Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sfârșit de epocă? Început de istorie…

Sfârșit de epocă? Început de istorie…

Astăzi, la CSM, l-am vazut pentru prima oară pe Băsescu încolțit în cadru instituțional. Judecătorii chiar sunt ultima categorie socio-profesională pe care a mai rămas s-o încalece providențialu’. Fiindcă n-are cuvinte la el și legea-l excede când stă de vorbă cu unii care n-au făcut școala la fără frecvenţă la Universitatea Româno-Americană înainte să ajungă europarlamentari sau notari, a sfârșit prin a tăia sunetul și a scoate presa din sală. Zadarnic! Când eram puști și învățam meserie, am auzit de la un om cu părul alb că “și dacă nu dăm noi tot se află”. Ceea ce a inceput Mona Pivniceru şi a continuat Dan Lupaşcu se cheama istorie.


P.S. Faptul că l-au înghesuit pe cel mai uninominal ales român nu îi exonerează pe magistrați, după părerea mea, cu toată simpatia pe cale le-o port pentru curajul gestului politic pe care l-au făcut, de toate tarele breslei lor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

101 thoughts on “Sfârșit de epocă? Început de istorie…

  1. S-a dus omul sa-l vada poporul cum se implica el in rezolvarea problemelor tarii, dar socoteala din targ nu s-a potrivit cu aia de-acasa! La loc comanda, presa, ca nu asta trebuia voi si poporul sa vedeti! :))))))

  2. bine ca nu la bufnit plansul. inca catva ca domna pivniceru si ne asezam pe un drum de normalitate, doar drum . felicitari doamnei. bine ca mai sunt oameni cu coloana care nui inghit marlaniile. m-a uns la inima , am o zi fericita.

  3. Este super tare titlul. Am preluat si aceasta postare pe http://www.soim.ro …mersi. Ca sa nu va ganditi la diverse fabulatii, SOIM Press este o divizie voluntară pentru ştiri sau orice gen de relatări, precizări sau sesizări, publicate chiar de către dvs pe internet unde aveţi posibilitatea să faceţi publică orice informaţie, de orice gen. SOIM Press nu este controlata de vreo institutie dintre cele care au nenorocit aceasta tara, ci de catre o firma privata, de IT.

  4. Basescu se prabuseste este un fapt.
    Acest om primeste ceea ce merita, “semeni vant culegi furtuna”.
    Un presedinte nu bate cu pumnul in masa in fata Procurorului General cerand sa rezolve un dosar, decat intr-un sistem dictatorial.
    Basescu trebuie sa plece definitiv sa ne trezim odata din cosmarul asta.

  5. Dar-ar Sfantu Dumnezeu sa scapam odata de calamitatea asta de presedinte pt.ca odata cu el sper sa scapam si sa nu mai auzim niciodata de facatura asta de partid numit PD-L-partid de oportunisti veniti de peste tot,plin de securisti, traseisti si alte jeguri care azi e de stanga ,maine de drepapta.Agresivi disperati dupa furat de parca fiecare zi ar fi ultima si totul cu un tupeu nemarginit.Astia sunt in stare sa se uite fix in ochii tai sa mai si lacrimeze si sa-ti spuna fara nici o tresarire a vreunui muschi facial ca albul e negru si dupa toate astea sa se mai si indigneze daca nu-i crezi,ba chiar sa te haituiasca si sa te acuze pe tine de rautate,falsitte,rea intentie,etc.Mie sila.Deschide Victore un loc unde se poate vomita pe acest PD-L,nici macar nu-l consider partid ci mai degraba gasca sau grup mafiot- si ma insriu primul.Hai liberare.

  6. Titlul ar fi produs exaltare, daca D-l Ciutacu avea motive si dovezi intemeiate sa puna nu semnul intrebarii si semnul exclamarii la acest subiect. Speram sa nu ramana doar o intrebare retorica. Nadajduim ca ceea ce face aceasta doamna Pivniceru, sa produca nu numai incoltirea lui Base, si nici doar furia-i frenetica, ci sa duca la rasturnarea lui. D-l Ciutacu este convins ca ‘ceea ce a inceput Mona Pivniceru se cheama ISTORIE’!

  7. Aceste institutii, pentru ca magistratii reprezinta institutii, sunt uneltele guvernantilor, oricare ar fi ei. Magistratii nu au decat sansa de a schimba ceva. Pentru a schima opiniile poporului (fundamentate) despre magistratura, trebuie sa inteleaga ca ruptura de politic trebuie facuta, odata pentru totdeauna, pentru ca, mai apoi sa-si recladeasca onoarea demult terfelita, a breslei. Sa speram ca magistrati destul de tineri, au ceva de pierdut daca nu fac schimbarea. Sistemele gerontocrate nu se schimba pt ca cine inbatraneste intr-un sistem, nu mai are niciun interes sa-l schimbe, dupa o anumita varsta. Faptul ca-l lovesc pe Basescu nu e suficient, dar e promitator.

  8. Nene Baselule ai gasit in sfirsit un cur tare in care sa-ti rupi dintii!
    Sper din toata inima sa nu fie si singurul!
    Saru’mina doamna Pivniceru!
    DOAMNE AJUTA!

  9. Nu te amagi !
    Nu mai am incredere in ceea ce vad. Jocurile sunt mari, nu sunt inca facute, dar interesele sunt prea mari si nu numai de pe meleagurile astea!

    “Se minte cum nu s-a minţit niciodată,
    E multă minciună la noi pe pământ,
    Sunt false recursuri şi nu-i judecată,
    Balanţa cea veche-a dreptăţii s-a frânt.”

    (Adrian Paunescu – Minciunile) 😉

  10. Nu cred ca e vorba de vreo polita sau interesul pt. seriozitate. Eu cred ca incepe se tipe foamea. Cred ca suntem in 1999. Parerea mea.

    Fiara.

  11. O parere, daca mai continua asa, il vad si p`asta captusit cu plumb(ca din gresala) si o merita. In 20 de ani de domnie a facut mai mult rau decat toti. Spun 20 pentru ca el a fost acolo sus si de peste tot a tras sfori pe foloase

  12. tare… capitanul are probleme cu echipajul…ha ha se pare ca va ajunge la cheu si va da cu subsemnatul ….manevrele sale au devenit riscante si va ramane fara brevet sau mai rau i se vor imputa daunele la desigilarea containerelor

  13. Viva la revolution!!
    Faceam si eu intr-o seara ,,un exercitu de imaginatie”, ce s-ar intampla daca…niste studeni saturati de politicul romanesc si ies in strada, cred ca asa cu s-a tras la ,,revolutie” a fost o joaca la cum ar trage Oraganele cu cap, cap care protejaza gatul de ploia care ,,daca nu curge pica”…

    Va Pup!
    Mihai R.

  14. Cand am zis in urma cu cateva luni bune
    ca simt o anume pulsatie care nu e de natura
    sa semnaleze anticipativ continuitatea lui Basescu
    ci dimpotriva, o pulsatie care asteapta tonul cuiva
    pentru ca o intreaga debandada cu caracter pozitiv
    (sau mai degraba necesar) sa se declanseze,
    la asta m-am referit.
    Simplul gand ca ar mai urma 5 ani
    in care odiosul ar scapa chiar si de grija viitoarelor alegeri
    cred ca e in masura sa alimenteze senzatia de spaima,
    de necesitate disperata de a mai juca un pariu
    la alegerile din toamna.
    Chiar atata de tampiti incat sa ne inchipuim
    ca avem cu cine vota, asa incat dupa 5 ani
    sa fim numai buni de pus la aceeasi masa cu Marea Britanie,
    cred ca nu suntem nici unii dintre noi.
    Insa sper ca nu suntem nici atata de tampiti
    incat sa nu realizam nici macar la ora asta
    ca dupa inca 5 bucati cu Basescu in mod clar
    am fi numai buni de pus la aceeasi masa cu Nigeria.

    Sunt de acord chiar si cu textele de natura spectaculoasa
    din sfera entertaining-ului cum ca nuuuu mai avem motive
    sa votam sub niiiiiici o forma, niiiici in ruptul capului.
    Dar nu in 2009.

    Asa ca m-as bucura daca toti cei cu apucaturi nonconformiste
    cu tenta adolescentina v-ati calca peste nevoia de atentie
    macar anul asta.

    Exemplu:

    Intr-o anume emisiune o tanara jurnalista se isteriza motivat
    cum ca Boc ignora populatia masiva care a absentat
    de la votul europarlamentar.
    Aceeasi tanara jurnalista insa, cateva trepte mai jos,
    intr-o alta minunata seara la aceeasi emisiune,
    mult mai putin motivat de tura asta, indraznesc sa spun,
    incerca sa ne convinga ca prin absenteism nu influenteaza
    viitorul politic al tarii si impactul lui asupra populatiei.
    Nah, acuma cum e, conteaza sau nu conteaza absentii?
    Ori ca ca, ori ca ca, doamne iarta-ma.
    Deci: cand aveti nevoie disperata de atentie,
    macar incercati sa mentineti o linie relativ constanta,
    ca altfel dati in zona labilitatii profesionale,
    si daca mai sunteti si tineri formatori de opinie,
    va vine ca dracu’, ca sa ma exprim elevat.

  15. Exact! Doamna Pivniceru a făcut istorie! Dacă vor reuşi să se şi adune la un loc (în această perioadă în care NU(?!) fac grevă) pentru a-i exclude din breaslă pe toţi cei pe care (fiecare dintre ei!!!) îi ştiu (naşii, protectorii, vânduţii infractorilor!) am pornit pe drumul salvării. Felicitări celor care au dovedit că nu-i poate îngenunchea (chiar pe toţi!) un mitoman isteric care este la un pas de a distruge concepţia de Stat a României.
    Se pare că (în sfârşit!) vom avea motive reale pentru a sărbători cei 20 de ani (PIERDUŢI!)care se împlinesc.

  16. Imi permit sa citez dintr-un studiu sociologic ad-hoc facut de catre dl. deputat Claudiu Taga pe blogul sau:

    “Prima intrebare pe care am adresat-o internetului a fost : “Cite stiri, articole, reportaje de pe net sunt impotriva lui Basescu?” . Stabilisem ieri ca totalul stirilor informative, descriptive si evaluative despre Basescu este de 3.440.000 Acum ma interesa numai cele negative. Am tastat in casuta motorului de cautare diferite cuvinte cheie si am primit diferite rezultate. Astfel pe tagul “contra lui basescu“ , Google mi-a oferit 1.490.000 de pagini, pe tagul ”Impotriva lui basescu” am primit 921.000 de pagini, iar pe tagul “anti-basescu” au fost 188.000 de pagini. Ceea ce mi s-a parut extrem de grav pentru domnul presedinte este ca filtrind rezultatele in functie de perioada aparitiei, numai in ultima luna au aparut peste 361.000 de noi stiri si articole negative. S-ar putea spune ca toata imaginea construita de Basescu timp de 5 ani de zile se depreciaza acum de la luna la luna, cu o viteza ametitoare. Cind am vazut rezultatele finale si eu am crezut ca e o greseala la socoteli. L-am invinuit chiar pe Mister Google ca este anti Basescu. El m-a privit calm si mi-a raspuns rece: ” Nu eu am scris articolele acestea. Eu numai le-am numarat. Voi, romanii, le-ati scris!” .

    Interesant, nu? Marinelul pierde exact pe segmentul electoral care l-a impins catre Cotroceni; oamenii informati, cu acces la media, din mediul urban. Mana de entelectuali din jurul prezidentului formeaza doar o falanga de sinecuristi. Nasol pentru el.

  17. da posibil sa apuna insa mi s -a cam luat de tot circul asta cu Domn Presedinte si lumea care tot timpul i se impotriveste …..nu cumva adevarul este exact invers _*???
    oricum ar fi tot noi vom avea de suferit indiferent de cine sau nu va guverna in urmatorii ani , vai de noi !!!

  18. Hahaha, Zeus este terminat in fata moldovencelor. Chiar daca-i tot blonda, Mona chiar o fost pi la scoala, nu ca zaluda ailalta cari o fost ba pi la Cozmin, ba pi la Dorin :))

  19. asa o fi cum zici tu. chiar as crede ce zic distinsii magistrati, daca nu as cunoaste prea bine ce mizerie e in sistemul lor. si nu din cauza lui basescu. sistemul judiciar este unul profund corupt si incompetent si CSM-ul il patroneaza fara nici o jena.
    cat despre doamna pivniceru….sau domnul lupascu…de ce nu se inflameaza cand politia aresteaza interlopi si subordonatii lor iu elibereaza?
    e misto sa ii sustii, pe bloguri din astea, anti-base, da cand e vorba de o schimbare substantiala, toti intoarcem capul. si pe urma ne miram ca pierdem procese la CEDO

  20. @ionut

    Deciziile influentate (sau mai bine zis controlate) politic
    oricum nu ti-ar ajuta la nimic. Au contraire.
    Cateodata e obligatoriu radicalismul de tip all or nothing at all.

  21. cred ca a fost o capcana. astia din justitie au o imagine proasta. i-a cam lasat sa urle la el. cel putin asa mi s-a parut mie. stiind cu cine am de/a face, imi timp ce ma uitam parca imi venea sa-i injur tot pe judecatori

  22. Victore, cel mai redactor-sef de la JN, poate le transmiti colegilor de la Antena 3, ca au transformat un fapt extrem de rar in ultimii 5 ani, intr-o stiruta cu toate proprietatile apei de ploaie. poate resuseste si Antena 3 sa se transforme intr-o televiziune adevarata care sa nu se mai bazeze doar pe trupa de la 21:30 la 24:00

  23. Doar o mica atentionare referitoare la momentul in care sedinta nu a mai fost publica.
    Am inteles din alte surse de informare ca sedinta nu a mai fost publica dupa ce a plecat Basescu.
    Numai bine

  24. Oricat mi-ar fi placut incolteala prezidentiala – si, sa ma ierte Dumnezeu, mi-a placut rau – nu pot sa nu va rog sa nu generalizati calitatea absolventilor de Romano-Americana…

  25. Pentru doamna felicitari , azi mi-a placut.Iar cu figurantul asta nu mai pot.Vorba zboara , scrisul ramane , cum nici ,,bip ” nu pot, ma abtin sa mai spun ceva.

  26. @Gruia: n-am generalizat niciodata, n-o fac nici acum. daca scriu anumite absolvente la F.F. pe care le are-n propria ograda, e bine?

  27. @ Anca

    Sincer…cu ce îl avantajează pe un cetăţean faptul că Băsescu a fost luat peste picior de magistraţi sau invers.
    Eu spun că oamenii de rând au numai de pierdut din cauza acestor spectacole gratuite.

  28. bai ciutacule, dute acasa tata. ce le=a facut basescu? le-a adus aminte ca sunt si ei oameni si sa fie mai modesti, sa lasa caterinca asta cu salariile ca si asa castiga si fura de nu pot duce acasa seara.

    mare smecherie: primul om al tari sa luat de o judecatoare. pai cine e ma mai indreptatit sa certe si pe cine. presedintele sau asta.

    bv base, manacai de vii de infatuatii astia

  29. Un penibil de presedinte – marinar!!!
    Domna Pivniceru este de 10 ori mai barbata decat toti psd-istii si pnl-istii …..Bravo !!!
    Nu pot intelege cum de a reusit si probabil va reusi sa ia voturile romanilor!!!
    O tara in care prostia si incultura sunt la putere!!!!!
    Pacat!!!

  30. Basescu ar trebui intr/adevar sa se uite ca la Dumnezeu la Mona Pivniceru. Domnia sa este un jurist exceptional, care a scris mai multe carti decat au citit in viata lor presedintele, fufa lui, EBA, Mircea Base si tot restul de cerculete ale membrului prezidential.
    Ca sa ma exprim in termeni actuali “Mona rules!”:)

  31. @ionut

    Permite-mi sa-mi aloc putina indulgenta
    si sa cad in (poate) naivitatea de a crede
    ca n-a fost spectacol si ca intr-adevar e vorba
    despre capatul de rabdare
    pe care personal il astept de multa vreme.

  32. Incepe sa fie corect. Daca si atunci cand a tot facut gafe urate se mai gasea careva sa i-o intoarca mitocanului era si mai bine. Ar fi trebuit ca atunci cand i-a luat telefonul “tigancii imputite” sa fi fost macar unul care sa riposteze si nu sa hahaie cu totii; atunci cand i-a zis unei ziariste “s-o faca pe birou” sa fi fost macar unul sa nu hahaie si sa-i zica in direct s-o faca cu ma-sa…altfel s-ar fi purtat mitocanul nu ca pe mosia lui. Saru-mana, d-na Pivniceru!

  33. cam nasol pt base 🙂 s-au dus si epoca sa… nu nimic stam linistiti ca o sa mai apara unul ca el “JOY!!!”

  34. Pe cat punem pariu ca Dan Lupascu va fi urmatorul client in seara asta la B1 TV? Parca-l aud pe Radu Moraru: “Cine-i dom’le Lupascu asta? Cum isi permite? De ce nu-l aresteaza nimeni?”

  35. O mica revolutie televizata, fara impuscaturi dar delicioasa in desfasurarea ei in crescendo, cu un marinar incoltit, strangand din pumni incercuit si lipsit de vesta anti glont, cu niste oameni inteligenti si independenti, oameni ai caror cocosi nu canta pe gardul cotrocenilor, profesionisti cu argumente si uzand de picul de democratie ce ne-a si le-a mai ramas! Am vazut un presedinte care a inteles ca functia ii cere sa urmareasca la tv nemultumirile justitiei, un mistocar de doi bani, dandu-se-n spectacol in fata presei si-a tarii, inelegant si grosier! Dar sa nu ne miram, am vazut cu totii cum la sindrofia lu’ mondialu’, nu numai cum s-a trantit pe scaun inainte ca prima doamna sa se fi asezat, dar dupa ce biata femeie a luat si ea loc, a pus-o sa se ridice si sa se mute mai incolo pt a-i face loc voievodului tiganilor, toate astea fara ca sa-si ridice fundu’ de barbat si sot, de pe scaun! Desigur, marinaru’ a absolvit academia navala, nu scoala de balet si bune maniere! Oricum, sesizati asemanarea dintre atitudinea celor doi frati basescu, unul promitand loc de veci intre piersici si altul amentand cu condamnarea imediata! Pe-ale cui maini a ajuns tara?

  36. reactia magistratilor a fost fara indoiala mareata dar, nu pot sa nu remarc faptul ca…ei nu discuta de pe aceleasi pozitii ca cei din invatamant sau sanatate…domenii la fel de importante si din pacate cu mai putina sustinere…acesti oameni, indiferent de cat de marginalizati sau prost platiti sunt, nu si-au permis si cu siguranta nu-si vor permite sa-si suspende activitatea, asa cum am avut “placerea” sa constat ca au facut-o cei din magistratura…

    le respect pozitia dar…am mari semne de intrebare referitor la unele personaje care nu fac cinste acestei bresle

    si aici revenim din nou la vechea problema, respectiv ca “unii sunt mai egali decat altii”

    este foarte dificil sa imparti aceasta “dreptate sociala” astfel incat toata lumea sa fie multumita…aproape imposibil

  37. Ce se naste din Rusia, marinari mananca.
    Cine stie cunoaste.

    Domnul Victor, se pare ca ti-ai adus aportul la 10.000 RON in visteria CNA-ului, hai ca asa clar o sa le devi simpatic.

    Bem o bere fara alcool, calda ?

    Oaia cu roba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.