Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Revoluţia Facebook intră-n renovare

Revoluţia Facebook intră-n renovare

Eu înţeleg că domnişoara Svet vrea să facă un bănuţ cinstit pe spinarea fraierilor care s-ar întoarce-n ţară sau ar veni, prin firma de relocare pe care o manageriază (din cladirea lui Locic), mânaţi de înalte idealuri revoluţionare, dar nu chiar toţi avem ciungă-n păr. Fiindcă obisnuim sa ne tundem scurt ca să nu ne-o lipească alţii.

Revoluţia Facebook se inchide temporar pentru renovare; sau, eventual, relocare…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

173 thoughts on “Revoluţia Facebook intră-n renovare

  1. Am avut un vis !

    Asa cum zicea Dsoara Svet, am avut un vis. Se facea ca Zeus se retragea. Coruptii aduceau banii inapoi la Stat. Bunul simt triumfa peste tot. In Judeea ploua. Dsoara Svet, aceasta Xena a secolului vitezei, conducea totul in armonie si sinceritate trebile in spatiul carpato-danubiano-pontic.

    Fiara.

  2. Nu-mi place domnisoara, iar nevasta am deja.
    Imi place ideea, iar revolutia nu trebuie facuta pe net, ci trebuie facuta de fiecare dintre noi, in viata de zi cu zi. Si mai trebuie sa intelegem ceva:
    Faptul ca suntem atat de scarbiti de ceea ce se intampla in jurul nostru, ca ne este scarba sa mai votam, pentru ca nu avem pe cine, nu aduce nimic bun, pe termen scurt, mediu si lung. De aceea ader la ideea in sine.
    Si cum si dansa a spus, nici eu personal nu ma vad conducand o tara sau un minister. Imi cunosc limitele si lungul nasului, stiu cat mai am de invatat. Dar, si eu la randul meu, cunosc oameni care ar putea face asta, si langa ei as merge pana in panzele albe, in esalonul 2, sau chiar si mai jos. Dar, acei oameni, sunt si ei la fel de scarbiti de ideea ” de a iesi din zona lor de comfort” cum dumneavoastra spuneati. Acei oameni trebuie convinsi, ei trebuie sa inteleaga faptul ca au pe cine se sprijini, si ca au pentru cine sa lupte. Nimic nu se face fara sacrificiu, dar un sacrifiu al unui lider adevarat poate fi de mii de ori mai eficient decat mii de sacrificii individuale. Avem nevoie de cineva care sa fie dispus, atat sa se sacrifice personal, cat si sa fie OMUL care sa canalizeze corect sacrificiile celor de sub dansul.
    Din pacate, aceste lucruri se intampla numai in vremuri cand acea zona de confort este distrusa sau amenintata.
    P.S.: Sunteti chiar asa convins ca anarhia este o solutie?

  3. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ce au toti cu Dvs.fata de flerul,intuitia pe care le-ati avut vis-a vis de dra Svet?!Sunt invidiosi rau de tot-daca ei n-au “citit-o” din prima,trebuie sa mai faca scoala.
    Dvs.sunteti destul de departe de ei,pozitiv,vorbind.
    Cred ca d-ra Svet a aterizat fortat in spatiul carpato-danubiano-pontic,ca la ochiul stang avea mascata o vanataie;asa cum vad eu m-am uitat foarte atenta toata emisiunea si m-am convins pana la urma ca asa era.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  4. @patrick:

    Domnule, va garantez ca studiul unui manual de gramatica a limbii romane nu v-ar afecta sanatatea cu nimic! Nu va raciti gura cu scuza locuitului in strainatate, am cunoscuti nascuti si crescuti afara care scriu romaneste infinit mai corect decat Dvs!

    Dar nu agramatismul Dvs ma determina sa va adresez aceste randuri, ci “morala” din incheierea ultimului Dvs mesaj. Din care reiese ca demersurile d-lui Ciutacu ar fi dictate exclusiv de interesul de a sprijini un anumit politician. O concluzie evident eronata: actiunile celor de la “Intact” nu sprijina pe cineva, ci sunt orientate strict impotriva tov Ba-SECU (alias Base, cum il alintati Dvs) si a camarilei lui. Si, de fapt, nu sunt indreptate contra persoanei Ba-SECU, ci contra grobianismului, mitocaniei, perfidiei, lipsei de educatie, hotiei, minciunii cronice condensate in individul care a transformat functia de Presedinte al Romaniei intr-una de Mascota Nationala.

    Dar, din moment ce mentionatii sunt impotriva matelotului, ma indoiesc ca umilele clarificari de mai sus au vreo semnificatie pt Dvs…

  5. Asa si?… Stiam lucrurile astea de ieri… Am gasit si eu pe net( la fel ca tine)…
    Ce treaba are persoana in fapt cu ideea?!?… Subit, principiul de a gasi pe cineva neintinat in troaca de porci e devenit penibil doar pentru ca d-ra in cauza e patroana de firma de relocari?!
    Nu e vb de ea, nici de miscarea initiata de ea, e vb de o idee… pe care te chinui s-o scufunzi de ieri… SI CE PUNEM IN LOC? AI ALTA MAI BUNA? CA SA NE PLANGEM SI SA CRITICAM STIM CU TOTII…

  6. Apropo… Duda se retrage pentru ca se pare nu exista alta cale de-a castiga alegerile decat daca intri in troaca… De ce asta? Pentru ca pe romani ii doare in basca… Mai bine spunem ca-i de kkt, ca oricum n-o sa faca nimic… etc..

  7. multumesc pentru reactie

    1) daca ati fi avut netul la dispozitie online (afland toate acestea atunci in emisiune), iertati-mi curiozitatea, CE ATI FI INTREBAT-O pe domnitza ?

    2) ati invita-o acum, dupa toate aspectele acestea, la Dvs in emisiune, pentru 10 min de clarificari ? daca da sau nu, de ce da sau nu ?

  8. auzi dar ce obtinea ea din tot acest manifest.. ca sa inteleg si eu. cu ce ii fraierea ea pe oamenii care i se alaturau??

  9. Ohohooo inteleptule Imparat, da-i cu ciocanu peste degete ca prea mai merita. Si uite cum vine valul de noi “lideri”…trist este ca sunt la fel de scarbosi…

  10. d-le Ciutacu, dezamagiti mult prin superficialitatea cu care ati tratat problema. Este evident cat de superficial ati analizat siteul firmei drei Alexandra Svet. V-ati oprit asupra serviciilor de emigrari si atat..Ati analizat putin restul textului? NU! daca ati fi facut-o, cu siguranta ati fi observat ca serviciile se adreseaza expatilor, STRAINILOR care sunt transferati in Romania si nu romanilor. Acele “immigration services” practic ajuta strainii in obtinerea permisului de sedere temporara pe teritoriul Romaniei. De ce ar avea strainii nevoie de un astfel de ajutor din partea unei companii de relocari? Deoarece din cauza birocratiei absurde, sunt nevoiti sa piarda ore intregi stand la coada la Autoritatea pt straini, unde dau numai de persoane nervoase,incompetente,sictirite cu care nu se inteleg in nici un fel,iar de cele mai multe ori nu primesc informatii corecte si sunt dezorientati,uimiti,dezamagiti.Stim cu totii ce atitudine au uneori functionarii publici!Tocmai de aceea sunt dispusi sa plateasca oricat unei companii de relocari,numai sa scape de acest calvar.
    Deasemenea, o companie de relocari se mai ocupa si cu gasirea de case,resedinte pt cei care se muta in romania. In caz ca nu stiati, o firma de relocari percepe o taxa destul de mare pt furnizarea unro astfel de serviciisi ma indoiesc ca romanii care se intorc in romania ar apela la astfel de servicii.In majoritatea cazurilor, taxele sunt platite de catre companiile care relocheaza strainii( in special multinationalele care sunt familiarizate cu acest concept),care au un buget special alocat pt asa ceva.
    Nu tin partea drei Svet, dar nici nu pot suporta sa vad cum i se da in cap din ignoranta si dezinformare. Ea incearca sa transmita un mesaj, sa starneasca o reactie in romanul nemultumit,reactie ce ar trebui sa-l monteze sa se implice mai mult si sa iasa din indiferenta. Ce este condamnabil in asta??de ce i se da in cap? Important este mesajul! Nu ce a facut/face ea profesional, ca doar nu a candidat la alegeri!

  11. Nu te supara Victor cred ca dansa a fost introdusa in jocuri si alaturi de doamna de la QMagazine joaca ceva,poate gresesc dar necurat se intrevede la orizont.(sa ceri atatea CV nu este ceva normal pentru un simplu manifest)

  12. Salut!
    Ce zici insa despre faptul ca organizatia noastra – Comunitatea Armana (Aromana) din Romania a organizat la sfarsitul saptramanii trecute un eveniment cultural de amploare (expozitie de arta, piese de teatru, simpozion, spectacole in aer liber) la care au participat peste 2500 de armani (aromani).Am avut invitati din mai multe tari din Balcani, precum si din Franta, Germania, Elvetia, Polonia sau America, plus un trimsi al renumitei publicatii GEO – care va alcatui un reportaj intr-o editie viitoare.
    Duminica, in localitatea Stejaru, l-am avut ca oaspete si pe presedintele Traian Basescu impreuna cu sotia…..iar toate televiziunile au tacut malc! Cum interpretezi asta? Nici macar opozitia nu a avut vreo reactie!
    Am trimis trei comunicate de presa….si ….mai nimic!

  13. Chiar nu intelegeti, mai baieti, ca nu e vorba de Alexandra Svet, aici ? E vorba de un principiu, conform caruia, daca vrei sa “identifici” ceva neidentificat, inseamna ca te intereseaza ceva anume. Daca “starangi CV-uri” cu un asa/zis scop declarat si le folosesti in alt scop nedeclarat, asta suna a metoda securista. Folosita cu sau fara voie, metoda nu e deloc ortodoxa. Domul Ciutacu nu face decat recurs la metoda. Daca Alexandra Svet face asta fara sa se gandeasca la consecinte, e cu atat mai rau pentru ea. Risca sa fie banuita de ceva la care nici macar nu a ajuns sa se gandeasca. Eu cred ca nimeni nu e rau intentionat ci doar ne spune sa deschidem ochii cand ne uitam la TV.
    Repet, e vorba doar de recursul la metoda. Victor Ciutacu atrage atentia asupra unui fapt. Cine intelege, intelege, cine nu, n-o sa inteleaga niciodata.

  14. Victore, treaba e mai mult decat simpla: cand vine cineva la tv si incepe sa bata campii ca ce frumos si ce bun e el, ca ce mult vrea el binele tarisoarei asteiea oropsite de tot felul de nenorociti de poliicieni (nu ca n-ar fi asa), e clar! are un interes. si asa cum repede ai descoperit tu, domnita nepatata si bine intentionata, avea interese mai mult decat evidente!!!

  15. Romanii sunt tare rabdatori, si cand se aduna si incep ‘sa faca politica’ zic:”Doamne, numai sa nu ne mearga si mai rau”, ceea ce nu prevesteste in nici un caz vreo ofensiva devastatoare pentru reglementarea nemultumirilor lor profunde.Deci, mai stau si asteapta, doar-doar se intampla ceva, doar- doar apare un Salvator. Dar cand nu vor mai putea tolera incalcarea tuturor drepturilor, incalcarea demnitatii umane, o scanteie doar va fi de ajuns sa porneasca o ofensiva, fie si militara care sa doboare tiranul.Deci, nu UN SINGUR OM, cum s-a subliniat aceasta idee la diferitele emisiuni, in ultima vreme

  16. Am inteles! Deci, cu ocazia acestui manifest, romanii plecati afara, se vor intoarce sa reconstuiasca tara, apeland la firma d-soarei. Evident, ei au nevoie de consultanta de specialitate, pentru ca nu mai inteleg mersul lucruilor de pe aici, nu pot sa gasesca joburi sau casa in care sa locuiasca. Astfel, ea se va imbogati. Cum de nu m-am gandit..

  17. Mai nea Victore si eu am vazut ca firma aia e pe nicaieri.Dar undeva, acolo mic de tot in mine vreau sa fie adevarat.Din aia 7000 de fraieri cel putin 4000 sunt de buna credinta si cred in balivernele alea mobilizatoare.Fa tu un experiment.Deschide un cont si zi cine crede si vrea prostia asta sa vireze 10 lei.Daca e farsa banii, mai putin comisioanele bancare se dau inapoi.Daca e pe bune banii se vireaza catre cine apare din prostia asta si corespunde. Uite iti lipesc si ce am postat eu pe utopia asta.———–
    Draga Alexandra,
    Esti naiva.Sunt contabil batrin si aproape toti juniorii pe care i-am avut vroiau sa inceapa sa invete meserie direct cu balanta si bilantul.Ii lasam sa le faca si refaca pina intelegeau ca nu stapinesc mecanismul si pasii prin care se ajunge la ele dupa care ii puneam sa faca facturi, chitante si bonuri de consum pina reuseau sa le intocmeasca corect cu ochii inchisi.Unii reuseau altii nu.Cei care reuseau treceau la pasul urmator cei care nu reuseau asta fac si acum.Matale din butic vrei direct partid.Avind in vedere ca revolta din care actionezi m-a incercat si pe mine si inca o multime de oameni imi doresc sa reusesti macar 10% din ceea ce ti-ai propus.
    1.Primul pas: Esti pe un teren necunoscut si pe cale sa angajezi resurse ca sa gasesti si sa promovezi unul sau mai multi oameni care vor putea face nimic odata ajunsi in functii (vezi cazul guvernatorului BNR-educat, integru, altruist plin de bune intentii si ce a ajuns: jucarie in mina bancilor straine si a multinationalelor care storc economia si cetatenii Romaniei mai rau decit hotii la drumul mare-culmea este ca atit el cit si multi din tehnocratii si cei 70% care nu vor sa se implice cred ca face o treaba excelenta). De aceea primul pas este sa-ti gasesti un mentor care sa te ghideze in jungla unde esti pe cale sa intri.Oamenii pe care tu vrei sa-i gasesti si sa-i promovezi in functii exista, foarte putin mediatizati si in numar extrem de mic dar sunt in functii nu trebuie decit sustinuti.-In urma cu 5 ani am fost escrocat de un individ.M-am adresat unei mici firme pentru recuperarea prejudiciului moment la care am vorbit si cu detinatorul firmei.Mi-au rezolvat problema dupa 1 an jumate desi in prima faza imi luasem adio de la bani.Anul asta am fost escrocat de o banca-pe baza unor clauze abuzive mi-a marit dobinda cu 80%-dupa ce timp de 4 luni am depus plingeri la toti sfintii care ori n-au raspuns ori au raspuns ca e ceva foarte corect si normal, mi-am adus aminte de micuta firma.Am cautat-o si intre timp devenise mare si cu multiple afaceri iar detinatorul era senator- pe care nu l-am vazut la tv sau in ziare.Am scris un mail cu problema mea si a doua zi surpriza-imi raspunde senatorul de pe mailul senatului ca ma are in vedere si blabla exact ca acum 5 ani.S-ar putea sa rezolve s-ar putea sa nu rezolve eu oricum mi-am luat adio de la bani (dar ramine revolta ca in tara asta exista sarlatani cu acte in regula si licenta care pot sa te jefuiasca si sa fure ca in codru) concluzia care am tras-o este: uite domne ca sunt oameni in tara asta prin institutii care nu le arde de dansuri, cintari anticriza si spectacol la tv si se ocupa de problemele unui minuscul ca mine.
    De aceea cred ca ar fi mai bine in primul rind sa incerci sa identifici astfel de oameni prin institutii dupa care te pui de acord asupra unui program pe termen lung ca acesta http://economialupeste.blogspot.com si asupra unor idei pe termen scurt si mediu ca acestea http://proiectcriza.page.tl .Nu ti le recomand si le dau doar ca exemplu pentru ca le-am facut in momente de revolta ca si tine si nu am analizat posibilitatea implementarii sau a impactului. Dupa care avind in vedere ca ai avut curajul sa te expui si deja ai citeva mii de sustinatori stabilesti strategia de implementare a programului si a ideilor (stringi fonduri, campanii, emisiuni – cei care sunt in bransa te vor indruma)
    Personal am sa te sustin pina cind naivitatea si bunele tale intentii vor incepe sa faca rau-“Drumul spre iad e pavat cu intentii bune”-vezi guvernatorul.
    ———
    Mai Vlad, asta e Natiunea Lupilor.In haita intotdeauna se vor incaiera pentru locul care le asigura conducerea si accesul la Marele Ciolan.Nu se unesc decit cind sunt loviti din afara.Iar fata asta eu cred ca nu e decit o Martoaga chioara si iti reamintesc povestea:
    Un taran avea o martoaga chioara. Intr-o buna zi, o scoate la targ. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? N-aude, ca-i surda. Vede bine? Nu vede, ca-i chioara. Dar de tras, trage? Nu trage, ca-i obosita si cazuta. Pai, de ce-ai mai adus-o la targ? Sa-mi bat joc de ea, de aia.
    A doua zi, taranul isi scoate iarasi martoaga la targ si schimba tactica. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? Mai ceva ca o iepuroaica. Urla in urechea rapciugii. Nici o tresarire. Dar, de vazut, vede cu ochii astia umflati? Ca vulturul pe stanca. Omul ii flutura mana prin dreptul ochilor. Nici o clipire. Dar de tras, trage? Ca-mi pare costeliva rau. Ca bivolul in jug! Scutura zdravan de capastru, martoaga cade lata. Mai face o incercare: macar calare, tine? Jar mananca! Cand se suie omul in sa, ce sa vezi? Aratarea se ridica pe picioarele dinapoi si o ia la galop. Se izbeste cu capatana in primul copac, cal si calaret se fac praf.
    In culmea fericirii, taranul zbiara: “Nu vede, n-aude si nici nu trage! Dar, vezi ce curajoasa e?”
    Sper sa nu imi luati in nume de rau bascalia si imi reafirm suportul si disponibilitatea chiar de o fi sa-l promovam pe Minune presedinte sa ne cinte “ Oooooo… Viata meeaa…!”
    Ia sa vedem daca indeplineste conditiile: educat (are Conservatorul) altruist (zbiara din toti rarunchii tot pe banii aia) iubeste oamenii (ca d-aia le cinta).
    ——————–
    Sigur ca nu te lasi Patrick.Dar o iei copacel si nu am ce planuri sa distrug ca deocamdata e nici un plan.Chestia asta ca sa-l gasim pe ala corectu’ si cinstitu’ care sa scoata Romania din rahat e o aiureala.Traiesc de ceva vreme si am colindat prin ceva locuri dar n-am intilnit asa ceva.Cei mai corecti si cinstiti pe care i-am vazut erau doar niste hoti destepti care inca nu au fost prinsi.
    Ca sa unesti haita trebuie sa gasesti un dusman concret.Chestia asta ca dusmanu’ e hotia, coruptia e prea generala.Daca nu este un dusman concret atunci il inventezi.In ’89 de exemplu s-au inventat teroristii.Ai vazut tu unu’?Sa mi-l arati si mie.Astazi dusmanii concreti sunt bancile straine si multinationalele.De ce crezi tu ca Lupu Marilor a inventat Axa New York-Londra-Bucuresti?Pentru ca pe axa asta sau prin apropierea ei sunt Viena, Geneva, Luxemburgul, Parisul si Rotterdamul.Aici sunt banii dumneavoastra.In ceasu’ din urma s-au cam prins fraierii cum sta treaba si probabil ca la urmatorul spectacol o sa se vinda spirala: Bahama-Caraibe-Antilele Olandeze-Cipru-Bucuresti.Cine s-a umplut de bani de pe urma situatiei actuale si cine a creat-o (criza economica, somaj, coruptie, specula)?Unde sunt banii de la FMI, UE si bugetul statului?In bancile straine (de casa de economii si consemnatiuni sa nu va atingeti ca e ultima reduta in calea hotilor).Pe unde se scurg banii din Romania si unde sunt?Cauta-i pe axa.
    ————-
    Mai Patrick cind ai o problema si nu-I gasesti rezolvarea te intorci la inceput.Tarasenia asta care ne-a adus in pragul colapsului economic, social si moral a inceput acum 20 de ani.Eram sub arme pe vremea aia, stateam tot plutonul si ne uitam la un televizor alb negru cum doi batrinei erau executati, ne uitam muti unul la altul si nu ne venea sa credem.In incapere s-a auzit un “Saracii…” si din aparat se auzea Ole Ole, dupa care am iesit la posturi.Afara era un intuneric ca smoala iar bateriile antiaeriene si mitralierele de companie care timp de 3 zile trasesera incontinu taceau.Era o liniste de mormint.Se sfirsise o lume.

    Cinci luni mai tirziu m-am intilnit cu bunica-miu.Locuia intr-un sat de munte fara semnal tv in care comunistii nu reusisera colectivizarea si pe vremuri noaptea veneau ursii sau partizanii sa fure porcii si gainile, ziua venea duba militiei mai prindea cite un ofiter sau veteran il ducea la Canal.Cind m-a vazut batrinul m-a intrebat: “E adevarat ca i-au impuscat pe aia doi?” I-am raspuns ca “Asa am vazut la TV”, “In ziua de Craciun?””In ziua de Craciun.” “Eu nu cred asta” a zis el “Dar daca au facut-o tara asta e blestemata si o sa incapa pe mina celor fara Dumnezeu”.

    Nu sunt un om religios dar cred ca undeva exista o extraputere care ne guverneaza destinele si intr-un fel sau altul fiecare capata ceea ce merita.Dupa ’90 mi s-au facut tot felul de propuneri de implicare in politica (cum este si a martoagei-toata lumea vrea aplaudaci) dar am raspuns ca n-am stat in puscarii, n-am suferit si sa vorbeasca aia care au patimit.Dintre politicienii de care am auzit dupa aia singurul pe care l-am respectat a fost Coposu un batrin care statuse prin puscarii inainte de ‘89 pe motive politice si am considerat ca avea tot dreptul sa vorbeasca.

    Aici toata lumea il cauta pe ala care are dreptul sa vorbeasca si sa merite sa il sustinem si imi vin in cap batrineii aia doi si familia lor si nu stiu sa mai fi fost altii in tara asta dupa ‘90 atit de prigoniti.Bunica-miu si veteranii aia care supravietuisera in ’90 si dintre care mai sunt in viata astazi nici unul, dupa razboi, colectivizare si canal n-au putut sa-I urasca si erau de parere ca s-a facut mare pacat.

    Eu cred ca singurul om pe care n-as indrazni sa-l contest indiferent de ce ar face-ca in cazul lui Coposu- este la momentul asta Valentin Ceausescu.Daca I s-ar propune sunt 99% sigur ca ar refuza.Dar poate a venit momentul sa ne impacam cu trecutul ca sa construim viitorul.Ce viitor poti sa ai construind-ul pe o crima?

    Iar fata aia ar face bine sa deschida un cont ca sa vedem cite parale dau raspindacii pe ideea ei.
    ———–

  18. Romanii sunt tare rabdatori si cand se aduna si discuta despre situatia jalnica in care se afla, zic : “numai sa nu ne mearga si mai rau”, ceea ce nu prevesteste vreo ofensiva devastatoare impotriva ‘sistemului ticalosit’.Cand poporul nu va mai tolera sa i se incalce toate drepturile, demnitatea umana, atunci va ajunge o scanteie doar sa porneasca ofensiva sa doboare pe tiran.

  19. haideti, mai, nu fiti rai, ce daca a venit si fata sa se dea in televizor? mai trebuie sa ne si distram, ca vremurile sunt, oricum, de jeg mare. sa mai vina fata, sa mai emita, sa ne mai dixtram si noi!!!!:)))))

  20. @ Belzebut si Ciutacu:
    1.
    “E vorba de un principiu, conform caruia, daca vrei sa “identifici” ceva neidentificat, inseamna ca te intereseaza ceva anume”
    DA, te intereseaza sa identifici acel ceva inca neidentificat. Se numeste cercetare, cautare, progres. Cat timp a stat penicilina “neidentificata”?
    Cine este autorul acestui principiu? In ce carte se poate gasi?
    2.
    “Daca “starangi CV-uri” cu un asa/zis scop declarat si le folosesti in alt scop nedeclarat, asta suna a metoda securista.”
    A dovedit cineva faptul ca vrea sa le foloseasca in alte scopuri? Sau doar va dati cu presupusu? Poate sunteti niste cititori in stele, sau in mintile oamenilor. Daca tii un cutit in mana, asta nu se cheama ca esti un potential criminal.
    Nici macar nu a cerut ea cuiva CV-uri. Cei care le-au trimis, le-au trimis de buna voie, ca fiind cea mai buna cale de prezentare. Cum vroiati sa se prezinte? Cu flori, bomboane, carti de vizita?
    3.
    Domnul Ciutacu insinua de fapt altceva decat un potential biznis cu CV-uri.
    “Eu înţeleg că domnişoara Svet vrea să facă un bănuţ cinstit pe spinarea fraierilor care s-ar întoarce-n ţară sau ar veni, prin firma de relocare pe care o manageriază ”
    Dar domnul Ciutacu scapa din vedere, cred eu intentionat, definitia relocarii. Cum credeti ca un roman plecat in Spania sa zicem, s-ar intoarce in Ro printr-o firma de relocare? Adica sa-i faca aia acte de intrare in tara, permis temporar de munca,permis temporar de sedere, si eventual sa-i caute si o casa unde sa stea, si care sa poata fi platita cu factura, prin firma?
    Doamneeee, ce prostie. Pai ala e prost? Nu de aici a plecat? Nu mai are pe nimeni aici? Ala nu se relocheaza, ala se intoarce acasa.
    Domnule Ciutacu, sunt suficiente argumentele? Sau chiar trebuie sa va povestesc aventura mea personala cu relocarea din Constanta in Ploiesti? Daca mai aveam treaba si pe la biroul pentru straini, cred ca inebuneam.

  21. @Victor, nu vreau s-o cer de nevasta pentru ca are dintii prea mari (la propriu)… ma sperie!! 😉

  22. Am citit foarte multe comentarii pe topicul asta…si sincer sunt un pic dezamagit. Nu sunt vreun fan al domnisoarei, din contra…imi este foarte antipatica. Dar mi se pare clasic poporului roman sa-si refuleze frustrarile pe primul venit. Trecand peste faptul ca tipa poate chiar este o manipulatoare ( pe mine m-a deranjat cum s-a popotonat in fruntea celor 6000…deja mirosea a politica) multi dintre voi ati retezat orice initiativa si ati pus o sentinta inainte sa fi postat jupanu Ciutacu aceste informatii despre site-ul dumneaei.
    Rumanul s-a grabit intotdeauna sa infiereze pe oricine a avut initiativa, si nu a stat pe fundul mare si lenes, cum face 90% din popor. Tipa are o agenda secreta? Tot ce se poate…Dar daca era sincera? Dar daca chiar isi dorea o schimbare? Raspunsul vostru ar fi fost la fel. Pentru ca este mult mai comod sa stai pe fotoliu in penumbra anonimatului si areti cu degetul pe cel care chiar face ceva.

  23. aceasta dezvaluire este cu dus-intors, firma ei ofera mai degraba servicii “expatilor”care vin in Romania, nu neaparat romanilor care se intorc din strainatate. Insa discutia este alta – si aici nu mi se pare ok nici demersul ei, nici entuziasmul cu care manifestul a fost imbratisat: de ce sa cautam (over and over again) un “tatuc”, un personaj providential, un salvator al natiunii cand mai simplu ar fi (1) sa ne facem fiecare treaba ok pe ramura noastra si sa ii respectam pe ceilalti, si (2) sa votam si sa deschidem ochii cand votam. Pe pariu ca majoritatea din cei 6000 de ciudati care au subscris la acest manifest (1)aplica micile smecherii dambovitene in viata profesionala, sunt isterici in trafic, arunca hartii pe jos, nu au dat in viata lor cu matura in fata casei, etc. si (2) l-au votat pe Base in 2004, convinsi fiind ca ei si neamul lor vor fi salvati vesnic din ghearele nemernicului de Nastase – cauza tuturor neimplinirilor lor? Apropo de deschis ochii cand votezi – stiti ca madam Udrea este parlamentar uninominal de Drumul Taberei? Un cartier care se pretindea de intelectuali, de oameni cu carte, de oameni “spalati”? Orice miscare de acest fel (si precedente exista – Coalitia pentru un Parlament Curat, URR, Alianta Civica etc.) are puternice tente de extrema dreapta (a se vedea miscarea legionara – o miscare a intelectualilor, a luminatilor, a elitelor) care vrea sa propaseasca natiunea prin revolutie, sange,radicalism. Eu cred ca mai bine ar pune mana fiecare dintre cei x mii de semnatari si ar evalua faptele si atitudinile lor din fiecare zi, ar corecta cate ceva si atunci sa vezi ca ne-ar merge tuturor mai bine…

  24. si inca ceva: tot cei x mii de entuziasti si semnatari, daca le ramane timp dupa reflectia conform celor de mai sus, sa citeasca “Schimbarea la fata a Romaniei”…iar daca nu le miroase nici atunci a extremism si a sange, din pacate tanara generatie este o noua tanara generatie a lui Vulcanescu – care daca nu va fi sfarsi in inchisorile unui regim si mai terifiant decat cel pe care il imagineaza, atunci va fi o generatie suspendata in propriile frustrari si propria incapacitate de a se pune in valoare

  25. … intamplator am descoperit ca este fan Tony Robbins …. professional speaker, Motivational lectures on Success, motivation, happiness, wealth …
    Ceea ce apreciez la ea este ca a urmat oarecum sfaturile lui Tony. Cand a dat exemplul Rosei Parks mi-am amintit ca am auzit acest exemplu in unul din discursurile acestuia:
    http://www.ted.com/index.php/talks/tony_robbins_asks_why_we_do_what_we_do.html

    … “si nu stiu cata istorie a americii cunoasteti :))”

  26. Oameni buni , stati linistiti la locurile voastre ! Domnisoara Svet n-a patit nimic ! A fost recuperata (cu tot cu idealurile ei) de tabara portocalie. O puteti urmari pe B1TV in compania domnilor Radu Moraru si Florin Calinescu.

  27. Tot ce vezi, tot ce citesti si tot ce ti se spune este o mare minciuna.

    Victor sunt de acord cu tine 100 %.
    Tu si cu Badea sunteti printre singurii care nu se mai lasa prostiti de niste vorbe care au in spate un interes.

    Imi pare rau pentru toti cretinii care au inteles din mesajul tau “Domnule Victor aveti o ciuda pe doamna Svet ca are mai multi vizitatori decat dumneavoastra”

    CE VEZI, CE AUZI, CE CITESTI TOTUL E O MINCIUNA.

    Ce ati auzit la acea domnisoara Svet sunt doar minciuni. Vrea sa intre in politica, sa se faca cunoscuta folosindu-se de oamenii de rand cu suferinte adevarate, care nu le arde de facebook si de smechereli.

  28. ok, am o mica observatie, ca emigrant cu experienta si care cunoaste alte sute/mii de emigranti, va asigur ca serviciile oferite de Phoenix Corporate se adreseaza cetatenilor straini si nu romanilor. romanii emigranti cand se intorc acasa se intorc la familii si la prieteni, stiu exact care sunt demersurile in romania, nu au nevoie de ajutorul nici unei firme de consultanta ca sa invete cum se da spaga in dreapta si stanga pentru a-si rezolva problemele. toti au cunostinte , pile si relatii si au experinata. iar daca n-au timp, au zeci de prieteni si rude sa-i ajute.

    firma alexandrei se ocupa cu asiatarea managerilor si altor expati, care vin in romania pentru un job si au nevoie de asistenta, de la gasitul unei chirii la o gradinita pentru copii, la obtinerea n tipuri de adeverinte, ca siti ca la noi e campionat mondial de obtinut de adeverinte si dovezi, pe care , sa fiu sincer, daca nu esti roman, n-ai nici o sansa sa le obti de unul singur, vei fi papat de birocratie. fie renunti fie iti iei avocat. aceste proceduri sunt unice in lumea cat de cat civilizata. in sua imi trebuie 10 minute sa-mi inmatriculez masina, alte zece sa-i fac inspectia tehnica, oriunde mergi se rezolva cu un telefon, la primaria astept doua minute pentru a avea toate datele de care am nevoie si asa mai departe. in romamni aceleasi lucruri dureaza saptamani sau luni, dar ceea ce e mai rau, te costa un car de umilinte si nervi, chestii cu care strainii nu sunt obisnuitzi, de aici si succesul afacerii alexandrei.

    deci, afirmatia este pe cat de gratuita pe atat de rau voitoare. am stiut ca e doar o chestiune de timp pana cand se va incerca compromiterea ei totala. ceea ce ma doare este incrancenarea cu care refuzam sa credem ca , poate, cineva este chiar dispus sa faca ceva bun fara sa astepte o rasplata imediata.

    stiu, nu poti veni de nicaieri, fara bani si fara suport sa te lupti cu politicieni unsi cu toate alifiile, care au deturnat miliarde de dolari de-a lungul anilor, care au suportul a mii si mii de ziaristi si care detin trusturile media. n-ai cum…

    oricum, fata a spus din primul interviu cu ce se ocupa, nu inteleg ce mare dezvaluire si descoperire a fost facuta acum(victor ciutacu), dar e complet pe langa pentru ca emigrantii romani nu apeleaza la astfel de servicii, chiar daca ar face-o din pura zgarcenie. mai bine stie sa te ajute un prieten sau o ruda care are pe cineva acolo unde trebuie decat o agentie din bucuresti. ce treaba sa ai cu bucurestiul cand majoritatea emigrantilor sunt din alta parte???

  29. Lasa lasa doru..
    Stim exact interesele.
    Daca aceasta domnisoara nu era nervoasa pe taxele care le plateste ma intreb se mai gandea sa porneasca un astfel de ‘protest’.?

    Bineinteles ca NU.
    Prietene sunt oamenii care pun botul si oameni care nu pun botul.

  30. Maestre Ciutacu!
    Datorita faptului ca, intamplator, ratacit poate pe acel site, am si eu un cont pe facebook, am incercat si eu sa-i dau cateva sfaturi parintesti, acestei fatuci, asupra a ceea ce cred eu ca sunt punctele slabe ale actiunii sale, (asta inainte de a face dv. dezvaluirea cu firma de relocare) in care-i spuneam ca este o dovada de neseriozitate, atunci cand renunti la jumate din manifestul tau, si anume acela de a nu mai plati darile la stat, (vorba lu Mircica,”CUM? Vreau si eu!” si cu care a atras majoritatea tinerilor naivi, creduli in faptul ca este posibil! Din start s-a lansat in acest manifest cu o utopie! Apoi, a doua parte, daca stam sa o analizam serios, vine si lanseaza o alta mare nedreptate, si anume,: “Toti politicienii sunt o troaca de porci”! Hai las-o,… domne! Poate or mai fi cativa, care nu fac parte din acea troaca, si aia se vor simti sigur jigniti! In cateva cuvinte, as putea sintetiza, cred eu, manifestul ei! “Mai fratilor, hai sa nu mai platim taxe si impozite, ca oricum toate astea se duc in mana porcilor de politicieni, care se lafaie in ele!” Tanara noastra, omitand ca din aceste taxe si impozite a facut si ea scoala, au fost internati si parintii ei, poate, in vreun spital, unde au beneficiat de nenorocitele alea de servicii sanitare! Tot din acei bani sunt platiti si politistii,(probabil alti porci!) care or sa o apere de diversii raufacatori chititi s-o agreseze, ca si multi altii! La capitolul 6-7000 de adepti, eu zic s-o lase mai moale ca nu am vazut decat vreo mie si ceva!Dar hai ca m-am lasat prea mult dus de valul analizei manifestului, si am sa omit sa va spun ce “beneficii” am avut din acest demers. In primul rand, am observat maestre Ciutacu, faptul ca pe pagina ei, Alex nu raspunde nimanui! Mai multe posturi am vazut la dv. decat la ea, si asta pentru ca ea are o sarcina, (pe care si-a trasat-o singura, poate)desigur, mult mai importanta decat noi, fraierii care ne stoarcem creierii sa o sfatuim si nu mai are timp si de noi!Inca un gest de impolitete din partea unei femei, cel putin am inteles ca atunci cand ti se trimite un buchet de flori, indiferent daca virtual sau real, nu se cade sa nu intorci macar un “mersi”! Ea poate sa nu! Ea are o scuza,si anume ca are de citit 500 de mail-uri, (sau C.V.-uri, n-am inteles prea bine!)Hai sa va spun cum vine un tinerel, (o lecuta si agramatel) si ma trimite la plimbare, in cateva vorbe, ca noi suntem inutili, or sa faca ei ce-i de facut, noi ne-am aratat putinta, prin ceea ce am facut pana acum, dar de aici, basti mai mosule de aici, noi sunten mai isteti si mai voinici! Si nu avem nevioe de sfaturile tale, noi nsuntem mai “cerebrali” decat voi! La aceasta obraznicie, Alex nu s-a manifestat in nici un fel, ea este in cercuri mult mai inalte! Doar o alta prietena, (caci asa ne place noua sa ne spunem acolo, pe facebook!) a facut gestul de a-i atrage atentia, la modul docil, fara a indrazni sa-l dojeneasca in nici un fel pe acest neobrazat! Atat! Va dati seama in ce gasca de “prieteni” am intrat?

  31. Ia mai zgarma putin, maestre Ciutacu!
    Poate cu acest manifest afli si ca pipita asta a noastra este membra a PRM, ca prea are sloganuri revolutionare! Prea suna a Vadim! Daca nu-i, sigur o coopteaza Vadimutu in partidul lui de patri-hoti! Daca ai avea curiozitatea, ai vedea ca inainte de aceste manifeste patriotarde, pipitei ii ardea de: “investitii inteligente in imobiliare!” in romanica, in care ea s-a trezit patriotarda, (sau patrioretarda) peste cateva zile!

  32. Alianta celor trei Craisori se vede cu ochiu’ liber. Unu falfaie manifestul ca pe ceva lipsit de valoare… sugestivitate subliminala. Altu sta cu morcovul in fund… si zice ca bataia doare… si autoproclamtul genial, explodeaza.
    Ce sa discut cu geniile? luati putintica filozofie… si va trece.

  33. Maestre,…..
    Poate la capitolul: Top-Tup-EI-Sti! Ii gasiti vreun loc pe podium, si fatucii noastre! Ar fi pacat sa n-o invitati cu vreo cativa “porci” din aia, sa vedem pe unde scoate camasa! Poate chiar cu Paunescu, de ce nu? Si cu Madalin, s-o tarnoseasca putin! Poate va mai vin idei, de “porci fara afaceri din politica”! Ca tot a vrut ea sa fie persoana publica pe un drum lunecos! Sa fie invatatura de minte si altor impostori! Atunci cand vin cu sloganuri de curatenie, ei chiar sa fie curati!Succes!

  34. Georgelis

    Bunica e balerina pe sarma. Alexandra a vorbit de angajatii ei. A voorbit cat a putut pentru ca acesti Craisori isi aratau musculatura cortexului cerebral. Ca si cum ar fi spus
    – Duduie! noi estem sefi aicia.
    Sa nu imi zici ca si eu fac parte dintr-un plan de asasinare economica a Romaniei pentru ca incep sa rad.

  35. paul

    Stimabile Paul… treburile ie oleac mai complicate. Io nu platesc taxe… sau cel putin ma feresc de ele. Deci: cum iti explici asonanta persoanei mele cu doamna/domnisoara Alexandra?
    nu imi zice ca-i un paradox… ca ajungi in ridiculizarea generala.

  36. Georgelis

    esti cumva fo’n ficior de primar a Muresh? asta ar explica multe din catacombele parerismului internautic.

  37. paul

    “Tu si cu Badea sunteti printre singurii care nu se mai lasa prostiti de niste vorbe care au in spate un interes.”

    revin. io. Adica eu. Ce interes am? Problema generala este ca suferim de paranoia.

  38. Belzebut

    “Right on time !

    N-am vrut sa zic nimic in sensul asta. Bravo dom-le. Nu ca nu ma asteptam, dar”

    servilismul este pacatul ce il ducem de la facere incoace.

  39. Euglena Verde
    “Care pune pariu cu mine ca asta e teaser de campanie pentru Oprescu?”

    Nu ma intereseaza cui ii face campanie. Ma intereseaza ca ii pasa.

  40. @Gherman Adrian: nu faceti carnaval aici. va raman comentariile de pana acum, dar atat.

  41. domnule Victor Ciutacu
    de ce? ma pot conforma cerintelor gazdei… insa raman intr-o dilema. Superficialiceste vorbind…

  42. Ce zici domnule Ciutacu, acest subiect a fost “inteligent” dezbatut? Tu ce impresie ti-ai facut? Am citit totul de la un cap la altul, foarte multi au dreptatea lor… Totusi, chiar daca accept principiul pe care il enunti (in legatura cu scopul dnei. Svet), ai gresit si te-ai pripit argumentand aiuristic cu site-ul respectiv. Plecan de la acest site nu poti trage concluzia pe care tu ai desprins-o. Si alti compatrioti mai stiu engleza. Si au si acces la internet. Cred ca acesta este unul dintre putinele subiecte unde nu te-ai prea documentat…. Sper sa nu mai patesti asta in viitor.

  43. dl Ciutacu: ideea de baza e ca romanii nu pot fi imigranti in tzara lor! in rest, tzara asta a avut destui romantici, de ce n-ar avea loc si Alexandra Svet?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.