Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Să se facă dreptate-n grup la tot cartierul

Să se facă dreptate-n grup la tot cartierul

Poporul suveran se-ndreapă viguros către foamea-n grup. Dar poporului suveran nu i se pot oferi, din motive care pleacă de la incompetenţă şi ajung până la preocuparea exclusivă pentru ciordeala politică-n beneficiu propriu, nişte soluţii economico-sociale compensatorii. Pentru ca grupul fomiştilor să nu fie organizat, oamenilor li se oferă ocupaţii altrenative. Care să ţină temporar de ceva cald în stomac. Cum ar fi belitul ochilor în televizor. La ce se poate uita melteanul avid de sânge cu ochii scoşi? La spectacole cu arestări, spre exemplu. Mereu e bine să ai pe cine da vina.

De-o bună bucată de vreme, suveranii savurează-n grup, la tv, ritmic, în momentele politice oportune, câte o săltare de guşat. Se prefigurează un soi de mani pulite autohton, cu subiecţi din tot spectrul politic şi din toate structurile statale. Moacele vânturate între dubă şi arest sunt inteligent alese, fiindcă nu stârnesc compansiunea vulgului. Nici Aurică Solomon, nici Mircia Gutău, nici Cătălin Voicu, nici (eventual) Micky Şpagă nu vor stârni vreodată (pe bune, nu în momentele literar-artistice organizate în pieţele oraşelor cu bugete spoliate de eroii populari cu teancuri de bani găsite prin sertare) bocetele gospodinelor care-şi rup cinci minute din telenovela preferată să vadă cine a mai ajuns la rând în acţiunea de succes să se facă dreptate.

Cineva a construit inteligent tot focul ăsta de artificii. Se dă pulimii senzaţia că se caută şi se pedepsesc vinovaţii pentru ceva nasol, dar destul de vag definit. În plus, se şi elimină din piaţă (şi din drumul spre victorie al cui trebuie) nişte dăunători. Doar un lucru pare a lipsi din tot eşafodajul ăsta: cineva care să plătească facturile.

UPDATE: Nu, Cristi, nu PSD trebuie să facă lumină, ci tu şi cu Parchetul General, cătuia i te-ai adresat. Faptul că s-a discutat despre un dosar de urmărire de-al tău (pe care nu te-ai ostenit să-l iei de la Floriana, la fel cum nici ea nu s-a ostenit să-l publice) nu prezumă că un pesedist te-a urmărit. Eşti jurist şi ştii asta. Iar până nu lămureşti public problema retragerii tale, cu toată amiciţia pe care ţi-o port, nu pot decât să te percep drept omul din stânga lui Gabi Oprea, cel care s-a revoltat că Ponta i-a propus să-l schimbe pe Geoană şi care pare a nu a avea nimic împotrivă să joace acelaşi rol în regia lui Băsescu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “Să se facă dreptate-n grup la tot cartierul

  1. O dete Boc pe gura: declasificam dosarele Revolutiunii – sa iasa adevarul, sa iasa… mortii (mas-ii). Pulimea din presa va innebuni pulimea din public cu niste lucruri rasuflate, ca sa nu se mai vaza foamnea si prapadul facute de gasca ce s-a constituit in scopul comiterii jafului national. Ce conteaza profesorii mintiti, somerii ceferisti, greva de le Metrou: jos Iliescu! Jos mogulii!
    Pe Solomon, il plimba chestorul Toba cu duba. Primarul derbedeu (ca si Ontzanu, ca si Videanu, ca Halaicu et company) a procedat dupa aceleasi retzete la ciordit. Numai ca el a intrat in cacat. O singura observatie pentru borfasul indolent din Banie: umbla incatusat neregulamentar. De show, ca Becali si altii. Orice hot sau om cinstit – atunci cand poarta bratarile politiei, le poarta la spate. S a se respecte Reglementu! Toba, sho pa ei!

  2. Tu ai impresia ca daca acum ies afara si intreb pe oricine despre ultimele evenimente din politica de azi sau de ieri , stie cineva ??? ai impresia ca lumea mai pune botu’ ? Oamenii nu mai sunt ocupati cu d’alea cine pe cine mai aresteaza la tele…era odata. Iar despre Cristi..este un om finut dar nu are sange de sef !

  3. Diaconescu nu s-a revoltat ca i-a propus Ponta sefia Senatului, niciodata n-a afirmat asa ceva, a spus ca nici n-a confirmat nici n-a refuzat, dar ca i se parea ca n-ar da bine sa accepte. Asa cum n-a spus niciodata ca va accepta acum sa fie presedintele Senatului. Nu de aia a plecat. A plecat pentru ca s-a simtit tradat (asa a declarat). Din aceasta perspectiva, ar fi avut logica sa le ceara colegilor de atunci sa infirme zvonurile. Acum nu mai are fiindca deja a plecat si partidul nu mai are datoria morala fata de el sa-l sustina. Poate doar sa spuna ca i se pare suspect ca in partid nu s-a facut o analiza a problemei santajului. Asta are sens si nu poti spune ca s-au omorat PSD-istii sa infirme zvonurile.

    Mi se pare, insa, ca scenarita de care sufar in ceea ce-l priveste pe Ponta poate lua forme mai interesante… 🙂 Stiai ca “securista” de pe VoxPublica s-a declarat fana lui? (cica l-ar fi votat pe Crin in turul I (?!) ) Si se poate face o diferentiere clara intre tradarea pe fata a lui Diaconescu si tradarea intereselor partidului de care au dat dovada Ponta si Nastase propunandu-i aceluiasi Diaconescu functia de presedinte al Senatului, desi stiau ca e foarte posibil ca PSD-ul sa o piarda? Sau poate ca n-ar fi pierdut-o?! Si atunci cine e cu Basescu si PDL? Ca sa nu mai spun ca Ponta a zis ca partidul independentilor nu s-ar fi format decat daca iesea Geoana, desi, pana atunci, se spunea ca intentia lor ar fi fost sa distruga PSD-ul care reprezenta un pericol pentru putere. Eu ce sa inteleg, ca Ponta nu mai reprezinta un pericol pentru putere? Sau ca avea dreptate Basescu cand zicea ca el nu este implicat in plecarea parlamentarilor spre “independenti”? Sau ca, intr-adevar, se doreste creearea unui nou partid de stanga, cu ideologie si toate astea? Adica, el, in declaratia aia, a legitimat la modul cel mai serios intentiile lui Gabriel Oprea. Da, stiu ca sufar de scenarita, dar la mine a luat o forma mai generalizata. 🙂 Vad ca cei mai multi sufera de o forma locala, nu construiesc scenarii decat in ceea ce-l priveste pe Diaconescu si pe alti cativa.

    Sau poate-o fi doar incompetent, si varianta asta mi se pare la fel de plauzibila. 🙂

  4. Hm…Şi ce se încrunta Diaconescu la Sinteză, ce revoltat era el că n-a fost susţinut de colegi…Să-i fie ruşine că n-a luat în calcul că sunt destui oameni în ţara asta care şi gândesc cu capul din dotare! Chiar aşa, să-şi permită să ne ia de proşti? S-o fi crezând superior telespectatorilor A3? Aşa cum am scris şi atunci, Mihai Gâdea şi-a pierdut timpul, iar noi pe lângă el, cu un personaj care s-a dovedit a fi la fel de fals şi lipsit de caracter ca şi alţii. Ba chiar mai rău, că a derutat multă lume, în timp. Şi e cu atât mai periculos.

    Ha! Mi-am amintit cum ” ar fi semnat pe loc” adeziunea la PNL, dacă i-ar fi prezentat-o Crin atunci când i-a telefonat.

  5. Domnule Ciutacu,sper să nu vină ziua îm care şi dvs.şi Mircea Badea o să începeţi să o linguşiţi pe Udrea,aşa cum a făcut domnul Radu Tudor de 8 Martie,în dispreţul telespectatorilor,dar mai ales al telespectatoarelor emisiunii La ordinea zilei.A băut probabil apă după Cristoiu,ca să vă parafrazez pe dvs.Mi-am pus prietenii şi cunoştinţele în cap,care m-au sunat şi mi-au reproşat că numai eu sunt de vină că se uită la acea emisiune,convingîndu-i că dl.Radu Tudor, e un caracter,verticalitate,bărbăţie,etc.Acuma aceşti prieteni nu-mi mai răspund la telefon.Au fost profund jigniţi de osanalele ridicate de Radu Tudor lui Udrea,-o să-şi strice frumuseţea prin şantiere,nu acolo e locul ei,-femeia cu cea mai mare notorietate în România-la modul gen.spus,fără nici o nuanţare-,o să facă,o să dreagă,sigur o să facă lucruri mari pt.ţară!…Revoltător,dezgustător,penibil…In sfîrsit,am înţeles,manipularea se face la ordin,dă-le dracului de principii si de tot!…Si uite aşa se alege praful şi pulberea de ţara asta,vorba lui Mircea Badea,pe care încă îl mai cred,la fel ca şi pe dvs.,pînă la momentul cînd o să beţi apă după Cristoiu,precum domnul Radu Tudor…

  6. Prin prestația jalnică, obedientă față de putere, justiția s-a decredibilizat profund și, aș zice eu, iremediabil. Chiar dacă ar fi mânată de cele mai sincere și dezinteresate impulsuri de a-și înfăptui menirea, acum , nimeni nu mai poate privi cu ochi buni spectacolul mediatic ,furnizat aproape zilnic de către vajnicii înfăptuitori ai justiției românești. Episoadele cotidiene de la DNA sunt perdele de fum menite să ne distragă atenția de la adevărații infractori economico-financiari și de la incompetența crasă a actualului guvern inuman și antiromânesc. Dar știți ce ? Am convingerea că și dacă erau alții în fruntea bucatelor, situația noastră ca nație, ca populime, nu ar fi fost diferită.Moravurile grele ale politicienilor din .ro sunt atât de bine și strașnic înrădăcinate și încrengătura de interese economico-financiare atât de densă, încât suntem condamnați la sărăcie și umilință pe veci.

  7. Poporul Roman dresat bine de securitatea lui Ceausescu a ramas un popor usor de manipulat usor de pacalit si fricos,nici macar infometarea nu ii va face mai curajosi vezi ultimii ani a lui Ceausescu in care romanii faceau foamea dar nu maraiau.Iar daca din painea si circul livrat poporului a ramas doar circul nu este nici o problema prostimea poate trai doar cu circ. De ce ? Pentru ca noi suntem un popor mandru,ospitalier,milos,credincios,da astea sunt tampeniile turnate in capatanile romanilor ani buni. Cu alte cuvinte faceti foamea si nu maraiti fraierilor mai arestam cate un primar cate un Becali asa ca sa mai uitati voi de saracie papagalilor. Iti multumim partid iubit ca ne-ai calit.

  8. ne meritam soarta.De ce cand sunt arestati oameni simpli,care n-au vrut sa-si cedeze o bucata de pamant ramasa mostenire (de la bunici ,stabunici etc)nu spunem nimic iar cand un individ,ca acest Solomon,este arestat iese ,,multimea,,sa-l sustina.Pentru ce-l sustin ?Pentru averea pe care a ,,capatat-o,, ?Pentru mitingul electoral facut ,,d-lui,, Basescu? Pentru ce ? Nu inteleg.De fapt nici nu ma chinui sa inteleg ceva.

  9. @Manuela: e emotionant si demn de o cauza mai buna modul in care sfidati evidenta doar fiindca nu va place de Ponta. cu tot regretul, va anunt ca Diaconescu e cu chilotii-n vine la afacerea asta politica urat mirositoare; cat mi-o fi el mie de amic…cat despre ce, cui si cat a spus Cristi privind motivele renuntarii, eu zic sa nu mai insistati.

  10. intelectualii lui base nu au timp de fleacuri !
    sint absorbiti de MYNELETV+ETNO!!!!
    de acolo vine lumina!!!

  11. Eu zic sa-l lasam pe Solomon pe mana lui Dinescu si sa incercam sa-l oprim pe Solomonarul asta de jcator din cursa asta nebuna de a conduce tara.Cu “Cristi”m-am lamurit,e slab,poate il numeste ambasador la Paris ca “jucatorul”nostru nu va face greseala lui nea Nelu cand l-a trimis acolo pe tasu’ lu’ ala care atunci cand era mic si se pisa in pat(ca toti copiii,de altfel)dadea vina pe maimuta.Astazi imi venea sa sparg televizorul cand Paula Rusu si Moise Guran il tot intrebau pe senatorul ala de la PSD de ce Ii cere DNA-ul ridicarea imunitatii.Am inceput sa strig in gura mare,cu riscul de a crede nevastamea ca am innebunit:Lasati-i arza-i-ar focul pa mate pa toti ca ne-au mancat de vii.Din oricare partid ar fi ei.Intrebati-i de ce nu respecta legile,Cu salariile profesorilor,cu punctul de pensie si multe altele.Ministrul(ex)Sarbu i-a dus cu zaharelul un an de zile cu”tintele”lui pe profesori,pe pensionari cu grupele 1 si 2 de munca,le-a dat canci,adica pielea pulii.Nu o sa faca nimeni nimic,o s-o ducem din rau in mai rau am azit ca ne asteapta scumpirea apei calde,apoi a gazelor si dupa aia din nou a apei calde si a gigacaloriei la incalzire.Nu sunt revolutionar dar ma intriga faptul ca se aduc argumente cu martori,ca altii,vecinii nostri si nu noi Romanii am facut revolutia.

  12. Victore,nu-mi ramane decat speranta ca animalul va crapa.(cu cat mai repede cu atat mai bine pentru toti)

  13. Ieri discutam cu cineva apropiat despre de toate. Si ma intreaba convivul daca am observat ce nasoale au devenit femeile dar si barbatii. Brusc am realizat ca prostia nu numai ca nu doare dar si urateste! Ce femei frumoase , stralucitoare, cu acea lumina interioara speciala pe chipuri si o semetie in tinuta, erau odata! Numa’ ca pe atunci cu o femeie puteai schimba idei, critica filme, analiza carti si piese de teatru, inainte s-o inviti acasa sa-ti asculte discurile de colectie!! Acum femeile tinere si nu numai, sunt toate la fel, au aceleasi subiecte de discutie iar barbatii au toti aceeasi ceafa lata, burta rasfranta, tunsoare si discurs mitocanesc. Exceptiile intaresc regula. O sa ziceti ca-s off. Ba nu sunt, vorbeati de prosti. Eu de urati. Gand la gand!

  14. Orice ‘saltare de gusat’este de fapt o perdea de fum sa deturneze atentia poporului suveran de la incapacitatea Guvernului de a veni cu niste solutii privind dezastrul economic si social.Cea mai eficienta forma este ‘executia politica’ a unor politicieni, prin arestarea lor spectaculoasa.

  15. @victor: excelent update-ul. gogoasa desumflata si mai urat mirositoare rar mi-a fost dat sa vad. pacat.

  16. Toate actiunile de saltare de pe strada sau de acasa a unor politicieni, chiar si din diferitele partide, sunt parte a unui plan elaborat inca de acum cateva luni, caruia i se da startul oficial.

  17. @ciutacu: nu il cred pe Diaconescu nevinovat la afacerea asta, cel putin nu complet nevinovat. Imi pare rau daca rectificarile mele inexacte au deranjat, nu urmaresc absolut tot ce se intampla la tv si in presa scrisa ca sa pot sustine ca am dreptate. Si apoi, in perioada scandalului, isi schimba declaratiile in aceeasi emisiune, in decurs de cateva minute. Deci totul e posibil… In ceea ce-l priveste pe Ponta, nu ma intereseaza in mod deosebit, nici macar nu-l antipatizez, mai sunt vreo 5 ani pana la viitoarele alegeri si nu am sustinut ca am dreptate. Am facut doar niste presupuneri care n-au, neaparat, o baza foarte solida, dar pe care am incercat sa le argumentez omitand, ce-i drept, evidentele datorita presupusei mele antipatii fata de Ponta pe care eu n-o sesizasem intr-o forma atat de grava pana acum. Evidente, care, din cauza antipatiei mele cronice, normal, nu-mi sunt evidente nici acum… :)) Dar pe care nu le-am vazut precizate pe undeva…

    P.S. Am dorit sa scriu un comentariu de reconciliere fiindca m-am gandit ca opinia mea ar fi putut sa deranjeze, un indiciu parandu-mi-se folosierea pluralului de politete in raspunsul pe care mi l-ai dat. Asa am inceput… Se poate, insa, sa ma fi pierdut pe drum… 🙂 Asa ca imi cer scuze daca opiniile mele au deranjat sau deranjeaza uneori (astea nici n-au fost opinii, au fost doar niste interpretari, mai mult sau mai putin fanteziste, ale unor declaratii)

  18. Poate ca s-a inteles ca l-am introdus pe Ponta in discutie ca sa justific nevinovatia lui Diaconescu. Nu, doream doar sa subliniez faptul ca exista multe elemente in discursul lui Ponta care i-ar putea pune la indoiala competenta, loialitatea si bunele sale intentii. Fara a-l disculpa prin asta pe Diaconescu.

  19. Noi suntem mici copii la manipulare…inca.Tot ce se intampla cu adevarat in lume este ascuns in spatele stirilor gen The SUN,taabloide care isi fac treaba din finantarile celor care trag sfori.Nu avem ce face,cei care conduc lumea ne indica la ce sa ne gandim si ce sa credem.Asa ca si Base a invatat ceva,iar la noi treaba merge usor avand in vedere ca 99% se satura cu manele/citat din don’ presedinte.

  20. Ma asta cu solomonu ne-a rupt pe genunchi….intr-o zi din euforie baselu asta o sa se aresteze singur…..hai ca ne-a distras atentia de la foamea din gat

  21. De proști ca ăia care ies în stradă de dragul lui Solomon e țara plină. De aceea își permit guvernanții noștri o asemenea politică. Eu cred că reacția poporului român la asemenea incercări a fost îndelung studiată. Nu este nimic lăsat la întâmplare!
    Cei două milioane care am votat pentru un alt mod de a face politică și economie nu suntem de ajuns pentru a face diferența. Prea multe manele, telenovele și real tv show-uri în țara asta și de prea mult timp. Prea multe „show-uri păcătoase”, de prea multe ori „te pui cu blondele”, „test de fidelitate”, „acces direct”, „fata lui tata” si alte asemenea rahaturi. Au reușit ca pe mulți dintre noi să-i facă să gândească exact cum vor. Renunțăm la identitatea națională și la simbolurile românești pentru ideea falsă că așa devenim europeni. Europenii ăia cu care vrem noi să ne comparăm, încă se mai duc la cinematograf, teatru, operă, muzee, în mod obișnuit și învață din acte culturale ce inseamnă să fi un cetățean demn, care are DREPTURI si obligații; nu stau ca vitele să se uite la televizor și să fie interesați de soarta lui Fernando sau a lui Luis Felipe sau cum i-o mai fi chemand pe ăia, în timp ce le scade venitul și toate se scumpesc.
    Când șeful zice „hai în strada că ne-au arestat primarul”, se duc și manifestează 3-4 ore prin centrul orașului,iar când ajung acasă sunt epuizați și dorm și în felul asta au sărit o masă, reușind astfel să facă economii în vreme de criză. Proști! Da’ mulți! Prea mulți!

  22. Bineinteles ca tot scandalul acesta cu “arestarea” lui Voicu este de fapt o isterie necontrolata atata timp cat probatoriul si procedurile nu se dovedesc a fi incorecte. Daca ele se vor dovedi a fi corecte atunci hai sa punem si noi umarul la ‘zornait’.

  23. Esafodajul politic a ajuns drept fapt divers in mainile celor care pull the strings; rolul nostru este doar sa asteptam sa se stabileasca maram ‘vinovatul’ care va trebui sa plateasca factura.

  24. Tipii (ăştia din faţă, că doară trebuie să-i vadă cine trebuie!) par olteni “deştepţi” chiar şi după o privire scurtă dintr-o dungă. De-ar avea cineva curiozitatea să-i privească mai lung (şi drept!) multe lucruri incredibile despre afacerile lor cu primăria primarului “inimii” lor(ocultate de vulg dar legalizate de către ştim noi cine) am putea afla. Unde sunt “jurnaliştii de investigaţie” (de poliţişti ori procurori, nu mai zic!) atunci când ai nevoie de ei? 😛

  25. Corect, sa se faca dreptate in tot cartierul de nevolnici care se numeste ROMANIA ! Cum sa se faca ? Simplu, sa-i convingem pe chinezi sa primeasca de la noi cadou carne proaspata de politician, … daca tot nu vor mai papa carne de pisici si de catei. Suntem dispusi chiar sa-i platim noi pentru asta ! Veniti, frati chinezi, puteti veni chiar cu totii, numai scapati-ne de ei !!!

  26. Foarte mare dreptate are cineva mai sus…prost popor romanesc!!De iesit in strada asa cum o fac grecii sa cerem servicii si un trai mai bun nu se poate,dar poate oamenii astia erau platiti sa iasa in strada…altfel nu prea vezi in Romania…pana si revolutia a fost impinsa de la spate…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.