Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Rezervaţie cu imbecili, ia de citeşte aici!

Rezervaţie cu imbecili, ia de citeşte aici!

Hai să vă mai dea ingineru’ nişte meditaţii la legislaţie. Graţierea nu curăţă cazierul, amnistia da. Dacă Gică Popescu (sau cineva abilitat legal, cu acordul lui) va face o cerere de graţiere (ceea ce, până acum, n-a anunţat că ar avea intenţia), iar demersul ăsta e posibil numai după redactarea motivării sentinţei judecătoreşti, înseamnă că-şi recunoaşte vinovăţia şi acceptă justeţea pedepsei. Dacă decide să se adreseze CEDO, o va putea face doar pentru eventuale nerespectări ale drepurilor omului în timpul anchetei/procesului/detenţiei, nu invocând necesitatea îndreptării vreunei erori judiciare. Restu-i un amalgam de PR politic prost, băgare-n seamă, frustrare, cetăţeni ridicoli cu pretenţii de investigatori de presă şi neprofesionalism. E tare grea aritmetica asta; ea şi carnea de porc în untură la tigaie…
P.S. Aştept ca orice apostol al arestărilor să-mi explice, pe puncte, ca la proşti, algoritmul matematic sau juridic conform căruia i-a dat judecătoarei, la pronunţarea sentinţei, cu virgulă. Mai exact, din ce calcul savant au rezultat luna şi cele zece zile de după cei trei ani

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Rezervaţie cu imbecili, ia de citeşte aici!

  1. asta cu “gratierea si amnistia nu sunt acelasi lucri” sa i-o zici lu badea, care abera ieri in emisiune ca Antonescu era impotriva legii amnistiei dar acum se pronunta pt gratierea lui popescu

  2. Pai alea au vrut sa il incuie la subsol, d-aia au dat peste trei ani ca ,altfel, era eligibil pentru pedeapsa cu suspendare. E o obsesie pentru cifra 3 la onoratele instante, 3 ani si 33 de zile. Daca face cineva cu acordul lui cererea de gratiere si se infaptuieste, omul, care a zis ca e nevinovat, o sa mai aiba vreo bruma de credibilitate ? Eu cred ca nu. Din nou, nu vreau sa fiu inteles gresit, sunt din aia care s-au bucurat nebuneste sau au plans pentru nationala lui si a lui Hagi dar ramanem la ”Ai comis-o, platesti !” Astept sa vad mai departe cati din astia, din toate domeniile, o sa mai aiba parte de condamnari, fie ele si cu suspendare…

  3. Victore,
    Eu am avut experiente de lucru cu avocatii (pe partea corporate/comerciala). Am invatat doua lucruri:
    1. Logica avocatilor cu care am lucrat eu nu are nici o legatura cu logica matematica/inginereasca cu care suntem obisnuiti. Diferentele au fost asa de mari incat pe mine m-au speriat.
    2. Cei mai multi avocati au probleme semnificative cu aritmetica. Sunt buni doar atunci cand isi iau onorariul si dau sau iau spaga. In rest …
    Mi-e teama ca femeia iti va explica, dar va trebui sa faci eforturi serioase de intelegere (si nu sunt sigur ca ai intelege). Dar oricum, sa stii ca si eu sunt curios cum i-au iesit o luna si 10 zile peste cei trei ani (si ca luna este de 30 de zile sau de 31 sau poate este un Februarie, dar trebuie sa se hotarasca daca este an bisect sau nu).
    Parerea mea este ca i-a iesit cu rest doar pentru ca sa depaseasca trei ani si sa-i dea cu executare. Ce sa-i faci, Popescu nu este Florin Costiniu, nu face parte din gasca magistratilor care beneficiaza de sprijinul colegilor.

  4. PS. Banuiesc ca daca am citit, am reusit sa ma calific (cu success) sa intru in rezervatie, chiar fara sa platesc bilet:)

  5. @Victor Ciutacu, legat de PS. Probabil s-au uitat doamnele pe calendar si au vazut ca pica intr-o zi de marti. Ori, toata lumea stie ca martea sunt 3 ceasuri rele, nu poti elibera un om ca nu-i vrei raul cand il trimiti la puscarie.
    Nu sunt jurist, dar cele 40 de zile suplimentare nu elimina posibilitatea premiului de “3 cu suspendare”? Poate ca exista, n-am habar, dar de “3 si 40 de zile” sau de “4 cu suspendare” eu n-am auzit.

  6. Offtopic
    Vad ca PSD-ul vrea sa introduca taxarea progresiva si, ca sa indulceasca pastila, doua din noile trepte de impozitare sunt mai mici de 16% (8 si 12%).
    Mi se pare o mare prostie, in special faptul ca micsoreaza cotele de impozitare: va duce la scaderea veniturilor la bugest si nu nici nu vor “albi” prea multe salarii platite la negru.
    Pe de alta parte, ceea ce nu spun ei este ca in scurt timp le vor creste si n-ar fi mare minune sa vedem impozite de 16, 20 si 24%. Si poate dupa aceea ceva mai mari. Si uite cum, reducerea CAS se va duce pe cresteri de impozite. La fel ca si reintregirea pensiilor si salariilor din cresterea accizei pe benzina.
    Si astea in timp ce pentru ca sa-ti platesti o amenda de circulatie iti ia ore (zile) bune si mai si trebuie sa le spui dobitocilor ca le-ai pus bani in cont (ei nu-s in stare sa vada lucrul asta si sa te descarce de obligatii)

  7. Salve Victore, am si eu o curiozitate, mataluta ai semna o petiție in care se cere gratierea fostului (mare) fotbalist Gică Popescu?

  8. @adrian: eu, de regula, nu semnez petitii. nu cred in utilitatea lor. nici macar in presiunea publica pe care ar induce-o

  9. Unul dintre prietenii mei judecatori mi-a dat solutia la PS-ul tau. E drept ca se bazeaza pe o gluma mai veche si anume: o nevasta se duce la preot sa se spovedeasca si sa ceara iertarea pacatelor. “Parinte mi-am inselat barbatul”. Preotul scoate calculatorul, tac, tac si zice: fata mea 20 de matanii. Parinte dar am am facut sex oral. Preotul, calculatorul, tac, tac si zice “fata mea inca 20 de matanii”. Parinte, dar a fost de mai multe ori. Preotul, calculatorul, tac, tac si zice “mai fa-o de 3 ori ca imi da cu zecimale”.

  10. Numai saracii cu duhul pot avea impresia ca vreunul din grupul ala va fi eliberat sau gratiat. Dupa toata “tortura” care li s-a aplicat in anii astia, acum ca le-au dat lovitura de gratie, ce crezi…? Vor fi eliberati! ;)) Daca ciobanul ala prost de Gigi se apleca cand a fost chemat la “initiere” acum se pregatea de Cotroceni si tot grupul ala era la varful piramidei (din Romania desigur). El a ales calea lui Iisus fara sa realizeze ca regatul lui D-zeu nu e de pe lumea asta :)))

  11. Apropo… cred ca Gica a intrat ca sa nu mai aibe chiar nici un admirator familia Becali si nu cred ca va iesi nici el prea curand de unde e pentru ca ar invinge scopul o eliberare. Iar cu Becali s-a intamplat exact ca si cu Ceausescu, Gigi fiind Ceausescu iar grupul ala poporul… De-asta Romania este unde este pentru ca niciodata in istorie n-a stiut sa “plece capul”, a fost intotdeauna oaia neagra a Europei, toata istoria a facut probleme “clasei” si-a fost pusa la colt de “profesori”… asta ca sa stiti si voi sa nu mai fiti o “rezervatie cu imbecili” :))

  12. Potrivit articolului noului Cod Penal, atunci “cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoare, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite”.

    Stiu ca suna funny pedeapsa, dar nu imi vine sa cred cum toata lumea s-a “luat” de cifra asta. Doar nu credeati ca e din burta? Desi cand vine vorba de justitie cam asa inclini sa crezi prima oara.

  13. …in viata totul e sa nu fii BOU!… 😉
    cine nu intelege asta,sorry,nu exista tratamente 🙂

  14. Pentru Gica Popescu fotbalistul, jos palaria, dar cred ca daca acesta a gresit fata de lege trebuie sa plateasca ca oricare cetatean al acestei tari care incalca legile.

  15. Antrepenorul pt care lucrez are cam 1000 de angajati intr-un oras cu vreo 15 000 de locuri de munca.Sa presupunem ca face o evaziune fiscala de 2 mil de euro,el avind o cifra de afaceri de 300-500 mil de euro.
    Care ar fi interesul statului?Sa recupereze prejudiciul si sa continue sa adune taxe de pe urma afacerilor,vinzarilor si salariilor angajatilor infractorului.Sau sa-l bage la pirnaie,sa distruga locurile de munca si in final sa ia praful de pe toba in urma procesului,in timpul caruia infractorul isi pune averea la adapost(divort,donatie,etc)?

  16. Ce sa mai zici de atitudinea PNL fata de Legea amnistiei si gratierii?! Incearca si ei sa protejeze justitia mioritica – procurorime & judecatorime – de orice responsabilitate impotriva deciziilor injuste si a erorilor judiciare, sa minimalizeze rolul Parlamentului si sa intareasca pozitia asa-zisului “sef de stat”, sa arunce cu noroi, dupa modelul basist, in Parlament. Pentru ca iata ce scrie in Constitutia Romaniei:

    “Articolul 73 Categorii de legi
    (1) Parlamentul adopta legi constitutionale, legi organice si legi ordinare.
    (2) Legile constitutionale sunt cele de revizuire a Constitutiei.
    (3) Prin lege organica se reglementeaza:
    a) sistemul electoral; organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente;
    b) organizarea, functionarea si finantarea partidelor politice;
    c) statutul deputatilor si al senatorilor, stabilirea indemnizatiei si a celorlalte drepturi ale acestora;
    d) organizarea si desfasurarea referendumului;
    e) organizarea Guvernului si a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii;
    f) regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi;
    g) regimul starii de asediu si al starii de urgenta;
    h) infractiunile, pedepsele si regimul executarii acestora;
    i) acordarea amnistiei sau a gratierii colective;
    j) statutul functionarilor publici;
    k) contenciosul administrativ;
    l) organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instantelor judecatoresti, a Ministerului Public si a Curtii de Conturi;
    m) regimul juridic general al proprietatii si al mostenirii;
    n) organizarea generala a invatamantului;
    o) organizarea administratiei publice locale, a teritoriului, precum si regimul general privind autonomia locala;
    p) regimul general privind raporturile de munca, sindicatele, patronatele si protectia sociala;
    r) statutul minoritatilor nationale din Romania;
    s) regimul general al cultelor;
    t) celelalte domenii pentru care in Constitutie se prevede adoptarea de legi organice.”

    Adevarul este ca ultima amnistie a fost acum 13 ani, ca de atunci “doctrina si practica judiciara” s-au modificat semnificativ si nu in bine. Si tot o realitate este ca nici macar justitia ceausista nu mai “producea” detinuti politici, ci schimba, intr-o veselie, incadrarea juridica la condamnare de drept comun, de atentat la siguranta nationala. Exact ca acum, de altfel, sa nu facem pe inocentii. Iar justitia mioritica mai poate sa mindreasca acu’ – data curenta – si cu atingerea unei mase critice de decizii injuste si de erori judiciare , asa ca are de ce se teme de aceasta indezirabila Lege a gratierii si amnistiei! Parerea mea…

  17. Decat sa ne dam cu parerea, mai bine citim legea. Iata ce gasim acolo:
    Legea nr. 546/2002, legea privind gratierea si procedura acordarii gratierii:

    Art 17. Gratierea individuala se acorda neconditionat, iar gratierea colectiva poate fi acordata si conditionat. (Cum in speta pare a fi o gratiere individuala, rezulta ca Gica Popescu nu este obligat de nimic sa-si recunoasca vinovatia). Iar o dovada in plus o gasim la:
    Art. 20. Gratierea nu impiedica exercitarea cailor extraordinare de atac de catre condamnat, in conditiile legii, si nu poate constitui temei pentru respingerea acestora.
    Or a exercita o cale extraordinara de atac inseamna tocmai NERECUNOASTEREA vinovatiei…

  18. Ia uite ce am gasit pe net, pana si juzii americani incep sa se trezeasca la realitate si sa le arate obrazu’ procurorilor incorecti si prea subjugati de… maretia interpretabilitatii legilor, inclusiv a celor “organice”! Comentariul ce insotea link-ul nu-mi apartine, asa ca l-am pus intre ghilimele. Cititi si va minunati, ca-i din viata reala in… oniricu’ american, nu din filme 😉

    “Așa se construiește un regim totalitar: când o instituție a statului refuză orice control democratic, și folosește abuziv puterea de care dispune. Este o evoluție extrem de periculoasă, mai ales dacă procurorii își îmbârligă cozile cu serviciile secrete”:

  19. dupa revulutie asa ni se spunea despre democratie: fiecare din cele 3 puteri- executiva, legislativa si judecatoreasca se controleaza reciproc. astazi in vremea “dimocrasy” puterea judiciara nu mai e controlata de nimeni sub sloganul “independenta justitiei”, dar vad ca controleaza celelalte puteri.

    pe cand avem si noi o lege a raspunderii magistratilor ca vad ca platim din greu la cedo incompetenta si coruptia lor?

  20. Sunt de acord cu gratierea lui Gica Popescu. Dar sustin si gratierea lui George Copos, care a fost condamnat pentru acelasi caz Bratu. Daca Gica Popescu a jucat 120 de meciuri pentru NATIONALA, George Copos a platit in ultimii 25 de ani zeci de milioane de euro la bugetul de stat. De ce meciurile jucate de Popescu, fie si pentru NATIONAA, ar conta mai mult ?

  21. Oh, cata dreptate aveti! Poate judecatoarea a facut vreun calcul savant! I-am vazut pe turcestii de labe1TV aplaudand evenimentul trimiterii in inchisoare a lui Gica Popescu, aducand in sprijinul afirmatiilor lor faptul ca Boris Becker, pentru vreo 5-7 milioane de Euro a primit, in Germania merkeliana, 2 ani cu suspenadare (!) si Maradona, in Argentina, 3 ani cu suspendare (!). Confuzia lor neuronala m-a uimit. Atunci, sa nu-i crezi decerebrati ???!!!

  22. Victor, iti spun si eu ca esti arogant si genial! Asa ca sa se oftice unii, stiu ei care!
    Ti-am mai zis, pacat ca esti insurat, dar sotia ta trebuie sa fie mandra, sa nu se supere! Keep going, I love you!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.