Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > România reală din telefonul meu

România reală din telefonul meu

Azi mi-e sila de politica si, intrucat am de participat la doua emisiuni, a mea (habar n-am cu cine) si a lui Gadea (cu nea Valy, da’ fara maistru’ Jack), nu cred ca mai gust (desi nu se stie niciodata) zbaterile cu iz electoral ale carmuitorilor nostri demagogi. Asa ca bag ce-am mai gasit prin telefon…

De la astia o fi invatat Arogantu’?

Role de cersetor cu fotoliu

Toni sicilianul si taragotul lui Ghita Pascalau

Munca te-nalta, mai ales in week-end

Pana si turcii de la Pinar merg pe mana lu’ Marean

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on “România reală din telefonul meu

  1. nicio imagine nu o intrece pe aia cu gardul de pe sine…=))aia e Dumnezeul imaginilor…;))

  2. Iata, acesta este noul model de dric cu “cai putere mascati” si… termopane. De unde se vede ca nu numai ploaia vine de la Cluj, ci si “dricul Nokia cu cioclul Morar” adus de cel care va demisiona, dupa alegerile din noiembrie, “in secunda doi!”. Monumentul Fun(er)ar a tot haladuit prin lume(de la “Marele zid chinezesc” la pinacotecile “Zambaccian”).

  3. @Victor Ciutacu

    Fiind luni, ne este cam sila de tot: de munca ( vezi Petrisor Socol), politica, sa mancam, etc. Dupa ora 16-17.00 se schimba situatia, pohta vine mancand. O sa vezi. Numai cand te gandesti ca vei sta langa Valy Stan ti se urca adrenalina la cote maxime. O saptamana excelenta. 😉

  4. Rezultate partiale ale sondajului
    “Daca maine ar avea loc alegeri prezidentiale, pe cine ati vota?”

    Crin Antonescu – 33%
    Sorin Oprescu – 16%
    Adrian Nastase – 16%
    Mircea Badea – 12%
    Victor Ciutacu – 8%
    Traian Basescu – 4%
    Ion Tiriac – 4%
    Klaus Johannis – 4%
    Corneliu Vadim Tudor – 0%

    Voturi: 24

    Dupa cum vedeti, lupta este foarte stransa!
    Votarea continua! Deci cum intrati la mine(pe blog), pe dreapta e sectia de votare.
    Ultima zi de vot 11 august 2008.

  5. Bre pe mine m-au cam lasat ochii pe urgia asta de afara dar in poza aia cu “Munca te-nalta…” nu e “O” , e “I” pe panou, da ? Sa n-avem vorbe.

  6. Victore,
    erai mare dar Basescu te-a pus in valoare ! (involuntar ) De acum inainte nu mai voie sa faci rabat la calitate. Ai luat caimacul lui Gadea , lui Vali Stan, mai ceva opinteala si esti de talia maestrului ( Cand nu are o fixatie ! )
    Sincer, esti mare !
    P.S. Sper sa nu fiu acuzat ca lucrez in trustul lui Danila , eu sunt pe alte meleaguri .

  7. Din Gandul

    “Nicolăescu, Mantale, Diaconescu – în ultima tranşă de doctori unşi pe şest”

    daca e asa se dovedeste ca am avut 1000% dreptate in ce-l priveste pe Diaconescu ! Halal vice de PSD-cu printzipii !!:))))

  8. @Cetateanu Turmentat
    Asa sunt portocalele, au un “finish” senzational…ca in atletism :):)

  9. boss care-i smenu cu centrul termopan transilvania, nu de alta dar pana acum doua luni am lucrat pt. firma asta.

  10. CE A MAI RAMAS DIN ROMANIA

    Zugravul.
    Are o tigara in coltul gurii si chef de munca in coltul indepartat al vietii. Tricoul rupt de pe el nu-ti da nici o idee despre onorariul pe care il va cere la capatul unei zile de spoit in lene, pe un perete care nu se poate opune sau fugi. Ideile lui sint alea din reclama de la bere. Nevoile sint cele naturale, si in multe dintre ele apare si un copac, exact ca in cazul ciinilor. Viata lui e si ea o reclama: la societatea moderna, care a reusit cumva sa elimine selectia naturala.
    Acum 30 de mii de ani, zugravul ar fi fost ucis pe loc, dupa primul cerb desenat strimb in pestera, la Lascaux .

    Baba urbana.
    Spre deosebire de sora ei de la sat, baba urbana a vazut multe si stie tot. Isi uraste, in ordine, nora, vecina, vecinul, administratorul, cartierul, orasul. Paradoxal, isi iubeste insa tara , chiar daca nu-I poate gasi alte calitati decit acelea cu care a ramas din cartea de romana, 1955. Baba urbana banuieste ca totul in jurul ei e facut s-o fure: administratia blocului, compania de gaze, strainul care tocmai a intrat in hol si se uita suspect la cutiile de scrisori. Asta nu-I face in nici un fel viata mai buna. Destinul babei e sa moara, iar ea accepta asta si nu se mai ocupa cu absolut nimic. La noi lipsesc cu desavirsire babele din America , alea care se duc voluntare la ONG-uri, sau alea din Franta, care merg la mitinguri, cind nu citesc literatura de stinga. Babele noastre doar voteaza, maninca mult, birfesc toata lumea si circula gratis cu RATB.

    Soferul manelist.
    E rapid, pentru ca nu poate fi nimic altceva, in afara de negustor de droguri sau combinator de terenuri. Cel mai bun lucru din viata lui e motorul, facut de un neamt cu mult mai destept, insa soferul nostru nu pare sa sesizeze ironia. Ii place sa imparta: pumni, muzica, opinii.
    Stie despre tine ca esti prost. Stie ca el e destept, iar viata, in felul asta, devine foarte simpla. De-aia soferul manelist e cel mai relaxat dintre romanii care au ramas in tara . Cind te intrebi de ce Mazare a pus palmieri la Constanta , raspunsul e limpede pe sosea: pentru ca maimutele erau deja acolo. Si nici n-aveau dusmani naturali.

    Inginerul.
    A lucrat cindva in cercetare. Revolutia l-a prins la planseta, desenind cladiri urite, cu speranta ca intr-o buna zi va fi lasat sa fie genial. Cind a fost lasat, a continuat sa fie el insusi, cu program clar: Dimineata la 8 la serviciu, la 5 acasa, la 8 la a doua sticla de vin. Inauntrul lui sint o multime de bagaje desfacute si lasate asa, in lipsa de o noua destinatie: literatura SF, poeti optzecisti, doua-trei iubiri, neaparat consumate la Costinesti, cu Radiovacanta undeva in surdina. Se misca greu printre ele si de-aia e deprimat. Spera sa vina vremuri mai bune, chiar si cind apar la orizont, el spera ca o sa-i bata la usa, sa-l ia de mina pina in Germania, unde sigur cineva stie de lucrarea lui de diploma, o revolutie la vremea ei.

    Bogatul.
    In ciuda previziunilor optimiste ale telenovelelor, bogatii nu pling. Nu au de ce, nu au cind, nu le-a adus aminte secretara. Cei mai multi nu stiu ca sint bogati – pentru ca nu se mai masoara in raport cu tine, ci in raport cu alti bogati. Chestia asta aduce cu sine o situatie pe care nici psihologul platit cu 200 euro/ora n-o poate rezolva: sint bogati cu Mercedes care sufera ca n-au Bugatti. Bogatul roman are si o alta problema: nu e bogat decit aici. Cind iese din tara ,e doar ostentativ.

    Baiatul de club.
    El e in general fiul celui de mai sus. Ziua lui de munca e noaptea, spaima lui e moartea de plictiseala. Exemplarele cele mai robuste rezista fara mincare o saptamina si pina la doua zile fara paparazzi.
    Ideile lui sint simple: mosule, du-te tu la scoala, daca n-ai bani de distractie! Zilele lui sint numarate: le numara presa de scandal si poporul odata cu ea, cind scoate din frigider brinza, la o salata de rosii taiate repede, pina nu incepe Magda la OTV.

    Toti astia au ramas in tara . Restul au plecat, si nu in concediu. Or mai fi si altii, nu stiu, e treaba institutelor sa ne zica. Ce vreau eu sa va spun e altceva:

    Uitati-va la ei si incercati apoi sa va inchipuiti ca, din marfa asta, trebuie sa facem o natiune. (text primit prin e-mail, din “folclorul Internet”)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.