Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Suspendarea suspendării suspendatului

Suspendarea suspendării suspendatului

Băsescu îi cheama la ordin pe şefii organizaţiilor judeţene ale PD-L. Sigur, dacă nu te primeşte Obama la licuriceală ca om de stat, iar Sarkozy se scutură de tine ca animalul de purici, sunt buni şi Pinalti, Flutur, Frunzăverde sau Oltean. Băsescu anunţă în ziar cine trebuie să facă parte din conducerea PD-L, plus pe cine şi de ce trebuie să dea afară. Pentru cine pare interesat de zbaterile oribile ale celui mai hidos personaj public din istoria politică recentă, Ridzi şi Păsat nu-i mai intră-n graţii, iar Macovei, Voinescu minus Cotoi şi cu Preda se califică la activişti de bine. Băsescu spune, tot în ziar, care-s corupţii din vămi şi, mai ales, care nu sunt.

Când se vorbeşte despre suspendarea lui Băsescu, toţi politicienii care o susţin ca necesitate imediată dau din umeri pe partea de argumentare. Tocmai le-a înşirat câteva motive inginerul Ciutacu, deşi nu crede în succesul unui astfel de demers şi n-are consilieri jurişti. Un preşedinte constituţional nu ingerează în viaţa internă a nici unei formaţiuni de pe scena politică şi nici nu face în presă rezumatul interceptărilor telefonice pe care le citeşte cu voluptate de obsedat. Ăla care procedează invers excede cadrul constituţional. Pe cale de consecinţă, poate fi suspendat, cu motive întemeiate, dacă se întruneşte majoritatea, de Parlament.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Suspendarea suspendării suspendatului

  1. populaţia din România s-a asigurat ca majoriatea să nu se mai intrunească 🙂

    da măcar sarea şi poşta au fost salvate că de nu acuma toţi haleam şaorma dulce!

  2. Le e frică de el să o facă! Vă reamintesc asta, cu riscul de a vă plictisi: curvele nu-s numa’ muierile, iar curvăsărai nu înseamnă doar ruşinosu’ act… Iaca de ce nu-l suspendă: fiindcă ei e neşte CURVE!!! De aceea n-a rezistat faimoasa coaliţie de la Grivco şi iară, tot de aceea, nu se mai leagă nimeni la cap să mai sară prin barca cealaltă… Le e lehamite şi lor, da’ treaba nu se face numa’ din plăcere, da’ e pe MULŢI, MULŢI BANI!!!

  3. Deocamdata e doar o chestie de neputinta: in Parlament avem o majoritate nu doar girata de Basescu, ci si creata de el. Sa pui osul la detronarea creatorului tau e un act sinucigas de care sunt convins ca nu ii suspectati pe niciunul din cei de la putere.

  4. Un comentariu care m-a facut sa ma ingrozesc:
    (D-nul) barfitoarea Basescu sustine ca opozitia va ramane in “opozitie”, tot ei vor fi la putere si in viitor.Va dati seama ce se pregateste? Ce masinarie infernala de partid cu muuuulti bani ( publici ?) , cu multe acte fabricate, biletele roz, minciuni si muuuultteee voturi furate se va pune in miscare?
    Are dreptate ca naivii Crin si Ponta nu-l vor intrece niciodata in magarii. Nici macar Hrebe n-a trecut de Videanu+ serviciul informatic= love.
    USL ar trebui sa inceapa sa faca publice toate condamnarile persoanelor care au fraudat voturile.Alfel vom vota una si ne vom trezi cu alta.

  5. In parlament nu exista nici o sansa. Sa presupunem ca opozitia nu absenteaza deloc, tot nu intrunesc voturile. Iar facem o presupunere, ca mai “cumpara” cativa de la PDL sa-i ajute la detronarea marinarului. Dar se poate si invers, PDL-ul sa “cumpere” cativa de la PSD, PC sa PNL, deci sansele sunt foarte mici.

  6. Ca Don Voiculescu o fi vreun frumusel moral. Eu zic sa organizezi un concurs de Miss & Mister Moral Integrity pt politicieni …tare imi e ca nu prea o sa gasesti participanti.

    Apropo ai grija si la juriu.

  7. @licariciu: de la moralitate pana la legalitate e cale lunga, taica. da-mi plac raspunsurile prompte din ciclul “vor vorbiti, care omorati negri?”

  8. Primul Contrabandist al țării (BĂSESCU) FIXEAZĂ SCOPUL, ORIENTAREA și REGULILE NEGOCIERII ÎN ANCHETA DE LA VĂMI.

    Traian Băsescu (în interviul acordat României Libere)
    declară că liderii sindicatelor poliţiştilor şi vameşilor ştiu mai multe decât spun în scandalul corupţiei de la punctele de frontieră şi cei reţinuţi ar putea proba că „regina se află printre liderii sindicali”.
    argumentează, pe baza informaţiilor obţinute de la serviciile secrete, că „în cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize”.
    Dacă aș fi inculpat aș citi astfel: declară că banii mergeau la sindicate și că nu știi nimic de filiera politică și vei fi iertat.
    Dacă aș fi procuror aș citi astfel: să nu te pună dracu să sapi pe filiera politică și încearcă să orientezi întreaga anchetăcătre liderii sindicali.

    E O IMIXTIUNE PÂNĂ LA DETALIU ÎN JUSTIȚIE !!!
    Încălcare de Constituție. Argument de suspendare!

    Din păcate Crin și Victor nu știu s-o spună răspicat și se ceartă ca fraierii cu alde Flutur! Când vor învăța băieții ăștia să ia controlul în comunicare?

  9. Hai sa ne revenim. Nici opozitia nu-l va suspenda pe sefu’ nici sefu’ nu-i va desfiinta pe cei de la opozitie. Pentru ca nu vor. Avem o clasa politica pe masura poporului roman. Alba ca Zapada nu exista, indiferent cat s-ar chinui opozitia sa pozeze ca atare. Lupul cel rau? Astazi e portocaliu, maine va avea culoarea urmatorului partid de la guvernare. Toti politicienii sunt la fel, doar gradul in care ne sfideaza difera. Ei oricum sunt prieteni cu totii si-si dau mana peste capetele noastre. Asa ca de ce sa le caut eu lor argumente? Cand interesele lor particulare o vor cere vor gasi motive pentru orice. De asta nu se face niciodata nimic in Ro. Corb la corb nu-si scoate ochii!

  10. Sunt pe Antena 3.
    Ce se mai omoară Pieleanu să-l ridice în slăvi pe Blaga !!! E îndrăgostit de Buldog?

  11. Pai aici e problema, Victore.

    Ca sabia legalitatii si moralitatii e purtata in lupta de unul ca personajul din comentariul anterior.

    Ce incredere sa mai aibe “carnea de tun” cand vede cine e port-drapelul?

  12. @ FuXi: or fi frati 🙂
    @licariciu: carnea de tun n-avea incredere nici daca venea Maica Tereza pe un cal alb. n-as conta pe discernamentul ei…

  13. Oare chiar se vrea suspendarea Chiorului? Sinteti atit de siguri de asta? Sint o gramada de romani care vad inca in el un politician cu clasa(!!!). Iar opozitia doar face valuri, valuri mici si penibile. Intram in al doilea an in care psd si pnl nici macar un fir de par din capul ala plesuv al lui Basescu nu-i au atins.

  14. Băselu’ e preşedintele tuturor român’lor. E imparţtial şi ‘ndependent politic!
    Cacu-mă-n ‘ndependenţa lui!
    Banzai!

  15. Parerea mea este ca nici pana acum nu de motive a dus lipsa opozitia sa-i dea un sut chiorului, ci de capete la numaratoare. Aritmetica ne-a jucat festa, nu logica si bunul simt. Daca vrei sa faci o lista enumerand fiecare ocazie in care Basescu a violat constitutia te faci cu un sul (ce sul?! bax!) de hartie igienica.
    Sper ca de data asta sa le iasa la numaratoare.

  16. Subscriu celor spuse de Ioana S. Si adaug doar: ganditi-va ca sunt multi cei care l-au votat de doua ori si care acum sunt mai convinsi ca niciodata ca “ne trebuie o televiziune a noastra, proprie, sa spunem o data adevarul”! Asta am auzit-o de la un pdl-ist cu acte.

  17. Daca vreti sa stiti cum lupta Base cu_coruptia, codul penal s-a modificat in nov. 2010, iar art.74 ind. 1 zice pe intelesul tuturor ca daca esti acuzat de infractiuni economice si acoperi prejudiciul din bani albi sau negri( n-are importanta, important e sa ai multi), beneficiezi de o reducere de pedeapsa de 1/2 sau o nevinovata amenda.

  18. Baietii astia, crin si ponta, par fete mari, cu himenul intact, in comparatie cu primul centurist al tarii, politic vorbind, desigur, habar n-am daca vreodata in viata asta, a lor si a mea, vor reusi sa-i clinteasca macar un fir de par marinarului. Suspendare? N-as merge asa de departe pe o cale pe care s-a mai ratat o data! Mai bine guvernul dat jos, i-ar taia oxigenul fara boc, iar bajbaielile de-a forma alt guvern cu alt prim ministru, l-ar umple de draci si l-ar dezechilibra. Oricum, tavalugul portocaliu merge inainte, pe calea propasirii politicii de genocid la adresa poporului! Fara nici o gluma, vorba lui boc cu iesirea din sistem n-a fost banc, asa vede marinaru’ iesirea din perioada asta, scape cine poate, cine nu, sa crape si sa mai scada numarul de pensionari si nu numai!

  19. Faza cu Blaga e una foarte aiurea. Pina si Crin Antonescu il declara pe Ciinele Vasile ca fiind un tip frecventabul. Nu,zau? miine-poimiine ne trezim ca va fi declarat dizident si luat sub aripa Opozitiei. El, Berceanu, Videanu samd, care din 2004 pina in 2010, adica 7 ani de zile, au fost tovarasi de ticalosii cu Chiorul, miine vor avea tupeul sa pozeze in dusmanii lui Basescu. Iar psd-ul si pnl-ul, slabe de inger cum sint, ni-i vor servi pe tava ca noi sperante pentru natiune(pentru exemplificare, vezi doar cazul Saftoiu – ea)…

  20. S-a intalnit cu pdl-ul pentru ca se aventurase cam tare in afacerea cu vamile si il suspendau fix ai lui.Remarc ca minunea cu vamile a tinut cateva zile si gata.De aia s-a dus la intalnire cu ei,le lua painea de la gura celor din pdl.Plus ca daca ar fi probleme numai cu pdl-ul ,ar fi bine,dar mai exista unpr si udmr,ce vor disparea politic daca nu intreprind ceva.Coborarea pragului electoral la 3% e irelevanta.Plus ca vine primavara,se incalzeste afara,poate are lumea chef sa se molipseasca de la egipteni si arabi in general.E contagioasa treaba.Urmeaza o perioada interesanta.Ma distreaza totusi comparatia cu nivelul de trai din 2007.E indecis prezidentul,o fi dat-o pe etnobotanice.Dar stiu ca mai drag ii este alcoolul.Ce zice Base recent e pentru ai lui,sa-i incurajeze ca s-au cam pleostit de tot,face Base si lupta anticoruptie si reforma pe moaca lor,iar astia s-au cam saturat de experimente.

  21. Eu sunt de parere ca tot ce se intampla e o comedie ieftina pentru oameni plictisiti de treburi serioase…
    Nu o sa fie nimeni suspendat! Cand majoritatea parlamentarilor n’au nici o treaba cu Romania si cu ce se intampla defapt aici, e imposibil sa se intample ceva bun cu adevarat.

  22. PDL-ul asta si se jura ca nu fura si l-am prins cu vama-n gura.Base e disperat toata chestia cu vamile li sa intors pe cap,sa uitat in sondaje si a vazut PDL-ul un PNTCD reloaded.,,Regina se afla printre liderii sindicali,, pai daca stii spune si ai sa scapi de puscarie spune-i cu nume si prenume (sfaturi prezidentiale la radio ascultate) ca de vrajeala si intoxicare PDL-ista suntem satui.Nu te mai tine de vrajeala,manipulare si intoxicare sunt practici securiste.Sau tu esti securistul sef?

  23. Si am uitat sa scriu ceva:vad ca facem investitii cu Qatar,mai degraba astia vor sa investeasca la noi,ca e nevoie de sustinerea licuriciului.Daca n-as cunoaste ca armata americana are ceva treaba prin Qatar,as ignora lucrul asta.

  24. Poate Basescu se implica in conducerea partidului pentru a-si pune si acolo pe cei care il sustin cu adevarat,pe cei mai lingai…poate nu toti din partid sunt bine pregatiti in linguseala.
    de pupincuristi nu duce lipsa..pe cei care se pricep foarte bine la asta…au functii inalte.

  25. hihi…”Licuraceala” bravos.merge cu revolutia sexuala a lui musiu consilier Lazarel. pe cand un compendiu /vocabular ? cuvinte noi,la “oameni noi”.

  26. Eu nu cred ca i-a iesit nici un pedelist din gratii (eventual, Ridzi si Pasat se vor autosuspenda din partid pe perioada anchetei, sustinand guvernul in continuare), pentru ca nu-si permite sa piarda nici un vot in Parlament. El ii tine pe ei la guvernare si ei il tin pe el la Cotroceni; nu-si permite nimeni sa strice echilibrul asta. Pur si simplu, acum lucreaza cu totii la crearea unui mic scandal care sa fie folosit ca pretext pentru ruperea PDL-ului dupa alegerile interne din luna mai. De aici, ghionturile pe care si le dau intre ei: Macovei ataca la Falca si Ridzi, Berceanu la Baconschi, Blaga la Macovei. In final, tabara “nemultumita” de rezultatul alegerilor interne – Macovei, Baconschi, Preda, Voinescu, TRU, Paleologu – va pleca pentru a forma “Alba ca zapada”. Basescu, pentru a sprijini noul partid, se va distanta oarecum de PDL, dar ATAT. In rest, dupa luna mai, nu se va schimba nimic; guvernul va avea exact aceeasi sustinere in Parlament, pana in 2012 (cum are si acum din partea lui Oajdea). Daca Ekstein Kovacs va castiga alegerile din UDMR, Basescu va avea pe mana cinci partide (PDL, UNPR, UDMR, PPR si “Alba ca zapada”) cu care spera sa guverneze si dupa 2012. La nevoie, va mai face un nou grup de “independenti” :).

  27. wishful thinking vs. wishful drinking…. batrine ai impresia ca am fi aici in balcani, asemnatori ca si identitate si spirit, cu grecii?
    cu care voturi din parlament sa declansezi procedura de suspendare? cu care voturi la referendum sa’l suspenzi? …

  28. Javra ordinara de la Cotroceni va face tot posibilul sa ramana la putere in 2012, impreuna cu gasca lui de mafioti.
    De acest jeg ordinar nu scapam usor.

  29. Trist si demoralizant.Cam asa s-ar rezuma simtămintele cetăteanului oprimat acum(să-i zicem GOGU),fată in fată cu pronosticurile celui ce le stie dinainte pe toate,si anume că actuala opozitie va rămâne tot opozitie si actuala putere,tot putere si peste ani si ani.

  30. Ma intreb !?
    Dl Ciutacu cu respect va intreb dvs credeti sincer in ceia ce scrieti .?
    Multumesc intelegere si raspuns.
    P.S. Nu sunt olandez …

  31. @Nelu: nu, imi dicteaza Voiculescu in casca 🙂
    nici eu belgian, da’ in ce carte ati gasit cuvantul “ceia”?

  32. Victor, tu chiar crezi ca au parlamentarii singe-n ei sa zica da la suspendarea lu’ base? Zic acum inainte sa fie pe bune, dar de-o fi sa fie se vor da la fund, asa cum le place. D-asta mi-e sila sa-i vad pe astia, fie ca sint de la pdl, psd, pnl… Toti sint mancati de viermi si le e frica sa scoata capu’. Constitutia s-a oprit la base, poate isi va relua rolul dupa ce dispare asta.

  33. Daca USL ar vrea sa mearga pana la capat cred ca ar trebui sa ameninte acum UDMR-ul cu un protocol de necolaborare pana in 2019, sa-i forteze sa iasa de la guvernare si sa semneze suspendarea lui Basescu. Despre motive, e clar ca nici nu se pune problema.

  34. Eu zic ca daca se voteaza legea cu reducerea numarului de parlamentari si apoi parlamentari voteaza suspendarea votez si eu pentur suspendare, dar cat timp parlamentarii nu vor sa dea o lege ce au cerut-o oamenii din acest popor prin referendum eu cred ca vor sa il dea jos daor ca sa nu isi piarda privilegiile

  35. PS: Daca s-ar da legea aia cu reducerea numarului de parlamentar nu cred ca nici 10% din parlamentari ar mai avea curaj sa voteze pentru suspendare

  36. Dl. Ciutacu, având in vedere ca aveți destul de des contacte cu persoane marcante ale opoziției, chiar amiciții cu unele personalități “marcante”, am si eu curiozitatea următoare. Domne, dar ăștia chiar sunt atât de aerieni despre starea națiunii, sau deja sunt cu ea ruptă ( nu mai are ce sa li mai se rupă) de țară. Oricât de naiv aș vrea să par, impotența asta generalizată in care pozează pentru mine e prea mult. Continui sa cred, vorba clasicului, ca e doar “hai sa-i prostim pe proști”. Si e mulți proști, ai draq!
    Deci, te rog, lamurește-mă (sau ne, dacă nu sunt unicat) Antonescu, Orban si întreaga Uniune (că de peste tot cunoști) chiar așa fără stea norocoasă sunt? Ori are dreptate clasicu’…
    Cu stima,
    Alex B.

  37. Păi vezi nene Victore că nu eşti chiar atoateştiutor şi atotcunoscător? Cuvîntul “ceia” există, da-i nume propriu! Tiberiu CEIA de paregzamplu! Un rapsod… 😀
    Vaaai ce ţi-e şi cu inginerii ăstia 😀
    Banzai!

  38. Salutare Victor!

    Nu imimramane decat sa zic atat: sa-i %^& *& )(* si *&^%#$%!

    Astazi am aflat ca marirea de 15% e frectie. ne-au dat 15% dar au scazut salariul de incadrare cu aprox 100 RON.

    Si sa nu iti bagi picioarele in ea Romania?
    Vrea sa schimbe premierul? Nu are decat. Oricum astia ne fura de sting.

    Cum sa declari ca PSD si PNL o sa prinda urmatorul ciclu electoral cu siguranta in opozitie si ca PDL o sa aiba majoritate covarsitoare?!

    Ma tem ca democratia se duce dracului si ca deja din pacate pentru noi zarurile au fost aruncate.

    Am dreptate?

  39. unde nima putirinta ce mai chichirez gilceava. kioru poate sta linistit, la timona pana duce nautilus in fosa marianelor. de acord cu @ de evelics

  40. Nu e numai “hidos”,e infernal.Sunt de acord cu
    Ioana S,e infricosator.In afara lui Ponta ,nu stiu
    daca mai exista altcineva care sa mai zica ceva .
    Asta inseamna ca tac pentru ca se tem.Unii se
    exprima pe bloguri.Daca cei din opozitie cred ca
    exprimandu-se pe bloguri ii vor lamuri pe
    oameni se inseala.Ca sa nu mai repet ce au spus
    altii privitor la masina infernala de fraudat
    voturi,coordonata de hidosul personaj,eu cred
    cu inima stransa ca nu avem decat o singura
    sansa : distrugatorul sa-si indeplineasca ceea ce stie cel mai bine,distugerea propriului
    partid.Daca au fost prinsi cu sacii de bani si
    se dau curati
    si nevinovati de ce s-ar sinchisi
    daca tot cu ajutorul politiei ar schimba sacii

    cu buletine de vot.Opozitia ar trebui sa strige
    pe la toate colturile ca oamenii au fost vamuiti la salarii si pensii pentru o galeata,
    pentru o punga cu mancare,pentru ca au fost
    mintiti.Dar domnii si doamnele din opozitie scriu pe bloguri.
    Si as mai vrea sa spun ceva.Toti astia care il
    sustin pe tilharul din fruntea tarii ar trebui
    sa nu fie trecuti in uitare.Ar trebui sa poarte in veci numele de slujitori ai marelui
    calau al poporului roman.

    de voturi

  41. In SUA se organizeaza o competitie pentru cele mai adecvate definitii ale unor termeni contemporani. Pentru competitia din 2010 termenul de definit a fost “corectitudinea politica”. Castigatorul a dat urmatoarea definitie: “Corectitudinea politică este o doctrina, cultivata de o minoritate deliranta, ilogica, promovata de mass-media oficiala, care sustine afirmatia cum ca este intru totul posibil sa apuci o bucata de căcat de partea curata”.

  42. astea cu “parlamentarele” sunt fumate. La ce ciurucuri de indivizi mai sunt in partidele la putere, opozitia nu are suficienti bani sa-i cumpere si cand ii vad ca au de gand sa-i ia cu frumosul cu: “ori cu noi, ori afara din politica in 2012” mor incet. Bineinteles ca stau la ciolan in continuare si daca ajungem cu ei in 2012 asa o sa si ramana. Doar ce dracu or face altceva decat sa stranga bani sa cumpere voturi dupa metoda clasica, sa compuna voturi prin corespondenta, si cine stie, poate schimba constitutia de s-or pisa pe voturile noastre pana atunci. Sau ce, nu-l vedeti in stare pe Basescu? Il subestimati?
    opozitia n-o sa poata sa faca nimic ca prea o iau cu eleganta. Si ma tem ca ne-or mai paste vreo 40 de ani de mamaligeala pana can s-o gandi cineva de departe ca mai vrea ceva de la tara asta, sa ne dirijeze o revolutie mica.

  43. Buna seara d-le Ciutacu,

    Dl Blaga de ce nu a fost invitat de basescu la intalnirea de asta-seara?!Ii pute?!
    Uite,e acum la tvr(unde noi platim taxa degeaba!)

    Cu tot respectul,
    IoanaP
    P.s. Are dreptate “Grigore Ureche”;noroc ca are cine sa ii plateasca chiria si sa ii dea si ceva bani de chetuiala,dintr-o amarata de pensie de inginer…pacat ca a invatat atat ,ii place meseria,si PENTRU CE?!

  44. Absolut tot e un circ ieftin,marca Basescu.Pana la urma “ramane cum am stabilit”,vorba lui Badea.

  45. Desi vei dezavua ceea ce voi spune, singura solutie a suspendarii mie mi se pare sincer, REMINGTON 870. Sincer si eu dezavuez.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.