Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Topul bogaţilor din ţara săracilor

Topul bogaţilor din ţara săracilor

Am intrat într-o pasă melancolic-blegoasă. Şi am început să postez aici, cu acordul autorilor, texte(le altora) care-mi plac. Nu mă interesează cum au fost scrise ori pentru ce. Azi vă ofer spre lectură opinia unei femei bogate, Mihaela Nicola, despre prezenţa ei în topul milionarilor. Istoria underground a poveştii textului e mişto. Avem o relaţie bună, am felicitat-o, pe sms, pentru desemnarea ei drept cea mai bogată publicitară a României. Mi-a răspuns, scurt, pe sms şi, larg, pe mail. După o discuţie telefonică, a fost de acord să-l public, aşa cum l-a scris şi l-am primit.

dragul meu genial si arogant, dar drag

zic sa-ti multumesc pentru gandurile frumoase si sa-ti trimit unele generoase inapoi te felicit pentru escaladarea audientelor la emisiunea ta si iti urez … mii de grp 🙂

cat despre topul forbes si faptul ca m-a deconspirat a fi intre (cei mai) bogati, ce sa-ti spun? mi se pare ….. defaimator in oricare sens ti-ai putea imagina

anul trecut le-am trimis o scrisoare in care-i rugam sa ma intrebe inainte de a preciza o “avere” pe care mie insami mi-ar fi greu sa o evaluez. au ignorat gratzios rugamintea si au socotit ca mi-am adaugat vreo 15 milioane euro intre timp

e trist si inutil, dupa parerea mea, un astfel de clasament intr-o tara care agonizeaza in saracie.

imi pare “fake”, de la cap la coada! sa ne intelegem: nu mimez, ipocrit, modestia, dar consemnez: exista si “bogati” care detesta ostentatia

imi plac competitiile (si mai ales victoriile :-)) ele se rezuma insa, pentru mine, la performanta profesionala a agentiei. din concursul despre bani si avutie personala refuz explicit sa fac parte

am fugit intotdeauna apasat de obiectivul “bani” si de indiciile “imbogatirii”: cum stii, am si port un singur ceas, acelasi de peste 10 ani, conduc aceeasi masina discreta, beau cafeaua in acelasi loc de peste un deceniu, stau tot 10 ore pe zil la birou, iar cea mai importanta bucurie pentru mine continua sa fie miscarea in aer liber si o carte buna. asadar “milioanele” au doar ….. valoarea abstracta pe care le-o confera registrul contabil. s-apoi criza tocmai ne-a invatat pe toti ca banii pot deveni cea mai neinsemnata dintre certitudini

a, nu! nu ma jenez ca-i am, mai ales ca am platit intotdeauna, prompt, taxele la stat 🙂 dar ma irita aritmetica lor fisurata

eu ma socotesc “bogata” doar pentru ca: sunt sanatoasa (si asta este cel mai important, cum ar spune amicu’ nostru comun, primar in exercitiu), sunt frumoasa (asa zice presa glossy), sunt iubita (dar asta stiu numai eu)

apropo de valori

pentru ca exista si “bogati” care pretuiesc etica: ce naiba cauta in astfel de clasamente antreprenori/oameni de afaceri care nu au platit impozit statului roman pe avutia lor? si acesta e un motiv pentru care nu ma simt bine laolalta cu ei

zic ca cea mai pretioasa si dezirabila zestre ar fi, totusi, pentru oricine… o minte elastica, pentru ca mintile frumoase “se intrebuinteaza” relaxat pentru a produce bani

niciodata pentru a-i numara 🙂

in fine … acum ca esti parte din protestul meu intim la un demers cu rezultat pe care il socotesc stanjenitor

te imbratisez cordial si astept vestea triumfului in lupta ta (inegala) cu fiscul

🙂


Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “Topul bogaţilor din ţara săracilor

  1. Un comentariu cu mult bun simt, pe care doar cei cu multi bani pot sa-l faca. 🙂
    Odaca cu scaderea numarului de bani, incep sa apara mici sageti, urme de ranchiuna, anumite scapari ale unor frustrari ascunse etc…
    Cei cu bani foarte multi se afla undeva prin stratosfera, iar lipsa totala a grijilor ii face capabili sa fie frumosi cu adevarat. In acest caz fiind vorba de frumusete atat in interior, cat si la exterior.
    Chiar daca e neplacut sa constati ca oamenii frumosi sunt in general doar cei lipsiti de griji, e totusi placut sa-i vezi din cand in cand si sa stii ca ei exista. Iti multumesc ca ai postat (cu acordul ei) acest mail.
    Si totusi, cat adevar in vorba aia Romaneasca: “Banii n-aduc fericirea, dar o intretin”. 🙂
    Felicitari doamnei! Ma inclin plin de respect, la fel de cordial cum a fost si imbratisarea pe care dansa ti-a oferit-o.

  2. Imi aduce nu stiu de ce aminte de un episod din VT, cu privire la Sodoma si Gomora, raspunsul dat lui Avraam : “daca vor fi 10 drepti in orasele acelea, nu le voi nimici” – sau cam asa ceva.
    Btw, in topul acela, matale pe unde esti ? 😀
    P.S. Ne lasi sa credem ca ai incheiat discutiile referitoare la huidu? Uff, bine ca s-a terminat !

  3. @pretender: eu nu figurez, nu m-am calificat si nici n-o sa mi se intample
    P.S. nu mai pot cu Huidu!

  4. ar trebui inventat vreun Oscar pentru Ipocrizie sau Rupere de realitate.
    si eu sunt sanatoasa, frumoasa si iubita, dar imi pun serios problema ce voi minca si ce va minca familia mea joi (pentru ca azi, marti, dar si maine avem ce minca).

    De fapt, e vina mea pentru o critica “gratuita”: nu stiu cine e madama si nu stiu nici cu ce se ocupa.
    Daca tot are bani si “talentul” de a face bani, poate raspunde la niste intrebari de cetatean sarac. (sper sa nu devina a doua generatie a lui madam Tatoiu).

    In ultima vreme, in presa de la noi si de afara, se tot vorbeste despre “salvarea bancilor”. Nedumerirea mea este urmatoarea: bancile DE CINE trebuie salvate? s-a gasit vreun analist politic care sa-si puna intrebarea asta? am tot auzit DE CE trebuie salvate bancile, dar nu si DE CINE trebuie salvate bancile! (nu inteleg de ce nu trebuie salvata si firma lui gigel din coltul blocului). de ce trebuie salvata o banca? isi asuma si ea riscuri intr-un contract cu un cetatean?

    Si o alta nedumerire de-a mea de cetatean sarac intr-o tara cu multi oameni de succes financiar: daca Romania nu este in zona euro, nu are moneda euro, de ce Romania trebuie sa contribuie la salvarea zonei euro (adica a bancilor)?
    multumesc

  5. am vazut oameni atit saraci cit si mai mult
    sau mai putin bogati (si aici si in afara)
    cu suflete amputate. nu banul iti strica
    structura interioara ci tu insuti
    (persoana X) te strici (pe dinauntru)
    daca nu esti in stare sa gestionezi
    situatia. suna cam ca in cliseul
    ala legat de arme si oameni.

  6. Avem Forbes in Romania?Avem,restul ce mai conteaza?Ne mai legam acum de niste impozite si alte alea!
    Avem si Foreign Policy,avem si Cosmopolitan,avem de toate,hai ca ne-am dat dracu’!Vai steaua noastra!
    Ma impresionat dna Nicola cu ceasul dumneaei!Cunosc oameni care cistiga 3oo de euro pe luna,maxim,si care atunci cind beau un pahar,tin neaparat sa imi explice,ca sunt mari pasionati de ceasuri si pina nu-mi scot ochii cu un fake jalnic,pe care au dat o caruta de bani,nu se lasa!
    Sarutari de miini doamnei Nicola pentru mostra de bun simt!

  7. Când mă gândesc la câtă„materie cenusie”se zbate la limita decentei si chiar mai jos,nu voi compătimi nici o categorie de milionari,fie ei sănătosi,frumosi si iubiti pentrucă nu se simt bine pe o listă de bogati,din cauza unora a căror avere pare să aibă,sau chiar are o origine incertă.Părerea mea.Vă multumesc.

  8. auzi victor, de ce nu faceti voi o serie de emisiuni cu invitati de genul asta pe la sinteza zilei, in care sa mai auzim si altceva decat basescu, udrea sau…de fapt sa auzim altceva decat moni, ramona, simona sensual etc. din pacate nu prea mai avem modele sau mai bine spus niste tinte dupa care sa ne ghidam. pe bune. decat sa il vad pe unu ca face nus ce cu marmosim sau altu cu nus ce companie, mai bine vad pe cineva cu bani dar care a gandit serios modul prin care sa faca bani. acum nu stiu ce sa spun, pt ca nu cunosc foarte mult mult despre tipa aceasta, mai maulte stiu despre foasta doamna columbeanu, din pacate!

  9. gretos… nici nu zici ca a facut pr vreodata 🙂
    p.s. pt rmgc si “rosia montana” a facut pr?! (doar o simpla curiozitate)

  10. Sunt unii bogati care iubesc discretia si modestia.Sunt rari ,dar exista.De-alde Patriciu nu fac decat sa ma scoata din sarite.Propuneri de subiecte pentru tine(indraznesc,cu riscul sa ma critici,pentru ca vad ca esti plictisit):premier Nastase sau cum nu tace Iliescu( o asemenea chestiune trage in jos psd-ul,inconsecventa costa voturi);posibila demisie in bloc din parlament a opozitiei care cica ar determina o miscare vizibila pe plan extern-pe dracu ,fiecare e pe cont propriu,nu mai intereseaza ce face vecinul decat daca ajuta statul respectiv,dar poate vrem sa facilitam trecerea reorganizarii prin parlament in lipsa opozitiei cat si a legii votului prin corespondenta.Am scris despre aceste lucruri pentru ca vreau sa vorbesc liber in tara asta,cat se mai poate.

  11. Chiar daca esti iubita , draga Mihaela , sa sti ca te iubesc si eu , in alt mod , bineinteles … asa cum i-mi iubesc toti semenii care nu trec degeaba prin aceasta viata , pentru ca existi si refuzi sa faci parte din ¨turma¨ . Poporul asta are mare nevoie de oameni ca tine , Felicitari !

  12. Tare epistola…si cand te gandesti ca provine de la o prezenta in topul milionarilor dintr-o tara in care tinerii isi tin parintii decedati mumificati la fereastra pentru ai vedea postasul si a le incasa pensia.Ha,ha,ha scoate-l repede pe bunicu din frigider si baga-l la fereastra ca vine postasul si trebuie sa-i incasam pensia ca traim in tara in care se crapa de foame dar cu milionari de top ha,ha,ha.

  13. Foarte tare textul, am ajuns la munca, am citit un text excelent, al unei femei, al unui om cum nu credeam ca mai exista, modestia este cuvantul de ordine intr-un om frumos, acum am sa beau o cafea buna, facuta de mine si imi vad de frumoasa mea viata.

    Sa fii iubita doamna, sanatate Victor Ciutacu.

  14. Ce pot sa spun este ca are mult bun simt,milioanele facute fara “afaceri” cu statul ma impresioneaza si ma stimuleaza,ma fac sa cred ca se poate si asa.Fiecare a avut o “trambulina” care i-a propulsat spre bogatie.Noi astia “prostii” care am muncit cinstit si fara resurse grase,dupa revolutie,nu facem decat sa incercam sa traim decent in tara saracilor.Oglinda,oglinjoara cine e mai bogat in tara?!

  15. somalia are top forbes?

    la noi patriciu troneaza.om de afaceri frate!toti ,numa unu si unu!

    ce porcarie! asta e topul jafului facut de gusati in tara mea!

    besescu nu figureaza acolo.

    el a depasit scala de mult,asta e top de agarici.

    el are TOT ,cel putin deocamdata .si cu ajutorul lui dumnezeu si al mamaligarilor prostiti cu..cu ce de data asta?galeata nu mai merge!marog vad ei,haleala e baza acum,
    deci are toata sansele sa se retraga in pace si onor din fruntea tarii peste vreo 10 de ani.

  16. Sunt un cititor oarecum fidel al blogului dumneavoastra dar pana acum n-am gasit necesar sa exprim o opinie.
    Un asemenea exercitiu de ipocrizie rar mi-a fost dat sa vad. Gretos. Are acelasi ceas si aceeasi masina? Foarte frumos.
    Cam pe unde are casa/ casele si cat valoreaza?
    Cate perechi de pantofi are?
    Cate tablouri semnate de autori cu renume?
    Cate bijuterii?
    Ce parfum(uri) foloseste?
    Camera de dresing e mai mare decat o garsoniera in care se inghesuie de multe ori o familie?
    Si intrebarile care arata un standard de viata pe care doamna il reneaga pot continua la nesfarsit.
    Din punctul meu de vedere, domnule Ciutacu, ati facut, asa cum se spune in tenis, o greseala nefortata, publicand acest text. Chiar daca e in numele prieteniei.

  17. @required: deci, fiindca a facut bani, Mihaela nu trebuie sa se parfumeze si ar fi indicat sa-si doneze spatiul locativ excedentar amaratilor.

  18. @bocanila: incearca si tu sa te exprimi, on topic, dintr-o bucata, nu sa scrii ce-ti trece prin cap, de cate ori ti se intampla sa-ti vina inspiratia

  19. haha scuze!!
    is aiurit! scriu ce-mi vine prin cap fara sa sintetizez.si agramat scuze iar,suntpreabatran sa mai invat carte.am beut cerneala la scoala

  20. am si eu o intrebare? de ce inca mai exista ura asta de rasa, referitoare la oamenii care au facut o afacere? pe bune, inca mai traim sentimentul ala socialist dus la extrem? pe bune?! inca nu am invatat ceea ce inseamna piata libera, economie de piata etc. stam acum si blamam pe oricine care se descurca legal (chiar cred ca tipa s-a descurcat cat mai legal cu putinta, chiar lucreaza intr-un domeniu in care se pot face bani). iarta-ma victor, dar nu pot sa ma abtin, bine ca il plangem pe unu care loveste 3 persoane si ne gandim la cariera lui si vai saracu de el si bine ca blamam o persoana care poate chiar este modesta. eu personal cunosc oameni cu foarte multi bani (nu sunt prieteni cu mine) dar care si-au castigat painea muncind si care sunt chiar modesti si care, daca vreti, se imbraca nu de la gucci sau armani, ci din locuri pe care si le pot permite multi iar cu banii castigati se plimba. hai sa ii blamam si pe astia. pe bune….

  21. Asta s-a inteles din ce-am spus eu? Imi pare rau daca exprimarea mea a lasat atat loc pentru interpretare.
    Poate, si ii si doresc, sa se bucure din plin de toti banii pe care ii are, nu i-a cerut nimeni socoteala. Dumneaei singura a venit sa ne spuna povesti nemuritoare. Ce m-a deranjat e ca a vrut (si a si reusit cititnd restul comentariilor) sa pozeze intr-o persoana “normala” din punct de vedere financiar, eventual sa fie si compatimita ca a intrat in acel top, pentru ca valorile pe care le pretuieste si de care se bucura in viata sunt cu totul si cu totul altele.
    Cum bine spune intr-un cantec Tudor Gheorghe: “cand se suie scroafa-n pom/ cine tace nu e om”. N-am putut sa tac, imi cer iertare.

  22. @required: n-ai de ce sa-ti ceri scuze, ti-ai postat opinia.
    da-ti spun eu, femeia asta chiar are bani multi si nu epateaza. ceas elvetian, masina nemteasca si parfum frantuzesc am si eu, da’ asta nu inseamna ca-s vreun bogatan.

  23. Cea mai mare audienta o au emisiunile despre cei bogati. Asa ca…trebuie bogati, daca nu sunt suficienti se mai fabrica.
    Culmea e ca amatorii de povesti cu milionari sunt cei saraci si mai putin…instruiti sa zicem.
    Uite de exemplu azi, in Ferentari, a ars o casa si au murit o mama cu cei doi copii. Tatal e in spital si nu prea are sansa.
    Saraci lipiti cu totii.
    Credeti ca pe cei la fel de saraci si neajutorati i-a impresionat stirea,? Credeti ca au fost marcati sau revoltati cumva?
    Nici vorba. Ei au savurat indelung comentariile gastelor la faptul ca tatal domnului Colmbeanu a fost calcat de o trotineta in timp ce se plimba.
    Dar….daca televiziunile ar acorda (prin absurd evident) acelasi spatiu familiei arse din Ferentari ca si familiei divortate Columbeanu, nu credeti ca s-ar mai schimba cate ceva?
    Nu fac decat sa ma intreb si sa intreb. Nu acuz pe nimeni.

  24. Victor, nu incetez sa ma mir de urmele adanci lasate in subconstientul colectiv (si in cel individual, evident) de egalitarismul militant al ultimei jumatati de veac. Eu stiam despre d-na Nicola cate ceva (in principiu ca exista si ca activeaza undeva in zona advertising-PR, fara alte detalii), dar asta doar pentru ca uneori tre’ sa plivesc si postata asta la munca.

    Dar pornind de la ipotezele ca (1) d-na Nicola a scris unui prieten, nu in vederea publicarii, (2) asadar nu a fost neaparat un exercitiu de imagine publica si (3) ceea ce spune e si adevarat, eu unul trag concluzia, citind parte din comentarii, ca in constiinta publica orice persoana cu bani e neaparat hoata (daca iese in public in mod frecvent) sau hoata si mincinoasa (daca nu o face). Pare-se ca am pierdut, ca natie, capacitatea de a lua in considerare, macar ca ipoteza de lucru, faptul ca exista si oameni care-si castiga averea cinstit si nu doresc sa epateze pe nimeni cu nivelul lor de trai.

    Dupa mine asta este inca o consecinta a spalarii pe creier suferite ca natie de dupa razboi incoace, sub diverse forme si in organizari statale cu diverse denumiri: sa fim egali, oricata saracie ar insemna asta!

  25. @
    popescule
    Adevarata spalare pe creier din timpul comunismului a constat in cainosenia si nesimtirea induse “maselor”. Lipsa milei si a considerarii aproapelui.
    Presa interbelica ar fi facut un subiect serios din intamplarea de azi din Ferentari, iar pin parlament ar fi existat interpelari.
    Du-te la Biblioteca Academiei, ai sa gasesti colectii de ziare, si ai sa te poti lamuri singur.
    Regret ca trebuie sa-ti raspund aici.

  26. Felicitari, doamnei! Probabil a inceput de jos si a stiut sa-si pastreze calitatea de om pentru ca a ajuns aici prin propriile forte si prin munca multa. Ar trebui admirata si nu invidiata ca are si noi nu, a muncit mai mult ca noi, a invatat mai mult ca noi. Pentru mine e un model de femeie! Nu priveste in jos cu superioritate!

  27. @cetateanu popescu: ai perfecta dreptate cu un singur amendament (imi pare rau ca poate trebuia sa ma ponderez si eu in scris) gandeste-te ca lumea s-a saturat de atata hotie, de atata lipsa de protectie din partea statului si de atatea exemple negative si iarasi din pacate, marea majoritate a celor care au devenit capitalisti dupa 1990 nu prea aveau cum sa cumuleze atata avere in scurt timp. imi aduc aminte un banc: la un concurs in germania, moderatorul intreaba: care e cea mai bogata tara din europa? si se raspunde: Romania!!! tipu, siderat intreaba de ce? la care cel ce a raspuns argumenteaza: nu vedeti, se fura dupa ’89, suntem in 2011 si inca se mai fura!

  28. @popescu cetatean de onoare

    ai dreptate nene.tre luata in considerare si ipoteza ca sunt si oameni ce fac avere si pe munca si inteligenta lor nu pe increngatura fiftifita a “mafiei” gusate ce a acaparat romania.
    cel putin domnu Ciutacu spune de duoamna asta ca are bani multi da ‘ nu8 epateaza.nu spune cum i-a facut de nu-i mai numara,fara nr.,scuze maestre,atatia miliardari milionari ceorfi dar parca suntem ..in evul mediu.

    nu mai iau nici o ipoteza in calcul.

    nene e ROMANIA BREE!totul e un jaf! cum crezi ca au facut astia bani?unde naiba a disparut tara aia ,de 2bani comunista trista cenusie,dar cu industrie,agricultura,infrastructura, cum a fost cand eream eu la canal d-b in 89 de ma impuscam cu “teroricii” lu peste pana m=-a impuscat un bou de soldat in spate?
    nu vezi ca e un dezastru? ce polarizare,ce democratie? asta e un jaf permis de noi mamaligarii aaaaaaaaa

  29. @bocanila: daca mai continui sa confunzi blogul asta cu un chat, ne despartim

  30. (Victor, stiu ca blogul tau nu e chat. Din partea mea poti sterge asta, e OK)

    Prieteni, avem aici dovada ca am fost transformati – ne-am *lasat* transformati – intr-o adunatura de cinici obositi, ciudosi, pizmosi, acriti. Da, sunt multi nemernicii imbogatiti la teava banului public; mai toti sunt niste trompete de fiinte, majoritatea agramati, buni de impaiat la muzeul lui “Asa Nu”. Dar ma oripileaza ca am uitat, noi, sa gandim cu capetele noastre. Prezinta prietena lui Victor simptomele noilor ciocoi? Are firma ei in portofoliu ministere, institutii de stat, proiecte finantate de la buget? Si-a facut cumva (macar in parte) banii prin “investitii” publice? I-a aparut pana acum numele in peisajul media romanesc, cel degraba de sange varsatoriu, in legatura cu vreo misculatie ciudata ori pe langa vreun misculator ciudat?

    V-ati obosit vreunul sa-i vizitati site-ul, macar?

    Habar n-am daca madama e de buna credinta sau doar a intuit ca Victor ii poate cere acordul de a-i publica mesajul si l-a scris in aceasta eventualitate. Dar atata vreme cat trecutul mai poate fi un predictor pentru viitor iar eu inca mai detin controlul propriei minti o sa ma feresc ca Stim-Noi-Cine de tamaie sa judec oamenii in categorii mari, asa, la general, fara sa iau in considerare specificitatile cazului. O fi comod sa gandesti in etichete largi, da’ e dovada de lene intelectuala, de obicei…

  31. Salutare, tizule!
    Din ce spune Mihaela,ar rezulta ca nu este chiar atat de bogata, precum ar vrea Forbes sa se inteleaga.Dar ea are o bogatie, trecatoare, e adevarat, care se numeste frumusete. Insotita de bunul simt, pe care, fara discutie, dovedeste ca-l are,iubind si fiind iubita, aceasta femeie se poate considera implinita. Bravo ei!

  32. Rusinea de a fi Campion European
    E ora 7:00 dimineata. Ma trezesc mananc si plec la gradinita sau scoala dupa caz. Particip la lectii, raspund, iau note. Mari, de obicei, 9 sau 10. Se face ora 1. Imi iau ghiozdanul si ma indrept catre club. Mananc, iar apoi, incep antrenamentul. Urmatoarele 5 ore voi incerca sa imi ating barierele si chiar sa le depasesc. La ora sapte seara vine tati, ma ia cu masina si ma aduce acasa. Imi fac un dus, mananc, si ma apuc de teme. As vrea sa vad un desen dar nu mai am timp. Sunt obosita. Poate maine . Un maine care vine rar. Cateodata poate chiar prea rar.
    Secventa de mai sus se intampla in fiecare zi de aproape 8 ani. Si se va mai intampla daca voi fi sanatoasa pentru inca multi ani. Nu conteaza. Imi doresc sa fiu cunoscuta in lume. Iar atunci cand castig vreau ca lumea sa auda o data in plus si de tara mea. De Romania . Sa vorbeasca de noi romanii cu admiratie si sa inteleaga ca nu mancam sobolani, caini sau lebede. Sa inteleaga ca noi suntem cel putin la fel de buni ca ei.
    Anul asta am avut noroc. Dupa ce am castigat 5 turnee internationale consecutive, invingand pe parcurs fete clasate pe locul 1 in tari precum Rusia , Serbia si Ungaria, am reusit sa conduc echipa Romaniei pe podiumul European. Mai précis pe locul intai. Am fost foarte mandre atat noi fetele cat si antrenorul nostru. Am fost mandre atunci cand steagul nostru a fost cel mai sus, am fost mandre atunci cand ne-a fost cantat (corect) imnul, am fost mandre atunci cand reprezentantii unor tari cu renume precum Franta, Anglia sau Cehia ne-au felicitat cu admiratie si cu invidie. Am fost mandre pentru ca, am inteles din privirile si gesturile lor, atunci si acolo au acceptat ca noi suntem cei mai buni.
    Mandria mi s-a diminuat un pic la revenirea in tara . In afara de parinti nu ne-a intampinat nimeni. In afara de un anunt stingher pe un colt de site nu s-a scris multa vreme nimic despre performanta noastra. Dar nu ne-am suparat. Nu. Ne-am gandit ca, poate, castigarea unui titlu European e ceva comun la noi. Se intampla probabil prea frecvent pentru a fi luat in seama. Sau pentru a fi dat ca exemplu. Sau poate ca Bianca ori Tonciu facusera vreun gest extraordinar in perioada aceea ca de exemplu sa se intalneasca cu vreun fotbalist, si asta a tinut toata suflarea cu sufletul la gura.
    Acum insa mi-e rusine. Mi-e rusine ca am castigat Europenele. Mi-e rusine ca sunt probabil singura fata neinvinsa in acest an in Europa la categoria mea de varsta. Motivul: au aflat americanii de performantele mele si m-au invitat, pe cheltuiala lor, la unul din cele mai mari turnee internationale ce se desfasoara la ei in tara . Mi-e rusine sa ii refuz pentru ca peste treizeci de tari se lupta timp de un an de zile sa prinda un loc la acest turneu. Iar eu am avut norocul sa fiu invitata pe cheltuiala organizatorului. Asta inseamna ca americanii ma apreciaza si se gandesc ca participarea mea poate ridica valoarea turneului. Din pacate, tati spune ca nu mai avem bani pentru biletele de avion. Asa ca trebuie sa refuz invitatia.
    Ma numesc Rosca Andreea, am 12 ani, practic tenisul de performanta, sunt dubla campioana nationala, campioana Europeana si neinvinsa in acest an atat in tara cat si in turneele desfasurate sub egida Tennis Europe la categoria mea de varsta. Si nu CERSESC. Dar ma gandesc ca, daca se va gasi un sponsor care sa ma ajute sa particip la acest turneu, poate voi ajuta si eu ca Romania sa fie vazuta un pic mai bine. S-ar putea sa nu castig turneul dar voi lupta pana la ultima minge ca sa o fac. Oricum, indiferent de ca va fi, sunt mandra ca sunt Romanca indiferent de ce ar face unii dintre colegii mei de tara.

    MULTUMESC

  33. Stau si ma uit la televizor, la acel spot cu Rosia Montana si observ ca acei oameni sunt in stare de orice pentru un banut in plus. Insa ei nu se gandesc si la repercursiuni… Pacat ca train intr-o tara saraca cu oameni bogati!

  34. @Catalin Udroiu: si ce legatura are spotul cu textul asta?
    @pintenogu: scrie, bre, din prima ce te macina, nu pe bucati mici, ca n-ai limita de semne!
    @Cetateanul Popescu: daca as publica toate mailurile Mihaelei 🙂

  35. @popescu cetateanul
    nene,te pierzi in ceatza “oamenilor de succes” tot ii cauti si ii scuzi ca prezumtiv 1% au inventat vreo branza,nu esti sigur nici de aia.nu.99,999 au parait banu public in rumania,asta e statistica bazata pe realitate,ca duoamna ofi nofi in miimi habar n-am da nu asta-i pct de interes.

    presupun ca eu sunt dovada transformarii boborului intr-o adunaturA de cinici obositi si prosti.

    omule,la prima vedere tot ce zici e aaaabsolut corect,omeneste vorbind,logic,orice alt punct de vedere e corect ce zici.poate exista si ..nestiuti,eminente cenusii..sa poate si astacorect si asta.
    eu sunt dovada ghiurlaniei iar tu esti dovada ca o sa analizam pana o sa crapam.

    chiar ca am pacat-ciuit acuma si ne despartim.Bafta,fii patriot cinstit ca si pana acum!uit mai regard maestre(sa stii ca nu zic la misto-Maestre..esti chiar un adevarat,langa Radu Tudor si za King CTP)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.