Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ştergeţi-vă la cur cu legitimaţiile voastre

Ştergeţi-vă la cur cu legitimaţiile voastre

N-o cunosc pe Iuliana Tudor. Nu-i urmăresc emisiunile. Am văzut-o, accidental, de vreo câteva ori la televizor.  Ştiu doar, mai ales din citite şi auzite, că, la ora asta, e vedeta exponenţială a postului public de televiziune, că-i muncitoare, dedicată, destul de discretă şi că face rating ca la balamuc într-o instituţie care abia mai mişcă acele ceasului. Mi s-a părut o femeie arătoasă (bine, după standardele mele) şi m-am mirat că, în lumea asta prost făcută, au ratat-o până acum tabloidele.

Uite că mi-a trecut subit starea latentă de mirare. Iuliana Tudor e gravidă, stare care înnobilează şi împlineşte orice femeie. Însă are nişte probleme de sănătate (cât de grave nu ştiu, nu mă priveşte şi nu ar trebui să privească pe nimeni), iar nişte gunoaie cu legitimaţii de jurnalist la gât (după părerea mea şi din vagile informaţii pe care le deţin, deloc dezinteresate, amabile sau compătimitoare) simt nevoia să facă tiraj, trafic şi rating pe suferinţa ei intimă. Iar şacalii veroşi care-i alimentează cu vorbe aşteaptă, de fapt, frecându-şi mâinile, eliberarea locului de prezentator al celei mai de succes producţii a şi aşa muribundei televiziuni publice.

Într-o atmosferă dementă, dominată de suspiciuni reciproce şi delaţiuni vinovate, Iuliana Tudor a ajuns, nu pricep de ce, să dea comunicate de presă cu privire la starea ei de sănătate. Pot să bănuiesc că, naivă şi bine intenţionată, speră că i-ar putea opri din delirul lor scriitoricesc pe ticăloşii îngălaţi care bălesc după orice femeie care apare la televizor şi speră să dea lovitura investigaţională a carierei lor de viermi dintr-o eventuală tragedie. Ştiu că, în România, pulimea a fost învăţată prost să-şi închipuie că i se cuvine accesul oriunde, însă există zone ale vieţii (sănătatea şi patul, cu precădere) care, într-o lume normală, trebuie să fie tabu. Şi, dacă nu vrea să priceapă de bună voie, trebuie dezvăţată cu forţa.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Ştergeţi-vă la cur cu legitimaţiile voastre

  1. Ok! Pastrez secretul. Desi cred ca unii deja au interceptat. Dar ce sa faca in contextul asta? Grea viata pentru alde Andronic si Lazaroiu! 🙂

  2. In jurnalismul de mahala daca nu canti manele nu esti cu Sexy diva cu Bote cu Poponet sau cu Ote nu prezinti nici un interes ca persoana publica. Cum intri brusc in rahat “jurnalistii” lu’ peste prind momentul sa-i puna mot si sa-l serveasca duduii care consuma cele spemii de minute pe romtelecom facand zilnic forme la canapea sau lu’ Gigi de la saiba …etc

  3. Pentru ca au uitat de bunul simt,pentru ca nu au nimic frumos care sa-i faca sa devina mai frumosi sufleteste,pentru ca ei cred ca asta se mananca dimineata, la pranz si seara si le doresc pofta buna in troaca lor,pentru ca unii stau cu gura cascata si inghit zoaiele aruncate si pentru ca societatea civila a intrat in somnolenta.Pe fondul asta isi fac de cap si intra cu bocancii in viata unora care isi fac meseria si care cauta sa ne arate ca nu tot ce zboara se mananca.Viata privata si intimitatea este ceva ce tine de fiecare individ in parte si de acord,este tabu si punct.Astfel de jurnalisti sunt ca pirul intr-un lan de grau,stiu ca n-au ce cauta acolo dar cauta sa imbolnaveasca tot ce ating.Iuliana e ca o oaza proaspata si mesagerul traditiei romanesti.Sincer,nu mai am rabdare pentru prosti,inainte le cautam circumstante si ziceam lasa-i,castiga si ei un ban,fituicile lor au ajuns deja hartie igienica si au depasit orice limita si vor ajunge unde le este destinat,la closet.

  4. @Bubulea
    Insinuarile tale sunt nedrepte. Nici mie nu-mi place Traian Basescu, dar consider ca Victor si colegii lui din Antena 3 gresesc pentru ca nu-l ignora pur si simplu. Pe Traian Basescu l-ar “ucide” tacerea pentru ca nu ar mai avea la ce sa dea replicile pe care le da. Exact ca si jurnalistii care scormonesc in rahat, daca nu ii alimentezi, sfarsesc prin a se face de panarama cu inventiile lor. Dar daca ai facut greseala sa le respunzi la telefon, ei brodeaza ce vor pe discutia respectiva. Asa e si Zeus. N-ati observat cu totii ca Basescu, atunci cand iese cu declaratii, raspunde cu precadere “tonomatelor”? Nu degeaba i-a numit asa. E constient ca mesajul lor, repetat obsesiv, ajunge sa oboseasca poporul care, iritat de atata vorba, are tendinta de a-l crede pe presedinte. Cu atat mai mult, cu cat “tonomatele” sunt in tabara mogulilor pe care poporuil ii identifica drept principalii profitori ai regimului post-Ceausescu. Poti sa nu fii de acord cu mine, dar nu ma acuza ca ma dau dupa ciresc cand vine vorba de Basescu. Intr-o tara normala, un om ca el nu ar fi ajuns presedinte.

  5. Victor, apropos de vedete si de stari de sanatate. Zilele trecute am vazut o stire intr-un tabloid cu EBA care s-a dus sa-si trateze cariile sau sa-si albeasca dintii la Spitalul Militar. Eu as fi fost curios sa stiu, nu in ce a constat tratamentul, ci cat a costat acesta si cine l-a decontat. Daca esti fata lui tata asta inseamna ca ai acces nelimitat la sistemul piblic de sanatate? Din cate stiu eu, sunt gratuite doar interventiile stomatologice de urgenta. Nu si tratamentele… Stiu, sunt carcotas si meschin…

  6. Articolul este bun, dar la mijloc este si o micuta doza de ipocrizie. Subiectele de tip tabloid fac vanzare si sunt abordate in TOATA presa romaneasca (sigur nu in fiecare ziar/emisiune – dar fiecare trust de presa are o componenta de tabloid mai mare sau mai mica).

    Vina este in egala masura a publicului si a presei. Presarii nostri au descoperit ca este mult mai usor sa faci bani (a se citi rating sau tiraj mare) cu tate, craci, emisiuni de brainwash (nu stiu cum altfel sa numesc “divertismentul” de la noi) sau cu stirile de la ora 5 (categorie in care poti include si stirea amintita de tine) decat cu jurnalism de calitate iar publicul s-a invatat sa nu ceara mai mult.

    Eu unul protestez la adresa tabloidizarii presei romanesti in singurul mod in care pot – nu o cumpar. Daca ar proceda toti la fel…

  7. @Aura:“…gresesc pentru ca nu-l ignora pur si simplu. Pe Traian Basescu l-ar “ucide” tacerea pentru ca nu ar mai avea la ce sa dea replicile…”

    Da , am auzit teoria asta de sute de ori (Cristoiu are grija s-o strecoare de cate ori are ocazia). Cica asta i-ar termina ficatul , daca whisky-ul a dat gres. Ce dracu’, nu suntem prosti… Astea merg, poate, pe blogul lui Lovin. Bineinteles ca si-ar dori sa fie ignorat, sa-si duca jaful si batjocura pana la capat , in 2014 . Iti amintesti ce spunea ? “In liniste se fura.” Si nu inteleg ce ai vrea: indiferent cate abuzuri fac astia , “muncitorii” de la Intact (cu aia de la Realitatea e o alta poveste) sa taca , de teama ca vor fi catalogati drept “tonomate” ? In treacat fie spus, “tonomat” nu e chiar eticheta care li s-ar potrivi. Mai degraba ceva gen “patefon cu o singura placa” (sau “one string banjo” , cum ar spune americanul). “Tonomat” poate fi numit cel care isi schimba “melodia” dupa cum i se comanda. Adica Dan Andronic , Ion Cristoiu , Florin Calinescu, Victor Roncea.
    Dar pe mine altceva m-a deranjat , de te-am pomenit aseara: nu stiu cum sa calific pozitia ta din ultimele luni (cred ca e “duplicitarism”, cum ar spune cel pe care vrei sa-l ignoram). Sa exemplific , din memorie , desi e posibil sa nu fiu prea exact : mai in vara ,pe blogul asta, erai de parere ca ar trebui sa iesim in strada cu totii , sa scapam de ticalosii astia. Acum cateva saptamani insa, pe Reporter virtual , injurai “tonomatele” ca incearca sa convinga prostimea ca Basescu trebuie suspendat. Iar acum iti exprimi “tot respectul” pentru Victor ! Imi pare rau , dar esti mult prea versatila , chiar si pentru un jurnalist de provincie… Nu e treaba mea , dar , in locul tau , eu as incerca sa-mi pastrez un dram de credibilitate si pentru epoca post-Basescu. E pacat , eu te apreciam candva (chiar si ca femeie , sa fiu sincer 🙂 ) , dar de la o vreme…nu stiu ce se-ntampla. Cam de cand a venit Titi Dumitriu la PDL Braila 🙂 .

  8. Din punctul meu de vedere , e incheiata. Dar n-as vrea sa se-nteleaga ca ne cunoastem ; o stiu de la televizor , de cand era colega cu voi , la mogulu’ Felix (bine, pe vremea aia nu-i spunea asa 🙂 ).

  9. @Victor Ciutacu
    Te rog, da-mi adresa de e-mail a lui Bubulea, sa-i trimit niste linkuri sa vada ce parere am eu despre acest Titi Dumitriu si despre PDL Braila, un partid controlat in totalitate de baronul Gheorghe Bunea Stancu. Si tu stii mai la fel de bine ca mine la ce ma refer si imi pare rau ca niciodata nu ai avut ocazia sa spui in emisiunea ta sau in cele la care esti invitat cum isi face Stancu de cap in judetul Braila cu sprijinul lui Blaga si al lui Boc si chiar al Elenei Udrea. Daca nu ma insel, firma Delta ACM este in sfera ei de influenata. Ii multumesc lui Bubulea ca mi-a dat ocazia sa mai zic inca o data ce am si eu pe suflet :))

  10. pai toate astea pornesc de la bizonu’ elector, maaare amator de “sa curga sange”. ca in evul mediu, cand se duceau sa asiste la decapitare cu tot neamu’ lor, prost. si pe cale de consecinta aia din “presa” de scandal, niste lichele care habar n-am de ce nu sunt dati in judecata, halesc din zbor gustu’ omului si hop cu rahatu’ in populatie.

  11. opriti-va odata! nu priveste pe nimeni, aici, trecutul vostru profesional si ce aveti sa va reprosati

  12. Da-mi, te rog, adresa lui. N-am nimic de impartit cu el si nici nu-l cunosc. Vreau si eu sa ma lamuresc ce imi reproseaza. Eu nu-mi ascund identitatea, imi argumentez opiniile si, daca gresesc, pot admite asta. Iarta-ma pentru aceasta polemica inutila pe blogul tau.

  13. D-na Iuliana Tudor,este o DOAMNA.Ar fi trebui sa ne fi obisnuit pana acum ca pe mancatorii de cacat nu-i opreste nimic,nu-i impresioneaza nimic si deci vor manca in continuare cacat.Faptul ca mai sunt jurnalisti care se pozitioneaza de partea care trebuie este de salutat.Multumesc,Victor Ciutacu!

  14. 1. Ba nu suntem in dezacord 🙂 Am calificat si eu intratul cu picioarele in viata cuiva drept nesimtire si ticalosie. Ce spuneam e ca nu incriminez interesul, pentru ca mi se pare, in fond, reactia fireasca a societatii la invazia mediatica. Asta insa e o discutie mai lunga.

    2. Am apreciat raspunsul decent. Impartirea ‘postatorilor’ in cei care te injura si cei care te glorfica imi pare, din pacate, o oglinda a regimului basescu. Eu te urmaresc cu simpatie, asta nu inseamna ca sunt de acord cu tine vesnic-si-in-toate-cele.

    3. succes vineri!

  15. @Victor Ciutacu

    Apropos de “muribunda” televiziune publica: in Consiliul de Administratie de maine, 24.09.2010, se va propune, si mai mult ca sigur, se va vota o reorganizare (asa zisa eficientizare)a departamentului de marketing, adica se adauga la denumirea departamentului si cuvantul marketing. Prin urmare se poate da concurs pe postul nou de director. Deja se stie cine o sa castige concursul (care se presupune ca se da pe bune) de Director de Marketing si Vanzari: D-na Anca Gheorghe. Aceasta, avand siguranta viitorului post, a promis deja posturi de brand manager (care se vor da tot prin concurs) unor apropiate ale “domniei sale”. Desi Andi Lazescu este de facto Presedinte Director General al TVR, acesta nu ia nicio decizie fara acesta doamna.

  16. daca o compatimesti asa de tare pe Ileana, de ce sporesti randurile celor care calca in intimitatea ei??
    de ce publici despre ea?
    caci si pe blogul tau a ajuns subiect de discutii…

  17. Daca poti , te rog transmiteti-i din partea mea multa sanatate. Sunt multi d’astia care calca pe cadavre pentru 1% rating. Am vazut vara asta cum au abordat tabloizii “cazul” Madalina Manole si acu mai nou necazul Angelei Ciochina (am ramas oripilat cind am aflat ce i s-a intimplat). As mai comenta eu…dar nu e cazul.
    Oricum, vorba ta, Iuluiana Tudor face emisiuni bune la TVR. Emisiunea ei de acum “O data in viata” e chiar reusita.
    Poate o aduci si tu la emisiune pe Angela Similea. Ca nu se mai stie mai nimic despre ea. Circula tot felul de snoave in presa de monden. Ar fi cazul. Nu ma deranjeaza daca o inviti cu tot cu actualul sot – senatorul Victor Surdu.

  18. Nici nu conteaza daca Iuliana Tudor este o doamna onorabila sau o microfonista novice. Este dreptul fiecarui om sa fie respectat. Daca as fi in locul ei as declansa o miscare civica pentru introducerea dreptului si civilizatiei in presa. Presupun ca la ce necaz are si la bunul simt pe care il arata nu va face asa ceva. Dar nici altcineva.
    De asta presa romaneasca a ajuns la un nivel de josnicie care e mai tare decat cancerul.
    Pulimea este interesanta de tot ce e socant si scandalos. Daca i-ai da zilnic povesti si boze cu incesturi, zoofili, pedofili si mosnegi priapici si miliardari asta va consuma. E in firea omului sa fie interesant de anormalitati.
    Se vorbea de auto-reglementare pe la cei care au clocit CRP. Daca n-o face presa, impunand standarde obligatorii, o va face cetateanul, care va vota cu zoofilii si mosnegii priapici. Si atunci cei care sint precum Iuliana Tudor nu se vor mai gasi in tara aceasta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.