Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Execuţia lui Gâdea nu tratează cancerul

Execuţia lui Gâdea nu tratează cancerul

CNA a fost la un pas să suspende, deocamdată pentru 10 minute, emisia Antenei 3. A ieşit balotaj. Se reia votul joi. Când, probabil, vor vota şi cei doi noi membri, amândoi ai puterii. Stăm strâmb şi judecăm. Nu ştiu dacă drept, subiectiv sigur.

În sistemul sanitar e situaţie de forţă majoră. Lipsesc aproape toate citostaticele. Statul nu mai are nici furnizor de morfină pentru bolnavii de cancer. Legea-l obligă imperativ să le-o furnizeze. Împreună cu citostaticelele, că aşa scrie-n Monitorul Oficial. În secolul XXI, oamenii se tăvălesc în chinuri, la propriu. Unii chiar mor. Nimeni nu răspunde. Oficialilor guvernamentali li se rupe. Doar popii şi îmbălsămătorii au mai mult de muncă. E politică de dreapta, o dreaptă chiar extremă. Blestematul de sistem colectează de la vii câteva miliarde de euro anual şi niciodată n-are bani pentru ei. Propaganda portocalie nu suflă un cuvânt.

Gâdea face emisiune pe tema asta. Dincolo de raţiunile sociale, e megasubiect. Victimele exterminării îşi strigă-n studio durerea. Publicul se revoltă. Gâdea fierbe. De piatră să fii şi tot te ia capul. Sună Duţă, şeful CNAS şi responsabilul legal. E lejer, sfidător, arogant. Are toate explicaţiile la el. Şi cinismul să le ofere. Devine insinuant şi, culmea, ofensiv. Dă de înţeles că realizatorul e lobby-st pentru o firmă de medicamente. Provoacă deliberat. Şi obţine reacţia pe care o aştepta. Gâdea ia foc justificat. Îl face pe Duţă, după ce pune un prevetiv dacă înainte de repetarea insinuării, dobitoc şi nesimţit. Publicul din platou erupe-n aplauze spontane.

http://www.youtube.com/watch?v=ylNHiNxAqz8

Propagandiştii portocalii se activează imediat la semnal. Geme Internetul de indignare în crucea nopţii. Curg reclamaţiile pe persoană fizică la CNA. Banii publici fac minuni. Subiectul de dezbatere publică a fost deturnat. Nu mai contează că bolnavii de cancer se zvârcolesc, nici că se moare-s spitalele bucureştene ca-n Mogadiscio. Gâdea e un impertinent. L-a pus mogulul să se ia de Duţă. Vorbeşte urât cu invitaţii. Are ceva cu reforma statului. Diversiunea portocalie a reuşit!

Garda pretoriană a Băsescului umple televizoarele, face ca toate visele rele, convoacă din plapumi plenul CNA. Zăngăne geamurile de vuietul fascistoid al indignării comandate. Neascultătorul trebuie musai pedepsit. Arză-l-ar focul pe maţe de neoprotestant! Dacă nu i-a plăcut să se vândă şi nici nu se sperie de ameninţări, aşa-i trebuie, îl facem răspopit şi-l scoatem în afara legii. Onisei propune suspendarea emisiei postului. Libărcile portocalii îl susţin. Iese greu meci egal. Decizia se amână. Votul se va relua. După ce se va completa plenul CNA. Cu doi oameni de la putere, să fie bine, ca să nu fie rău, vorba regelui nostru Gică Hagi…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

132 thoughts on “Execuţia lui Gâdea nu tratează cancerul

  1. Ce ar trebui sa pateasca Basescu pentru ca a jignit atata lume facand-o ” tiganca imputita ” , ” gaozar ” ” aseaza-te pe masa sa-ti arat cum se face ” , cand a dat un cap in gura , cand l-a facut TRADATOR pe Rege , handicapati si asistati pe pensionari si copii ,genocidul care nu se mai termina , etc , etc ……
    Oare ce ar putea sa pateasca jegul asta ?
    Eu zic sa-l ”suspendam” la Targoviste !…

  2. @korbul
    Din pacate unii dintre cei care au probleme au cancer, pe cind actuala guvernare basesciana (nu cea de fatada, astia de acum sint doar marionete) sint cancerul, la propriu de prea multi ani.
    In legatura cu emisiunea lui Gadea, pe care am vazut-o inregistrata, mi se pare ca a fost prea blind cu primata de la casa de sanatate care era o “victima” a santajului unui producator de medicamente. Interesant in ultimi 8 ani de dinastie basista este modul arogant dispretuitor al guvernatilor fata de natia romana, iar atunci cind sint prinsi cu minciuni evidente devin instantaneu indiganti si pozeaza in imaculati sau comunicatori inabili.

  3. Imi pare rau dar eu nu cred ca Basescu vrea sa inchida A3. Nu mi se pare ca el incearca, dar i se opun oameni din interiorul CNA. Daca ar vrea, ar inchide A3 si gata. Nu ar fi 4-4 scorul votului. Ar fi 8-0 direct! Fara comentarii. Problema este ca el nu vrea. Spun problema, pentru ca eu chiar mi-as dori s-o inchida. Dar n-o face pentru ca stie ce inseamna asta pentru el – sfarsitul politic. Asa ca nu-l inteleg pe Gadea sau pe Badea care comenteaza ipoteza conform careia Basescu si PDL-ul isi doresc muuuult de tot sa-i inchida, dar deocamdata a fost 4-4 si se spera la 6-4 dupa ce mai vin 2 membri numiti de PDL. Nu cred ca-i Basescu atat de inapt incat sa-si doreasca sincer inchiderea A3, dar, ce sa vezi, toata putilinta lui sta in 4 membri CNA. Pffff!!!

  4. Astia insista sa-i luam de gat , la propriu, intr-o buna si sfanta zi. Zgura si criblura ma-mii lor de nazisti.

  5. @Gabriel Cristea: permit cui vreau eu! iar tu, daca mai vrei sa postezi vreodata aici, te abtii pe vecie de la categorisiri!
    @Cãtãlin Ionescu: tu ai inceput sa provoci cam des. iar rabdarea mea se apropie de punctul-limita

  6. Mihai Gadea l-a facut dobitoc si nesimtit pe Duta pentru ca este si merita facut in toate felurile

  7. @Victor Ciutacu:

    Nu am incercat deloc sa provoc. Doar mi-am spus parerea. Imi cer sincer scuze daca am deranjat sau daca am fost inteles gresit.

    A1 a avut emisia intrerupta pentru 10 minute pentru greseala pe care a facut-o Capatos neblurand posteriorul si tinand filmuletul in bucla 2 ore. Deci oarecum intemeiata sanctiunea.
    In cazun in care A3 ar avea emisia intrerupta 10 min sau pe termen nelimitat, ar fi clar ca gestul CNA este unul abuziv. Gadea a folosit “daca” la inceputul frazei, iar interlocutorul sau prin telefon este din punctul meu de vedere intruchiparea raului absolut. Cred ca Duta poate fi comparat lejer, fara sa iesim in decor, cu Dr.Mengele.
    Asa ca spre deosebire de sanciunea perfect legitima si statutara luata impotriva A1, cea care ar putea fi eventual luata impotriva A3 ar fi indubitabil o comanda politica.
    Asta e si motivul pentru care speranta mea sincera este ca lucrul asta sa se intample. 10 minute, o zi, o saptamana fara A3 ar insemna revolta 100%. Iar Basescu stie asta si de-aia nu o face. Nu pentru ca nu poate. Ar fi si culmea sa considere cineva ca Basescu dirijeaza toate serviciile secrete, tot ce inseamna putere in Romania, inclusiv Curte Constitutionala, dar nu poate influenta votul a 4 insi din CNA. Ce naiba?!… Omu’ nu vrea, pentru ca nu-i prost. Stie ca daca A3 e inchisa, el e pe derdelus instantaneu.

    Daca insa, pentru anumiti oameni care ca si mine isi spun parerea pe acest blog si pe care nu doresc sa-i jignesc asa cum au facut ei cu mine, este necesar un desen tehnic plus o histograma 3D pentru a putea intelege ceea ce am vrut eu sa spun, atunci imi cer scuze pentru faptul ca-mi lipseste talentul la scris al lui Ion Creanga. Am incercat si eu sa spun ce cred, fara sa supar pe nimeni si traind cu speranta ca diversitatea opiniilor nu este inca in afara legii.

    Spre exemplu, mie nu mi se pare productiv strigatul in cor pe care-l fac majoritatea comentatorilor de aici: “Nenorocitilor, sa nu cumva sa opriti emisia A3!”, dar nici nu incep sa-i jignesc pe cei care au opinia asta. Pur si simplu nu cred asta pentru ca nu cred ca daca eu spun sloganul asta inseamna ca ei asa vor face. Sunt convins ca nu-i intereseaza absolut deloc lamentarile. Altfel ar fi facut pe dracu-n patru sa aduca morfina bolnavilor. Empatia pentru ei este un fel de fata morgana.
    Din contra. Eu cred ca-i mai bine sa mergem la rupere. Eu ii indemn sa va opreasca. Ba chiar ii provoc. Ia sa vedem, au curaj s-o faca?! Niciodata nu mi-a placut in poker sa dau sec cand un cacialmist a plusat enorm. Ori dau peste, ori m-arunc. Da-i naibii! Capu’ meu sau al lor. S-a ajuns in stadiul in care nu mai exista jumatati de masura. Ei lasa bolnavi fara morfina si alte medicamente, iar eu sa-i injur ca-s nenorociti? Nu! Eu vreau sa-i vad facand si mai rau, pentru ca poate asa ii vad starnind o scanteie si mai mare decat in cazul Arafat si-si dau singuri foc la valiza. Iar “si mai raul” asta e reprezentat momentan de ura lor fata de voi – A3. Cand se va materializa ura asta printr-o intrerupere a emisiei, atunci va fi iar lumea-n strada. De-aia n-are curaj Basescu s-o faca. Trambita noastra sunteti voi, iar spatele vostru suntem noi.
    Poate acum am fost mai citetz.

  8. Catalin Ionescu-îmi cer scuze pt limbajul folosit.Îți spun insa(in mod civilizat) ca dacă Băsescu ar putea ar închide atât A3 cât si întreg trustul Intact.Știm cu toții ca obsesia președintelui sunt televiziunile si cum A3 a ramas( bă mai mult si/a asumat poziția ) anti Băsescu nu face mai decât sa-mi întărească demonstratia.

  9. on topic:
    din categoria intelepciune populara: “cainele moare de drumul lung…”:
    pana la urma cine este acest CNA care se simte dator sa reglementeze audiovizualul? cine i-a imputernicit pe onor “purtatori de grija altora” sa fie hingherii televiziunilor? au cumva suportul a macar 51% din populatie? nu-mi amintesc sa ma fi intrebat cineva daca sunt de acord cu existenta, rolul, funtiile, componenta CNA-ului… dupa cum nici nu-mi amintesc sa fi fost de acord cu legea audiovizualului… probabil 99% din telespectatori au telecomada la indemana… sa o foloseasca FIECARE dupa cum crede de cuviinta… n-am nevoie de nici un “neica nimeni” care sa-mi spuna la ce pot si la ce nu pot sa ma uit!!! sa faca bine stimabilii sa-si faca ordine pentru ei, eventual acasa pentru familiile lor…!!!

    (slighty) off topic: desi aparent, din punct de vedere uman(itar), subiectul bolnavilor de cancer pare a fi problema de prim plan, aceasta este totusi (si din nefericire) doar una dintre extrem de multele nenorociri generate de gresita (sub)intelegere si aplicare a notiunii de “democratie” in Romania (si/dar nu numai)… la modul general: TOATE (majusculele nu sunt intamplatoare) relele din Romania (si nu numai) isi au originea in perceptia defectuoasa pe care o au atat cei care “conduc” cat, mai ales, cei “condusi” cu privire la rolul “guvernarii” in functionarea si conducerea societatii… desi din motive foarte diferite, aparent nici unii si nici ceilalti nu constientizeaza esentialul: cei aflati (vremelnic) la conducere exercita “puterea” IN NUMELE, INTERESUL SI PENTRU BUNASTAREA CELOR GUVERNATI adica a TUTUROR cetatenilor!!! in acest sens, simplificand si poate trivializand putin abordarea sa luam un exemplu concret: rezultatul oricarui eventual referendum popular pe tema legii care a produs inchiderea spitalelor ar fi fost categoric si evident “impotriva” cu o coplesitoare majoritate… deci macar 51% (ca sa nu spun 99%) din cetateni nu sunt de acord cu aceasta lege… si totusi legea a fost aplicata si produce efecte… acesta este un nonsens intr-un sistem real democratic… iar multe (ca sa nu spun majoritatea) din legile care ne guverneaza ar beneficia de aceeasi, aproape nula, sustinere populara… cu alte cuvinte atat legile cat si cei care le initiaza / promoveaza / dezbat / promulga / aplica nu au legitimitate… si in aceste conditii de ce (sa) ne lasam guvernati???

  10. E un dialog intre Polonius si Hamlet:
    “Polonius: What do you read, my lord?
    Hamlet: Words, words, words. “, dialog
    ce apare si in “Balul de sîmbata seara”
    din 1968 cu Sebastian Papaiani.
    Citind multe lucruri scrise mai sus,
    asta vad: vorbe, vorbe, vorbe…

  11. @Gabriel Cristea:

    Iti accept scuzele. Stai linistit ca stiu cum e. Nu s-a daramat biblioteca plus pianul pe mine si acum ma dau enciclopedic. Si eu ma mai pierd cu firea si regret apoi limbajul.

    In legatura cu subiectul insa, putem fi de acord ca nu suntem de acord.
    Basescu poate oricand sa inchida A3. Are insa, din punctul meu de vedere doua motive mari si late pentru care n-o face:
    1) Reactia publica;
    2) Afilierea CNN.
    In legatura cu 1), a vazut si el foarte clar ce a insemnat cazul Arafat, iar chestia aia n-a fost nici pe departe ce-ar putea sa insemne inchiderea A3. Pana si OTV cand a fost inchis acum multi ani, chiar daca era un jeg de televiziune, tot a creat un oarecare val de uluire, dapai A3 acum. Ar fi haos si pe audio-vizual si pe net si in strada si in plan international.
    In legatura cu 2), tu de ce crezi ca A3 s-a afiliat CNN? Ca nu mai poate A3 de CNN sau CNN de A3? Sau ca n-a mai vazut lumea televizune precum A3 incat s-au ingramadit la usa Intact stand la coada ca sa-i coopteze intr-o afiliere? E clar ca A3 este o televiziune buna de stiri, plina de profesionisti, la ora asta e cea mai buna din Romania. Dar asa era si acum 1 an, si acum 3 si acum 5. Ar fi putut oricand sa se afilieze dar s-au afiliat abia acu’ la CNN ca sa aiba un oarecare spate in legatura cu ce se poate intampla in tara. Adica s-a mers pe ideea ca daca ne opreste ala intr-o zi cu soare, ca asa i se scoala lui intr-o dimineata, macar vuieste tot mapamondu’ ca o televiziune afiliata CNN a fost inchisa in Europa de Est.
    Astea-s motivele concrete, din punctul meu de vedere. Nu ca nu poate. De putut poate doar cu un simplu telefon, ca doar nu sta el in votul a 4 giurubetzi de la CNA. Dar nu vrea. Are o jena. 🙂

  12. @Gabriel Cristea: Basescu NU vrea sa inchida trustul Intact pentru simplul motiv ca daca nu ar mai exista acest trust nu ar mai putea poza in victima ‘mogulilor’. Basescu are nevoie de Antena 3 oricat de agresivi ar fi jurnalistii acestui post.

  13. Eu zic sa inchida antena 3 cand lucrurile vor fi bune pentru toti cand nu mai murim in chinuri groaznice, cand nu vom mai muri de foame, cand vom imprumuta alte tari, cand toata lumea va fi vesela, pentru ca atunci stim ca treaba lor s-a terminat. pana atunci ce ar fi sa isi dea basescu demisia.

  14. Asta ar fi ultima lor greseala domnule Ciutacu,de a inchide A3,nici macar pentru 10 min,la ce audienta are romanii vor fi in strada.

  15. Catalin Ionescu-hai sa reamintim:când s-au tăiat salarii si pensii cati oameni au ieșit in strada?maxim50.000- si ce au reușit?nimic-tu crezi ca dacă se închide A3vor ieși in strada mai mult de 50.000?Eu nu cred.

  16. La firma la care lucrez aveam ca si “beneficii” posibilitatea de a face gratuit la niste cabinete medicale (avea firma nush ce deal cu respectivele cabinete) – > din ianuarie 2012 am fost informati ca statul considera acele beneficii ca si venit la care eu trebuie sa platesc impozit si CAS – > adica eu aveam posibilitatea in cazul in care aveam nevoie de niste analize sa ma duc acolo sau nu, iar statul vede asta ca venit la care vrea sa imi ia impozit si asig de sanatate. Nu de mult a fost tatal meu in spital cu o problema la o ureche – a trebuit sa ii cumpar pina si ser fiziologic! unde pana mea sunt gramezile alea de bani pe care le dau la CAS??

  17. aaa… si sa nu uit:
    daca eu m-as afla in locul, pozitia sau situatia unuia din cei multi care, de sus pana jos, pot fi considerati responsabili de starea de fapt din sistemul de sanatate, sincer nu as putea sa dorm prea linistit… lasand la o parte banalitati de genul “constiinta” – notiune fara semnificatie pentru multte din jigodiile care stabilesc unde si cum sunt cheltuiti banii nostri – as avea un motiv serios de meditatie la gandul ca cineva m-ar putea considera pe mine personal responsabil… si mi-ar cere socoteala… de exemplu cineva care tocmai a fost diagnosticat “incurabil” si a aflat ca mai are 2 luni de trait respectiv nu mare lucru de pierdut…

  18. Sunt uluit de lipsa de bun simt a celor din “garda pretoriana”!!!

  19. @Korbule-nu ma supara ca e portocaliu sau de la tara(eu-s de unde se agata harta-n cui).Ma supara ciocoismul asta-auzi are femeie in casa(ca si actorul ala,Calofir care se plingea la tv ca e greu,dar femeii din casa nu-i putea spune doamna),el se uita pe Discovery HD.Iti dai seama,HD nu asa.Femeia aia in timp ce robotea,asculta si ea pe A3.Si covrig era deranjat,acelasi tip de dispret al astora cu cite trei mastere la privat fata de oamenii simpli!Da-i ba in plm!

  20. Gata, acum stiu cine este de vina pentru criza mondiala si pentru toate bolile din lume! Gadea, frate!
    Sa-l belim ca ne va fi mai bine.

  21. Fara sa vreau , am prins putin dintr-o emisiune de la Realitatea : te-apuca greata si lehamitea cand vezi cum indivizii aia se indignau cu o ipocrizie libidinoasa , de asa-zisa agresivitate si lipsa de sinceritate (Ooooo , Doamneeee , cum de “nu se pravale Cerul pe ei ???!!!) a Antenei 3 , murind de grija asa-ziselor amenintari la adresa unora din CNA. Dar , CULMEA NESIMTIRII si a TICALOSIEI , nesufland nici un cuvant DE GENOCIDUL PE CARE-L FACE ACTUALA PUTERE cu bolnavii din spitale si , de fapt , cu intreaga populatie !!! 😡 👿

    Si apropo de genocid… , pe ministrul sanatatii si pe seful CNAS -pt. situatia din spitale , farmacii si intreg sistemul de sanatate , respectiv pe ministrul administratiei si internelor si pe prefectii respectivi – pt. mortii , ranitii si sinistratii de la inzapeziri – , NU POT FI ACUZATI DE GENOCID ? 🙄
    Pt. ca , din cate imi amintesc , in rechizitoriul din procesul lui Ceausescu , acesta a fost ACUZAT DE GENOCID in primul rand PT. MORTII DIN SPITALE , de pe “santierele patriei” (acum avem “drumurile mortii”) , si din infometarea si infrigurarea populatiei , FAPTE CARE SE REGASESC INTEGRAL IN ABUZURILE ACTUALEI PUTERI !
    Si pt. genocid , in mod exceptional , nu poate fi acceptata condamnarea la moarte sau , eventual , INCHISOARE PE VIATA FARA DREPT DE RECURS SAU ELIBERARE CONDITIONATA …? 😈
    Ar merita punctate si aceste aspecte ale faptelor Puterii .

    PS: avand in vedere ca inca exista destule lichele si imbecili in aceasta natie , nu crezi Victore , ca ar fi interesant ca , fara avertisment , Antena 3 sa devina pt. o saptamana un post pro-basist , mai ceva ca B1 , dar fara ironii sau exagerari vizibile , ci chiar de un “pupincurism veritabil” , laudand realizarile Puterii , denigrand populatia care “nu e in stare sa se ridice la inaltimea standardelor de viata pe care i le-a creat actuala Putere” , aratand DOAR lucruri POZITIVE din tara , chiar si acolo unde nu sunt , etc.
    As vrea sa vad cum va reactiona populatia cand , PE ORICE CANAL AR INTOARCE , AR GASI “MULTUMIRI DIN INIMA PARTIDULUI” ! 😈
    Ah , cat mi-as dori sa-i vad pe romani , macar o saptamana , cu stiri NUMAI DESPRE BINEFACERILE OBTINUTE , despre SOLIDARITATEA GUVERNANTILOR , de UTILITATEA SACRIFICIILOR si de MARETUL NIVEL DE TRAI CARE VA URMA in urmatorii ani …!!! 😉
    Eu zic ca ar merita un asemenea experiment ,dar obligatoriu intr-un mod foarte serios si FARA NICI UN AVERTISMENT prelabil.

  22. CNA amână decizia in cazul emisiunii -celebrei emisiuni- Sinteză zilei.Situatia după părerea mea este simpla:este limpede ca Mihai Gadea rosteste celebrele cuvinte-dacă Mihai a greșit si a încălcat legea sa răspundă.Dar cum bine remarca Victor Ciutacu execuție publica a “inculpatului”Gadea ce ar schimba-care ar fi finalitatea practica?Ar vindeca cancerul,peste noapte suferinta oamenilor ar fi curmata,de maine sunt medicamente care sa-i ajute pe oamenii aflați in agonie?Evident ca nu.Dar eu mai pun o pb:îl întreabă cineva de sănătate pe domnul Duta?Când pui in pericol vietile a 500000 de oameni nu raspunzi in nici un fel?Domnul Duta se încadrează (cel putin) la negijenta in serviciu-art 249 cp.Tatal meu a murit sub ochii mei la 40 de ani rapid de cancer -ASA ca știu prin ce trec bolnavii.Dacă Gadea a greșit sa plătească dar sa fim la fel de fermi si deontologi si in cazul Dl Duta si sa răspundă si el.Nu e corect sa începem cu fapta mai gravă-adică cu Duta?

  23. DL.CIUTACU SI DL.GADEA MULTUMIM DIN SUFLET CA SANTETI ALATURI DE POPOR!!Nu l-ati facut dvs DOBITOC pe acel DUTA..scuze..dar asa s-a nascut.Deci in concluzie; mama lui a fost prima!!!

  24. Sincer,nu am avut puterea sa urmaresc emisiunea in care oamenii isi spuneau durerea si disperarea. Habar n-am daca e lasitate sau, pur si simplu, neputinta…. Clar imi este insa, un singur lucru; daca jegurile asta se vor atinge de voi, ce a fost atunci cand l-au dat afara pe Arafat,va fi nimic in comparatie cu ce va fi daca Antena 3 nu va emite macar o singura zi.
    Respect !

  25. Nene Victore, tu stii ca eu nu il suport pe Gadea. La faza asta putea sa il si scuipe pe duta si tot era prea putin. Un om ca ala care n-are notiunea de urgenta si lucreaza la stat e extrem de grav. Pe urgenta nu o produci, nu o negociezi, o rezolvi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.