzeapa majora de la greva spontana de la Min. Fin, remember?
    Si acu’ am o intrebare: cine-i da dreptu’ unui singur om, fie el Preshu’ Romaniei, sa decida ca Romania nu este un stat social, ai? K suntem un popor fara colana vertebrala, de curve de tot felu’ si de jegoshi, si de tzigani, asta deja stim, altceva?
    Si, BTW, de ce dreak tot sunt invitati aceeasi-aceeasi oameni mereu la stand-up comediile de la TV?
    Victore, omule si domnule, mai cauta si altii, ca ne tara asta plina doar de portocalii.
    Maxime Felicitari pentru atitudinea verticala si transhanta a Bisericii Ortodoxe Romane, :))
    Zile cat mai bune,

  39. Apropo, astia care eram cat de cat cu capu’ pe umeri pana in ’89, va mai aduceti aminte de ‘vomk crea o era noua…nu voua’ ??!!
    Asta e, oculta mondiala nu doarme nici o clipa doamnelor si domnilor…

  40. Imi este atat de sila de portocalii,incat aproape ca nu mai am puterea sa comentez imbecilitatile lor.Totusi,ieri, portocaliul era cam spalatacit.Sa mai fie vre-o speranta??????????

  41. @emi
    Speranta schimbarii in mai bine exista, e vesnica, dar la noi…las as-o faca altu’. io nu ma bag…
    Asta e problema!

  42. @ Laureatus: frate, nu-i chat, e blog, ajunge!
    @Lorentz: Gusa e ultimul care ar trebui sa ridice aceasta problema

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.