Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ştergeţi-vă la cur cu legitimaţiile voastre

Ştergeţi-vă la cur cu legitimaţiile voastre

N-o cunosc pe Iuliana Tudor. Nu-i urmăresc emisiunile. Am văzut-o, accidental, de vreo câteva ori la televizor.  Ştiu doar, mai ales din citite şi auzite, că, la ora asta, e vedeta exponenţială a postului public de televiziune, că-i muncitoare, dedicată, destul de discretă şi că face rating ca la balamuc într-o instituţie care abia mai mişcă acele ceasului. Mi s-a părut o femeie arătoasă (bine, după standardele mele) şi m-am mirat că, în lumea asta prost făcută, au ratat-o până acum tabloidele.

Uite că mi-a trecut subit starea latentă de mirare. Iuliana Tudor e gravidă, stare care înnobilează şi împlineşte orice femeie. Însă are nişte probleme de sănătate (cât de grave nu ştiu, nu mă priveşte şi nu ar trebui să privească pe nimeni), iar nişte gunoaie cu legitimaţii de jurnalist la gât (după părerea mea şi din vagile informaţii pe care le deţin, deloc dezinteresate, amabile sau compătimitoare) simt nevoia să facă tiraj, trafic şi rating pe suferinţa ei intimă. Iar şacalii veroşi care-i alimentează cu vorbe aşteaptă, de fapt, frecându-şi mâinile, eliberarea locului de prezentator al celei mai de succes producţii a şi aşa muribundei televiziuni publice.

Într-o atmosferă dementă, dominată de suspiciuni reciproce şi delaţiuni vinovate, Iuliana Tudor a ajuns, nu pricep de ce, să dea comunicate de presă cu privire la starea ei de sănătate. Pot să bănuiesc că, naivă şi bine intenţionată, speră că i-ar putea opri din delirul lor scriitoricesc pe ticăloşii îngălaţi care bălesc după orice femeie care apare la televizor şi speră să dea lovitura investigaţională a carierei lor de viermi dintr-o eventuală tragedie. Ştiu că, în România, pulimea a fost învăţată prost să-şi închipuie că i se cuvine accesul oriunde, însă există zone ale vieţii (sănătatea şi patul, cu precădere) care, într-o lume normală, trebuie să fie tabu. Şi, dacă nu vrea să priceapă de bună voie, trebuie dezvăţată cu forţa.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Ştergeţi-vă la cur cu legitimaţiile voastre

  1. Orice persoana publica are dreptul la intimitate. A o etala, asa cum au facut “jurnalistii” de la Spy (parca asa am citit) este dovada crasei lor lipse de deontologie profesionala, daca asa ceva exista (si se preda) în scolile românesti de jurnalism. Se pierd cel putin picioare în cur !

  2. A raspuns in presa exact cat trebuia ca sa fie (eventual) lasata in pace. Si daca iti ureaza “sanatate” o mie de insi pe zi te imbolnavesti sigur de psihopoupou.

  3. Numarul de imbecili este acelasi in toate profesiile, prin urmare si in presa. Vinovatia este insa si mai mare in randul editorilor care fixeaza politica si “standardele” de audienta dupa care se orienteaza acesti purtatori de legitimatii. Ar trebui ca piata sa regleze aceste derapaje, dar ma tem ca in RO acesta incepe sa lucreze pentru o astfel de oferta.

  4. Totul pana la viata particulara !… Deja s-a depasit demult orice lipsa de bun simt si decenta in asa zisele ” reportaje ” …
    Se intra cu bocancii in cele mai intime aspecte ale vietii , numai ca sa – si vanda o revista sau un ziar de rahat !!!…
    Sacali nenorociti !!!…

  5. Fata asta iubeste folclorul cu adevarat. Nu odata am ramas incremenit de emotie la unele dintre emisiunile ei, nefiind un consumator frecvent de folclor. Are, suflet, bun simt, inteligenta si … naivitatea aia polulara sanatoasa (pe care o gasesti cel mai adesea in satele de la munte). Sacalii o vaneaza, dar nu o vor putea inlocui. Vor perverti insa si ce mai era bun din TVR. Vor face taraf-prigonesc.
    Este modelul gds-ist0-basist in care ifosul suprem – s-a intalnit cu neam-prostul suprem pe terenul mârlaniei pe care paste cultura caprei vecinului.

  6. intr-adevar traim intr-o societate de rahat i criminala care ne-a abrutizat demult si ne face partasi cu sau fara voie la toate crimele si marsaviile ei. personal,mi-e rusine si,intr-un mod ciudat,ma simt vinovat si impovarat din cauza acestor mizerii care se fac multor cetateni ai acestei tari criminale. ce-i de facut?

  7. sunt multe cazuri de acest gen. Natura oamenilor ce populeaza tara asta ii face pe acei jurnalisti sa existe…noi si cand zic noi ma refer la natia asta infecta, cerem ce sa ni se serveasca de catre tabloidele de cacat care au invadat tarabele si de catre televiziunile de 2 bani care ne mananca banii de cablu…

    hai pa.
    sa i ia dracu si pe ei si pe politicieni si pe noi.

  8. aceste detalii nu sunt de interes public intr-o tara cat de cat normala cu oameni cat de cat normali. nu trebuie sa fii un mare “deontolog”,k sa-ti dai seama de raul pe care-l faci…trebuie doar sa ai un minim bun-simt si putina omenie. de obicei,aceste calitati le ai din nastere. nu trebuiesc cultivate ulterior. da’ noi,romanii,ne nastem deja abrutizati. iar daca mai avem un pic de omenie genetica,aceasta se pierde sigur pana la varsta de 18 ani. de-aia tara arata asa de bine.

  9. Don Ciutacu, stau sa ma intreb cum ii mai suporta pamantu pe jigodiile astea pupinbasiste. Uita-te in Libertatea sa vezi ce senin declara Nasul ala plin de muci basisti ca il stimeaza pe primul chior al tarii.

  10. Foarte radical articolul, ca de obicei. Eu n-as vedea lucrurile asa de alb-negru.

    E adevarat, lumea asta in care traim a depasit mult, prin viteza progresului tehnologic din ultima suta de ani, ritmul firesc de evolutie a societatii in planul obiceiurilor, al moralei, al acelor valori pe care societatea ajunge sa le considere +\- unanim ca fiind bune si corecte. ‘The morals’, ‘episteme’-ul, ‘weltanschauung’.

    Totusi, logic vorbind, daca televiziunea te aduce zilnic in casa la mine (sigur, nu poti obliga pe nimeni sa te primeasca, dar tu te ‘oferi’, deci esti cumva complice cu cei care o fac), atunci e un pic imoral ca pe urma sa te pretinzi intimist si privat. Daca vecina mi-ar bate toata ziulica la usa si mi-ar sta cu orele pe cap (sigur, eu am vina ca o primesc), pe urma ar fi un pic incongruent sa imi inchida usa in nas, cand i-as as vrea eu s-o vizitez. Cat despre nesimtirea celor care tabara peste femeia asta, aia e evidenta si ticaloasa. Dar faptul in sine ca (si pe ei) ii intereseaza viata ei personala, asta n-as incrimina.

    PS Ca o timida incercare de a evita sa ma injuri/bannezi, adaug in nota de subsol ca raspunsul asta nu era o critica la articolul tau, ci un (alt) punct de vedere.

  11. suntem intr-un profund dezacord. nimic, nici macar faptul că-ti intru in casa, nu-ti da dreptul să-mi scormonesti viata privata si să-mi citesti analizele medicale

  12. chiar n-am chef de smardoieli ieftine. e liber la pareri diferite. se cheama dezbatere

  13. “…Şi, dacă nu vrea să priceapă de bună voie, trebuie dezvăţată cu forţa.”

    Civilizatia, in general, trebuie impusa chiar cu forta, daca celelate metode nu dau rezultate.Cred ca principala problema a populatiei care traieste in Romania este necivilizatia. Iar vecinatatea adevaratei Europe face si mai vizibil acest handicap.

  14. Astfel de lucruri se intampla pentru ca au ajuns sa practice meseria de jurnalist toate lichelele lipsite de bun simt si de caracter. Ii doresc Iulianei sa treaca cu bine peste problemele pe care le are, sarcina usoara, iar pe tine te felicit ca ai ridicat aceasta problema si i-ai pus la punct pe nesimtiti. Sunt de acord ca aia care manifesta curiozitati in legatura cu fisa medicala si patul oricui ar trebui sa fie obligati sa-si vada de treaba lor. Si, daca nu-si vad, sa-i obligam sa o faca! Tot respectul pentru tine si pentru acest punct de vedere!

  15. Excelent articol Victore, si rezonez 100%. Din pacate hienele si necrofagii astia care se pretind ziaristi si-au stors si ultimul punct de rating din Madalina, iar acum isi cauta cu ochii injectati de sange urmatoarea victima pe care sa o paraziteze pana la (sau dupa) moarte.
    Pentru astfel de lichele ar trebui sa se auto-sesizeze cei de la CNA, nu pentru ca il injuram pe Basici.

  16. Nu stiu ce sa mai spun . Toata tara este in haos. Am impresia ca tot pdlul este pcrul. De fapt nu am impresia cred ca este sigur.Daca as sti bine o limba straina as pleca si acum din tara, dar este greu.

  17. In cazul ei, cea mai buna aparare este “nimic”.
    Daca nu pui “combustibil” pe foc, se stinge de la sine.

  18. E o mizerie ce se intampla in presa de azi, dar stau si ma intreb cine o fi de vina. Probabil poporul, care gusta si se bucura la necazul altuia. Am ajuns o natie de invidiosi, de egoisti, de superficiali. Se mai poate face ceva sau trebuie sa asteptam ca mizeria sa se autodigere?

  19. Am impresia ca asa zisii astia ziaristi cand vad ca nu pot corupe o vedeta sa se dea in stamba prin tabloide (exemplul Iulianei Tudor care s-a ferit de ziarele colorate si cred ca a si reusit pana acum) abia asteapta ca vedeta respectiva sa aibe vreo boala, vreun accident ceva, orice numai sa aibe ei subiecte de scandal si de “exclusivitate”.

  20. Cu forta, sa zicem, domnule Ciutacu – dar care forta ?? Forta bunului-simt ar fi putut face, daca s-ar fi manifestat (practic) in fiecare roman, dupa 1989, sa “americanizeze” Romania in sensul in care – vorbesc inerent subiectiv, e.g. ca urmare a preocuparilor mele – s-ar fi abonat romanii la “American Journal of Archaeology” !

    Dar asa – recte, asa cum suntem, majoritatea sau doar prea multi !?

  21. Io nu servesc asa ceva. Era undeva, astazi, pe un site informatia; am ignorat-o si daca nu era postul asta habar n-aveam de situatie. Io mai cred ca daca nu s-ar cumpara gunoaiele colorate, aia s-ar duce dracului si-ar ramane someri. Dar daca se cumpara…
    PS
    Nu-i tipic romanesc. Si la alte case, mai mari, se serveste…

  22. nu-mi schimb parerile in functie de proprietarul de media sau apartenenta de trust. dar zi-mi ce si daca a comis Simona Gherghe, ca nu urmaresc

  23. Nu ma refeream la prezentatoare, nici eu nu urmaresc, ma refeream la subiectele tratate in emisiune, care mi se par varianta televizata a revistelor care fac “breaking news” din stiri de genul de mai sus.

  24. E un lucru cert ca romanii au inteles gresit democratia. Nu inteleg cum naiba asa multi concetateni arunca zi de zi bani pe mizeriile astea de tabloide. Nu putem avea incredere in zicala cel mai bun ziar din Romanha datorita tirajului atata timp cat cititorii de tabloide sunt persoane de genul pe care amicul tau Badea le posta pe blogul sau.

  25. Din pacate , traim in Romanica si aici ceea ce conteaza sunt rating-urile , tirajele si … banii .Credeti ca dupa acele articole marlanesti acea revista va avea baremi si cu un cititor mai putin ? Dimpotriva …

  26. Şi cântă bine Iuliana Tudor. Folclor autentic.(Să nu mai zic că-i olteancă, da? 😉 )

  27. Rating-ul ne conduce spre astfel de emisiuni,articole,comunicate de presa.iar multi dintre cei care se uita si urmaresc senzationalul sunt votantii de incredere…

  28. un alt punct de vedere…
    O cunostinta ma tot vizita, cu sau fara motiv. O data, de doua ori, ma rog, se acumulasera vizitele nereturnate. Motivul nu prea mi-l amintesc bine, pana’ntr-o zi cand, sunand la interfon si intrebandu-ma daca poate urca i-am raspuns simplu:NU! -Esti ocupata, intreaba cunostinta, insinuos? Nu, raspund direct! -Ai pe cineva, insista fara “voal”..?! -NU, raspund! Atunci???! Raspunsul: Pur si simplu nu vreau sa urci!! Fiica-mea imi aminteste mereu ca nu m-am comportat ca o doamna in cazul asta. Daca in asta sta domnia, mi se cam…sa nu dau in alta, in care chiar nu sta nimic. Consider ca indiferent cine esti, daca nu vrei, nu-ti poate intra nimeni cu buldozerul in viata si in casa!!! In caz contrar, copiati-l pe Nastase. …pe Ilie! E bine-merci si -ramane Nastase indiferent de agresiunile mucoaselor infumurat-inchipuite.Bineinteles ca se vor gasi destui care sa spuna ca paralela e absurda. Nu e! Pentru ca indiferent cine esti, ce reprezinti, cat timp nu-ti pui poalele-n cap nimeni nu se uita sub ele. Si am si exemple destule, va rog, nu va strofocati sa-mi demonstrati contrariul!

  29. Buna seara,

    D-na Iuliana Tudor e o persoana care merita tot respectul si i-am apreciat intodeauna discretia.
    Pacat, ca unii,sau majoritatea,intra cu bocancii in existenta ei,ca sa-si castige un succes care e intodeauna efemer.Eu cred ca personalitatea si caracterul pe care le are
    d-na Tudor o va ajuta sa treaca foarte bine de mizeria asta abjecta a celor care au un IQ infim,dar se vor super-eroi.De fapt sunt niste focuri de paie si cenusa e tot efemera…

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  30. Poate n-as fi comentat pt. ca tara-i plina de balele multor “dihanii veroase si gretoase”…; cel mult scuipam spre acesti indivizi , spuneam un “hai sictir” printre dinti si-mi continuam viata de rahat in Eterna si Imbecila Romanie….

    Dar un raspuns de-a tau , Victore , ( “nu pricep ce legatura are pedeleul cu micimea oamenilor din presa” ) m-a provocat la o replica :
    1. – “micimea oamenilor.(punct!)” – adica NU NUMAI din presa !!!
    2. – “ce legatura are pedeleul?” – nici una , cu exceptia faptului ca PDL-ul e constituit NUMAI DIN MICIMEA OAMENILOR sau altfel spus PDL e partidul NUMAI AL OAMENILOR (?!) “MICI DE CARACTER” !!!! (asta nu inseamna ca in celelate partide nu ar exista asemenea “specimene” , dar , prin excelenta , acestea acestea sunt de culoare portocalie …) .

  31. Salut Victor
    Cred pt acei ju…..ar trebui sa se scrie ca au sifilis ca se iubesc intre ei si asa mai departe

  32. In tarile cu apa calda porci din astia isi gasesc mai devreme sau mai tarziu nasul, ajungand cu freza rasa – la racoare. Imi aduc aminte de Fabrizio Corona : dupa ce intreaga sleatha cu aere de vedeta ii stia de frica, a ajuns de rasul unei peninsule intregi . Referitor la pulifricii made in .ro, am totusi o nedumerire : cum se face ca in tara „pumnii mei minte nu are”, papagalii astia nu patesc niciodata un „sinistru” ? Felicitari pentru articol. In opinia mea, este cel mai cizelat articol publicat de tine dupa alegeri. Cred ca mai sunt sperante cu tine. 😀 Capul sus si penita tare Victore !

  33. cum va mai dati dupa cires cand va convin subiectul si abordarea! daca era cu Basescu, atunci eram un ticalos care ia bani de Voiculescu sa-l injure. sunt fix acelasi; indiferent ca scriu despre Iuliana Tudor sau despre Traian Basescu

  34. Cine Victore, cine?
    Ca poate ii banezi si nu se vede. In rest sunt cei care scriu de obicei; subiectele cu marlanu sunt de o suta de ori mai importante decat astea despre golanii de la reviste colorate…

  35. Daa, esti un tonomat, inregistrat. 😀 Voiculescu, Basescu, Tipatescu, cine naiba sunt loazele alea si ce naiba cauta ele in viata noastra? Ma intreb si eu asa, hac. Cu stima. Lasa naibii paranoia, esti un ziarist okay pentru cei mai multi dintre noi, chiar daca nu e musai sa fie lumea de acord cu tine mereu. E bine ca ai o forma usoara de alergie fata de laudaci, te fereste de ispite…

  36. @Victor Ciutacu: “cum va mai dati dupa cires cand va convin subiectul si abordarea!”

    Sper ca te referi si la Aura (de la 15:21) 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.