Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Sentimentul lucrului bine facut

Sentimentul lucrului bine facut

Sunt zile in care am sentimentul ca meseria asta blestemata e unul dintre putinele lucruri bune, cu cap si coada, pe care sunt in stare sa le fac. Azi e una dintre ele…

UPDATE: Cristi Diaconescu vine deseara la “Vorbe grele”. Inregistrarea emisiunii

Comentarii

comentarii

Similar Posts

117 thoughts on “Sentimentul lucrului bine facut

  1. off topic: D-le Ciutacu,aveti cunostinta despre motivul pentru care situl Jurnalului national nu se deschide?( de vreo cateva zile ma chinui sa-l citesc….)

  2. D-le Victor,va rog,sa faceti ceva cu portocalii de gen Popoviciu,Visan,Tamarjan,Murg,Liga,Tinel,Hoara,Petrescu si altii.Va propun sa puneti in fata lor in studiourile unde ajung un monitor cu postarile de pe net la adresa prostiilor pe care le debiteaza.Poate sint eu dus cu pluta,dar i-mi vine sa bag mina in televizor dupa ei.

  3. speram sa aflu cine este invitatul din seara asta la VG. Nu-i nimic. Astept pana deseara. Merita.

  4. Salut! Fi atent la o chestie,te rog. Baseii au vrut vrut sa taie din pensiile militarilor,pensii,, speciale,,.si ce este mai important sa le rupa legatura de sistemul militar.Insa incompetenta ia adus intr-o situatie foarte nasoala.Va trece o perioada pina cind se vor elibera adeverintele de venituri sau se vor reconstitui perioadele de serviciu si se vor termina recalcularile.Desi pensiile se recalculeaza cu aceeasi formula ca la civili ele vor creste.Acum intrebarea este: erau pensiile militare speciale nesimtite,sau erau citeva exceptii datorate unor abuzuri si falsuri facute de unii decidenti pe care legea trebuia sa-i identifice si pedepsi.Dar mizeria a fost bagata sub covor.Revenind,DACA se fac toate recalcularile fondul va creste ,sa zicem cu aprox.15%.Concluzia: pina acum militarii au fost ,,discriminati,,??? Important este cum vor explica situatia,va fi greu si pentru un oportunist cu tupeu ca…sa o faca. Eu astept spectacolul si demisiile.

  5. Da, o faci al dracu’ de bine si chiar daca e cu intarziere iti doresc La multi ani!

  6. Stimate Domnule Ciutacu,

    Unul din motivele pentru care noi Romanii, traim prost in propria noastra tara, este prestanta lamentabia a politicienilor romani. Presa isi face datoria in a scoate la lumina acest lucru.

    Cu toate acestea un alt centru de putere ne afecteaza viata tuturor in modul cel mai ascuns cu putinta. Deprecierea continua a puterii de cumparare a monedei nationale. IN ULTIMI 8 ANI, BNR A MARIT CANTITATEA DE BANI PE PIATA DE 8 ORI.

    De ce nu exista jurnalisti curajosi in aceasta tara care sa ridice la fileu un subiect vital tarii? BNR afirma continuu ca se lupta cu balaurul inflatiei…. cand de fapt este principalul promotor al pierderii puterii de cumparare a economiilor si salariilor oamenilor de rand!

    Povestea e simpla.. ai zece oua si zece lei.. va costa un leu oul…. maresti cantitatea de bani la 80 lei.. si ai tot zece oua.. te va costa 8 lei oul…

    – Sunteti unul din putinii jurnalisti ce au curajul sa ia taurul de coarne. Astept din partea dvs o emisiune in care sa analizati inflatia generata de BNR si efectele cu consecinte deosebit de nefaste asupra diminuarii continuii a puterii de cumparare a economiilor si salariilor cetatenilor Romaniei, a capitalului autohton si a tehnologizarii si eficientizarii productiei Romanesti.

    http://abciconomics.blogspot.com/2011/01/incalca-banca-nationala-romana-legiile.html

  7. Intr-adevar site-ul JN nu se deschide.
    Sa inteleg ca incerci sa faci un bilant legat de ceea ce prestezi in fiecare zi si de foarte multe ori si seara tarziu?
    Nu stiu cat sunt de in masura sa “judec” spusele tale de mai sus, dar parerea mea este ca DA, ceea ce faci, faci cu mult profesionalism, multa documentare si, ceea ce conteaza cel mai mult cu extraordinar de multa pasiune si simt al verticalitatii.
    Sunt foarte multi cei care te injura si tu stii asta cel mai bine, dar asta nu inseamna ca nu-i reduci “la tacere” cand apari pe sticla. Sa-ti argumentez si de ce.
    Vinerea trecuta eram la un “sfant Ion” si, bineinteles ca aproape de miezul noptii eu am fost cea care m-am asezat in fata televizorului ca sa te urmaresc.Bineinteles s-a iscat un “murmur general”in care existau pareri pro dar si destule contra.
    Si ce sa vezi, la prima pauza linistea era deplina… toata lumea se uita la “vorbele tale grele”!(eram cred in jur de aproape 20 de persoane).
    Si totusi nu inteleg ceva!
    De ce spui “meseria asta blestemata”?
    Eu inclin sa cred ca nu ai mai fi TU fara acest “blestem”!

  8. Am vazut, impreuna, toti cei ce urmarim politica din Romania atitea, incit stim ca ce a fost va mai fi si ce va fi a mai fi fost.
    Totusi, Presedintele asta a facut atitea lucruri de nefacut; a mintit, si-a dat casa, a facut-o pe fii-sa europarlamentar,tiitoarele ministri,a lovit un copil,a jignit in stinga si in dreapta,se cearta cu
    colegii(Sarkozi,Merkel),a pupat unde a scuipat,a scuipat unde a pupat,astfel incit s-a format o masa critica, care la un moment dat, dintr-un motiv sau altul,va trebui sa crape.Acuma, cred ca si o parte a PDL si-ar dori sa poata iesi cumva din aceasta situatie, sa treaca cumva in opozitie fara prea multe resentimente din partea populatiei si cred ca daca opozitia nu gaseste o solutie, atunci vor face ei insisi o prostie, mai sigur nefortata decit cu intentie, prostie ce va duce cel putin la caderea guvernului.Sper asta pt. ca s-a adunat prea multa presiune.

  9. @ioana.c
    “tanti” Ioana, spune-i şi lu’ shogunu’ că nu s-o prins.
    Oricum mă uit. De n-o să-mi placă (puţin probabil) oi da pe snooker.
    Banzai!

  10. Astept cu interes emisiunea din seara aceasta,pare a fi ceva cu totul special…..As paria pe faptul ca invitat in aceasta seara va fi fostul premier Ciorbea, asta dupa ce aseara a “prestat” magistral la “Sinteza zilei”.
    Dupa corectia aplicata de Ciorbea purtatorului de cuvant al Mapn am avut un sentiment de satisfactie pe care, sincer, il credeam demult uitat…
    “Succesuri” in toate Victore !

  11. O curiozitate: niciunul dintre interlocutorii care apar în trailer nu sunt din tabăra considerată pro-Băsescu sau măcar neutră, dacă credeți că există așa ceva. Nu-i invitați în mod deliberat, pentru că nu considerați că se poate discuta cu astfel de oameni, sau îi invitați și nu vin?

  12. Mi-as dori ca invitat pe Talmacean .
    Este un ” eminenche ” politician . Cred ca luat lumina de la Udrea caci altfel nu inteleg de unde atata inteligenta si clar viziune .
    Dar pentru ca te respect si tin la tine si la sanatatea ta … mai bine lasa !!!
    Va fi o pierdere pentru televiziune ,asa cum este si Udrea , insa o vom suporta !!!…
    Apropo : am vazut ca a aparut iar Hoara . Este o incantare …
    Pe criza asta poate vrea sa mai ” ia ” niste oua !!!

  13. Ce de elogii!!!Oare Baconschi…..cum te-ar fi complimentat (in stilul sau intelectual..desigur)…daca te-ar fi placut….!!!???
    Oricum si eu te urmaresc…cu placere…!

  14. Aveti,într-adevăr,o concurentă serioasă în „persoana”mastersului de snooker(acest sah pe postav),dar o emisiune bine făcută,ca de obicei,va face sigur o bresa în privirea spectacolului sportiv.

  15. Dupa demonstratia de forta a lui Klm Ir Sen de zilele trecute, dupa demonstratia primarilui pdl cu pasarica lui udrea,e una din zilele alea in care imi vine sa imi bag si sa ma intreb tece m-am nascut in Romania? cu ce am gresit de sunt guvernat de boi ,timpiti, prosti, betivani si hoti?

  16. cu sentimentul lucrului bine facut, ca sa’i dai un sfirisit perfect saptaminii merge un putin din batrinul Ludwig van… ca’n a clockwork orange ? 😉 …

  17. Dacă nu e cu supărare, puteți da exemple de zile în care ați avut sentimentul că nu sunteți în stare să faceți și meseria asta blestemată?

  18. @Irehogal: niciodata. daca mi se intampla vreodata, ma lasa.
    @Radio33: da’ Cristi Preda al cui e? a ost si Ridzi, insa n-au bagat-o-n promo. nu pot incapea toti. de la ai lu’ Basescu invit doar oameni care ma intereseaza, nu iau de pe jos ce-mi arunca ei. iar aia care ma intereseaza pe mine n-au voie sau nu vor.

  19. Carevasazica il ai ca invitat pe viitorul candidat la prezidentiale din partea PDL (Baconschi nu-i decat un iepure). Am vaga presimtire c-o sa ne dezamagesti, cocolosindu-l in exces pe fatalaul asta. Sper sa ma-nsel…

  20. Foarte tare emisiunea. O urmaresc in fiecare vineri. Si aveti dreptate, acest lucru il faceti foarte bine.

  21. Am si eu idei putine si fixe
    Revin cu o problema off topic si nu chiar.
    Unde este Nicolaiciuc, ala care era cu un picior in avion acum mai bine de un an?
    Dar ala a lu’ Vantu care tot acum un an trebuia sa vina?Asa a spus domn’ presedinte, nu am visat eu.

  22. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Meseria asta nu e blestemata,daca e unul din putinele lucruri bune pe care le faceti.
    E o bucurie si cu aceasta veti ramane.

    Puneti banuti de o parte(cum zic batranii),sa aveti cand iesiti la pensie,ca altfel,azi pensia,ia-o de unde nu-i!
    Azi mi-au zburat spurcatii astia de guvernanti 70,63 Ron din 1127(cass+impozit)!Au muncit ei pe banii si contributia mea,pe care am platit-o?!Sa ma ierte Dumnezeu,dar i-am injurat si ii injur de toate cele!

    Va doresc numai,bine,cu tot respectul si abia astept emisiunea de asta-seara.Succes!

    ioanaP

  23. Asteptam emisiunea ta,ca in fiecare vineri seara,dar parca azi o astept mai mult ca niciodata.Sunt tare suparata,am gasit-o pe mama plangand,azi,in ziua de pensie…pensie de urmas,micsorata,precum nu a promis min armatei,premieru,etc…dupa 39 de ani vechime in armata,dupa decoratii,diplome,brevete in tara si in strainatate,toate de pe vremea lui ceasca,ala urat si hulit de toti,care a fost judecat de genocid impotriva poporului roman,acum 20 de ani.
    Unde suntem azi?Nu am ramas nici macar pe loc,suntem intr-o coborare de urgenta si am ramas si fara oxigen.Dar cui ii pasa?Probabil se gandesc sa ne bage niste gaze,otravuri,desi cu scaderile din ultimele 6 luni,se pare ca vom avea parte de o moarte sigura,dar lenta.Sunt ca niste sado-maso,voyeuri care se masturbeaza de placere la ultimele zbateri ale populatiei.Odata cu ceasca,poporul a murit.Imi asum acest lucru,eram mai uniti si mai buni atunci,mare parte din noi.Acum suntem democrati,cu un presedinte care de 6 ani ne induce ideea de conducere a tarii si cu un guvern care e la al5lea reload,si care nu vrea sa ne lase.Probabil ca nu am murit suficienti,asistatii dracului,nu se lasa.Hai sa vedem cat pot suporta…
    Nu pot crede de ce se intampla,cum arhive intregi dispar,cum zeci de ani de munca ai unor oameni care au muncit nu conteaza,cum mamele isi sacrifica sanatatea lor si a copiilor nenascuti,pt a naste in 2010,cum dascalii sunt amenintati cu fiscul pt meditatii,cum medicii sunt batuti in spitale si cum sunt jigniti de un mare academician de mandat,cum batranii plang amar,gandindu-se la supravietuire dupa o viata de munca.
    Am fost crescuta intr-o familie de intelectuali,cu respect pt carte si munca,pt cei in etate.Am crescut fericita in vacante anuale la mare,munte,tara,in tabere cu scoala..Am crescut alaturi de bunici care aveau tot timpul ceva bun sa imi dea,bani de buzunar,jucarii si tot ce era atunci in magazine.Am crescut cu parinti care au fost ajutati de parinti si socri la inceputul vietii,care si-au luat mobila in rate,mizand pe un salariu,cu bunici care zambeau tot timpul si emanau bunatate.
    Ce se alege de noi,copii,nepotii pe care unii ii avem sau va urma sa ii avem?Cum le vom povesti ce am avut noi si ce le oferim lor?Egoism,indolenta,ranchiuna,minciuna,servilism,rea-credinta,ura,tiranie,preacurvie?Toate intr-un cuvant insumeaza societatea de azi in care traim si pe care o vom lasa mostenire celor de dupa noi,cu ochii in lacrimi,privind in jos si duhnind a neputinta….

  24. Ciutacule,

    Eu cred cam asa:
    Eu cred ca tara asta sa transformat intr-un carnaval.

    Am urmarit aseara emisiunea lui Gadea si am inteles perfect ca vorbiti degeaba.

    De ce?
    Simplu, oamenii care ne conduc, fac ce vor pentru ca stiu ca nimeni nu va opune rezistenta.

    Faptul ca voi sesizati aceste nereguli la tv nu MAI reprezinta o rezistenta pentru ca oamenii nu mai stiu ce sa creada (iti spun pentru ca vad cei din jurul meu ce aberatii au ajuns sa vb, deja unii la fel ca meltenii care ne conduc dau vina pe TV).

    Metodele de dezinformare pe care le practica puterea nu sunt ‘aiurea’ te rog sa nu mai cazi in plasa asta, folosesc metode de dezinformare foarte foarte interesante si nu stiu cine ii instruieste dar ar fi interesant de aflat.

    Tocmai asta e idea, sa faca pe prostii, lanseaza tot felul de ineptii care trebuie dezbatute avantajul fiind castigul de timp pentru a deregla sistemul juridic din Romania, astfel puterea de decizie fiind 100% a lor.

    Ei stiu ca 2012 daca nu preiau cu totul puterea e finalul pt. ei, iar pe unii dintre ei ii paste probabil puscaria.

    Din punctul meu de vedere SCHENGEN este doar o amintire pentru Romania, iar faptul ca inca operam in UE este ca mai sunt tari mari din UE care au interese financiare sau stratego-militare in Romania.

    Eu cred si iti spun sincer, Romania nu mai are nici o sansa, din punctul meu de vedere haosul a primit doar startul.

    Sunt tineri ca mine care insa nu prea acorda atentie acestui lucru bazandu-se ca vor pleca de aici cand au ei chef, ii informez pe acei tineri ca doar daca pregatirea lor profesionala va fi destul de mare sa impresioneze companiile straine vor mai pleca.

    E trist, foarte trist.

  25. Domnule Ciutacu si stimati colegi cititori de blog si nu numai,

    Va scriu acest mesaj, tocmai pentru a ne arata noua insine inca odata (sau macar pentru prima data) faptul ca cei 21 de ani de la revolutie nu au trecut degeaba, si ca atunci toti aveau un scop comun, toti luptau pentru o idee. ACEEASI<
    Noua asta ne lipseste acum.
    E clar ca suntem singuri si cei de sus nu numai ca nu ne sustin ci din contra. Deci cuvantul cheie este UNITATE. Si nicidecum lasitate, sau ignoranta cum fac mai toti si zic: NU IESE DOMNE NIMIC, aia sunt niste nebuni, niste naivi!
    OARE?
    Asa cum v-am sustinut si pe dvs si pe Dl. Badea si am fost chiar alaturi la propriu la acel protest catre CNA, desi nu ne privea in mod direct, in mod indirect clar era si problema noastra, apelez pe aceasta cale la UNITATE asupra unui MANIFEST inceput in urma cu cateva zile pe internet si nu numai, sper acum ca si dvs si in special presa sa ne sustineti in aceasta idee. O sa explic imediat despre ce este vorba! (Pana la urma ne priveste personal pe toti nu numai pe noi, initiatorii MANIFESTULUI).

    Se pare ca destula lume a inteles, despre ce este vorba, si MANIFESTUL: VREM CARBURANTI LA PRET CORECT, se concretizeaza in tara din ce in ce mai mult. Daca nu suntem uniti, la orice, clar nu vom reusi. Si ma bucur ca din ce in ce mai multi au inteles asta.

    Astept sa vedem ce efect au cele 3 zile si in ce masura se va resimti asta in pretul benzinei, dar oricum ar fi, asa cum am promis, protestele vor continua. Am deja pregatita o idee pentru faza a doua a manifestului, care deja a functionat si in alte tari.

    Dupa ce le vom fi aratat cum ar fi sa nu cumpere nimeni benzina timp de 3 zile
    (unii ar spune: “Asa si, ce mare lucru ati realizat?”)
    de la nici un brand din Romania care vinde benzina, faza a doua consta in ideea de a alege o singura companie la care protestul sa continue si nimeni sa nu mai cumpere carburant de la ea, aceasta fiind nevoita sa scada pretul ca sa nu falimenteze… Atragand apoi din nou, clientii si pierzand ceilalti, si acestia din urma, ar fi nevoiti sa scada pretul.
    Cel mai mare impact ar fi falimentarea PETROM. DECI, IN PERIOADA 20 IAN – 15 FEB SA NU MAI ALIMENTAM DE LA OMV – PETROM!
    Dupa ce PETROM va fi fortat sa scada pretul vom alimenta numai de la ei… ceilalti vor fi si ei nevoiti sa intre in competitie si astfel vom avea cu adevarat o economie de piata…
    FORTATA DE NOI!
    Daca vrei sa ajuti la acest MANIFEST chiar daca nu ai masina… raspandeste acest articol!

  26. Victore, nu stiu daca decizia de a trece de la o emisiune zilnica la una saptamanala iti apartine sau nu, dar este dupa parerea mea o decizie inteleapta. Ti se erodeaza mai putin imaginea si vorbele grele devin din ce in ce mai grele. Nu stiu daca si din punct de vedere financiar este ok, avand in vedere ca emisiunea e saptamanala, dar banii nu aduc fericirea, nu-i asa?
    PS: mi-am permis sa pun pe blogul meu, la sectiunea youtube, un link catre fake interviul facut cu tine. Dupa mine e unul dintre cele mai reusite.

  27. Domnule Ciutacu sunt un inginer de aceias varsta ca dumneavoastra care va apreciaza pragmatismul ideilor dumneavoastra motiv pt care nu am pierdut mai mult de 3 emisiuni “Vorbe Grele” in ultimul an motiv pentru care am sa va aduc si unele critici; am observat ca in cazurile in care nu sunt in platou reprezentantii puterii dati cu ei de toti”peretii” cu argumente logice iar cand sunt in platou va imuiati inexplicabil fiti “viril” si discutiile driecte . Am inteles ca deseara il ve ti avea invitat pe Cristian Diaconescu om al carui moralitate este mai mult decat indoielnica , daca v eti adopta aceias atidune timide e ULTIMA emisiune unde este prezent Ciutacu la care voi mai privi in aceasta viat . Stiu suna ca un ultimatum si ca va ve ti enerva probabil la citirea acestor randuri dar si eu ca admiator a lui Ciutacu m am enervat la auzul vesti ca Ciutacu ii face publicitate acestui om lipsit de caracter numit Cristian Diaconescu

  28. e o problema cu site-ul JN cam de cateva luni, in sensul ca daca este accesat de pe un laptop cu o viteza mai mica de internet, se deschide pagina, dupa care insa cade imediat

  29. @dragos42: nu raspund la ultimatumuri. Cristi Diaconescu va avea parte de tratament egal cu al celorlalti invitati ai mei.
    @viorel gaita: e 100% decizia mea, cu o intelegere ulterioara cu Gadea. financiar e OK. ma bucur daca zici ca a iesit bine interviul.

  30. Victor,
    Bun, este emisiunea ta si inviti pe cine vrei. Dar tocmai pe domnul Diaconescu? Ok, parea un om cu mai multa minte decat multi din jurul lui. De cand a trecut la partidul asta 100% artificial, a cazut rau de tot. Vrei sa le ridici intentia de vot de la 0% la 0.5%?

  31. Sper ca ai sa reusesti sa-l “descifrezi” (devoalezi) pe C. Diaconescu. Prin comportamentul lui, pe mine unul m-a cam lasat tzutz. Inteligent este, principial pare… da’ are niste actiuni de-a dreptul random; sper ca nu da cu zaru’…

  32. Bun invitat! L-am vazut recent la T.V. si cateodata mimica fetei si gesticulatia spun mai mult decat putem crede! Nici lui nu ii convine pozitia ingrata in care se afla si prostia din jur.Dar, asa e cand butoanele functioneaza.

  33. Mie mi-ar fi placut sa fiu ziarist,detectiv.Imi place sa investighez foarte mult.Imi place sa urmaresc procurori,sa vad daca si-au platit intretinerea,ce cazuri au.Imi place sa ii enervez chiar.Am enervat o procuroare din zona cu mine.Avea de plata la intretinere 3000 lei si am facut-o de ras.
    Imi place sa pozez si oameni importanti.Am si urmarit cativa.Dar nu prea am timp.Eu mai mult stau pe afara decat in tara.Luna asta de doua ori ma prinde afara.

  34. @Catalin: de ce trebuie neaparat sa vreau ceva in legatura cu un invitat? eu nu ma ocup cu ridicarea/scaderea intentiei de vot. fac emisiuni si atat.

  35. Corect domnule Nicolescu. Din acest moment, TOATA TARA SA SISTEZE ALIMENTAREA CU CARBURANT DE LA OMV-PETROM. Aceasta este o solutie ofensiva, care induce dezbinarea in rindurile benzinarilor.Cea mai buna solutie:NIMENI nu mai ALIMENTEAZA cu carburant de la OMV-PETROM. Este simplu, nu necesita un efort extraordinar. Aceasta companie trebuie BOICOTATA, pina cere apa. Asa procedam si noi aici in Canada. Trecem fluierind pe linga benzinariile lui SHELL si PETRO-CANADA. Asa o sa facem, pina inclina ei steagul. La un moment dat, il vor inclina. Trebuie “sparti”. Aici lucrurile se petrec la fel. Au inceput scumpirile de carburant. Lumea s-a mobilizat pe net, au aparut email-uri circulare (din om in om) si ne-am pus pe treaba. Mai sint si fraieri care se dau “smecheri” si care mai alimenteaza de la cei boicotati. Dar asta este o reactie de anti-turmisti frustrati… Natura umana… Aceeasi indiferent de tara, continent, planeta? Deci, la treaba! IN ROMANIA, BENZINARIILE “OMV-PETROM” NU MAI EXISTA!!!!!!
    Succes. Noi continuam caftul aici cu falitii nostri. Vor ceda. Este o chestiune de timp.

  36. Mi-a placut intotdeauna Diaconescu . Un om educat si cu bun simt , ceea ce este atat de rar in politica noastra !
    Eu inca nu inteleg CE CAUTA IN UNPR !!!!!!
    Sa-i fie sef unul ca Oprea , dupa ce a reprezentat atat de bine diplomatia in strainatate … Dumnezeule …
    Numai banii trebuie sa-l fi schimbat atat !!!
    Pacat … Eu l-as fi vazut mult mai sus !

  37. D-le Ciutacu, subiectul postat anterior relevă , fără putință de tăgadă, că sunteți un jurnalist cu vocație, admirat și prețuit pentru ceea ce faceți.Nu cred că doar o politețe exagerată a limitat impulsurile criticiste ale celor care și-au exprimat opiniile, ci respectul de care vă bucurați din partea consumatorilor de media. Au existat câteva critici în ceea ce privește aparițiile dvs., la diverse emisiuni. Televiziunea exercită o fascinație irepresibilă asupra tuturor, aici și aiurea, dar este un aspect pasager al activității de jurnalist, care vine și, la un moment dat, pleacă.Faptul că nimeni, dar absolut nimeni, nu a criticat , nu a făcut nicio aluzie malițioasă la adresa prestației dvs. de jurnalist de presă scrisă, spune totul despre recunoașterea de care vă bucurați. Dețineți secretele și armele necesare pentru a face din scris o victorie a inteligenței, a spiritului analitic, a umorului, a creativității… Și da, nu de puține ori, după ce am citit ceva scris de dvs., m-am trezit exclamând :„genial”!!!

  38. I. Schengen – fiindca e in domeniu, nu?
    1. M-ar interesa cum catalogheaza el ca fost ministru de externe – relativ ok, parca – actiunile celui pe care il sustine in mod direct prin participarea sa la tradarea colectiva numita UNPR, si anume Baconschi, in ceea ce priveste Schengen-ul, mai ales amenintarea Germaniei cu stavile puse in calea aderarii Croatiei.

    2. M-ar interesa cum interpreteaza el afirmatiile chiorului pardon presedintelui in legatura cu Schengen-ul, in special asteptarile acestuia ca Sarkozy si Merkel sa ceara audienta ca sa il avertizeze si acuzatia ca aceste doua state ar colabora in sensul unui directorat pentru discriminarea Romaniei.

    3. M-ar interesa daca el si-ar fi dat seama, in cazul in care ar fi ramas ministru de externe, ca se coace ceva de genul asta la Paris si Berlin si cum ar fi reactionat el.

    4. Cum vede el iesirea din aceasta criza in care ne aflam, in conditiile in care Baconschi nu da nici o dovada de minim bun-simt ca sa demisioneze?

    II. Saracia
    1. Ma intereseaza cum vede el, ca fost pesedist – convins, parca – recentele masuri ale guvernului boc, pe care il sustine, prin participarea lui la tradarea colectiva numita UNPR. Crede ca cei care isi risca viata la Ocna Mures traiesc asa de bine, incat viata le e mai scumpa decat o cutie de Cola luata din saramura? Sau sticla de ulei din plasa PDL?

    2. Cum vede el, ca fost pesedist – convins, parca – afirmatiile sefului statului, ca fiecare cu a ma-sii, si actiunile corespunzatoare ale servilului guvern, pe care, prin participarea sa la tradarea colectiva numita UNPR, il mentine in functie prin respiratie gura la gura?

    3. Cum vede el ca fost pesedist – convins, parca – taierile pensiilor si salariilor unor oameni care au contribuit si inca mai contribuie la bunastarea lui si prin el la bunastarea tuturor guvernantilor, pe care, prin tradarea… Este constient de faptul ca pensia sau salariul unui om este de regula singurul venit al acestuia? Este constient si de faptul ca pensia sau salariul ca venit lunar al unui om reprezinta in ochii celui care o primeste asigurarea sa de viata, unica baza de supravietuire?

    4. Cum vede el ca jurist si fost ministru de justitie – cu “succesuri”, parca – incalcarea evidenta a dreptului de proprietate privata prin taierea a 25% din salarii in iunie 2010, aceasta masura nemaifiind acoperita de articolul 53 din Constitutie si in 2011, dar ramanand in vigoare. Chiar el insusi a semnat parca capitolul JAI in cadrul procesului de aderare, dupa el asa, masura din iunie e conforma cu art. 6 a Tratatului privind Uniunea Europeana si Carta drepturilor fundamentale?

    III. Politichie, sau ce inteleg si eu din ea
    1. Care sunt cele trei domenii economice prioritare, in viziunea sa de politician care imi cere votul, care ar duce la o redresare rapida si sustenabila a economiei Romaniei? Ce masuri pentru incurajarea antreprenoriatului si investitiilor in aceste domenii va lua, presupunand prin absurd ca il voi alege?

    2. Iar presupunand prin absurd ca l-as alege, va implementa modelul parlamentului unicameral votat de marea majoritate in noiembrie 2009, de care nu s-a mai auzit nimic, nimic, nimic? Atunci era, acum nu mai e o prioritate? De ce, si care e parerea lui?

    3. Si tot in aceeasi ordine de idei, care sunt masurile concrete pe care le-ar lua in vederea – nu eficientizarii, am inteles ca e un cuvant urat – ci a cresterii eficientei institutiilor statului?

    4. Adereaza UNPR de pe acum la ACD, sau joaca tare?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.