Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Puneţi dracului mâna pe levier şi pe şufă

Puneţi dracului mâna pe levier şi pe şufă

Lăsaţi-o dracului de carte, faceţi-vă şoferi în Modrogan, căraţi umil genţile şefilor complexaţi care trag de fiare să-şi impresioneze destinatarele căţeluşilor de pluş. Porţile Palatului Victoria vă vor fi largi deschise. A venit vremea competenţelor.

“Vorbe grele” şi “Sinteza zilei”

UPDATE: Văd că Blonda se pregăteşte vârtos să pună mânuţele alea două pe hârleţ

Dacă pe mine nu mă credeţi, că-s tonomat şi am ceva cu preşedintele uninominal, hai să vedem ce zice – nu-i aşa? – prestigioasa agenţie de ştiri Mediafax. Aproape că-mi vine să trec peste faptul că-i exclusivitatea mea. Abia aştept ca profesioniştii celei mai bune televiziuni de ştiri să-i citeze deontologic pe reporterii anonimi care au trudit din greu la acest subiect. Data viitoare când o să mai am exclusivităţi pe care nu e-n stare mai nimeni să le priceapă ori să le remarce şi consemneze, o să vin îmbrăcat în roşu, da? HOP ŞI OFICINA la cioardă!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

46 thoughts on “Puneţi dracului mâna pe levier şi pe şufă

  1. buna ziua d-le Victor, o intrebare, si totusi noi astia mici ce putem face? oare? stau asa ca si statuia aia “ganditorul” cu barba -n mana si ma gandesc…ma gandesc si iar ma gandesc….oare ce s-o mai intampla? sa ne fie frica? sau…..

  2. E excelent! Traim intr-o tara super tare! Nici nu vreau sa ma gandesc cum toate astea, dupa aceleasi reguli, se vor rasfrange si in teritoriu, in institutiile din judete.

  3. 9750, da’ in ce moneda?…astora le merge bine in zilele pe care le traim…daca nu pupi sau sufli in partile dorsale, esti dat la o parte…mare pa(ca)cat…

  4. Foarte asemanatoare perioada asta cu una de dupa al doilea razboi mondial.Ptiu ca scuip in san ca babele sa nu ajungem din nou pe unde am trecut nu cu mult in urma.Prea dispusi sa uitam repede,prea dispusi sa calcam pe unde am mai fost odata.

  5. Totuşi, care-i problema aici?! Pe cine aţi fi vrut să ia Emil Boc pe postul de consilier personal? Vreun băiat sau vreo fată cu şcoală, cu studii, cu experienţă? Ce să vorbească ăla cu Mini-Boc? Trompeta lui Băsescu trebuie să se consulte cu cineva, cu o persoană care vorbeşte pe limba sa! Cu şoferul lui, adică! Nu trebuie să ne mai mirăm când îl auzim pe Bidinel ce fraze “editează”, în acest caz!

  6. Poate pe an LUMINA in lumea Zanei Maseluta,in care noi ceilalti suntem copiii cu dintii cazuti si aruncati acolo unde vor ei sa avem mintea….!

  7. Să trăieşti,măria ta ! Am pus toţi mâna pe ea !
    El. Că de levier era vorba.
    Păi omu’ e consilier personal. Îl consiliază pe ăla mic: calcă ambreiaju’ şefu’ ! Ambreiaju’ şefu’! Ambreiaju’ ‘tu-i morţii mă-sii nu covoraşu. Nu-i nimic, şefu’, e destui pietoni, dă-i dracu’

  8. am avut inainte de ’90 un presedinte cu 4 clase primare,sotia sa era academician doctor-inginer,savant de renume mondial. traditia continua. s-a infiinta un minister special pt. tovarasa elena udrea. prestatia politica a dansei e chiar mai proasta & mai sinistra decat prestatia ilustrei sale inaintase,tovarasa Elena Ceausescu. nu se va schimba nimic niciodata. va luptati cu morile de vant.

  9. Felicitari pentru articol!…cat despre caligrafia personajului din articol:unii grafologii(plus psihologii,daca nu chiar psihiatri) l-ar fi clasat.Dar unii politicieni,precedenti sau actuali s-au temut,si se tem in continuare de vizitele obligatorii(!) la medicii care ar fi trebuit sa-i trateze de bolile de care intradevar sufera(tot psihiatri ar tebui sa trateze “razgandacii”).Medicamente!;teza oricum a mai fost sustinuta,dar intr-o alta forma,de tine(“e scump halatu’ si rar prozacu’),de colegu’Mircea Badea(“sa ia domnule niste Xanax’) si multi altii…cam asta ar fi si explicatia,e adevarat,cam eufemistica a P.S-urilo mele:
    “Romania este o boala(prin reprezentantii ei de “varf”)de care nu o sa ne vindecam niciodata(numai scapam de boarfele astea politice:tiranu,pup-in-basescianul,cocoscienii)
    Multumesc!

  10. 1) despre articol: ‘vremea competentelor’ a venit demult, acum isi da examenul de maturitate. intrebare: cine-s mai vinovati in cazul asta: cei care cer asta sau cei care ofera asta?!
    2) despre tine: cel mai bun jurnalist roman la ora actuala. stil direct, eficient, obiectiv. ramai sus! intrebare: e constient mihai gadea ca ion cristoiu a dus de rapa “sinteza zilei” iar tu ai ridicat-o?
    3) despre mine: stiu ca nu ai timp, nici eu nu am, insa vreau sa imi lasi si mie un comment la unul din articolele de pe blogul meu. intrebare: care-i mancarea ta preferata?

  11. esti invidios mon chere. tu crezi ca pe tine te-ar angaja cineva sofer, cu toate scolile si bursele castigate pe bune? nu ai inaltimea necesara (maxim 1.20m sa ajungi direct la dos) si nici muschii necesari sa plimbi bubico-n brate.

  12. Aoleu acuma am vazut scuze Victore da tre sa o spun ca asta e tare pai asta la meserie ce trecu’frate “partidul democrat adica aia mesrie sa intelegem ca a acvut-o in anul precedent.D-ne ajuta.halal consilier si-a tras boc

  13. cum ar spune pitipoancele:”la un asemenea berbant k mine,asa femei”. completez: la un asemenea prim-ministru,halal consilier. la o asemenea tara minunata,halal presedinte. nu-i asa ca-i minunat???

  14. D-le Ciutacu,

    Cum zice Oana Dobre,citand din Vlahuta:”nu de metehnele guvernarii ma cutremur,ci de vesnicia lor”,asta e durerea noastra…Cine ne mai vindeca de ea?Nimeni,din pacate!
    Va doresc numai bine.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP
    P.S.Desi am permis de conducere,nu mai pot sa conduc,deci nici macar sofer nu ma pot face…

  15. din declaratia aia de venit,completata la misto,rezulta ca partidele de la guvernare sunt “obiecte generatoare de venituri” pt. unii. adica pt. cine trebuie…

  16. Buzea Marius?! Din sofer a ajuns consilier personal la CANCELARIA PRIMULUI MINISTRU!!! si probabil, intr-un viitor nu prea indepartat( asta daca va fi un valet credincios; trebuie doar sa-i urmeze exemplul sefului!), ministru al tineretului,sportului,turismului sau muncii!
    Asa ca dragi tineri ai acestei tari, cheia succesului nu este STUDIUL SAU SCOALA!
    LASATI TOATE INDELETNICIRILE CU TENTA INTELECTUALA SI APUCATI-VA DE URMATOARELE ( mult mai facile):
    – suflatul in ureche
    – bagatul limbii in ureche
    – limba pe/la savarina
    – pupatul pe poponet
    – suflatul in poponet
    – mersul piticului
    – te spun lu’ tata( pira)
    Faceti cel putin una din cele mai sus si SUCCESURILE( Elena lui Basescu) este garantat.
    Special femeilor le recomand urmatoarele etape:
    1.- sa se inscrie in PD-L
    2.- sa participe la cel putin un concurs( nu conteaza FELUL)
    3.-sa faca totul pentru a arata cat mai sexy
    4.-sa fie blonda sau bruneta

  17. Bre propun un referendum : care e d-acord sa se mute minibocul cu Cancelaria la Cluj ?
    Una la mana : ne scoatem la bani mai ieftin ( ca deh cica e criza)
    Doi la mana: poa sa bage acolo la consilieri pe cine vrea muschii lui mici ca o sa ne doara-n pardon
    Trei : oricum e obisnuit ca oamenii lui sa fie acolo si el aici deci treaba o sa mearga zeiss.
    Patru : tot nu conduce el nimic in tara asta deci nu conteaza unde sta

  18. nu am nimic fereasca d-zeu cu meseria de sofer, dar parca..
    un sofer…lider sindical…..vicepresedinte psd
    alt sofer… consilier la cancelarie?
    hmm….
    de ce dracu” am facut eu scoala?
    emigrez.

  19. Problema e spinoasă şi prezintă umflături…şi asta cam de 20 de ani. Băăă, da’ parcă acu’ nu mai au pic de ruşine. Da’ nici măcar puţină, aşa, de sămânţă.
    Ai văzut la Iliescu să-şi pună neamurile, portarii de pe la CC şi şoferii de pe la Cantina Partidului în funcţii ? NU !
    Pe Năstase ????
    Bă da’ ăştia nu se mai opresc, îi dau ‘nainte cu graţie. Sapă ţara cum săpau iobagii pe latifundii, după care fugeau…tot pe aceleaşi.

  20. Să-i recunoaştem sinceritate.
    La rubrica Serviciul prestat/obiectul generator de venit, scrie clar: Partidul Democrat. Bună meserie pentru an de criză! Dacă doar pentru acest “serviciu” a primit atâta bănet (mai mult decât pensia unui doctor pe un an!) cam cât i-o fi făcut acum salariul, pasagerul-consiliat? Oricum, munca-i muncă. Normal ar fi să primească două salarii pentru cele două servicii. Şi-un spor de toxicitate pentru pupatu-n…

  21. Asa’i…pentru ce atata carte,cand iti fac concurenta pe piata muncii alde’ manivela astia! oricum suntem, printre altele, si o tara de soferi! Pai daca ma bagam si eu “drive manager” 🙂 in urma cu 8 ani, acum poate cine stie…, si nici nu mai aveam nevoie sa suport fetele sictirite ale unor profesori care ne spuneau cu nonsalanta ca ei nu se simt motivati sa tina un curs, din cauza numarului scazut de studenti din sala…

  22. Consider ca omul nu este de condamnat si de pus la zid, de vina e cine l-a numit. Si eu as vrea sa fiu consilier, sa frec menta toata ziua, sa trag secretarele de tzatze, sa le ciupesc de cur… Si pentru asta sa mai fiu si platit. Si cred ca majoritatea dintre noi si-ar dori acest lucru. Domnul caruia “atunci cand era mic i se dadea lapte sa bea cu pipeta de la rinofug”(C.V.T) e de vina. Daca cineva credea ca shoriciul gros poate fi intalnit doar printre miticii de la Bucuresti se inseala. Shoriciul gros nu tine de locatie, ci de lipsa de educatie si de responsabilitate.

  23. Dle Ciutacu,nu va suparati dar era normal sa-l ia consilier. Are nevoie omul de un consilier la “tras de fiare” noaptea. Si cum din cauza crizei si a scaderii “salariilor” ministrilor (asta e din burta) nu are bani e normal sa-l plateasca de la “bujet”.

    Si ce e “discriminarea asta” impotriva soferilor si a celor fara studii :p? Ce ei nu “e” oameni?

    PS. Tare as vrea sa stiu si e sigur mai usor pt un jurnalist sa afle daca atat ministrul boc cat si colegul baba incaseaza inca salarii de la universitatea la care “cica” lucrau. Asa din “curiozitate”.

  24. Mie nu mi se pare asa deplasat. Atunci cand esti Emil Boc si faci naveta Cluj – Bucuresti (cel putin cand era primar) inseamna ca stai foarte mult in avion si in masina. Si atunci soferul devine cel mai apropiat confident. E o chestie de imprejurari. Probabil soferul stie foarte multe despre domnul Boc, iar domnul Boc crede ca sintagma “consilier personal” se refera la o persoana apropiata pe sfatul careia se poate baza atunci cand trebuie sa aleaga dintre doua cravate, dintre doua feluri de cafea si dintre oricare doua ceva-uri mai doreste domnia sa. In acest caz, “consilierul personal” tine chiar de intimitatea persoanei dumnealui si n-are nici o implicare profesionala. Hahahaha. O fi fictiune ce zic, dar nu-i mai putin amuzant ca lucrurile sa stea chiar asa.

  25. Cand am vazut “puneti mana pe levier…” am tresarit si am crezut ca, in sfarsit, indemni la nesupunere civica:)))
    Cand colo…

  26. As zicea ca s-a atins culmea nesimtirii… dar nu sunt prea sigur.

    Daca stau sa ma gandesc bine, ei nu au nici o vina, ci noi. Noi, cei care i-am votat. In frunte cu mine… Nu, nu am votat cu PD-ul dar e tot aia…

    As zice ca in cei 20 de ani de (pseudo)democratie le-am vazut pe toate… dar, din nou, nu sunt prea sigur.

    Ce ne-a mai ramas?!? Resemnarea? Hm… vai de curul nostru. Ne-am mai resemnat odata, in ’44 ’45 si ne-a luat mama naibii pentru vreo 45 de ani si inca nu ne-am revenit…

    Succese, Victore!

  27. Din antichitate stim, cum Caligula imperator,
    Fiind atins de nebunie, isi facu calul senator.
    Mai apoi si mai aproape, Petru Groza cel “frontistu’
    Pus pe glume si harjoana, unse vizitiu ministru.

    Ceausescu’n vremea lui numi’n Cabinetul doi
    Soata buna dar cam tampa, cunoscuta drept codoi.
    Zeusul din capul tarii, pe model d’ispravniceasa
    Amanta’si facu ministru, blonda ot Plescoa focoasa.

    Iar pe tuta cu “succesuri” si cu “fraze editate”
    Tineretul sa conduca, din buze siliconate.
    Nepotism avand exemplu, Bocul mic, de buzunar
    Consilier unse nepoata si soferul demnitar.

    Falnic pom genealogic Romania guverneaza
    Tot romanu’ azi asteapta, dup’alegeri ce urmeaza?
    Vom avea ca Prim Ministru, Leana ot Plescoa numita
    Sau Elena, dar mai mica, pentru gafe renumita?

  28. Dom’ne, io nu înţeleg de ce vă oripilaţi atâta de la treaba asta unică pentru democraţia mondială? Lu’ dom’ Obama, i-au trebuit trei generaţii să se facă preşedintele unui stat. Pe când băiatu’ ăsta, nu i-au trebuit decât vreo 8 ani să devină consilier. Vedeţi, la noi democraţia funcţionează mai repede. Peste vro’ douăj’ dă ani s-ar putea să avem un nou premier. Şi ce fain rimează: şofer, consilier, premier. Oare cum să punem rima împerecheată sau încrucişată?

  29. -in primaria cluj mai lucreaza un alt Buzea care se ocupa de paza,este mare reparator de scutere in timpul liber,si este de loc din VALEA DRAGANULUI si precis exista o legatura cu asazisul sofer-consilier Buzea Marius
    -angajati pe baza de pile!

  30. -primul membru al partidului democrat din Cluj o doamna in jur de 60 ani se indeletniceste cu vanzarea florilor pe trotuarul din fata sediului partidului democrat de pe strada Eroilor,fara a avea autorizatie pentru a desfasura o astfel de activitate.
    -vadul comercial este exceptional pentru o astfel de activitate comerciala tiniand seama ca este situat la 20 m de serviciul de stare civila

  31. Dupa sofer,frizerul este inca unul care asculta si intelege multe in timp ce tunde.Pentru frizer nu a gasit un loc de consilier?

  32. Ma adresez domnului Boc,prin intermediul blogului dvs,pentru ca stiu ca-l citeste!Avand in vedere ca,pe fostul sofer l-a facut consilier personal si postul de sofer este acum liber,doresc sa ocup eu acest post.Daca s-a ocupat deja,pot sa concurez pentru postul Pastelui sau al Craciunului,(oricum oamenii de rand traiesc intr-un post fara sfarsit).Sper ca absolvirea a doua facultati,sa nu constituie un impediment!
    Basescu+Boc+sofer=LOVE

  33. stiu ca functionarii publici nu sunt iubiti dar v-as ruga sa va ganditi la urmatoarea problema:
    daca nu cumva faimoasa ordonanta de urgenta pe care o pregateste guvernul pentru taierea sporurilor va avea cumva efecte de bumerang asupra economiei si asupra bugetului.
    Cum sustin asta
    asa zisa economie de 1620 mil lei e posbil sa nu existe. acesti bani nu vor mai intra in consum -mare parte din ei se indreptau spre consum -automat statul castiga tva-ul aferent achzitiilor de marfuri din marile retele de magazine, nu mai vb aici de impozitul pe profit sau de alte taxe -accize. disparand acest consum automat vanzarile vor scadea-deci mare parte din producatori vor face disponibilizari. ca urmare veniturile persoanelor dispobilizate vor scadea si deci vanzarile scad in continuare pana se va ajunge la un nivel critit. ce vreau sa scot in evidenta este ca cel care va avea de suferit va fi bugetul de stat: scad vanzarile -avem scaderi de incasari la bugetul statului (TVA, impozit pe profit, pe salarii, cas, cass, etc., cresc costuri bugetului prin ajutorul de somaj care vor aparea inevitabil pentru persoanele disponibilizate din mediul privat afectat indirect de acest act normativ. in acest moment ma gandesc daca veniturile la buget scad? cu ce vor sustine masurile anticriza? consider ca nepunerea in aplicare a acestei ordonante ar putea intra tot in categoria masurilor de sprijin al economie -ca masura indirecta.

    nu cumva ne vor astepta alte surprize privind impozitarea? ex cresterea TVA-ului ?

    se pare ca acest act normativ va avea efectul de levier din mecanismele pietei de capital.

    PS1. cand m-am referit la bugetul statului nu am facut distinctie intre bugetul de stat si cel de asigurari social de stat
    PS: as avea o intrebare pentru toata lumea din Romania-de ce se face confuzie cand se vorbeste de functionari publici – mare parte din cei platiti de la buget nu sunt functionari publici -medici, profesori de ex. – si nu au restrictiile de incompatibilitate pe care le au functionarii publici.

  34. e interesant de studiat in curtea psd’ului ce se intampla,acolo situatia e mult mai grava …faceti un studiu si veti constata cate agentii sunt conduse de amantele celor aflati in frunte un mic ex.ANPR,ANPC,etc.

  35. Credeti ca s-a atins pragul maxim al nesimtirii? Nu, dragi copii, pregatiti-va, ce e mai rau de acum urmeaza!Haideti, domnilor demnitari de toate felurile, stim ca puteti mai mult!Mai aveti neamuri si cunostinte, omeniti-i pe toti! Abia astept sa vad cine si pe cine si pe ce post mai angajeaza….

  36. Dle Ciutacu nu pot spune ca sunt un fan al dumneavoastra dar va apreciez munca pe care o desfasurati si modul cum puneti problemele, aveti mare dreptate ca nici dupa 20 de ani de la revolutie nu s-a schimbat nimic ba mai mult daca inainte de 89 fura un grup restrins acum nici nu mai sti numarul celor care fura si care nu sunt interesati citusi de putin de plebe.De ce v-am scris? Voi incerca pe scurt sa va redau durerea ce ma apasa.Dupa o boala de mai bine de 12 ani anul trecut am ramas fara gamba stg. si de mai bine de 8 luni incerc sa gasesc ceva de lucru la domiciliu dar toate eforturile mele au fost zadarnice pt ca organele locale (Ploiesti)nu mi-au dat nici un raspuns si am incercat acelasi lucru si la tv centrale dar fara nici iun rezultat si vazind totusi ca va pasa si de muritorii de rind am apelat la dumneavoastra cu speranta ca ma veti ajuta macar cu o informatie despre cum pot gasi de lucru la domiciliu pt ca altfel cu pensia de 452 RON nu voi putea niciodata sa-mi pot procura o proteza de care am nevoie.Stau untr-un scaun cu rotile de 8 luni si mai bine si ma simt neputincios cu toate efrturile mele de a-mi ajuta familia.Va multumesc doar si pt faptul ca-mi veti citi aceasta epistola.Imi pun mari sperante ca ma veti ajuta.Mii de multumiri si multa bafta in continuare in lupta dumneavioastra cu toti miseii din tata.Va sata cu mult respect Marian Ionita.Ploiesti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.