Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Sensibil familist, soţ devotat, tată iubitor

Similar Posts

366 thoughts on “Sensibil familist, soţ devotat, tată iubitor

  1. Adevarul e ca toti suntem (deci si eu) cu vedenii, noi n-am vazut bine, in realitate, Copilul l-a Lovit pe popeye, si mogulii cei rechini (cum suna asta? ca naiba) au falsificat totul ca victima sa para raufacator. PENTRU CINE ARE STOMAC BUN, SA INTRE PE ZIARUL CURENTUL, NUMAI SA NU VOMITATI.

  2. SI INCA CEVA DESPRE CRETINII CARE SPUN “domne’ noi daca am fi vazut am fi intervenit, ca nu suntem de acord cu asa ceva. Ieri sau Alaltaieri am vazut pe site-ul A3 o stire (clip) despre o femeie care a cazut din tramvai, iar calatorii in loc sa o ajute s-au apucat sa filmeze. CATI AU INTERVENIT SA O AJUTE Nu aveti cateodata sentimentul de Rushine ca sunteti conationali cu asemenea specimene? Nimeni nu s-a bagat, pentru ca din pacate, in astfel de situatii, invariabil toata lumea intoarce spatele. Sau, dupa aia o fac pe vitejii :Daca eram Io…”. De-asta mi-e rushine ca tot roman e si paiata asta de presedinte, si ca el multi altii. Scarnavia asta care e presedinte de 5 ani nu merita un loc printre oameni, locul lui e in iad.

  3. Cat de abject poate sa fie angrenajul portocaliu…cum s-au simtit cu latul la gat, au inceput postacii sa spameze pe toate site-urile si forumurile proclamand ca filmuletul este trucat si Basescu este nevinovat. L-au chemat pe un “spielberg”autohton de care n-a auzit nici dracu si care a decis ca filmul a fost facut in Photoshop…
    Astia chiar n-au nici un pic de rusine?
    Nici un pic de bun simt?
    Nu ma asteptam sa renunte la candidatura…dar macar sa taca dracului din gura.
    Mi-e scarba de ei. Mai ales de trepadusul ala Ioan T. Morar. La cat de mic e ca si statura, asa de mult jeg poate sa adune in el…exact ca si Boc. Subuman.

  4. PDL-istii chiar s-au uitat la Sinteza Zilei. Ce a spus Antonescu a reluat Basescu.
    Dar mogulii astia chiar nu au si un filmulet cu Udrea? Ei la inaltime se simteau bine, in avion. Ce se mai bucurau si se inveseleau…Si doar era o stewardesa, ce frumos povestea…

  5. Nu prea conteaza ca e facatura sau nu, desi nu se poate proba ca e fals decat cu o varianta cat mai apropiata cu cea de pe camera (ma refer la bitrate-ul video, rezolutie),Video-ul postat e foarte comprimat si nepotrivirile la succesiunea frameurilor pot aparea de la conversia in formatul comprimat. Chestia cu schimbarea brusca a culorii fetei copilului in momentul loviturii ,iarasi nu e edificatoare ,deoarece fenomenul acesta apare de cateva ori si inainte de lovitura, probabil de la flash-uri.
    In fine chiar daca totul e un fake ,cei ce l-au facut au obtinut EXACT rezultatul scontat si anume reactia VISCERALA a lui Base,( vezi “poate a injurat”)la Realitatea.
    Comunicatul oficial e o simpla frectie intarziata

  6. “D-nul” prezident neaga.N-a lovit,n-a facut, nu stie nimic.Daca aceste imagini sunt facaturi eu unul ma impusc definitiv.Reactia celor din jur, privirile socate ale oamenilor nu pot fi masluite. Este evident ca molestatorul de minori a comis-o.

  7. Facatura clar! Nu-mi place de Basescu, dar e clar facatura.

    1. De ce n-a iesit nimeni timp de 5 ani daca se stia chestia asta? (Patriciu, Tariceanu, Sandru) si altii care au mai fost pe-acolo. Momente in cei 5 ani trecuti ar fi avut sa scoata pe piata aceasta filmare.
    2. De ce nimeni din jurul copilului si al lui Basescu nu s-a scandalizat pe loc? Toti erau calmi, nimeni n-a zis nimic….
    3. Nu sunt expert, dar pot sa imi dau seama de niste neregularitati in aceasta filmare: de ce i se schimba culoara fetei copilului cand este lovit? De ce marimea pumnului lui Basescu este mai mica in momentul lovirii? De ce antebratul lui Basescu este f f f mic in momentul lovirii?
    4. De ce nu se da imaginea in cadre f f mici, la o viteza mica….totul se da in timp real.

  8. traim intr-o tara de cacat ptr ca cei mai multi dintre romani gandesc cu curul… imaginile sunt “trucate” se vad clar dintii de rechin-mogul la copilul ala. asa ca votati marlania, votati manelismul, votati cojile de seminte, votati etilismul, votati basescu.

  9. Pacat ca nu a fost dat clipul in 2004. E cu atat mai trist cu cat se vede dupa ochii copilului ca nu este tocmai sanatos. Oare parintii lui unde sunt si ce spun? Cat despre faptul ca baiatul a strigat ca voteaza Iliescu este chiar un motiv insignifiant…Iliescu nici nu candida in 2004.Eu nu cred ca este trucaj pentru ca i-am vazut mutra “inimosului” candidat la presedentie…il enerveaza femeia si se razbuna pe aiuritul ala mic…Si cei din jur privesc sugestiv…

  10. Victor..iti amintesti cand spuneai ca aceasta campanie va fi plina de astfel de imagini folosite de Basescu contra adversarilor sai?!
    Uite ca este exact invers.
    Imi pare rau ca nu iti pui problema ca aceste imagini ar putea fi trucate si ca Dinu Patriciu nu putea gasi un moment mai bun de a aparea la tv.
    Eu personal nu cred ca sunt adevarate imaginile…insa sper ca Geoana sa iasa presedinte si sa face exact ceea ce a facut Nastase cu televiziunile!!!

  11. Pentru toti care va tot mirati ca tampii de ce acuma apar toate dezvaluirile despre marlaniile lui basescu: PENTRU CA ACUMA BASESCU ARE URECHI SA AUDA SI GLAS SA RASPUNDA!
    De cand tot striga unii de casa din Mihaileanu si multe altele , iar basescu facea urechea suta?
    Asta e adevarul: presedintele basescu raspunde acuzatiilor doar in campania electorala. In rest este deasupra lui Dumnezeu. Doar acuma isi aminteste ca are nevoie de cei pe care ii considera “prosti da’ multi”.

  12. salut batrane , iti scrie un prahovean de-al tau , ratacit in jud neamt ,ex-candidat 2008 la presedintia consililui judetean neamt, de aseara m-a interesat sa aflu cine a facut filmarea din orasul meu natal .am gasit raspuns identic de la trei persoane aflate atunci in preajma scenei iar cea mai credibila sursa este un actual consilier angajat al primariei ploiesti o persoana de o integritate morala de necontestat de nimeni . echipa era formata din doi tineri un baiat si o fata numele baiatului nu si-l mai amintesc dar al fetei a fost identic din trei surse . tine-te bine de scaun monica iacob ridtzi . pentru ca sunt satul de diversiuni te rog sa-ti pui toata forta sa verifici nebunia asta . voi continua si eu sapaturile . hai liberare amr 9 zile

  13. Daca ma pocnea pe mine, murea cu tata de jugulara! L-a lovit amnezia sau erau “prea multe grade” consumate? Comportament de mardeias. Probabil ca si astia se dezic de unu cu base.Dupa 6 Decembrie…la colt, fraiere!

  14. Nu ştiu de ce vă miraţi. Au fost scrise articole întregi cu violenţa lui Băsescu, inclusiv şi mai ales în familie.
    Mezinuţa, povestea chiar mama ei, şi-a lipit mama de pereţi, pe când era adolescentă, pentru simplul fapt că nu a fost de acord cu o ea.
    Dar, uitaţi un amănunt, foarte mulţi români îşi bat soţiile şi de la ei va avea totdeauna un vot!
    Mă mir că toate acele articole au fost date uitării…

  15. Buna ziua!
    Am inteles ca scena cu palma a fost relatata de Patriciu cu o seara inainte, tot la realitatea si apoi a aparut si filmul. Oare TB, care cred ca stie si cind Patriciu este constipat sau cite tigari a fumat pina la micul dejun, nu a fost informat de toti tzutzarii din jur in legatura cu acest episod? Avea tot timpul sa-si “fabrice o reacite spontana la intrebarea reporterului de la Realitatea in legatura cu filmul!! Cred ca asta il incrimineaza si mai mult….Si trgeti neica in el cu tot ce aveti…

  16. Daca eram in 1992 si nu in 2004, daca pe scena era Iliescu si nu Basescu, daca Eba era in locul baiatului si striga ca-l voteaza pe Ceausescu…ce-i facea Base lui Iliescu? Asta in cazul in care momentul este tratat cu superficialitate si nu se cara din viata noastra…

  17. In tara asta este o traditie care spune ca: bataia este rupta din rai. Daca un copil este pocnit: bine i-a facut; daca o femeie este lovita: curva dracului a meritat-o; daca un barbat este lovit (e drept mai rar): uite si la betivul asta.
    Gesturi ca acestea nu socheaza romanii.
    Sunt naturale, firesti in tara asta.
    Asta-i educatia noastra.
    Durerea cea mare este ca mizeria asta de sub pres, va face furori in cancelariile europene.
    Pumnul marinarului ne-a facut pe toti de rahat.
    Iar reactia PEDELEULUI va fi: SI CARE-I PROBLEMA ?
    Clasic, nu ?

  18. BASESCU NU LOVEA COPILUL, IN REALITATE EL ATUNCI RUPEA COLTII RECHINULUI DE 10 ANI,CARE VORBEA CE NU TREBUIE

  19. E clar,filmul nu a fost trucat, a fost dat la momentul prielnic (asa cum a fost identificat copilul tot asa se poate gasi si donatorul casetei);copilul a fost lovit in mod real de cetateanul Basescu Traian ;consecintele vor decurge destul de repede din aceasta postare de imagini pe toate canalele;Basescu Traian -inca in functie de Presedinte in Romania va intra in vria dizgratiei momentului,cale de consecinta va pierde avansul creat si respectul care il acumulase(destul de fragil);urmeaza alte surprize(a se citi torpile de campanie electorala);
    un atentionare catre d-ul Ciutacu:
    sa nu se mai chinuie cu demo anti-Basescu ,ca acesta a pornit sa se autopedepseasca singur;
    Dan

  20. Intr-o tara normala un asfel de om care loveste un copil ar fi arest cu atat mai mult nu ar fia les presedinte.
    Dar nu stiu ce sa mai zic despre tara noastra unde s-a inventat de stramosi zicala” bataia e rupta din rai”….
    Oare s-o mai trezi la realitate poporul asta vreodata? Sa se comporte civilizat?
    Marea majoritate a votantilor lui Basescu sunt din categoria : se intorc acasa beti sau nu fara argumente referitoare la neputinta lor masculina si aplica o corectie rapida sotiei si copiilor.
    Deci acestia s-ar putea sa-i dea dreptate lui Basescu.
    Suna infiorator ce spun dar adevarul ar putea fi acesta ca urmare a abrutizarii acute actuale a poporului roman pe fondul educatiei de generatii ajunse acum la grotesc.
    Trebuie facut ceva ca sa se trezeasca in mod constructiv-valoric-pozitiv constiinta acestui popor.
    Sa ne dam o sansa sa traim cu totii in mod civilizat in tara asta.
    Cu deosebita stima,
    Adriana

  21. daca filmul nu este trucat, atunci gestul este impardonabil; daca patriciu si altii stiau din 2004 de acest incident si l-au spus abia dupa 5 ani…imi da de gandit- de ce tocmai acum? daca filmul este trucat, probabil ca ar trebui luate in considerare si repercusiunile dpdv legal; daca intr-adevar l-a pocnit, ar trebui sa se retraga din “cursa”; imi asum criticile…dar “marturiile” Laviniei Sandru nu valoreaza 2 bani; probabil ca exista experti care pot certifica faptul ca este/nu este un fals;

  22. De ce doresc sa dispara cat mai rapid Basescu din fotoliul prezidential: si-a inceput mandatul cu o minciuna sfruntata – fraudarea alegerilor prezidentiale in turul 2; si-a batut joc de guvernarea tarii numind initial premier pe “draga Stolo” si apoi pe nimuricul de Boc pe care l-a manevrat si il manevreaza in continuare ca pe marioneta; a lansat marea diversiune a rapirii jurnalistilor in Iraq ca “profesor” al lui Hayssam, implicandu-se direct ca scenarist si actor principal; a lansat sintagma presedinte-jucator pentru a-si masca tendintele dictatoriale; a lansat teza anticipatelor la cateva luni de la alegeri, sperand intr-o debarcare a liberalilor de la guvernare si detinerea unei majoritati confortabile in parlament, lucru cu totul imposibil pentru o minte normala; a sabotat permanent guvernarea Tariceanu care leza grupurile de interese din jurul Cotroceniului; a acuzat permanent Parlamentul Romaniei de ineficienta, de institutie parazitara si oponenta a “democratiei” imaginate de Basescu si acolitii; a incalcat cu buna stiinta, permanent, prevederile Constitutionale, desi ca presedinte ar fi trebuit sa vegheze la respectarea acestora; a promovat in functii ministeriale incompetenta, slugarnicia, clanul propriu; a aruncat permanent perdele de fum pentru distragerea atentiei populatiei de la realele probleme ale tarii; a mintit cu dezinvoltura si buna stiinta cand a afirmat ca Romania nu va fi afectata de criza, existand lichiditati suficiente; in conditii decriza a fost suplimentat, inclusiv cu fonduri din rezerva , bugetul institutiei prezidentiale si ministerelor favorite, aruncandu-se pe apa sambetei sute de milioane de euro; a folosit institutiile statului si bugetul de stat pentru campania electorala a Elenei Basescu EBA; a aruncat tara in criza politica dupa demiterea democratic a guvernului BOC de incompetenti; in toata campania electorala prezidentiala a mintit cu cea mai mare nerusinare, atacand institutiile statului si persoane care nu erau candidati, a ridicat minciuna si diversiunea politica la rang de virtute prezidentiala si a folosit serviciile secrete pe post de politie politica.Fiecare afirmatie o sustin cu probe si argumente deja de notorietate. Disperarea de care este cuprins ii intuneca total ratiunea si arunca in continuare minciuni si populisme ieftine inghitite doar de cei din jurul lui si de cei a caror minte refuza sa gandeasca.

  23. a fost jihad de dimineata pe realitatea fm. au sunat nonstop fanii lu chioru si spre stupoarea mea toti sustineau ca filmul e trucat si capitanul nu a facut asa ceva. sunt scarbit de cum unii oameni sunt in stare sa treaca peste orice, si inchid ochii in fata la orice, doar ca sa isi sustina propriile imagini false. practic nu filmul e trucat ci filmul din capul lor e falsificat. filmul in care basescu va face ceva pentu tara asta.

  24. Nu sunt convins ca l-a plesnit… A facut un gest ( fie in sensul asta, fie ca o gluma nu stiu) dar nu-i clar ca l-a plesnit…
    N-am votat cu Basescu… nici n-o sa votez…Am votat cu Crin… Dar nu-mi plac genul asta de faze… Sincer sa fiu, ma uitam aseara pe Realitatea sa vad ce mai scoate din gura cand spuneau astia ca e un filmulet in care el da un pumn in gura unui copil… Acu, dupa cum era descrisa faza, ma asteptam literalmente sa vad cum il trosneste fara echivoc… Cand am vazut filmul…nu prea era asa…

  25. Dupa filmuletul aratat , si comentariile care incercau cu voce stigatoare, revoltata, cu mandrie sa spuna ca e trucaj, m-am infiorat.Nu puteam adormi sa stiu ca sunt multi capabil sa nege ce vad ce face ;idolul, mentorul lor spiritual; sa faca. Doamne ne inbolnavim cu toti daca mai castiga un mandat de 5 ani.Cred ca cei care vor avea alta opinie vor fi expulsati din tara, s-au mai rau;eutanasie marinareasca;.

  26. E trucaj,l-a facut mogulii cei rai si ziaristii mercenari:-))
    BASESCULE DU-TE PE VAPOR,DAR AI GRIJA CUM TE PORTI CU MARINARII,CA TE ARUNCA ASTIA IN MIJLOCUL OCEANULUI,TOT MOGULII VOR FI DE VINA?

  27. L-am vazut aseara pe Basescu ce reactie a avut cand Razvan Dumitrescu i-a aratat filmul si ma intreb cum dracu mai sunt inca oameni care l-au votat si care il vor vota? Nu pot crede ca mai sunt oameni care cred in el ce drak le-a facut le-a spalat creierul? Tre sa ne mobilizam si sa mergem la vot in numar cat mai mare sa scapam de acest animal ca om nu este….

  28. Domnule Ciutacu,
    Nu m-am putut abtine… sa nu asociez poza aceasta
    cu fata lui Basescu dupa emisiunea de aseara de la Realitatea. Are si un nume sugestiv : Crazy 🙂 🙂

  29. iarta-ma ca iar te plictisesc , a trecut abia o ora de cand te-am rugat sa verifici o diversiune sau un mare adevar . acum vreau sa-ti transmit opinia unui foarte bun prieten medic psihiatru care mi-a confirmat urmarindu-i comportamentul de peste un deceniu al animalului din capu’ statului ca prezinta 8 din cele zece simptome ale sindromului borderline . mi-a mai explicat ca diagnosticul se da la cumularea a cel putin 5 dintre acestea printre care se afla si paranoia. in faza finala a bolii apar ultimele doua care lipsesc din diagnosticul cumulativ si anume izolarea de ceilalti si de societate-probabil plecatul pe mare si tentativa finala de suicid . sunt pur si simplu socat .

  30. Fara sa stiu ce va contine imaginile demontate pe calculator, am spus de ieri, ca ‘explicatia’ lui T.B. pentru lovirea copilului ne va lasa cu gura cascata:”Am vazut scena deja demontata oe calculator, de un specialist, probabil ca maine o sa o vada si publicul”.”Nu am lovit un copil in viata mea”.Baiul e ca multa lume ii va da crezare lui si nu lui Patriciu sau a doamnei de la PDL care zice ca era socata in 2004 pentru gestul lui T.B.Sa vedem deci casta demontata pe calculator.!

  31. Daca ar fi trucaj , e o opera de arta . Priviti cum toti cei din jur intorc privirea catre scena (inclusiv femeia) . Nu ma pricep , dar mare rabdare trebuie sa fi avut cel ce a trucat . Slefuitor de filigrane in piatra , nu alta , atat de atent la detalii a fost .
    Ce vreau sa remarc : nu stiu cum de nimeni nu observ , dar scena mai este filmata de cineva . Exista un cameramam asezat pe o platforma care indreapta camera catre copil . Inseamna ca mai exista cel putin un film al scenei . Dupa pozitia in care se afla cameramanul si dupa aparatul pe care-l are , nu cred ca e un operator de ocazie , ci chiar operatorul oficial al campaniei lui Basescu (sau unul dintre ei) . Cred ca e foarte simplu (chiar de la cei din PNL , care erau si ei acolo) sa aflati cine e tipul . Si cred ca se poate gasi intr-o arhiva si filmul cu pricina . Daca e la PDL , n-au decat sa-l scoata sa ne arate ca ce vedem noi e trucaj . Ma tem insa sa nu vedem atunci trucaj . 🙂 Sau sa nu mai vedem nimic . Hai , baieti , cautati filmul acela si aratati-ne ca toti mint . Rogu-va , ca-i groasa ! 🙂

  32. Desigur ca are importanta daca acel film este trucat sau nu. Dar aceasta importanta are la baza motive care nu au legatura cu persoana “domnului” basescu si care tin de intrebari de genul: de ce acum ? in ce scop ? cine a postat-o pe internet si la comanda cui ? etc. in ceea ce priveste caracterul lui traian basescu, pentru mine a fost suficienta reactia pe care a avut-o … In direct. NETRUCATA. Reala. Si total credibila. Iar justificarea … din care face parte si expresia: “Poate ca m-a injurat copilul” … nu face decat sa arate o data in plus, nesiguranta lui basescu in ceea ce priveste comportamentul sau. Ori daca, indiferent de situatie, tu nu esti sigur de faptul ca nu ai lovit niciodata un copil, cred ca orice explicatie ulterioara nu mai valoreaza absolut nimic !
    PS: Cred ca reactia lui traian basescu de ieri seara, seamana perfect cu reactia elenei udrea de atunci de cand a fost intrebata daca a intervenit in direct la emisiunea domnului robert turcescu … !

  33. Aahahahaha auzi inflexiune a mainii imposibila, se cer sfaturi de la Szobi Cseh in materie de trucaje….România
    Daca dadea Iliescu o scatoalca Ebei , chioru cum reactiona?

  34. zi-sa basescu odata…..”nimic din ce-i omenesc, nu mi-e strain!”, adica bautura, femeile,batutul copiilor
    sunt mama si partea cu batutul unui copil, nu poate fi acceptata
    sa mergem la vot si sa-i demonstram ca noua ne pasa!

  35. Daca ar avea o farama de bun simt in situatia asta ar trebui sa se retraga(fara glorie,cu gandul la steagul pe care seara il dadea jos de pe catarg).

  36. 1. Daca l-a lovit intr-adevar nu mai are ce cauta in viata publica.
    2. Daca e un trucaj si nu l-a lovit dar reactia lui spontana a fost ca “poate l-o fi injurat deci o merita” nu mai are ce cauta in viata publica.
    3. Daca nici nu l-a lovit nici nu gandesta asa cum s-a exprimat, dar s-a exprimat asa pentru ca a fost pus intr-o incurcatura, oricum reactia lui denota un om cu nervii atat de uzati incat NU MAI ARE CE CAUTA IN VIATA PUBLICA.
    Adaugand la toate astea faptul ca nu ne-a putut apara de 5 ani incoace de “rechinii-vampiri care sug sangele poporului” ( dupa cum singur s-a lamentat) si, asa cum a dat-o cotita in emisiunea in cauza, nici nu a putut sa ofere o garantie ca in urmatorul mandat ne va putea apara , NU MAI ARE CE CAUTA la Cotroceni.

  37. Cata bataie a mancat d-na basescu, numai ea stie! Orice nenorocit de psiholog, si beat sa fie, vede cat de umilita si redusa la tacere este aceasta femeie…Ce om nevinovat simte sa raspunda la intrebari care nu i se pun..?1 Adica, nu l-a intrebat nimeni dc si-a batut sotia sau nu, fiicele sau nu….problema mediatica era filmuletul cu copilul….e penibil pana si cand minte, ne calca in picioare pana si urma de demnitate care ne-a ramas, nu mai spun de inteligenta, pt ca d ecand cu tarfa de turism,Udrea,toti suntem prosti, numai ei doi sunt imuabili, intangibili…pana si pe Blaga, pe Stolojan sau pe Boc i-a mai apostrofat d-l presedinte, dar de Udrea, nu s-a atins nici cu o privire crunta, de teama s anu-i sparga frumusetea de portelan…dar e cu defect d evedere omu’, nu-l pot jigni, daca ar VEDEA sanatos si corect, ar avea un soc, ca femeia e urata cu draci si nici dracu nu s-ar putea uita sau da la ea. Sa se uite la ce sotie are sau ar fi putut avea, pt ca acum are doar o sclava fara personalitate.

  38. Eu ma intreb de ce e in stare acest om cand nu are sute de martori ?! Cred ca e in stare de orice, face parte din tagma celor cu care nu doresti sa te intalnesti…mai ales seara.

  39. stiti ce ma surprinde? filmul a aparut inainte de aparitia lui Base la Realitatea. Oare ce a pazit staful lui de nu l-a avertizat? Macar sa isi pregateasca o strategie stimabilul. La ora 8 nu stia CA NU A LOVIT IN VIATA LUI UN COPIL??????? Abia la ora 23.45 a ajuns la aceasta concluzie? Iti trebuie 4 ore sa iti treci toata viata in revista? Sau pur si simplu STII ca nu ai lovit si basta. Ce va nu se leaga in staful asta de campanie. sa-l fi parasit toti?????????

  40. matelotul e in stare de asa ceva fara indoiala…il ajuta si privirea slanino-fainoasa(vede din doua unghiuri)
    as prefera ca expertiza sa se faca in USA ca sa nu fie discutii!
    declaratiile baselului sint f.grave…oare nu se sesizeaza nimeni?

  41. CHiar n-a batut niciodata un copil? Se vede pe fatza lu’ “aia mica”. Si acum are buza superioara umflata.

  42. Comportament de cimpanzeu intr-o criza de isterie… si este presedintele statului… Nu am alte comentarii, ar fi de prisos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.