Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Interviu-confesiune cu omul Dan Puric

Interviu-confesiune cu omul Dan Puric

Pentru mine, principiul monarhic e continuarea principiului voievodal. Principiul voievodal este ierahie. Aveţi mamă. Să vă trăiască şi să vă bucuraţi de ea! Mama mea a murit. Niciodată un copil nu creşte îndeajuns de mare încât să nu-i poată spune mamei “mamă”. E o ierarhie naturală. Un conducător nu se alege, se impune. Probabil că din masa aia de ţărani s-a impus o valoare, pe care au luat-o şi au recunoscut-o. La noi, ăştia sunt aleşi. De regulă, nea Fane, 5 ani, ne sufocă viaţa. Şi el ţine cu un partid, nu ţine cu neamul. Doi la mână, gena de tip german şi cu gena boierească au reuşi să scoată ţara asta. Segmentele de libertate în care ne-am putut dezvolta au fost sub ei. Restul, sub tancuri, sub sovietici şi sub improvizaţia asta criminală pe care dumneavostră trebuie s-o asanaţi, să o fugăriţi, să nu fie chiar excesiv de criminală. Şi ăştia ne pun garou, dom’le. Putem face embolie. Le mai desfaceţi garoul. “Lasă, dom’le, sângele să circule!” Faceţi următoarea chestie. Mâine, toţi cei care sunteţi, după părerea mea, nişte jurnalişti de excepţie ieşiţi din spaţiu. Să vedeţi ce haită cumplită iese aici! Românul nu are societate civilă. Ţineţi loc de aşa ceva. Trebuie să lătraţi. Când vine jigodia în jurul gardului, trebuie să fie nişte oameni care să latre. (interviul integral, inclusiv video, în Jurnalul Naţional)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

32 thoughts on “Interviu-confesiune cu omul Dan Puric

  1. Uauuu , ce-un regal-surpriza ! 🙂
    A fost o desfatare ….
    Multzam fain Victore ! 😛

  2. Domnule Victor,dupa ce Basescu va pierde alegerile si va ajunge sa presupunem Crin Antonescu presedinte,credeti ca toata sleahta asta a lui basescu,va fii pedepsita corespunzator sau vor traii linistiti cu ce au reusit sa fure in timpul asta,unii prbabil continuand sa ocupe posturile actuale.

  3. Care interviu-confesiune, coane Victore?
    Citind titlu, ma aşteptam să îl vad pe Puric, precum un buldog , prins cu dinşii de subiectul în cauză şi să îl scuture de să îi meargă fulgii.
    Când colo ce să vezi, o savoare de discuţie, ca între prieteni.
    Excelent!

  4. Nu stiu daca nu cumva am mai spus-o chiar la tine: apreciez la Dan Puric faptul ca e o constiinta civica intr-o lume preocupata de reusita personala pe diversele ei planuri. Sunt de acord cu multe din spusele lui (chiar si in ce-a spus aici, mi se pare interesanta si plauzibila teoria cu ierarhia naturala – sigur ca e de discutat mai departe cum se transforma aceasta intr-o ierarhie sociala prin tot sistemul de succesiuni care nu tin cont de merite, dar asta e alta poveste).
    Nu sunt insa un mare fan. Mi se pare ca domnul Puric practica un soi de samanatorism care exacerbeaza virtutile unei societati patriarhale, de fapt intrutotul virtuoasa tocmai pentru ca se bazeaza pe ritmurile imperturbabile ale naturii. Eu nu cred ca exista asa ceva. Si nici nu cred ca a existat o lume atat de virtuoasa. Mi se pare (poate gresesc) ca gaseste raspunsuri, RASPUNSUL insusi, intr-o impietrire fericita si netulburata veacuri intregi. E posibil insa sa nu-l inteleg.

  5. Pentru mine, dan puric e fiul doctorului purice care-i trata pe tataie si pe mamaie, la nehoiu, buzau, cand eu eram nepotel venit in vacanta la bunici. In rest, poate ca-s io ciudat, dar e prea genial pt mine, prea stie tot, prea intelege tot, prea are solutii la toate, prea din cale-afara de capabil, din vorbe! Incep sa-l urmaresc fascinat, apoi obosesc si ma plictisesc. Dar, ma rog, e problema mea.

  6. Omu’-Puric e prea subtil pentru mine.
    Apropo, ce faci cind “dai drumul” unui garou ?
    Lasi sa se produca hemoragia si singele sa se
    scurga vesel.
    Am sa vad filmuletele mai tirziu, dar nu stiu
    ce revelatii mi-ar putea produce.

  7. Unii s-ar putea sa nu-l poata accepta pe domnul Puric poate tocmai pentru ca vine si sublineaza si traduce in cuvinte esenta. Tuturor ne-ar face bine o societate axata pe om si pe nevoile lui si nu pe si dorinta de putere. Cine are de auzit, aude, cine are de inteles, intelege,dar cum sa transformi in fapt? Si mai ales cum sa o faci mai repede, si cum sa scapi de conducatorii astia(cu tot cu intelectualitatea lor) avizi de putere, care nu viseaza decat iahturi, posete si vile la St.Tropez? Ca astia sunt azi, si la fel vor fi maine.

  8. Revizualizand toate episoadele cu Puric , partea a 2-a am apreciat-o in mod deosebit ; eu aceasta parte as fi postat-o pe blog . Dar cum … “de gustibus non disputandum …” 🙂

  9. Buna seara d-le Ciutacu,

    Am incalcat regula auto-impusa si va scriu din nou.Iertati-ma!

    Ne-ati daruit un dar extraordinar,la inceput de primavara.Multumesc din suflet-dl Dan Puric imi reimprospateaza dorinta de viata…

    Ati citit cartea”Fii demn!”? Daca ati citit-o e o alta mare bucurie pentru mine.

    Sa va dea Dumnezeu,Dvs. si familiei,o primavara frumoasa!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  10. “Ăştia din clasa politică nu sunt fantomele trecutului, sunt cancerul prezentului.” SUPERB!

  11. Am un copil de 4 ani. Suntem acasa in “concediu”. In momentul interviului era debandada obisnuita, jucarii peste tot, desene la tv, desene pe calculator pe youtube, eu ma uitam/ascultam discutia pe laptop.
    Copilul dupa vreo 5 minute se aseza langa min:
    – “Cine e nenea?”
    – “E un actor si o inima minunata, care ne tine in viata”
    – “Asa?”
    – “Da”
    Si nu sa mai miscat de langa mine pina la sfarsit, dupa care:
    – “numai atat? Mai vreau…”

  12. “Las-o incurcata bine ca e vie.”, “nu ma intereseaza ce culoare are pisica, sa prinda soareci.” Superb…!!!

  13. dan puric, un baiat super. noi romanii, mamaligari… victor, te-am intrebat ce rost are sa proorocesti impotriva astora, care oricum sunt niste mediocritati?! ai zis ca da, dar astia ne decid viata! eu cred ca viata ne-o decide poporul roman totusi, care ii alege pe astia, chiar daca le arati si le spui ca nu trebuie sa faca asta! boala eterna a neamului romanesc este sefia! ca-n armata pe grade, moldoveni si olteni… toate cele bune. bafta victor

  14. Asa cum a spus si dl Puric ca oamenii vin la cabina si ii spun ” MI-ATI FACUT O BUCURIE SUFLETEASCA” tot asa apreciez si eu zi de zi tot ceea ce impartasiti cu noi pe blogul dvs.Va doresc o primavara frumoasa, iar sotiei un LA MULTI ANI de ziua martisorului.Excelenta emisiunea de la sinteza, iar ca un fapt divers Frumos arata PIATA UNIVERSITATII cu afisele lasate, tricolorul, si tot ce a insemnat faptul ca ne am strans acolo( am avut drum pe acolo acum 2 ore).Si ca un fapt divers fara legatura cu ceea ce a-ti scris, aseara am dat pe pro tocmai incepuse emisiunea lor de comedie, si erau doua tipe semidezbracate care se fataiau si una de canta si pe fundal secvente de la inceputul razvratirii noastre in piata, cu jandarmii care ne alergau, sincer m-au apucat dracii, sunt niste nesimtiti.stima

  15. Hai sa zicem ca 20% dintre romani se uita la Antena 3, procent din care jumatate- trei sferturi chiar rezoneaza cu ceea ce se spune si se sustine in emisiunile de analiza si stiri. Din acestia, tot vreo jumatate ar fi dispusi sa-si “juleasca nitzica pielea” la o adica. Pot sa merg mai departe cu rationamentul dihotomic, si ajung pe la un procent de 1% de oameni hotariti sa schimbe ceva. Deci sansa ca societatea romaneasca sa scape de acest cancer e de maximum 1%! Cind un doctor iti da vestea aia cumplita ca esti terminal si ca sansele de a supravietzui mai mult de 6 luni nu sint mai mari de 1% se cheama ca ai cam dat de dracu. Mie unuia in acel moment mi-ar cam pieri cheful de a filozofa despre ierarhie naturală, sefie, alesi sau impusi, etc. Nu prea rezonenz cu mai nimic din ceea ce a afirmat Dan Puric.

  16. Da,e o placere sa-l asculti pe dl.Dan Puric,frumos interviul,imi trebuiau astfel de ganduri.Miezul ne-a lipsit intotdeauna!Am invatat sa traim superficial si pe repede inainte,poate nu din vina noastra,poate ne-am creat scutul,sa nu ne atinga anormalitatea pe care o traim,lasand sa treaca oameni care gandesc,molcom si asezat.Dan Puric gaseste raspunsuri.Cum spuneai,
    trebuie s-o zidim pe Ana,sa putem ridica ceva care sa dainuie!

  17. Superb! Cand doua minti geniale se intalnesc… iata rezultatul. Minunat dl. Ciutacu! Ati realizat un interviu remarcabil cu un “om frumos”, dar, in alta perioada decat in preajma sarbatorilor pascale si a celor de iarna cand toti navalesc la acest om cu un suflet bun, curat, frumos, sincer care aduce multa speranta si lniste sufleteasca. E bine ca omul Dan Puric este bagat in seama si in alta peioada decat ceea amintita mai sus.
    Bravo!

  18. ソリン-In cazul fracturilor deschise,in special,garoului i se da drumul la 15-20 de min. pentru ca exista pericolul necrozarii tesuturilor,apoi se monteaza din nou.Cred ca la asta se referea.

  19. beton Puric. mesaj urgent catre toti Sefii din Romania, daca tot sunt ei foarte buni organizatori, adica ii organizeaza ei pe ceilalti care stiu o meserie, desi ei habar n-au de nimic… poate incep totusi sa se organizeze in primul rand pe ei! bafta victor

  20. @bond-escu: habar n-am, poate s-o fi referit la garotare
    (strangulare); n-am apucat nici acum sa vad filmuletele.

    @purcelix: nu stiu daca 1% din romani; putem face insa alt calcul:
    daca in Piata erau 2000 de oameni in ianuarie, la o populatie
    de aproximativ 2 milioane locuitori avem unu dintr-o mie doritori
    de schimbare. desigur, toate calculele astea-s relative.

  21. Din tot ce am citit despre acest om (de bine sau de rau) in anii astia de cand a ales sa se expuna public pentru un crez, vorbele care suprind cel mai bine si omul si fenomenul mi se par “e o inima minunata, care ne tine in viata” (din comentariul lui bobek de mai sus).
    Doar ca, in moarte clinica fiind, am avea nevoie de mult mai multe inimi pentru a trai din nou.

  22. Eu zic ca ar trebui sa i se puna un garou la creieri lui Traian Basescu si sa i se straga garoul cu mangialac, pana-i trosnesc creierii aia stafida marelui jucator! Sa ii stranga garoul pana ii da sangele pe nas si sa nu il lase! Ca e destept rau acest f mare jucator (de poker).

  23. Da, vreau monarhie, asta pentru ca regele este macar impartial, ales pe viata si sa aiba un rol de mediator, onorific, nu de conducre ca altfel avem un rege la Cotroceni acum! Toti ne laudam ca Romania in perioada interbelica era cea mai tare, da era, si era condusa de Carol, care spre deosebire de astia de acum a facut Biblioteca Nationala din donatie proprie, adica oameni astia dadeau poporului si statului roman nu luau cum iau acum astia ca sa-i imparta intre ei si cum au luat comunistii, de fapt paraca asta de doare cel mai rau ca astia iau mai rau ca si cumunistii!!!

  24. “Trebuie să lătraţi. Când vine jigodia în jurul gardului, trebuie să fie nişte oameni care să latre.”
    Ce s-a intimplat aseara la meciul cu Uruguay a fost comparabil cu ce se intimpla in epoca de aur!Oamenii “latrau”,ca altceva nu mai pot face,si jandarmeria care a devenit parte a sistemului,le-a rupt gura.Si,peste toate astea,colegii de la A1 care au transmis meciul nu filmau si nu comentau ce se intimpla in tribune.Am aflat de abia azi,ca din statiile de amplificare urlau vuvuzele care sa acopere scandarile impotriva conducerii FRF.De frica sa nu se strige si altceva le-a convenit tuturor smenozeala.

  25. e absolut odios sa pui jandarmii sa-i cafteasca
    pe suporteri pentru ca au scandat “la puscarie”
    alora doi; daca scandau “.U.E, ba !” probabil
    ca-i durea in cot.

  26. @ソリン – odios zici?! as zice ca-i penal. dar poate ca cei care au scandat chiar au dreptate – culmea n-au scandat 10-15 (“huligani” cum iar numi mitica dragomir), conform lui gsp au scandat 18k spectatori – oare chiar toti sunt huligani?
    as zice ca este criminala actiunea astora de la bgs sau a jandarmilor – incredibil in zilele noastre s-a ajuns ca sa platesti pentru a primi bataie 🙁 (iote un alt motiv pentru a nu mai merge pe stadion)

    cat despre interviu – e prea tare pentru foarte multi dintre noi – minunat. felicitari victor.

  27. 50bine/50gresit.
    aceeasi “grozavie” oferita gratis de Puric comparind cu germani si americani.
    Nu ne uitam la noi, la ograda noastra deloc, pacatul nostru.

  28. Traim vremuri grele si ele (daca te uiti in istorie) sunt cele care fac istoria. Ve-i ramane in istorie Victor Ciutacu. Oamenii pe care-i ai interlocutori sunt de mare valoare.
    De cate ori va ascult Domnule Dan Puric, simt ca sunt cineva. Nu vreau sa va inteleg… asa cum spun unii (nu-l inteleg!). Important e ca, dupa ce va ascult… ma reconsider. Faceti bine ce faceti asta-i dovada. Claditi, recladiti!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.