Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Dulce ca mierea-i gustul revanşei…

Dulce ca mierea-i gustul revanşei…

Nu-i nici un secret în mica şi meschina noastră lume că, la evenimentele importante, Realitatea TV se mişcă mai bine decât Antena 3. Trebuie să fii orb să nu reuşeşti să vezi asta. Regula a fost respectată şi la alegerile europarlamentare, zi în care, absolut pe merit, televiziunea trustului eolian şi-a dominat copios concurenţa la audienţe. Şi la calitatea programelor, dacă stă să mă întrebe cineva pe mine, privitorul. Fiindcă, pe lângă cheltuieli, Realitatea TV are viziune, coordonare, viteză de reacţie şi dorinţa de a ieşi din banal. Stare de fapt pentru care merită felicitări.

Show-ul nostru de seară a fost singurul care, după o zi umilitoare, a mai spălat ruşinea postului. Dar, asta-i viaţa, ne bazăm (sau ar trebui s-o facem) pe echipa de la ştiri, recent premiată de breaslă pentru înaltul profesionalism. Iar premianţii au ratat cu graţie şi fără apăsări profesionale cel puţin trei momente importante de live: sosirea şi declaraţiile lui Traian Băsescu la sediul de campaniei al fiicei sale, revenirea în partid a Elenei Băsescu, reacţia lui Gigi Becali după confirmarea alegerii sale ca europarlamentar. Dincolo de impotenţă, prestaţia publică a televiziunii e minată (şi) de orgolii prosteşti. Care te fac pe tine, televiziune de ştiri, spre exemplu, să ignori informaţia că EBA se pronunţă, în plină campanie electorală pentru legalizarea drogurilor uşoare sau, mai nou, ştirea că premierul jigneşte, cu instrumentele tale sub nas, un jurnalist (absolut întâmplător, de la tine din trust).

Aseară, din fericire, n-a fost nevoie decât să ne bazăm pe noi. Şi pe cuvânt că ne merge al dracului de bine pe cont propriu. Cifrele pe care le-am postat spun multe…

P.S. Pentru rigoare, Antena 1 a dat ştirea şi chiar cu aplicaţie şi profesionalism.

UPDATE: În noianul de flegme, această reacţie mă întăreşte; pentru că-i sinceră. Şi mă surprinde plăcut că s-a mişcat CRP. Cu judecata mă mai gândesc

PRECIZARE DE FINAL: Nu plec la Realitatea, fals îngrijoraţii de viitorul meu pot dormi liniştiţi. Sau, ca să fiu (conform obişnuinţei) extrem de riguros, pur şi simplu, nu intenţionez s-o fac. Sigur, unii pot încerca să mă împingă din spate, dar mă pun cu mâinile-n tocul uşii şi mă ţin băţos pe contract. Pentru că mie, ştiu că deranjează asta în stratosferă, chiar îmi pasă de trustul ăsta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

103 thoughts on “Dulce ca mierea-i gustul revanşei…

  1. Poate ar trebui sa reluati unele teme despre functionarii publici, cum sunt tratati de cei care nu stau mai mult de 2 ani la conducere (dar care trebuie sa isi umple buzunarele) si cat de “bine” sunt platiti.

    Are legatura cu o declaratie a d-lui ministru Nemirschi!
    http://www.frontnews.ro/social-si-economic/piata-muncii/nemirschi-ministerul-mediului-va-reduce-toate-salariile-30665#rightBoxes.

    D-nul ministru ar trebui sa spuna cum toti cei apropiati dansului (consilieri personali, secretarele de la usile cabinetelor trebuie specificat ca numai cei din Constanta si mai ales cei de la primaria Constanta, cat si directiile care trebuie sa taca) au luat stimulente de min 2500 RON net in fiecare luna incepand cu luna martie 2009. Sa mai explice de ce salariul functionarilor publici din cadrul ministerului intazie in fiecare luna cu cel putin 3 zile (se stie ca d-nul ministru a delegat competentele d-nei Stefanica (fina d-nului ministru si omul d-nului Mazare) cele de “conducerea” ministerului, mai putin cele de reprezentare peste hotare)! Oare s-a gandit ca fiecare dintre acesti functionarii au credite (datorita venitului foarte “mare”), cheltuieli personale? Cheltuieli zilnice si penalizarile le plateste dansul?!

    Care spor doreste sa-l taie? Cel de vechime in munca? Sau cel de 10% datorita antenelor de la SRI? Acest spor este taiat oricum in cazul in care functionarul nu se afla in minister!

    “Trebuie sa tragem toti la fel, nu mai pot exista unii care muncesc foarte mult, iar altii care stau degeaba. Sistemul se va autocerne, in aceasta perioada de criza”. Despre ce dreptate e vorba? Staful dansului care a inceput sa isi imparta regulat stimulente iar functionarii sunt buni doar sa fie tratati fara pic de respect si sa nu fie rasplatiti pentru munca depusa? Pai sa faca dansii legislatia si sa nu mai solicite materiale departamentelor de specialitate! Se presupune ca ar trebui sa fie capabili sa elaboreze singuri materialele avand in vedere salariinpe care le iau! Datorita acestora, ministerele sunt catalogate ca avand salariati cu venituri de peste 1000euro! Unde mai punem ca aceste personae nu dau concurs pentru postul pe care il ocupa!

    Poate ca dansului nu ii pasa de munca depusa de angajati si poate ca se bazeaza prea mult pe faptul ca oamenii nu isi abandoneaza munca de ani de zile. Multa lume s-ar intreba de ce nu pleaca acesti functionari! Si ei se intreba de multe ori! Poate daca nu ar fi fost astfel de functionari, Romania nu ar fi fost astazi in UE ca stat membru cu drepturi depline. Suntem mandri cand Romania poate sa isi spuna parerea si sa fie luata in seama la Consiliile UE. Dar mandria nu intretine si nu plateste creditele.

    “Ministrul a adaugat, insa, ca “persoanele care nu vor sa munceasca nu vor fi tolerate””. VORBE bune pentru presa! Cine munceste nu primeste nimic! Toate persoanele care sunt “detasate” de la primaria Constanta au salarii de contractual de min 2000Ron, prime, stimulente, si aerele ca functionarii publici sunt niste gunoaie si daca nu veneau in minister nu li se “lumina calea“! Dansele (pentru ca sunt 70% persoane feminine) uita ca fara acesti functionari nu ar avea un job. Ne-au spus ca suntem “bucuresteni prosti”! Noi nu am venit pe linie de partid ci pe competente iar 90% sunt veniti din toate colturile tarii! Salariul unui functionar public se poate calcula din legislatie si nu creste nici macar cu inflatia! Orice cetatean are acces la aceasta lege insa nu are acces si la contractele acestor persoane “capabile”

    Se intreaba “dragii” nostri politicieni de ce nu merge lumea la vot. Pe cine sa alegem? Se spune ca “bucuria schimbarii este bucuria nebunului”! De 4 ani a inceput calvarul, cu d-na Sulfina Barbu care s-a laudat mereu de binele facut functionarilor din minister! Vorbe pentru PRESA! A continuat cu indiferenta d-nului Korodi iar acum a culminat cu d-nul Nemirschi! Acum cred ca nu mai avem nici o sansa la un ministru capabil!

    Sa mai spuna d-nul ministru cum cei de la Comisia Europeana se intreaba de ce un om are mai multe responsabilitati cand in statele membre un domeniu este impartit la mai multe persoane.

    Sunt foarte multe de spus si poate ca presa ar putea sa nu mai condamne functionarilor publici din ministere ci sa le afle toate neajunsurile. Nu au timp sa isi strige nemultumirile! Sunt foarte multe acte de reglementare care trebuiesc elaborate intr-un timp foarte scurt (poate pe asta se bazeaza dansii, pe lipsa timpului). Sunt ingropati in scrisori de la Comisia Europeana din cauza politicienii nostril care se cred inca in “tara lui Voda Papura”. Uita ca rabdarea functionarilor are o limita!

  2. Continui sa consider A3 drept cel mai ingrat, intrigant si slugarnic post tv din Romania : dar nu disperati – Realitatea incepe sa-i calce pe urme, vine puternic din spate…
    Si atentie, copii : Base a zis trei vorbe, SAAARITZI, BEEEEI, SARITI, DATI TARE, DE CE LE-A ZIS, CUM LE-A ZIS…Orice, numai sa nu conteze CE a zis. SARRIIIIITI !…
    Romania fara cap, dar cu spume la gura…
    Bei, rumani : de cate ori merg la strand un Ungaria (la Hajduszoboszlo – o nebunie !) ma uit seara la tv-ul lor : pe toate posturile, lume calma, linistita, incercan sa gaseasca CU CALM solutii la ceea ce NE PASTE PE TOTI !…
    Apoi vin acasa, ma imbalosez de atatea spume si citesc DILEMA VECHE = un roman de bun-simt pe saptamana… V-o recomand si voua, anonimilor depe net…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.