Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > România vie versus România părăsită

România vie versus România părăsită

România a arătat, în serile de week-end, ca o ţară necondusă. În afara declaraţiei temebele a deputatului oranj Sever Voinescu Cotoi (care, în timp ce Piaţa Universităţii fierbea, ne invita, pe noi, proştii, la film ca să ne dumirim de ce-i nevoie de reformă-n sănătate), nici un semn de la autorităţi. Site-ul Administraţiei Prezidenţiale a căzut, titularul de la Cotroceni şi-a mârăit în direct declaraţia de supărare pe popor şi a dispărut ca măgaru-n ceaţă, premierul şi ministrul de Interne sunt de negăsit de zile-n şir. Au rămas jandarmii, nici ei extrem de entuziaşti, în stradă, să se bată-n parte cu lumea ca-n dictaturile asiatice şi africane. Plus acoperiţii din presă şi de pe Internet (unii dintre ei, suspect de rezervaţi în apărarea Comandantului Suprem, alţii la fel de exaltaţi) şi propaganda oficială de la TVR. O instituţie falimentară financiar, profesional şi moral, care (preocupată fiind de modul în care-şi face meseria cuplul Mihai Gâdea-Victor Ciutacu, pe Mircea Badea l-a ratat la tura asta) a reuşit să manipuleze şi să se comporte mai slugarnic decât înaintea prăbuşirii defunctului regim comunist. Şi care, invariabil, la momentul oportun, va trece de partea poporului. (Articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

175 thoughts on “România vie versus România părăsită

  1. HAIDETI SA TERMINAM CE AM INCEPUT !!!
    HAIDETI SA SCAPAM DE BASESCU !!!
    HAIDETI SA ARATAM CA NU DEGEABA S-A MURIT IN DECEMBRIE ’89 !!!…

  2. Când un jurnalist de la Antena 3 a fost lovit cu un pietroi în cap, madam Grecu n-a spus că un derbedeu de manifestant îl lovise, ci că „un coleg de-ai noştri a fost rănit în tulburările din piaţă”. Asta aşa, că poate or băga botul măcar doi-trei bizoni să creadă că, de fapt, jandarmii l-au luat pe amărât la pulane. Şi, ca tacâmul să fie complet, cu o voce de melodramă, madama asta căreia văd că nu se îndură nimeni să-i mai reducă din hormoni, îi cerea purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei: „Promiteţi-mi că nu veţi trage în oameni! Vă rog, daţi-mi asigurări că nu veţi trage!”

  3. Doamne, ce multi sugatori de ciorapi prezidentiali la jn, tre’ ficat sanatos sa nu versi la fiece rand! Dar, don ciutacu, o sa radeti, doar doua cuvinte mi-au ramas in minte din articol: momentul oportun. Ce dense cuvinte, ce pline de multiple, felurite si colorate intelesuri! Ce poarta fermecata dechid aceste doua cuvinte in mintea mea avida si imaginativa! Ce zambet imi provoaca si ce multumire! V-am spus, zilele acestea zambesc mult, don ciutacu, si stiti ceva? Cred ca merit! Al naibii de mult merit!

  4. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti mare,mare dreptate in ceea cea ati exprimat in acest articol.
    Ma doare ca am ajuns aici.Au trecut atatia ani de la revolutie si suntem mai rau ca inainte de ea.
    Suntem o tara necondusa,cum spuneti;au disparut conducatorii ca liliecii,ca si cum n-ar fi;de fapt nu sunt.Sunt niste lasi,niste hoti si niste nemernici.

    Sunt atat,atat de dezamagita pentru ceea ce traim…

    Cu tot respectul pentru Dvs. si oamenii-oameni,
    IoanaP

  5. Da de n-ar mai aparea in veacu vecilor nici unu’ din ei. Si sa-l ia si pe boul de Becali.In rest, cred ca se fasaie si treaba asta.

  6. @dragoshica: esti atat de tampit si de indoctrinat, incat nici nu stii c-o cheama Stoicescu

  7. Toti slugoii astia se vor da la un moment dat raniti si trecuti de partea poporului. Ceea ce ma inspaimanta e faptul ca poporul asta are memoria scurta si de ani de zile reevalueaza, intr-o forma sau alta. Jupanul cade, cate o sluga mai cu mot devine jupan iar ceilalti slugoi fac pasul inainte, aplicand cu brio ceea ce stiu ei mai bine, legitimati fiind de catre ceo cu memoria scurta.

  8. Apropo şi de ce zice “dragoshica” ( bă, vezi c-a fost Gabi Firea da’ nu ţi-ai dat tu seama! 😆 ) , chiar am remarcat profesionalismul deosebit al Sandrei Stoicescu.

  9. Cotoi asta a fost mereu nesimtit sau l-au spalat pe creier scriitorii de mesaje portocalii????

  10. E bine ca s-a urnit lumea, e bine ca se reediteaza simbolul Pietei
    (altminteri catalogata ca un loc “promiscuu” – apropo de 1990, de persoane
    publice ce astazi sint efectiv in al cinspelea cer vis-a-vis de asta).
    E super ca se creaza un precedent in timpul “domniei” astuia, insa
    fara suportul masiv al populatiei, e doar o miscare “kamikaze”
    si o oportunitate pentru ha-ha de a se folosi de pretextul
    violentelor de a decreta ceva (ce va inflama si mai tare spiritele).
    Ce credeti, va sta cu miinile in sin cuprins de spaima “in bunker”,
    ori va cere reinstaurarea ordinii “by the book or by all means” ?

  11. Ma uit la TVR info. Subiectul e “Stenogramele bancii centrale a SUA” si NEWS ALERT: “Boc il viziteaza pe jandarmul ranit” WOW!!!

  12. Victore,
    M-am uitat aseara la A3 (in jurul orei 20:00) la imaginile de la Universitate. Era un tip de la Brasov, care parea sa vorbeasca mai articulat, dar care pana la urma a zis ca este adeptul unor actiuni mai “radicale”. Intre doua vorbe ale acestui individ au mai aparut niste bruneti care-si dadeau (prost) cu parerea si care nu cred ca stiau care era menirea protestului. Dupa aceea am schimbat canalul.
    Cateva concluzii (subiective):
    1. Din cate stiu mitingurile nu au avut autorizatie. Prin urmare participantii si-au asumat riscul de a fi amendati.
    2. Am vazut multi care se plangeau ca au fost bruscati de jandarmi dar nu am vazut pe nici unul care sa indice macar pe unul din cei care au aruncat cu petarde, pietre etc.
    3. Sunt sanse mari ca pe langa manifestantii de buna credinta sa fi fost trimisi si “agitatori” de catre unii care aveau interesul sa dea vina fie pe putere fie pe opozitie. Evident, este un risc al manifestatiilor si, in special, al celor “spontane”, neorganizate.
    4. Mitingurile astea sunt insignifiante comparativ cu cele facute impotriva lui Ion Iliescu. La fel si motivele (Iliescu a fost acuzat de crime si genocid). Pai daca Iliescu nu si-a dat demisia, credeti ca si-o va da Basescu?
    5. La Londra au fost proteste impotriva lui Blair si a razboiului din Iraq la care au participat sute de mii de oameni (cred ca prin 2005). Nu cred ca astea au fost motivele pentru care Blair si-a dat demisia.
    6. Anul trecut au fost in Londra niste proteste violente, in care politia a fost depasita. Totusi, participantii au fost filmati si fotografiati si cei vinovati au fost pedepsiti cateva saptamani mai tarziu (amenzi, inchisoare etc.) Deci, eu cred ca cei care au facut probleme la mitingurile de aseara ar putea (si ar trebui) fi pedepsiti in urmatoarele saptamani pe baza probelor foto si video. Ca sa nu mai spun de faptul ca participantii “normali” la aceste mitinguri ar trebui sa-i denunte pe cei care fac probleme.
    7. In final, am o intrebare: de a nu i-ai rugat tu pe cei de la Jandarmerie sa nu traga in oameni si a “trebuit” sa o faca Sandra Stoicescu? Parerea mea este ca e o chestie legata de inteligenta si profesionalism. Dar e o parere personala si subiectiva.

  13. Un lucru vreau sa subliniez Basescu si-a dorit sa ramna in istorie ca cel care a reformat,transformat tara in Voievodate s.a.m.d.Dar ptr noi cei din prezent ne-a ramas in memorie ca “Iesi afara Javra ORDINARA!”,unde mai pui ca a fost facut asa de o institutie a statului!

  14. Tataia de tara ne trimite la capsuni mos Cotoi ne trimite la cinema,vuvuzela lu’ Base vrea dialog.Ce tara e asta?Opozitia nu are nimic de spus.Au dosare oare?Pai sa plece cu totii atunci.

  15. Trebuie sa schimbam acum acest parlament (cele doua camere ale ticalosilor). Nu i-am trimis acolo sa faca legi prin care sa-si umple buzunarele din banii nostri . Numai asta au in cap toti care intra pe liste cu pretul a cel putin 100000 euro din care spera sa scoata repede de 10 ori mai mult. E valabil pentru toate partidele.
    Apel catre studenti si nu numai .Nu stati in baruri si discoteci din banii parintilor si bunicilor de la care asteptati sa iasa in strada sa strige pentru viitorul vostru. Daca nu schimbati acest sistem corupt, apucati-va sa strangeti bani de spagi si intrati in PDL sa va puteti bucura de job-uri si salarii pe masura valorii voastre(800 lei) cu care sa va claditi un viitor luminos pentru familiile voastre viitoare.
    Trebuie sa terminam cu toate mafiile si interlopii care traiesc doar datorita complicitatii cu institutiile statului. Sa terminam cu subordonarea justitiei fata de putere, tigani, interlopi si rezolvarea corecta a cauzelor. Sa terminam cu clanurile basestiene udriste cocosiste berceniste si multe altele inclusiv cu cele ale lui nastase, oprisan, hrebe etc.
    Vrem alegeri aniticipate si promovarea oamenilor de valoare care pot intelege ca este o mandrie sa faca ceva pentru aceasta tara si acest popor. Numai la emisiunile antenei am vazut o seama de oameni sanatosi la cap care au idei si stiu despre ce vorbesc. Acesti mutanti care domina politica romaneasca trebuie scosi din scena. Probabil ca fara banii de la buget n-ar sti sa tina nici macar o taraba la colt de strada. Noroc cu vanzarile anterioare!!

  16. Ar trebui insistat pe paralela reactiei jandarmeriei la mitingul “spontan” pro-Basescu din 2007 si la cel de ieri. Cred ca e necesar un document public adresat jandarmeriei. Eventual o cerere chiar in parlament. Altfel vor prosti lumea cu “au facut ordine conform legii”. Trebuie aratat ca fac ordine doar cand “trebuie”. Au niste echipe de zgomote de un tupeu si nerusinare incredibile, iar prostii pun botul.

  17. L-am vazut pe Papalaga(oops, am gresit la tastatura) pe Hotnews spunand ca Basescu a gresit (era culmea sa spuna altceva ca prea e groasa). Dar tot o da cu opozitia (cvasi-absenta) cu o obsesie beteaga rau. Iar opozitia e “PNL si PSD”, nu “USL”. Foarte interesant mesaj subliminal. Evident, Arafat trebuia sa nu plece, evident respingem reforma, evident… Crede-ma, sunt maestri la prostit lumea. Daca nu sunt combatuti si ne culcam pe-o ureche patim ca in 2009.

  18. Cineva spunea mai sus ca studentii sa iasa in strada, da ar trebui acest lucru sa nu lase doar oamenii in varsta sa protesteze care nu au nici o putere sa ripsoteze asupora abuzurilor facute de jandarmi, din pacate este perioada sesiunilor si nu toti studentii pot iesi in strada pentru a lupta, asa ca jandarmeria ar trebui sa inceteze sa mai fie marionetele lui base ca si ei is romani si noi daca luptam pentru ceva mai bun la fel ar trebui sa faca si ei, sa lupte alaturi de noi nu contra noastra.

  19. Nu este prima data cand cedeaza presiunii strazii! A mai facut asta atunci cand a refuzat sa-si dea “demisia in cinci minute”.

  20. Sunt mandru ca populatia Romaniei a redevenit un popor asa cum era in anii ’90. Maine daca se reiau protestele de la Bucuresti dupa serviciu sunt in Piata Universitatii.

  21. eu am fost aseara in Piata Universitatii. Am fost cu prietenul meu pentru ca stam foarte aproape si chiar am simtit ca trebuie sa iesim. am stat acolo vreo 3 ore. si totusi la un moment dat am plecat acasa ptr ca am fost obligati. povestea e asa: am ajuns acolo. erau doar batrani si niste tineri spalti. niciun betiv, niciun huligan. se scanda si oamenii erau pasnici. erau si multi copii cu parinti. erau doamne in jur de 45 de ani. una avea o blana. dupa ce am fost numiti huligani la ea m-am gandit. avea doamna aia o fata de huligan…cand am ajuns acolo nu ne gaseam locul. un janderm ne-a spus asa: daca sunteti la protest treceti acolo. adica pe carosabil, dupa cordonul de jandarmi. si am trecut pe carosabil. si am stat acolo ceva vreme. si s-a manifestat pasnic. cand era deja intuneric a venit un barbat cu o jacheta de piele gri, un tip destul de solid care se impingea in oameni si spunea ca il imping jandarmii. nu il impingeau jandarmii. el impingea oamenii. si pe mine m-a impins. langa noi erau niste tineri. pasnici. si vorbeau intre ei: ba, l-ai vazut pe muistul ala sub acoperire, ala cu jacheta gri? care ma, ala? ala! pai ala e muistul care vine si in peluze sub acoperire. e de la sri.asta am vazut eu si prietenul meu. un civil care ne provoca si oameni la 45-50 de ani spuneau ca suntem provocati si ca o sa iasa rau. apoi jandarmii au inceput sa ne impinga jandarmii, cica sa ne scoata de pe carosabil. si ne-au scos. erau zeci de femei si de copii cu fata de huligani. apoi niste tineri au aruncat cu pietre desi se striga non stop: fara violenta! s-a ars un steag.si jandarmii au inceput sa se manifeste. a inceput nebunia si am plecat acasa. nu mai aveam ce cauta acolo. nu mai stiu cine a ramas acolo. poate au fost doar huliganii asa cum au fost numiti. stiu sigur ca la inceput a fost o manifestatie normala, pasnica cu niste oameni care isi strigau oful. daca am fost doar huligani acolo atunci si eu sunt. am 37 de ani, lucrez, nu merg pe stadioane, cred in dreptul meu de a manifesta si cred ca in democratie ar trebui sa avem dreptul de a alege. si cu riscul de a fi numita din nou huligan, acum ma imbrac si ma duc iar la protest. am fost si la revolutie cand am avut 15 ani si o sa ma merg ori de cate ori cred ca trebuie. e dreptul meu.

  22. @bigradu:
    1.Dupa cum stiu LEGEA E EGALA PT. TOTI (sau , cel putin ar trebui) ; as dori sa stiu CATI au fost amendati la “mitingurile spontane” pro-Basescu , NEAUTORIZATE, din anii trecuti si mai ales cat a fost amenda lui Basescu , INSTIGATORUL PRINCIPAL AL ACESTORA !
    2.Raspunsul e la mintea… cocosului: cat de greu e sa identifici un jandarm in uniforma si cat de bine poti sa retii aspectul unui oarecare din multime ?!
    3.Daaa …. si mai ales cele impotriva unui presedinte … “jucator” ! (culmea , la manifestatiile “spontane” pro-prezidentiale nu s-au conturat aceste … riscuri ; hmmmm …. 🙄 ).
    4.mitingurile din perioada iliesciana erau mult mai de amploare din mai multe cauze:
    – sistemul securisto-totalitaro-represiv a fost proaspat spart in ’89 , Iliescu detinand fractiuni relativ minore din acesta , vis-a-vis de NOUL SISTEM economico-abuzivo-represiv PERFECT REORGANIZAT de Basescu si impecabil functional;
    – in acea vreme OAMENII AVEAU SPERANTE , exuberante , pofta de viata si de lupta , NU LE-AU FOST DISTRUSE PSIHOLOGIC orice speranta , orice vointa de a mai lupta , fiindu-le “implantata” in loc O IMENSA TEAMA si SCARBA de origine pur-basesciana!
    -crimele si genocidul uman atribuite lui Iliescu pastreaza inca un imens semn de intrebare referitor la amploarea si vina imputabile lui Iliescu , vis-a-vis de IMENSUL si VIZIBILUL GENOCID PSIHIC si MORAL APLICAT unei INTREGI TARI , de catre Basescu , avand ca rezultat cel mai mare exod si decadere morala a populatiei din istoria recenta a acestei tari !
    5.Protestele de la Londra IMPOTRIVA RAZBOIULUI DIN IRAQ se refereau la o chestiune de principiu , cu efecte indirecte asupra vietii populatiei Marii Britanii , in timp ce in cazul de fata , protestele romanilor reprezinta SUMA TUTUROR MARSAVIILOR , INCOMPETENTELOR , ABUZURILOR SI TICALOSIILOR SAVARSITE DE ACTUALA PUTERE SI DE PRESEDINTE , cu impact DIRECT asupra vietii lor. Totusi , cu un aspect ai dreptate: “obrazul blindat” al actualei Puteri nu va tresarii in fata catorva mii de oameni.
    6. Hai sa nu distorsionam realitatea prin tehnicile DEJA cunoascute: -hai sa vedem ce a insemnat “violenta” ADEVARATA anul trecut la Londra si ceea ce NUMITI VOI “violenta” de ieri din P-ta Universitatii; va spun eu , pt. cine nu cunoaste cazul: cele doua situatii nici nu suporta comparatie atat de diferite sunt!!!
    7. Ce-i drept rugamintea Sandrei a fost o stangacie destul de penibila , dar cu nimic mai penibila decat “GHICITOAREA prezidentiala”. 😉

  23. Am recitit ce-am scris mai sus si pare ca zic altceva decat am vrut! Sugatorii de ciorapi sunt portocalii si posteaza pe site la jn, ca raspuns la articolul dvs, don ciutacu, sper ca stiti ca asta am vrut sa zic. M-am grabit si-am cam simplificat cele gandite! Va salut,

  24. @alien: stiu si-mi place sa-i vad. inseamna ca e disperare-n Modrogan si i-au activitat

  25. Mi-am dat seama de o chestie. Pe romani probabil nu-i mai scoti in strada in numar mare fara o maslina, ceva. Constiinta civica, alea-alea, povesti. E multa frica, multa comoditate, in sfarsit. In schimb astfel de manifestari, chiar cu cateva sute, maxim 2000 de oameni, ii incurca foarte tare pe portocalii. Nu mai pot deturna agenda publica, la care Basescu e maestru. Cum apare un subiect sensibil pentru el, cum vine o arestare, un dosar, o comasare, o reorganizare teritoriala, etc.

  26. stimate domnule victor ciutacu

    sper ca, romanii vor avea curaj.simplu.curaj.atata tot.
    v am scris pe mail, si aici pe blog, ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea trimite la dvs. cateva randuri, la rubrica, timp liber.
    cu respect
    mariuca groza oradea

  27. Felicitari pentru ideile sanatoase, pe care le transmiteti, atat prin intermediul Tv-ului cat si prin articolele pe care le scrieti.Succes !

  28. @dragoshica: Daca nu esti vreun plagiator de doi bani, esti unu’ de la “Sareinochi” care nu-i in stare sa formuleze un enunt in doua sau mai multe forme diferite, asa ca-i mai simplu sa dai copy-paste de pe propriul text. Mai rau e ca esti un mincinos… Chiar daca Stoicescu o fi zis, o data sau de doua ori, „un coleg de-ai noştri a fost rănit în tulburările din piaţă”, in mod sigur n-a facut-o cu intentia la care te-ai gandit tu, pentru ca a mai spus, DE MULTE ORI, ca operatorul ala a fost lovit de o piatra aruncata dinspre manifestanti. Iar daca asta ar fi fost totusi o omisiune intentionata, nu se compara, nici pe departe, cu mizeriile securiste pe care le faceti voi in serparia aia portocalie hranita cu bani furati de la noi. Ce-o sa ma bucur cand – dupa caderea lui Basescu – o sa dispareti cu totii, morti de foame, ca si cum n-ati fi existat niciodata…

    Victor, daca n-o sa-mi accepti linkurile catre imbacsitii astia, te inteleg perfect… Oricum, imi cer scuze pentru ele.

  29. @Bubulea: da’ tu ai mult timp liber daca stai sa-i citesti pe securistii astia infecti

  30. Hopa,ca a venit si IRI in piata,hai ca s-a gasit si Marian Munteanu reloaded!Daca vine si SINZI le luam gitii portocaliilor si posetele Udrei si ale lui Turcan!

  31. Sa ne amintim ca jandarmii din toata tara sunt bugetari. Ca si lor li s-au taiat salariile cu 25%.Ca nu si-au primit banii de haine pe anul 2011. Ca au si ei familii,copii, rate,etc.Ca daca nu-si fac treaba-de mentinere a ordinii publice-sunt dati afara.

  32. D-le Ciutacu,

    Ma sperie sa retraim momentele din 1989…Suntem o tara DEMOCRATICA!
    Scarbele astea din conducere,de ce stau cu capul in nisip?!!

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    Ioanap

  33. @ Alien
    Bine ca ti-ai clarificat primul comentariu mai jos, ca ma si pregateam sa-ti zic (scriu) vre-o cateva vorbe nu prea dulci. Imi pare bine ca am apucat sa citesc si al doilea comentariu si nu m-am apucat sa blagoslovesc degeaba.

    @ Adi
    Nu ar fi rea o interpelare in parlament in legatura cu amenzile aplicate in 2007, in comparatie cu cele de acum.

    In alta ordine de idei, e bine ca romanii s-au trezit, dar totusi nu sunt prea putini cei care au iesit in strada (200 oameni la Pitesti? numai atat?) tinand cont ca mai toate sondajele de opinie arata ca 70-80% din populatie este nemultumita de directia in care merge tara?!

    Alta chestie: boul de Becali a declarat ca ii este scarba de oamenii care au iesit in strada sa apere un arab. Dar atunci cand, din ordinul iubitului sau presedinte, a fost arestat si au iesit atatia oameni sa protesteze pentru el, nu i-a fost scarba?
    Ipochimenul asta a fost prea bagat in seama de reporteri (fie TV, fie de la ziare), cum ii besea gura o vorba, cum se repezeau toti sa-i ia un interviu, de parca ar fi fost ganditorul de la Hamangia!

  34. Doar un lucru vreau sa amintesc.Base il numea las si tradator pe regele Mihai ca a capitulat in fata armatei de blindate rusesti si el fuge de propriul popor.

  35. @Victor Ciutacu: Da, eu si cu Ciuvica (cu diferenta ca el castiga un ban din asta)… 🙂 Dar sa stii ca nu-mi ia mai mult de 30 de minute, cam de doua ori pe saptamana. Am capatat obiceiul asta in ’89, cand curatam tarabele de ziare zilnic (de la Adevarul si Tineretul liber pana la Romania libera si Baricada), si nu mai pot sa ma dezbar de el. Asta e, simt nevoia sa aflu informatii si opinii din cat mai multe surse, doar n-o sa aplec urechea doar la tonomatele lui Felix… 🙂

  36. incepe diversiunea, se pare ca de pe un flanc, stanga, de tineri. amintit purtatorul de cuvint al jamdarmeriei!!!!manifestantii ar trebui delimitati!!!

    daca iti aduci aminte , cei ce au incendiat sediul politiei in iunie “90 erau angajati MI.

  37. CLAR, DIVERSIUNE, PT. DISTRUGEREA MANIFESTATIEI.NEMERNICUL DE PURTATOR DE CUVANT A MINTIT CA NU STIA DE SUPORTERII LUI …BECALI!!!

  38. Mihaela, şcoala nefăcută la timp sau chiar lipsa ei, se răzbună, odată şi odată. Lui Becali n-ai ce să-i ceri. E un cioban semianalfabet şi, pe deasupra, un înspăimântat de ideea de a mai face vreodată închisoare. Altfel, cred că n-are un caracter rău, cel puţin în comparaţie cu multe alte personaje publice.

  39. Domnilor, suntem cu totii responsabili pentru ce se intampla. Nu mai vorbiti cu curu! Nu asa se demonstreaya, nu asa se sustin idei si persoane. Lasitate si miyerie, inclusiv din partea manipulatorilor de presa care ar trebui sa fie iar, responsabili, nu sa rada cu gura pana la urechi de deontologi! Si Basescu, probabil, asta vrea sa provoace, e un conflictual.

  40. @ceapra: vorbeste-n numele tau. eu nu ma simt responsabil de nimic. n-am indemnat pe nimeni, n-am manipulat pe nimeni.

  41. erata:
    cind am spus zilele astea ca exista infiltrati
    si derbedei si ca am dubii cu privire la protest
    (nu la oamenii de buna credinta ce-au venit in Piata)
    adusi prin intermediul unor indemnuri pe facebook,
    probabil ca am fost catalogat ca rau-voitor ori dubios.
    acum vedeti ce se intimpla cind niste baieti cu glugi
    si sepci (tineri) care dau impresia (n-au fost inca
    retinuti de jandarmi si nu si-au declinat identitatea/
    inca n-au fost legitimati) de tifosi de la peluze
    isi fac de cap intr-o manifestatie.
    de atitea ori au fost probleme si mereu lumea a fost
    uluita de tabloul grotesc de la meciuri.
    nu-s fanul lui Becali, dar daca a avut dreptate, inseamna
    ca cei ce-au venit acolo sint intr-adevar derbedeii aia;
    daca nu, inseamna ca fie au fost platiti, fie au actiunile
    trecute in fisa postului.
    oameni buni, pina lumea nu se organizeaza clar si pina
    nu e lumina in piata (de la soare / reflectoare), baietii
    ce-i vedeti vor face macel acolo cu “arsenalul din dotare”
    si oricare participant pasnic, jandarm ori jurnalist poate
    cadea victima, iar sensul adunarii denaturat si baiatul ala
    ce hahaie sa aiba motiv sa declare ilegale intrunirile !
    cascati bine ochii si nu va mai infierbintati.
    orice situatie, oricit de pasnica ar fi, poate degenera
    din cauza citorva indivizi ce nu au ce cauta acolo…

    Intrebare: daca indemnurile la proteste apartin fiintei
    extraordinare pentru a sonda opozitia reala din strada si
    pentru a avea motiv sa faca ceea ce ar putea sa faca
    (de a da un exemplu), iar oamenii au venit minati de
    propriile griji/nevoi si au intrat in acest joc ?!
    (toata treaba sa fie o manipulare grosolana)

  42. @Victor Ciutacu – Da, dar nu stiu cum suportam in jurul nostru prosti, nebuni sau iresponsabili. Dar aveti dreptate, de asta si pot/vreau sa postez pe acest blog!

  43. Ce doreste poporul roman? Din sate, comune saracite etc.? Ce doreste Bucurestiul? Este simplu o eventuala lovitura militara se face in cateva zile. Presedintele este scos din tara intr-o tara straina si prietena . Apoi se decreteaza legea martiala. Se inchid granitele. Se convoaca magistratii din fiecare oras important si apoi se decreteaza de un consiliu militar format din 4 generali ai armatei romane ca incepand din momentul ala se instaureaza pedeapsa cu moartea. Urmeaza 10 executii bazate pe solutii date de judecatori cu participarea publicului . Procese rapide bazate pe dosarele procuraturii . Dupa cele 10 executii furaciosii vor fi invitati sa aleaga doua solutii : prima plecarea din tara cu sume de 50000 de euro fiecare impreuna cu familia intr-o tara pe care o aleg ei . a doua solutie confiscarea averilor si ramanerea in tara pentru a munci intr-un loc pe care il aleg ei pe baza competentelor fiecaruia . Normal li se va asigura fiecaruia un apartament in functie de marimea familiei .
    Apoi in termen de 6 luni maxim 1 an Consiliul militar va pune bazele unor noi structuri democratice cu partide politice formate din oameni cu varste intre 20 si 45 de ani . Se vor organiza alegeri parlamentare se va stabili un guvern urmand ca prerogativele presedintiei sa revina : A unui general de armata , sau interne B : monarhie constitutionala C: desfiintarea completa a presedintiei si conducere formata dintr-un Consiliu civil militar D: presedintie civila .
    Problema este ca in cazul unei lovituri militare se vor intampla cateva lucruri : nu mai misca nimeni in front, se instaureaza o disciplina si centralizare a deciziilor . Se abroga libertatile cetatenesti si automat democratia si exista pericolul unei dictaturi militare a unui general . Din ce am mai vorbit cu oameni unii generali de armata au in vedere o monarhie constitutionala . PLus ca in cazul unei monarhii cu legaturi de rudenie in tari anglofone sau germanice avem niste pile pe acolo . Si nu exista riscul sa te intrebi daca ala a fost sau nu comunist!!!

    Dar ce naiba doreste poporul asta? In 2009 s-a votat Basescu si portocalii . DE ce? Acum cand suntem la mana asasinilor economici incepem sa strangem din cur? In plus ce criza, unde ? Ca nu vad oamenii mergand cu miile spre Piata Universitatii . Inseamna ca le place sa fie in turma si sa mearga la taiere .

  44. “@ceapra: vorbeste-n numele tau. eu nu ma simt responsabil de nimic. n-am indemnat pe nimeni, n-am manipulat pe nimeni.

    De Victor Ciutacu pe 15 January 2012 la 19:35”

    mai sa fie ?! chiar asa ?!
    “un bat are intodeauna doua capete”, o zicere din intelepciunea populara.

  45. Ce credeţi, la noi, clovnul de la OTV a găsit de cuviinţă să-şi trimită fraierii pe teren! Vorbesc şi la microfon, iar soţul meu n-are altă treabă decât să “se ia” de ei. Nu sunt mulţi, până acum i-a ieşit. Unul cică era profesor. Folosea ca argument faptul că trebuie aleşi unii care n-au mai fost la putere. Vezi Doamne, că PSD şi PNL au mai fost.
    🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.