Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Secretul numirii lui Meleşcanu la SIE

Secretul numirii lui Meleşcanu la SIE

UPDATE: Gata, prin votul reprezentanţilor puterii politice în Parlament, întinerirea instituţională a triumfat. Meleşcanu (71 de ani) va continua reforma SIE. Dat fiind că s-a schimbat doar şeful, nu şi profesionalismul şi neutralitatea instituţiei, mă gândesc că Ponta o să-l păstreze după alegeri în funcţie. Împreună cu Maior de la SRI, evident…

“Suntem prea puţini oameni de valoare ca să ne certăm între noi” (Dorin Cocoş)


Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Secretul numirii lui Meleşcanu la SIE

  1. Da, un exemplu de reforma proFunda a statului;
    Ma uit la consilierii prezidentiali si ma ingrozesc;

  2. fara suparare, acum chiar ca pareti mici! nu stiu care-i talcu USL-ului, al lui Dan Voiculescu, insa cred ca nu mai are vreun rost sa urmaresc emisiunie sau sa citesc Jurnalul. azi maine va vad si pe d-voastra si pe D.Voiculescu ca treceti in barca cealalta. sunt profund dezamagit, vindeti vorbe goale la TV. tot despre rasturnarea rap[ortului de forte am auzit de cateva zile incoace, despre reinviere aP. Universitatii si chiar am crezut in voi ca veti conduce o campanie nationala fara precedent…iar acum asta…nu stiu ce sa mai cred despre “forta” voastra

  3. Conferinta de presa a celor 3 muschetari:

    Tema aparenta: problemele tarii, greva parlamentara, etc.

    Tema reala: inca un Pacepa “a defectat” penibil din USL

    Ponta preia mingea in fata careului, face cateva giumbuslucuri cu ea pe piept si o trimite mult, mult, peste poarta (din 6 metri):

    “Voi presa, mai lasati-l incolo pe Melescanu, Basescu tocmai face niste manevre la conducerea CNA sa va poata amenda mai bine…”

    Din ciclul: “Inainte sa ne bateti obrazul, mai bine v-ati incheia la prohap…”

  4. @alex: deci eu si cu Voiculescu suntem de vina ca l-a pus Basescu pe Melesacnu la SIE. coooooooooooooool!
    @Crisy: bati campii ca sa te bagi in seama. de regula, n-ai nimic relevant de comunicat, da’ parca n-are voie sa te sara randul la dat cu parerea sau ceva de genu’

  5. In primul rand te felicit ca ai inteles ceva din ce-a zis alex. Eu n-am reusit. Nu sunt convins ca ai inteles corect, dar tot e ceva decat nimic.
    In al doilea rand, te critic. La personajele dramoleto-comediei tragice ai uitat sa treci in randul figurantilor o categorie prezenta si importanta: postacii. Fara ei, cum poate fi comedia completa?

  6. Melescanu sau Mopul de la SIE,dupa ce a sters Basescu cu el pe jos acum la pus la SIE. Stiu ca imbecilii dupa aceasta mutare vor da fuga la sondaje dar …surpriza,nu se va schimba nimic. Mosul obosit Melescanu era in USL un numar doar atat.

  7. Ce fel de caracter trebuie sa detii ca si la 70 de ani sa raspunzi ca o sluga la ordin? Inca un sarpe infect… Cati mai sunt?

    Intelege cineva ca sila poate deveni atat de profunda incat sa nu te mai intereseze absolut deloc de tara asta? Otrava, venin, trecut cu plugul si-apoi vreo 100 de ani de asteptare; poate doar asa va iesi vreo samanta buna. Dar ma indoiesc…

  8. @Adi: postacii nu-s inclusi in multimea finita {popor} ? :))

    intrebarea e: dupa ce am vazut atitea de 22 de ani incoace,
    de la inaditul cozilor intre membrii partidelor, ruperea unor
    aripi si ulterior fuziunea cu / alipirea la alt partid,
    tradarea, momentele de “slabiciune” / absenta atunci cind
    era mai greu, ce altceva am putea face decit sa ne uitam
    miserupisto-contemplativ la inca un exemplu de orgoliu
    personal dimbovitean (mai era un nene ce se tinea cu fundul
    lipit de scaun de credea ca l-a prins pe d-zeu de tibie) ?!

  9. Pe undeva, Alex e indreptatit sa spuna ce spune.

    Pe langa mizeriile curente, puterea portocalie mizeaza pe un efect mult mai pervertibil la nivel spiritual: exasperarea si renuntarea la a te mai opune cand vezi ca iesi in strada nu te baga in seama, stai sub zapada – te fac lenes, iesi de sub zapada – esti betiv si stai la birt, incerci sa protestezi – asmut jandarmii pe tine. Te ia cu capul, la un punct.

  10. e bine ca a plecat, ma bucur, sa mearga dracului toti securistii astia !!!macar se curata USL!!!si e bine ca se face rapid!!!

  11. Incerc niste procente. 10% dintre romani sunt ne-securisti, restul probabil ca daca nu sunt securisti propaganisti sau agenti sunt tradatori de duzina. Ma intreb daca portarul de la orice hotel din Romania nu e cumva securist. Ce josnici sunt multi dintre noi?

  12. Miscari securiste ( nu ca ar fi o mare surpriza ), de distrugere a credibilitatii opozitiei! Asa cum PNTcd afost impanat cu securisti si distrus, se urmareste distrugerea PNL, numai ca procentul care l-a avut opozitia in “90 in lupta cu Iliescu s-a mentinut si acum in voturile PNL(vremelnic, cred, in alianta acum cu PSD in fata unui dictator). Noroc si cu Antena 3 si generatia de realizatori pe care o are!

  13. eu tot n-am inteles (woa si a trecut ceva vreme, mai bine de 8 ani) cum ramane cu lupta impotriva comunismului?! din tabloul prezentat rezulta (asa la prima vedere) ca suntem condusi taman de-aia de care bravul carmaci spunea in campanie ca va scapa?!?! (si astia’s la nivel inalt, va dati seama cati astfel de luptatori anticomunisti sunt varati in structurile statului, ca secretari de stat si alte functii de-astea extrem de importante intr-un stat de drept, fara numar)
    o fi mintit el?
    🙂 🙂 🙂 🙂 raspunsul corect este DA – a facut`o si o face in fiecare secunda in care apare pe sticla sa ne spuna de foarte multe ori nimic.
    culmea e ca marinarul inca mai are sustinatori (din randul {poporului} figurant) care spun ca: “el ar vrea, dar nu`l lasa opozitia” – asta e cel mai minunat 🙂 🙂

  14. acum cativa ani marele basescu il facea MAGAR pe melescanu, acum l-a pus in fruntea SIE cine a spus ca politica e curva, nu a gresit deloc.Cat despre ceilalti enumerati mai sus, nici nu mai are sens sa comentez, ontanu se poarta cu angajatiui ca vataful pe mosie, ii injura ca ultimul birjar si fraierii tac, oprea un pupincurist.Sectorul 2 e plin de afisele lui ontanu cu parlamentarii USL care sunt in greva, si care vezi doamne ne costa milioane pe noi, dar cat fura ei nu ne spun.Aseara dupa ce a desconspirat baiatul ala fost angajat la CNAS pt ce s-au cheltuit 190 mil. euroi, pac au blocat site ul, penibili.

  15. Dom’ Ciutacu,
    Tinand cont de topic, propun schimbarea citatului din Cocos cu cel din Geoana “Nu stiu cati mai suntem!”.
    Cred ca se potriveste mult mai bine cu subiectul zilei.

  16. ce-i de mirare??? PD-L nu are nici doctrina, nici cadre competente. s-a vazut cum e cu Igas, Ialomiteanu, Botis, Udrea etc…toti avand o vasta cultura generala si mai ales politica!!!

  17. Văd un şantaj “prietenesc”, mai degrabă, asupra lui Mele. Mai trebuie să defecheze unu’, şi coaliţia se clatină din toate încheieturile. Pardon, defecteze. Dacă va fi să-l sacrifice acum, efectul “bombei” nu poate fi estimat. Aşa că se aşteaptă rezultatele studiului de impact.
    SCÂRBĂ MARE, asta ar fi concluzia!

  18. Sunt surprinsa de fraza de inceput : “Suntem prea puţini oameni de valoare ca să ne certăm între noi” (Dorin Cocoş), recunosc ca mi-am tinut plombele sa nu-mi zboare.
    Nici nu stiam ca sotul “divei pedeliste” poate vorbi ,poate gandi sau poate reproduce ceva ce a auzit el demult, paote la gradinita…
    Mi-am amintit frazele pe care le spunea securistul oricarei institutii la care erai repartizat ca tanar absolvent de facultate pana in ’89, securistul/securista care te prelua la intrare zicea asa : “NOI stim totul despre tine….si am dori sa colaborezi cu NOI!!!”
    Cam asa m-am simtit acum cand am citit fraza de mai sus. Intrebarea mea pentru Cocos este aceesi pe care o puneam si securistilor : Cine/care SUNTEM? Care NOI? … NOI “STEFAN CEL MARE”?!…..Cine si Unde “suntem NOI cei DESTEPTI”?!despre care vorbeste “regele gainilor”
    Daca nu se scremea Cocos nici nu stiam unde sunt “valorile” acestei tari.

  19. Ce-i trist? Doar dupa ce vizionam vom sti daca-i tragedie sau comedie, ca piesa-i la premiera. Nici publicul nu-i mai fericit decat figurantii, dar inca nu o stie.

  20. Ce rost mai au alegerile in conditiile in care gastile mafiote din intreg spectrul politic isi impart tara intre ele, inainte de alegeri?

  21. Ne lamentam ca niste babe.
    Oare ce a pierdut USL-ul?
    Nimic, ca doar cei 1,9% obtinut in campania prezidentiala, de catre MELE, prin 2000, sunt tot o frectie.
    Secretul e ca nu a fost si nu este nici un secret. Oamenii se regrupeaza, ca o ramas cam putini, iar caruta portocalie scirtie.
    Ce mare tragedie nationala! Sa vina chivutele si sa boceasca soarta acestei tarisoare.
    Cu citi mai multi plecati , cu atit am mai putini “prieteni” de care sa ne ferim.
    Si nici macar nu e opera lui Base, i s-a cerut si el s-a executat, ca doar nu se pune cu doua servicii de afara.
    Acum poate inteleg ( parerea mea ) cei care cautau acul in carul cu fin, de la postarea lui Vicror cu reevaluarile.
    Uite inca un reevaluat, in marele cird al reevaluatilor.

  22. Daca astia si-ar mai cunoaste radacinile, am putea
    fi indusi in eroare si sa credem ca poate fi un pas, dar cred ca trebuie sa fim mai realisti si sa renuntam la sperantele desarte: ca romanii-s ca salciile-pozitia lor depinde de directia vantului- stie si Basescu.

  23. “reforma statului” scoate la lumina conservele. probabil ca papusarul sef nu se simte prea bine daca-si permite luxul acesta. totusi ultima lovitura a plesnit usl-ul in plex. multe din actiunile ciudate ale unor politicieni sau jurnalisti stau de fapt sub semnul unui ordin primit de la o persoana care a stiut cand sa-l dea. dintre politicieni sunt doi sau trei pe lista din JN. un jurnalist foarte vocal aniti, a devenit subit pro …din anti basist, ultra basist…

  24. Cu acesta numire la securistii externi, incep sa am certitudinea ca Elwis a fost singurul cu adevarat civil care a fost sef pe acolo – nici n-a rezistat prea mult

    Vespasian.

  25. In legatura cu acest subiect, d-nul Niels Schnecker, un om haios de felul lui, e prea condescendent fata de basecu folosind sintagma “presedintele meu”. Sincer, nu as mai dori sa-l aud apelandu-l astfel. Unui individ care foloseste mape profesionale, santajul si alte chestii securistice nu cred ca are rost sa i te adresezi , nici macar in gluma, cu acest fel de exprimare.Îi cauţionezi intr-o oarecare masura faptele…

  26. ….Si cati vor fi mai asteptand in block-start-uri un semn dela marele om pentru a fi „descoperiti”,sau recompensati in acest mod…

  27. Singurele ziceri adevarate ale lui Melescanu si Basescu erau atunci cand se acuzau reciproc….,,securistule,,…,,ba tu securistule,,. Gloabele securiste strang randurile au inceput sa le tremure izmenele. Si mai sunt imbecili care numesc circul din ’89 revolutie circul ala care s-a terminat la fix ca sa sarbatoreasca tot romanul revelionul.

  28. Daca portocalii akm in prag de colaps sunt in stare sa mai racoleze traseisti inseamna ca promisiunile sunt imense…

  29. @ex: ar fi culmea sa ma apuca sa-i cer lu’ Niels sa-si schimbe formula consacrata 🙂
    @Vespasian: d-aia nici n-a rezistat. l-a rejectat sistemul

  30. Melescanu are aproape 71 de ani. In fruntea SIE un astfel de bosorog caruia i se scurg vanturile fara sa aiba habar, este si catastrofic dar si ilegal. El ar trebui sa fie la pensie de aproape 6 ani. Va fi la fel de legal ca sef al SIE pe cat este MRUngureanu ca prim ministru. Daca basescu a recurs la acest batran, pe duca , inseamna ca basescu este pe terminate. M-as fi speriat daca l-ar fi numit pe Ponta, iar acesta ar fi acceptat. Numirea lui Melescanu in fruntea SIE, ca si a lui MRUngureanu in fruntea guvernului, ne arata ca basescu este speriat, ca nu mai are resurse fiind nevoit sa recurga la solutii ilegale si disperate si ca foarte curand il vom da jos.

  31. Plecarea lui melescanu nu afecteaza pnl,multi chiar cred ca se asteptau la asta.Din prea multa diplomatie a uitat partidul in care se afla!Se stie ca…cum suna clopotelu’basica,cum ii aliniaza.Se vede treaba ca,nu iesi la pensie odata intrat in structura securitatii.Daca “afacerile” o cer,la datorie cu… senilitate!Recomandarea,tot cu procesu’verbal?!Curat murdar!

  32. @Victor, hehe ,lasand gluma la o parte, ce observam cu totii, ca tot se apropie ziua lor, e faptul ca maghiarii detin 25% din guvernul Romaniei, desi au pondere in populatie de 6,5%, dupa ultimul recensamant.ca tot am vrut sa te intreb, cand vei invita un reprezentant maghiar la “Vorbe grele”?

    o zi buna !

  33. Victore,
    Tot ce se intampla in tara asta in fiecare zi,in orice domeniu de activitate,ma face sa ma intreb si sa ma ingrozesc in acelasi timp:
    NATIUNEA ASTA ESTE NORMALA CU CAPUL???? NE-AM TAMPIT CU TOTII??? CINE SUNT TAMPITII MAI MARI,CEI CARE ISI BAT JOC DE NOI SAU NOI CA II LASAM S-O FACA SI NU II OPRIM ODATA???
    Daca ai un raspuns,da-l te rog sa incerc si eu sa mai pricep ceva!

  34. A facut rahatul praf domn Presedinte ca l-a pus pe impaiat la timpan sef….gata a spart USL-ul,a rupt la urne….

    Are noroc ca inca nu trag baietii astia in cadenta,dar se va rezolva cand se apropie bataia oficiala.

    Strict despre numire,ar fi un semn de ingrijorare pe voturile diasporei,ca in rest ne-am obisnuit cu resapati,reciclati si mici machiaverlacuri sa rupa din frontul opozitiei.

    Cred ca o va lua in brate tura asta.

  35. O mica completare:
    Alternativa la “DEMOCRATIA” asta romaneasca mi se pare un azil politic in Correa de Nord!! Macar acolo stii un lucru: DEMENTA SI TAMPENIA sunt la rang de lege si a devenit un mod de viata fara o alta varianta disponibila!!

  36. Am vazut o emisiune pe la A3 acum cativa ani (cred ca era Q&A)in care Ungureanu vorbea despre oamenii din SIE si spunea, printre altele, ca odata ce intri in serviciu nu mai iesi. Adica tu te daruiesti total si serviciul are grija de tine toata viata. Cum s-ar spune si la 70 ani, daca-i ordin, cu placere!
    Asa ca poate Mele nu ar trebui judecat asa de aspru. Omul nu avea de ales, are si el familie si inca niste ani de trait. Ce-i catastrofal este ca astfel de oameni bantuie prin politica si viata publica din Romania, cand locul lor este in cu totul alta parte.

  37. 😆
    Superb … , absolut superb afisul … , inteligent si subtil ! 😛 (pt. cine intelege PENIBILITATEA prestatiei basesciene – chiar daca , de unii , infantil omagiata ca fiind “smechereasca” 😯 ).

  38. Nimic nou intr-o tara plina de lichele, de lepre sau soareci intorsi cu cheia. Iar mie-mi plac foarte mult “diplomatii” de genul asta… In aceeasi ordine de idei, de cate ori poporul asta a intors armele, la propriu?!

  39. O multime de functii ocupate de indivizi proveniti din PSD si PNL. Dar unde sunt pedeleii? Ei nu sunt competenti? Ba da. Sunt plini de competenta la fabricile de bani pentru partid si buzunarul propriu.

  40. Cacanarii de la putere, dupa ce si-au burdusit buzunarele cu bani, au votat “Legea lustratiei”….

    Putem sa intram in “moralitate” incepand de maine…

  41. Ca Romania e condusa de fostii securisti, comunisti sau familiile acestora, ata nu mai este un sectret demult. Noutatea e ca disperarea lui Basescu face ca unii securisti acoperiti sa fie deconspirati. Melescanu nu a fost numit, el doar a executat un ordin. Dar adevarata stiire e ca opozitia are o mare problema: faptul ca Basescu are oameni infiltrati in partidele lor! Acum poate ne explicam de ce Basescu e tot timpul cu o mutare in fata opozitiei, pentru ca el stie toate planurile si pasii celor din USL. Facand o paralela, e usor sa joci poker cand stii tot timpul ce carti are adversarul in mana. Asa ca marea problema a USL in momentul de fata sunt cartitele!!!
    P.S. Suna un pic a teoria conspiratiei, ar eu chiar ma intreb daca nu cumva la alegerile prezidentiale Geoana nu a executat si elniste ordine, el primind mutarile pierzatoare in plic.De exemplu ma gandesc ca Geoana a facut vizita la Vantu fie ca asaafost ordinul, fie ca e dobitoc(nu e insulta, dar am auzit si eu definitia din Dex citata de Mircea Badea). In sprijinul acestei teorii imi mai aduc aminte ca Basescu s-amai intalnit cu Vantu in ceva parcare pentru planuri electorale….).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.