Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Tapalagă, la viitoarea te dau în judecată!

Tapalagă, la viitoarea te dau în judecată!

Motto: “Domnule (Tapalagă), cred că tot ce ştiţi dvs încape pe spatele unui timbru poştal” (Sorin Ovidiu Vântu)

Dan Tapalagă a comis, astăzi, încă o măgărie la adresa mea şi a altor oameni din presa in care el nu mai are acces, că d-aia zgârie la perete. Nu-i nici o noutate, ştiu, se hrăneşte cu asta. Noutatea-i că am ales – profund greşit, după cum se va vedea în rândurile ce urmează – să nu-mi pun poalele-n cap, ci să procedez decent, instituţional. Aşa că m-am adresat omologului meu de la Hotnews, redactorul şef Cristian Pantazi. În rândurile următoare, nu fac decât vă ofer corespondenţa dintre noi şi vă las pe voi să comentaţi. Mie-mi vine să vărs. Greaţa cruntă pe care mi-o provoacă deontologia declamativă nu trece nici măcar cu o cutie de Emetiral.

Domnule Redactor Sef,

Am citit cu acelasi nedisimulat interes textul de opinie de azi al lui Dan Tapalaga. Intrucat inteleg sa respect pana la capat libertatea opiniilor, n-am de gand sa polemizez cu fostul consilier al Monicai Macovei. El are o parere proasta maladiva despre mine si ma considera nefrecventabil, mie mi-e indiferent. Deci suntem chit. As dori, insa, a face niste precizari, intrucat comentariul domnului Tapalaga contine o serie de (hai sa le spunem) inexactitati. Imi place sa sper ca randurile urmatoare vor fi si publicate pe site-ul Hotnews.

  1. In istoria Romaniei, nu a existat vreodata vreo firma care sa-l aiba printre actionari/asociati pe semnatarul acestor randuri (informatia e verificabila instantaneu la Registrul Comertului). Deci consultanta electorala pe care viseaza Dan Tapalaga ca as presta-o contra unor plati anterioare la casierie pur si simplu nu exista. Daca ea nu exista formal, inseamna ca domnul Tapalaga insinueaza ca as incasa bani la negru (in termeni populari se cheama spaga). Daca e asa, v-as fi recunoscator daca veti da publicitatii numele oricarui om politic (sau de business) care i-a dat vreodata orice suma de bani lui Victor Ciutacu; eventual, daca va sta la indemana, si probele aferente.
  2. Dupa stiinta mea, fostul sef al domnului Tapalaga, Carol Sebastian, un ziarist pe care-l apreciem amandoi in egala masura, lucreaza pentru PD-L; cu contract sau fara, nu e problema mea, fiindca nu sunt seful ANAF, ci redactorul-sef al Jurnalului National.
  3. Nu am avut, in cei 39 de ani de viata, nici macar un leu credit la banca. Deci alaturarea numelui meu celorlalte din text (perfect stimabile, dupa parerea mea) in acest context este realmente neavenita. Pana si masina familiei e cumparata prin transfer bancar, din conturile de salarii ale noastre, lucru la fel de verificabil; atat la reprezentanta, cat si la banca.
  4. Daca as fi pus mare pret pe bunastarea personala, n-as fi demisionat de la APAPS (unde aveam un salariu de 4 ori mai mare decat cel pe care l-am ales, lucru pe care domnul Tapalaga nu l-a putut afla cand lucra la BBC si/sau Evenimentul zilei) pentru a reveni in presa, la Jurnalul National, ziar unde pe 1 iunie implinesc 5 ani. Sau, eventual, as fi onorat oferta financiara de exceptie pe care mi-a facut-o domnul Sorin Ovidiu Vantu (pentru rigoare, de cinci ori mai mult decat castigurile mele in Intact la vremea respectiva, la prima strigare, lucru la fel de verificabil printr-un singur apel telefonic catre omul de afaceri care detine proprietatea trustului Realitatea) si as fi devenit coleg cu domnul Tapalaga, ca sa nu spun de-a dreptul sef direct al domniei sale.

Cu mahnire,

Victor Ciutacu

P.S. In mod normal, pentru calomniile evidente din text, ar trebui sa-l actionez in instanta pe Dan Tapalaga. N-am s-o fac, intrucat, spre deosebire de omul politic preferat al domnului Tapalaga, eu nu dau in judecata ziaristi. Sau, ca sa fiu mai exact, inca n-am facut-o…

Domnule Redactor-sef,

Am citit cu atentie precizarile pe care mi le-ati remis, referitoare la articolul de opinie semnat Dan Tapalaga. Din pacate, ele nu au obiect. Sa le luam pe rind:

1. Nu exista in articol afirmatia ca ati fi actionar/asociat al vreunei firme, asa cum nu exista afirmatia ca ati fi oferit consultanta electorala
2. Nu face obiectul discutiei
3. Nu exista in articol afirmatia ca ati avea/ ati fi avut credit bancar
4. Nu face obiectul discutiei

Cu stima,

Cristian Pantazi
Redactor-sef HotNews.ro

UPDATE: În text, iniţial publicat în Revista 22, numele sinistrului Ciutacu nu exista. A fost ordin de zi pe unitate, de la comenduirea garnizoanei, să mă împroşcaţi cu rahat în Oficină, domnu’ Pantazi? Sau i-a venit ulterior şi subit inspiraţia-n cap pajului zeiţei anticorupţiei?

UPDATE LA UPDATE: Plecăciuni Oanei pentru cuvintele frumoase și caracter

Comentarii

comentarii

Similar Posts

104 thoughts on “Tapalagă, la viitoarea te dau în judecată!

  1. Stiu ca sunt blonda, dar asta nu ma impiedica sa pun o intrebare de bun simt: daca articolul de opinie al domnului Tapalaga vorbeste despre jurnalisti, colegi de breasla ai dansului, care platesc rate la banca si la moguli si persoana ta nu face obiectul articolului, ce mai cauta Ciutacu acolo?

  2. eu zic sa-l dai in judecata, asta numai pt ca raspunsul sefului sau este complet cretin, de tapalaga am mai auzit dar acest pantazi cine plm este? o fi coborat din Mateiu Caragiale. auzi la el, nu face obiectul discutiei, ce dobitoc. logica si raspuns stil basescu. observ ca acest stil de a te face ca ploua si a ignora evidenta e contagios. cat de mult a infectat acest basescu societatea romaneasca de sus in jos coborand atat de mult nivelul dialogului. inclusiv noi. cu un samurai te lupti cu sabia respectand reguli, cu un cioban te bati cu bata direct in cap .

  3. Moshule,

    Eu l-am vazut o data la tv, la realitatea, si mi-a ajuns. Toti din studio ii ziceau sa se duca acasa sa se culce ca e beat si el nu si nu. Mai erau in emisiune Adriana Saftoiu si Florin Calinescu, asa tin minte.

  4. intreb retoric , de ce macaronarul mtv iubit al ioanei basescu a luat contract fara licitatie de la stat. oare cat nemernicii astia mai indraznesc sa bage mana in banii nostri? jigodiile draq

  5. @mojicu: nu-l mai umple de epitete pe Tapalaga, te rog. daca voiam sa-i zic de neam si tara, o faceam eu. sunt chiar extrem de talentat la sportul asta.

  6. In general ziaristii minusculi de provincie mai trantesc cate o scarbosenie ca sa mai scuture cumva praful de pe ei astfel incat sa mai poata respira.E un sindrom al frustratilor irecuperabili.

  7. Absolut ok raspunsul tau, dar acel Dan Tapalaga pe care l-am cunoscut si apreciat eu in 2004 nu ar fi scris niciodata un text care sa aiba nevoie de un astfel de raspuns. Nu o sa inteleg niciodata de ce noi, ziaristii nu putem sa ajungem la minima civilizatie de a cadea de acord ca nu suntem de acord pe anumite subiecte- top of the list, Traian Basescu. De ce simtim nevoia sa inventam conspiratii, mize financiare sau crize de caracter in loc sa acceptam naibii ca pur si simplu altii au o alta parere despre noi si asta nu inseamna musai ca sunt ticalosi sau interesati.

  8. Aceasta corespondenta nu face decat sa arate inca o data ca sunteti mult deasupra lor si ca ei mai au multe lucruri de invatat si de schimbat la mentalitate pentru a ajunge macar aproape de pozitia in care dumneavoastra va aflati, pe merit.

    Articolul arata doar invidia si frustrarea unui individ care visa la un post mai bun decat cel pe care il are si la o cariera frumoasa ca a dumnevoastra, dar mai are de asteptat din moment ce nici numele dumneavoastra nu a reusit sa il scrie corect (in penultimul paragraf: ” Personaje sinistre ca Vitor Ciutacu”).

  9. asta cu “nu exista in text afirmatia etc etc” e atat de interpretabila. pana la urma, folosindu-te de subterfugiile limbii romane, in text nu exista nimic de fapt, nu?

  10. “opinia” lui Tapalaga pare scrisa cu multa manie si rautate gratuita, daca ar fi verbalizat-o, cred ca ar fi vorbit printre dinti, apasat, si marait. Pe mine personal nu ma mira “pomelnicul” de acuze aruncate in devalmasie, si spun asta in contextul in care in ultimile 2 saptamani, cel putin, am sesizat la capii PD-L-ului o accentuare a limbajului vulgar si dur jignitor ( Blaga, Roberta Anastase etc ). Reactiile lor sunt tipice unor caini maidanezi stapani pe tarlaua lor pana acum, care latra zgomotos si musca violent pe oricine le ameninta teritoriul. Cat despre raspunsul pe care l-ai primit, nu pot spune dacat ca este …….. halucinant si nu merita comentarii.

  11. @Johnson

    Foarte corect diagnostic.

    Intotdeauna gunoaiele de genul asta,
    ca si gunoaiele din politica
    si ca toate pisicile moarte aruncate noaptea in curti selectate
    provin din frustrari.
    Iar frustrarile, incapacitatea de a-ti face fatza tie insuti,
    inclusiv cu minusurile care te descriu,
    arata un neajuns intelectual in baza caruia nu ai dreptul
    sa lucrezi in domenii care implica o parere proprie,
    pentru ca in mod cert va fi intotdeauna
    o parere rasucita in jurul frustrarilor in cauza.

    Intre parere subiectiva
    si parere subiectivizata prin rea intentie
    e o mare diferenta si o mare distanta.

  12. Eu cred ca intrradevar , Tapalaga facu o magarie pentru ca scrisa ca ” personaje sinistre ca Vitor Ciutacu sau Mihai Gadea si-au aratat, pe fata, simpatia fata de Becali ” .
    Daca nu te nominaliza si pe dumneata si nu baga chestii de genul rate la banca si consultanta pe bani , asta insemna ca vorbea asa la general , dar atata vreme cat te-a pomenit in articol , chiar daca nu scrie explicit ca dumneata ai rate la banca si la moguli , cititorul intelege ca dumneata si Gadea aveti rate la moguli si la banca .

    Atacul asta inseamna ca ai devenit un jurnalist important , daca se incearca patarea imaginii dumitale .

  13. Oana, asa suntem noi romanii.Nu putem accepta faptul ca nu toata lumea ne impartaseste parerea :> La noi se merge pe principiul : ‘daca nu esti cu mine esti impotriva mea si trebuie sa-ti dau in cap’ :>

  14. ar trebui dat in judecat acest om…..si fraza cu moguli cand o sa se termine?una ,doua …motiveaza influenta mogulilor….toata ziua chiar…

  15. Dl Victor, puteai foarte bine sa-i transmiti domnului redactor-sef de la hotnews ca exista in articolul respectiv niste erori care nu necesita sapaturi prea adanci in acte bancare. nu l-ati aparat pe becali iar daca Tapalaga asta afirma ca ati facut la gadea in emisiune, inseamna ca e putin cam naiv, sau, cu alte cuvinte, ca nu a inteles nimic. Face precum Boc care a inteles ca va luati de el ca e scund. Asta a fost primul lucru care mi-a sarit in ochi. Ca sa nu mai vorbim de acuze fara acoperire cum ca faceti PR politic, ce naiba inseamna asta? daca iti exprimi, hai sa-i spunem, respectul fata de o persoana politica si dezgustul fata de alta nu mi s epare a fi publicitate politica atat timp cat evaluarea respectiva se face in baza unor valori umane pe care ti le asumi. Adica ala nu-mi place pt ca e corupt, agramat, tupeist etc. Celalt imi place pt ca e politicos, are discurs, e logic etc. Hai sa fim realisti, una e sa recunosti in cineva niste valori, alta e sa faci PR politic. De admirat ar trebui sa fie INTEGRITATEA, nu impartialitatea lui ciutacu si/sau stan in calitate de INVITATI la gadea in emisiune. (mi se pare evident ca domnul Tapalaga habar nu are ca sunteti redactor sef la JN, el probabil doar va vede la Gadea). Atat timp cat aveti dreptul la OPINIE si nu sunteti crainic la stiri, nu vad care e problema.

  16. @mishulescu: as fi preferat sa n-o faci la mine pe blog. da’, in definitiv, cine-s eu sa cenzurez gandurile oamenilor 🙂

  17. Hai mai Victore,esti prea,prea,sa bagi in seama un nimeni.Musca(sau crede ca musca)un fund important,esti prea sus,ai grija sa nu cazi ca nu le mai ajungi nici pe-o masea.

  18. In acel text de un patetism flagrant se spune cat se poate de explicit ca tu executi “publicitate comerciala” si “PR politic” (implicit se mai spun si altele). De vreme ce dreptul la replica ti s-a refuzat, eu zic ca e cazul sa va dati intalnire la judecatorie.

  19. culmea, pe fond articolul nu e rau si face referire la lucruri pe care publicul, daca nu le stie, le intuieste. pacatul e ca se foloseste de cele scrise pentru a-si ataca inamicii din breasla. asta ca sa nu mai pomenim ca, prin stapanii pe care i-a slujit, dl. tapalaga e printre ultimii in masura sa emita judecati de valoare si moralitate.

    ps: raman, totusi, la parerea mea: pe zi ce trece, gadea imi place din ce in ce mai putin.

  20. @ Anca

    Corect spus si mai e ceva.Cum a aparut in peisaj tovarasa procuror comisar Macovei activata de masina de propaganda securista cum a scos capul din gura de canal toata sobolanimea de asa zisa presa subordonata imposturii de la Cotroceni.Fac prinsoare ca din decembrie acest tapalabagiu va cersi audienta la Crin Antonescu la Cotroceni.Nu mai este mult.

  21. Si eu nedumerit:

    Cristian Pantazi: “. Nu exista in articol afirmatia ca ati fi actionar/asociat al vreunei firme, asa cum nu exista afirmatia ca ati fi oferit consultanta electorala”
    Tapalaga: “Dar cei mai multi nu si-au facut doar lobotomie, ci si firme de consultanta. Inainte sa-i vare invitatii in direct, ii trec pe la caserie. Inainte sa faca pe jurnalistii, fac pe consultantii. Jurnalisti notorii din Antene au trecut, pe langa PR-ul politic, sa faca publicitate comericala. Vezi cazul Gabrielei Vranceanu Firea. Ciutacu, Gadea si Cristoiu se ocupa cu spalatorii sau executii, jurnalismul lor cade prea des in abject ca sa merita analizat serios.”

  22. Victore, subscriu la mesajul Oanei Dobre. Cu precizarea că, totuşi, unii chiar o fac. Şi nu-i exclus ca tocmai ei să-i acuze de contrariul pe cei care nu se prostituează.

    Răspunsul redactorului şef e incalificabil.

    E greţos, greţos rău.

    Îţi recomand ceaiul natural de lămâie.

  23. Asa este societatea romaneasca, corupta pina la singe. De ce ati fi voi ziaristii altfel?

  24. @Roxana Iordache: eu n-am zis ca nimeni n-o face. ci doar ca n-o fac eu. si nici n-o voi face vreodata. bani frumosi se pot castiga, inca, si din munca.

  25. nesimtirea acestor oameni este ca se folosesc de statutul de “jurnalist” . adica de ce ar trebui sa ne intereseze , pe noi, oamenii de rand, frustrarile cuiva? Invidia este atat de mare, si la urma urmei, nu il opreste nimic si nimeni pe acest domn sa aiba succesul, pe care altii il au. Dar sa scrii articole de acest gen, cand el nu se uita in propria curte….normal ca ti se face greata. Eu nu ii urmaresc pe gadea, ciutacu sau badea…ca arat bine sau ca sunt pe antene. sunt convina ca daca ar lucra la tvr 3, sa zicem, ar avea aceasi audiente.

  26. pana acum am auzit de victor ciutacu de multe de ori , dar de dan tapalaga e prima data in viatza… no comment…

  27. No, si ? cainii latra ,caravana trece !!! Daca ai fi inofensiv, daca nu ai deranja ,nimeni nu te-ar critica, nimeni nu ar suferi ca existi 🙂

  28. De acord, imi cer scuze dar cand am ajuns la faza cu ” Personaje sinistre ca Victor Ciutacu si Mihai Gadea ” am cam turbat.

  29. Varianta publicată ieri, 12 mai, în revista 22 nu conţine numele celor de la Intact. Rezultă că Hotnews e un fel de peluza II…

  30. Tapalaga se da un Don Quijote?

    Un Don Quijote cu idealuri inchizitoriale, cominterniste sau naziste este o absurditate.

    Băiețeiii aștia încântați de Macovei sunt doar niște jalnici slujnici de buna-voie care confundă ifosele cu cultura și justiția cu discreționarismul. Fata nu confunda insa nimic. Doar profita de imbeculi.

  31. Oana te intrebi retoric de ce nu exista o “limita” nici intre jurnalisti? E uman. Ba mai mult este si pur romanesc.

    Frustrarea. Asta e tot. Moto-ul lui Victor spune tot. Oricum e “rasul lumii” ca tapalaga face pe “lupul moralist”. Poate a uitat “articolele” pline de minciuni in care “executa” pe opozantii lui basecu si ai “puritatii” Macovei si “albea” pe “pretenari”. Argumentele lipseau ca nu de asta era nevoie ci de “lupta de clasa”.
    Oricum anul asta fenomenul se va amplifica. Deja cf “pseudointelectualilor” prezidentiali ei (pdl inclus + presedinte gandesc restul sunt schizofrenici, plini de ura, etc). Si sa nu uit sa nu carecumva sa critici pe “presedinte”. Ca “nu se face”. Daca asemene indivizi ar fi fost majoritari in decembrie 89 azi il aveam inca pe ceasca presedinte si concuram cu venezuela.

    Un timbru e prea mare atat ca suprafata cat si valoric fata de tapalaga.

  32. Buna seara domnule Ciutacu,
    Fac parte dintre cei care va citesc/urmaresc cu placere, chiar daca nu sunt mereu de acord cu dumneavoastra (nu e vorba de subiectul Traian Basescu unde suntem intr-o armonie cvasitotala) Nu mi-as fi permis nici macar in gand afirmatii ca cele facute de Dan Tapalaga, remarcati va rog ca adresarea cu “domnul Dan Tapalaga” nu exista in text. Nu am postat niciodata nici pe blogul dumneavoastra si nici nu am comentat aricolele din Jurnalul, nu citesc hotnews, prefer propria mea selectie de stiri, asa ca am aflat aici de marlania comisa de individ + raspunsul oferit de Cristian Pantazi. Nefiind un obisnuit al media habar nu aveam de existenta celui din urma. Poate ca ar trebui sa oferiti o binemeritata corectie daca se va repeta, desi nu cred.

  33. Domnule Ciutacu,

    Dupa cum vad respectati codul deontologic al omului de presa si cereti politicos un drept la replica ” organului superior”.
    Numai ca realizez cu stupoare ca onorabilul sef, adica domnul Pantazi,este un fel de Basescu al micului Boc, adica junele Tapalaga da cu bata-n balta, stropeste cu noroi si tot cei murdariti sunt dojeniti.Poarta un nume respectabil si cred ca putina decenta si asumarea celor ce scrie ar fi de apreciat. Din pacate procedeaza exact ca personajul mentionat mai sus. Ii debiteaza mintea o gramada de prostii,lovind sub centura fara discernamant. Partea rea este ca seful se face ca nu vede si nu recunoaste greseala subalternului. Ce sa inteleg ca domnul Pantazi, precum seful statului a comandat acest articol?
    Dan Tapalaga este prea mic ca sa-si asume raspunderea celor scrise daca nu ar avea un paravan.
    Nu Tapalaga este de vina pentru cele scrise ci seful sau.Putea fi ori
    care alt nume.Din pacate printre jurnalisti sunt o multime de Boci.Asa ca ,urmare scrisorii raspuns pe care ati primit-o, redactorul sef al HOTNEWS.RO trebuie dat in judecata.
    Asta-i parerea mea. As vrea sa nu gresesc.
    O zi buna!

  34. Că trage-n propria breaslă cu praştia şi crede că-i rachetă sol-aer, treaba lui să aibă halucinaţii. Că se vede de la o poştă că are un cui (de grenadă!) împotriva “personajelor sinistre” (?!??!!) Ciutacu şi Gâdea, (singurii jurnalişti numiţi?! Hm!) de vină-i ratingu’ pe care-l au “siniştri”, cum să nu dea în icter negru, deontologu’?
    Nu mă bag, că are cine… da’ cu mine (noi!) ce-o avut?
    “Slaba calitate umana, a lor si a publicului lor?” se întreabă ‘mnealui cu ficaţii arşi.
    Aş cere să mi se repareze onoarea, da-i întreagă (nu ştiu a lui!) şi nu se face să minţesc. 🙂

  35. mie unuia mi se pare perfect la obiect raspunsul lui pantazi (despre care, sincer, acum aud prima oara). si lasand la o parte orice epitete legate de persoane, are dreptate si tapalaga la urmatorul punct: emisiunile lui ciutacu & gadea sint de multe ori executii sau spalatorii. de asta, de cele mai multe ori, dupa cateva minute sint lamurit si schimb canalul.

  36. Articolul domnului Tapalaga nu are nici un fel de baza .In concluzie este o mizerie.Il consider ca pe un atac la adresa celor mentionati in el ,avand ca scop doar un alt joc de imagine, o alta noroiala mediatica.De lupi moralisti e tara plina.Nu cunosc starea dumneavoastra financiara si sincera sa fiu nici nu ma intereseaza, dar m-a deranjat articolul ala.Ma deranjaza ca este expus ca fiind absolut si trebuie inghitit ca atare.Well …nu e chiar asa.As vrea doar sa stiu cam ce argumente palpabile are domnul Tapalaga!

  37. ITMorar isi deapana pe blog amintiri de asc-ist cu ”BOC bataie de joc”. JALNICI.

  38. Stai linistit, l-am bagat eu in p…a m…i.Oi fii eu medic dar nu o sa-i permit unui voyeurist frustrat sa ma faca in nici un caz corupt.Doamne da sa ajunga la mine la spital sa vezi ce coruptie ii dau.
    Dar comentariile publice facute de redactia unde isi desfasoara activitatea ma lasa masca.Parca ar fi o adunatura de onanisti care si le freaca reciproc.Se pupa in c.r unul pe altul si rad satisfacuti.DUMNEZEULE!!!

  39. Ceea ce am citit aici, e asemănător cu un meci de fotbal, prin care adversarul învins, încearcă să câştige meciul la “masa verde” prin tot felul de tertipuri. Scăldatu-n lături poate avea o justificare când există lăturile şi troaca. Da’ când le inventează Tapalagă ăsta pe-amândouă, ce are de câştigat?

  40. Raspunsul lui Pantazi este foarte greu de descifrat!
    Cum poate sa spuna ca “Nu exista in articol afirmatia ca ati avea/ ati fi avut credit bancar”, din moment ce obiectul articolului il constituie strict “Jurnalistii mogulilor”. Pentru oricine care a trecut de 4 clase la scoala, este evident ca face referire si la V. Ciutacu, caz in care, acesta din urma se poate simti lezat!
    Insa proba cea mai evidenta poate fi referirea in mod direct la numele V. Ciutacu punct

  41. sincer eu ma asteptam sa se arunce cu noroi in tine mai demult !! De ce ??? stim noi: ,,multumesc batrane”…… Asa ca eu unul nu o sa pun botul la ce spune neica nimeni asta ,,tapalaga” …….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.