Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Să se dea câte un singur drob de sare, să se ajungă la toată lumea. File de revanșă

Să se dea câte un singur drob de sare, să se ajungă la toată lumea. File de revanșă

S-au scos din bască numele noilor miniștri ai noului cabinet Boc. Evident, aproape nimic nu e nou. Votanții anti-Băsescu își râd în barbă acru a obidă, votanții necondiționați ai lui Băsescu se fac că plouă, iar cei care au înclinat balanța (snobii și proștii care, împreună, au halit vrăjeala cu anticomunismul și salvarea cotei unice din ghearele hapsânului Vanghelie) sunt stupefiați. Da, tot Udrea, Videanu, Berceanu și Blaga vor juca geamparale pe bani publici. Lor li se vor adăuga vasalul lui Flutur, pre numele său mirenesc Onofrei (care n-a fost condamnat decât la un an cu suspendare), în chip de lacăt al retrocedărilor de păduri via Pimen, sindicalistul de particulară Croitoru (care i-a tras scaunul de sub cur lui Funeriu, rămas în tranșeele OTV ca să calculeze viteza legală a pumnului) și inevitabilul fost șef al mafiei personale a lui Năstase, generalul imobiliar Oprea. Ca notă personală, lipsește Ridzi.

În 2010 vor începe, mai mult ca sigur, concedierile în masă și/sau nesfărșitele concedii fără plată, precum și întârzierile la plata salariilor bugetare și a pensiilor. Porcii din congelatoare nu se regenerează, iar gestionarii monopolurilor naturale nu prea obișnuiesc să livreze pe datorie. Există, însă, o soluție. Pentru că președintele n-a condus neînfricat de pomană lupta la baionetă cu mogulii. Sarea și Poșta au fost salvate. Rămân întru folosința democratică a poporului suveran. Întâi, regimul oranj își va instala lăutarii în fruntea radioului și televiziunii publice, iar oficiosul va deveni (și cu acte) proprietate a grupului legitim de interese. Apoi, grupurile nelegitime de interese vor fi detașate, cu ocazia luptei contra crizei și a reformei statului, în salinele salvate. Iar într-un final apoteotic, transmis live în eter și online, președintele poporului va împărți, personal, românilor, pe bază de tabel, sarea. Câte un drob de votant, să se ajungă la toată lumea. Cei nedeplasabili își vor primi și ei, prin poștă, după ce-și vor denunța vecinii care s-au uitat colaboraționist la fostele televiziuni ale mogulilor și au votat strâmb, drobul sărat de lins.

P.S. Dacă mai avea cineva vreo îndoială privind furăciunea electorală de la Paris, voila transparență. Omul din jacuzzi i-a suflat friptura din farfurie lui Aurescu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

263 thoughts on “Să se dea câte un singur drob de sare, să se ajungă la toată lumea. File de revanșă

  1. Tot racnea matrozul-patriot intre cele doua tururi,dupa ce Antonescu anuntase sprijinul pentru Geoana,ca “voturile nu sunt o marfa, ca nu se pot tranzactiona si muta dintr.o parte in alta”.Pai vad ca proaspata si neconjuncturala majoritate parlamentara de acum s-a putut cumpara foarte bine si tranzactiona, la bucata,prin separeurile crasmelor din Cismigiu.Majoritatea care a cazut Guvernul Boc era “conjuncturala si neinregistrata la tribunal” dar asta de acum cum e?Iata alta conjunctura: Firmele,afacerile si dosarele ” parlamentarilor independenti”; Oportunitatea ivita UDMR-ului sa-si vada aprobate,sub amenintarea parasirii Guvernului,toate cerintele privind autonomia si descentralizarea pe criterii etnice,adica cam tot ceea ce tipa de vreo 20 ani incoace.

  2. Avem conducatorii potriviti pentru timpurile astea.Avem nevoie sa ni sa spuna ca totul e bine.Vrem sa credem ca totul e bine.In ziua de azi e complicat si sa fii fraier.Hai noroc!

  3. S-au “trezit” şi unii “deontologi”, cam târziu pentru ei şi pentru ţară…:

    “(…) Daca ar fi avut ceva mai mult curaj, aratau ca ca sunt ceva mai mult decat o adunatura de primate politice care se scarpina dupa cum le ordona seful de trib. Acest vot unanim pentru o lista extrem de discutabila arata ca nici in PDL nu exista vreo apetenta reformista reala si ca partidul ramane la fel de osificat ca PSD, numai numele fosilelor difera.(…)
    “Înapoi la nomenclatură” de Dan Tapalagă

  4. Vai, ce viitor zugraviti pentru “grupurile nelegitime de interese”.Presupun ca in “salinele salvate” nu se mai desprinde nici un drob de sare, si nu-i mai cade nici unuia in cap, ca sa-l omoare de chiar!!!

  5. Domnule Ciutacu am citit prezentarea pe care v-ati facut-o….domnule om mai plin de el ca dumneata nu am intalnit si sper sa nu intalnesc vreodata, am impresia ca in mintea dumitale esti deasupra tuturor ca nivel de inteligenta iar acest lucru nu poate decat sa-ti dauneze grav in cariera…pacat

  6. Astept transmiterea “live in eter si online” sa-l vad pe presedinte cu un pull-over violet, sapca violet, insotit de cantatori si dansatori de “geamparale”, cu ochelari violet-fumuriu, pentru citirea “tabelelor romanilor”, inmanand fiecaruia “cate un drob de sare”, iar acestia facand plecaciuni de multumire.
    Si imi exprim speranta ca si D-l Ciutacu, si toata media va beneficia de acest gest in semn de mare iubire pentru poporul suveran.

  7. @BIBI!
    S-o crezi tu ca lumea face “politica”!!! Face pe dracu’ cheptene!! Daca ar fi facut n-ajungeam aici. Oamenii ar fi avut o balanta. Asta a gresit atat, asta atat! P-asta nu-l mai cred nici mort, astuia ii mai dau o sansa. Pa mine nu ma sperie spectrul noului guvern, nu! Pe mine ma sperie puturosenia, curvasareala si nestiinta ridicate la rang de demnitate. Ma sperie palavrageala lui Boc, automatismul lui, siguranta in a spera in..vorbe. “Munca l-a creat pe om”. Cu siguranta. Si sunt multi care si-au batut joc de acest concept. Parerea mea e ca tara asta se va transforma intr-o multitudine de insule ale lui Robinson Crusoe. Cine resizta si stie ce inseamna “a semana ” va mai rasari, cine nu…n-are a mai exista.

  8. :))) si ce atent a fost Boc la cazuri!!!!
    “pe care”, ” ale carui” , “a carui”:)))) Le-a accentuat de le-a luat dracu’ sa nu cumva sa fim nesiguri!:)))

  9. Ura!
    Romania are un asazis guvern! Va place? Sunteti fericiti? Sperante, ceva?

  10. Mare patriot, dom’le, Teodor Baconschi ăsta! Să lase el un post călduţ de ambasador (aproape 40.000 euro/an) pentru o muncă grea de ministru (pe acte undeva la 50.000 RON/an), asta da dovadă de iubire de ţărişoară! Sau e o încă o dovadă că ordinul se execută, nu se discută ?!

  11. Cinismul si inactiunea sunt caracteristice rominilor de la Mioritza incoace. Zilele trecute D-nul general Stanculescu si d-nul fost prim ministru Petre Roman ne explicau ca in romanica au fost in 89-90 peste 20000 de agenti KGB si GRU si ca ei ne-au facut revolutia. Dar noi aia din strada ce draq eram? Tinte vii? Daca continuam sa fim in continuare cinici si inactivi orice basesc o sa ne calareasca linistit si rizind de noi.
    Propun o scrisoare deschisa catre toate trusturile media in care sa cerem ca lui Traian basescu sa nu i se mai pomeneasca NICIODATA numele ci sa fie prezentat si sa se faca vorbire de Presedintele Romaniei si atit. La fel si cu membrii familiei sale sa fie denumiti fratele presedintelui, fata presedintelui etc.
    O alta masura ar fi sa nu-i mai vedem fatza … sa fie blurata ca in alte cazuri in care e necesar (copii, inregistrari cu camera ascunsa).Sa NU se mai faca transmisii directe de la palatul cotroceni sau dela Palatul Victoria si sa fim informati de stirist ulterior despre ce e vorba fara a fi nevoitzi sa mai auzim vocea hahalerei … Poate asa vom putea suporta acesti 5 ani mai linistiti.
    NB Egiptenii faceau asta acum mii de ani si cred ca este o metoda buna si in zilele noastre 😀

  12. Am vazut comentariile de pe hotnews la lansarea ideii de demarare a proiectului Rosia Montana si, spre surprinderea mea, jumatate erau cu amenintari din partea votantilor portocalii!!! Le parea rau si anuntau ca nu vor mai vota portocaliu data viitoare, ca “rushine Videanu!” etc….N-am putut sa nu ma bucur( ce fiinta meschina!)amar, ca au dezamagirea asta ACUM, imediat, inainte sa se raceasca iubirea lor de basesc si ura pentru moguli, comunisti, hoti, demagogi…si tot ce le-a fost prezentat ca fiind rau si “dushman”.Asta-i dezamagirea cea mai cruda si… “sanatoasa”! Sper ca acest guvern sa aibe acelasi efect asupra lor, noi ceilalti luam dezamagirea peste dezamagire…Cine si-ar fi imaginat ca basescu-si va shimba naravul si pe bocudreavideanuberceanuoprea? Ma-ngrijoreaza ca la situatii de-astea “imposibile” si absurde nu mai exista reactii…epice; sunt doar “caraituri” moderate si bosuflari…si ma-ntreb cine va tine echilibrul in urmatorul…cincinal!?

  13. De fapt betivanul vorbea de “tzepe in piatza Victoriei” si asa a fost. Palatul Victoria e plin de tzepari.

  14. Primul gest de refuz de a intra în Guvern, vine de la Cătălin Croitoru. Pe motiv de bani… Şi până acu’ nu ştia că la M.E.C.I nu sunt NICIODATĂ bani suficienţi? De ce nu s-a bătut până la sânge de când e deputat pentru banii acestui minister. A, nu era el (catindat la funcţia de) ministru… De fapt, şi pe ăsta-l doare-n cot de Educaţie cum mă doare pe mine de temperatura înregistrată acu’ 5 miliartde de ani în Univers…

  15. Marea mea dezamăgire este lipsa lui Funeriu!
    Un guvern format din analfabeţi, curve, trădători, imbecili şi retardaţi moral ar fi fost aproape perfect dacă îl avea şi pe Funeriu. Monument mai mare de îngâmfare idioată ca libidinosul ăsta nu cred că am văzut!
    În schimb rămâne satisfacţia că Băsescu a recompensat “prestaţia” BOUreanului din campanie prin promovarea lui… Vlădescu!!! SUPERB!!!

  16. Ma apuca risul-plinsul.
    Cum naiba, un proiect privat, sa fie trecut in program de guvernare???????????!!!!!!!!!!!!!
    Astia e nebuni? Pai am si eu o fabrica de chichireze de titan, poleite cu aureola boreala, si imi mai trebuie masina de impachetat si livrat pe piata. Oare ma prinde si pe mine in programul de guvernare?

  17. Retractez, nu avea Băsescu inimă atât de haină să mă dezamăgească! Aşa că Funeriu a fost chemat să facă praf ce a mai rămas din Educaţia românească! De fapt Băsescu e un exemplu viu pentru inutilitatea educaţiei (de orice fel)!!!!

  18. Uite asa se fac afacerile

    Am comentat aici pe blog si am dat exemplul Rosiei Montane,spunand ca nebunii vor privatiza/vinde resurse,probabil si datorita acordului cu FMI ( am incercat sa gasesc postarea,nu mai stiu exact la ce intrare se gaseste,scuze).Se pare ca ,din nefericire,se adevereste…pacat!

  19. cat de sincer pare presedintele in 2004 la depunerea juramantului:))24 de ore din 24 in slujba poporului….maine va repeta scena:))
    ne indreptam spre marete realizari..offfff.

  20. ha,ha,ha va era frica ca nu-i”cocos postas”uite,ca-i videanu plin de “cucurigi”si toata treaba este in aceasi”curte”nu-i la altii.ce bucurie!!!!!!!!!!!!ce impliniri!!!!!!!!!!!!!!!ce mai urmeaza?

  21. @ali
    daca la viitoarele prezidentiale va candida EBA ,vom fi cu totii nevoiti sa votam portocaliu.daca anul acesta am mai putut alege,peste 5 ani nu se stie daca vom mai avea sansa asta.

  22. 😀
    Sa bem vin de buturuga (rosu), fara chimicale in el, din cel facut in casa.
    🙂
    2009 a fost un an bun si vinul este “escelent”.
    🙂
    La dracu cu astia. Sa bem un pahar de vin bun.
    🙂

  23. D-l Ciutacu nu a uitat nici de acea patura a societatii civile care este “nedeplasabila”. Membri acestei paturi nu trebuie sa se ingrijoreze ca isi vor primi singurul “drob de sare” “prin posta”, cu conditia sa declare pe propria raspundere ca “vecinul” de vis-a-vis n-ar trebui sa beneficieze de drobul de sare intrucat urmareste emisiunile de la Antene si Realitatea; deci, nu e de calitate, nu este dedicat presedintelui si camariilor sale, si “au votat stramb, drobul sarat de lins”.
    Cred ca nu in multe articole scrise de D-l Ciutacu s-au adunat atatea ironii, mistocarii, expresii interesante ca in acesta. Il rugam sa tina tot asa!

  24. Nea Presedintele! ce moartea caprioarei te faci daca Doamne fereste crapa Boc? preiei fonctia? chiar n-ai nici un pic de fantezie? atat ai putut dresa un biet ciuaua?
    El prezidente! iti promit ca nu te mai atac virtual(ca parca as putea altfel) o sa stau, si cu o rabdare de pescar o sa astept sa te “asasineze” ai tai dupa care o sa musc din cei ce ti-au ramas.
    Iti urez sfarsitul de cariera al Inegalabilului Ceausescu.
    Salutari la prieteni si …

  25. @Victore

    Mirarea mea era mai degraba constatatoare, decat autentica nedumerire.

    Cat priveste chestia cu Cristoiu, am aflat abia acum, de la tine. Cred in continuare ca am (avut) dreptate, dar validarea ori invalidarea pozitiei mele va veni dupa trecerea iernii. Prin martie – mai, daca nu mai devreme. Om trai si om vedea.

    @ DANUT MUNTEANU

    Opinia mea este ca un individ intelegent este si (macar usor) cinic. Reciproca nu-i valabila.

    Cand vorbeam de o (alta) atitudine, ma refeream la o alta modalitate de a ne raporta la politica si la politicieni. Dar asta asa, intr-un mod mai general.

    Parerea mea este ca, macar de la o varsta incolo, un om normal are o pozitie a sa, parerile sale, la care tine, pe care le apara si, mai ales, pe care le utilizeaza ca sa se raporteze la ce se intampla in jurul sau. Asta presupune ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba valorile sale privilegiate dar, mai ales, o ierarhie proprie a acestora, care trebuie sa ii guverneze felul cum cel in cauza se raporteaza la viata in general, fie ea privata ori publica. Dat fiind contextul de fata, ma voi referi la atitudinile indivizilor fata de evenimentele politice.

    Unii adera preponderent la valori (mai) de stanga, altii la altele (mai) de dreapta. Unii sunt adeptii unui stat puternic, implicat (inclusiv in jocul economic), care e menit sa faca societatea mai dreapta, mai echitabila. Altii cred ca mai potrivit este un stat mai “slab”, chiar minimalist. Fiecare cu … treaba lui.

    Ceea ce cred eu ca este cel mai important este insa altceva, un lucru pe care multi ori nu il stiu, ori se prefac ca il uita: aceasta structura de valori nu face doi bani daca nu precede, conditioneaza si ghideaza actele noastre. Mai precis, ca sa fim 100% autentici prin noi insine si nu palizi soldati fanatici ori adepti neconditionati ai unei cauze ori ai alteia, trebuie sa traim o viata structurata de o ierarhie de valori, care este chemata sa ne guverneze optiunile noastre, alegerile pe care le facem.

    Nici “Sus Basescu”, nici “Jos Basescu”, nici “Hai Crinut”, nici “Huooo Crinut” nu sunt astfel de valori care sa ghideze conduitele noastre. Ordinea corecta cred ca ar trebui sa fie complet inversa: eu cred in valorile A, B, C, D etc. etc. si, pentru ca Floricel imi inspira incredere ca el insusi crede in aceste valori si ca, in plus, imi pare cel mai in stare sa le puna in practica, il voi vota. Sau pe Geonel, ori pe Base etc.

    Evident ca politicienilor (TUTUROR!) le sunt neconvenabili astfel de indivizi. Pur si simplu pentru ca astfel de oameni nu pot fi transformati in membri ai unei turme. Cum a crezut, de exemplu, Floricel, ca sunt alegatorii sai. Care, multi, au protestat producand in turul II cea mai mare parte a acelei sute de mii de voturi nule. Totusi, nu poti fi un om de dreapta, liberal autentic si in turul II sa votezi cu candidatul PSD. Chiar daca te roaga frumos marele sef de trib liberal. Ca el face asta, e tristul semn ca el este cel care are o problema de raportare la principii, valori si doctrine. Ca tu nu ii dai curs doleantei sale e un semn ca ai ratiune, cap dar, mai ales, principii si valori in care crezi si care iti guverneaza conduita. Inclusiv cea politica…

    Vorbeam mai sus de valori de principii, de valori, de ierarhii. E cam naiva şi desueta probabil viziunea aceasta. Eu totusi cred ca este singura noastra sansa la normalitate. O sansa in care cred. Asa cum cred in principiile care pun piedica pragmatismului si oprtunismului. Şi asa cum nu cred in pragmatismul avantajului imediat ori de a doua zi, care de fapt reduce valorile, principiile si regulile la tacere in favoarea “tainului” atat de vanat de unii ori de altii…

    Cat priveste apartenenta ta la tagma inginerilor, in ciuda tuturor vorbelor rele care se spun despre acestia, eu unul cred ca sunt cel mai bun produs al scolii romanesti (ma refer la o buna parte a celor care au terminat pana prin 2000 si la o minoritate a celor de dupa). Asa ca ai complimentele mele sincere. Cat priveste “oportunistii” la care faci vorbire, sunt convins ca nu era vorba de mine. Ca nu vad ce mari “oportunitati” ar fi (fost) in joc. Nu am nici un fel de implicare politica si nici nu am de gand sa am in orizontul apropiat. Nu am nici dependente de politica si nici ce primi ori (din pacate?!) nici ce da politicienilor…

    @ bocitorule cinic

    Cu oaresice precizari şi (mai multe) nuantari, cred ca ai dreptate.

  26. “Vestea buna este, daca poate fi vreuna, ca in 2010….” asta e citat din Boc. Eu ce sa cred? E atat de idiot ca nu se mai chinuie nici sa minta sau se simt atat de siguri ca nici macar nu le mai pasa?
    Privind inapoi….cred ca e idiot!
    Cum ajunge un astfel de individ premier? Cum avem un astfel de presedinte? Poporul asta ar trebui studiat, vreo 5 milioane pot fi considerati niste cobai interesanti!!!

  27. Victore, esti eronat in legatura cu cine a luat cui scaunul de sub cur…macar informeaza-te daca tot te crezi ziarist…

  28. Apai singurul din lista care imi da impresia de seriozitate este Daniel Funeriu. Sper sa nu se molipseasca de la udrea si el, adica sa nu raspunda drepti la cabinetu 2

  29. oare o sa fie votata elena udrea de parlamentul pe ca l-a sfidat si de care si-a batut joc ?

  30. Domnule Ciutacu,(oarecum fara legatura cu subiectul) mi-ar placea sa aflu mai mult despre ezoterismu’ si paranormalii lui basescu care au ajutat in perioada asta! Pe bune, cred (moderat!) in fazele-astea si ar fi foarte interesant…(poate vine si Oreste-n emisune)..macar daca nu putem schimba nimic, sa ne mai distram si noi! Oare basescu crede si-n deochi?!?!!?!? 😀

  31. Cu articolul de azi domnul Cristoiu da semne ca-si revine din amnezia ce l-a palit in primavara?Sau schimba iar trotuarul?

  32. @lm de la 7:45
    Si pe vremea lui ceausescu(aka Ceashca)desi nu aveai alta optiune decat Ceausescu multi riscau si scriau pe buletine alegerea lor …de la Bula, la Tzepes(ca si acum!)de la umorile din nas si din ureki (sorry, dar e adevarat!)la propuneri valabile de alt presedinte…Asa am ales si acum, la OHA(asa aiurea) ca sa ni se para c-am ales, nu? Cine trebuia sa iasa, a iesit…

  33. Nasol, daca aveam pe bok mai mare si mai tare, negocia sa avem crestere 7,99% si nu 1,5 cit a putut de la inaltimea domniei sale sa negocieze.
    Halal pm-ist avem, negociaza cresterea economica.

  34. Cred ca majoritatea votantilor lui Boxescu e formata din oameni saraci cu duhul si nu numai.
    Eu ador acest guvern competent si astept cu nerabdare sa-si dea cu stangu-n dreptu´ …iar votantilor matrozului sa le chioraie matzele de foame si stomacele sa li se lipeasca de coloana vertebrala pana la viitoarele alegeri cand vor opta pentru infiintarea Marii Adunari nationale.
    Cine-i prost sa moara, zic eu. Chiar si de foame!

  35. La Cotroceni/Guvern sunt numiti numai oameni de la care nu ne putem astepta la absolut nimic bun….din nefericire….ma gindesc serios sa emigrez cit sunt astia la putere.

  36. domnule, l-am auzit pe oltean bistriteanul vorbind despre unitatea de masura a performantei in politica-bocul-(printre altele, deciboci,miliboci),basecu ce e , gigabocul?doamne fereste!
    oamenii astia sunt normali?

  37. Sărbători fericite alături de cei dragi, pace în suflet, sănătate, trupească şi mentală. Bucură-te de tot ce e frumos, că e şi mult frumos în lumea asta.
    Să ne dea Dumnezeu putere să rezistăm în 2010.
    Cu dragoste, din partea unuia din mulţii care te respectă pentru tot ce faci.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.