Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Scrisoarea unui domn către un nimeni

Scrisoarea unui domn către un nimeni

Am făcut armata la Piatra Neamţ. Înainte de Revoluţie, ultima generaţie de TR-işti la 9 luni. Într-un fost batalion disciplinar pentru cadre, atunci regiment de infanterie motorizată, ulterior desfiinţat din meschine interese imobiliare. Am rămas cu un noian de amintiri oribile. Despre oameni, locuri, atitudini şi mentalităţi. Una dintre puţinele excepţii se numeşte Mierlici. Ion Mierlici, la vremea respectivă maior (sau căpitan, nu mai ştiu exact, am început să îmătrânesc), azi colonel în rezervă, un oltean dârz şi deschis la minte care a făcut carieră într-un mediu molovenesc ostil. Nu l-am mai văzut din data de 1 iunie 1989. Când – mai ales graţie lui – caporalul Ciutacu a ieşit din arestul unităţii pentru a se libera. Niciodată n-am mai avut ocazia să-i mulţumesc (lui şi, în egală măsură, şefului său de stat major, maiorul Verde) pentru puterea de a rămâne om într-o lume dezumanizată. Mă fac azi portavocea lui, o merită. Sper să citească acum şi să-mi dea un semn. În mine va găsi întotdeauna un prieten. UPDATE: Am reuşit să luăm legătura; şi nu degeaba.

Cetatene Gabriel Oprea,

Prin implicarea ta nemijlocita in faradelegea recalcularii pensiilor militare, in calitate de ministru si militar, nu ai facut altceva decat sa dezonorezi acest corp de elita al societatii romanesti, cadrele militare in rezerva si retragere. Esti cinic, fara prejudecata, ne-ai terfelit onoarea si demnitatea, umilindu-ne. Suntem singura Armata din Europa, pe care Comandantul ei Suprem, ministrul sau si prim-ministrul o batjocoresc. Prin acest gest oribil si neconstitutional, ti-ai atras oprobriul celor care au jurat sa apere TARA, chiar cu supremul sacrificiu. Pana in anul 2005, cand s-a desfiintat unitatea mea, ca urmare a procesului de aderare la NATO am fost timp de 9 ani comandantul acesteia (U.M 01027, Baza 2 Instructie Infanterie Piatra Neamt).

Am fost comandant de pluton tancuri, comandant de companie tancuri, ofiter elev Academia Militara, comandant Batalion infanterie, seful cercetaruii Regimentului, loctiitor sef stat major de unitate, sef de stat major de unitate si comandant de unitate militara. In anul 2003, in urma unei inspectii desfasurate de M.Ap.N. in peste 20 de unitati militare, am fost evidentiat ca fiind comandantul celei mai bune U.M. inspectate si asta in Buletinul Informativ al Armatei. In urma sacrificiilor mele si a faptului ca mai presus de toate, am pus indeplinirea ireprosabila a indatoririlor profesionale, acum am ajuns “o epava umana”. Sufar de Boala cronica de rinichi stadiu 5D; Nefropatie mixta (urica + diabetica); Diabet zaharat insulinotratat; Hipertensiune arteriala; Anemie secundara; Guta semireumatoida, reumatism poliarticular si sunt dializat de 3 ori pe saptamana. Ca urmare a acestor diagnostice cumplite, eu in orice moment pot sa decedez asemeni multor colegi pacienti de ai mei. Ce am inteles de la viata ? Decat ca am fost un idiot, care si-a indeplinit in mod exemplar datoria fata de tara, pe care a iubit-o si o iubeste mai mult decat orice.

Am accesat internetul si am ramas oripilat. Dupa 31 de ani, 7 luni si 4 zile, respectiv 38 de ani cu vechime intregita in slujba Romaniei, primesc o diminuare a pensiei brute cu 834 lei. Dupa aplicarea impozitului si CBLAS, cat imi mai ramane net din pensia recalculata ? Eu cu ce mai traiesc, cand in fiecare luna trebuie sa achit la banci rate in valoare de 1500 lei si sa-mi cumpar foarte multe medicamente ? Eu nu am vrut sa ma pensionez la 51 de ani (vroiam sa ajung general), dar in alta garnizoana nu mi-au gasit functie pentru gradul meu militar. Voi politicienii mi-ati desfiintat unitatea ( unitate care anul acesta la 1 octombrie, trebuia sa aniverseze 100 de ani de la infiintare) si m-ati obligat sa ma pensionez, ca sa fim primiti in NATO. Asa consideri tu ca poate trai decent un colonel al ARMATEI ROMANE fost comandant de unitate militara atatia ani, in conditiile in care pensia mea este mai mica decat a unui maistru militar sau subofiter sef de depozit ? Cum recunoasteti voi politicienii de la putere, meritele si studiile unor oameni care au indeplinit functii importante si au avut in subordine pe cei care acum au pensii mai mari ca ei, iar responsabilitatile si studiile acestora au fost net inferioare?

Ne-ati jefuit pensiile noastre ca sa le mariti la altii si sa creati stare de ura intre categoriile de pensioari militari. Sunteti niste intriganti ordinari. Ce economie faceti voi la buget, cand ati crescut atat de mult pensiile foarte multor indivizi care au huzurit in armata romana si acum ne sfideaza cu pensiile lor nesimtite recalculate la sugestia ta “marele strateg” si a obedientului incompetent Boc? Acum sunt cu adevarat pensii nesimtite si discrepante mari. Voi nu aveti onoare si demnitate, sunteti niste impostori si parveniti. Ce experienta ai tu in conducerea organismului militar. Esti un tradator al celor care te-au ajutat, cand ti-a fost mai greu. Acum esti pe “cai mari”, dar in curand vei fi un nimeni si nu stiu daca vei avea curajul sa te intalnesti cu noi cei multi, pe care i-ai umilit si furat. Pentru ca mi-ai furat din proprietate, voi sesiza organismele internationale si am sa te actionez in judecata . Ai incalcat grav Constituia in loc sa o aperi si nu ai onoare. Eu nu mai am Presedinte, ministru al apararii si prim-ministru. Pentru mine,voi sunteti calaii care ma condamnati la o moarte cat mai rapida si ma dezonorati. Sa va fie rusine ticalosilor, puterea voastra este efemera, dar poporul roman si armata sa, vor dainui si o sa va dea curand ce meritati. M-am adresat si lui Basescu, am primit raspuns cu adresa nr.19769/26.07.2011, ca Petitia mea a fost trimisa spre solutionare M.Ap.N. si ca atat Administratia Prezidentiala cat si eu primim raspunsul in termenul legal. Din partea mea tot dispretul! O sa dati socoteala pentru faradelegile comise.

Colonel (rz.) Ion Mierlici – Piatra Neamt

Aceasta este a patra petitie pe care ti-o trimit si conform legii esti obligat sa-mi raspunzi in 30 de zile. Sunt prea ocupati subordonatii tai si de aceea nu raspund la petitii ? De ce nu am primit pana acum noua Decizie de pensie, pentru ca majoritatea pensionarilor militari au primit-o ? Esti un mincinos si nu ai onoare. Voi obtine aprobare de la Primaria Capitalei si impreuna cu fostii mei colegi din Piatra Neamt, carora le-ai furat din proprietate prin diminuarea pensiilor, vom manifesta impotriva ta in fata ministerului. Mai avem putina rabdare, dupa care vom reactiona. Sa-ti fi rusine ! Pacat ca ai fost militar. Militarii au onoare, demitate si nu se umilesc pentru ciolan.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Scrisoarea unui domn către un nimeni

  1. Dacă veţi avea posibilitatea, vă rog să-i transmiteşi domnului colonel Mierlici că Gabriel Oprea n-a fost şi nu este militar, este doar un izmenar parvenit. Mulţumesc.

  2. Nu vă faceți iluzii, domnule Mierlici, ministrul izmenar, cum îi spune Marieta, nu catadicsește să se jignească răspunzând cuiva. L-a contactat în toamna lui 2010 (nu doar pe el ci pe vreo 15 miniștri ai Apărării) cea mai prestigioasă revistă de cultură politică din Europa, din al cărui colegiu director fac parte foști cancelari și miniștri germani – cu trei întrebări de bun simț și deloc complicate. A fost singurul care nu a răspuns.

  3. Militar adevarat! “Marele ministru” nu ar avea voie nici macar sa stea in aceeasi incapere cu acest om(ar infecta aerul).Doamne cite vieti si destine au distrus acesti nenorociti(pdl-unpr).Mai au putin!SPER!!!Prin votul nostru o sa-i trimitem acasa,sa iesim la vot peste 60%,si nu o sa poata ei fura atit!

  4. De piatra sa fii, si tot iti vine sa o iei razna cand vezi atata umilinta. Mi-e greu sa inteleg cum avem ca popor ADN-ul atat de stricat. Cred ca o singura celula nepotrivita de roman ar strica toata civilizatia poporului nordic in cateva generatii.
    Pacat ca toata compasiunea pentru Domnul Colonel nu il poate ajuta sau vindeca in vreun fel.

  5. M-a impresionat mult petitia d-lui col.Mierlici catre cetateanul Oprea G.
    Cum poate un imbuibat de Neica nimeni sa-ai bata joc in asemenea hal de adevaratii MILITARI(merita majuscule!)?

  6. Victore, dupa cum se stie, lucrul bun la 9 luni. Toata stima si compasiunea pentru colonelul Mierlici – dar citi or mai fi in situatia domniei sale? – , ca si pentru Verde maior, ambii cu ani-lumina deasupra “comandantului suprim”, Rosu imparat!
    Dar zic si eu ca tovarasul Vladimir Ilici: CE-I DE FACUT?

  7. Buna seara d-le Ciutacu,

    Am citit cu atentie ceea ce ati scris si sunt de acord cu Dvs.
    Va transcriu un articol-protest al Sindicatului Militarilor Disponibilizati Dolj,aparut in 08 dec 2011,unde secretar general este col(r) Lungu George,fost coleg al meu de la liceu,combatant in actiunile militare ale Romaniei in Kosovo,Irak,Afganistan.
    Lupta si ei pentru drepturile militarilor,care ne-au aparat cinstea si onoarea amaratei noastre tari.
    Iata textul;
    “joi, 8 decembrie 2011

    SEMNIFICAŢIA UNUI GEST

    După cele întâmplate în ziua de 1 DECEMBRIE când Filialei 1 Craiova a SCMD nu i s-a permis să depună o coroană de flori, fiind încă o dată ignorată şi umilită de actuala putere, gest care în mod sigur nu va rămâne nesancţionat, tot mai mulţi camarazi din sindicat dar şi din afara acestuia, ne întreabă de ce am ales să mergem alături de Partidul România Mare şi nu alături de unul dintre partidele politice membre în alianţă USL pe care noi am declarat că o vom sprijini la viitoarele alegeri.
    Având în vedere toate acţiunile organizate şi desfăşurate de către filiala noastră împreună cu reprezentanţii USL, întrebările colegilor noştri sunt pe cât de pertinente pe atât de justificate, obligându-ne la explicaţiile de rigoare.
    Despre parşivenia acţiunii şi atitudinea duplicitară a reprezentantului guvernului în teritoriu – PREFECTUL JUDEŢULUI, comportament care denotă obedienţă şi slugărnicie dar şi frică nu vom mai face vorbire, materialul întocmit şi publicat de colegul Marian Neacşu fiind elocvent, vom arăta însă ca urmare a comportamentului iresponsabil şi abuziv al acestui funcţionar în dimineaţa zilei de 1 DECEMBRIE ne găseam în faţa unei situaţii pe cât de umilitoare pe atât de revoltătoare – a nu putea depune coroana confecţionată din banii camarazilor fiind scoşi din protocolul activităţii.
    Această acţiune mârşavă a Prefectului de Dolj se dorea a fi o provocare, o incitare la manifestări necivilizate, de comportament neadecvat unui eveniment cum este Ziua Naţională, cu scopul vădit de a ne discredita în faţa opiniei publice.
    Din păcate pentru DISTINŞII MANIPULATORI în funcţie, informaţiile ne-au parvenit la timp şi le-am dovedit încă odată că adevăraţii profesionişti sunt în sindicat.
    Prin gestul nostru am dat semnalul că S.C.M.D.- ul militează pentru unirea tuturor forţelor din opoziţie pentru realizarea “MARII OPOZIŢII UNITE” singură în măsură să învingă o putere ticăloşită care precum o caracatiţă a cuprins şi sugruma toate INSTITUŢIILE DEMOCRATICE ale STATULUI.
    Ei bine stimaţi colegi acesta este începutul realizării unei construcţii bazată pe dorinţa tuturor forţelor de a realiza SCHIMBAREA de a se implica activ în redeşteptarea naţiunii şi limpezirea conştiinţei naţionale, construcţie în care toţi venim cu sufletul deschis punând accent pe acea ce ne uneşte şi nu pe ceea ce ne dezbină.
    Acolo în Piaţa Al. I. Cuza înţesată de forţe de ordine, de lucrători în civil al serviciilor de informaţii (S.R.I., D.G.I.P.I., D.G.I.A. si alţii) de familiile militarilor activi, scoşi în stradă la ordinul lui Oprea şi Igaş, dar şi a multor CETĂŢENI LIBERI care au venit la festivitate neconstrânşi, opoziţia a înţeles că “unirea face puterea” iar comunicarea şi dialogul social sunt arme redutabile, partidele de la putere conştientizând că de acum au de ce să se teamă şi că de ce le este frică nu vor scăpa. Prin gestul nostru mărunt am deschis calea dialogului între USL şi celelalte partide de opoziţie, calea negocierilor şi a înţelegerilor, singura modalitate de a face faţă unei puteri care încearcă să ne dezbine, să ne învrăjbească pentru a nu ne mai lăsa ciuruiţi încă odată.
    La Craiova S.C.M.D. – ul şi-a luat rolul în serios pentru a realiza acea Platformă Civică – “MAREA OPOZIŢIE UNITĂ” capabilă să ne readucă speranţa în viitorul naţiunii romane şi a STATULUI NAŢIONAL UNITAR ROMÂN, în DREPTATE, JUSTIŢIE ŞI ADEVĂR. Pentru aceste deziderate vă aşteptam stimaţi camarazi şi concitadini alături de noi la acţiunile viitoare pentru că numai împreună vom învinge MINCIUNA, HOŢIA MANIPULAREA ŞI TIRANIA.
    Consecvenţi ideii de realizare a opoziţiei unite şi atragerea alături a tuturor forţelor iubitoare de schimbare, am dat curs invitaţiei Partidului România Mare, un alt partid care apără cu adevărat interesul naţional şi am depus coroana alături de reprezentanţii acestei formaţiuni, spre disperarea celor de la putere, surprinderea opoziţiei şi liniştea agenţilor de la serviciile secretă aflaţi în misiune în Piaţa A. I. Cuza

    Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova”

    Pentru dl Colonel (rz.) Ion Mierlici :
    adresa de email Craiova:[email protected]
    tel col(r)Lungu george:0736600963

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    Ioanap

  8. @Obergefreiter Ciutacu:
    Daca intr-adevar te-a prins libi la bulau, respectul pe care il aveam fata de tine s-a dublat extrem! Si asta o spune unu’ care a facut 28 zile de garda iarna (Medias 83′, UM01940, -10 grade zilnic) si cam tot atitea zile a “incercat” (neavind altceva mai bun de facut) sa devina un virtuos al tambalului (daca mai stateam o saptamina ma angajau aia in civilie la Spaniol dupa ce s-a pensionat maestru Iordache).

    Da, oameni precum Mierlici si Verde (in cazul tau) au existat in mai toate unitatile militare dinainte de 89. Ei sint oamenii care, pe linga meseria lor de baza, au devenit experti agricoli, constructori civili, au salvat oameni la inundatii si cutremure, etc. Acesti oameni, alaturi de multi alti “idealisti”, au ridicat tara, au lasat ceva in urma lor. Merita sa te bati pentru ei! Respect!

  9. Acest profitor miop,cu ochii mici,porcini,si figura de idiot,este o adevarata calamitate pentru militarii romani (fosti si actuali).Este pus pe capatuiala si n-are scrupule in atingerea acestui obiectiv.In tandem cu prefectul jud.Ilfov formeaza un duo monstruos.

  10. @dorubr
    Auzi, prietene, de ce vrei să mă aci să borăsc? Fac ceva (nu spui ce, că-mi banează “nenea” victor tot cartierul) pe toate urările lor şi în toate orificiile prin care mi le adresează!
    Banzai!

  11. povestea e impresionanta; de ce nu ne
    coalizam cu d-l Colonel ori cu membrii
    SCMD prin venitul la mitingurile lor,
    ori sa fim solidari cu orice alte categorii
    ce-si cer drepturile ?
    in momentul de fata categoriile isi cer
    fragmentat drepturile, iar p-astia ii
    doare in cele 3 litere.
    vreti organizare ? ii luam pe koreeni ca
    modele.

  12. @ソリン pe 8 December 2011 la 18:55

    Incearca col (r) Dogaru de ani buni, dar cine il asculta?

  13. @purcelix:
    sintem datori sa incercam mereu sa schimbam
    ceva, iar asta trebuie sa inceapa cu oamenii
    (asa cum un domn profesor [ofiter] mi-a spus cindva).

  14. In decembrie 89, printre multe lucruri, se striga si “Armata e cu noi!”. E timpul sa le aratam ca si reciproca e adevarata.

  15. deplorabil ce se intampla in tara aceasta, nu il cunosc si nu pot sa ma pronunt in privinta trecutului dlui colonel, din pacate nu poti sa invoci faptul ca ai rate de nu stiu cat si ca atare acum o duci prost, caci sa fim cinstiti, sunt o groaza de pensionari in tara aceasta care se descurca si cu pensii mai mici de 1500 de lei, diferenta este ca dumnealor nu au rate.

  16. Ce sa ajuns de armata romana! Praful si pulberea. Deh! partidul popular european ne conduce astazi.

  17. OFF TOPIC.Felicitari pt faptul ca ai avut curajul de a te supara pe DERBEDEUL DE GENSTEIN sau ITZIC sau cum mama dracului lo fi chemand.Acest individ e de o neobrazare fantastica bagandu-si nasul peste tot.Ba ca statul sa le faca autostrada Fordului,ba sa continuam contractul cu Bechtelul,ba sa-i tinem in brate pe tigani etc etc.Si da ai dreptate Romania e un pasalan,American si UE.O colonie vorba lui Serbanescu.Si cand cineva are curajul sa atinge acest punct ceilalti invitati sau moderatorul o dau la suceala .Parca le e frica de cineva ceva.BRAVO .Poate tocati chestiunea asta mai in profunditate intr-o emisiune intreaga.Pana nu ne castigam demnitatea nu vom fi respectati.

  18. Gabriel Oprea este cel care a jucat in trecut, in filmul “Seful mafiei lui Nastase”.
    Astazi joaca intr-un reality-show numit” Cine-l pupa-n fund mai tare pe Basescu”.
    De parazitii astia nu vom scapa niciodata.
    Gabriel Oprea nu are absolut nimic in comun cu Armata Romana. Este un tradator care sper ca va muri pe masura.

  19. @dorubr: unele din cadre surprind cumva
    “faptele de vitejie” ale Einsatzgruppen SS
    in Ucraina si Polonia ?

  20. Pe vremea mea in ’88 era comandant unul mr. Vulpe ! Nu pot sa fiu de acord cu nici un apv-ist, cu parere de rau, prea multa m..ie am luat in Armata Romana !

  21. @ shogunu’ ma bucur ca ti-a placut…..nu pot sa ma abtin ,,sunt facut de-asa natura sa ii f-t in gura,,pe nazistii astia.

  22. Domnul colonel are perfecta dreptate!Izmenarul sef a distrus armata!Trebuie judecat pentru dezbinarea armatei si pentru distrugerea luptatorilor pentru onoare si patrie!

  23. interesanta scrisoarea, si ii doresc multa sanatate autorului, dar lasa cateva nelamuriri: cat o fi avand acum pensia? si la ce are rata aia de 1500 lei? cat are pensia un maistru militar sau un subofiter sef de depozit? si cat e vechimea d-lui de fapt: 31 de ani, 7 luni si 4 zile sau 38 de ani? ce e aia vechime intregita in slujba Romaniei: vechimea plus anii de pensie? juramant sa apere tara chiar cu pretul vietii nu faceau toti care erau luati in armata (si nu aveau salarii pentru asta)?
    Nu ca Oprea nu ar fi un jeg…

  24. Domnul ministru Gabriel Oprea a găsit totuşi timp să trimită la pensionarii militari la care au crescut pensiile scrisori în care să le spună cât a fost de implicat în această lege şi câte piedici a depăşit 🙂
    Un funny photo retouch mai vechi pe această temă, din ianuarie 2010, sper să funcţioneze linkul, nu vă place, simplu “delete”.
    Recalcularea pensiilor militare

  25. Imi este rusine ca fac parte din acest sistem al umilintei, decadentei si nesimtirii duse la extrem. Simplul fapt ca am acceptat tacit sa raman in tara, ma face partasa, cu atat mai mult cu cat meseria imi arata toate fatarniciile si urateniile clasei politice si nu numai. Din pacate, suntem din ce in ce mai multi care vom parasi tara, scarbiti de lipsa lor de respect, de slugarnicia celor care le cara gentile si de acceptul tacit al celor din jur. Traim intr-o tara care nu mai are onoare, demnitate, istorie si respect. Suntem o adunatura inrobita, scarbita si umilita care isi duce traiul de pe o zi pe alta, plangandu-se pe la colturi pe ritmuri de manele. Am uitat sa ne respectam pe noi, pe copiii nostri, pe parintii si bunicii nostri.
    O tara fara inaintasi nu exista! Despre viitor…nu se pune problema.

  26. Eu n-as zice despre Oprea ca e un mare nimeni,acusi sare ambasadorul american sa-l apere,ca e in pericol scutul.Daca americanii nu mai pot de grija scutului,eu zic sa nu-si faca probleme ,opozitia nu are nimic impotriva intereselor strategice ale SUA.Deci mai usor atata cu interventia brutala in politica interna a statului roman.Cat o fi el de stat de drept in devenire.Iar Morar,Kovesi or fi cunoscand ceva secrete care ii determina pe americani sa insiste in sprijinul lor.Ma gandesc ca insusi Base ar fi dorit sa ii schimbe avand in vedere ca ii aresteaza si pe ai lui.Cred ca la ora actuala procurorii se supun altcuiva si nu lui Base.Om vedea.

  27. @infektus: si pe a mea. Mierlici era comandant de batalion (altul decat al nostru) si s-a comportat ca un domn. datorita lui, armata mea n-a fost un cosmar pana la capat
    @Marinelu JB: nu originea evreiasca are legatura cu atitudinea lui

  28. am ramas masca dupa ce am vazut promo-ul. dupa ce te-a facut in toate felurile, cum sa-l inviti pe Vadim??? am observat ca mai noi il promovati din greu pe nebun. Totusi tu aveai un anumit standard la invitati…

  29. sunt colonel in rezerva, dupa otrepele astea asistat, am iesit din sistem de scarba, preferand sa pierd mai mult de 50% din venit decat sa sustin un regim corupt de care imi este greata.probabil ca pensia imi va fi redusa dar nu-mi pasa. sunt membru scmd. toata stima pentru camaradul col. Ion Mierlici

  30. Mie-mi pare rau ca Dumitrescu nu i-a permis lui “Fratila de la flotila” sa ne ofere explicatii (care, in mod sigur, ar fi fost multumitoare)…

  31. @Victor: (imi asum repetitia) esti o mare figura;
    inflamezi poporul suveran invitind tribunul, si
    pe urma ii iei “maul” la comments =))
    habar n-am care-s ratiunile (superioare), dar
    o sa urmaresc emisiunea cu volumul dat la maximum
    plin de incintare sadica ! 😀 (nu m-am oparit, apropo
    de “intinarea maretelor idealuri”, da’ daca
    l-as face [justificat/nu] albie de porci pe unu’ (cum te-a facut el),
    a doua oara n-as avea obraz sa-i mai zic “buna ziua”).

  32. am astept mult sa il vad pe VADIM la emisiunea vorbe grele. SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE CA AVETI INIVITATI CARE INTRADEVAR AU CEVA DE SPUS. NE AM SATURAT DE JIGODIILE PDL .CE BINE CA MACAR O PERIOADA NU I MAI VAD LA VOI IN EMISIUNE SPER NICI SA NU MAI VINA NICIODATA SMECHERII ASTIA ,SI HOTI ORDINARI .

  33. In urma cu cateva zile ati raspuns referitor la prestatia televizata a unei colege a dvs: ”ca si dvs, ca si mine, colega mea beneficiaza de exercitarea libera a dreptului la opinie.”
    Reluând ideea expusă de dvs trebuie spus că acest raspuns al dvs usor adaptat desigur, se potriveste perfect intrebărilor sufocate de indignare proletara ale celor care se dau de ceasul mortii ca invitatul dvs de vineri seara e Vadim.
    Ei da, doi oameni completamente diferiti- Victor Ciutacu și Vadim Tudor, care nu se iubesc (chiar deloc dupa umila mea parere) au dreptul sa poarte un dialog civilizat…în numele democratiei devenita aproape o amintire in regimul Basescu-PDL.

  34. @ Cornel. Am observat si eu ca in ultimul timp Vadim a fost scos de la naftalina. Chiar asa?
    Nu mai sunt si alte persoane care sa fie invitate, chiar o hahalera ca Vadim?!

  35. S-a infiintat secta “MARTORII LUI BASESCU”!!!Cine este aplecat de spate si cu limba scoasa pina la coate este chemat sa se inscrie in secta neaparat. Cat despre chilotarul-general, in Uniunea Neavenitilor si Putregaiurilor din Romania li se da cate o piine celor care nu au minte si bat la usa lor.

  36. Domnule colonel trebuie sa va dea ceva de gindit.Eu cred ca numai in Bucuresti sint citeva zeci de mii de pensionari militari.Nu am vazut pe strada,linga ceilalti decit citiva zeci. Si atunci? Nu vedeti ca “astia”(conducatorii) trebuie amenintati,huiduiti,sicanati ca o obtii ceva? Cu petitii ii doare drept-n cot.

  37. Întrebare !!!
    Am făcut armata la Râşnov.
    Ştie cineva,dacă Oprea ăsta nu a fost maior la unitatea de intendenţă (DMI) din Râşnov prin 1987?
    Nu de alta, da am avut un tîmpit de maior de intendenţă,de teapa ministrului ăstuia.
    Merci anticipat.

  38. Felicitari pentru invitat domnule Ciutacu. Vadim este un patriot darz, un Om de cultura si spune lucrurilor pe nume. Chiar daca isi porcaieste “subiectii”, si cu dumneavoastra a facut-o, are 99,99% dreptate. Ma bucur ca, macar acum, va reparati atitudinea eronata fata de Vadim.

  39. @gelu botez: va bucurati degeaba; din toate punctele de vedere
    @Cristina Andreea: esti singura care se apropie de ratiunile reale ale demersului 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.