Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Scurtă lecţie de istorie: azi, demnitatea

Scurtă lecţie de istorie: azi, demnitatea

1600. Se naşte Charles I, rege al Angliei, decapitat în 1649. Din avantajele monarhiei: regele a murit cu demnitate, fără să acuze sistemul ticăloşit al monarhiei parlamentare, să ţipe că membrii Parlamentului sunt corupţi şi să-i cheme pe toţi ţăranii la referendum în ziua execuţiei.

UPDATE: Marfa aud ca a aparut in premiera aici. Eu am primit-o pe sms…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

161 thoughts on “Scurtă lecţie de istorie: azi, demnitatea

  1. Am si eu o intrebare la care sper sa primesc raspuns. Nu imi place Basescu dar nici Geoana nu prea ma incalzeste. Oare nu ne-ar trebui un pic de continuitate? Macar Basescu si-a rezolvat odraslele, s-a “realizat” omu’ cat de cat. Ce ne face sa credem ca Geoana nu o sa vrea sa se “realizeze” si el macar intr-o masura mai mica decat Basescu?

  2. Korbul,

    Traian Băsescu a luat 40,76% din voturile alegătorilor care s-au prezentat la urne, în judeţul Timiş. El este urmat de Mircea Geoană, cu 22,87% din sufragii, Crin Antonescu, care a obţinut 22,41% din voturi.
    Băsescu a obţinut în Timişoara 36% din sufragii, Crin Antonescu – 29,83%, iar Mircea Geoană – 19,86%.

    De aici:

    http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/rezultatele-finale-ale-votului-din-timis-basescu-a-castigat/cn/news-20091123-11082157

    si aici:

    http://www.romanialibera.ro/editie-Nationala/domeniu-prezidentiale2009.html

    Cum a putut castiga TOATA Transilvania?!?

  3. Votantii lui basecu: “Basescu nu a facut nimic din ce a promis dar sa-i mai dam o sansa”… si au votat! Vox puli, vox dei. Pardon my french!

  4. Georgiana, “continuitate” inseamna sa-i invatam ca pot fura si nu l-i se intampla nimic. Macar sa nu le dam inca un mandat atat putem si noi sa-i pedepsim.

  5. Victore, Basescu nu are cuvantul demnitate in vocabular.
    Comportamentul lui de milog disperat, șmenăriile si șlfarelile ieftine la care recurge in speranta ca va mai fura niste voturi de la fraieri, indica foarte clar situatia in care se afla: aceea de a fi la un pas de tomberonul nemilos al istoriei Romaniei.
    De unde si pana unde se identifica el cu Romanul??? De la vanzarea ALRO unor moguli rusi cumva? Sau de cand a aprobat garantii guvernamentale falimentarei “JAFO” – care apartine tot unor moguli rusi?! Aud???

    De cand a devenit el in masura sa se identifice cu dreapa, si sa dea lectii de liberalism, neavand nici cea mai mica notiune in domeniu?

    In comparatie cu el, odiosul Ceausescu a murit demn, iar intr-o buna zi, va figura in manuale, doar ca o etapa nefasta din istoria noastra.

    Basescu, in schimb, va reprezenta Cincinalul Rusinii Nationale. Si va trai sa simta din plin rusinea, pe propriul lui șoric. (Sper!)

    Bafta Victore! Da-i inainte!

  6. PDL ar putea ataca intelegerea intre Crin Antonescu si Mircea Geoana, prin anumite discursuri , dar nu ma apuc eu acum sa le spun secretul.

  7. Imi pare ca lumea se inchide. Imi pare ca nimic nu mai e ce a fost. Nici macar meciurile nu le mai vad la TV. Nu am acum. Am cablu de la ceilalti. Parca nici motorina nu-mi mai ajunge. Alimentez din ce in ce mai des. Parca cineva a comandat motorului sa consume mai mult.

    Timpul s-a contractat. Am inteles ca acum traim cam 20 de ore reale in cele 24 observate pe ceasul de la mana stanga. Stanga nu mai e stanga. Dreapta s-a mutat in stanga. Sotia imi spune ca petrec mai mult timp la calculator. Nu e adevarat! Aceleasi 3 blogguri si aceleasi 4 cotidiane imi perinda stirile prin fata monitorului. De fapt nici monitorul nu mai e la fel. S-a transformat in laptop.

    Ma transform si eu incet, incet si devin altcineva si totusi acelasi. Toata lumea se schimba. La fel si eu. Numai unul nu.

    Si pentru toate acestea exista Patriciu, Vantu, Hrebenciuc, Iliescu si toata clica de la Grivco. Ba, esti nebun?! Penibil!

  8. Georgiana.. nu uita ca Mircea Geoana este Presedintele Senatului de ceva vreme, daca nu s-a imbogatit acum , nu o sa o faca nici pe viitor.
    Copii lui sunt mici , nu are ce afaceri sa le dea, iar sotia lui are responsabilitatea Crucii Rosii.

  9. Pentru ca tot vorbim de demnitate, i-auzi neamule ce ii debiteaza vidul dureros din capul lui Gregoar Ecrivain:
    “Mulţumim, Salman Rushdie! Cunoscându-vă de aproape, am înţeles de ce nu avem noi niciun scriitor de talia dumneavoastră.” Hai sa moara ma-ta Gregoar ca asa este, daca o zici pe asta chiar te cred. Si unde mai pui ca Salman a mancat prajitura, banana si a baut apa in redactia Adevarul, sunt extaziat..
    Ezista o esplicatie: pupincureala lui Gregoar este nesatisfacuta si simte nevoia variatiunii pe aceeasi tema. Gregoar te astept sa treci si pe la mine…..macar sa o faci ca lumea.

  10. Este o replica in Filantropica cand personajul interpretat de M Diaconu merge la personajul interpretat de G. Dinica dumnezeu sa il odihneasca in pace, el voia niste bani dar nu voia sa faca ce-i spunea G. Dinica spunand ca este sub demnitatea lui umana ce ii cerea sa faca iar G. Dinica ii da replica “La conditia dumitale iti permiti sa ai demnitae?” Cam asa se rezuma si cu poporul nostru drag. Ia da-i unui om simplu de la tara un Kil de faina si un litru de ulei si sa vezi ca iti voteaza cu cine vrei tu, si partidele politice stiu asta. S-a demostrat ca la tara sunt mai multi votanti si in principiu mai usor de prostit lumea.

  11. cel mai mare defect al “democratiei” (wtf is that anyway) este ca toti prostii si retardatii au drept de vot. as dori sa se ajunga cat mai repede la anarhia de care vorbeai in urma cu ceva vreme la sinteza zilei.

    “si tot ce-i ne-nţeles
    se schimbă-n ne-nţelesuri şi mai mari
    sub ochii mei-
    căci eu iubesc
    şi flori şi ochi şi buze şi morminte”
    crin base fi-sa Romania.
    metaforele sunt cat se poate de interpretabile.
    felicitari domnule ciutacu, nu credeam ca o sa ma faca vreodata cineva sa votez cu basescu.
    va urez un turism ecumenic placut!

  12. Off-topic, cu scuzele de rigoare, domnu’ Ciutacu…
    Surprize, surprize… Ia ghiciti ce scrie Evenimentul Zilei in nr. de miercuri, 25 noiembrie:
    “Patru luni ca să-i restructureze pe bugetari, apoi îl terminăm”; “La împărţeala ministerelor, Justiţia a fost adjudecată de PSD pentru Victor Ponta. Ministerul Afacerilor Externe va rămâne tot la PSD, dar nu pentru Cristian Diaconescu, ci a fost rezervat lui Titus Corlăţean. “Cristi a fost trădător”, ar fi fost argumentul baronilor social-democraţi de a-l scoate pe Diaconescu din cărţi.” ; “Au renunţat până şi Dan Nica şi Liviu Dragnea, care între timp îşi făcuseră fiecare propriul său guvern, dar şi Ion Bazac, care ţinea în buzunar nominalizarea lui Geoană.”; “După instalarea la Cotroceni, una dintre primele măsuri ale preşedintelui Geoană, susţin surse din partid, va fi schimbarea procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi.”
    Exista dua posibilitati: ori ziaristii in cauza au multa imaginatie, ori pe la PSD unii nu-si tin gura… Ori, pacatele mele, le-a montat Nuti microfoane?:)))

  13. Ei na-ti-o acuma. Basescu si Charles I ! Desi… Boc si Printul Charles (mda), Udrea si Camilla (intr-un fel), Vadim Tudor si Printul Philip (astia chiar seamana, si la vederi, si umor). Ne potrivim, sa stii.

  14. bai, de unde stiti voi ca TIRANU’ nu va muri, ca de murit o sa moara de ciuda, cu toate ca stiu eu vreo cativa care ar vrea sa il traga in teapa. oare cum ar hahai de de acolo?

  15. Aud că au tencuit unii zidul ăla din Târgovişte… Că nu se ştie.

    Mai aud că oarece portocalii dau să se “îngălbenească” zilele astea din prea multă demnitate şi vor pene… Penele.

    Io, în locul lui Crin, i-aş primi dacă merg şi prestează în campanie prin ţară strigâng în gura mare că Băsescu e handicapat şi Udrea…hmmm. Şi Udrea.

  16. Precizare : eu unul am votat cu Crin, il urasc pe Basescu (comunist, securist) si pe Geoana&comp. (alt comunist si securist) in aceeasi masura in care ii urasc pe toti comunistii !!! La 20 de ani de la revolutie nu am sa votez cu niciunul dintre cei doi…Eu sunt un liberal care respect principiile si cutumele…Ei din pacate nu au moralitate…In general romanii nu-si respecta cuvantul si nu au moralitate…aceasta este problema.

  17. @ Victor
    Victore…am o intrebare importanta pentru tine…probabil cea mai importanta chestiune de cand iti citesc blogul…si m-as bucura sa-mi raspunzi.
    Am citit articolul din EVZ in legatura cu negocierile PNL – PSD. Din informatiile tale…crezi ca articolul respectiv are “un parfum de credibilitate”? Crezi ca este posibil ca asta sa fie planul? Sa fie sacrificat Johannis dupa 4 luni de guvernare si sa-l puna pe Bazac? Ar fi cel mai mare pumn in fata care l-as primi de la ambele partide.
    Pe scurt…din informatiile tale..este adevarat sau doar o intoxicare?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

  18. Propun ca la modificarea constitutiei sa se aiba in vedere interdictia mandatului consecutiv. astfel presedintele ales nu va fi tentat sa faca gesturin electorale incepand de a doa zi a mandatului.

  19. @drujbaru

    Intocsicare
    De ce?
    1. PNL si UDMR au semnat o intelegere separata
    De ce? Tocmai in acest sens.
    2. Sa zicem ca PSD vrea acest lucru
    Cu cine face guvern?
    Cu PDL!!!!!!!!!!??????????
    Fara PNL si UDMR zboara orice guvern.
    Sunt condamnati sa mearga 3 ani cu Iohanis.
    Cheia se afla la PNL si UDMR

  20. @Doxa

    Explicatii, ca sa nu mai bag cu cs, ca la intoxicatii:

    1. in Timisoara au o organizatie de toata jena, ceva mai refacuta cu Robu-rectorul
    2. In timisoara PDL are o organizatie ff mare, mai ales cu pocaitii si alte “natii”
    3. Au in judet peste 60% din primarii
    4. Au o armata de termite portocalii si pe deasupra Prefect si pres CJ

  21. Nu sunt de acord cu tine cand vorbesti despre demnitate cu referire la “demnitarii” nostri.
    creierul omului se restrange,cica.cred ca la politicienii Romaniei tocmai segmentul ala dispare.
    ai vreun exemplu de demnitate de dupa’89?
    de resemnare sunt cateva.

  22. Unele femei cred ca daca nu le bate si injura din cand in cand barbatul nu le iubeste. Trebuie sa fie o continuitate.
    Iar nevoile apar, ele nu dispar niciodata. Cu cat ai mai multi bani, cu atat ai nevoi mai diversificate si treci in etapa mofturi. Basescu e undeva la mijloc. Inca un mandat pentru fesul portocaliu si isi va lua iaht, vila pe faleza, , isi va bate cristale Swarowski pe fes…De Udrea, ce sa zic!
    Inca o data te inteleg, V.Ciutacu.

  23. Am pus mana intuitiei pe tema de campanie din spatele vorbelor de campanie ale lui Basescu!

    Eu sunt: statul, sistemul, antisistemul, poporul si minoritatile, adevarul liberal, adevarul popular, adevarul socialist; dupa caz!

  24. Charles a fost descapatzanat de un baiat, Cromwell, care ce-a facut intr-o buna zi? a dizolvat parlamentul (direct nu prin referendum), a infiintat un fel de spalatura de adunare si s-a proclamat Lord Protector (alo! nea jucatoru! ia exemplu, tata). Domnul Antonescu ii poate explica lu’ base cum e cu treaba asta, fiindca in “Levantul” nu se trateaza istoria Angliei.

  25. Liberalilor care nu mai merg la vot:

    Numai in matematici doua numere care au acelasi cardinal sunt identice adica fara indoiala
    1 =(citeste identic) 1
    sau
    2=2
    In realitate doua mere nu sunt identice cu alte doua mere pentru ca niciodata nu se poate gasi un mar identic cu alt mar(doar numerele lor pot fi identice, adica idealul continut in ele)

    Asadar oricat de asemenea ar parea situatia la acest scrutin, ea nu este, macar si doar daca asculti atacurile dezlantuite contra lui Basescu.
    Daca ele sunt corecte si adevarate nu ai a sta pe ganduri, raul cel mare este Basescu, du-te si-l voteaza pe Geoana, sa nu regreti dupa aia ca a ajuns iar presedinte Basescu, dusmanul principal, inamicul public cel mai periculos cel mai tradator, al poporului si al natiunii romane.

    Daca insa nu te poti duce sa-l votezi pe Geaoana, pe Vadim pe Iliescu, pe Vanghelie, pe Nica, pe Caraman, pe Vlad adica KGB-ul, atunci cum poti totusi sa-i sprijini stand acasa, caci asa este, chiar daca nu vrei sa recunosti mintindu-te singura, pe ei ii sprijini stand acasa, caci desigur tu in 2004 daca aveai varsta sa votezi ai votat Basescu, si deci prin tine Basescu pierde un vot din ce a avut atunci si prin toti cei care-l parasesc azi chiar daca isi impaca constiinta nevotandu-l nici pe Geoana de fapt il voteaza pe Geoana.

    Si daca constati ca nu gresesc logic in ce-ti spun, iti fac impresia unui ticalos?
    Judeca singur, si daca iti fac, te rog eu, nu sta pe ganduri voteaza-l pe Geoana.
    PS.In Apocalipsa este definita categoria de caldicei prin biserica din Laodiceea si citez ca sa nu existe dubii:

    Iar îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: Acestea zice Cel ce este Amin, martorul cel credincios şi adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:
    15. Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
    16. Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.
    17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat şi m-am îmbogăţit şi de nimic nu am nevoie! Şi nu ştii că tu eşti cel ticălos şi vrednic de plâns, şi sărac şi orb şi gol!
    18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogăţeşti, şi veşminte albe ca să te îmbraci şi să nu se dea pe faţă ruşinea goliciunii tale, şi alifie de ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi.
    19. Eu pe câţi îi iubesc îi mustru şi îi pedepsesc; sârguieşte dar şi te pocăieşte.
    20. Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine.
    21. Celui ce biruieşte îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu, precum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui.
    22. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor.

  26. Domnule Ciutacu,
    Am scris o scrisoare catre Elena Tasescu, o fata frumoasa care nu a avut nevoie de operatii estetice, care a terminat ASE-ul, care a fost membra PDL, a dorit sa ajunga foto model si europarlamentar, isi doreste o garsoniera confort 2 si o masina. Nu a reusit nimic din ce si-a propus, este saraca si fara relatii. Tatal ei este imobilizat la pat, are hernie de disc…. si nu are bani de operatie la Viena. O cheama Elena Tasescu nu Elena Basescu aici cred ca a avut un mare ghinion fata asta. 🙂
    Cu deosebit respect

  27. D-le Ciutacu, ziceti ca “marfa” a fost transmisa….” Care marfa? Dumneavostra ne-ati propus practic doua subiecte de actualitate: una din care sa tragem invataminte cum ar fi “istoria trebuie asumata si greselile trecutului nu trebuie uitate ” (Traian Basescu), si a doua necesitatea acuta de reaparitia “demnitatii” la romani:”demnitatea de a recunoaste ce ai facut, ce esti, cat poti sa faci,etc.”
    Dar propunerea Dvs. a cam fost trecuta cu vedere, judecand dupa comentariile de pana acum, cu destul de putine exceptii.
    Avem o istorie care isi are radacinile adanc infipte in pamantul romanesc. Daca cumva am uitat unele evenimente, aspecte din ea, e bine sa ne-o reimprospatam prin “lectia de istorie” ce ne propuneti. In privinta “demnitatii”, acest dar divin, ar trebui sa reflectam nu la meritele morale, la pretuirea si rangul atins de noi in cadrul societatii ci la “atitudinea demna” pe care trebuie sa avem, in orice situatie. Si in mod deosebit LIPSA atitudinii demne a sefului statului care acuza “sistemul ticalosit” si “tipa ca membrii Parlamentului sunt corupti” in loc sa-si asume responsabilitatea faptelor. Lasitate, lipsa totala de demnitate!
    Multumesc de lectia de istorie!

  28. Imi venea sa sparg televizorul aseara cand am vazut aseara ca au aparut in fata usilor inchise, pe holuri Mazare, Vanghelie, Voiculescu.
    Motivele sunt meschine. Unii vor sa-si aduca un plus la imagine aparand langa un proiect care suna bine, care nu te poate compromite (v. Voiculescu). Altii nu vor sa piarda momentul pentru a-si reafirma pozitia in partid: gen Mazare, Vanghelie, Oprisan (sunt declaratii in ziarele de azi). Si sa dau un nume si de la pnl: Tariceanu trebuia sa-si ia tablele si sa plece macar cateva cateva zile daca nu chiar de tot pe coasta de Azur dupa declaratiile de luni.

    Va fi foarte foarte greu dar oricum inzecit mai usor decat cu Basescu.

    radu.

  29. @cradu
    Cand auzi de astia iti vine sa pupi televizorul?

    EBA
    Udrea
    Ridzi
    Popoviciu
    Cocos
    Casuneanu
    Umbrarescu
    Videanu
    Berceanu
    Bercea Mondialu
    Mantoc
    Falca
    Yassim
    Blaga
    Paunescu
    Costel Iancu
    Silvian Ionescu
    Hoara campionul la gargara
    Boureanu
    .
    .
    .

  30. @violet
    lab1tv aseara erau de toata jalea: telespectatori in direct: o tanara neprihanita de douazeci si ceva de ani, o babuta (si atat); Johannis vindea copii; se faceau guverne; Boc turuia de taxe; Nasul incerca disperat sa lege ceva logic.
    Si asta am vazut numai in pauza de reclame de pe celelalte posturi.

    Ati remarcat ce fete triste si voci stinse aveau 🙂

    radu.

  31. @ FuXi:

    Vai, dar mi se pare grav sa fie uitat tocmai Gelu Visan, acest iscusit ,,latrau” care trebuie sa ocupe un loc mai in fata!… 🙂

  32. @cradu
    vor da si ei apa la mora basesciana,la noi in arad finu’ falca ne-a scos cel mai portocaliu oras din tara,si nasu’base nici macar nu s-a deranjat sa vina pe aici in campanie!

  33. aiurea (ce-i aia offtopic?):
    1. vom scapa de tiran.
    2. pnl a câştigat alegerile, pe toate.
    3. victor a avut dreptate sâmbătă seara (ca de obicei)
    4. demnitatea ţine de cei 6 ani de acasă, adică de educaţia personală, la pedelaci nu-i cazu’, ei nu au……

  34. De acord.

    Fraieri sunt comunicatorii PSD-ului care nu replica scurt cu lista asta la lista lor.
    care nu dau doua-teri exemple clare. Urmarirea penala a lui Haysam a plecat in timpul guvernarii Nastase. Celebrul Bivolaru a fost condamnat in timpul guvera=narii Nastase (Basescu=0). Basecu a semnat PSAL-ul si a OBLIGAT Romania sa privatizeze prost Petromul si altele!

  35. @ FuXi:

    Si eu, in timp, mi-am pus intrebari de genul asta.
    Tot imi zic ca or sti ei mai bine ca mine, cei care fac politica, dar parca uneori ma fac sa ma cred mai isteata decat unii cu experienta in acest domeniu.

  36. Poporul roman este un popor cu oameni destepti buni ospitalier,dar Basescu a reusit sa ne schimbe total ,acum suntem reci cruzi seci aproape fara principi NU AVEM CE PIERDE VOM IESI LA VOT SA DEMONSTRAM CA SUNTEM ROMANI DE ALTA DATA VOM PARIA PE MIRCEA SI CRIN AU INTERES SA MEARGA ALIANTA VOR FI VIITORI PRESEDINTI AI ROMANII PE VIITOR Domnule Ciutacu respectul meu o zi buna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.