Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Secretul numirii lui Meleşcanu la SIE

Secretul numirii lui Meleşcanu la SIE

UPDATE: Gata, prin votul reprezentanţilor puterii politice în Parlament, întinerirea instituţională a triumfat. Meleşcanu (71 de ani) va continua reforma SIE. Dat fiind că s-a schimbat doar şeful, nu şi profesionalismul şi neutralitatea instituţiei, mă gândesc că Ponta o să-l păstreze după alegeri în funcţie. Împreună cu Maior de la SRI, evident…

“Suntem prea puţini oameni de valoare ca să ne certăm între noi” (Dorin Cocoş)


Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Secretul numirii lui Meleşcanu la SIE

  1. Stiti cum este numirea domnului Melescanu? Acolo unde au scuipat, acum se duc si ling…indiferent de unde vin si unde se duc(ma iertati pentru exprimare, dar asa stiu expresia de la bunica mea). Nu ne putem astepta la nimic bun de la clasa politica actuala din tara. Iar surprizele vor urma si vor fi de proportii. Onoarea nu mai exista…a devenit o notiune invechita si fara perspectiva.

  2. Ce-a facut nea’ Mele este o mizerie dar inteleg de ce a facut-o. Are 70+ de ani si a vandut cuvinte ca “deminitate”, “integritate”, “loialitate” pe un trai bun, atata cat o fi el. Cinic si pragmatic.

    Sint curios cati vor mai da fuga la pirat.

    Pana una alta tocmai ce am auzit ca Onisei vrea sa opreasca emisia A3.

  3. De ce cere Base intreruperea emisiei antena 3?Sa merg la Constanta,sa aflu TOT despre Base,fix de la securitate.Nu am pus niciodata problema asa.Dar vad ca e panica mare deja.E gretos.Seful SIE nu a fost securist,nici colaborator ,cand securistii lucreaza chiar langa ei in ministere.Aici nimeni nu ma poate contrazice.De parca ar trebui acte in regula pentru asta.De parca in mare parte din acte nu au fost puse la loc sigur sau distruse chiar de cei in cauza.Nu asta este procedura in servicii.Cel putin nu in afara.E panica mare acolo.Deja aflu ca in unele localitati ,chiar la mine in oras,se stie cine va castiga primaria.Ring a bell?Alegerile prezidentiale.Se stia cu un an inainte cine va castiga.Si TOTUL VA FI CORECT.Nu zau.

  4. sper sa nu indrazneasca porcii astia portocalii sa va inchida, ca de abia atunci baseswcu o va beli-o!totul ca totul, pana la libertatea de exprimare!

  5. “Orice casă are pereţi şi după cum se ştie, toţi pereţii au urechi. Oare pereţii casei lui Meleşcanu au urechi clăpăuge?” :)) Salutari, daca v-a placut, aveti permisiunea autorului adica a mea sa o refolositi, sa ma simt si eu important

  6. Astept ziua in care sa-i vina randul si lui Marko sa iasa de sub acoperire si sa Ardealul, ca sigur il primeste daca il ajuta pe “matros” sa se agate si mai bine de “puntea superioara”.

  7. e ultima porcarie pe care incearca sa o faca acesti dobitoci.va iesi lumea in strada,vom iesi cu totii, pd va fi spulberat pe strada!!!!

  8. Incerc un scenariu infantil, dar care, cunoscandu-l pe Basescu, nu pare a fi deloc departe de realitate.

    Eu sa fi fost Basescu in situatia asta, asa as face:
    Vorbesc cu Melescanu pentru a-l convinge sa muste momeala, dupa ce gascanul accepta il propun public sef SIE, Melescanu se autosuspenda din PNL sau e demis, timp de 2 zile Melescanu e in plop din punct de vedere al apartenentei politice, vine momentul votului in plen pentru numirea oficiala in functie, iar atunci ordon PDL-ului sa nu-l voteze. In felul asta creez degringolada in opozitie, ii fac sa-si dea afara un nume greu, arat inca odata puterea mea (sau ce-a mai ramas din ea) si-mi bat si joc de Melescanu pe care-l las fara partid si fara functie.

  9. Numirea lu’melescanu are o parte buna : a mai iesit un securist la lumina !Ce scene vomitive ,azi, in Parlament :pupaturi, imbratisari, perieri , etc. Cea mai vomitiva a fost cind MISS HOATA il pupa pe ,, sarmantul, diplomatul, etc. de melescanul !

  10. Senzational !

    — Teo vine cu un suflu nou, tanar (ca la 71 de ani) si plin de avant pt. administrarea pe baze civile a SIE. Tinerii vor fi incurajati si sustinuti in cariera de catre acest “batran atat de simplu dupa vorba dupa port”.
    — Predoiu resufla usurat: bine ca nu e Jacuzzi sef – ca erau mancati cand le venea factura de la ApaNova si ar mai fi umblat si toata ziua prin Dedeman / brico / ikea sa ii caute lui TeoBac un jacuzzi
    — WC Tudor a avut dreptate in afirmatia sa epocala, numa’ ca altcineva a pus-o in practica si anume: “Lasati securistii sa vina la mine !”
    — Elwis merita felicitat ca cel mai longeviv civil la conducerea unui serviciu profesionist cu oameni imbracati in civl.

  11. Desi alta era motivatia sloganului si era plecata de la oranjada, mai aveau si aia dreptatea lor care strigau PD-L-USL aceeasi mizerie.Oricat mi-ar spune deontologii lu peste ca USL e victima uneltirilor lui Base, e greu de crezut ca PNL-ul nu stia cu cine are de a face si ce natia de oameni sunt d’alde Predoiu, Ungureanu si Melescanu s.a.Pai Antonescu daca-l trimitea pe Melescanu la plimbare (ca prea de la Dej incoace a fost cu toti) de la bun inceput nu mai era nicio discutie la ora aceasta.

  12. Doar am mai scris, NU MAI AVEM TARA, e a LOR.
    *Vad acu la tv cum in fata ministerului de interne i se canta imnul de stat lui Ungureanu venit la bilantul mi. Un adevarat circ. Jenant !

  13. Conform gandirii din veceu,cocosu’lu’udrea,cca 10% de dobitoci valorosi!Ce cred ei,ca daca intrerup emisia Antenei 3,afiliata CNN,vor rezolva ceva!?Gitestein,asa este democratia matale,asa e si la voi,asa sunteti si voi,putini da’valorosi?!Satelitu’tau prinde imaginea,doar de la Cotroceni?!

  14. Si vorbeste Melescanu despre alegerile locale.:)))))))))))))Ca sa vezi.Asta era preocuparea MAI:alegerile locale,nu protectia cetateanului sau infractorii.

  15. ciutacule,

    pe procedura, la Teo nu se aplica aia cu salariul sau pensia ? sau e si el un fel de carturar de care are nevoie Tara?

  16. ca forma de autoprotectie sufleteasca, n-ar trebui sa ne pese prea mult.

    omul a achesat la demersul hahaitorului si din ambitie, cred.
    la o virsta inaintata incepi sa te gindesti la cele lumesti,
    sa plimbi ciinele, sa tunzi vita de vie din gradina, nu prea
    mai merge sa faci pe james bond de dimbovita in conditiile
    in care “dusmanii natiei din interior si exterior” sint cei
    aratati cu deştu’ de stapinirea actuala, pe criterii politice,
    stapinire care vinde la bucata tarisoara.

    eu n-am cumparat niciodata faza cu “sa acordam prezumptia de
    patriotism celor din servicii”.
    frate, daca erau patrioti cu totii, demisionau din “secunda 2”.
    parca in servicii doar persoanele super-inteligente sint angajate, nu ?
    daca e asa, atunci n-ar trebui sa-si faca griji cu privire la
    viitor, putindu-se angaja (daca nu-s deja angajati) in
    multinationale, ori in orice alta forma de intreprindere
    capitalista, sau, deschizindu-si propriile afaceri.

    indiferent de trecutul unui om, prezentul conteaza; cred ca “ha-ha”
    n-a avut de gind sa-i dea d-lui grizonat serviciul pe mina, pentru
    ca l-ar stima prea tare, ori pentru ca l-a impresionat cu ceva;
    pur si simplu a vrut si vrea in continuare sa distruga ideea de
    opozitie in sine in aceasta tara si in constiintele romanilor;
    daca usl-ul ar fi fost tot corupt de putere, atunci “ha-ha”
    n-ar fi trebuit sa faca absolut nimic (oricum cu discursul d-lui
    “de stinga” de la investirea guvernului, si ce-a mai declarat
    si celalalt domn “de dreapta”, hahaitorul ar fi trebuit sa stea
    linistit si sa se dea huţa zimbind in barba cum “astia-s dau
    cu stingu’-n-dreptu'” mai mult sau mai putin intentionat
    si cum se duce p..ii de suflet toata ideea de schimbare),
    deci de aici rezulta ca nu-i poate controla pe toti,
    si ca pina la controlul total are motive bine-ntemeiate
    sa fie in garda apropo de oricine din spatiul public
    si de orice manifestare/manifestatie populara.

    de ce l-a ales pe d-ul grizonat pentru aceasta lovitura
    de imagine (pentru ca a fost o lovitura de imagine) ?
    pentru impact; daca era un pusti, ori o persoana asupra
    careia planau banuieli/suspiciuni din spatiul public
    la greu, ori chiar o prezenta neagreata, si nu o persoana
    care sa impuna o doza de respect si sa fie stimata, atunci
    ideea care s-ar fi propagat ar fi fost: “eh, eram sigur(a)
    ca asta o sa treaca in barca puterii, niciodata n-am avut
    incredere in el”, dar asa, find “fidel” indelungat timp
    partidului, prejudiciul de imagine este mult mai mare.

  17. Mele,la fel ca Base are doua fete,parca.Trebuie sa le faca si lor o situatie,pe spatele nostru!Ce altceva sa poata sa faca asta de 71 de ani,care e fruntea trebii de cind e el si nu a reusit nimic.PNL-istii ar fi trebuit sa se uite la un telejurnal prezentat de dna Felicia si dupa sa-l primeasca in partid.

  18. Partidele politice primesc cu placere orice traseist cu oarecare notorietate si il pun in fruntea bucatelor, il propun pe liste, il trimit la tv, il domnesc ca pe Basarab Intemeietorul ; acela pleaca la mai bine sau la ordin si iata ce mirare!
    In primul rand oferta partidelor trebuie sa fie serioasa sub toate aspectele,mai da-o dracu’ de sustinere baneasca pentru partid si imaginea lui (ce o fi aia?), nu sa votam lehamisiti cu raul cel mai mic, care devine usor raul cel mai mare. Dar care sunt acei bravi oameni politici care, de coniventa, sa refuze pe unul ca ei,in fond ?
    Melescanu a fost consecvent cu el insusi, nu stiu sa fi depus vreun juramant catre electoratul care l-a ales ori catre partid, si daca il depunea, la starea noastra morala prea permisiva, tot aia era.

  19. MRU si Melescanu si-au vandut sufletele diavolului basescu…Acestia nu mai sunt liberali, probabil nici nu au fost vre-odata, sunt doar niste pupinbasisti!

  20. Buna seara,domnule Ciutacu!

    Am vrut sa va scriu ieri,insa nu aveati scris un articol despre numirea lui Melescanu la varful SIE.
    Ieri si astazi nu am putut fi de acord cu ce se intampla la Antena 3,si anume denigrarea domnului Melescanu. Doamna Grecu in special a reusit sa ma enerveze cu aerul infantil al discutiei despre acest subiect sensibil. Ok,oricate ar cunoaste Melescanu si orice istorie mascata ar avea,nu da dreptul ca X sa-i atribuie o alta culoare politica doar pt ca a acceptat o functie de o anumita importanta. Eu il respect “vizual” pe acest om,il consider cam singurul om decent din politica,alaturi de Crin Antonescu. (si ii stiu pe amandoi de cand eram mic) Mi s-a parut intotdeauna un profesionist si diplomat,si ca meserie,si ca om.

    Voi jurnalistii,ziaristii,nu trebuie acum sa incercati sa scoateti la iveala anumite lucruri,trebuia pe parcursul anilor. Nu de fiecare data cand se isca vreun eveniment conectat cu Traian Basescu sa va certati si sa stricati imaginea unui om care respecta pe interlocutorii lui,oricare ar fi acestia si care a fost un diplomat bun pt Romania. M-a deranjat si reactia lui Crin Antonescu cu comentariul sau despre tradare.

    Gresesc in cum vad eu lucrurile? Adica sincer,Antena 3 chiar a exagerat astea 2 zile.

  21. @Razvan Seitan: A3 n-a exagerat si cand il apara pe Melescanu de jignirile lui Basescu (magar, securist, zero barat)? sau alea nu se pun?

  22. Nu am zis ca nu se pun,stiu ca l-ati respectat pe dansul ori de cate ori a fost in platourile A3 si nu numai. Insa de multe ori ce se intampla imi lasa impresia ca totul se imparte in 2 tabere si nu cred ca e valabil pt oricine. Daca s-ar fi inscris pe urma in PDL domnul Melescanu sau s-ar fi descoperit pana acum ca ar fi avut vreo intelegere de orice fel de culoare portocalie,atunci eu cetatean care il respect pe Melescanu,ma simteam tradat.

  23. Vad ca o dam in bara pe politica externa,pozitia lui Ponta era corecta ,dar vad ca nu intelegem diferenta de nuante daca,pe plan extern ,se luasera deja masuri pentru ca drepturile minoritatilor sa fie respectate.E ca si cum i-ai spune oficialului european :esti un bou,nu faci indeajuns pentru mine.Melescanu nu ia pozitie.Diaconescu a dat-o in bara.Problema lui Base e de fapt Kosovo si sustinerea maghiarilor pentru actualul guvern.Mai precis :Tinutul Secuiesc.Pe model Kosovo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.