Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Să-i dăm tâmplarului ce-i al Cezarului!

Să-i dăm tâmplarului ce-i al Cezarului!

Ministrul de Interne al zilelor noastre este exemplificarea fidelă a tipului de demnitar promovat de partidul aproximativilor. Agramat, cu liceul terminat la vârsta când alţii gătau universitarele şi cu facultate pe puncte, ţâfnos şi obraznic peste putinţă. Momentul în care s-a dus el să corecteze, la pupincureala Turcisto-Cristoiană de labeunu, neadevărurile din documentarea presei privind cariera lui şcolară, anunţând solemn că şi-a dat bacalaureatul la 23 de ani (şi nu la 24) e epocală. Ăsta-i omul nou de tip pedelist, promovat obsesiv de Traian Băsescu! Peste ani, modelul dus la perfecţiune de tovarăşul Nicolae Ceauşescu reînvie cu vigoare. Dacă găseşti un puţintel la minte fără scrupule, îi dai funcţie şi îl trimiţi la şcoala de partid (pe vremuri, Ştefan Gheorghiu, azi, cam orice particulară). Te va sluji cu devotament şi îţi va ucide rivalii fără să-şi pună întrebări de ce o face, fiindcă l-ai scos din mocirlă şi din bezna anonimatului. E unealta perfectă, din lemnul de esenţa cea mai tare.

http://www.youtube.com/watch?v=fLlQmWLo2Sw

P.S. Dacă aveţi răbdare, uitaţi-vă pe CV-urile miniştrilor (nu mai vorbesc de secretarii de stat). Faceţi o socoteală câţi dintre ei, din total, au făcut şcoala la privat (în măsura curiozităţii excesive, notaţi-vă şi vârstele la care au terminat să deprindă numărătoarea cu abacul), număraţi-le doctoratele de la şcolile de ucenici şi veţi găsi, poate, o explicaţie a reformării de tip Funeriu a sistemului de educaţie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

79 thoughts on “Să-i dăm tâmplarului ce-i al Cezarului!

  1. Ca unul ce am prins primii 18 ani din viata pe timpul regimului abolit in decembrie 1989 vreau sa spun ca astia de acum se intrec in a depasi in idiotenii fostul guvern Dascalescu condus de Nicolae Ceausescu. Si marinarul vrea cu tot dinadisul sa isi egaleze predecesorul la functia de presedinte al REPUBLICII!!!!

  2. Ai grija nea Victore ce scriu astia ca nu sti de ce viitor cneaz sau chiar voievod se iau!Ce ai zice despre voievodul…Boc sau sa auzi maine poimaine despre cneazul….Igas ?Aia ” mica” probabil va devenii…cneaghina…iar tac-su nu cred ca va accepta un “titlu mai jos de REX ! Am avut acum vreo 30 de ani un caine …tot Rex se numea.Sigur era …doar caine nu presedinte!Iar madamme Elena Udrea evident…tot regina ca n-o fi aia proasta sa accepte ceva mai jos de asa ceva…Vezi poate ai timp ea Victore si citesti si matale Apelul facut de Teodora Marinescu pe blogul sau azi 7 iunie.Bine ar fi ca si cei ce “intra” la matale pe blog sa faca acelasi lucru.Multumiri anticipate.

  3. Dar ce aveti cu acest ministru atata timp cat in afara celor 200 de politisti care au iesit in strada ieri si banuiesc ca tot ei si astazi , restul sunt multumiti de el?! Eu l-as sfatui daca as putea sa-i pastreze in sistem pe cei care au iesit la miting pentru ca sunt curajosi si demni asa cum ar trebui sa fie un politist adevarat, iar pe cei care au stat “pe dupa ferestre ” sa-i dea afara pentru ca sunt lasi si corupti din moment ce nu le pasa de salarii si restructurari. In afara celor 200 , ministrul li se potriveste foarte bine ,o turma de oi poate fi condusa si de un incult, nu?

  4. Prosti de le pute capu,da tari in clanta!Cum ii mai rau.Tocmai am sters-o acu de pe A3,ca n-o mai pot vedea pe gloaba aia de Voss.(Scuze, daca nu i-am scris bine numele.)

  5. Dar ce aveti cu acest ministru atata timp cat in afara celor 200 de politisti care au iesit in strada ieri si banuiesc ca tot ei si astazi , restul sunt multumiti de el?! Eu l-as sfatui daca as putea sa-i pastreze in sistem pe cei care au iesit la miting pentru ca sunt curajosi si demni asa cum ar trebui sa fie un politist adevarat, iar pe cei care au stat “pe dupa ferestre ” sa-i dea afara pentru ca sunt lasi si corupti din moment ce nu le pasa de salarii si restructurari. In afara celor 200 , ministrul li se potriveste foarte bine ,o turma de oi poate fi condusa si de un incult, nu?
    In afara pensionarilor ,persoanelor cu dizabilitati si a copiilor , restul de categorii sociale , profesionale etc., ar trebui lasate sa se descurce si singure, daca pot si daca vor…

  6. @geza: ‘aide, bre… nu mai rasuci si tu
    cutitul in rana, am priceput mesajul 🙂
    fiind fratele nostru, te iubim 😀

    @purcelix: ar fi scris “in fiecare zi D-zeu
    ii saruta pe gura pe cei mai iubiti dintre
    pamintenii sai”

  7. Buna seara !

    Am fost somer. Mi-a expirat somajul. Nu vreau sa mai muncesc.
    In conditiile din Romania.
    Adica: salariu mai mic de 2 ori decat un ajutor social din UE. Ajutor social primit de un fost somer care a iesit din perioada de somaj.
    Prefer sa cersesc, sa fur, decat sa muncesc.
    Mai bine in inchisoare, decat sa muncesc si SA MOR DE FOAME.
    Gasiti o solutie ca sa muncesc, sa nu stau in inchisoare si va fi mai bine pt ROMANIA!

  8. Nu-i suficienta scoala. Se cer si anume dispozitive suplimentare, accesorii ieftine si eficiente.
    Domnului miniidtru Igas(ce e aia Igas?0 ii trebuie urgent “dispozitivul de facut acorduri”.
    Contra sumei de 4000 euro + tva putem livra in 24 ore respectivul mecanism. Are 10 grama, este de forma lenticulara si trebuie tinut cu limba lipit de cerul gurii in timpul interventiilor televizate.
    Actioneaza asupra predicatelor si nu le lasa neam sa iasa otova pe gura.
    In aceeasi bani oferim drept discount si cartea de popularizare a stiintei: “Dan Diaconescu si hormonul de crestere la vaca”.

  9. Off-topic: Apropo de Turcescu si Cristoiu, a fost ceva incredibil in seara asta la ei in emisiune…trebuie sa vezi…doi mojici care au sarit ca niste turbati pe doua doctorite.

  10. Hai sa fim seriosi cunosc tarani mult mai destepti decit multi care termina o facultate de altfel multi tarani termina o facultate . Scoala nu te face mai inteligent sau mai cu bun simt prima e o inzestrare de sus a 2 a e o alegere personala . Fara suparare constat ca criticati pe unu care e sus si va conduce destinele intreb : cit de prost trebuie sa fi sa-l lasi sa te conduca ? Deci ? Rezulta ca daca ei fac ce vor si noi ne uitam la ei ca prosti fara sa stim ce sa facem sa-i inlaturam cine e mai destept ? Noi sau ei ? Le merge cu cine pot …nu vi se pare totusi ca le merge cu 22 milioane de romanii ? Elite ? Victore iti aduc o elita prieten bun cu Gadea si iti demostrez ca e plin de coruptie si e considerata inspiratia PNL ului . Sintem buni de vorbe si varza la fapte . Repet : cineva are solutii pentru situatia actuala ? Astept sa vad cita facultate avem sau nu ?

  11. Voi n-ati vazut ce privire vicleana are Emil Bobu in ultima vreme si cum tot comploteaza pe la colturi cu toasa Elena???
    In timp ce multiubitul si multstimatul numai in strachini calca de la o vreme, parca e nebun???

  12. cum e sacu si peticu, la asa ministru asa subordonat. marius militaru purtatorul de vorbe al ministrului agramat de la interne, opina deunazi ca scaderea cu 550 lei a normei de hrana, nu este o reducere, este o diminuare?!!!

  13. conceptul omului multilateral-dezvoltat al lui ceausescu a fost pus in practica de basescu

  14. Propun ca fiecare om angajat intr-o functie de demnitate publica sa aiba, obligatoriu, macar un master la SNSPA. Astfel, dat fiind faptul ca acolo se gasesc cei mai profesionisti si competenti profesori, fiecare absolvent de SNSPA va avea o baza solida de cunostinte politico-administrative si competitivitate ridicata in functia publica.

    P.S. Eba are masteru’ la SNSPA. 🙂

  15. Victore,mult adevar zici,da…cum stam cu…primarul ”care este”…folchistul parlamentar care vrea si el o lege a lui,…admiratia fata de jurnalistul Cristoiu cand avea un cuvant de spus la emisiunile voastre?

  16. Eu m-am saturat sa aud in jurul meu ca “dom-le nu conteaza scoala ci mintea”. Care e primul criteriu in ati demonstra valoarea- SCOALA. Cum imi demostrezi tu mie ca meriti o sansa sa ai functia pe care o ai? Cred eu prin multitudinile de diplome si de atestate obtinute in domeniul in care vrei sa profesezi. Dupa aia mai vorbim de minte. Dar asta ne e nivelu’. Majoritatea oamenilor din Romania daca ar avea un neuron in minus ar ajunge la nivelul maimutelor. Eu m-am speriat cata lume a pus botu la prostia aia cu legea Cojocaru. Oameni pe care eu ii credeam intregi la cap, din mediu urban. Degeaba va bateti voi gurile in fiecare seara la televizor, vine unu si promite niste chestii de te doare mintea si lumea il crede si il si voteaza. Daca si-au dat seama de ceva politicienii nostri, e ca suntem atat de usor de prostit incat nu trebuie sa faca nici un efort 4 ani de zile. Vin frumos inainte de alegeri si care reuseste sa promita mai mult, sa dea galeti si de baut mai mult ala castiga. si de obicei e ala care e mai golan dintre toti, care fura mai mult, care stie ca daca cheltuie mult, fura si mai mult. Voi degeaba va bateti capul la televizor, nivelul limbajului si al ideilor numai e mult peste nivelul de intelegere a multora. Daca vreti sa faceti un bine trebui sa veniti cu caldarea si cu micu’ la usa omului sa-i spuneti cu cine sa voteze, e singuru criteriu prin care se obtine putere in tara asta.

  17. Superb articolul ! Asta cu Igaş cântând e prima dată când o văd ! S-a “proptit” ca bomboană pe colivă cu articolul. Din păcate noi cetăţenii nemulţumiţi suntem vinovaţi ptr. tot ce ni se întâmplă. Când toţi românii acestei ţări vor înţelege că doar Ciutacu, doar Badea, doar Antena 3, FĂRĂ PARTICIPAREA NOASTRĂ EFECTIVĂ, nu pot dărâma un regim odios, poate vom avea o şansă să scăpăm de ei. Altfel, nu. Şi sunt din păcate, din ce în ce mai mult convins, că alegerile din 2012 de la care 90 % dintre români (după sondaje) aşteaptă schimbarea, nu vor fi decât un “galop de sănătate” ptr. pdl. Mă uitam ieri şi alaltăieri la mitingul poliţiştilor – jalnic, dpdv al participării. Şi la fel de jalnici suntem şi noi. Ăsta-i adevărul. Şi-atunci ne mai mirăm de ce joacă Udrea “ţânţăroiul” pe spinarea noastră până ne va cocoşa de tot ? Şi nu i-am luat în calcul pe handicapaţii ăia mintali care-i mai cred pe Băsescu şi pe portocalii şi care vor fi un alt “mare obstacol” ptr. noi ceilalţi.

  18. @rita: care este si cu folkistul sunt alesi (unul primar, altul parlamentar), prin vot direct, de catre cetateni, ca si Igas in Senat, nu numiti. si unde si cand l-am admirat EU in gura mare pe Cristoiu? cred ca ori eu am scapari de memorie, ori tu ai o imaginatie bogata.

  19. Cel mai tare coment Ion Pop …tot pentru el : omule daca vrei sa muncesti pleaca din tara oriunde chiar daca asta e casa ta …mayasi s-au inselat , apocalipsa vine pt Romania in decembrie 2011 . Pt Victor Ciutacu : iarta-ma dar trebuie sa te contrazic . Am studiat si eu la Poli si la alta facultate . Scoala romaneasca e o varza …toti politicieni au facultate . Sint de partea lui @eu nu conteaza varsta si pregatirea ci autopregatirea . Daca o luam din punct de vedere spiritual nu cunosc cit de ortodox esti Victore dar biblia zice foarte clar mai exact Dumnezeu zice in biblie : Ca nebuni vor face de rusine pe cei intelepti si ca in vremurile finale copii vor fi la conducere . Pun pariu ca asa va fi si ca oameni fara studii superioare si cu mult curaj si cu un caracter moral deosebit vor salva ceva . Si nu in ultimul rand e jenant sa faci discriminari gen eu am terminat o faculta tu nu esti un nimeni . Daca examinez maine pe toti care au terminat o facultate daca 10 % mai stiu ceva e o minune . Hai sa fim seriosi ! Dar sa ne jignim unii pe altii sintem primii ….

  20. @Exodul Romanesc: si Ceausescu-i promova intens pe aia care autopregateau. nu mai simt nevoia unui repetir, da’ vad ca n-am parte sa fiu scutit. partea cu ortodoxia, religia in care-s botezat si unde figurez oficial, ma lasa rece. nu se guverneaza dupa Biblie, ci dupa competente. sau asa ar trebui sa se faca

  21. Cum asa coane, nu esti de acord cu Teocratia ? 😀
    Sau te gandesti sa nu ajungem sa ratacim de-a busilea prin pustia desertului…
    Desi nici cu ratacirea pe mare sub compasul bravului carmaci Polifem zic unii ca nu e mai bine…
    Si chiar asa, ce aveti oameni buni cu acest tanar absolvent a scolii portocalii de cadre ?
    Se scoleste omul si din mers, azi maine il ajunge din urma pe Oprisan, omul care este si compania, recunoscand si el ca a facut scoala strazii de bagabonti.
    Si oricum se stie ca vine sfarsitul lumii lu’ ala mic de respira greu, aka homo sapiens.
    Credeti ca mai conteaza cine naiba ne conduce, daca oricum se stie punctul final al prabusirii in haul dobitocesc al ignorantei ?
    Mai sa cred ca unii dintre cei care umbla mai mult cu penita sunt invidiosi pe “succesurile” omului si s-ar baga la el, sa le predea cateva notiuni de baza in “particulara” . 🙂

  22. Ce ai omule cu scolile de ucenici (tamplari in cazull de fata) si alte chestii gen treapta bacalaureat, etc intr-o tara in care o gramada (turma, septel, hoarda, ciurda, stol, etc) de ministri si secunzi (secretari si altii ca ei) sunt doctori sau doctoranzi in “stiintele apararii” la nenea Gabi Oprea izmanarul. Tare as fi curios sa stiu cate lucrari stiintifice recunoscute international are Oprea si cativa dintre doctorii lui (ca exista reviste serioase pe tema asta si in strainatate!).

  23. Din jumate de posturi citite si jumate spicuite, deduc indubitabil ca ” toate-s vechi si noua toate”. Mai frati de suferinta !, am o intrebare: puteti sa fiti o clipa sinceri si drepti? N-am o simpatie deosebita pentru Ciutacu sau in genere pentru comentatori unidirectionati. Dar asta nu inseamna ca nu-i recunosc valoarea opiniei chiarsi atunci cand nu concordam; si mai presus de toate recunosc valoarea opiniei fiecaruia. Ce si cat ati facut si contat in viata cetatii in ultimii 20 de ani. Va doriti a trai in iluzia democratiei si va lasati ambetati de ce vi se serveste, recte: puterea democratiei populare sta in vot.
    V-ati gandit ca ar putea sta si in lipsa votului?
    Repet : va respect pe toti de aici, cu parerile si consideratiile voastre. Este poate singurul meu ascendent cu adevarat onorabil: repectul adevarat pentru cel de langa mine, indiferent de culoarea lui socio-politica.DAR nu pot sa nu ma intreb de ce acum 150 de ani eram considerati la fel de catre Europa, adica usor neguvernabili? De ce ? Poate pentru ca nu avem programata o dorinta de evolutie personala, un orgoliu firesc al fiintei considerate supreme si mai ales nu avem dramul de credinta in CEVA- orice,masura definitorie in evolutie. Suntem semicrestini, sau semiatei sau semi-orice.Ne lipseste coeziunea, spiritul civic, dorinta normala si CINSTITA pentru autopropasire, respectul si grija pentru batranii nostrii si pentru copiii nostri(nu ma contraziceti, vedeti zilnic imbecili care citesc “libertatea”-cu tirajul monstruos pe care il are- langa copiii vostri in autobuz,metrou etc.) Si atunci unde este implicarea voastra? Prin orele petrecute pe platforme virtuale?. Daca ati fi solicitati la o actiune civica unde sa acordati 2 ore din viata voastra, nu veti veni.
    Va multumesc daca ati ajuns aici si as fi fericit daca replica mea v-ar pune la 5 min. de meditat despre VOI.
    Tuturor, multa sanatate. Bogdan

  24. sunt student la stat, si am trait pe propria piele vreo cateva reforme ale sistemului de invatamant. credeam ca mai rau ca adomnitei nu se poate. si a venit Funerarul. nici nu ma mai gandesc ce urmeaza. “Cum nu vii tu Tepes doamne . . . “

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.