Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Să se dea câte un singur drob de sare, să se ajungă la toată lumea. File de revanșă

Să se dea câte un singur drob de sare, să se ajungă la toată lumea. File de revanșă

S-au scos din bască numele noilor miniștri ai noului cabinet Boc. Evident, aproape nimic nu e nou. Votanții anti-Băsescu își râd în barbă acru a obidă, votanții necondiționați ai lui Băsescu se fac că plouă, iar cei care au înclinat balanța (snobii și proștii care, împreună, au halit vrăjeala cu anticomunismul și salvarea cotei unice din ghearele hapsânului Vanghelie) sunt stupefiați. Da, tot Udrea, Videanu, Berceanu și Blaga vor juca geamparale pe bani publici. Lor li se vor adăuga vasalul lui Flutur, pre numele său mirenesc Onofrei (care n-a fost condamnat decât la un an cu suspendare), în chip de lacăt al retrocedărilor de păduri via Pimen, sindicalistul de particulară Croitoru (care i-a tras scaunul de sub cur lui Funeriu, rămas în tranșeele OTV ca să calculeze viteza legală a pumnului) și inevitabilul fost șef al mafiei personale a lui Năstase, generalul imobiliar Oprea. Ca notă personală, lipsește Ridzi.

În 2010 vor începe, mai mult ca sigur, concedierile în masă și/sau nesfărșitele concedii fără plată, precum și întârzierile la plata salariilor bugetare și a pensiilor. Porcii din congelatoare nu se regenerează, iar gestionarii monopolurilor naturale nu prea obișnuiesc să livreze pe datorie. Există, însă, o soluție. Pentru că președintele n-a condus neînfricat de pomană lupta la baionetă cu mogulii. Sarea și Poșta au fost salvate. Rămân întru folosința democratică a poporului suveran. Întâi, regimul oranj își va instala lăutarii în fruntea radioului și televiziunii publice, iar oficiosul va deveni (și cu acte) proprietate a grupului legitim de interese. Apoi, grupurile nelegitime de interese vor fi detașate, cu ocazia luptei contra crizei și a reformei statului, în salinele salvate. Iar într-un final apoteotic, transmis live în eter și online, președintele poporului va împărți, personal, românilor, pe bază de tabel, sarea. Câte un drob de votant, să se ajungă la toată lumea. Cei nedeplasabili își vor primi și ei, prin poștă, după ce-și vor denunța vecinii care s-au uitat colaboraționist la fostele televiziuni ale mogulilor și au votat strâmb, drobul sărat de lins.

P.S. Dacă mai avea cineva vreo îndoială privind furăciunea electorală de la Paris, voila transparență. Omul din jacuzzi i-a suflat friptura din farfurie lui Aurescu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

263 thoughts on “Să se dea câte un singur drob de sare, să se ajungă la toată lumea. File de revanșă

  1. Ăsta nu-i guvernul lui Bocănel, ci haremul lui Nuțilica…
    Singurul lucru care a crescut în România după 20 de ani de… libertate e tupeul!

  2. In seara aceasta sta sa se deprinda un “drob de sare” si chiar ne va ciurui capul, de cand am
    aflat de componenta cabinetului Bocanel. S-a facut o “analiza” serioasa si D-l Ciutacu repeta ca este o batjocura, o flegma data poporului. Ce ne facem?

  3. Aloooo, domnu’ alphas : marmota… ce face, domnule MARMOTA ???
    Ce valori morale deosebite aveti si cum va place sa divagati… Apreciez stilul, e “traditional” NU ne putem toti compara cu dvs, eu am terminat in 1995, nu am inteles prea bine daca acceptati comparatia merelor cu pere, dar nu asta voiam sa va spun, va doresc mult succes in continuare . Insa, despre valorile dvs morale : dati – mi voie sa va repet ca ma numesc DANUT MUNTEANU si ca nu mi-e rusine de numele meu, nu folosesc niciodata pseudonime, printre altele pentru ca ma consider responsabil pentru afirmatiile mele. Dvs ? Nu, nu va deranjati sa imi raspundeti, s-ar putea sa aveti probleme de constiinta, de deconspirare, lasati… stati linistiti la locurile domniilor voastre, e caldut si bine la adapostul unui nickname sa fii ” barbat “. O seara buna, domnule “alphas” .

  4. Domnule Ciutacu, imi cer scuze pentru comentariul off topic, de fapt nu e comentariu, e o rugaminte! Va rog sa propuneti retiparirea romanului “Ochii Maicii Domnului” al lui T. Arghezi. Din cate stiu eu, nu a fost republicata!
    Multumesc

  5. Voturile din comisii au vreo relevanta, sau se voteaza guvernul in ansamblu? Daca unu/una nu trece in comisie ce se intampla?

  6. daca in PDL unitatea de masura pt eficienta politica este ” BOCUL “, cam cati centiboci masoara organul lui madam din Plescoi? Sai cate ples(coaie) are bocul

  7. Continuand clasificarea lui oLTEANU(PDL) din 2005,acest guverv este compus dintr-un bOC si din mai multi centiboci(cei de la PDL).
    Propun o claisficare in continuare a politicienilor:
    Ion Iliescu-Teraboc
    Nastase adrioan,Antonescu crin-Megaboc
    Orice politician din opozitie-Decaboc
    bASESCU -Poloboc!

  8. @ DANUT MUNTEANU

    Sa stabilim mai intai cum sta treaba cu valorile. Nu e vorba neaparat şi nici macar in primul rand de valori morale; pur şi simplu sunt valorile banal burgheze ce ghideaza conduita noastra de fiece zi, valori deloc “deosebite”: sa nu scuipi pe stradă; să vorbesti politicos; sa sustii un punct de vedere cu argumente şi sa accepti ca doar argumentele dau taria punctului tau de vedere şi nu punctul de vedere insusi; sa intelegi ca exista o granita (şi sa iti şi dai seama care este aceasta!) intre aprecierea cuiva şi ridicolul divinizarii unei persoane etc. etc. Cam astea ar fi. Ca ele nu au nimic deosebit, sper sa ti-o dovedeasca randurile ce urmeaza. Aseara am revazut la Sinteza…, inaintea unei pauze de publicitate, cateva imagini cu Negoita şi Oltean care aproape ca il divinizau pe Boc. Chestiile celebre cu piticul atomic (asta e, totusi, destul de buna!) şi mai ales cu bocul ca unitate de masura, c multiplii şi submultiplii sai. Aceste norme / valori mie imi spuneau ca cei doi sunt ridicoli şi ma faceau sa imi fie greata. Esti de acord cu mine?…

    In ce ma priveste, recunosc faptul ca sunt cumva mai “traditional”(ist), dar eu as spune mai degraba ca sunt mai conservator. Stiu, avem un partid cu acest nume, dar… cam atat. Asa ca, pentru a nu aparea vreo confuzie, prefer sa accept ca adopt un sistem de valori vetust, nu doar invechit dar şi depasit. Ca astept ziua cand, in viata noastra politica, un partid sa fie ghidat in primul rand de o doctrina (de asta nu voi ataca nicicand PDL-ul pe motiv de incosecventa: neavand o doctrina, n-are ce incalca!; de asta voi spune ca guv. Nastase a fost adesea mai de dreapta ca guv. Tariceanu, pentru ca le voi compara actiunile cu doctrinele social-democrata şi (neo-)liberala, pe care le vad ca pe niste ghiduri practice de conduita politica; guvernul Nastase a luat mai multe masuri liberale decat cel al lui Tariceanu, care, la randul lui, a luat mai multe masuri social-democrate ca guv. Nastase – paradox romanesc, nu-i asa?) şi doar punctual şi intamplator de interese individuale ori de grup (sarea, posta, marmura, gazul, petrolul, aurul etc.)

    Cu privire la numele ori nickul fiecaruia de pe net. Cred ca stim cu totii ca netul e guvernat de alte reguli ori cutume decat viata cotidiana. Daca ne uitam care este cutuma, uzul numelui este procedura inadecvata. In partea a doua a anului ce vine (toamna-iarna) sper sa am suficient timp (dar, doamne fereste, nu prea mult!) sa imi fac un blog tematic, şi atunci poate va fi mai clar cine, cu cine, ce şi cum…

    Facultatea, intamplarea face sa o fi treminat amandoi fix in acelasi an. Probabil ca am şi inceput-o la fel. Şi, ca sa nu ai nedumeriri, nu am luat nici un an pauza, excluzand sase luni vajnice de armata, ‘89-’90, imediat dupa liceu.

  9. ma uit la toti cei care au scris si realizez cu stupoare ca nu inteleg nimic.Il tot acuza pe Boc.Sunteti imaturi.Saracu de el,dupa ce a mostenit o trista mostenire de la boc,dupa ce a mostenit niste motiuni neconstitutionale de la boc,dupa ce a mostenit o tara distrusa de la boc,ce sa mai faca saracu boc?boc,boc,boc….cat de prosti suntem doamne de-i asta prim maimutoi…?

  10. Programul de guvernare pe care Muc cel Mic lanseaza “strangem din dinti 2010” s-a nascut in urma linsului “drobului de sare”. Sa vedem cat de mult va rezista acest guvern.

  11. romania e cea mai buna idee care s-a intamplat vreodata romanilor.Multumim domnule presedinte…e tara in care nimic nu se termina…vom mai apuca oare alegerile de peste 5 ani?

  12. inceteaza sa mai fi copil domnule Basescu.Gustul banului e dulce ,te seduce,dar se duce,cand ultimul leu e luat de vant revii violent pe pamant…si tineti minte ca nu caderea doare ci contactul cu pamantul.

  13. Avem noroc cu presa ca ne informeaza de niste evenimente la care nu avem posibilitate sa participam, dar care demonstreaza ca “oamenilor de cultura” nu le scapa nimic “nesanctionat, nejudecat, nesemnalat” cum a facut Tudor Gheorghe la concertul lui, care chiar a facut un “rechizitoriu nemilos” la adresa acelora care au condus tara de la Revolutie incoace.
    Poate toate vocile acestea unite se vor auzi odata!

  14. @ alphas : e drept, cutumial cam asa ar fi, vizavi de nume, dar… cam tot la fel ar fi si fata de ” cel mai bun produs al scolii de pana in 1989 “. Si apropo, eu nu am mai facut armata inainte, am intrat direct si am facut-o la multi ani dupa aia : 10, mai precis, adica… la 29 de ani !

  15. dar daca l-au pus pe intelectualu’ ala la invatamant inseamna ca, de acum, in scoli se va invata la fizica legea lui funeriu despre viteza pumnului? si la ce capitol intra? la mecanica?

  16. S-a ajuns la situaţii penibile în care, angajaţii instituţiilor bugetare sunt avertizaţi/ameninţaţi voalat, să nu mai discute de rău despre guvernarea portocală, “…pentru că de aici îşi câştigă pâinea…”. Dacă, Victor Ciutacu a pus întrebarea: pentru ce-am mai făcut alegeri că tot ăia sunt la putere? pun şi eu întrebarea, azi, în sfânta zi de 21 dec(la 20 de ani de la revoluţie): pentru ce-au mai murit oamenii ăia în dec 1989 ?? …ca urmaşilor lor să li se pună pumnul în gură dupa 20 de ani de către unii careu au confiscat anti-comunismul ?? …
    şi dacă vreţi mai descriu situaţii nasoale: dacă eşti îmbrăcat în roşu sau galben…te ia şeful la întrebări, fără să fie vorba de glumă; să vă mai spun că primarii orange din oraşele unde a câştigat Geoană s-au suparat pe comunitate ca văcarul pe sat şi drept răzbunare nu au trimis pluguri pentru deszăpezire ???

  17. Ne-am ales cu cel mai hidos regim posibil cu cei mai incompetenti si mai spagari ministri, cu care Romania nu are nicio sansa sa iasa din foame.

  18. Pentru astia cu 5000000 de oameni care l-au votat pe Geoana. Daca era Geoana castigator 5000000 de votanti ar fi fost ai lui Basescu. Logic nu? Eram in aceeasi situatie cu 2 “Romanii” cum spuneti voi. De ce va tot plangeti ? Daca voi munciti si va vedeti de treaba voastra ce va deranjeaza asa tare ca il cheama Geoana sau Basescu?

  19. Desi va fi greu pentru noi toti, cand haosul va fi mai mare si ne va ajunge cutitul la os atunci ma voi distra copios si voi rade de cei 5.000.000 care l-au votat pe Basescu. Am intrebat de curiozitate doua pensionare, licentiate de ce l-au votat pe Basescu si mi-au spus:
    1. Geoana e urat.
    2. Basescu le-a dat abonamente gratuite pe autobuze.

    La asa argumente nu cred ca as mai fi putut comenta ceva.

    Asa oamnei, asa guvern si asa presedinte. Dar cand nu isi vor primi pensia, va mai fi bun Basescu? Cand isi vor numara banutii de paine, la fel de bun o mai fi? Cand copiii lor vor fi concediati, disponibilizati, in concediu fara plata si nu ii vor putea ajuta, la fel de bine va fi?

  20. Oare va plange/lacrama tiranul astazi la juramant? Biblia este cea de la Turcescu?
    Da´se pune? Jura sa apere si sa respecte Constitutia? Da´milibocul ce va zice? Ca pe Constitutia asta se poate face caca, deoarece nu mai este actuala? Si implicit se poate incalca? Ca era a lu´Iliescu?

  21. D-le Victor Ciutacu,
    Cred ca esti “putin cam incrancenat”.
    Poti sa faci un pas in spate si sa privesti scena politica in intregimea ei?
    De acolo lucrurile se vad cam asa: intreaga clasa politica este subordonata unor minti corupte si meschine. Sunt putrezi si goi pe interior. Lacomi si lasi, mincinosi si slab pregatiti. Legati cu multe fire invizibile. Incapabili sa priveasca dincolo de conturi bancare, comisioane, combinatii.
    Niste nemernici, pregatiti sa pupe inelul oricui pentru a scapa de necazuri.
    Mai cred ca GRESESTI si cand dai vina pe oamenii care au votat un anumit candidat! Lasa-i putin pe oamenii simpli, ei alearga toata ziua pentru o gura de mancare, suporta si sufera. Nu pot fi toti “snobi si prosti”. Sunt (poate) derutati, dezinformati, manipulati, dezamagiti.
    E posibil ca vina sa apartina oamenilor politici incapabili sa pregateasca sau sa permita curatirea din interior, astfel incat sa candideze o persoana potrivita pentru postul asta si sa obtina o majoritate confortabila de voturi? Sau ca politica sa nu mai provoace greturi?
    E adevarat si tragic faptul ca orbecaim (ca natie) si nu stim catre ce ne indreptam. Dar nu o fi la fel de tragic si faptul ca nu stim “de unde venim” si cu cine defilam? Adevarul despre revolutie, de exemplu.
    Poate gresesc eu …

  22. domnule victor nu va simtiti jignit cand basescienii se baga pe aici ca mustele in lapte?
    daca plesniti de atata fericire si bunastare faceti-va si voi o gasca ,la fel ca si idolii vostri.ce va tot bagati in seama?ce vreti sa demonstrati?ca vedem noi realitatea deformata?
    elegant ar fi sa va pastrati opiniile personale pentru voi.la diforma realitate ati contribui si voi.iar eu personal va dispretuiesc profund.
    PS:sa nu pierdeti juramantul celui ce va fi in slujba natiunii.si noi cunoastem ce inseamana un juramant prestat de base.

  23. @CS: ori esti pedelas, ori acum ai coborat din carpati, ori ti-a ramas creierul afectat de la radiatii, ori…

  24. “Inzapezirismele si udemerismele” sunt mai interesante decat problemele grele de criza economica, sociala zice D-l Frunda. De ce sa-si strice sarbatorile domnii guvernanti cu alte probleme? Pai daca tot le merge bine si asa de ce sa nu-si faca jocul?

  25. Ca de asta au murit tinerii aia in decembrie 89 ca sa ajunga alde Basescu, Boc & sleahta la putere.
    De asta atata chin si foame in astia douazeci de ani. Ca sa o vedem pe Elena Udrea zburdand prin Guvern.

  26. De ce unii cer sa se lucreze? Banii nu se fac lucrand. (Vorba aluia: Cine lucreaza, nu are timp sa castige). Fiti ca si ei- politicienii-
    nesimtiti, pusi pe furat, mintiti- dar convingator, mistocari, tupeisti, manelisti,aroganti si atunci nimic nu vi se poate intampla.Nu veti avea dezamagiri.Cresteti-va si copiii in acelasi spirit. Si totul va fi bine…

  27. @Iordachel

    Tre sa ai de unde sa furi frate in tara asta ca daca nu esti cu mafia, mori de foame, nu te baga nimeni in seama.
    Ca tanar, poti sa ai 1000 de idei bune. Daca nu esti in Mafie nu-ti da nimeni doi bani pe ele.

  28. Pentru conservarea democratiei din Romanica,pentru inca 5 ani, cea mai ieftina solutie este saramura.
    Atentie saramura trebuie preparata stiintific, ca sa aiba propietatile de conservare necesare 5 ani.
    Stie chimistul Funeriu cum se procedeaza.

  29. domnu`’Ciutacu..poate gresesc, dar as avea o ipoteza despre implicarea publica in dosarul Voicu si acuzatiile aduse lui Casuneanu, cunoscut ca beneficiar si partener economic al presedintelui.Personal cred ca este vorba despre o imensa actiune-care se ve perpetua pe parcursul urmatorilor 5 ani-de cosmetizare a imaginii presedintelui Basescu.Adica ideea e urmatoarea :daca tot nu putem sa mai dam vina pe nimeni pentru neregulile si afacerile murdare cu consecinte directe in economia tarii, atunci trecem la legarea coruptilor nostrii de numele cele mai controversate din celelalte partide-si sunt destule in fiecare partid-.Manevra politica a fost practicata cu succes, cam prin anii 30 in Uniunea Sovietica unde TROSKI si alti sefi bolsevici au fost identificati drept dusmani ai poporului si responsabili pentru foamete si sabotaje.E posibil si nu m-ar mira ca, peste catva timp,voci chiar din PDL sa ceara anchetarea unor afaceristi din anturajul unor personaje sus-puse din PDL.Ce spuneti?

  30. Pentru ca azi discutam de Revolutie am o intrebare: Revolutia a avut o motivatie:”libertatea”, si a produs a schimbare rapida, totala, datorita poporului care atunci a avut curajul sa iasa in strada, nu se poate REPETA cu acelasi efect?

  31. dupa loviturile la/sub maxilar aplicate de presedinte ma intreb daca mai avem dinti sa mai ‘strangem’ din ei!

  32. bată-l Dumnezeu să-l bată
    inc-odată şi-nc-odată
    că ne-a mîncat viaţa toată!!!!!!!!”!

  33. Toata lumea stie ca mafia stapaneste Romania, problema e cine intelege in ce fel de loc traim.Americanii de la South Park zic ca este asshole of the world.

  34. @Cris
    Pa frate inseamna ca nu exista nicio sansa. Si atunci- vorba lui Lenin- “Ce-i de facut”?

  35. Ciuti stiu ca nu sunt in topic, dar vazui ca Mircea si-a cumparat un Omega Planet Ocean Quantum of Solace. Nu il recunosc pe al tau dar mi se pare ca este un Chopard Mille Miglia. E corect? Daca da esti ‘ot!

  36. Probabil ca Hrebe a aflat de la junior ceva in sensul asta… Oricum, nu e deloc suprinzator. Aplecarea catre esoterism si superstitie e chestie endemica la noi. Pulimea se duce le ghicitoare, elita orbecaie dupa flama violet. Apropo, stii ce lectureaza Base acuma, dupa 5 ani de Levantul? La tiganci (imputite, desigur 😛 )!!

  37. @Iordachel

    Nu stiu ce e de facut. S-au luptat cei din trusturile de presa ale “mogulilor” cu balaurului cu 7 capete fara nici un rezultat, ca in Romania nu se sesizeaza nimeni… e doar vorbaraie la televizor.
    Si uite asa, in loc sa avem zanganit de catuse la Cotroceni si Elena Udrea sa ajunga in zeghe, pentru banii pe care i-a sifonat de la minister… o sa le suportam inca 5 ani ranjetul de smecheri.
    Presa romaneasca o sa continue sa-si faca treaba dar in Romania nu se intampla nimik, nu se sesizeaza nimeni.
    Mai bine ca l-au pus pe Oprea la Aparare alfel putea, fereasca Sfantul sa conduca vreun serviciu secret.
    Targul cu FMI impune cumpararea unui stol de 30 de rable de avioane la mana a 3-a de la americani (ca doar nu ne-or fi dat imprumuturile alea pe degeaba)…

  38. Au bagat in programul de guvernare “mentinerea impozitelor la nivelul actual”…
    Mama ce favoarea ne-au facut, ca nu ne iau si pielea de pe noi in urmatorii doi ani cand cica trebuie sa dam inapoi 24 de miliarde la camatari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.