Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Suspendarea suspendării suspendatului

Suspendarea suspendării suspendatului

Băsescu îi cheama la ordin pe şefii organizaţiilor judeţene ale PD-L. Sigur, dacă nu te primeşte Obama la licuriceală ca om de stat, iar Sarkozy se scutură de tine ca animalul de purici, sunt buni şi Pinalti, Flutur, Frunzăverde sau Oltean. Băsescu anunţă în ziar cine trebuie să facă parte din conducerea PD-L, plus pe cine şi de ce trebuie să dea afară. Pentru cine pare interesat de zbaterile oribile ale celui mai hidos personaj public din istoria politică recentă, Ridzi şi Păsat nu-i mai intră-n graţii, iar Macovei, Voinescu minus Cotoi şi cu Preda se califică la activişti de bine. Băsescu spune, tot în ziar, care-s corupţii din vămi şi, mai ales, care nu sunt.

Când se vorbeşte despre suspendarea lui Băsescu, toţi politicienii care o susţin ca necesitate imediată dau din umeri pe partea de argumentare. Tocmai le-a înşirat câteva motive inginerul Ciutacu, deşi nu crede în succesul unui astfel de demers şi n-are consilieri jurişti. Un preşedinte constituţional nu ingerează în viaţa internă a nici unei formaţiuni de pe scena politică şi nici nu face în presă rezumatul interceptărilor telefonice pe care le citeşte cu voluptate de obsedat. Ăla care procedează invers excede cadrul constituţional. Pe cale de consecinţă, poate fi suspendat, cu motive întemeiate, dacă se întruneşte majoritatea, de Parlament.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Suspendarea suspendării suspendatului

  1. Presu’ Base a luat in serios calculul facut de Voiculescu! PC a inceput sa racoleze parlamentarii chiar si de la PDL, dar UNPR-istii si Independentii care pana ieri au depins de Base au semnalat ca ar fi bine de schimbat umbrela in ultima faza, astfel PDL va devenii minoritar in parlament! Eu ma mir ca nimeni nu aduce aminte lui Base ca ce mai e cu 300 de parlamentari? Unde-s coruptii promisi in campania din 2004? Lui Base e frica de Blaga, el stie bine ca si a facut lafel cu Petre Roman acum 11 ani.
    Se pare ca papagalii din PDL iar musca pastilele expirate a lui Base, si vor executa in grup comenziile marinaresti. Unu nu a fost din acei lideri de frectie care sai fi zis ca “mi se rupe ca de ma enervezi maine nu mai iesti la cotroceni” , toti tac in fata dictatorului si executa……in ce tara mai traim……si asta ne ocupa tot timpul 🙁

  2. Io ah adauga la ceea ce a sesizat IoanaS: n-ati vazut (auzit)declarataia uneia dintre nulitatile portocalei?’sa ne ajute D-zeu sa fim vesnic la putere…’ (k bine ne mai e…) It’s so good to be The King – Mel Brooks;
    asa k …nihil sine PDL, arzai-ar mama gheenei!
    Si am o intrebare, nu astept neaparat un raspuns: v-ati intrebat de ce toti (si aia si ailalti), sunt ‘de neatins’? (untouchables), ha?
    seri linistite, romane,(cu singur r, planul ramane cum am vorbit…)

  3. Carnea de tun, pe care noi o plangem acum ca nu mai e platita bine etc.etc., l-a votat pe Basescu presedinte,si la ce sa te astepti de la un marinar care recunoaste la TV ca facea contrabanda si care punea secundul sa-l care pe scari. Inca de atunci avea tendinte dictatoriale.

  4. Chiar ma minunam aseara ca n-am vazut pe nimeni pe la tv ridicand aceasta problema. Sau poate mi-a scapat mie. Gata sa cred ca s-a resemnat toata lumea si la ce bun sa ne mai racim gura daca-i degeaba.

    O zi buna.

  5. Dupa ce le-a spus vamesilor arestati ca daca toarna or sa scape de arestare, tot in ziar le spune si pe cine trebuie sa toarne ca sa fie bine. Pe sindicalisti. Ei trebuie sa fie martori ca in romania sindicatele numesc functionarii conduc institutii, fac politici publice si au in buzunar politia. Cred ca d-aia au Flutur, Videanu si Falca averile pe care le au: sunt lideri de sindicat.

  6. @memeu
    Şi io dezavuez…Remingtonul. Un PSL de “şepte şai’jdoi”, neaoş de la Cugir, ce are? Cu remingtonu’ n-ai precizie. Ăla-i bun numa’ de aproape…
    Banzai!

  7. Romania a ajuns o vrajeala o caterinca.
    Eu am o intrebare de la tine considerandu-te unr reper

    Mai exista opozitie?

  8. Incerc sa aduc pe toata lumea cu picioarele pe pamint,pentru un minut.Pensionarii civili ii injura pe cei militari,care nu au avut razboi,si care au baut in timpul activitatii cite o cisterna de coniac,fiecare pensionar civil povesteste in tramvai,cum stie el pe unul militar ce a luat 1 miliard compensatorii.
    Cei ce lucreaza in mediul privat ii urasc pe bugetari pentru ca au salarii mai mari decit ei,au bonuri de masa,simbata si duminica liber,spaga.In Botosani un muncitor supercalificat cistiga 9 mil./luna,merge la servici cind e chemat, cit e chemat,niciodata mai putin de 9h/zi,6 zile/saptamina.Un bugetar de acelasi nivel,cistiga cel putin tot atit,plus tichete de masa,nu face mai nimic,ia ceva spaga,de vineri de la 12 a.m. e liber pina luni la 8 a.m.Profesorii,politistii,administratia publica cistigau in dec. 2010 intre 12 si 18 mil.Pe luna ian. si-au recuperat 15% si se duc la o medie de 15-20 mil./luna.Asta e perceptia.
    Acum,cifrele-in judetul Botosani venitul mediu net pe angajat in dec. 2010 era de 1115 lei,mai mic cu 381 lei decit venitul mediu net din toata tara.48500 de botosaneni au loc de munca,restul pe unde apuca.Pe de o parte,cei ce au de munca si cei ce nu au,apoi dintre cei ce lucreaza,cei de la patron impotriva bugetarilor,profesorii impotriva parintilor,pacientii impotriva medicilor,medicii impotriva guvernului,etc.
    Crede cineva toti ca toti acesti oameni se pot uni impotriva cuiva,a oricui?Ati vazut citi oameni au iesit ieri impotriva etnobotanicelor?
    Concluzie: ieri in comuna Corni,jud. Botosani candidatul P.D.L. a cistigat alegerile cu 54,5% din primul tur-candidatii P.N.L.,P.S.D. si P.R.M. la un loc au avut cam 35%.
    Rusine Dinu Patriciu!

  9. Opozitia nu exista dle Ciutacu.Daca aveau vointa(sange in conducte) isi dadeau demisia in bloc toti parlamentarii opozitiei fortand alegeri anticipate si atragand serios atentia opiniei publice internationale si forurilor euro-atlantice.Acum numai procesul lui Bout de la New york ne mai poate salva.

  10. marinelu’ de serviciu e … genial. are omu’ o capacitate de manevra de groaza. creca e in stare sa parcheze (ma rog, acosteze) cu BIRUINTA in port la Constanta legat la ochi si cu o singura mana. a reusit omu sa adune la poarta de la vila lac 3 toate televiunile de stiri ca sa transmita live imagini cu o poarta bine ferecata. genial nu. a adunat prin studiori toti deontologii, analistii si comentatorii patriei. eu zic ca asta e mana in mana cu mogulii. le face la astia rating la greu. toata suflarea neamului nu mai respira. toti sunt cu ochii in pixelii din tv. incep sa se agite zvonerii, raspandacii sunt in delir. in timpul asta romanica e in picaj maxim. planeta se pregateste de lovitura finala data fraierilor: criza alimentara. benzina a ajuns la cote astronomice. mancarea la fel. papusarii isi rotunjesc conturile la mare arta si programeaza vacantele si iesirile la shoping prin Elvetia, Germanica si alte tarisoare care stiu sa la pape banii facuti usor, fraierii mai au de platit nu stiu cate miliarde de euro, dolari si ce o mai fi la adevaratii stapani ai tarisoarei asteia. eu zic ca ar fi indicat cum a zis omu’ sa traiti cat mai bine … daca mai puteti. hai succesuri.

  11. Acum, ma intreb daca Basescu e ala care scoate din tartacuta lui aflata sub influenta bauturilor alcoolice toate manipularile astea, sau are pe altcineva specialist in domeniu – un fel de Aliodor Fasolea propagandistic?!

    Oricum, ce s-a intamplat in tara asta de la impuscarea odiosului cuplu Ceausescu este SINISTRU! Poate mai sinistru decat instalarea comunismului in anii ’50, pentru ca atunci era vorba de ocupatie straina armata, iar acum pare a fi rezultatul ’emanatelor’ populatiei ROManiei… 🙁

  12. nu stiu, cred ca va mai aveea romania o revolutie, asta este de toata rusinea ,la cum vorbeste nu ar trebui sa fie nici marinar in rezerva ,sunt curios sa vad cata pensie va avea la batranete,asta daca nu il impusca cineva la targoviste
    multumesc

  13. Cred ca esti un tip inteligent…in zona in care te misti nu poti sa fi impartial…

  14. Până când ilustra Opoziţie se va hotărî dacă Băsescu a încălcat sau nu Constituţia (ca şi cum n-ar face zilnic acest lucru ), el nu stă degeaba: lucrează din plin la denigrarea lui Marica. Eu nu-l cunosc personal pe Vasile Marica, pentru a şti dacă s-ar putea face vinovat de ceva, dar, până una-alta, aleg să consider că este o făcătură. Lui Băsescu nu-i scapă nicio răzbunare, iar de data aceasta se foloseşte de nişte sindicalişti, al căror sindicat cred că numără doi membri şi-un membru.

    Desigur, Opoziţia va continua să analizeze dacă Băsescu a încălcat sau nu Constituţia, se vor mai scărpina în căutarea de votanţi pentru suspendare, pentru că- nu-i asa?- altă metodă văd că este dezavuată. Între timp, noi, muritorii de rând, putem să sperăm că vom mai avea în grilă Antena3.
    Spor la scărpinat!

    P.S. Hai că mai e puţin şi dă şi colţul ierbii, ies urzica, loboda, şi poate punem din nou de un dans al pinguinului.

  15. nici n-a zis bine zeus ca liderii sindicali sint cei care aduna spaga ca asa zisul lider lincu impreuna cu un fost sef de vama il demascain direct la tv pe Marica cumca el aduna banii. iaca cum apar din senin luptatorii anticoruptie si cum combat ei a zecea zi dupa scriptura spaga. unde naiba fusera pina azi????? ce ma enerveaza cel mai mult e ca toata lumea pune botu la minciunile zise de asazisul nostru presedinte. cunosc specia asta ca doar sint dintr-un oras port si siu bine ce pot vaporenii. astia n-au mama si tata singurul lor interes e doar propasirea personala.in ce priveste opozitia de azi imi produce scirba vazind cit e de lasa si zau ca as avea nevoie de un vagon de lamiie cum zice Badea sa-mi alung greata produsa de toti politicienii

  16. Toata chestia asta cu suspendarea este din pacate o himera. De ce ? Pai Dan Sova, baiat simpatic, dar prea idealist, l-a salvat pe Base.El a initiat legea conform careia orice hotarare a CC nu mai este consultativa. Si cum primul for legal in demersul suspendarii este chiar cel mentionat mai sus iar Ciclopul dicteaza acolo, toata constructia referitoare la de ce nu face opozitia devine inutila. Cum si formularea constitutionala referitoare la gravitate este ambigua – nu se poate masura gravitatea – totul este la latitudinea celor numiti de el.

  17. Dar chiar nu se mai gaseste un…Sergiu Nicolaescu…sa-si ” procure ” o arma si sa doreasca sa devina ”erou national ”…??Pai nu vedeti ca altfel nu avem nici o sansa sa scapam de gasca asta de securisti de cea mai joasa speta ?Si se mai plinge ”tribunul ” ca Ceausescu a fost executat…in sfinta zi de Craciun !?Pai gasca asta mizerabila daca o inpusti de 10 ori si tot …parca e prea putin..Astia de fapt nici n-ar trebui ..executati….ci pur si simplu exterminati de la …fasa la …barba alba !Iar Crin si Victor …stau la …vrajala!Cred ca intradevar populatia Romaniei se afla :IN LEGITIMA APARARE !!

  18. Dar un presedinte care stabileste deja un prim-ministru independent inainte ca cel in functie sa-si anunte macar intentia de a-si prezenta demisia, este in cadrul constitutional?

    Acum mai am doua nelamuriri:
    1. oare consultarile cu partidele vor fi inainte sau dupa desemnarea noului premier?
    2. oare a stabilit presedintele si ca Eckstein Kovacs va fi viceprim-ministru?

  19. @all: mi se pare absurd si contraproductiv ca poporul asta sa rezolve cu armele ce n-a fost in stare sa faca la vot. hai sa nu mai exageram cu chemarile astea la arme! numai de instigare la omor nu ma acuzase pana acum Basescu.

  20. @D.Filipescu: zau daca ma pasioneaza trairile tale; si viata ta, in general. ai ceva de scris la subiect, scrie, n-ai, pa-pa-tai-tai

  21. @D.Filipescu: …si inca Victor a fost domn ca nu te-a sanctionat pentru “sa fi impartial”. Bin-e? 🙂

  22. O sa ma gandesc la un subiect…nu am scris despre viata si trairile mele…poate,ai inteles gresit…

  23. Toata prosteala la care asistam cu Boc presedintele pdl-ului ma face sa cred ca Base vrea sa copieze metoda lui Putin ,il baga pe Boc presedinte de partid ca sa candideze el la presedinte ca Base sa fie premier dar in fapt tot el sa conduca pentru ca alegerile le va organiza pdl si vor fi asa bine organizate incat va iesi pdl_ul cu peste 50%. Baconschi e in tara nu mai e la Paris ca sa se astepte rezultatul votului de acolo.Tot s-au laudat ei ca vor guverna pana in 2017 asta se pregateste Romaniei am avut acum 2 ani sansa sa scapam de dictatura Basescu dar au fost asa bine organizate si alegerile din 2009 incat a iesit tot el.Eu nu am crezut niciodata ca au fost 5 mil care au votat cu el , au fost voturi aranjate dupa modelul de la Paris.

  24. “Un preşedinte constituţional nu ingerează în viaţa internă a nici unei formaţiuni de pe scena politică şi nici nu face în presă rezumatul interceptărilor telefonice pe care le citeşte cu voluptate de obsedat.” Un motiv, doua motive…
    Sunteti prea “subtire” pentru vigurosul lup de mare, d-le CIUTACU: pai “cei 322” nu l-au doborat din 19 motive… Iar daca aducerea-mi aminte e corecta, raposatul Iorgovan numarase pan’ la 22-23…

  25. D-le Ciutacu, acum cateva saptamini faceati mare caz de erorile de gramatica ale nustiucui si nu acceptati nici in ruptul capului ca putea fi o eroare de scriere/tastare. Verificati va rog raspunsurile date de dvs. la acest post. Ganduri bune!

  26. Suspendare lui Traian Basescu nu trebuie sa fie si nici nu este un scop in sine, o marota, un fix. Ea este un sine qua non, o necesitate imperioasa, fara de care nicio masura din programul de reforme al USL nu va putea fi initiata.

  27. In mizeria aceasta in care am ajuns, de vina sunt,,,udmristi….deputati minoritatilor…independenti din partidul tradarilor care sustin guvernul in dertimentul intregului popor raman.

  28. As vrea sa nu pun paie pe foc dar am o intrebare :se cam “stie” cum se suspenda un presedinte de tara dar stie cineva cum se suspenda un presedinte de BNR .Pe tov masonul din capu’BNR cine-l mai verifica la acte ?Multi spun ca e cel mai bun in ale BNR ,dar a vazut la treaba si pe altcineva?Asta (Isarila-adormila -nici chef sa vorbeasca nu mai are , de abia bilbiie in romanina cind da vreun comunicat)de vreo 20 de ani face jocul bogatilor proveniti din ex-imbogatitii din .Eu zic cind o pleca Basica sa-l ia si pe trilateralul masonic cu el.

  29. L-am ascultat ieri pe Vasile Marica si la final mi-am zis “bai,dar Antonescu nu mai misca?”. Mi s-a parut destul de similara energia lui Marica cu cea a lui Antonescu,care in ultima vreme,sta in laboratorul ala secret al super-aliantei si planuieste cu Ponta si nu mai vorbeste nimic.
    Din alt unghi,as spune ca aliacii oarecum asteapta sa se macine portocalii pana la pulbere. Orice realitate ar fii,as dori sa se termine mai repede si sa nu mocneasca doar pana la urmatoarele alegeri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.