Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Stârpirea de mici a binladenilor de presă

Stârpirea de mici a binladenilor de presă

Când unul intră-n belea, principala preocupare a gloatei e să joace tontoroiul pe florile de pe mormântul lui. Când te bagi în troacă, te mănâncă porcii. Dar lăcomia i-a pierit pe mulţi. O grămadă de (încă) nepăţiţi nu învaţă nimic din experienţele antecesorilor. Şi apasă la blană pedala de acceleraţie. Deja nu mai există limite…

Ca să vedeţi că Diaconescu n-a fost umflat de pomană şi băgat la beci, Moraru nu lătra de nebun la gard, Videanu nu dădea din cap a prost şi nimic nu-i întâmplător în ţărişoară, citiţi, dacă aveţi răbdare, proaspăt adoptata (de către CSAT) Strategie Naţională de Apărare. Unde presa e definită, alături de terorism, drept vulnerabilitate şi risc pentru siguranţa naţională. Deci trebuie stârpită de mică. Sunt curios dacă, în viziunea CSAT, preşedintele-consumator care face reclamă la băutură în studioul unui acuzat de şantaj constituie vreo garanţie de securitate.

P.S. Pentru cine are nevoie de traducere din română-n română a recentei decizii CSAT, odată declarat ameninţare pentru stat, poţi fi monitorizat, înregistrat de servicii şi, eventual, săltat de pe stradă de procurori pe legea siguranţei naţionale

Comentarii

comentarii

Similar Posts

196 thoughts on “Stârpirea de mici a binladenilor de presă

  1. “odată declarat ameninţare pentru stat, poţi fi monitorizat, înregistrat de servicii şi, eventual, săltat de pe stradă de procurori pe legea siguranţei naţionale”

    Vi s-a parut ca pana acum aveau vreo jena s-o faca? Doar au pus poleiala pe cacat. ( Scuzati limbajul dar poate citeste si tovarasul si el nu intelege limbajul elevat.)

  2. Analiza pe text:
    1. “…prospera, mai bine aparata si mai influenta pe plan international…” – in continuare se face comparatia 2010 – 1989 (ce subtil!!!). Daca facem comparatia normala (de ex. 2010 – 2008), prosperitatea a crescut cu minus, apararea la fel, pe plan international nu stim, ca e secret (de ex. de ce s-ar opune RO planului Merkel-Medvedev si ar vrea in loc OSCE-Shaakashvili, nu ni se explica).
    2. “…nu-i vom unita niciodata pe eroii militari…” Chestia cu “eroii militari” e asa de lata ca nu se comenteaza. Iar cu uitarea – tocmai le-a ras pensiile (veterani, etc.)
    3. …SNAp reprezinta un instrument de lucru…gestioneaza riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile.” Pai in lege zice ca “…este documentul de baza care fundamenteaza planificarea apararii la nivel national.” (L473/2004). Daca e asa, schimbati-o, ca sa intre toate cele bagate in strategia asta, sau nu-i mai ziceti de aparare, daca in continut se vorbeste despre altceva decat aparare. Totusi, e corect sa-i ziceti instrument in loc de document de baza.
    4. Toata contunuarea subliniaza cele de mai sus.

  3. D.D. si Nasu’ sunt 2 pioni pe tabla de sah (sau doar tabla de table) a lu’ Baselu’. Primul a fost sacrificat si al doilea a facut pasul inainte.
    Cica presa e a N-a putere in stat, la naiba! Se spala rufele murdare pe sticla, se condamna pe sticla, se fac legile pe sticla si ne vorbeste iubitul conducator tot pe sticla. Parca astea sunt toate. Daca te uiti asa la problema, nu devine o problema de siguranta nationala?
    Statul, care nu este, a devenit principalul atentator la siguranta nationala.

  4. Hotarat lucru, monser, cand o intra Moraru la puscarie pentru manipulare si dezinformarea opiniei publice, vom fi ajuns intr-o tara civilizata. 🙂

  5. Ce mai urmeaza,munca silnica la canalul Dunare-Bucuresti,puscarie politica sau deportari in Dobrogea?Pentru cei care totusi mai spera ca baselu’ e impartial,corect sau democratic,le recomand un remember pe ani, un slide 2004-2010.Veti vedea schimbarea si nu neaparat la fata.

  6. Incep sa ii dau dreptate cuiva de pe acest blog care m-a corectat in momentul cand am spus ca Basescu este la ultimul mandat.Ma uit la ,,legea,,prin care se extermina presa si pot spune ca Basescu nu este la ultimul mandat ci la vesnicul mandat ca dictator. UDMR-ul tot PDL-ul si Basescu merge si in exterminarea presei????

  7. Evident ca incadrarea e exagerata, dar spune-mi unde-i informatia eronata de aici: “Presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului”.

  8. Documentul este mediocru, foarte generalist, fara o minima seriozitate in privinta continutului si a termenilor ceea ce dovedeste profesionalismul elaboratorului/elaboratoarei (parca o anumita doamna avea un doctorat in geopolitica daca nu ma insala memoria), starea de vulnerabilitate este o stare, o situatie de fapt, o slabiciune, un gol ce necesita acoperit, si nici decum o actiune externa sau prediuni externe, acestea reprezentand actiuni sau presiuni si nici decum o stare deci o finalitate in urma actiunilor. Formularea era mai degraba dorita a fi “starea de neputinta a statului sau neputinta in a contracara actiuni sau presiuni ale trusturilor de presa si de alta natura”, aceasta situatie reprezentand o vulnerabilitate fata de actiuni externe. Si in cazul in care ar fi redactat corect si in situatia de fata necesitatea statului de a se apara impotriva unor campanii de presa sau impotriva trusturilor interne din aceasta tara este un subiect care nu trebuie nici macar discutat mai ales la 20 de ani de la revolutia romana.
    P.S. Din pacate sunteti singurii (presa) care mai puteti lupta cu puterea tocmai prin cuvantului intr-un stat care deja din 2004 a renuntat la democratie. Noi ceilalti numai avem nici macar acest drept, iar in curand probabil nici ultimul – emigrarea.

  9. Poate in CSAT ar trebuie sa se discute serios despre romanii din Afganistan (azi au mai murit 2 persoane); asta conteaza, viata oamenilor trimisi acolo, practic degeaba; ca sa fim si noi “in randul lumii”, nu este razboiul nostru… de ce trebuie sa fim noi acolo?

  10. URMATORUL PAS :
    O SA NE UITAM IAR 2 ORE PE ZI LA TVR !!!
    DE DATA ASTA ” CANTAREA ROMANIEI ” O VA REALIZA MORARU !!!…DEJA II CANTA ODE LUI UDREA SI VIDEANU !!!…

  11. Am citit “strategia de apărare”, mă simt ca şi cum aş fi legat şi lovit în acelaşi loc de un întreg batalion. Mai avem ceva de pierdut?! Ce ne-a mai rămas?! Vom muri (iar?!) şi vom fi liberi?!
    PS. Reala vulnerabilitate, de fapt un iminent pericol la siguranţa statului, este chiriaşul (fraudulos!) de la Cotroceni. Dacă nici acum nu ne vom uni, nimic nu ne mai poate salva din haznaua în care ne bagă hienele portocalii. Şi, orice s-ar spune, nu asta merităm!

  12. Mi-e teama ca s-a cam terminat cu smecheria in aceasta tara. In ce ma priveste, prefer sa mor de glont decat de foame sau frig, da’ mor cu ei de gat.Asadar, cand ne strangem ?

  13. @Victor Ciutacu
    Da de partea cu “degradarea coeziunii familiilor ca urmare a fenomenului de migratie”?!
    O sa facem cerere sa migram…. Dumnezeule
    Trebuie sa plecam cat m-ai avem timp…

  14. Citat din Lazaroiu:

    “Presa nu a castigat pe 6 decembrie, ci doar democratia. Presa falsifica democratia si prezenta lucrurile altfel decat erau cu sapte luni inainte de campania electorala. Mai rau este ca presa nu a invatat nimic din toate astea”.

  15. Ce-ar fi ca realizatorii Antenelor, dar şi ai Realităţii, să-şi înceapă următoarele ediţii ale talk-show-urilor lor, în aceeaşi manieră în care s-a exprimat căcatul(nici cuvântul ăsta nu cred că e destul de potrivit)? Adică, să-şi anunţe telespectatorii că doar emisiunile lor prezintă în mod obiectiv realitatea şi că, din păcate, altele…bla bla bla. Cu aceeaşi siguranţă pe care o avea şi căcatul. Nu ştiu eu acum s-o gândesc chiar aşa cum trebuie, dar am încredere că ştiţi voi, cei profesionişti.

  16. Ma temeam eu ca treaba cu Diaconescu e doar inceputul, un test de reactie si ca vor urma si altii si “altele” – am mai spus-o: cred ca raman doua variante:

    1. plecam

    2. nu mai stam…

  17. D-le Ciutacu, spuneti-mi, va rog, ca nu v-a luat prin surprindere aceasta decizie. Nicio vorba de-a ‘presedintelui-consumator’ (imi place mult asta) nu este de luat in seama, insa din tot ce spune de un an incoace, daca se citeste printre randuri, rezulta clar decizia de azi a CSAT. Si spectacolul grotesc d-abia de acum sta sa inceapa avandu-i in rolurile principale pe … hm, cred ca lista e deja scrisa cu mana tremuranda de ura … sau bautura…

  18. Ieri discutie intre niste doamne la un coafor:

    “Pe DD l-au arestat pt.ca vroia sa dea pe post o caseta cu paranormalul care ghicea in carti… si nu avea voie asta”

    Fara comentarii

  19. Eu cred ca deja cineva monitorizeaza blogul asta …asta este Romania prezenta , cumparata cu mici si cu bere …

  20. Se starpeste manelizarea si prostirea Romaniei prin arestarea lu’ DDDDDDD (Dan Diaconescu D…).
    Toate cele bune domn Ciutacu!

  21. @gpa: n-ai nici o legatura cu realitatea…
    @ada nicolae: mi-e al dracu’ de greu sa ma amuz

  22. Abia acu’ sa vezi cum vin comunistii. Se-apropie cenzura presei. Mi-e frica sa aflu ce vremuri vin…

  23. BOC a fugit de ziaristi -lasul SUPREM.a dat cu fleanca ,a lovit si FUGAAAAAAAAAAAAAA.
    vb ceea’fuga-i rusinoasa ,dar e sanatoasa”.asa cum asteptam si cresteri ‘sanatoase’ in economie.
    ce premier,ce presedinte,halal sa ne fie .

  24. trebuia cumva sa puna pumnul in gura celor care ii critica si le demasca mizeriile asa ca a sacrificat nebunul (DD). Pe cand urmeaza si Moraru? Sau nu le trebuie o tribuna de unde sa spurce televiziunile care nu il ling! Mare scarba! Adica mari scarbe! Ce mai zic aia de tocmai l-au ales pentru o punga de orez si 2 bucati de fratii petreus (cine e mai tarar sa stie ca sunt niste pui amarati).Ce draq sa mai fac eu la 50 de ani?Unde sa imi iau traista si sa fug?

  25. D-le Ciutacu, ăsta o fi planul B de spălare a UE pe… mâini… de România.

    Ceasul ticăie.

    Invocarea art. 53 şi, de fapt, încălcarea oricărui drept, fie el şi de proprietate, 🙂 înseamnă revenirea la “normalitatea” anilor ’80 cu oarece nuanţe de ’50.

    O toapa nasparlie, adepta a politicilor de dreapta si drogurilor usoare, ne reprezinta in PE, iar voi, 🙂 presa, reprezentati pericol public pentru statul securistoid roman.

    Şi-a imaginat careva o Romanie fără servicii secrete, ţoape şi târlani nepotişti?

    … cam asta ar fi singura cale către… prosperitate. 🙂

    … securitate/securităţii/securitatea… fără securişti? 🙂 Eu nu cred.

  26. Intrebarea se pune: cine urmeaza? Si cat mai stam pe fundurile noastre plate pana intr-adevar o sa ne trezim…

  27. Pai, se ataca pe toate flancurile… unora incercam sa le inchidem gura, altora le luam cat mai multi bani, ca poate nu le mai arde sa faca scandal si sa aiba pareri personale… seitan (aka dracu) se chinuie sa nu ranjeasca in mod continuu cand ma anunta chiar acum cum ma impoziteaza el la greu… IN CE LUME BOLNAVA TRAIM!!!

  28. O sa traim vremuri fericite in care vom privi la tv din nou, numai 2 posturi – tvr 1 condus de turcescu si b1 tv condus de nasu’ – cei 2 mari ziaristi independenti. Binenteles alaturi de ei vor aparea nonstop pora, cristoiu, tapalaga sau ungureanu.
    Vom urmari emisiuni patriotice, inaltatoare in care vom vedea noile realizari ale actualului guvern – magistrala albastra bucuresti – brasov, in loc de autostrada, complexele sportive si statiunile turistice ale lui madam nuti, realizarile personale ale lui eba si tot timpul ode marelui strateg, precum si dicutii libere privind tezele basecianismului comentate de marele menestrel sever v.
    Asta daca ne vom mai permite sa pornim tv-ul si nu vom ingheta, pe timpul emisiunilor, in camerele cu caloriferele inchise.
    Dar parca si prin ’89 nu existau televiziuni antistatale iar ceausescu tot a ……….

  29. Poate ca tine de talentul lui DD de a pacali, dar eu intotdeauna am avut impresia ca DD sta deasupra invitatilor sai, chiar si atunci cand invitatul era Basescu. Niciodata n-am reusit sa-l asociez cu personajele din studio si, deci, nici cu Basescu. In reclama la Murfatlar, Basescu parea chiar ca se simte stanjenit, ceea ce nu se putea spune despre Diaconescu. Chiar daca modereaza niste emisiuni penibile, eu cred ca este un bun moderator. Care sta foarte prost cu principiile, da’ nu-i singurul. E doar unul dintre putinii care au reusit sa speculeze prostia enorma din tara asta. Cati nu si-ar fi dorit… Iar emisiunile la care a participat Basescu n-au fost, totusi, la fel de regizate ca alea de la Nasu.

    In ceea ce priveste decizia CSAT, sa gandim optimist! 🙂 Nu cred ca Basescu si ai lui vor pleca de bunavoie, cred ca va fi din ce in ce mai rau si nu cred ca un protest mai amplu se face doar asa, la initiativa cetatenilor. De fapt, mai niciodata. De cele mai ori, e nevoie de “instigatori” :). Presa joace de multe ori un rol extrem de important in astfel de actiuni si decizia CSAT-ului ar putea duce, in anumite situatii, la mobilizarea presei impotriva actualei puteri. Eu zic ca asta nu-i neaparat un lucru rau. Acuma, cati oameni sa stranga si Marica? N-are cine stie ce carisma. Bine, un motiv important pentru care profesorii n-au iesit in strada este ca nu sunt platiti pentru zilele de greva. 😉 Stiu asta de la un profesor. Deci nu si-au permis sa faca o saptamana de greva, ceea ce reprezinta cam 25% dintr-o luna, dar isi vor permite sa li se taie 25% din salariu in fiecare luna?!

  30. victore,presa a patra putere in stat,asta mai avea de platit;legislativul pas, executivul”da sa traiti”judecatoreasca-i dupa copacii,de acum trei intr-o discutie suntem multi fugitiiiiiiiiiiii la bulgari

  31. offtopic : misto emisunea de aseara mi-a placut
    on :nu ma intereseaza atat timp cat nu ma afecteaza direct…afara ploua (n=am contribuit eu cu nimic)

  32. Tipic regimului autoritar!Doar ca ‘micii’ binladeni, printre care se distinge Radu Moraru, sunt produsul lui Traian Basescu.

  33. eu nu cred ca-i prind paltonu` pe cei de la guvern si … mai am si ceva semne de intrebare si cu ceea cel priveste pe basexu

  34. Am trecut doar sa-ti zic ceva. Ca cica, asa se cade. Eu, un om, sunt de partea presei in acest moment deosebit de tragic.
    N-o sa vin cu ‘ce v-am spus eu’, sau sfaturi sau aiurea.
    Io mai scap uneori lacrimi de ciuda. Asta a fost un asemenea moment.

  35. Presa poate opta între a-i cânta ode multiubitului sau a tăcea adânc…..
    Dacă presa a devenit “vulnerabilitate” pentru siguranţa naţională,blogurile şi blogerii ce vor fi fiind?
    Are grijă Zeus să inventeze ceva şi pentru asta ! După care urmează ce a mai fost:întuneric în case,de data asta nu ne sting ei lumina ne-o stingem noi că nu ne putem permite să o plătim,statul în frig din aceleaşi motive,iar la Tv program de 2 ore la TVR 1 pentru că celelelte urmează să fie închise din motive de siguranţă naţională!!!!!!!!!
    Nu nu e scenariu s.f. este ceea ce ni se întâmplă acum şi aici!!!!!
    Dacă vom fi oi în continuare şi nu vom reacţiona, ne merităm soarta!!

  36. Iar Videanu,ce mizerabil! Stătea acolo şi îi aproba spusele viermelui…Ăştia n-au absolut nimic sfânt, probabil că li se pare că nu li se poate întâmpla nimic. Acum, rămâne de văzut dacă au şi dreptate.

  37. Buna ziua, Domnule Ciutacu, este prima data cand postez pe blogul dumneavoastra. Va citesc in mod regulat, chiar daca nu sunt de acord cu opiniile dumneavoastra de multe ori. Nu inteleg cum cineva cu intelectul dumneavoastra poate sustine idei conspirationiste cum sunt ‘perdelele de fum’ si ‘pretextul Diaconescu si unealta Moraru’. Pacat.

  38. @Constantin: ma scuzati ca indraznesc sa nu pun botu’ la strategiile Carmaciului
    @abcd: asa li se pare multora, ca ei nu-s afectati. si-si dau cu pumnii-n cap mai tarziu

  39. bai, cati amici, cunostiinte, fraieri nestiutori am, care acum cateva luni au votat anticomunism….bai…cat ma bucur pentru voi.
    Sa traiti bine! dar nu inteleg de ce trebuie sa sufar eu ?!

    Voua celor prosti va dedic melodia ce rasuna in toata tara…. MANELISTILOR!!!

  40. Strategia de acaparare a tarii:
    “Serviciilii” secrete le apara interesele inclusiv pe cele ale UDMR, fiind la guvernare.
    Pe ale noastre , contribuabilii,cine la apara domnilor? Nu serviti patria?
    Scaderea calitatii vietii cetatenilor cu tot ce presupune asta: scaderea starii de sanatate,a capacitatii de munca, a puterii de cumparare,etc.
    Subminarea puterii judecatoresti si controlul CCR.
    Controlul parlamentar prin monocameralism. Pana atunci, mai au o reduta :senatul.
    Controlul si intimidarea( sau de ce nu, incriminarea) presei.E ultima lor grija.
    Pe urma, pot face tot ce vor.

  41. @Constantin: Nu-i deloc “pacat”. “Pacat” e ca nu citesti “perdeaua de fum” oficiala, cu antet, data, numar si semnatura prezidentiala, denumita Strategia Nationala de Aparare. De-aia nu intelegi… intelegi?

  42. La seria de intrebari de ieri, as adauga o alta: exista ceva ce DD NU ar face pentru maruntele si trivialele sale (o dar asa de profitabile) afaceri? Daca homunculul nu ascunde o caseta compromitatoare la adresa Udrei, atunci cu siguranta este doar un complice abject la noul scenariu pus la cale de un Basescu aflat in criza de timp (graba de a ucide pernsionari, oponenti, ziaristi nu poate avea o alta explicatie).
    Ieri, cu un calm nefiresc spuneam ca este doar un preambul la vanarea ziaristilor care conteaza. Azi, simt aceeasi ura neputincioasa ca in toamna lui 1989.

  43. Stalin era mic copil pe linga betivanul asta (insa arata mai bine). Urmeaza filtrarea internetului si interdictia de a ne mai deplasa pe strada in grupuri mai mari de 2-3 persoane? Posibil si HG sau Decret Prezidential de a merge pe strada cu buzunarele cusute (pentru cine nu stie, a se intreba batrinii… atita cit ii mai avem).

  44. Sunt dezolată si îngrijorată de drumul pe care suntem nu condusi,ci,mai degrabă escortati.Cred că presa,în partea ei(majoritar)sănătoasă,este ultima redută în care se poate avea nădejde că mai poate dezvălui ticălosiile si că ajută la aflarea dreptătii;cumva,stiind-o liberă,ne simtim apărati.Ceeace se întâmplă acum ne poate omorâ si această sperantă.Si este vorba de un timp viitor foarte lung.

  45. “P.S. Pentru cine are nevoie de traducere din română-n română a recentei decizii CSAT, odată declarat ameninţare pentru stat, poţi fi monitorizat, înregistrat de servicii şi, eventual, săltat de pe stradă de procurori pe legea siguranţei naţionale”

    Asta nu era o problemă nici în prezent, numai că strategia națională a lui pește (coroborată cu mișcările justițiare ale organelor abilitate marca Macovei) e o formă prin care se oficializează niște decizii pe care le-a luat deja marinarul dar pe care slugile lui știu că nu le pot aplica așa abrupt, deci mai întâi pregătesc terenul pentru a justifica abuzul de putere în fața organismelor internaționale. Profitați de faptul că există încă liberă circulație cu restul UE că s-ar putea să vreți să cereți azil politic la un moment dat domnule Ciutacu. Se apropie momentul! Scapă cine poate!
    Opoziția, deși a înregistrat doar pierderi, continuă să-i facă jocul. Mulți sunt de părere că ar trebui să-și dea demisia în bloc din parlament și să nu mai participe la alegeri, dar cică asta ar fi o greșeală (și de-ar fi, ar fi una dintr-un șir mult prea lung pentru a se evidenția într-un fel). Eu unul sunt foarte curios ce părere ar avea Consiliul de securitate al ONU dacă într-o țară nu ar exista opoziție.

    Puțin off-topic: Năstase, care acum jelește democrația, nu are ce comenta atâta cu privire la diverse “nasoale” ce se întâmplă, pentru că inteligenția din spatele lui a decis de exemplu ca mandatele cumulate ale unui președinte să fie mai lungi decât mandatul unui judecător al CC, printre multe anacronisme din constituție sau din legislație, și ar trebui să-și mai stăpânescă ego-ul și să vadă câtă încredere poate avea în mulți din ograda propie prin zona folclorică țara moților, dacă mâine-l repune-n “drepturi”, tovarșul lui, comunistu’ Traian.

  46. Acum ca presa intra pe ordinea de zi a CSAT nu mai e chiar o treaba atat deroz dar oricum pentru mine ca simplu cetatean e o bucurie ca au inceput sa sufere si impingatorii de la caruta prezidentiala.
    Par example am citit ce a scris azi pe Vox Publica Laura Cernahonschi si parca e alta Laura.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.