Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Gigi Becali, sfârșitul propriei telenovele

Gigi Becali, sfârșitul propriei telenovele

Om al profundelor contraste, Gigi Becali polarizează. Îl simpatizezi sau îl detești, cale de mijloc nu există. Sondajele de opinie arată că majoritatea mută, care ar lua foc de indignare instantaneu în cazul oricărui alt acuzat de corupție, empatizează cu el. Lacrimile de durere ale familiei, vizitele la penitenciar ale apropiaților săi, recunoștința călugărilor de la Athos, incertitudinile privind viitorul Stelei, reacțiile politice, totul vinde. El însuși e o telenovelă care, la un moment dat, părea fără de sfârșit, dar care acum își turnează ultima serie. Fiindcă de aici încolo drumul e fără ieșire. Interesul față de soarta marelui condamnat va scădea natural, mai ales că nu-i nici vreun Adrian Năstase, capabil să producă zilnic texte de blog care să-l țină în atenția publicului ori vreun Nelson Mandela, devenit simbol politic în detenție.

Articolul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Gigi Becali, sfârșitul propriei telenovele

  1. eu propun urmatorul lucru -toate infractiunile sa se prescrie dupa 5 ani de la data savarsirii lor cu exceptia omuciderilor..ce spuneti?

  2. @simona, eu spun ca ai un foarte special simt al umorului. Numai daca treci prin fata unei facultati de drept te si pufneste rasul, asa-i?
    Revenind la cestiune, nu-s cum dracu’ se face de tot ii iese cu suparare lui nea Gigi de la o vreme. Est timp, nomina odiosa Corleone, vasnic si inflexibil ca fularul, se furiseaza (e mortala faza aia surprinsa prea putin de camerele tv, cand se repede ca un sobolan incoltit, dardaindu-si suncile, acoperit cu o cipilica rosie, deh, bagabontul batran stia ce inseamna sa intri la Procuratura) prin hatisurile unor articole, paragrafe si alineate, se ascunde cu toate ca nu-l cauta nimeni, face, drege, si iese la suprafata. Aferim.
    Nea Gigi, deh, ori la bal ori la spital, e si asta o etapa de parcurs in calea spre mantuirea sufletului si salvarea neamului, pam pam pam, romaaanesc, de hahalere.
    Lasand gluma la o parte, nea Gigi, cu toate nefacutele lui, plateste nu pentru hotie, ci pentru prostie.

  3. Valentin,
    daca intr-adevar il consideri pe Becali mai mult prost decat hot ar fi trebuit sa-mi apreciezi generozitatea ptr ca asta a fost felul meu da a fi generoasa fata de Gigi…

  4. Ce se intampla in tara asta este o nebunie. Avem o justitie mai corupta decat cei mai corupti oameni din tara.

  5. Victor am si eu o intrebare : sa spunem ca sunt un om cu bani si iti spun tie ca daca maine raitingul tau il depaseste pe cel de la celelate televiziuni iti dau ca premiere 2 milioane de euro , daca ma prinde cu banii la mine sa inteleg ca ma baga la puscarie pentru dare de mita ??
    Victor cate blaturi sau facut in fotbalul romanesc te intreb? unele nu sau prescris , procurorii aia de la DNA nu trebuie sa se autosesizeze?

  6. @simona, buna crestere si acea olecuta de cavalerism care-mi salasluieste, nestiuta de nimeni in personalitate, si-au dat mana, si, sperand ca nu intra la spam pe ogorul bunei noastre gazde, ma fac sa-ti raspund.
    Intotdeauna, fara exceptie, apreciez generozitatea, cu atat mai puternic cuvant cea manifestata in spete penale de doamne si domnisoare mai mult sau mai putin familiarizate cu jungla dreptului.
    Nu stiu cat de bine ar fi ca actul de justitie (suna al dracului de bine sintagma asta, si a dracului de lipsita de continut e) sa se fundamenteze pe indeobste acceptatele postulate ale teoriei generale a dreptului. Eu nu stiu daca Becali e hot, prost cred ca e. Nu voi intra, nu am cum, intr-o asa zicand polemica pe teme juridice cu domnia voastra, gazda noastra nu permite, si bine face, chatuiala intre comentatori, dar daca dumneavoastra ati inteles ca-l consider mai mult prost decat hot…Am spus ca plateste pentru prostie, prostia fiind ocrotita de Constitutie.

  7. În sfârşit începem să arătăm a stat European.
    Păcat totuşi că la noi justiţia funcţionează în parametri normali, doar atunci când oamenii care o compun fie primesc ordine în acest sens, fie sunt lezaţi de jignirile publice pe care le încasează din partea unor inculpaţi… Am convingerea că dacă Becali tăcea mâlc, aşa cum au făcut inculpaţii din dosarul corupţiei din fotbal, nu primea nicio sentinţă cu executare. Dar dacă eşti semi-analfabet şi ai doar 2-3 ani d-acas’ în loc de (măcar) 7, atunci bagă-ţi şi scoate-ţi în şi din DNA/procurori, după care ‘ia cu pâine’…de la brutărie…
    Mi-e milă de prost, pentru că n-are suflet rău. Păcat că nu-l duce capu’ pe măsura mărinimiei… 🙁

  8. “Bună seara dumneavoastră si invitaţilor dumneavoastră”
    Am văzut ca te-ai blocat o secundă, in mod voit, înainte de a răspunde cu sarumana… 😀

  9. Acest individ, a incalacat legea, punct. A primit prea putin. Calugarii au primit bani necinstiti. Rusine. Mai sint 17 (numar scos din burta) indivizi “guilty” ca si inculpatul din puscarie, le vine si lor rindul. Nu le plingeti de mila.

  10. Din ce s-a scris mai inainte apreciez aia ca justitia e mai corupta decat orice corupt. A disparut flota, fabrici si uzine, s-au facut parcuri in sate la preturi de palat, s-au inchiriat scene la pret de serai si nimeni nu a patit nimic.Dar avem condamnati pe probe indirecte sau ca e de notorietate ca si corupt, mita ca sa joace pe teren un meci de fotbal si cate si mai cate. Or fi si astia vinovati dar inai ntea lor trebuia cercetati cei cu vine mult mai mari. Asa e, justitia nu e justitie.

  11. Victore,
    Jiji a fost condamnat pentru trei infractiuni savarsite la momente diferite in timp (pe o perioada de 10 – 12 ani). Dar, pedepsele pentru cele trei infractiuni s-au dat intr-un interval de timp foarte scurt (cateva luni). Prin urmare, in loc ca musiu Jiji sa faca 8 – 10 ani de parnaie, pedepsele i se contopesc, este condamnat la 3 ani din care va face doar 2 (asta in cazul in care nu se voteaza vreo lege de gratiere).
    Curat murdar!

  12. @bigradu: suspectezi neprihanita justitie de pactizare ticaloasa cu infractorul? 🙂

  13. In codul penal, mita si foloasele necuvenite sunt pedepsite fara diferentiere intre stat si privat. Asta e legea. A argumenta ca Bogdan nu are sens, nu pot sa spun: domnule politist, ce daca l-am lovit trecand pe rosu, rosu e doar o culoare, ca albastru si ca violet, ce are de a face culoarea , omul era pe strada si e vina lui… Legea e lege, o incalci si te prinde – esti pedepsit.
    Nu pot sa spun: oameni buni, mai sunt si altii care fura, nu numai eu. Cand ii prinde pe altii – ii va pedepsi pe altii, cand ma prinde pe mine – ma pedepseste pe mine.
    Dar ce sens are ca noi de aici, oameni normali – sa aparam si sa scuzam un om cu milioane obtinute necinstit, care sfideaza legea in mod public si asumat, care a organizat un clan de tip mafiot in Baneasa, ce mi-e Becali si fratii Geamanu sau clanul camatarilor ? Ia sa -i mai dam in ma-sa de hoti si borfati, bietii hoti de gaini si paine pentru familie stau zece ani acolo si asti-a care fura miliarde …le plangem de mila. Pe gratis.

  14. Nu; chiar deloc.
    Nu sunt un expert, dar din cate am inteles este unul din defectele procedurilor judiciare care incurajeaza procesele de lunga durata in defavoarea unora mai rapide.
    Din pacate aceste defecte sunt speculate atat de avocati cat si de procurori (sau chiar de judecatori).

  15. Scuze, nu vreau sa fac chat, dar ma gandeam ce buna ocazie am scapat sa ne mai ferim de “arogantele” lui Jiji pentru o perioda mai lunga.

  16. Ieri 29 mai 2013, la un post tv serios:

    “La forumul bulgaro-chinez s-a hotarat sa se intensifice investitiile chineze in Bulgaria si turismul”.
    N-am auzit inca de un forum romano-chinez.

    “Presedintele Bulgariei s-a angajat sa sprijine investitorii chinezi in Bulgaria”.
    Sa se compare acest fapt cu ce a spus presedintele Romaniei in aceasta privinta (…noi de-abia am scapat de ce e in China…ceva in genul “le scot eu romanilor autostrazile din cap” sau “Romania nu are nevoie de autostrazi” ).

    Mai amintesc doar de orasul economic chinez de 100 de km patrati, sau “de 2 ori cat Los Angeles”, SUA, cum zicea CNN, din Belarus, aprobat zilele trecute.

  17. In timp ce Gigi isi joaca, intr-adevar, sfarsitul propriei telenovele (fosta vaca de muls pentru diverse posturi TV tabloide), caterinca reciproca, absolut sinistra, dintre RTV si Antena3 a atins un nivel grotesc care pana si pe Becali l-ar lasa masca..

  18. @Catalin Ionescu. Ce vezi tu european in modul in care actioneaza justitia in zilele astea? Abuzul? Incoerenta? lipsa de logica si de simtul masurii? Inconsecventa?

    @Victor Ciutacu. Tu crezi ca justitia s-a intarit sau ca si-a pierdut de tot busola?

  19. @nic: cred ca nu mai are absolut nici o noima, ratiune sau control

  20. Nic,

    Mi se pare european faptul că dacă există probe, nu se închid ochii pe motiv că ‘eşti cineva’…
    Fals în acte sub semnătură privată (cazul valiza) şi favorizarea infractorului (cazul schimbului de terenuri), mi se par acuzaţii destul de grave, pentru care (dacă au existat probe) e bine că i-au dat cu executare. Şi n-am de ce să cred că n-au existat probe, întrucât niciunul dintre avocaţii lui n-a clamat asta. Tocmai prin discursul lor public, justifică şi legitimează existenţa probelor. Avocaţii lui au preferat să discute cu totul altceva, fără să se bată cu pumnii-n piept cum că n-ar fi probe şi ar fi dosare contrafăcute… 😉 S-a mers pe coarda sensibilă, de parcă pledoaria apărării a fost formată din ‘lăsaţi-l liber că-i un om bun’ şi ‘a făcut Biserici, aşa că poate încălca legea’…
    Că justiţia face asta doar la comandă, sau când are un cui împotriva cuiva nesuferit, asta e altceva… Strict formal, hotărârile instanţei în cazul lui Becali, sunt perfect europene. Pe fond însă, niciodată n-o să existe o consecvenţă şi o cale unică de urmat, cât timp justiţia de la noi (la nivelul conducerii ei) este numită şi aservită politic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.