Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Regim politic de impotenţă şi prohod

Regim politic de impotenţă şi prohod

Toate regimurile politice, de orice coloratură, vin să se pricopsească. Nimeni nu se sfârtecă la guvernare de dragul poporului, fie el suveran sau nu. Şi toţi îşi numesc (unii mai brutal, alţii mai inteligent) oamenii de încredere în funcţiile-cheie ale statului. Evident, pentru a face bani. Grava, insurmontabila problemă a acestui regim politic este lipsa totală a competenţelor, a oamenilor care să şi ştie meserie.

Până acum nişte ani, cei care ajungeau la guvernare aveau suficientă minte (înţelepciune, precauţie, spuneţi-i cum vreţi) să pună la butoane oameni de-ai lor din interiorul sistemului. Meseriaşi care, de dragul supravieţuirii sau parvenirii, se vopseau politic. Şi care, pe lângă a face bani, ştiau să gestioneze/administreze sistemul. Cei de azi au aşa de mulţi fomişti de hrănit şi sunt ei înşişi atât de hămesiţi, încât nici nu se mai străduiesc să mimeze grija pentru interesul public.

Integral, aici

UPDATE: Chavez ia meditaţii de la Băsescu in maxim doi ani. Al nostru-i beton.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Regim politic de impotenţă şi prohod

  1. Va amintesc respectuos ca tot ce se intampla in tara din septembrie incoace, e ilegal sau forteaza legea sau e pe langa prevederile legale dar cu siguranta absolut imoral.
    1. Guvernul boc cade , basescu refuza repetat o mare majoritate parlamentara.
    2. Alegerile sunt organizate de un guvern demis, din cauza la puctul 1.
    3. Basescu pierde alegerile seara le castiga noaptea, clar printr-o frauda imensa.
    4. Se fraudeaza vointa alegatorilor si se cumpara un imens numar de parlamentari.
    5. Se modifica constitutia la comanda cotroceniului(asta e in derulare).

    Ca sa se ajunga aici drumul a fost lung. La fiecare punct enumerat putea sa explodeze spontan revolta populara .
    Acceptarea tacita a situatiei prezente, in schimb, ii face pe Antonescu si Ponta complici ai lui Basescu aflati intr-o cardasie tacita cu acesta!

  2. Doamne,daca cineva mi-ar fi spus acum 20 de ani ca un ,,marinel” cu acolitii lui vor face din tara asta un loc unde nu-mi mai doresc sa muncesc si sa traiesc l-as fi scuipat in ochi. Sunt inevitabil legata ombilical de pamantul natal,acolo o sa ma intorc chiar de-ar fi sa traiesc dintr-o pensie mizerabila si probabil o sa-mi spun ca am fost o proasta ca nu mi-am luat British citizen si m-am multumit doar sa muncesc pe branci intr-o tara care nu e a mea dar care mi-a oferit mai mult decat toti ai mei la un loc.
    O sa le ajunga oare curentul electric acestor gunoaie politice sa se puna singuri cu fundul pe un scaun electric care sa nu-i omoare dar sa nu-i lase nici sa traiasca?

  3. Mai Cseke si acum ce ai de gand sa faci concret ca sa nu se mai intample asemenea drame in spitale?Daca nu stii,pleaca repede dar repede la tine acasa si lasa pe altii sa faca ce trebuie facut.

  4. @psicho – crezi ca astea toate sunt vizibile doar pentru noi, nu si pentru ambasadele straine, politrucii ue, sau licuriciul mare ? ba da .. suntem considerati un teritoriu strategic si o populatie incomoda pe acest teritoriu .. care poate, se extrage de aici, restul va trai o democratie pakistaneza, alt aliat important ptr marele licurici.. excesele psd – absolut reale, erau infierate pe buna dreptate, de toata lumea ‘civilizata’ – care acum se face ca se uita in alta parte – nu e evident ?

  5. bai nene…cum dracu de s-a cocotat paluga aia,fosta miss romania( care de fapt ,e cam naspa)in fruntea camerei deputatilor? ce a facut inainte de asta?prin ce fapte de arme s-a evidentiat? se pare ca marinarului ii plac muierile inalte. pe aia de a fost prefecta capitalei…mantale,cine a pus-o acolo motz? ce dracu au facut tarapanalele astea sa ajunga sa ne manance noua ficatii? huooo!!!1

  6. Cu riscul de a mă repeta, ca o moară stricată ce mă aflu, zic: nu mă prea deranjază incompetenţa puhavilor ăstora, da’ NESIMŢIREA lor CRASĂ, mă face să vomit. Şi drept să vă mai spun şi prin ţările mai avansate ca democraţie se practică nepotismul şi piloşeniile, da’ NICIODATĂ băieţii de acolo nu-şi permit să facă altceva decât să servească interesul cetăţenilor. Noi încă n-am depăşit stadiul de epocă feudală, când seniorii, pe fiefurile lor feudale numeau toţi funcţionarii după piloşenie sau neam. În schimbul plăţii redevenţei feudale (adică un contract oficial) şi mai ales a prestării jurământului de vasalitate (care presupunea sărutul pe gură 😛 ).
    Ştirea cu noile aventuri ale Miss Roumania la Casa Poporului, mi se pare halucinantă. Nu pot comenta aşa ceva…

  7. Perfect adevarat! Si am promis ca azi stau departe de “Ciutacu”. N-am reusit!

  8. Imi amintesc cuvintele marelui actor Stefan Ciubotarasu:NU MAI AM CARARI.Asa a ajuns Romania astazi.O tara fara carari.Suntem condusi de curve,de toate genurile.20 de ani am fost mintiti cu sloganul ca trebuie sa traim rau ca sa ne fie bine.Toti care vin la putere spoliaza economia cu acte in regula,legile si le fac pentru “Tintele” care le au in vedere,pe termen scurt.Este o intelegere tacita “diabolica” pentru alternanta la putere,care vezi Doamne este bine in democratie.Cum sa nu taca “VIORICA” si sa nu mai participe la numaratoarea paralela cand ,chiar si Ponta a recunoscut ca si ei au furat.Proiectul ROSIA MONTANA atrage hienele care nu lucreaza pentru poporul asta ci pentru ele.Tinand cont de poluarea pe termen foarte lung procentul anuntat de bancherul Baltazar e praf in ochi.Inainte de revolutie vorbeam intre noi,la caterinca,ca mai bine ne-ar lua Rusii sa scapam de Ceausescu.Nu ne-au luat.Acum nici Americanii nu ne-au luat,sau ne-au luat banii si ne-au dat hartii.Intrebati-l pe Vasilescu cate miliarde mai avem in vistierie.TRAIASCA LUPTA PENTRU PACE!

  9. D-le Ciutacu, iar te legi de bravii si inteleptii nostrii conducatori, alesi cu multa grija dintre cei mai buni de catre marele carmaci, cel mai iubit fiu al poporului. Se vede ca te-ai pus total in slujba reactiunii reprezentata, daca mai este nevoie sa repet, de mogulime, acesti paraziti care sug sangele poporului, care vor sa ia sarea de gura natiunii si sa lase masele populare fara posta.
    Ce gasesti rau tu, sluga reactiunii, la acel functionar cinstit, fiu din popor, care prin munca cinstita a ajuns sa fie promovat pe acea functie. Nu si-a facut treaba bine la locul de munca? I-a fugit cineva din cei lasati in grija lui, din locul cu verdeata? Rezultatele de la locul de munca sunt cele avute in vedere de organul de cadre al partidului si numai ele! Ce, ai fi vrut sa fie promovata o lichea inregimentata reactiunii, in acest loc de munca de mare raspundere si de mare importanta pentru viitorul de aur nu numai al nostru dar, mai ales, al urmasilor nostri, nu un brav membru de partid, ca sa poata lua sarea si posta? Condamn in fata intregii blogosfere aceasta atitudine lipsita de responsabilitate! Cat timp crezi ca noi, oamenii cinstiti, vom mai putea tolera asemenea atitudine? Indemn pe toti cei necontaminati de asemenea idei sa stranga randurile in jurul partidului bocciu, sa apere cadrele de nadejde si pe bravul nostru conducator, cel mai iubit si mai intelept, demn urmas al marilor voievozi si conducatori de osti, cel cu un nume,cu adevarat, predestinat. Sa aparam sarea si posta, sa impiedicam rusii si minerii! Rusine, d-le Ciutacu! Jos mogulii! Traiasca bravul si iubitul Conducator, partidul si cadrele lui de nadejde!

  10. cum poate un om ca baltazar sa considere guvernul prost dar sa il iubeasca pe base? ca si madam’ tatoiu. ma intreb cum dracu or fi facut oameni ca astia purcoaie de bani? base e bun,boc si gasca sunt niste dobitoci( de parca nu ar fi “mareata” opera a tatucului pseudo-guvernul asta…astia sunt chiar dusi cu pluta. cred ca nenea baltazar asta e cel mai optimist om din tara( in afara de coana de la plescoi si de sotul mioritei)

  11. D-le Ciutacu,
    ne vaicarim,injuram,urim,sintem nemultumiti,circotasi,am omori,am chinui,am dori raul unora sau altora si,si, si………dl.Ponta face misto,dl. Vadim face prognoze medicale,dl. Oprea moare de grija pensionarilor din armata,d-na Anastase are probleme cu gardu'(electric),dl. Antonescu mai ceva ca “blonda lui Bote” si,si,si…..ceva solutii ? Nimeni nu are solutii si daca ar avea,cine le-ar aplica ? Daca are cineva solutia….cine sint oamenii(nume nu vorbe) care s-o aplice ? Vorbim,blestemam,dorim ,de zeci de ani pina in DEC. ’89 si pina in prezent,si o sa mai vorbim mult si bine pina la …o noua generatie de sacrificiu !!!

  12. Chiar astazi discutam cu cineva, venit tot din Romania, despre faptul ca aici, in Germania, cei mai bogati oameni nu sunt la TV, nu exista fotografii – cu multi dintre ei- nu fac parada de avere (si din cauza de fisc si alte pericole personale). In Ro, daca nu esti in Top 300, nu existi. Asta este parvenitism. N-au
    visat in viata lor ca vor ajunge cu bani (cum? este o alta poveste), iar acum ? Masini de masini, toale, genti, papuci, bijuterii, palate si turnulete; prost gust, kitsch, incultura, snobism, aroganta. Seful statului citeste de 5 (cinci) ani la o carte si se lauda cu asta, piticul atomic -profesor de drept constitutional- da ordonante de urgenta pe banda rulanta, cu un singur inconvenient; sunt neconstitutionale. Ministrul transporturilor ne declara senin ca nu are bani si nu se pot repara drumuri/ construi autostrazi/ moderniza calea ferata. Ministrul economiei (?) cere bani pentru firma proprie de la CE de pe postul pe care-l detine. Ministrul finantelor declara fara rusine ca isi plteste bani firmei sale; ministrul sanatatii face praf spitalele prin lipsa de bani si personal. Ministrul de interne se ocupa mai mult de problemele interne de partid, in timp ce politia are banditi in randurile sale, iar in cazul cand trebuie sa intervina are trac (de ex. Craova).Ministrul agriculturii- un ilustru necunoscut- ca patrunjelu-n supa, nici nu strica, nici n-ajuta.Ministrul educatiei, un produs al scolii romanesti basiste (tampit), care va duce la totalul colaps al invatamantului. Si in paranteza al cercetarii!!!? Ministrul culturii; zero.
    Ei si am ajuns si la colos: Ministrul turismului si dezvoltarii fix-pix. Taratura semianalfabeta distruge bani publici dupa bunul plac, fara a fi intrebata cum isi permite!!!Iar ultimul pe lista ar fi ministrul tradarii nationale; o lichea fara pereche, sef de clan mafiot. La toate aceste panarame mai adaugati trepadusii sefi de agentii, deconcentrate, inspectorate, comisii si comitete, institute, banci si filiale, societati nationale, s.c.l.
    Intr-un stat civilizat, la ceea ce se intampla in Parlament, reactia societatii ar fi pe masura. Aici Opozitia este de vina (voi citi ce scriu eu aici?- iar distrugatorii tarii vor sa faca bine cu forta.
    Sa vomiti de scarba.
    Iar noi scriem. Cel putin asta putem. INCA…

  13. Da, D-l Ciutacu are dreptate ca nici un guvern
    nu-si zdrobeste oasele pentru popor si se caracterizeaza printr-o autosuficienta revoltatoare. Si totusi nu-i putem acuza de impotenta 100%. Uite de exemplu Roberta Anastase s-a dovedit extrem de iute si dibace in indepartarea presei, a TV-lor mogulilor, taind curentul. Pai cum sa fi suportat criticile la adresa numirii directorului adjunct la OPSPI din cadrul Ministerului Economiei, mai ales ca acesta a fost numit pe CRITERII PROFESIONALE? Cum indraznesc jurnalistii sa conteste si sa comenteze aceasta miscare inteleapta?

  14. Eu nu cred ca inainte erau mai capabili sa administreze sistemul. Inainte nu exista presa din ziua de azi care sa sesizeze si sa difuzeze atata informatie. Atunci presa servea un singur grup (PSD) si cei care erau impotriva lor erau linistiti rapid. Sa ne amintim de Ciuvica si Armaghedon (care acum e pro PSD). Deci nu cred ca erau mai profesionisti sau mai specializati inainte, ci doar nu se afla de ei.

  15. Da’ ce, la coada vacii nu exista profesionisti. Exista da’ au alte profesii.
    Si la mine pe strada erau cu alte profesii cand eram eu copil. Era unu’ cu funtie politica, de profesie zugrav si de apartenenta vestit betiv.
    Functia se chema “delegat de strada” si pe individ il chema Pompilica(diminutiv de la Pompiliu, nu de la pompa cum credeam noi copiii)
    Politicianu’ asta a promis in mod populist si demagogic ca zugraveste el scoala moca prin munca patriotica). Da n-a vrut nimeni sa-l ajute dand la pompa, asa ca tot suindu-se pe scara si tot coborand sa mai faca presiune, pana la urma a cazut si in felul asta a iesit din politica si din profesie, ca a ramas sontorog de la cazatura.
    Pana la sfarsitul zilelor , in lipsa de alta ocupatie s-a indeletnicit exclusiv cu crescutul gainilor si cu bautura, chestii la care avea multa autoritate profesionala.
    Cum s-ar zice a trecut in societatea civila unde era un adevarat guru al betivilor din cartier.

  16. Suntem o natie de frustrati (ghici din cauza cui) si, paradoxal, trebuie sa ne umplem stomacul inainte de a deschide gura, pentru ca riscam sa vorbim de foame. Am si eu la randul meu, printre multe alte frustrari, una care ma apasa ori de cate ori aud la TV vorbindu-se despre politica.
    Nu inteleg cum de politicienii au dreptul sa mearga (si merg) in strainatate sa se trateze. Din moment ce reprezinti o tara, din moment ce tu ca Basesc ce esti imi arati ca mergi cu Dacia, de ce nu apelezi la un spital Bucuresti, Cluj sau Iasi sa te tratezi la artrite, picioare si rinichi? La fel si in cazul doamnei Ridzi care a nascut in Austria. Cum au voie oamenii astia, care zice-se ca vegheaza pentru binele tarii, sa dea un astfel de exemplu negativ. Primul lucru pe care cred eu ca ar trebui, prin JURAMANT, sa-l respecte politicienii romani e sa foloseasca si sa incurajeze folosirea propriilor noastre servicii publice.
    De fapt, asta fac si dictatorii. Pune interdictie pe toate drepturile (si placerile) omului de rand in timp ce ei gusta din fiecare. Iar in cazul dicaturilor moderne, iti interzic din punct de vedere economic o gramada de libertati pe care ei si le satisfac undeva, departe, in tarile calde. Asta in timp ce noi murim in spitalele din Romania.
    Sunt din Ramnicu Valcea, un oras nici prea mare, nici prea mic, doar renumit. Cunosc mai multe fete care au preferat sa nasca fie in Brasov, fie in Cluj, de teama maternitatii de la noi din oras. In prima faza le-am blamat. Acum imi dau seama ca aveau dreptate, ferindu-se pur si simplu de moarte. Dar cum ramane cu noi, ceilalti, care dorim pentru asigurarile pe care le platim sa fim tratati fara lumanari pregatite in camera de garda?

  17. Ce chestie! Suntem tratati ca niste ‘nimeni’, cu toate ca Guvernul si guvernantii ar trebui sa stie ca adevarata putere in stat este detinuta de popor si niciodata invers. Vai si amar de capul lor daca poporul se hotareste odata sa-i rastoarne!

  18. Stranie recepţie

    Dezvoltând un studiu de caz in legătură cu persoana Preşedintelui diasporei române, am costatat erecţia, de fiecare dată când îi studiez gura angajată în discursul patriotic, politic, economic şi social.
    Dacă această percepţie este generalizată, atunci există elemente suficiente pentru a nu ne teme de o eventuală criză (sexuală), din contră am putea extrapola şi în alte domenii, până la patentare ca viagra naţională.

  19. D-le Ciutacu! Cineva mai sus a scris ceva de Videanu.Da’UDMR ce are?Ca de cand exista guvernari in numele etniei tot la ciolan sunt.Si eu sunt chiar maghiar si teoretic ar trebui sa tin cu ei.Cu cine?Cu un descreierat care incalca grav constitutia cu idei sa vina cu politia la usile bolnavilor reali sau nu.Sau nu stiu eu si Verestoy Attila cu milioanele lui “cinstite”i-mi reprezinta drepturile de nu mai vad cu stangul…I-am si scris d-lui Cseke si voi posta si pe blog doar sa pot avea putere sa ma duc sa fac copi dupa acte.Ideea in final este ca peste problemele mele personale …chiar Chavez vine azi maine la noi sa ia lectii.Cred ca taranul venezuelean i-ar lua la topor pe stimabilii vizitatori in ale controale medicale.Ori romanul se enerveaza intr-o zi si va spune;Sti ce mai baieti?-De azi munciti voi ca noi suntem in greva nelimitata?Dar am uitat sa intreb:Unde sunt la noi sindicatele?Pai unde sa fie?Liderii lor la talk-show-uri,de altfel foarte nervosi….rezultate:zero.

  20. Stranie recepţie

    Dezvoltând un studiu de caz in legătură cu persoana “bocitorului national”, am costatat erecţia, de fiecare dată când îi studiez gura angajată în discursul patriotic, politic, economic şi social.
    Dacă această percepţie este generalizată, atunci există elemente suficiente pentru a nu ne teme de orice criză (chiar şi sexuală), din contră am putea extrapola şi în alte domenii, până la patentare ca panaceu naţional.

  21. Domnule Ciutacu
    Fi atent ce inseamna parvenire!
    Toata lumea din sistemul juridic din Romania a dat un concurs pentru a ocupa niste posturi, fie ca ele sunt de judecatori, procurori, avocati, notari sau executori judecatoresti.
    Pana si juristii primariilor de la tara sustin un concurs, sau un examen.
    Bancile aveau ele executorii lor, celebrii executori bancari, care erau angajati bineinteles fara nici un concurs. Erau oamenii directorilor. La fel si celelalte institutii financiare nebancare. Leasingurile si casele de amanet. Astia aveau recuperatori. Casele de amanet vreau sa spun!
    Vine acum onor Parlamentu si da o lege prin care toti pilosi aia sunt absorbiti in sistemul juridic si asa destul de slab, fara macar o testare. E de ajuns sa opteze si MJLC ii va numi executori judecatoresti. Crezi ca asta se face doar din cauza ca bancile si mafiotii care au case de amanet au banii?
    Si politruci ca alde Urban, Andronache, Ciuca au nevoie sa-i obtina mai usor si le promoveaza legi prin care niste unii vor ajunge sa lucreze in favoarea lor atunci cand nu vor mai restitui banii?
    Sau din cauza ca si ei sunt niste parveniti habarnisti si dau legi „populare” pentru alti parveniti?
    Poate nu ar strica o dezbatere televizata pe tema asta!

  22. Iar revin la cuvantul jignitor la adresa celui mai luminos regim politic si ‘guvern’care maram a dat dovada de “impotenta”.
    Nu ati constatat cata preocupare este pentru ‘progres’?. S-a format chiar si o Comisie INTERMINISTERIALA ca sa ‘impinga Romania in epoca progresului tehnologic’. Pai nu se strofoaca ei suficient?Dar stati, si asteptati cu “rabdarea cuvenita” evenimentului si rezultatele acestei ‘initiative’ cu bataie lunga.

  23. Victorasule, in sfarsit ai spus lucrurilor pe nume !! Asta este trista realitate ! Escroci cum sunt, si-au atribuit calitatea de “politicieni” pentru a nu se autodefini ca MAFIOTI ce sunt in realitate si astfel, pretind ca fac “politica” insa de fapt, jupoaie Romania in fal si chip, fara nici o retinere. Cand se va trezi tara ?!! Numai presa mai poate lumina oamenii si in special pe ceimai saraci care, striviti de necazuri, cu sperante desarte, au acceptat ca sa ii sprijine dandu-le votul lor in schimbul unei sticle cu ulei si o punga cu zahar fara sa stie ca de fapt, aceste produse erau primite gratuit de la UE fiindu-le destinate lor, ca ajutor. Dar, ce sanse reale de redresare mai avem ? Pleaca astia si vin altii !!

  24. Ah! Cat de reverentios saruta manuta unei doamne, dar dupa pozitia ochilor dimnealui se uita mai spre bustul doamnei si Videanu din spate pare se ca da indicatii cat trebuie sa fie distanta intre doamna si Ontan ca sa nu dea de banuit.Este asa un gest elegant ca ma emotioneaza pana la lacrimi. Eh, eu am cam trecut de varsta pupatului mainii cuiva.

  25. Update: N-ar fi bine sa importam cativa chinezi, consilieri pe langa super-guvernu’ autohton ? Mor de ciuda : au construit 40 Km autostrada pentru o expozitie ?

  26. Iti sta mintea-n loc, nu alta! Creiere bolnave, caractere pupincuriste, stoarfe si storfi! Minunata tara, minunata viata. Traiasca 1 mai muncitoresc!

  27. Am tot incercat sa-l ‘combat’ pe D-l Ciutacu privind ‘regimul politic de impotenta si prohod’; gata! ma predau!. Pai daca Cezar Preda recunoaste : “Nu guvernam bine!” atunci D-l Ciutacu are 100% dreptate.

  28. Nu stiu ce cauta (ratacit) D-l Cristian Preda prin PD-L. Locul dansului este intr-un mediu mai inteligent. Referitor la afirmatia D-niei sale (ca oamenii de afaceri nu au ce cauta in politica), o afirmatie valabila ce e stiuta si de cei in cauza, pot spune ca e cheia neatragerii fondurilor europene nerambursabile (“nerentabile”), deoarece Statul face licitatii (sursa de acumulari ilegale), pe cand societatile private pot alege executori de lucrari. Se intreaba europenii de ce romanii NU VOR sa preia fonduri europene nerambursabile in turism si transporturi (autostrazi). Raspunsul e simplu. Nu mai pot face acumulari ce sa compenseze eforturile din campanie. Daca se introducea sistemul informatizat ce recunoaste CNP-urile in alegeri, aveam acum autostrazi (investitorii nu vin, stiind ca drumurile proaste din Romania le strica mijloacele de transport), turism etc . MAFIE. Romani, dormiti linistiti mai departe.

  29. In attn. Marelui MIC Boc: poate face rost de bani daca introduce rovinieta pentru trotuarele asfaltate! Daca o combina cu urmatorul mecanism de stabilire a preturilor-se plateste proportional cu diferenta in greutate fata de greutatea normala per inaltime stabilita de “specialistii” nutritionisti naturisti-poate argumenta taxa prin “grija fata de sanatatea populatiei. Cei care “corespund” acestui indice normal “greutate/inaltime” platesc o taxa fixa, fie ea 1 leu/zi. Guvernul cumpara aparate -cantar + dispozitiv de evaluat inaltimea + computer de calculat indicele (printr-o impartire digitala (adica se folosesc degetele ministrilor, succesiv) + dispozitiv de eliberat rovinieta adecvata banilor introdusi- si doteaza toate trotuarele in punctele de trecere a pietonilor. Taxa introdusa va asigura intretinerea trotoarelor si asfaltarea unor trotuare noi, cu doua sau 4 benzi de mers pe jos, salariile personalului angajat cu supravegherea, care vor primi numele de “procuror de trotuar”, acoperirea oricarui gol financiar produs de alegerile ce vor va fi fost, si…diverse. In plus, dat fiind faptul ca in timpul mersului pe jos greutatea omului variaza, pot fi date amenzi care sa acopere alte pagube financiare nebanuite initial. Taxa prezinta avantajul ca nici o persoana capabila sa mearga pe jos si care se deplaseaza in varii scopuri nu scapa taxei, indiferent care va fi greutatea ei.
    Calculele indica faptul ca veniturile Romaniei vor depasi valoarea PIB-ului SUA si ca se pot acoperi din aceste taxe si cheltuielile de dotare a avioanelor F16!

  30. “Oamenii de afaceri nu au ce cauta in politica”, o afirmatie ce e stiuta si de cei in cauza, fiind cheia neatragerii fondurilor europene nerambursabile (”nerentabile”), deoarece Statul face licitatii (sursa de acumulari ilegale), pe cand societatile private pot alege executori de lucrari. Se intreaba europenii de ce romanii NU VOR sa preia fonduri europene nerambursabile in turism si transporturi (autostrazi). Raspunsul e simplu. Nu mai pot face acumulari ce sa compenseze eforturile din campanie. Daca se introducea sistemul informatizat ce recunoaste CNP-urile in alegeri, aveam acum autostrazi (investitorii nu vin, stiind ca drumurile proaste din Romania le strica mijloacele de transport), turism etc . MAFIE. Romani, dormiti linistiti mai departe.

  31. 1). Cine-i tanti?
    2). Ar trebui sa acceptam senini ca “toţi îşi numesc […] oamenii de încredere în funcţiile-cheie ale statului […] pentru a face bani.”? Dar oamenii tarii asteia (nu potentatii, nu “stapanii”) cum vor “face bani”?! Cum vom putea trai LIBERI si DEMNI, ca FIINTE UMANE, nu ca sclavii unor puroaie umane care ne stapanesc si ne hotarasc destinele inainte de a ne naste? Ducandu-ne la “scarbici”, unde suntem fortati sa facem ceva ce ne repugna, pentru a-i imbogati si ferici pe acesti scelerati, degenerati si gunoaie umane care ne conduc?! Parerea mea e ca aceste jeguri trebuie eliminate definitiv din societate!

  32. In timp ce viermii astia purulenti se fac stapanii pe resurse de miliarde, zeci si sute de miliarde de euro, sunt oameni obligati sa slugareasca zi-lumina pe 5lei (da, 1Euro) si mai sunt si dispretuiti pentru halul in care isi tarasc zilele prin mizeria facuta de acesti stapani de sclavi care astazi sunt “oameni politici”, “oameni de afaceri”, “intelectuali” (ca toate scarnaviile sunt profesori universitari si actioneaza ca atare, vezi Ciomu si prestatia lui abjecta) sau “intreprinzatori”! Aceste “elite ale banului” nu se vor opri pana cand nu vor distruge tot ceea ce ating (daca legendarul rege Midas transforma totul in aur, “regii” zilelor noaster transforma tot in praf, jeg si gunoi) si probabil atunci “altii” vor fi vinovati! Numai o actiune similara cu Revolutia Franceza mai poate opri dezastrul.

  33. La obtinerea fondurilor nerambursabile de la UE, se verifica starea finala, calitatea lucrarii, iar in cazul autostrazilor, soselelor, daca vor fi de calitate, se va da o lovitura decisiva Mafiei Drumurilor, nemaiavand front de lucru si posibilitati de a returna servicii/avantaje partii politice.

  34. Astia din guvernarea de acum sunt atat de limitati in gandire(am fost finuta in exprimare),incat nici un om cu scaun la cap nu se incumeta sa se asocieze cu ei.Daramite sa isi puna in joc reputatia pentru a mai salva ceva .Cat despre Roberta:picioare lungi si minte scurta.Concluzie:mergem usor-usor pe calea Greciei.

  35. NU vom ajunge Grecia NICIODATA! In timp ce in Grecia salariul minim era in 2008 – 680 euro, pensia minima e 460 euro, in Romania sunt oameni care muncesc zi-lumina pentru un euro, sau chiar mai putin, si nu li se ofera nici o pensie! Mai mult, celor care aveau pensie peste 16 milione (transformati in euro, vedeti ce inseamna asta) si mai prestau o activitate (chiar si plata cu ora, pentru posturi pe care nu le ocupa persoane inca active) li s-a oprit pensia/au fost obligati sa renunte la venitul suplimentar pentru care munceau! In Romania pensia minima este sub 100 euro! In conditiile in care AVEM PRETURI MULT MAI MARI decat in alte tari UE iar CALITATEA MARFURILOR ESTE EXECRABILA! In Romania climatul este foarte aspru fata de Grecia, aceasta contribuind mult la adancirea diferentei nivelului de trai – vedeti costurile pentru incalzire pe durata sezonului rece (aproape 6 luni/an)!

    Grecia a investit fondurile europene in infrastructura si implicit turism, in timp ce ROmania s-a indatorat pentru a satisface dementa clasei potentatilor!

    Cu toate acestea, in Romania de 1 mai s-a dat masura inconstientei si dementei acestei populatii blestemate (betii, turism de cea mai proasta calitate, distrugerea spatiilor verzi si prejudicierea potentialului agricol din unele zone), in timp ce in Grecia populatia si-a aparat drepturile si a LUPTAT pentru a-si face cunoscute doleantele!

    NU, NU VOM AJUNGE GRECIA NICIODATA!O sa ne ia DRACU’!

  36. (R) Frumuseţea şi parfumul florii de ciulin devansează, cu mult, reputaţia acestuia.
    PS Cred că i se potriveşte României noastre. Încă !

  37. Domnule, dar la ce să mă mai mir când pedeleii se întăresc în ticăloşie cu ipochimeni precum timiş ioan un traseist de cursă lungă? asta cu şefu de la cimitire păleşte pe lângă numirile udriste pe la ministere şi mai ales plăcintele producătoare de costume şi mai nou o lustraţie cu aspect de malformaţie politico neideologică… oare cum mai poţi să îl priveşti pe videanu adriean altfel decât un individ al căpătuielilor de cumetrie? Nu ai cum atâta vreme cât mantia ascunde perfidia iar frivolitatea demacă lipsa caracterului atât de cinic…

  38. Stimate Domnule Ciutacu,

    Va rog sa imi permiteti sa o contrazic pe d-na Andronescu si pe d-l Marga. Posturile in Universitati nu sunt blocate, sau mai bine spus sunt blocate pentru plebe si nu pentru clientela politica.

    Spre exemplu, la Galati, Universitatea Dunarea de Jos, Facultatea de Drept, s-au publicat in Monitorul Oficial din data de 23.04.2010 posturile scoase la concurs pentru urmatoarea clientela politica:

    – Ciuca Bogdan – PC, parlamentar
    – Schin George – PDL, asistentul lui Ciuca
    – Chebac Nina – sotia presedintelui Consiliului Judetean Galati, PSD

    Prin urmare nu sunt blocate posturile decat pentru cei multi.

  39. Puterea gândeşte

    Fără dubiu, gonflabila a fost opera unei geloase jumătăti de „marinal”.
    Aşa se face că futurista naţională EU, scandalizată de impotenţa managerială a micuţului, face o propunere – la Preş. – de lansare comercială a unei gonflabile, după chipul şi asemănarea ei, pentru contracararea recesiunii, prin metoda ajustajului liber-alunecător.
    Surâzându-i ideea, TB îi atrage atenţia că o gonflabilă după chipul şi prezenţa lui prezidenţială ar fi un adevărat tun.
    – Te bizui pe statistica ta cu cei 80 % homo ?
    – Nu ! Mai degrabă pe consensul naţional în a le fi partener de sex oral, pentru care va trebui acordată o mare atenţiei detaliului meu bucal, la mulajare…
    – Pu! Pu! Pu! (îl pupă pe nas) Sigur vom ieşi din recesiune (fără urmaşi lui Traian, zic eu) !!!

  40. nimerii si eu p-aici mi-am adus aminte o vorba a lu tata.in90,putini aveau speranta la o dacie.acum, lexus,ferari,maserati,rolrois,sau niste prapadite de mercedes sau bmv, te calca pe trecerea de pietoni si te mai si injura.decat sa mareasca impozitul la case, gasca boc ar impozita ,,smecherii,, zic eu.

  41. nimerii si eu p-aici mi-am adus aminte o vorba a lu tata.in90,putini aveau speranta la o dacie.acum, lexus,ferari,maserati,rolrois,sau niste prapadite de mercedes sau bmv, te calca pe trecerea de pietoni si te mai si injura.decat sa mareasca impozitul la case, gasca boc ar impozita ,,smecherii,, zic eu. am uitat de aia care-si insoara copchiii si le dau zestre kg. de aur, masini de lux si de manelisti care le canta pe bani grei.

  42. Pedeleii astia abjecti, odiosi, sinistri care bat apa in piua toata ziua ca ii injurati ca va pune mogulu’ nu tot angajati ai mogulilor sunt? Poate ca nu media, dar ai asfaltului, imobiliarelor, hotelurilor, bancilor, parcarilor, burselor…

  43. Uite aici comentari la articolul” Guvernul va majora TVA-ul la 24% ”
    ASA,BRAVO GUVERNULE,BRAVO MARINARULE!!!!! MARITI TAXELE CAT MAI MULT CA ROMANUL PLATESTE !!!
    ROMANUL VA IUBESTE,SI DACA MAINE SUNT ALEGERI, TOT PE VOI VA ALEGE! ASA CA DE CE SA NU PLATIM PENTRU VOI DRAGI GUVERNANTI ??? INVENTATI TAXE CAT VRETI VOI, NOI LE SUPORTAM,PENTRU CA ,VOI NE AJUTATI SA NE CUMPARAM CASE,VOI NE DATI DE LUCRU,VOI AVETI GRIJE DE NOI ,ASTIA MULTI SI PROSTI!!! DRAGA BERCEANULE,,VIDEANULE,BASESCULE, TARICEANULE PRIMARILOR,PATRICIULE.. VOI MARII “OAMENI DE AFACERI” DIN ROMANIA CARE STIM CAT A-TI MUNCIT SA ADUNATI BAN CU BAN PENTRU VOI SI URMASII URMASILOR VOSTRI! ROMANU POATE SA TRAIASCA SI FARA BANI . CE DRACU SA FACA CU BANII?? MANCARE??? CE SLANINA NU E BUNA? HAINE??? CE SECOND HAND-UL NU ARE HAINE BUNE??? CONCEDII??? CE UN GRATAR LANGA O GROAPA DE GUNOI CE ARE???SCOALAAAA??? EIII ASTA E LUX!!! GREVE??? PORCARII, ORICUM SINDICALISTII SUNT CAM LA FEL DE “NEVOIASI” CA SI VOI , DRAGII NOSTRI GUVERNANTI! E NEMAIPOMENITA DEMOCRATIA ASTA!!!!! SUNT FERICIT CA AM APUCAT SA O TRAIESC SI EU!!!! STATI LINISTITI IUBITII NOSTRII CONDUCATORI,NOI NU O SA FACEM PRECUM GRECII,PENTRU CA NOI SUNTEM FERICITI CA VOI TRAITI BINE!!!!

  44. Dementii astia,hotii hotilor care se fac in prostia lor ca guverneaza tara si purtatorul lor de prostie TRAIAN BASESCU…sa demisioneze si sa fie judecati in regim de urgenta pentru faptele lor din ultimii ani….sunt un pericol pentru NATIUNEA ROMANA…

  45. domnilor guvernanti cum impart 380lei ajutor de somaj?,va spun tot eu,imi opresc 300lei pentru nevoi personale si 80 lei ii dau sotiei si copilului,sa se descurce!exact asa faceti voi,va trageti grosu din bani si restu la prostime.Multa bafta domnilor guvernanti!!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.