Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sfârșit de epocă? Început de istorie…

Sfârșit de epocă? Început de istorie…

Astăzi, la CSM, l-am vazut pentru prima oară pe Băsescu încolțit în cadru instituțional. Judecătorii chiar sunt ultima categorie socio-profesională pe care a mai rămas s-o încalece providențialu’. Fiindcă n-are cuvinte la el și legea-l excede când stă de vorbă cu unii care n-au făcut școala la fără frecvenţă la Universitatea Româno-Americană înainte să ajungă europarlamentari sau notari, a sfârșit prin a tăia sunetul și a scoate presa din sală. Zadarnic! Când eram puști și învățam meserie, am auzit de la un om cu părul alb că “și dacă nu dăm noi tot se află”. Ceea ce a inceput Mona Pivniceru şi a continuat Dan Lupaşcu se cheama istorie.


P.S. Faptul că l-au înghesuit pe cel mai uninominal ales român nu îi exonerează pe magistrați, după părerea mea, cu toată simpatia pe cale le-o port pentru curajul gestului politic pe care l-au făcut, de toate tarele breslei lor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

101 thoughts on “Sfârșit de epocă? Început de istorie…

  1. probabil o sa se gaseasca cineva sa imi sara in cap dar eu constat cu tristete ca zeus e cel mai viu politician. este viu si face rele precum michiduta, dar ceilalti sunt niste iepuri impaiati. un adolescent tomnatic care este deja intr-o alta galaxie cu discursul politic, un doctor patetic fara priza la mase, un prostanac, de la care mii de romani alungati de soamj din italia si spania mai asteapta inca cei 25.000 de euro, apoi lolek si bolek ai politicii noastre- vadim si jiji, rudotel si razboinicul luminii.
    ce natie jalnica daca atata suntem in stare sa producem ca prezidentiabili

    la momentul decisiv, cand se vor face comparatiile, zeus va iesi in castig de cauza pentru ca nu are contracandidat. vorba lui victor, s-ar putea sa ajungem sa-l votam toti ca sa nu ne trezim cu vadim sau jiji presedinte.

  2. Onoare magistratilor! “Grava” lor este si justa si “ilegala”. Vezi art. 21. Cap I din Constitutia Romaniei.Accesul liber la justiţie ARTICOLUL 21
    (1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
    (2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.
    (3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.
    (4) Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuite.
    Cand astazi margi la registraturi, informatii si ti se da cu flit desi ai de facut in termen contestatii, apeluri, motivari etc. eu ca cetatean CRED CA SE INCALCA ART. 21 DIN
    CONSTITUTIE CU DREPTUL LA JUSTITIE.
    DE CE SA MI SE AMANE UN PROCES SAU O OPERATIE DE GREFA PENTRU CA ESTE UN PROTEST?

  3. Ma doare inima cand vad ca un om tanar poate sa gandeasca asa cum o faci tu. Eu inca sper ca scrii toate astea si sustii enormitatile pe care le sustii doar din cauza presiunilor politice care sunt facute la adresa ta.

    Altfel nu vad cum un om cu un creier cat de cat…poate sa fie atat de inveninat. Ce a facut rau Basescu? Ca s-a dus in mijlocul viesparului si le-a spus adevarul in fata? A facut gestul asta in fiecare an de cand e presedinte…ati dat-o chiar voi la antena3…deci nu poti sa mai zici si mizeria ca face asta pentru ca e in campanie.

    Am 24 de ani, n-am nici o legatura cu politica si vreau sa traiesc intr-o tara decenta. Dar nu se poate, ba victore, sa faceti presa la modul asta. Gandeste-te la tine si la familia ta, ca tot ceea ce faci o sa se rasfranga asupra viitorului vostru si al nostru al tuturor.

    Ce ai cu Basescu? Vezi tu pe altu mai bun? Vrei sa vina Geoana si cu PSD la putere? V-ati uitat cu totii cum era cu pumnul in gura…acuma aveti libertatea sa injurati pe cine vreti si v-ati uitat ca odata stateati pe burta toti.

    E jenant, ma…sincer. O spun dezinteresat si din toata inima. Cum ti-am mai scris intr-un comentariu: fi rezonabil. Nu stiu ce v-a apucat…parca sunteti cu totii intr-o vrie impotriva lu basescu. Asteptati orice ocazie sa va aliati cu oricine impotriva lui. Cu totii injuram sistemul de justitie…dar daca il injura si basescu atunci automat va plasati in spatele sistemului si aruncati cu flegme spre basescu si voi. E pacat, e rusinos.

    Sunt dispus sa stau de vorba cu oricare dintre voi pentru ca imi este greu daca nu imposibil de imaginat cum o persoana intreaga la minte poate sa se comporte asa cum o faceti voi in emisiunile de la antena3. Bun…a facut basescu nu stiu ce…a facut fiica-sa…frate-so…cine o mai fi facut. Ba, da’ la momentu asta nu avem alternativa. Intelegeti. Toti au furat, toti sunt niste jegosi…ce aveti numa’ cu basescu eu nu pot sa imi imaginez.

  4. Inca nu stiu daca sa rad sau sa plang, dupa ce am citit postarea lui Marius. Sau poate amandoua?
    x_x

  5. sarut-mana DOAMNA pentru startul dat ….o dovada de curaj si incredere ca avem si noi argumente la toata superficialitatea care automat se termina cu ha..ha ….e greu pentru presedinte ce de la Costesti unde era ca in sanul lui Adam sa treaca la o discutie fundamentata si unde daca ameninta si face urat e doar un “punct de vedere” nu un motiv de spaima ….intelecualii iti vor veni de hac tot asa cum de ei ai fost propulsat….dar astept cu interes sa se dea si cu subsemnatul
    pentru toti acesti ani de cand tactica pumnului in gura si tupeului a generat milioane de euro transfer din banii nostrii catre conturile Pd-l si acolitilor regimului basescian. acum sa inceapa dansul…..

  6. Edwar…sa te ajute dumnezeu sa ai de a face cu “magistratii”. Sa le spui dup’aia “Bravo”.

  7. Oau.. 🙂 Ce zi bună 🙂

    Am prins ceva azi dimineaţă la radio în taxi dar nu am prea auzit tot din cauză zgomotului. Dna Pivniceru e deşteaptă şi ştie meserie. Nu se poate pune nici în vis băsescu cu un profesionist redudabil ca ea.

    Ah şi încă ceva. Femeia asta are coaie! Da, coaie, de oţel!

  8. In sfarsit dorohoianul meu a luat atitudine…Chiar ma intrebam cand are de gand sa se faca auzit…El are autoritatea acolo…Yep!

  9. Violet…nu stiu nici eu daca esti prost (proasta) sau te duce capul. M-as lamuri daca ai lega si tu cateva fraze consecutive.

  10. Da’ ce ai bre cu aia de au terminat Romano-Americana? Ca mai suntem si d’astia de am luat scoala in serios, am dat examene serioase, si suntem (sau ne credem noi!) profesionisti in meseria noastra, unii notari (da’ nu cu apartamente laaaa) altii avocati, altii nu europarlamentari, oameni valabili, in mainile carora iti poti lasa la un moment dat o cauza.

  11. Sper ca ai citit si primul meu comentariu…chiar daca a fost mai lung si mai putin comod pentru tine.

    Oricum am observat ca esti foarte sensibil la jigniri si cuvinte mai contondente. Din pacate doar cand iti sunt adresate…nu si cand le adresezi.

  12. @Teal’c
    Nu exista padure fara uscaturi si n-o sa fie in veci un aparat de stat fara coruptii lui.
    “Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea”. I.Kant

    Domnule Ciutacu,
    Vad ca s-au inmultit pro-basescienii pe blogul dvs. si precum spuneam oamenii disperati fac greseli. Rabdare si tutun, monser 😉
    Azi sedinta CSM, maine greva generala… pana la alegeri tot o sa-i scada adorantzii !
    Oare pe 5 octombrie se arata sau nu la balcon ??? 🙂 Mai stiam noi pe unul… 😉

  13. @Sinzianna: e campanie, e firesc sa dea navala. cat respecta regulile MELE de pe blogul MEU, n-am nici o problema cu ei. e libertate de expresie.

  14. Inca o tema de campanie , pornita de la Monica Macovei si sustinuta de presa de culoarea diareei ! Chiar adineaurica , Mircea Marian a spus ca singura solutie ar fi trecerea justitiei sub control politic (ca prea si-au luat-o-n cap !). Adica , exact ce au condamnat in campania electorala din 2004.

  15. @ Marius:

    Acum am vazut ce mi-ai raspuns: te iert, considerand ca esti prea tanar. Iti spun totusi ca nu esti tu in masura sa-mi acorzi mie calificative , macar pentru ca eu am obtinut cateva si inca foarte bune, de la profesorii mei universitari. Acum 17-22 ani.

    Ca sa-ti lamuresti unele probleme care te apasa, te-ai gandit macar sa-l asculti o clipa pe profesorul Bogdan Teodorescu? Sa-ti explice el ce metode de manipulare foloseste Basescu? Poate, dupa aceea, vei intelege si tu…

  16. Ma intreb cum se vor solutiona dosarele lu’ Bercea Mondialul ,cand presedintele poate intimida organele de cercetare penala , prin prezenta…
    Toata stima pentru unii magistrati si voi avea aprecia si statul prin Ministerul de finante cand va recupera banii publici prin actiune in regres ,impotriva magistratilor carora li s-a infirmat o solutie la CEDO.

  17. mi-e mila de saracu’ marinelu’ cred ca are inceput de sfarsit.la o ocazie ca asta parca iti creste inima in tine, parca o urma de speranta ca vom scapa de el apare de undeva ascunsa, sa fie adevarat?

  18. Am impresia ca multa lume a cazut azi in capcana intinsa de marinar,atat celor de la CSM cat si unei bune parti din presa.
    “Nea Marius” spunea ca 78% din populatie considera justitia corupta,ceea ce poate sa fie adevarat. Dupa scandaluriule din ultima perioada oricum magistratii au o imagine proasta in ochii populatiei. Umbla vorba ca este mai usor sa cumperi un judecator,decat sa-ti angajezi un avocat. 🙁
    Mergand pe analiza lui Marius,cum crezi tu ca a receptat populatia circul se azi de la CSM?
    S-ar putea ca atitudinea de “pus la colt”, afisata azi de Basescu,sa fie asumata inainte de a incepe sedinta.

  19. @ alex:bai, alex, da’ analfabet mai esti taica!
    In al doilea rind: sa te manince pe tine! Va scufundati ! Nici macar asta nu realizati?
    In al treilea rind: du-te (se scrie du liniuta te) tu…

  20. @ razvan: ai o problema mare daca iti faci viata in functie de cum/ce iti vine . Gindirea te poate salva. Ne poate salva pe toti, ca prea “ne vine” in loc sa ne folosim discernamintul.
    “Ne-a tot venit”, de aia am ajuns in situatia asta.

  21. D-na Mona Pivniceru merita toata stima. A aratat ca mai exista si oameni cu coloana vertebrala. Si cu atit mai mult ca e femeie, in timp ce alti barbati si-au bagat capul intre urechi si au facut sluj!

  22. violet…nu stiam ca s-a nascut omul cu adevarul absolut si acesta e intruchipat de Bogdan Teodorescu. Eu prefer sa ii ascult pe toti si sa imi trag singur concluziile…la varsta asta frageda pe care o am. Tu asculta-l numai pe Bogdan Teodorescu si pe restul angajatilor de la antena3 si o sa fi cel mai [dez]informat om de pe pamant.

  23. @ Marius:

    ,,Tu asculta-l numai pe Bogdan Teodorescu si pe restul angajatilor de la antena3 si o sa fi cel mai [dez]informat om de pe pamant.”

    Asta apropo de detinatorul adevarului absolut…

    Eu pun punct aici, in primul rand pentru ca lui Ciutacu nu-i place chat-ul pe blogul sau, iar in al doilea, nu vad de ce as mai continua.

  24. D-na Pivniceru a “spălat obrazul magistraţilor”,pe care Băsescu l-a scuipat de câte ori a vrut.
    Vizita la CSM a prezidentului nu s-a vrut decât un nou prilej de campanie electorală pentru a arăta “boborului” cât e de tare şi de mare,cum îi pune cu “botul pe labe” pe magistraţi,care vezi doamne fac grevă,pe care nu au curajul să o numească grevă.
    Ei de această dată nu “i-a ieşit pasenţa” !Omul acesta emană răutate şi ranchiună prin toţi porii,el nu e în stare de dialog ci numai de harţă.
    Timp de 5 ani n-a făcut altceva decât să asumtă pe unii împotriva altora,singurul principiu(dacă la un om ca el putem vorbi de principii) după care conduce este”divide et impera” !
    Dar poate nu ştie vorba românească :” nu este urcuş fără coborâş nici scară fără sfârşit”
    Doamne ajută-ne şi dă-ne mintea românului cea de pe urmă !

  25. Bravo d-nei Pivniceru. Daca se tin tare magistratii ,,,marinarul ” nu are ce sa le faca. Prin atitudinea de astazi ,prin limbaj si comportament , presedintele a demonstrat ca a ramas tot un marinar care n-a inteles nimic. Nici acum nu intelege ce se intampla.
    Din acest motiv se intanleste cu oameni ca Bercea Mondialul ca vorbesc toti aceiasi limba.
    Inca un pic si e posibil sa scapam.

  26. Felicitari,Domnule Victor Ciutacu!Pentru demersul personal,la nivel institutional,in raport cu Nasul,dar si pentru opinia obiectiva in raport de pozitia clara si ferma a magistra-
    tilor fata de basescu!Cu toate tarele sale,autoritatea judecatoreasca e,totusi,potrivit Constitutiei,una dintre puterile din stat,fie ca place sau nu acest fapt!Numai ca,in ultimii ani,incepand cu monica macovei ,justitia a fost calcata in picioare,umilita,inculpata in permanenta de basescu,de guvern,de tot soiul de politruci care nu au cunostinte de educatie civica elementare,cu un singur scop:aducerea ei in stare de obedienta totala fata de politic pentru ca acesta sa nu mai aibe nici o opozitie si ,implicit,nici o raspundere! Astazi, de fapt,justitia a transmis un mesaj foarte clar:nu mai accepta sa fie calul de bataie al nimanui,fie el si Presedintele Romaniei!
    Guvernul este aservit basescului,Parlamentul parca nici nu mai exista,singura putere care mai rezista este justitia!Ar trebui sprijinita macar pentru acest lucru!Daca a picat justitia
    s-a dus naibii democratia!Intr-un noian social de ponegriri cvsigenerale la adresa justitiei,opinia dvs,alaturi de cele ale comentatorilor anteriori(cu unele exceptii,pe care le-as putea intelege daca ar fi vorba de persoane avizate cat de cat in materie)surprinde placut!Inca mai exista minti limpezi in tara romaneasca,inca mai exista justitie,inca mai exista presa,inca mai exista speranta!
    Cu pretuire.

  27. Ca tiganii au propiile lor legi si nu se singhisesc de cele ale statului roman, nu mai este nici o indoiala . Ceea ce nu stie de fel domnul presedinte Basescu conditiile sau imprejurarile in care tiganii fac cadouri valoroase.
    Ma intreb cand doamna Maria Basescu va mai purta traditionalul costum tiganesc primit printre atatea pupaturi si imbratisari? Nu cred ca la piata. S-ar putea ca cineva, sa n-o recunoasca si s-o interpeleze cu binecunoscuta si prezidentiala formula de tiganca imputita.
    Mai mult decat atat, eu cred ca SPP-ul actualului presedinte al Romaniei chiar crede si , mai mult, il face si pe acesta sa creada ca e ” Cel mai iubit dintre pamanteni”.Chiar asa sa fie?
    Nu este decat un pas de la extazul electoral in ritm de manele si gust de muschi tiganesc,trecand prin smiorcaiala caragialiana de ieri, cand lacrima cu gandul la regina Maria si luptelor de la Marasesti, la agonia in care l-au adus magistratii tarii astazi.
    Precum orice stat civilizat de pe aceasta planeta si Romania trebuie sa aiba legi, aplicate de magistrati. Dupa cum vad , al nostru presedinte se vrea un bulibasa de satra ce vrea sa conduca staborul.

  28. stiu ca nu este la subiect postul meu dar o sa insist totusi
    Astazi cand eram in masina ( am condus vreo opt ore dus-intors) mi-a picat fisa! Acum inteleg de ce tot mai multi politicieni se iau de oamenii din televiziune gen Badea la talkshow-urile care se doresc a fi politice. Raspunsul e simplu : pentru ca nu au de cine altcineva sa se ia ( nu exista Opozitie ) si totusi fiind aproape de campanie ei trebuie sa atace pe cineva 🙂 Acum am inteles
    noapte buna

  29. Mie imi este greu sa mai cred ceva la cat de mult se simuleaza si la cat de priceput este dl. Basescu intr-ale actoriei. Si-a gresit meseria, pe bune!

  30. Cei care au organizat sedinta CSM-ului sunt lipsiti de cel mai elementar bun simt.Invitatii au stat in picioare ca slugile sau ca elevii pedepsiti. Mona Pivniceru este o dulce,o isteata,o profesionista,cu exprimare clara, logica.Ce mai, are “vorbele” la ea.Ma bucur enorm ca la plesnit peste bot pe cel mai uninominal dintre noi.Bravo si domnului Lupascu.Steaua marinarului incepe sa apuna.De s-ar stinge de tot fiindca nu este nici un pacat.Toti din sistemul bugetar ar trebui sa aibe aceeasi coloana vertebrala ca cei doi magistrati si lucrurile ar merge bine in aceasta tara.

  31. E un moment semnificativ dar… e cu adevarat istorie doar cind acelasi spirtt ajunge pina la ultima judecatorie si incepe sa dea rezultate. Si atunci nu doar T.Basescu se va simti incoltit… 😉

  32. O fi vreo sansa sa ne trezim la realitate in tara asta !!!
    Vazand disputa verbala de ieri incep sa mai sper ….Daca nu …jale……

  33. nu vad legatura cu universitatea care face diplome pe banda

    “base” a teminat scoala de marinari la stat iar judecatori din cite stiu eu nu sunt cine stie ce mare elita intelectuala a acestei tari

  34. Ce incoltit? A fost tavalit ca un catelus de catre un dulau, dar tavalit rau, asa cum nu l-am vazut niciodata. Deci mai avem o speranta.

  35. stateam aseara la o mica parola prin telefon cu o prietena grecoaica (nascuta, crescuta si educata aici, in tara, si emigrata in grecia inca de pe timpul lui nea zambila) si m-a “lovit” in ureche o anumita remarca: “ai, ai, ai, da’ mare nesimtit este presedintele asta de-l aveti acum… de ce-a lasat-o pe femeia aia sa-i vorbeasca stand in picioare iar el se uita la ea k la o ospatarita, asezat, bine mersi?! inseamna k asa se poarta si acasa, as pune si-un pariu”

    ce sa-i raspund?… am supralicitat si i l-am “barfit” pe matelotul partzait cu cazul “tiganca imputita” si-am sfatuit-o sa mai beleasca ochii si la posturile de stiri de la noi. mi-a raspuns k i-a ajuns ce-a vazut cu totul intamplator.”ceausescu ne-a mancat amandurora tineretea.eu am scapat si cu ajutorul lui D-zeu am o batranete linistita, normala. vad k tu ai inca de tras pe acolo…”
    cata dreptate ai tu, panaghioata mea draga…

  36. popey s-a nervozat cu nervii,ma mir ca nu ii e rusine!e drept nu le plang de mila magistratilor dar trebuia sa ii toace de cand a pus mana pe putere dar a combinat continuu cu ei si nu degeaba.
    Acum vrea sa scape de cei mai periculosi si nu stie cum,ii provoaca sa greseasca constitutional,oricum e o categorie de oameni care pot schimba tara in bine daca vor si pun mana de la mana dar nu cred in asta.
    Ce zici maestre de vorba lui Blazac ca o sa verifice concediile medicale politistii?parca politia chiar nu mai avea de unde sa faca un banut?!pe asta cine l-o pus ministru sanatatii?
    Sa aveti toti o zi buna!

  37. Titlul de “Presedinte-Jucator” a fost de mult substituit de titlul “Presedinte-Mincinos”. Ceea ce nu e nou in politica romaneasca! La o sumara lista de minciuni spuse de Basescu inca de cind era la ministerul transportului am ajuns in mai putin de 5 minute la peste zace. Poate ar trebui sa le numaram ca la Bush cind se pregatea de razboi cu Irakul. Bush depasea 200 de minciuni (argumente ce nu aveau nici o baza reala).

  38. Buna ziua domnule Ciutacu. E o prim acces la blogul dvs si doresc doar sa va supun atentiei unele ,,neconcordante,, dintre oameni care se umplu de bani peste noapte si altii care isi asteapta salariile, care funcţioneaza intr-un acelasi sistem din anumite puncte de vedere: justiţia. Judecatorii asteapta cele 4-5 mii lei pe luna in timp ce altii, care nu judeca, doar speculeaza uneori…Astfel, am sa dau un copy-paste pentru observatie. Nimic mai mult.Pastrati-va limbajul intact, adica nu va inmuiati!
    Deci: Cel mai bine platit avocat din Romania a castigat oficial anul trecut 12,45 mil. lei (3,4 mil. euro), adica 280.000 euro/luna, nivel apropiat cu cel mai mare venit net din avocatura raportat pentru 2007, conform datelor transmise ZF de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

    Avocatii asociati ai celor mai mari firme de avocatura de business au inregistrat anul trecut un profit mediu de 689.000 de euro. Astfel, firmele Tuca Zbarcea & Asociatii, Musat & Asociatii, Stoica & Asociatii, Voicu & Filipescu si Zamfirescu Racoti Predoiu au inregistrat un profit cumulat de 30,3 mil.euro, impartit intre cei 44 de avocati asociati. Tuca Zbarcea & Asociatii este firma cu cele mai mari venituri in 2008 – 18,5 mil. euro – si cea mai buna productivitate – 256.000 de euro per avocat. NNDKP are cei mai multi avocati in Baroul Bucuresti, respectiv 87, iar Popovici Nitu & Asociatii a fost implicata in cele mai multe tranzactii in 2008 – 17.

  39. Bulgarii au data afara toti vamesii pe motiv de coruptie ,i-au zburat pe toti.
    Noi cand ii dam naibi afara ? Cancerul se extirpa nu se trateaza.Sa incepem de undeva ..
    ce sindicate ce legi ce proteste afara fuga mars!

  40. Sfarsit de istorie, intrare in noua epoca…Basescu!
    Problema ramane, cum o punem de un al treilea mandat! Mandat de perchezitie ( al doilea ) si mandat de arestare ( al treilea )…Altfel, ne facem bagajele si ne mutam! Intre noi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.