Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Ţara te vrea mort! Onorurile ratingului…

Ţara te vrea mort! Onorurile ratingului…

Am spus-o si aseara in emisiune, o repet si aici: singura varianta oarecum certa pentru a te bucura de onorurile statului in care traiesti, indiferent ce si cat ai face, e sa mori spectaculos. In teatrele de razboi, de cancer sau ucis de vreo bestie.

Nu conteaza unde si cum, important e ca moartea sa dea bine pe tv. In functie de intensitatea relatarilor si de ratingul pe care-l face decesul tau, ai “sansa” de a deveni, post mortem, cetatean de onoare, maestru emerit al sportului, nume de cladire/stadio si chiar de a fi decorat de insusi seful statului. In viata n-au placerea asta decat premiantii politici, cavalerii credinciosi si barbatii evlaviosi.

Barbatia si credinta merita salutate si premiate oriunde le intalnesti. Ca nu oricine poate sa se bata cu femeile-n birt si sa ia-n pix familiile oponentilor de caft…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

68 thoughts on “Ţara te vrea mort! Onorurile ratingului…

  1. Aveti dreptate.Credeam ca numai eu vad lucrurile asa.E foarte multa ipocrizie si nu ma refer la cazul acesta in special ci vorbesc la modul general,oameni de care nu a auzit nimeni cit timp au fost vii ,si pe care nu ia bagat nimeni in seama, imediat ce se intimpla ceva cu ei ajung eroi nationali,personalitati,eventual medaliati de presredintele populist,care nu scapa nici o ocazie,ca doar de asta e acolo si cu asta trebuie sa se ocupe un presedinte in principal.Ti se face sila…

  2. …totusi a murit un OM care n-a ezitat sa ia apararea unui semen de-al sau,negindindu-se la sine.
    Asta este important.
    In rest,ce urmeaza nu-l mai ajuta cu nimic.
    Il lasa rece.
    Hai sa-i pastram imaginea curata,sa nu transformam gestul sau,dealtfel dramatic,in ceva banal,tipic romanesc.
    Sa tacem !

  3. Sa se modifice de urgenta legislatia penala . Sa o cerem noi cetetenii, putem avea o astfel de initiativa. INTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA Inasprirea regimului de detentie pentru criminali si interlopi. Reformarea din temelii a sistemului judiciar din Romania. Crearea unei politii si jandarmerii cu oameni competenti , vocationali bine pregatiti fizic si psihologic pentru a se confrunta cu lumea interlopa.Numirea ca procurori si judecatori a tinerilor care au absolvit facultati cu rezultate remarcabile si fac dovada unei vocatii in acest sens.Toleranta zero fata de orice fapta care aduce atingere vietii. RAZBOI TOTAL CALNURILOR MAFIOTE TIGANESTI. Moartea tanarului sportiv roman de talie internationala Marian Cosma trebuie sa fie inceputul unor actiuni hotarate de instaurare a sigurantei sociale. Doresc ca reprezentanti din NOUA DREAPTA, cu semnele lor dinstinctive, sa fie prezenti alaturi de cei care astazi petrec ultimele ore cu Marian Cozma, un inger rapus de fortele intunericului fara educatie , cultura si credinta in dumnezeu. NOUA DREAPTA ALATURI DE GARZILE MAGHIARE SI TIGRII LUI ARKAN pentru convertirea tiganilor la disciplina si respect fata de lege .

  4. Domnule Berciu,

    Marturisesc ca am serioase dificultati in a intelege ce vreti sa spuneti in special in cel de-al patrulea paragraph – numaratoarea incepe de la unu desigur – ala cu “latratul”. Cine “latra” domnule?
    Felicitari pentru faptul ca va recunoasteti a fi un cititor, dar exprimarea nu ar conduce la o asemenea concluzie neasteptata.
    Inca ceva elaboreaza ultimul paragraph pentru ca eu inteleg ca ar fi mai bine, in opinia ta, ca fieare om individual sa incerce sa se schimbe inainte sa caute schimbare la conducator. Te rog fii sucinct si elaborat ca nu vreau sa incepem un chat acum.
    Cat despre diazepam sau Nietzsche un singur lucru – citatele se folosesc pentru sublinierea ideii, in forma lor originala, nu pentru ideea in sine deci tot trebuie sa ai ceva de spus eventual inainte sa ai pretentia ca citezi ceva.

  5. deci,tovarasul basescu a identificat dusmanii neamului! ziaristii,futu-le mama lor s-o fut! nu e puscariasii lasati in libertate,nu e militia & structur’le cot la cot cu infractorii… nu,e ziaristii! nu stiam eu impotriva cui sa-mi indrept toata revolta & disperarea care m-a cuprins. multumesc din inima tov. presedinte! pacat ca inteligenta dansului nu-i egala cu ticalosia. ce-nseamna domn’e,sa ai tupeu in tara asta! furi & ajungi presesdinte! asta ar putea fi brandu’ nostru de tara.

  6. Dacă există în viaţa asta mizerabilă ceva pentru care merită să trăieşti, este să REGREŢI că cineva pe care ai cunoscut cândva direct sau indirect, s-a dus departe de această viaţă, ca apoi să-ţi dai seama că tot ceea ce faci nu va putea NICIODATĂ să-i onoreze MEMORIA (cu directă referire la Marian Cozma).
    Dar dacă în toată viaţa ta slujeşti NUMAI acelor momente pentru care cineva vrea să te ridice mai presus de semenii tăi, pe care ar fi trebuit să-i slujeşti CU CREDINŢĂ, ai o singură soartă: posibilitatea DECADENŢEI (cu directă referire la… ăia)

  7. Ţara te vrea mort! Onorurile ratingului…

    La tinerete tara si bancile te “vrea” prost ,sa te exploateze asa cum stiu ele.
    Mai incolo tara te vrea mort , sa-i lasi tot ce ai agonisit (mult putin ..) intr-o viata de om.Planul lor trebuie dat peste cap de catre fiecare cetatean asa cum il duce mintea si sa nu aibe incredere nici in unii nici in altii, ca toti “e hoti” .
    Daca politicienii sant iresponsabili cetatenii
    de ce ar fi responasabili ?
    In alta ordine de idei se pare ca deodata foarte multi cetateni croati viziteaza Republica Ungaria.Este un gest foarte frumos si prietenesc.Le urez succes si le doresc sa se intoarca sanatosi acasa la ei cu totii.

  8. Offtopic

    @Dan
    Era o ironie la ceea ce ai postat adineaori. Daca spun “apa, atunci cand are intre zero si o suta de grade e in stare lichida”, spun ceva? chiar daca e o propozitie cu sens si e adevarata, cum ar zice parintele Stalin, “se stie”.

    Apoi, ai tot repetat de cinste, dreptate et all, ca fiind imanente naturii umane; or indiferent de aparitia noastra, din reptile via maimute sau prin lucrarea unui zeu, acele idei sunt scop, nu sunt dat (e.g. copiii nu se nasc plini de respect, decat daca nu e un eufemism pentru mic si urat mirositor).
    Poate mi s-a parut doar ca esti luat peste picior si in alte post-uri, oricum, eu asta am urmarit.

    Despre schimbare, da, ma refeream la ceea ce facem noi, astia care cica gandim si luam atitudine atunci cand vedem astfel de manifestari pline de jeg in media. Mai simplu, cu cati oameni care s-au uitat la elucubratiile alea te-ai contrazis? catora le-ai deschis putin ochii?

    Unii joaca la 6/49, cativa castiga, ceilalti joaca degeaba. Sa cred in clasa politica, in aparitia acelui conducator providential, “iegal” (v. Băse’) sa astept, “ca poate de data asta castig”. Faptul ca pe blog-ul unui “tonomat” ne-am gasit sa comentam, nu conteaza aproape -> deloc <-; e aceeasi diferenţă ca între cel care trece pe langa cersetor fara sa-l vada si cel care isi spune “nu-i dau bani pentru ca ii bea”; faptul, realitatea e aceeasi; suntem egalii acelora care nu vad, prin adevarul faptului ca nici noi nu reactionam.

    p.s.
    * mai concis nu pot, deci sunt impotent
    * la cat de alambicat scriu ‘oi fi si eu geniu? 🙂
    * si fara “domnule”, treci rogu-te pe informal; cand dai cu “domnule” parca dai pe drac cu tamaie.

  9. Daca incidentul a fost cercetat de Politia Cluj, tipul va deveni un erou.
    Eu am depus o sesizare la Politia Cluj pt ca mi-a fost sustrasa o masina si Polita a decis sa ma amendeze pt ca nu stiu cine mi-a sustras-o !!!
    Daca bipedul ala a batut o fatuca poti fi sigur ca va mai primi o decoratie

  10. Vreau sa va contrazic in anumite aspecte domnule Ciutacu. Cel putin in cazul celui ucis la Brasov si in cazul handbalistului nu cred ca aveau cum sa ii onoreze, decoreze sau sa ii numeasca cetateni de onoare cineva cat au fost in viata. S-a tot facut valva ca nu a fost recunoscuta performanta lui Marian Cozma … ar trebui sa tinem cont de faptul ca era foarte tanar, la inceputul carierei, deci nu aveau cum sa il laude la extrem, iar pentru familiile celor decedati, aceste onoruri port-mortem inseamna ceva, mai ales ca au fost ucisi pentru ca au dat dovada se “spirit civic”… bine ca acum stiu sa imi vad de treaba mea ca sa nu o sfarsesc rau …
    Aveti foarte multa dreptate in restul privintelor si in cam tot ce spuneti, dar de data asta trebuia sa va scriu si sa va spun ca nu aveti deplina dreptate … si criticile pot fi constructive nu ?!? Numai bine

  11. @ Domnul Radu Berciu,

    Nu se desprinde din ceea ce am scris eu ca as sustine faptul ca dreptatea, cinstea si demnitatea sunt calitati cu care ne nastem. Recititi va rog.
    Ironia si luatul peste picior nu inseamna pentru mine cam nimic. Regret.
    De contrazis m-am contrzis cam cu toti cei care au o parere contradictorie cu cea pe care o am eu. Nu fug de contradictii, ba din contra atat cat am argumente solide imi sustin cauza. Unii mi-au acceptat punctual de vedere altii nu.
    In privinta a ceea ce putem face ar fi cam destule dar depinde de cum evolueaza situatia actualului guvern. Daca domnul Ciutacu va deschide subiectul cu referire a ceea ce poate fi facut voi comenta acum insa, aici ar fi off topic.
    Ar fi un gest ieftin din partea mea sa comentez la P.S. – urile dumneavoastra.

  12. cetăţean de onoare post mortem :S pai fraţilor daca chiar vrea sa i sa facă dreptate si sa-l răzbune cei 30 de indivizi la mitica sau sai omoare sârbi

  13. Nu pot sa inteleg nici chiar daca acum Basescu ar veni personal la mine sa ma lamureasca , cum un terchea-berchea se poate alege la 30 de ani , pe timp de pace cu o decoratie , ordin” Barbatie si Credinta” . Pentru niste merite pentru care probabil a primit un salar bunicel si a facut cateva drumuri la Bruxeles sau oriunde . Basescu e dobitoc… Stiam eu si asta confirma inca o data….
    Despre Cozma numai bine….Odihneasca-se in pace.
    Autoritatile din Romania ca si cele din Ungaria sunt mana in mana cu mafia de orice fel. Arata escaladarea delictelor criminale din ultima perioada din cele doua tari . Imixtiunea in actul de justitie a politicului si a oamenilor cu bani isi face efectele incetul cu incetul. Legile apara infractorii. Mascat. Sunt o gramada de portite.
    America a ajuns acolo unde e dn cauza ca mult timp a functionat legea “ochi pentru ochi”. Infractorii stiau ca se pot astepta la ce e mai rau din partea autoritatilor sau a rudelor. L-au prins , streangul pe el la primul copac…..Acum la ei legile sunt clare , autoritatile percuteaza rapid si justitia la fel.

  14. D-zeu sa-l ierte pe Cozma… cat timp a trait nu l-au sa joace in lotul national, iar acum s-au gandit sa-l decoreze si sa-l faca maestru emerit al sportului…

  15. Nu e cel mai rau lucru care ni se intampla…Morţii trebuie pomeniţi, intr-un fel sau altul, iar cei încă in viaţă funcţionează pe principiul minimului efort si al maximului profit; asta-i “fizica pământului”. Poate contează puţin şi vremelnic pentru familie. Poate contează si pentru “populaţia civilă”, care se mai îndreaptă moralizator către odrasle cu dojana “Iată dacă umbli prin cluburi…poţi da fie peste purtătorul de cuvânt, fie peste purtătorul de cuţit!”.

  16. Victor,ai vazut cumva filmu` Saw(1,2,3,4,5)..oricare?sincer,un “joc” din film chiar cred c-ar fi pedeapsa cea mai potrivita pentru ucigasii lu baiatu` asta,Marian Cozma..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.