Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Stârpirea de mici a binladenilor de presă

Stârpirea de mici a binladenilor de presă

Când unul intră-n belea, principala preocupare a gloatei e să joace tontoroiul pe florile de pe mormântul lui. Când te bagi în troacă, te mănâncă porcii. Dar lăcomia i-a pierit pe mulţi. O grămadă de (încă) nepăţiţi nu învaţă nimic din experienţele antecesorilor. Şi apasă la blană pedala de acceleraţie. Deja nu mai există limite…

Ca să vedeţi că Diaconescu n-a fost umflat de pomană şi băgat la beci, Moraru nu lătra de nebun la gard, Videanu nu dădea din cap a prost şi nimic nu-i întâmplător în ţărişoară, citiţi, dacă aveţi răbdare, proaspăt adoptata (de către CSAT) Strategie Naţională de Apărare. Unde presa e definită, alături de terorism, drept vulnerabilitate şi risc pentru siguranţa naţională. Deci trebuie stârpită de mică. Sunt curios dacă, în viziunea CSAT, preşedintele-consumator care face reclamă la băutură în studioul unui acuzat de şantaj constituie vreo garanţie de securitate.

P.S. Pentru cine are nevoie de traducere din română-n română a recentei decizii CSAT, odată declarat ameninţare pentru stat, poţi fi monitorizat, înregistrat de servicii şi, eventual, săltat de pe stradă de procurori pe legea siguranţei naţionale

Comentarii

comentarii

Similar Posts

196 thoughts on “Stârpirea de mici a binladenilor de presă

  1. Pai no offense, frate Ciutacu: ziaristii s-au plans grozav de Nastase! Cu publicitate si cu nu mai stiu ce.
    Acum, luam cu totii, nu?
    Acum aveti un democrat, ce pisicii ma-si?
    Repet: nu stiam mai nimic despre basescu in 2004, decat ca nu a avut in viata lui (politica) un singur dialog de 5 min, mai ales cu un oponent. Nu-l votam nici daca ma gandeam 100 de ani!
    …Dar deh! nu v-a placut Nastase…

  2. @cezar daca ii prind paltonu pe astia trebuie sa-mi schimb bata sa iau una mai groasa ca paltonu amortizeaza hahaha

  3. Sper ca Basescu sa aiba o soarta mult mai rea decat a lui Ceausescu. O merita din plin. Pe ala l-am impuscat pentru mult mai putin.

  4. Nene Victore,
    Vreau sa-ti spun eu, ca sa n-auzi de la altii, sa nu zici ca nu sunt masculin, urmatoarele:
    1. Sa nu contezi pe mine daca te baga astia la bulau.
    2. Sa nu conteze nici Badea pe mine daca-l baga astia la bulau.
    3. Daca pana acum te-am urmarit cu oarecare admiratie, sa nu crezi ca n-am sa depun marturie impotriva ta in schimbul unor avantaje.
    Sa nu zici ca nu ti-am spus.

  5. Morar cred ca este cel putin IDIOT daca chiar crede ce spune! Slugile se aduna in nacelas loc!

  6. ca-n woody allen ori pirandello asta cu diaconescu – maneaua se facu realitate (si invers), de nu mai distingi care de care. sa ne pregatim, zic, caci daca sunt asa de hotarati sa va puna voua calusul in gura, inseamna ca pe noi, plebea, ne-asteapta (si mai) negre zile…

  7. Abia astept sa fim saltati de pe strada, dansand dansul pinguinului cu mainile incatusate si devenind celebri.
    Douazeci si doua de milioane de arestati, ca de-ai lor mai sunt cam un milion si ceva hai cu tradatori, colaborationisti, profitori, lasi, sa zicem vreo trei milioane.
    Si paznicii de la inchisoare stiind ca suntem impotriva regimului boistanilor, ne vor trata preferential.
    Vor face corturi pentru ca nu au atatea puscarii cati suntem.
    Vorbind serios, atentionarea din postare este serioasa si de luat in seama.
    Regimul boistanilor isi intareste puterea si statul politienesc.
    Sa vedem cine ii va apara pe salariile de mizerie pe care cangrena portocalie le ofera.
    Si cand avalansa se porneste nu o mai opreste nimeni.
    Maria S.(Timisoara)
    O putere bolnava, paranoia in actiune = regimul actual portocaliu din Romania.Asta este.

  8. @ROMAN ADEVARAT:Asa e doar nu credea cineva ca vom tine cu ei! Cu prima ocazie schimbam macazul,tradam,ne dam la o parte,nu recunoastem nimic,pupam,lingem,mancam rahat,facem tot ce am facut si in perioada comunista! Jos ziaristii mincinosi! Traiasca aparatorul democratiei,fiul iubit al poporului,comandant suprem al C.S.A.T.!

  9. Sunt fericit!
    De maine ma taie constitutional. Se indoieste cineva de coloana Curtii Constitutionale?, doar nu vreti sa o treaca Marinatu’ la amenintari la adresa securitatii nationale.
    Sunt fericit ca mai este o tv. de bun simt: labeunu! Ce Badea, ce Gadea, Ce Ciutacu, Ce Oana Stancu? Morar la tot poporul!
    M-a 9intrebat fiul: tata la anul termin facultatea, ce sa fac- raman sau plec? Dute fiule, dute! Chiar daca nu ne mai vedem deloc, voi fi fericit ca nu mai esti in asta tara!

  10. Sunt ferm convins ca aceasta decizie cu privire la efectele presei asupra sigurantei nationale face parte din vasta campanie de restructurare si reformare a suct’rilor statului.

    Sa ne traiti dom’ presedinte! (a se citi sa mori in chinuri!).

  11. Asistam in ultima vreme la o radicalizarea totala a punctelor de vedere,cauzata de indobitocirea totala a clonelor basiste,adevarata catastrofa pentru populatia din bulibasie,care a dus la o blocare totala a activitatii.La nici un nivel, incepand de sus(presedintie,guvern, parlament,institutii centralizate) si pana jos, la nivelul unitatilor si al persoanelor,nici o problema reala nu este analizata corect/legal/logic, pentru a se stabili masuri adecate,ci totul se reduce la mistocareala,acuze reciproce,jigniri de toate felurile,adevarata bataie de joc la adresa cetatenilor simpli,care sunt umiliti,infometati,victime ale unui adevarat genocid social.
    In aceste conditii, cred ca cel tarziu la iarna se va ajunge la un razboi civil,datorita nesimtirii,ignorantei,incompetentei guvernanatilor.Eforturile pasnice esueaza lamentabil.Am ajuns rusinea nu doar a Europei,ci a intergii lumi.
    Ce pacat ca ne-am nascut in acest teritoriu,binecuvantat de Dumnezeu,dar blestemat de satana si oamenii sai,care ne-au condus, ne conduc si (fara indoiala!) ne vor conduce!

  12. @Victor Ciutacu: Dumnezeu sa va ajute, sa va ascuta penita si sa nu patiti nimic rau.

  13. moraru ilustrează perfect zicala ,,Prostu’, dacă nu e şi fudul, nu e prost destul”.

  14. Comunistii se credeau nemuritori.PSD-istii la fel.Liberalii nu conteaza.Se pare ca s-a terminat cu partidele, capitalismul si democratia.Ne vom organiza in triburi si ne intoarcem in secolul X.

  15. Chioru ar trebui sa se uite atent prin Codul penal, exista acolo o infractiune care se refera la instaurarea unui regim totalitar. Si sunt multe-multe alte infractiuni pentru care chioru va da socoteala. Nu numai el, ci si familia ba chiar si slugile care-l basling

  16. Apropo de jucat turca pe mormint daca tipul era o scirba sa zica mersi ca o avut parte de inmormintare.

    E greu sa invete ceva nepatitii cind evenimentele abunda.Sa faci ce pina la urma??Sa-ti salvezi pielea sau sa ajungi ca DD???

    Presa e definita sau poate deveni vulnerabilitate nationala??Sint de acord cu multe retineri doar din privinta cind se baga in acceasi treuca.Trebuie respectat ,nu stiu cum,un standard etic.Asta pt binele tuturor.

    Off : Radu morar in opinia mea este un baiat destept si profita.Riscul asumat de blam public e dedublat probabil de imunitate si de bani multi.

    Pactul cu diavolul e destul de greu de controlat ,nasule.Be careful la cornu sting al fiarei.Cind va gasi unul mai valoros decit matale vei sfirsi ca conu DD. :))))

    Ai gustat din potirul interzis si ai luat fata multora care muncesc si risca enorm lucrind cu cartile pe fata.Bucura-te la maxim ca timpul lucreaza in defavoarea noastra. :)))

  17. pai cu cine sa faca curva de udrea, “urmasa” lu’ traian (traian basina) canalul care va lega bucurestii de canalele de pe marte???? cu mincinosii in curu carora isi baga nasu nasu, cu destabilizatorii, cu presa care, “la comanda”, denigreaza si minte, cu mine care abia astept sa fiu saltat pentru ca, din bojocii pe care ii mai am, sa le fut o flegma majora in muianele fascistilor si ale nazistilor portocalii! scuzati-mi franceza!

  18. Privim cu încredere spre viitor,
    iubit conducător,
    tu, ce pentru ţară şi popor,
    pui mâna pe topor!

    Vrem chiar să mai candidezi,
    că, noi, ca orbii te-om vota,
    a mai rămas de modificat Constituţia,
    dar e un fleac, tu ştii cum să acţionezi.

    Zică presa ce o vrea,
    la dracu cu ea,
    căci mult de vor mai comenta
    vor trece pe la DNA!

  19. Presa sau massmedia vazute ca vulnerabilitate sau ca posibile vulnerabilitati nationale??Sint de acord dar cu multe retineri.Trebuie respectat ,permanent ,nu stiu cum,un standard etic ,urmarindu-se exclusiv adevarul indiferent de inclinarea sau dictatura patronului.Asta pt binele tuturor.
    Daca presa este a patra putere in stat atunci ea trebuie sa se supuna acestui standard.

  20. Victore, nu stiu, dar daca imi amintesc bine, tu ai fost acela care a adus ideea ca suntem intr-o tzara O CU PA TA?…oricum ,eu asa ma sint, ma siMt intr-o tara in care pdlistii isi aroga dreptul de a OCUPA aceasta tara si nu de a o guverna.
    E incredibil,psdistii au fost mici copii pe langa astia.si observi cum, de fiecare data nu inceteaza a face o comparatie ba cu psd-ul ba cu pnl-ul in ceea ce priveste guvernarea?
    in cond. in care insusi marinelu spunea despre nastase (nu?) ca a fost cel mai bun premier(ma rog, macar prestanta lui vs. slugarnicia bocciana).Doamne, n-am crezut ca dupa 20 de ani vom mai discuta despre libertatea cetateanului la modul acesta si nu la o sueta sau sezatoare tv…
    by the way, il reinviem pe Dulea?

  21. ,,Marele magician-un marinar betiv ce minte,Ascunde flota in maneca si devine presedinte”(Parazitii-Parol)-cred e cea mai buna definitie a boului-sef de stat!!!

  22. @ cris (si toti cei ce vorbesc de corectitudinea presei)

    N-are legatura securitatea nationala cu cat de corect sau incorect e un ziarist sau altul in demersul sau jurnalistic . Niciuna ! Ca ar fi necesara respectarea unei minime deontologii profesionale si ca un CPR ar trebui sa aiba poate mai multa autoritate in randul breslei e alta poveste , dar n-are a face cu securitatea nationala . Punct . Iar orice ziarist serios stie foarte clar ca cea mai mare avere pe care o are e una singura : credibilitatea (e valabil si in politica si in afaceri) . Daca si-o pierde ramane pierduta . Pana la urma jurnalismul e o profesie liberala , fiecare practicant o face dupa cum crede de cuviinta . Atent insa la pastrarea credibilitatii . In orice caz insa , cu exceptia situatiilor de razboi (cand si in marile democratii se practica cenzura pentru a nu fi transmise mesaje defetiste populatiei) , a spune ca libertatea presei , chiar abuzul de libertate a presei , e o amenintare la adresa securitatii nationale e o gogomanie ! Si abia afirmarea acestui enunt este o amenintare reala la adresa securitatii nationale (prin amenintarea pe care o presupune la adresa democratiei) .

    Scuze pentru chat . 🙂

  23. p.s. WOW !!!!!!!
    …da’ nici libertate mondiala virtuala n-o sa mai avem?????
    …da’ nici chiar libertate Universala nu…??? Chiar chiar chiar?

  24. Regulile stricte inalta fortificatii la adapostul carora mintile inguste creaza satrapii. Stare de lucruri periculoasa cand totul merge bine, dezastroaza in momente de criza…

  25. “Afara ploua …” (pe bune de data asta)
    Starea de asediu continua …

  26. Circul cu Diaconescu trebuia sa acopere decizia CSAT.Anchetarea lui se putea amana pana in toamna ca vine vacanta judecatoreasca,ei nu-s genul sa se grabeasca.Democratia in acceptiunea lor inseamna obedienta pana la nivelul vitelor sau camilelor.Eventual cu botnita anexata.Ce inteleg din toate aceste masuri ale lui Basescu este frica de suspendare si iesirea de la putere a pdl.Trusturile de presa ar trebui sa reactioneze si sa faca plangere la Comisia Europeana.Sa aduca in discutie pe plan extern ceea ce se intampla in Romania.Ne-a mai ramas libertatea presei si pe aceea o iau.

  27. Este simptomatic pentru un tip de putere care s-a pus singura in colt. Pe coji de nuci, nu mai poate decit ca sa muste ca sa se apere.

  28. În cazul unei false “morale” îţi trebuie guralivi care să işte defetismul dar mai ales vuvuzele care să deie indiciul; Moraru ăsta habar nu are că este doar o slugă, dar una cu adevărat simplă fără menajamente care îi oricând gata să care în spate 8 etaje pe oricine vine la putere şi îl cheamă la raport sau la vuvuzelă… în privinţa asta seamănă mult cu boc, doar funcţia diferă şi îl face puţin mai jos pe scara interesului tiranic… SAU poate că are habar dar este atât de implicat în joaca de a şantajul încât nu poate să rupă rândul astfel că “ţine aproape” aşa ca n vremile bune… am citit materialele puse ca anexe argumentative pentru o stare de fapt dar mai ales pentru o stare de drept imperativă a cărei act categoric nu mai este amorsat insidios ci coerent şi mult prea clar sau atât de clar încât se lasă în rândul naţiunii române cu perplexitate( iar cu toţii ştim că n vremurile cu şoapte şi în timpul perplexităţii se săvârşesc marile transromări care pot să sluţească chipul naţional şi să anuleze asemănarea ca popor de sine stătător). Moraru o jucat rolu de profet fals, videanu adriean o fost unul din îngerii îmbujoraţi dar peste măsură de mincinoşi iar Zeus o dat în csat ceea ce este doar începutul apusului libertăţii…

    În cazul Diaconescu este acea parte de fals „etică” să zic aşa precum o consecinţă a unui aparent firesc; arătarea pisicii nemetafizice dar profund înfiorătoare prin aspectul de clişeu spre manipulare sau către semnale evidente de tiranie este azi obiceiul fad al unei puteri asistate sau întreţinute abil de UE; adică îl iei pe ipochimen din mijlocul armoniei de relaţie şi îl duci la arestare asta fiindcă nu te mai poţi lua de cei care te critică fervent fiindcă ar da rău la naţiune; atunci te iei de ai tăi, îi plimbi pe la tv, ba chiar le mai dai posibilitatea să îşi ieie în direct microfonul şi s l ţină ostentativ totul pentru o audienţă cât mai puternică; cât de perfidă este lecţia asta de „etică” a demagogiei şi cât de cinic ne este servită nu doar nouă ci mai ales jurnaliştilor fie unii fluctuanţi în opinii fie alţii cu asprime în a arăta trecerea de la tiranie la ticăloşie; am râs amar stând şi privind cum un preşedinte de ţară ajunge să participe la o loterie şi nu oriunde, într un loc în care manelişti sau blatiştii şi au aflat penibilul, având tupeul să vorbească despre ceea ce dă Dumnezeu… un veritabil farsor, fără scrupule şi mai ales fără glorie… Diaconescu nu este o slugă ci un partener de afaceri, un ipochimen pe care îl poate duce şi aduce în orice stare de graţie sau greaţă vrea marinelu, iar parteneriatul se bazează pe ideea specifică din 89 încoace şi anume care are forţa mai mare a şantajului dăiunie care nu o are este la mâna oricui are forţă… oare de ce nu face marinelu reclamă la vila lu ieba din franţa că oricum la turism pe estival ne arată udrea cât încă nu se lasă n riduri tot ce vrea electoratu portocaliu…

    Şi dacă tot bagă pumnul în gura presei de ce oare nu fac la csat şi o lege împotriva averilor videniene sau afacerilor lu berceanu sau vilelor lu eba sau a drumurilor pe ruta sau centura cocoş udrea sau la clientela politică sau a grupurilor de interese indiferent de mizeria lor de apartenenţă???

    Înseamnă că la o adică dacă naţiunea română vrea altceva marinelu va da o hotărâre în csat dacă nu i convine că naţiunea îi este împotrivă ca aceasta să nu iasă în stradă fiindcă este impotriva siguranţei naţionale… dar oricum şi asta a fost rezolvată cu ieşirea în stradă, prin inerţia sindicatelor şi a societăţii civile… astfel că mai era o parte a jurnaliştilor, amu le a fost dată o probă de pumn în gură ca să ştie pe viitor cum vor juca…

    După cum se vede calcului celor 45 de ani de comunism dă roade azi sub o altă formă de oprimare către care ne rugăm să ne lase ca aderare UE…

    S au înmulţit hienele sau dacă deja este o suprahienală atunci faptul că nu mai încap unele de altele se lasă cu sfâşieri de o tandreţe demnă de clonarea luptei Cain şi Cain fiindcă Abel este deja prea fărâmiţat ca să mai fie altceva decât cel adus la stadiul de ţărână, adică în comă…

  29. S.R.I.-ul poate sa-si bage nasul prin serverele care gazduiesc bloguri? Nu de alta,dar sa stim daca adresele de mail pentru identificare ar putea fi monitorizate!

  30. Am vazut clipul cu morar si ma intreb : oare se drogheaza?Nici daca trag 7 sticle de bere si un joint nu pot sa vorbesc asa.

    Oare se aude ce zice??O fi surd??Cit de jos poate sa se lase??O trecut mult de penibil.

    I-o fi spalat creierul.Ati observat mai are coerenta in ce spune?Ma gindesc ,poate il invinuim pe nedrept fiindca o fi luat-o pe ulei.

    Cica din 60 el are dreptate.E treaba de spital la el.Incredibil.E amuzant de ridicol.

  31. Eu cred ca Traian Basescu este un dobitoc, idiot, prost s.a.m.d. … Sau sunt convins? Nici eu nu mai stiu!? :)))

  32. azi la rtv a fost invitat sa comenteze subiectul bogdan chiriac. cel care avea o firma si a facut campanie de presa impotriva firmei concurente, ambele firme vizand un contract cu o autoritate de stat. atat crp cat si rtv a renuntat sa-l mai numeasca jurnalist, dar s-au razgandit. va rog sa explicati chestia asta in raport de siguranta nationala dar si de corectitudinea presei

  33. ciutacule poate il cunosti.Stai si tu putin de vorba cu el poate il ajuti.Este naspa ce se petrece cu el.Ajutati-l un pic ca-i baiat destept si-i pacat.

  34. O MARE GRESEALA! Ati cazut in capcana discutiilor fara fond.V-au facut si de data asta!
    Ceea ce ar fi trebuit sa afle un ziarist in conf de presa a lui Boc ar fi fost altceva nu prostia asta de 2 lei cu CSAT-ul sau cea cu pensiile.
    V-au intors capul de la hotie!
    Ex. intrebare. D-le prim ministru ati facut un lucru extraordinar cand ati hotarat plata facturilor restante catre agentii economici. EXTRAORDINAR! Sa sprijiniti din banii publici agentii economici privati! Si daca tot sunt bani publici,dati-ne va rugam lista facturilor pe care le-ati achitat. Vorbim de 1,5 mld euro!

  35. Domnule Ciutacu,

    La ora asta nasu va ataca dur, obraznic, impertinent, in genul :”Victoras, esti speriat! Hai, spune, tati!!!”
    Va implor puneti-l la punct pe acest jeg lingau.
    Nu mai suport!!!
    Va tin pumnii, va sunt alaturi, na va lasati!
    Vlad V

  36. Eu ca telespectator schimb postul si l-am sanctionat pe nasul dar voi ca ziaristi aveti mai multe metode sa-l amendati pe colegul vostru lingau

  37. Schimb apartament doua camere cu bazuka cu munitia aferenta pentru rezolvarea democratica a cazului.

  38. ciutacule nu intra in jocul lui morar(murdar) cum o intrat firea in jocul murdar al lui boureanu.

    Oricum vei fi sacrificat dar depinde de tine cind se va intimpla asta.

    Exemplul cu firea este doar ca si comparatie.
    Sper sa citesti si sa nu intri in joc ca-i pacat.

    Gindeste-te datul cu toporu nu-i intodeauna cea mai buna solutie.Daca puteti luati legatura cu morar si poate reusiti sa faceti o critica obiectiva si constructiva a ceea ce se intimpla si nu distructiva si partinitoare.

  39. Imi e groaza ce comenteaza acum Nasul.Sfidatori nesimtiti. Normal ca ne e frica tuturor, nu ca voi, ca nu aveti nici un Dumnezeu! Ne sperie si ziua de maine, imi e teama sa deschid televizorul, sa vad ce ne mai pregatesc, mi-e groaza cand vad ca tin copilul asta inca in tara. Si mi-e teama ca nu va apuca ziua in care unul dintre noi, disperat, isi va lua lumea in cap si va alege sa plece undeva, aiurea, numai sa-i poata trimite niste bani impozitati,sa aiba ce manca!
    Mentionez,celor platiti din banii contribuabililor sa stea cu coatele pe masa si sa-l citeasca pe Ciutacu ca nu am relatii si nici nu-l cunosc nici pe Voiculescu,Vantu, Patriciu si nici pe instigatorii platiti cu drepturi de autor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.