Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

Fiind născut în 197o, m-a ferit Dumnezeu să apuc anii 50. Dar am apucat să citesc. Şi m-am îngrozit. Mi-a dat, însă, Ăl de Sus zile să apuc ceea ce se întâmplă acum. Mi-e scârbă. Cu excepţia faptului că încă nu te ridică de pe stradă înaintea începerii acţiunii penale, ci imediat după, zău dacă atmosfera pare a diferi prea mult. Oricine spune orice despre oricine, fără nici o probă, fără nici o argumentare, de multe ori fără nici o logică. Se scot (de la sertarul cu strânsură) dosare documentate în ani şi informaţii compromiţătoare despre oponenţi, se spurcă toată lumea cu toată lumea, se face rău oamenilor (în cel mai pur stil mafiot) prin intermediul familiilor lor. Se înfierează public, se monitorizează, se interceptează şi se filează nonstop duşmanii de clasă, se încearcă pe faţă interzicerea unor emisiuni (inclusiv prin sindicalizarea organizată a reclamaţiilor către autorităţi) şi se produc autodenunţuri de paradă în direct. Noţiunea de viaţă privată nu mai există, a fost pur şi simplu desfiinţată, informaţiile intime sunt, absolut toate, tranzacţionabile la bursa unei aşa-zise necesităţi de informare a marelui public. Care trebuie musai ţinut ocupat, cu ochii holbaţi în televizor, să nu cumva să-şi aducă aminte că trebuia să trăiască bine.

Textul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Trebuia să trăim bine. Vă mai amintiţi?

  1. Un autodenunt care are loc in 2011, despre mita data intre 1996 – 2002?!!!
    Maine, daca doresc sa intru intr-o tabara opusa zeului, colegul de gradinita ma va reclama la politie ca i-am mancat budinca, pe vremea cand eram la gradinita, grupa mica???

  2. Cat de precis ai scris, pana la urma nici nu mai stiu ce e mai grav, ca-i Baselu presedinte sau ca se indobitocesc romanii cu mana lor!?! Viva el comandante Che Guevara… ne mananca in fund sa depasim Congo, da-n jos

  3. ce-mi provoaca scarba? halul in care a ajuns aceasta tara. viata oribila in care suntem nevoiti sa traim, si sa ne lasam minititi si furati la nesfarsit. si de ce nu arestati in mod arbitrar, dupa capriciul unor neispraviti.

  4. Din aceeasi categorie, Sorin Blejnar despre Ponta:
    “Afirmatiile domnului Ponta poate au fost spuse la nervi, dar sunt lipsite de orice suport si de orice temei. Daca domnul Ponta are anumite informatii cum ca eu as fi savarsit o fapta de natura penala, il rog sa faca un DENUNT CALOMNIOS la DNA la adresa mea”

  5. Din pacate inca mai aud voci in jurul meu care spun ca Base face curat in sistem de aia zbiara angajatii mogulilor. Nu e orb mai mare decat cel ce nu vrea sa vada.

  6. “Care trebuie musai ţinut ocupat, cu ochii holbaţi în televizor, să nu cumva să-şi aducă aminte că trebuia să trăiască bine.” Corect! Si cei care fac toate lucrurile alea oribile de mai sus totusi nu fac un lucru crucial: nu-i pun pistolul la tampla sa-l oblige sa se uite la toate porcariile de care se folosesc. Nimeni nu e obligat sa citeasca stenograme,sa se uite la activisti de partid in direct. Asta e o diferenta fundamentala fata de anii 50, acum nu esti obligat sa asculti acitivistii, iar denunturile publice presupun si participarea VOLUNTARA a acelui public. Iar bietul “marele public” participa 100% voluntar, nu intoarce spatele si da din mana a lehamite. Sa se anunte maine suspendarea lui Zeus(de ex.) sa vedem cati ies in strada pentru el. Destui, mai multi decat ar spune sondajele.

  7. Fix la fel se intampla!
    Doar stim cu toti ce a fost bunicul lui Boc! Si sangele apa nu se face! Atitudine, gesturi,discurs,supusenia,identice, cred. Slujirea regimului pana la moarte.
    Mi s-a facut scarba cand am citit povestea tortionarului bunic. Dar, asa e in Romania, acestia devin reabilitati si victime!
    Iar detinutii politici,schingiuiti in inchisori, supusi la munca silnica, intorsi mutilati acasa,cu stigmatul pus de dusman al poporului, etc,care au mai ramas,nu au primit nici macar o despagubire de la statul roman. Si nici urmasii lor.
    Au devenit si ei, ca multi altii, o masa de manevra pentru partidele politice,cumparati pe te miri ce inaintea unor alegeri. Promisiuni si texte memorate.
    Nu mai vorbesc de traumele psihice, de teroarea, de frica si consecintele de ordin social – interdictii de tot felul.
    Nu e nici o deosebire intre modul cum au fost ridicati cei de la vama, in toiul noptii si cum se proceda atunci.
    Acum ceva ani mi-a povestit cineva o discutie cu un lucrator din SRI, mai tanar.Tipul sustinea sus si tare ca tot ce s-a intamplat, cu detinuti politici, deportari, sunt fantasme. Povesti.Ca nu e nimic real, ca li s-a explicat si li s-a spus lor care e de fapt adevarul si ce se urmareste. Ce poti sa mai comentezi? Doar ca ceea ce se intampla acum a fost pregatit cu grija, cu mult inainte.
    In concluzie – esti baiat destept!

  8. Romanii nu sunt prosti, sunt dezinformati, orbiti de flacara violet, fermecati de posetele blondelor si vrajiti de zambetul malefic al profesorului.
    Ei nu inteleg ca nu sunt egali in fata legii , ca daca se duc sa se intereseze de un dosar penal ca parte vatamata, sunt trimisi la plimbare, ca dosarul nu poate fi vazut de oricine insa, in alte cazuri, probe nepublice din interceptari ajung sa fie ascultate de oricine, la tv. Cine raspunde juridic pentru asta? Poate ne raspunde comisia UE.

  9. Domnule Ciutacu,in tara asta,poti sa ai parte de absolut orice fel de experienta a mizeriei morale,poti testa manifestarea politiei politice pe viu acum,in 2011;poti experimenta cum ajungi in spital sau la parnaie;poti experimenta umiliri maxime la care te supun autoritatile statului,cele pe care tu le platesti de fapt;poti vedea in direct cum esti prostit pe fata ca o duci bine si habar n-ai;poti avea privilegiul de a-ti privi parintii cum mor in mizerie dupa o viata de munca,sau cum iti crapa nepotii mergand la scoala cate 6km.pe jos,la -10 grade.Totul,in timp ce nu ai decat datorii fata de stat.In acest timp, ei “isi permit” orice extravaganta,pe cand statul roman”nu-si mai permite” sa platesca salarii…pensii…alocatii….sanatate….educatie…siguranta….liniste.Traian Basescu a confiscat orice urma de progres dobandita in acesti 20 de ani grei pentru poporul acesta,ne-a dus inapoi in anii aceia in care ne era frica sa vorbim,in care nu aveam voie sa protestam,dar aveam privilegiul de a ridica in slavi un megaloman,un bolnav de putere si o partenera cu ifose academice si de competenta maxima, instalata sefa peste tara doar pentru gratii de budoir.Tot ce-mi mai doresc,este sa apuc si ziua in care vom scapa de ei….si ziua asta sper sa vina cat mai repede!

  10. Dacă eşti pe câmpul de luptă, faţă în faţă cu inamicul, şi ştii că dacă nu tragi tu, el o face oricum, ce hotărâre ei? Ai vreo opţiune “democratică”?

  11. Victore eu nu stiu cui s-a adresat Basescu cand a spus “Sa traiti bine!”. Din cate vad sigur nu s-a adresat poporului. Altii traiesc bine si stii si tu la care oameni ma refer.

  12. Nota: aprecierea precedenta despre prostia romanilor nu are nicio legatura cu domnii Talmacean, Hoara, Visan, Boc, etc.

  13. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Daca trebuia sa traim bine,ne aminteam oarecum …ca avem macar memorie,ca restul,am pierdut la greu.
    Notiunea de viata privata (si mai ales LIBERA) nu mai exista,asa cum spuneti.
    Pentru Dvs. si generatia tanara mai sunt sperante de a apuca alte vremuri mai bune,dar pentru noi,mai batrani,nu mai e nicio speranta..decat scarba asta de viata.

    Va doresc numai bine,cu tot respectul,
    IoanaP

  14. Daca nu ne-am mai consuma asa din orice ar fi foarte bine.Riscam sa ne si imbolnavim.Trebuie sa fim indiferenti,sa nu ne pese de nimic si traim…bine.

  15. Domnule Ciutacu

    Cred ca daca se continua cu asa zisa “reformare a statului” si a romanilor o sa fie mai rau decat in Transnistria

  16. Domnule Ciutacu,

    corectati-ma daca gresesc cu aceasta idee a mea, pentru ca tv ul ma sufoca cu planuri de ce si cum face basescu: e clar ca isi curata drumul catre noile alegeri:face curat in partid pentru alegerile care trebuiesc pregatite. Un premier independent pe care sa se de-a vina este perfect, iar “intinerirea, restructrurarea”, vin la pachet,si asa la alegeri vom avea un partid nou, imagine noua, noi am facut reforma, independentul nu si-a facut treaba, oamenii uita extrem de repede si ne vom trezi iar la vot cu oamenii entuziasti ca pdl a scos tara din criza… Ce spuneti? nu cam asa pare?
    nu vrea sa-l alunge nimeni pe boc, il ajuta, ii spala imaginea…bases nu uita de unde vine…si ce vrea…sa mai conduca tara!

  17. Sa-l aresteze pe Marica si pe Pasat, si eu va garantez ca creste pib-ul,salariu minim pe economie si nivelul de trai.Ah,si titele la femeile care nu e fericite!Ca e multe,saracele.

  18. Tot ce se intimpla e frectie la picior de lemn.
    Au prins pe cei care iau mita dar nu pe cei care dau mita.
    Fenomenul e de douazeci de ani cunoscut. Dupa schimbarea regimului politic printre primi oameni inlocuiti ai fost sefi de vama.
    Acum il acuza pe Marica, un oare care popa fost puscarias, nu ca Marica ar fii Papa Ioan Paul.
    Sunt Numai fumigene menite sa acopere deranjul din cadrul FRATIEI OCULTE pdl-iste.
    Sunt din ce in ce mai nervosi si asta e bine, problema e sa nu-i lasam sa se calmeze

  19. Vezi exemplul…intai pregatim terenul,,regina e din randul liderilor de sindicat,, si dupa o zi gasim un fost parnaist cu bube-n cap si dator la noi si il punem sa iasa pe tv si sa dea vina pe un lider sindical facand-o pe sifonarul patriot. Nu mai tine,ne-am saturat de intoxicatii securiste sunteti penibili. Ce presedinte de tara da fuga in papucii de casa si cu camasa trasa pe el in graba la radio abonament sa spuna el care este adevarul ca e deranjat de ,,antene,,? Romania a devenit un ospiciu.

  20. am crezut pînă de curînd că băşinescu a furat alegerile, dar stupoarea mea creşte pe zi ce trece cînd descopăr cîţi sunt de mulţi cei care l-au votat pe chiombaliu. este înfiorător . nivelul cultural-politic al românului tinde spre zero. atîta prostie pe cap de locuitor nu cred că mai există în lume.

  21. “Sä träiti bine! = slogan electoral care l-a propulsat (PENTRU 2 MANDATE) în dealu’Cotrocenilor !!!… “Vorbä sä fie cä…târg se mai face !’

  22. Exact asta vrea si Ochila sa ne explice. Ca nu traim inca bine pentru ca nu si-a dus la capat lupta anti … anti cui sau ce lupta el. Inca traim rau pentru ca Mutu nu plateste la restaurant, pentru ca Pacuraru facea chestia aia pe care nu o recunoaste nici un barbat, pentru ca Chireac si Cocos se balacaresc in cadrul unei conversatii, pentru ca Marica a luat o spaga la care s-a cam activat prescriptia extinctiva. Si ultimul motiv pe lista, cu voia dumneavoastra, pentru ca-l crede majoritatea. C-asa e in democratie.

  23. Chestia care se intampla zilele astea e de manual politic pentru cei interesati.

    Se ia un nene care-i golan de felul lui, dar care-i golanul altora, si care e dat ca tap ispasitor pentru a acoperi golaniile celor care conduc in momentul de fata.

    La obiect, Marica e un golan. Si cand spun golan, inseamna ca a luat spaga, a facut trafic de influenta, a santajat(genul ala de targ care se face prin sedintele inalte, o clipire din ochi si o strangere de mana pe sub masa fara ca ceilalti sa vada), a dat la presa atunci cand nu-i convenea lui, facand sa planga mamele altora(am incheiat citatul), si a tacut din gura atunci cand ii convenea.

    De curiozitate, l-a vazut careva pe Marica la televizor acuzand ceva in perioada in care Directia Vamilor era condusa de liberali ? Hai, raspundeti cinstit.

    Exact asta-i modul in care Basescu si PDL castiga si alegerile, conduc si Romania impunandu-si vointa. Vezi Geoana si alte multe exemple din urma.

    Cea mai mare greseala a opozitiei, oricare ar fi ea, partide, societatea civila, moguli, comentatori, facatori de opinii, etc ar fi sa-i ia apararea lui Marica doar pentru ca e atacat de basisti.

    E ca si cum ai spune ca Geoana nu e prost.

  24. Update: Pai, Base zice ca vom trai bine,( cam prin 2015, daca nu iesim din sistem) da’ numai daca-i mai votam o tura !
    Si ma gandesc ca fraieri sunt destui…

  25. @Cristian: aici nu-i vorba de aparat sau nu omul. indiferent cat de golan ar fi Marica, acuzatiile celuilalt golan mai si trebuie probate. sau, ma rog, ar trebui, intr-o lume normala la cap

  26. PS:

    Prabusirea lui Basescu e aproape, opozitia din partidu lui il va da jos.

    Sunt aproape convins ca anul asta Basescu o va sfarsii urat de tot.

  27. Nu mi-e foarte simpatic Marica si sunt ferm convins ca nu e usa de biserica, dar ce s-a intamplat astazi intrece orice imaginatie in materie de porcarie. Este asasinat politic pe fata si pute a Cotroceni de la o posta. Nici macar nu au incercat sa fie subtili, toata scena a fost facuta pentru prosti. Putzoii aia de la masa insistau ca vina nu este a oamenilor politici ci a lui Marica, noul vinovat de serviciu. Efectiv mi s-a facut greata si imi venea sa-i flegmez pe toti 3 de la masa cu bolta. Incredibil ce se intampla…asta nu mai este tara. Este o jungla nenorocita, un catun ordinar demn de lumea a 3-a. Si ne miram ca UE se tine de nas cand vorbeste cu noi? Inca cativa ani cu Basescu si ne vom infrati cu Etiopia si Congo. N-avem ce cauta in Europa.

  28. @Victor

    Eu zic ca aici e vorba de golaneala generala. Te rog sa ma crezi. Altfel de detalii nu dau din trei motive. Unul ca nu ma regasesc in balacareala asta generala. Doi, pentru ca nu sunt vreun Becali ca sa spun la tv, sau in public, ce-am auzit eu stand la o cafea cu altii. Desi aici nu e vorba de auzit, ci de STIUT. Trei, chiar daca a castigat Marica “meciuri” mai trebuie sa stie sa si piarda, pentru ca nici o echipa nu e invincibila timp de un deceniu si ceva. Iar echipa, la formare cel putin, a fost foarte apropiata de anumite persoane din PNL. Vorbim de anii conventiei democrate.

    Ungureanu are ceva personal cu Marica, e adevarat. Ba in puscarie a fost bagat chiar cu stiinta si “ajutorul” lui Marica. Marica era cel care a insistat pentru trimiterea echpei respective la Giurgiu si negasind altceva, l-a “facut” pentru state falsificate, adica ala aparea ca a pontat, dar de fapt isi vedea de altele prin oras.

    Ca Ungureanu ala o fi fost un golan(si cred c-o fi fost) lasand sa treaca tiruri cu tigari sau ce mai zice Marica, asa o fi.

    Dar pana una alta nici Marica n-a probat nimic, si nici ala.
    Doar ca nu e corect cred eu sa spui imediat ca Ungureanu trebuie sa probeze, pe cand Marica e crezut instantaneu.

    Cum se organiza un examen in vama, cum reprezentantul sindicatului trebuia sa participe. Asa e legea. Sau era intr-o perioada. Si de acolo pornea totul. Marica avea impresia ca facea un favor conducerii respective(poate chiar il facea, respectivii fiind pilele cuiva) si astepta aceleasi gen de favoruri dupa aceea.

    Si de aici poti pleca in sus, vamesi in vami bune, sefi de vama, firme de comisionari in vama, etc.

    Cand gasea pe unul care sa-i tina piept, si care nu-i dadea norma de functii ceruta(din diverse motive, poate le vroia pe toate pentru el, pentru partidul respectiv, sau mai stiu eu ce), cum il dadea la presa. Nu stiu si nu zic ca pe bani. Poate folosea unui curent politic la un moment dat. Dar e cert ca avea intrare la anumite…cercuri din presa inca inainte de a exista realitatea sau antena 3.

    Iar tu poate iti poti aminti mai bine perioada 2002-2003. Si o sa gasesti in Romania Libera din perioada aia o inregistrare sau o stenograma, in care Marica tocmai ce se bucura ca l-a dat jos pe Dinu Gheorghe si acum urma sa-si puna el oamenii, bani, etc.

    Verifica te rog daca nu crezi.

  29. asta era cel mai inflacarat PNList si anti PDList.s-a dat odata peste cap si acum e seful PDListilor pe Vaslui.si acum coordoneaza si activitatea vamesilor de la Albita:)

  30. intrebarea este cind vor trai si ei prost sau foarte prost?cu alte cuvinte va apuca cineva sa le ia din desaga cheagul adunat prin furt?
    opozitia tace milc milc despre acest subiect!

  31. noi românii nu ne cunoaştem istoria şi tare mă tem că o vom repeta.

    În ’50 metoda a funcţionat. De ce n-ar funcţiona acum pe o generaţie proaspătă care habar n-are cum a fost in ’50. Dacă nu ne prindem de schemă, istoria se va repeta.

  32. Eu am auzit un zvon care circula printre cei din justitie:regina nu e Marica,ci Boc,ca de aia il vrea schimbat Base,cica l-a prins cu ceva tigari de contrabanda. 🙂 Ramane de vazut.Deocamdata alta explicatie pentru schimbarea lui nu vad.E prea precipitat totul.Eu zic ca nu vor merge cu ancheta pana la capat.Se fac de ras toti din pdl.

  33. Unii traiesc bine, alti o duc mai rau. Ce vreti, daca spunea Basescu “Sa traiti bine cu totii!” era ceva, dar nu a urat la toata lumea asa ceva. Sper sa plece cat mai curand, desi nu stiu care ar fi in stare sa-i ia locul.

  34. @Victor
    Daca esti interesat de articolul din 2003 din RL cu stenograma lui Marica uite un link

    Imi cer scuze daca link-ul respectiv incalca vreo regula.

  35. @Cristian: stiu poveste. nu-i Marica vreo lumina a anticoruptiei, da’ puteau si portocaliii sa gaseasca unul macar neimplicat in contrabanda si trafic cu stupefiante

  36. In anii 50 nu cred ca puteai sa il bestelesti pe presedinte zi de zi la TV.Ciudata dictatura asta a lui Basescu, in care televiziunile difizeaza ce vor si ziarele nu sunt cenzurate de nimeni.

  37. Voi repeta obsesiv aceiasi intrebare pentru toti indignatii care scriu aici: ASA! SI?! inimi de viteji blogari…

  38. Victor nu pe tine te acuz. Tu faci ceea ce trebuie. Noi nu facem nimic. Datoria ta este sa semnalezi, datoria noastra este sa reactionam…

  39. @ionel: ai niste texte de propaganda de Modrogan in tine de moare lumea. hai ca p’asta cu “nu e dictatura ca-l injurati voi pe tiran la tv” am invatat-o pe dinafara. dat fiind ca e bun cate un pedelic de prasila p’aci, iti propun o intelegere: vii si tu cu olecuta de imaginatie la tine si te desemnez oficial bufonul curtii mele imperiale. da’ sa fie niste texte noi, nu d’astea fumate. daca nu esti in stare, imi pare rau, da’ ne despartim. placa asta pot s-o aud si de la Lazaroiu. iar ala macar n-o da anonima 🙂

  40. Intr-o aparitie televizata insusi Basescu avea pe masa un pachet neinscriptionat(era la o bauta).Au existat si atunci persoane care au comentat acest lucru.Erau din contrabanda cu siguranta.Cine il aproviziona?Sau erau dint-un duty free? Ca nu prea a mers prin stainatate….

  41. victore, e grav ca intre marea contrabanda si operatiunile de aport valutar special de pe vremea lui ceausescu, nu e mare diferenta. la fel, grav este ca aceleasi personaje orchestreaza astfel de operatiuni. atunci, ca si acum, in favoarea partidului la guvernare.
    in gubernia in care traiesc, cea mai mare poarta de intrare in tara a oricarei marfi, implicit si cea mai mare poarta de contrabanda, vorbeste lumea in port ca o parte din obolul dus pe linie ierarhica, este carat cu o geanta, lunar, cind unicul ciine care este specializat pe depistarea de stupefiante merge la bucuresti, la antrenament. evident, nu ciinele, insotitorul cara marfa. tot in port mai gasesti personaje cu apect de amaristean care au in geanta peste 300k euro de dat buna ziua, la fel cum mai poti gasi masini in a caror portbagaj, zac uzual cam 3 milioane de euro.
    tot in port, cind mascatii ridica documente, in saci, in saci se mai afla si bani care nu mai sint evidentiati in procesele verbale.
    asta nu e o poveste recenta. din astfel de foloase neimpozabile s’au dedulcit toti cei trecuti la guvernare.
    la fel, in apropierea alegerilor, fiecare aflat la putere a declansat astfel de operatiuni, ca sa taie sursele de finantare ale inamicilor, indiferent de tabara politica, in cazul de fata factiune a aceluiasi partid.
    problema reala nu este matrozul dus cu pluta, de la cirma tarii. problema reala este optiunea electorala, delegitimarea clasei politice, lipsa de vointa cronica a celor care s’au tot perindat la guvernare. o sa te dezamagesc… stii ca si liberalii au fost beneficiarii unor astfel de prestatii?
    ai oameni de teren, conduci o redactie, nu te mai lamenta intre doua uimiri ingenui si da’le drumul pe teren, fara servite, doar la pont, fara parti pris’uri !
    ponturi verificabile cauta sa le obtii in privat, nu delatiuni cetatenesti de bine, caci din practica curenta orice actiune de acest gen este social suicidara, pentru “avertizorul timpuriu”.

  42. Despre ce a scris Mircea pe blog: cât de imbecil poate fi un om? Cât de penibil? Şi mă refer nu numai la cei doi proşti cu blog, dar şi la fraierii care au pus repede botul şi s-au bucurat.
    Şi au comentat.
    NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII, JAVRELOR! :LOL:

    Just in case: SE POT CUMPĂRA ANTENE DE SATELIT, deşi nu cred în imbecilitatea operatorilor de cablu, la o adică. Asta ca să ating şi acest subiect.

  43. p.s. in valiza insotitorului de ciine amusinator de stupefiante, uzual, se afla 1 500 000 euro.
    asta ca sa ai the big picture.

  44. pai nu ziceau cea mai mare parte din votantii lui basescu ca noi sintem in nato si ue astfel incit este imposibila dictatura?!!!!

    “basescu este cel mai democrat si anticorupt presedinte”

    p.s. am o dilema: daca regele are mai multe regine de sex atit masculin cit si feminin inseamna ca e bisexual… cred ca e primul dictator bi din istoria tarii

  45. pai asa fac portocaliii astia de fiecare data,tot timpul vin cu tot felul de scandaluri la tv,prin presa..pt a n-i s-e distrage atentia de la problema reala … Basescu spunea ..sa traim bine…si traim tot mai rau.
    Acum il acuza pe Vasile Marica de coruptie,ca nu este pro MuBasescu.
    PD-l-isti se cred curati ca lacrima.restul sunt corupti sau sunt de vina ca tara merge prost,slugarnicii Basisti si chiar el,nu au nici o vina pentru nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.