Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Tranziţie grea: 20 ani, cu EBA şi Marean

Tranziţie grea: 20 ani, cu EBA şi Marean

Imediat după Revoluţie, Brucan ne-a dat optimist 20 de ani să ne facem bine la cap. În decembrie s-ar împlini sorocul. Eu propun să sărbatorim în Piaţa Revoluţiei cu EBA preşedinte şi Marean premier. De curcubeu se ocupă ai lu’ Obama.

Mai mult, aici

Dedicaţia de mai sus – ascultaţi-i versurile înainte să mă înjuraţi, credeţi-mă pe cuvânt că merită – e, în egală măsură, pentru amândoi. Doar e melodia lui 2004, anul când ne-am pricopsit cu cel mai manelist preşedinte din istoria planetară şi când Obama de Ferentari şi-a început triumfalul marş politic. Dacă ăştia doi se combină, să-nnebunesc dacă rodul dragostei lor nu va fi Maharajahul României!

UPDATE: Uitasem să vă semnalez o bijuterie de comentariu politic. Mea culpa!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

98 thoughts on “Tranziţie grea: 20 ani, cu EBA şi Marean

  1. Pai cum dreaq sa-i treaca cuiva prin cap acu 20 de ani asa ceva ? Totusi scena aia cu Nicusor la TVR ar trebui sa le dea frisoane unora . Istoria are prostul obicei sa se repete.

  2. Buna seara d-le Ciutacu,

    Nu ne-am facut bine la cap dupa 20 de ani,din pacate,desi ne-am dorit-o.

    Aveti mare dreptate;”EBA şi Marean sunt cele două personaje (nu personalităţi) politice ale momentului. Inundă ecranele televizoarelor, enormităţile le ies şuvoaie pe găurile gurilor, lumea se cruceşte, scuipă-n sân, hohoteşte, dar urmăreşte şi comentează aprins ca la meci.”
    “Dusmanii imi dau tarcoale,vai de viata mea…”
    si a tuturor oamenilor de buna credinta.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  3. marean e mai sukar…eba a facut mai putine greseli ca el si tot e mistho…dar marean. imi vine sa plang. cand ma gandesc unde va creste copila mea…de cand am si copil ma gandesc tot mai serios sa fac in asa fel incat sa nu prinda clasa I-a in Ro. in alta tara.

  4. @Victor Ciutacu

    iar eu voi sta pe scaunul electric 🙂 si jucand la table ( facute cadou de catre fata lu’ tata ) 🙂

  5. Ciutacule,

    Tu ai licenta ca sa faci broadcasting la melodii? (sau totul pica pe trilulilu) ?

    Vezi ca am auzit azi ca Printesa si-a largit orizontul lingvistic prin cuvantul “schizofrenic”. Nu cumva te afli in spatele acestor progrese ?

    Fiara.

  6. Victore ai sintetizat totul prin asta:

    ”Când lipseşte materia primă, n-ai produs finit”

    Sa vedem cate procente de lipsiti de orice materie prima ne va releva votul.

  7. Dupa 20 de ani …, nicio legatura cu Dumas, sintem numiti ticalosi de o alta Elena decat aceea pe care o stiam chimista de renume mondial si ni se tin discursuri de catre un alt peltic decat acela pe care il stiam, care pe deasupra mai are si probleme in a conjuga verbul “a fi” !
    Cred ca Brucan a zis’o la misto ca ne facem bine…
    P.S.Maneaua o mai auzisem,uite mai am si eu 2 propuneri:
    – pentru Marean
    http://www.youtube.com/watch?v=XPOwCA0Nchk
    – pentru EBa
    http://www.youtube.com/watch?v=XciJVJYBjNc

    Enjoy !

  8. Orice boala isi are leacul chiar daca virusii au fost inoculati cu intentie. Precum virusul gripei porcine , numita politic N1H1,a fost cu intentie plasat pe piata, asa si politicienii nostri sunt virusi creati chiar de noi.Am trait cu speranta ca in douazeci de ani se va crea antidotul pentru acesta clasa politica. Numai ca am renuntat de mult la vaccin si continuam sa ne tratam cu pilule EBA si Vangheli-manele . Sa nu ne mai miram ca sunteti cadorisiti cu scaune electrice si scroafe in copac.Ma tem, cum minunat domnul Paler spunea,ca Romania isi va alege tot conducatorul pe care-l merita.Uitati-va la sondaje . Ele spun clar ca pe primele locuri la alegerile prezidentiale se afla Basescu si Geoana. Desigur dupa cum majoritatea celor ce se plimba pe litoral , la sambra oilor sau pe langa ceaunele de mancare din parcul Izvor se comporta( tras in poza,dansand sau pupandu-se cu “candidantii”), parca incep sa intuiesc ca tot Basescu ii reales.Voi ce credeti? In al doilea tur Geoana ii va ceda voturile lui Basescu sau vice versa? Faca-se voia voastra: Sa traiti bine!

  9. EBA, VADIM si BECALI in parl. european.ce show! abia astept scaunul electric in mijloc iar ,,arhanghelii” cu icoane pe langa el.
    acasa mici , bere, si multe multe almanahe!
    sa ne traiasca prostii, alesi si alegatori!!

  10. Pentru orice cioara puiul ei este cel mai frumos…cat despre Marean,ascensiunea lui nu-i o surpriza tinand cont de aprehensiunea romanasilor pentru mocangeala!Ca doar si acum ne gandim ca aia care o sa vina trebuie sa “dea ceva”,nu?Si apoi intr-o tara in care Elena Udrea se doreste presedinte de ce nu s-ar vrea si Marean?Ca care-i diferenta intre el si actualu’?Doar de nuanta…

  11. Ar fii duo-ul care ar putea rasturna prezicerea domnului Brucan dar si multe dintre legiile universale ale lumii!

  12. eu zic asa: EBA presedinte, Vadim premier, Jiji ministru de externe, Marean presedintele Academiei Romane iar Base hahaitor de serviciu!

  13. Tzoparlanca a simtit ca asta e momentul esential pentru parvenire si ca odata trecut o sa fie bataia de joc inclusiv a prietenilor din Bamboo.
    Asa ca isi joaca prima dar si ultima carte, totul sau nimic.Taica-su stie si el asta poate mai bine ca noi toti si o ajuta din umbra sa ajunga cumva acolo cu ultimul tren.Eu mi-as dori s-o faca constient fiind ca si el e pe duca si ca mai tarziu n-o mai poata ajuta sa-si implineasca fitza asta ieftina cu EBA la Bruxelles un fel de purcea in copac ca tot este la moda termenul.

  14. Sper ca epoca PD-L&PSD sa fie punctul de minim ca, apoi, sa ne revenim.

  15. Uneori, bolnavilor li se induce de catre medici criza! Dupe care, cica, ori, ori! Boala noastra dureaza de mai bine de 20 de ani, cronica si indaratnica, ne suge de vlaga si sperante. O fi asta criza datatoare de sperante?! Oare ca sa ne fie bine, tre’ sa ne fie intai ingrozitor de rau?! E un an al dracu’ de greu si de ciudat. In naivitatea mea imbecila si paguboasa, inca sper sa se aleaga apele! In subconstient, deznadejdea si speranta detin cote egale in constiinta mea. Si sunt teribil de obosit si nu ma invat minte neam!

  16. 234 zile si 5 ore si timpul se scurge. Asta este termenul Brucan. A ramas in istorie dar cred ca trebuie sa mai vina un Brucan si sa schimbe teoria ca altfel o sa avem muuult mai multi de “escu” la fraiele patriei. Cu respect.

  17. Da…Am citit, mi-a placut…Talent ai, Victore, spiritual esti cit cuprinde ! Felicitari. Dar uite m-a enervat Cristoiu…Este la Firea si i-a adus atitea “omagii ” “copilului timid de 30 de ani”, ca am crezut ca este Toader sau Cezar Voinescu…Ce-o fi cu dl.Cristoiu ?Din cauza asta, nici nu am mai urmarit emisiunea. Te astept pe tine la ora 9, adica peste citeva minute, Ce invitat ai ? Dar, lasa ca o sa vedem. Cit despre Cristoiu, cu toata jena,cu scuzele de rigoare, dar “o fi innebunit lupul”?

  18. E bine ca ai puterea sa faci haz de necaz….eu am abia 22 de ani si ma gandesc cu groaza cum o sa-mi fac un rost….si ca mine sunt mii…nu se intrevad prea multe succesuri la orizont….

  19. Revelaţie

    Doctor şi marinar – doi vechi şi vajnici scorpioni,
    Unul şeptar, altul pătrar firav ; ei sunt deja pioni
    De bază şi în top, în urbea cea cu multe căcăreze
    A lui Bucur, rudă cu Gigi ce stă în fund pe pioneze.

    Otravă multă-n cozi cu ace mari îşi adunară fiecare,
    Cu gândul la momentul rânduit pentru schimbare.
    Să fi uitat şeptarul acea insultă ordinară cu “stafia”?
    Sau o păstrează grijuliu când va să-nceapă sindrofia?

    Îi ştie fişa medicală, plină din cale-afară, pe de rost.
    Poate să-l lase-n grija doamnei negre, dac-ar fi prost;
    Dar nu-i în firea rea a scorpionului şeptar ca să rateze
    Unica şansă de chirurg versat – capul pleşuv să i-l reteze.

    Da dragilor, va fi schimbare de scorpion cu scorpion
    Sorin la tron, urmaş ai lu Traian, Emil şi tov. Ion…
    Şi-atunci, precis, îşi va alege un isteţ, puternic etrier
    Pentru pilonul ţării, numindu-l pe Năstase premier.

  20. Ce sa comentez? Ca mi-e atat de sila…Marean este, din pacate, reprezentant al unei parti (prea) numeroase din poporul acesta. Eu imi pierd incet, incet, tot respectul pentru PSD-pe care chiar L-AM AVUT. Speranta mea se indreapta catre PNL.

    Va dati seama ca pentru biata dobitoaca “scaun electric” n-are rezonanta pe care o are in capul oricarui om normal, care a vazut macar un film, nu mai zic sa fi si citit despre executiile din SUA! Pentru un om normal, “scaun electric” inseamna executie prin electrocutare a unui condamnat la moarte, nu scaun care are niste mecanisme comandate electric. Sau poate e ea mai “tehnica” si nu stiam eu, dar nici macar asa…

    Articolul ar trebui citit de Ion Cristoiu. Sa vada si el o mostra de gandire NORMALA a unui om NORMAL, care are o buna relatie cu logica. Nu stiu, poate incearca psihologie inversa( nu ma pricep, dar parca asa ii zice). Cum sa-mi explic altfel faptul ca ne spune ca el va vota cu semianalfabeta de Basescu Elena? Are vreo polita de platit mogulului? Crede ca pe noi ne tin nervii ca sa ascultam aberatii de genul celor spuse de el la Firea, careia-REPET-ii face deservicii? Gabi Firea chiar este o profesionista, dar nu stiu cum a suportat sa asculte …tot ce a ascultat in seara asta de la Cristoiu! De fapt, se cam vedea si pe fata ei, dar a tinut piept, oarecum.

    In faza in care se afla Ion Cristoiu, eu la Sinteza nu vreau sa-l mai vad. Si pot spune ca imi pare rau ca am ajuns sa zic asta. Inca.

  21. Sunt plecat din ro din 2004, dar urmaresc cu atentie cea ce se0ntampla in ro.in special prin intermediul antenei03.Domnule Ciutacu ne trebuiesc,cred, vreo 100-200 de ani sa ne rrevenim.E o bataie de jeu ceea ce se-ntampla acum in ro.tara plina de incompetenti,hoti,si puturosi(ma refer la cei la care le platiti taxe si care,prin statutul lor ar trebuii sa duca tara la un nivel de trai acceptabil si onorabil ptr. fiecare cetatean platitor d-impozite).O tot dam ca Romania este o natie latina,dar nu incercam sa copiem exemplul unei tari ca:Germania,tarile scandinave,Canada,Australia,Japonia, care au totusi o democratie bine consolidata si-n care cetateanul platitor de taxe are un nivel de trai decent.L-am impuscat degeaba pe ceausescu.Acum ne conduc unii si mai rai decat raposatul.Cred ca una ca si fiica marinarului(la cum vorbeste) n-ar avea loc intr-o democratie la cum se vrea in romania,nici intr-o echipa de facut curat prin scoli ca sa numai vorbesc de parlamentul european.Pacat de tinerii cazuti la revolutie si de sperantele a milioanelor de romani platitori de taxe ptr. o viata mai buna.Apropo,ce se mai aude de fata cea mare a presedintelui care pe vreme de criza financiara a cheltuit 1 0000 000 de euro.Fiscul,institutiile ce fac?Si gand ma gandesc,ca-n secolul xxi, in anul de gratie 2009 in Romania exista zone in care oamenii n-au lumina curenta si apa.Rusine!!!!

  22. Dai tiganului un deget si iti va lua toata mana, spune o vorba.
    Iar despre Brucan mi-aduc aminte ca m-am simtit foarte ofensat cand ne-a prezis cei 20 de ani. Zic ,” mosu e diliu ,ca doar n-om fi un popor de retardati sa ne trebuiasca douaj’ de ani nenorociti ca sa ne trezim “. De fapt, dom profesor , fie-i tarana usoara, a fost indulgent, foarte indulgent dar a comis si o eroare: noi nu suntem ” stupid people ” ci very stupid people.

  23. ps.Domnule Ciutacu un sincer bravo ptr. tot ceea ce scrieti si spuneti pe la emisiunile de specialitate.Imi aduceti aminte de cei 4 muschetari de dumas(Ciutacu+Gadea+Badea+Stan).Va multumesc.

  24. Cei doi protagonişti şi-au câştigat notorietatea în mod diferit. Marean săracu’ are scuze atunci când faultează limba română, că n-are la bază multe facultăţi. Pe vremuri de criză se poartă Glaymourous& Kitsch, care nu-i casă de modă, ci o modă dictată de prostime. Poleiala eftină, tre’ s-o recunoaştem, nu prinde bine decât la oamenii pe măsură.
    Halo, fraţii mei, mai mult sau mai puţin albi, asta nu ţine de foame!!!

  25. Va rog sa mă scuzatii sunt ud tot. Am plâns de a sărit cămaşa de pe mine. Nu mai am prosoape in casa sunt la uscat toate, la Firea, Cristoiu a pledat pentru EBA, ca sărmana sa sacrificat si a lăsat ea Bambu orfan sa se facă “Ieuroparlamentar” sa mă fericeasca pi mini !!! Oy, oy.

  26. Cand ne-a spus Brucan ca ne trebuie 20 de ani, l-am injurat toti. Acum, mi-as fi dorit sa aiba dreptate. Anul asta ar trebui sa avem alegeri generale!
    Poate romanii cu cap vor renunta o zi la plasme, Grecia si masini pentru un vot care conteaza ani de zile.

  27. Super tare dedicatia 🙂
    M-am saturat de personajele astea politice de doi lei.
    E timpul sa implinim profetia lui Brucan si sa alegem ce e mai bine pentru noi.

  28. Mişto poza din jurnalul.ro!
    În decembrie sunt în Piaţa Revoluţiei! Ar fi fain să se umple piaţa cu alde noi, bieţii românaşi. Eu mă gândeam că n-ar strica să ni se dea la salariu (ajutor şomaj, concediu maternitate etc.) “spor de umilinţă” după 20 de ani de “tranziţie”.
    Cu Lenuţa preşedintă şi Obama Rahoveanu premier ne scoatem – pe două mandate – din orice plictiseală.

  29. asocierea lui marean cu EBA pe considerentul ca amandoi sunt certati cu limba romana, nu mi se pare totusi relevanta: EBA va face politica (ce-i drept, putativa), atata vreme cat tatal ei va avea un cuvant greu de spus (foarte probabil pana la toamna) pe cand marean are substanta! marean, ca si WC tudor, ca si jiji becali, are un bazin electoral bine conturat, dupa chipul si asemanarea sa. PSD-ul a avut de castigat de pe urma lui marean cat timp acesta a facut parte din esalonul 2, intrucat electoratul standard al PSD-ului nu cred ca se aseamana cu electoratul lui marean iar PSD-ul a cumulat voturile din ambele parti. pe masura ce marean va dobandi mai multa putere in PSD si va iesi in fata, PSD-ul, risca sa piarda din electoratul standard.

  30. Intrebare: Daca Gadea e Diaconescu, Badea e Ogica, Ciutacu e Petrica si Barbosu e un “vizionar” atunci cine e Magda Ciumac,Stan?!

  31. Domnule Victor Ciutacu,m-am intrebat de ce totusi Crin Antonescu nu creste mai mult in sondaje? din discutiile cu prietenii mai sceptici,am inteles,oamenii au analiza lor si care suna in felul urmator,Crin Antonescu castiga alegerile,pune primministrul liberal si se coalizeaza la guvernare cu PDL,fapt neagreat de toti votantii antibasescu si antipdl,marea majoritate a cunoscutilor mei vor alianta de guvernare PSD-PNL,atata vreme cat candidatul Crin Antonescu nu garanteaza ca nu se aliaza cu PDL,nu cred ca va obtine voturile necesare pentru castigarea prezidentialelor.Profesorii,cei din sanatate si cei forfetati de Pogea nu mai vor sa stie PDL-ul la putere,au incredere in sinceritatea lui Crin Antonescu,dar vor garantii ca daca voteaza pro Antonescu,nu se vor trezi dupa alegeri cu oamenii PDL-ului in barca puterii,deci opinia clara se refera la faptul ca atunci cand Basescu pleaca de la putere,sa plece cu tot cu PDL.Neincrederea a aparut atunci cand domnul Antonescu nu a exclus varianta aliantei de guvernare cu PDL,daca continua tot asa nu cred ca va intra in turul doi si in plus oamenii asteapta si solutii de la PNL nu numai intepaturi la adresa unora sau altora,oricum posibilii votanti nu vor o alta inselatorie gen actuala alianta PDL-PSD.

  32. bre ioane, ce legatura are subiectul care se discuta aici cu rationamentul tau, oricum gresit?

  33. Nu pricep de ce i se face atata reclama negativa Elenei..de parca daca ar castiga, ar veni sfarsitul lumii.Prea multi frustrati in Romania:>

  34. @Nu.sNormala: nu-i scoate nimeni cu de-a sila enormitatile din gura. mai multa reclama negativa decat isi face singura nu-i poate asigura nimeni.

  35. Domnule Ciutacu cu tot respectu cred ca Copilu asta se simte jignit, sincer asta nu a avut succesuri in politica doar succes in lumea manelistica 🙂
    eu o banuiesc pe eba ca in acele table se aflau trei carti acunse de mare importanta:
    1 DEX
    2 dictionar romano-englez
    3 ghidul bunelor maniere lectura suplimentara pt ea si pt tata
    Cat despre politica din romania e varzaa cu cateva mici exceptii.
    Nu pot decat sa ma rog si sa visez la o minune in alegerile ce urmeaza.
    Le pot aminti tuturora ceva important Desteaptate romane!

  36. nus citova ( nus normala) nu poti sa trci din prima pagina a cancanului in parlamentul ieuropean, nu poti de pe un podium de moda sa gandesti la strategii economice etc, eu simplu cetatean am vazut doar gafe si prefacatorie in prestatia ei politica, o invit cu oricare de pe blogul asta mai putin cu tine sa avem o discutie cu si despre implicarea unui ales in starea de fapt a unei natiuni si iese sifonata, cand vei intelege si u si ceilalti ca odata si odata tre sa se faca ceva si pt tara asta nu doar pt cei alesi!
    spunem ceva bun facut in ultimi 20 de ani in tara asta in care distinsu de tacsau a fost la putere, zi-mi un lucru bun pt tara facut de base ( tine cont macar base are calitati de comunicare dar ea are doar nesimtirea de a-si parca masina unde vrea ea, cand vom avea si noi un model de diplomatie si de capacitate in fruntea chiar vrei sa continuam pe drumul asta manelistico dramatic pe care suntem

  37. Salut tuturor,

    Desi paradoxal, poate e mai bine ca pleaca cine pleaca la PE. Oricum aia d-acolo n-au o impresie extraordinara despre noi (nici nu vad de ce ar avea-o) asa ca n-au cum sa o strice mai mult “nou-trimisii”. Dar asa poate respiram mai liber noi cei de-aici.
    Faza cu scaunu’ nici macar nu mai merita comentata – cine vede in fata lu’ tata altceva decat o mostra de dispret fatza de tzara n-are logica nici cat maidanezii ciuruiti de primarul-plangacios.

    stupidity rullezzz -))
    unfortunatly -(((

  38. NOI SUNTEM DE VINA PENTRU TOT CE SA INTAMPLA.ASTA E TRISTUL ADEVAR.AVEM NEVOIE DE MODELE FALSE.AVEM NEVOIE DE OAMENI CA BASELU.

  39. …şi se reintroduce pedeapsa cu moartea, nu? Văd că deja s-a cumpărat scaunul electric. Dacă merge la bătânelul ăla, poa’ să meargă la toţi pensionarii. Munceşti până la 70-72 de ani, pe urmă ţi se face cadou scaunul electric. Banii de pensie se reorientează la buget. Economia o să duduie din nou, cu EBA & marean. Becali o să fie ministru de externe. Musai!

  40. Domnule Ciutacu,uitati-va putin la prima poza de aici…la domnul Boc 🙂 Defapt …oricine e invitat s-o faca! Ce remarcati 🙂

  41. saracul Brucan… a fost un optimist
    dar nu doar EBA si Marean sunt vedetele zilei.
    eu cred ca ei sunt doar cei bagati in fata de unii care se distreaza copios pe prostia romanilor care inca mai ies la vot, dar mai ales platesc taxe si impozite inventate sa le finanteze afacerile personale.
    paerea mea…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.