Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Tiranu-şi face Constituţie de Jucător…

Tiranu-şi face Constituţie de Jucător…

Motto: “PSD pare un fel de subunitate a preşedintelui Băsescu” (Arogantu‘)

Via Chinezu

…si-l enerveaza trusturile media ca nu-l cred pe cuvant de onoare ca vrea republica (semi)prezidentiala si posibilitatea de a dizolva Parlamentul/Guvernul numai de dragul poporului. Eu zic ca, din raportul prezentat azi, in regia “neutrului” constitutionalist Stanomir care tine la televizor cu Basescu in gura mare, nu lipseste decat posibilitatea ca, la nervi si/sau mahmureala, presedintele Romaniei sa poata nationaliza, in favoarea adevaratilor patrioti, ziare, televiziuni si radiouri. Iar daca gaseste o solutie tehnica sa rechizitioneze si heblul de la Net…

P.S. Scriptul si inregistrarea emisiunii “Vorbe grele” de ieri cu Ponta & Olteanu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “Tiranu-şi face Constituţie de Jucător…

  1. Ce conteaza ca deja a inceput sa bata vantul prin ruina denumita generic Romania? Principalul este sa modificam Constitutia, Basescu Bokassa sa devina imparat, restul sa faca doar pantomima pe muzica gajaita de vocea hahaita a dirijorului cotrocenist, totul la picioarele tropaitoare de manele a la Ciresica. E clar, a innebunit lupul! Si culmea este ca are o droaie mare de tot care sustin ca e sanatos mental desi pe acolo doar aburii alcoolului si aburii blondei de Plescoi via Cocos mai salasuiesc.

  2. Chiar te mira, sau doar constati? Poate sa-l opresca cineva? Incerca si el s-o faca pe sub masa .Nu i-a mers. Restul…pentru noi e…neputinta.

  3. E o capcana. In fapt e un motiv de fraierit cetatenii pentru a alimenta cu bani bugetul statului. Suna frumos reorganizarea administrativ – teritriala in 10 judete dar ganditi-va cati bani veti da la bugetul statului pentru schimbarea actelor si a formelor de identificare: carti noi de identitate, certificate de inmatriculare si numere de inmatriculare – pt auto, certificate fiscale pentru firme, drumuri in plus la noile institutii care vor fi mult mai lungi si mai costisitoare. Daca veti fi in fata unei posibile tranzactii imobiliare de fapt veti constata ca actele si drumurile la noile prefecturi se vor tripla ca valoare. Fiecare cetatean va contribui cu cel putin 1000 lei pentru schimbarea actelor iar cei care au firme vor contribui cu mult mai mult, chiar pana la 5000 lei. In plus, ce se intampla cu procesele pe rol la tribunale? Raspunusul e simplu dar costisitor: alti bani, alta distractie.

  4. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Am ascultat si eu ce s-a putut asculta de la Palatul Cotroceni.
    A fost enervant dl care a prezentat raportul- a facut practic numai laude la adresa presedentiei si mai ales, a,presedintelui.Dar avem nevoie de toate astea acum?De asta ne arde cand ne zbatem de ceea ce ni se intampla?Constitutia mai poate sa astepte pana o sa se modifice,n-a omorat pe nimeni pana acum.Se intampla atatea lucruri majore,in defavoarea cetateanului cu criza asta,oamenii sunt disperati de viitor.M-am uitat ieri la bietii oameni,fosti colegi ai mei de la DACIA,care au participat la mitingul de la Mioveni..Perspectiva nu e asa roza,ce vor face ei si alti romani din toata tara?
    Si ei se scarpina la Cotroceni cu Constitutia,cand paduchii o sa-i napadeasca pe bietii oameni,care n-au nici-o vina…
    cu tot respectul,
    IoanaP

  5. da, da, cică nu ne-a dat detalii la timp despre comisia asta pentru că există “diletantism” între comentatori; adică şi-aşa sunteţi proşti nu aţi fi înţeles, la ce să vă mai dau explicaţii?

    Îşi şi ne face agenda de campanie electorală, sună frumos şi radical, revizuirea Constituţiei.

  6. …”la nervi si la mahmureala” pe naiba, omul e setat pe tiranie. Nu mai are mult si ne scoate iar in strada. Parca-l vad terminandu-si mandatul sub un maldar de pantofi vechi.

  7. o inchid,credeam ascultandu-l pe badea ca blogul asta e bun,dar e ca pestele fara vin….inoportun 🙂
    va salut!

  8. neica iulian asta il asculta pe badea si intra si pe-aici, in rest e plictisit rau si nici nu-l intereseaza! Ce hahalera…
    In privinta partului tras de marinar, nici nu mai conteaza, incet dar sigur incepe sa-si orneze tortul puterii cu frisca, cu glazura, cu ciocolata si floricele colorate, toate menite sa accentueze dulceata tortului si sa ne pice noua greu la fiere! Cat priveste pe admiratorii acestui proiect, ghiciti cine nu mai poate sa zica nici pis?! Exact, psd si pc! Cum ziceam, nici un moment de plictiseala…

  9. @Iulian,
    Eşti obraznic, insolent şi da … afirmaţiile tale ca nuca-n perete, nimeni nu a fost oprit pe acest blog a-şi exprima opiniile, atât timp cât a avut minimul de bun simţ şi cei 7 ani de-acasă, care matale-ţi lipsesc !
    Apropo de … peşte, cică de la cap se-mpute, ia vezi şi tu şi marinarul, căci vinul alb mere cu păstrav nu cu … mormoloci !
    Sibilla
    @ Domnule Ciutacu,
    vă cer scuze respectuos, nu mă poci abţine când văd tot soiul de piţifelnici dând buzna-n casa omului, fie ea şi virtuală şi nu ştiu a-şi lăsa bocancii la intrare.
    respecte,
    Sibilla

  10. Ce intelege el prin semiprezidentiala?
    A dracului de prezidentiala si dictatoriala.Oare este atat de convins ca va mai fi reales,pe mine unul ma sperie al dracu de tare siguranta lui.

  11. de ce nu mai pot intra pe blogul lui Badea? l-a sters sau ce-a facut? De fiecare data cand vreau sa intru imi da eroare .

  12. foarte probabil a invatat din istoria recenta: e alta constitutie, deci mandatul asta nu se pune, adica vom avea altul cu 3 mandate…daca desigur, se vor gasi destui sa-l voteze

    va propune parlament unicameral, mai putine judete, pt a scadea numarul de alesi, ca da bine la electorat. Plus “cu voia dumneavoastra, ultimele propuneri pe lista” niste prerogative in plus pt presedintele care o sa fie

    PS: oare propune ca mandatul de presedinte sa fie de 7 ani?

  13. in campania electorala a avut loc o marsava manipulare a opiniei publice chiar cu ajutorul mass-mediei(mai ales TV).Prezentarea sondajelor care indicau tendinta cetatenilor de a nu merge la vot a fost o”greseala” mai mult sau mai putin bine venita.Chiar daca asa ar fi stat situatia se putea evita discutarea lor si impingerea populatiei intr-o anume directie.Sper ca aceasta situatie nu se va repeta si la prezidentiale.Acolo e ultima posibilitate de a-l invinge pe Basescu .Suveranitatea este a poporului,el o imprumuta doar autoritatilor.E timpul ca acest popor sa se trezeasca ,voi jurnalistii si formatorii de opinie trebuie sa-i aratati calea corecta

  14. Eu as avea o idee nastrusnica: poate s-a gandit in sfarsit careva de pe la Bruxelles sa-i spuna matrozului sa nu mai candideze, din varii motive (unul din ele ar fi ca ei au pe acolo dosarul lui de secu, dupa cum am presupus eu mai demult).
    Iar acum, lui nu-i ramane decat sa-si bata joc la maxim de noi si de tara…

  15. Mi-a placut fatza lui Boc din timpul discursului prezidential. De ce oare nu a spus si el nimic? Ca doar e doctor in Drept Constitutional si a avut teza: Superioritatea parlamentului bicameral fatza de cel unicameral. De fapt, cele zece porunci ale Chavezului dambovitzean pot fi rezumate in doua: 1. Presedintele face tot ce vor muschii lui; 2. Presedinte sa fie Traian Basescu.

  16. @ics, explicatia este pe blogul lui zoso, i-au tras-o…deci se poate…cum sa inchid si eu cateva , gen udrea???…hihihi
    serios vorbind, mie incepe sa mi se faca frica de marlaneala derbedeului…singura speranta.. sa pice in bot la alegeri..
    bravo pentru “la nervi si/sau mahmureala “, parca si vad scena

  17. Sper ca acest proiect drag presedintelui sa poata fi oprit!Am rasfoit raportul, fara sa incerc sa inteleg chestiunile foarte tehnice, dar am inteles cateva lucruri: ca revizuirea se propune din cauza frustrarilor presedintelui, care in ultimii ani, mai ales dupa iesirea PD-ului de la guvernare, n-a putut sa-l faca pe Tariceanu sa umble in patru labe si sa semneze zilnic condica la Cotroceni; n-a putut sa dizolve parlamentul odios, care l-a suspendat;n-a putut sa-si treaca referendumul cu votul uninominal; l-a infruntat doamna Barbulescu de la CSM; si-a mai permis si Avocatul Poporului sa conteste la Curtea Constitutionala una dintre primele decizii tampite ale lui Boc;toate aceste lucruri trebuie sa inceteze, nu intelegeti? Cu un parlament unicameral, ne intoarcem la Marea Adunare Nationala si, de aici, nu mai e decat un pas pana o sa scandam cu totii, in aplauze! prelungite,”Ba-ses-cu P-D-L”!Cum societatea civila e moarta, singura mea speranta ca ascensiunea acestui om bolnav sa fie oprita o reprezinta putinii ziaristi curajosi care indraznesc sa duca aceasta batalie, sa “imbrace camasa mortii”! Nici nu stiti ce formatori de opinie puternici sunteti!De pilda,nu cred ca gresesc daca spun ca reactia ferma a PSD-ului in cazul Oprea a fost determinata si de semnalul de alarma tras de Antene (3+2) (metafora d-lui Cristoiu cu “broasca pusa la fiert in apa rece, care nu stie ca s-a aprins focul sub oala” cred ca i-a dat fiori PSD-ului)

  18. nu inteleg aceasta ura, ganditi limpede. In momentul de fata Romania are, potrivit tratatelor de drept, un regim semiprezidential atenuat. Adica nici un semiprezidentialism pur francez (sa excludem prezidentialismul american din start), nici un parlamentarism german, ungar ori italian. cred ca cel mai bine vor prezenta pareri avizate niste profesori de drept si de stiinte politice. Ura fata de Basescu i face pe unii sa critice aceste propuneri fara sa gandeasca intai ce e bine si ce nu. Constitutia din 1992 este un amalgam al constitutiei belgiene, ramasite ale legii supreme din 1923 (cea mai perfecta, daca-mi este permis) si ale celei socialiste din 1975. Este absolut necesara o clarificare. faptul ca propunerea vine de la basescu se pare ca deranjeaza enorm…

  19. Am mai spus si o mai spun : Tara arde si baba se piaptana…Pe scurt asta ar fi comentariul…Boala de putere este boala grea…Odata atins de ea, n u te mai vindeci…

  20. Aiurea. Omul vrea toata puterea. Chiar daca se va numi semiprezindentiala, eu cred ca va fi sutalasutadictatura. O dilema as avea: chiar sa nu fie Udrea sefa lui Basescu?

  21. “Propunerili” de modificare a constitutiei vizeaza in principal limitarea pueterii legislative si judecatorest. Guvernul nu mai conteaza, e total subordonat cu Geoana cu tot, mascarada cu Oprea Ardelean e pentru impresie artistica de multipartitism.
    Din pacate, legislativul si puterea judecatoreasca sunt la ora actuala foarte vulnerabile la propaganda populista, datorita “pregatirii de artilerie” facute de “limbile de gasca ” din mass media.
    Va inchipuiti ce satisfactie enorma pentru prostime va fi desfiintarea parlamentarilor si a judecatorilor “corupti”.
    Sa va fie audienta a dracului doamnelor gaste din media, ca voi sunteti autoarele. Era o vreme cand la orice ora porneai televizorul nu vedeai decat parlamentari atipind, si “cazuri” rezolvate “necorespunzator” de justitie.
    Acum descurcati-va cu unicul incoruptibil si geniu al Carpatilor, gastele dracului.

  22. Îmi amintesc de parodierea scrisorii a V-a…

    Media ne povesteşte de Traian, cum că Elena,
    Când dormea, tăindu-i părul i-a golit până şi vena
    De l-au prins apoi duşmanii…

    P.S. Iartă-mă titanule ! Şti cât te iubesc…

  23. Victore, pe de o parte as prefera sa se poata ignora toate rasinile astea care ocupa presa cu smokescreen-uri fara legatura cu realitatea reala. Oprea, Ardelean, Hayssam, Republica Federala Romania, ordonante fara ordine, superman, etc. Sunt emise in atmosfera una dupa alta pentru a nu ne lasa sa gandim la ceea ce ni se intampla si pentru a va tine pe voi, adica pe cei care o fac din respect pentru Adevar (sper ca mai exista in massmedia si oameni nevanduti) ocupati cu scenarii. Pe de alta parte pricep si ca daca le tot ignori, rasinosii sunt in stare sa incerce sa le foloseasca in scop personal. Poate se aprinde vreuna. Oricum, pe cei care trebuie sa lucrati cu laturile astea va plang, pentru ca nu veti putea deveni niste gazetari grei, care se ocupa si chiar rezolva prin presiune media probleme de interes general, care pot pune intr-adevar umarul la ceva in tara asta. N-aveti timp nici voi. Sau poate, cu o programare a activitatii voastre voit dirijata spre real (de ex. la Vorbe Grele), ati putea spune lumii ce ar trebui sa o doara de fapt si ce si cui ar trebui sa ceara, in 80% din timpul afectat si comentarii pe rasini in 20%. Nu stiu cum s-ar putea iesi din acest cerc vicios de minciuna – comentarii ale minciunii– minciuna spre un cerc virtuos obiective – cai de rezlovare – alte obiective, dar altfel ne tot furam caciula unul altuia si o oferim cu totii Puterii, cu ajutorul Presei.

  24. Enervant e comentatorul asta al vostru (a3) care tot mamaie! Din, pacate nu e singurul.

  25. republica parlamentara. presedinte ales de parlament. primul ministru are raspundere totala. ca in germania (desi acolo i se spune cancelar). votez pentru asa o constitutie. noi nu avem (si nu vom avea!) “Putini” sau “Clintoni” pentru o (semi)prezidentiala.

  26. Nenea Ciutacu… Neeneaa Ciutacuu.

    Pe “gambler” îl doare-n fluier de regim – că-i semi sau prezidenţial plin. Vrea o “schimbare” DOAR pentru că, asemeni lui Ilici (Ion), poate invoca cum că – “bree! – asta-i altă republică la care IO (adică el) am voie la DOUĂ MANDATE”…
    Stai să vezi! Nu-mi spui mie Thrakianu dacă n-o fi aşa.

  27. Un parlament monocameral, mai usor de manevrat.Vreo doua, trei judete mai usor de controlat (mai greu de administrat) sau cum s-or mai numi ele( federatii?).Un buget local gros, de la stat , pe care “centrul” nu-l mai poate controla. Este ceva de genul: toti contribuim si numai unele zone profita. Puteri sporite in mana unui singur om(unde am mai auzit de asta?)Pe cand marirea mandatului prezidential? Sau cand vom auzi de d-nul premier Basescu?

  28. Vom ajunge la un regim prezidential de tip Putin cu Traian BASECU care va sta încă 10 ani pe capul românilor, vom avea Marea Adunare Nationala, se va înfiinţa Regiunea Autonoma Maghiara Trebuie sa scapam cat mai repede de Marinar nu trebuie sa ne prezentam chiar daca este obligatoriu mai bine luam amenda decat sa realizam visurile lui BASECU

  29. Am tot citit, dar se pare ca NU a vazut nimeni cel mai important articol care se doreste a fi introdus in constitutie (cu c mic !):

    Articol unic: Traian Basescu va fi presedinte pe viata.

    Restul articolelor sunt de decor.

  30. Dacă la ultimele alegeri, m-am abţinut cetăţeneşte de la vot, acum mă duc să votez contra!!! Păi voinţa unui singur om în ţara asta să-mi dicteze mie să respect tocmai ceea ce conducătoru’ iubit nu a respectat NICIODATĂ??? No ia stăi dumitale domnule prezident pă fundu’ matale, că io unu’ nu ţi-oi juca după cum cânţi!!! Şi apoi, ce-mi tre’ mie amărâtului şi piticului Constituţia matale, când nu am nici a zecea parte din câte mi-ai promis, şi nici a mia parte din averile matale şi a camarilei de lingăi tot mai flămânzi care te înconjoară!!!
    “În mod normal” acesta ar fi un dialog cu Zeus. În realitate, nu înseamnă NIMIC…

  31. Timpul s-a scurs pentru aceasta prezentare, la final trebuie sa precizam ca Romania e o tara in Africa noi traim in gauri insalubre sub pamant, suntem canibali, vanam sobolani cu arcu’, n-avem masini ca ne deplasam prin copaci vopsiti in galben si toate constructiile care le puteti admira daca alegeti sa faceti o excursie pe aceste meleaguri au fost construite de o civlizatie superioara cu care noi nu avem nici o legatura…..Va Multumïm!!!

    Semnat: Politicianul Roman

    P.S.: Vreau sa fac politica ma cheama datoria,
    sloganul meu electoral e: Fuck you romania!

  32. Daca Base se autoincoroneaza imparatul romanilor de peste tot si se transforma in Stalin de Romania, varianta 2009…2011, avem voie de la Dumnezeu sa ne revoltam si sa facem militii democratice in munti?

  33. Eu cred ca este doar o manevra politica menita sa indoctrineze electoratul pentru viitoarele alegeri prezidentiale.

  34. Atita lume si-a facut poze cu “maimuta” incit aceasta a ajuns sa se creada elicopter. Ce ne facem dom’le ? Toti oamenii “de bine” si cu “constiinta civica” vor da din nou fuguta sa-i ofere girul micutului complexat care aspira la Olimp ? Vrea mititelu’ mai multa putere ca sa poata face pisu pe toata lumea ? Ne mai si crede fraieri mascindu-si interesul cu propuneri pe placul plebei (parlament unicameral si privarea de imunitate a parlamentarilor in cazurile de ordin penal).
    Mi-e tare teama ca toti cei care isi incep ziua aplicind o pupatura pe poza facuta cu maimuta la munte sau la mare si tinuta pe peretele de la rasarit se vor topi ca untul la soare induiosati de dragostea pe care marele conducator le-o poarta si-si vor spune “iata omul ce ne trebuie”. Unicul, singurul, incarnarea tuturor justitiarilor lumii, coborit printre noi sarmanii pentru a ne izbavi. Indiferent de votul Parlamentului, prapadenia tot iese bine. Daca se respinge el va striga “ce sa va fac, am vrut sa va ajut dar hotii e rai”. Daca se ajunge la referendum ne intoarcem din nou la populatia aflata in extaz mistic.
    Calitatea unui popor este reflectata de calitatea celor care il conduc !

  35. Un glob de viermi , un glob de viermi e parlamentul. Unul iese la aer , altul intra in nucleu unde rumega si se imbogateste. Apoi iese si se arata lumii cu balele scarboase timp in care binenteles ii ascunde pe restul care rumega si fura. Atatea vorbe fara sens , sisteme de mama dracului si filozofii despre stratageme si metode de aplicare a legii si constitutiei , toate astea pe sticla. Lasati-ne. Multa vorba. Din tot ce citesc pe net , in ziare si vad la tv nu trag decat o concluzie: totu-i o masturbeala , ca sa vorbesc civilizat. Merci ca m-ai lasat sa spun ce doream , Victor.

  36. Toti aveti dreptate ! Marinelul se vrea pe el, forever !Si-o va face,din pacate ! Pe indiferenta si prostia noastra !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.