Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Salvarea legendei şi îngroparea istoriei

Salvarea legendei şi îngroparea istoriei

A fost – cred asta cu tarie – cel mai mare jucator pe care l-a avut vreodata planeta asta. Stiu, Pele, Cruyff, Beckenbauer, Di Stefanu, Eusebio, o caruta de (fost) mari fotbalisti vaneaza acelasi statut. Repet, vorbesc subiectiv, pentru mine, Maradona a fost unic. Tehnica-n regim e viteza, detenta, clarviziune, totul – evident, in afara fizicului – l-a ajutat. Ingemanarea acestor calitati se cheama genialitate.


Daca-n fotbal a castigat tot (multe, aproape de unul singur), ca om a esuat lamentabil. Casnicie ratata, copii din flori, alcoolism si narcomanie, tentative de sinucidere, nu stiu sa fi lipsit ceva din palmaresul negru posibil pentru un singur om. Cu toate acestea, Argentina l-a numit selectioner. Tara cu cel mai viguros fotbal din lume vrea sa-si salveze si idolul, si echipa nationala. Noi desfiintam Corvinul Hunedoara si n-avem nici o apasare…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Salvarea legendei şi îngroparea istoriei

  1. Maradona este pentru mine un fel de Jim Morrison al fotbalului. Genialitate la maxim, viata traita pe principiul irlandez traieste repede mori tanar

  2. Noi desființăm Corvinul?

    De ce nu vă duceți voi, tonomatele, să bagați ieuro acolo, dacă nu mai aveți ce face cu ei?

  3. Un artist…I-a dat Dumnezeu atata har…Toate incompatibile cu o viata de om obisnuit, un familist cuminte, devreme acasa, fara tentatii… E un rebel,traieste cu intensitate clipa.Trebuie sa alegi intre viata si arta.El a ales magia…

  4. Brânză bună în burduf de câine… Necomestibil! Provocator de greaţă! Nu mă pot extazia în faţa unuia ca el. Nu contează ce nume poartă. Avem tendinţa de a fi îngăduitori cu “geniile” atunci când se autodistrug sub ochii noştri. Poate de aceea nici nu pot fi salvaţi decât foarte târziu, la apus…

  5. @Lars: de-ai dracu’ si de inimosi ce suntem. asteptam s-o faca liberalii tai, din ce-au ciordit la guvernare. nu stiu ce ma face sa cred ca au cu ce:)

  6. Eu sunt hunedorenca.Imi amintesc ca am fost la un meci cand eram copil,cand inca pe stadioane se putea merge civilizat.Corvinul a fost echipa orasului sustinuta de catre Siderurgica.Odata cu privatizarea combinatului a inceput si caderea echipei.Am fost nume mari la Corvinul si este posibil sa mai fie,dar este si va fii foarte greu.Oricum,speranta trebuie sa moara ultima.

  7. @VERA: n-a zis nimeni ca echipa trebuie sa mai fie sustinuta de combinat. OK, Mittal nu vrea sa tina echipa si e dreptul lui. dar refuz sa pricep cum nici un om de afaceri n-a fost in stare sa se foloseasca de imensul potential – economic, politic si de imagine – pe care-l oferea o zona incredibil de bogata-n talente. daca Otopeniul si Mioveniul au putut sa ajunga-n Divizia A, de ce n-ar fi fost posibil in cazul Hunedoarei?

  8. l-ai vazut,fratioare?!asa fac eu cu tine daca te prind la fotbal,sa nu-ti mai permiti arogante gen “sa ma mai dezbrac!”:)).Apropo,mai practici sportu’ asta sau te-ai retras definitiv?

  9. Indiferent daca va mai claca inca de 1000 de ori in viata,Marodona va ramane Maradona-unul dintre cei mai mari fotbalisti ai tuturor timpurilor.Restul e…cancan!)))

  10. Probabil,daca nu erau prea multe”implicari” Mittal-ul ar fi dat ceva si pentru sport.Dar,am inteles ca cine ar fi fost interesat sa se implice ar fii intimpinat tot felul de probleme unele reale altele fabricate gen 2echipe si nu se prea stia care este cea reala Corvinul.Am inteles ca si acum se judeca in instanta presedintele Corvinul.Totul s-a divizat si asa cum se intampla a iesit varza.Cei interesati s-au saturat sa mai bata pe la usi si au renuntat.In timp ce citeam intrebarea dumneavoastra ma gindeam si la faptul ca nici investitori prea multi si ci ceva greutate nu prea avem in zona si este posibil soarta formatiei Corvinul sa o aiba incet si orasul.Sincer este pacat.Toti vin promit si apoi renunta si pleaca sau uita.Pe linga echipa de fotbal au fost atleti cum este Marieta Ilcu,au fost echipe de handbal si de volei a fost echipa de box.S-a ales praful de toate si nici macar nu se prea stie cine este vinovat.Cine stie tace sau mai scrie pe blog iar restul oamenilor constata ca nu mai este.Pacat.Din ce se aude Primaria nu are bani pentru sport,Consiliul Judetean nu are bani.Singurul care mai rezista este bazinul de inot.Pacat ca nu stim sau nu putem sa apreciem ceea ce am avut sau avem.

  11. ce parere ai de prima decizie ca selectioner a lui Maradona de a nu-l convoca pe messi?

  12. Şi eu sunt mare fan Maradona. Datorită lui am început să mă uit la fotbal. Mereu am considerat că în fotbaliştii se împart în 2 categorii: Maradona şi restul.

  13. Ciao Victor !

    Nu am fost un mare fan MAradona cand inca juca, insa acum cand revad meciurile lui imi dau seama de geniul sau si de ce inseamna valoarea cu care te nasti.

    Daca vrei sa savurezi si mai mult imaginile din clipul pe care l-ai postat iti recomand acest link, unde Manu Chao i-a dedicat melodia LA VIDA ES UNA TOMBOLA….. Melodia este superba si textul este strict despre Maradona. Este una din melodiile mele preferate…

    http://www.youtube.com/watch?v=JyPtyJO7K3s

    Sa imi spui daca iti place ! cred ca se potriveste mai bine decat M Jackson.

    te salut !

  14. Toate ca toate, dar as modifica ultima fraza din text astfel: “Noi desfiintam Hunedoara si n-avem nici o apasare…” Ca nu doar echipa e pe duca.

    Altfel… Maradona ala era cu capu`, dom`le! Si cu piciorul, si cu umarul, si cu pieptul, si cu ce mai vreti voi… Daca-mi aratati UN jucator roman care sa se tina pe picioare intr-un atac asa cum o facea Maradona intr-o zi proasta, dupa un chef monstru cu alcool-femei-droguri.. Eu dau jos bila de pe ASE sufland-o cu paiu`.

  15. cat l am injurat eu pe ciutacu pana acum….si uite cum ma face sa l iubesc dintr-odata!!!
    intr adevar maradona a fost un zeu in fotbal si ramane neegalat…ciutacule, un miliard de bile albe pt filmuletul asta….

  16. nu te mai injur un an intreg…si daca bagi si un filmulet cu muhamad ali, o sa i spun primului nascut “ciutacu”

  17. Total de acord! Maradona a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile. De mic, am tinut la toate turneele finale ale CM cu Argentina si asta datorita lui Maradona. Si acum, sunt fan al alb-albastrilor. Felicitari pentru ideea de a-l readuce in actualitate

  18. Daca nu era Maradona Napoli nu avea acele performante cu care azi se mandreste.

  19. ba maradona a fost fantastic ca jucator,acu’ ramane de vazut ce va putea face ca selectioner,si nu cred, nu are cum,e imposibil sa nu-l convoace pe messi(adriane de unde ai scos-o p-asta?)

  20. La fotbal nu mă pricep. Da’ tot ştiu că omul a fost tare la o mânăreala. Şi, în semn de omagiu, şmenarii patriei au botezat un stil de ţeapă cu numele lui. Un fel de Tsukahara a şmenului 🙂

  21. Nu ma declar microbist…
    Imi place fotbalul dar nu pana la punctul in care sa sufar pentru echipa favorita (nici n-as putea avand in vedere ca Rapid e echipa mea favorita…daca sufeream muream sezonul asta mai mult ca sigur… 🙂 ).
    Nu stiu de ce insa de fiecare data cand vad un filmulet ca asta mi se face pielea de gaina…
    Maradona a fost fara doar si poate cel mai mare…Un adevarat zeu al sportului rege.
    D’asta, atunci cand merita mai mult, insusi Dumnezeu i-a dat o mana de ajutor….

  22. Odata cu apusul erei Maradona s-a terminat si cu fotbalul tehnic si a inceput secolul vitezei si in fotbal. Din pacate.

  23. Maradona a fost un mare jucator,dar nu are cum sa fie cel mai bun jucator al Lumii sau al Argentinei din toate timpurile! Corvinul din pacate nu o va salva nimeni…cei de la dinamo ar trebui sa faca asta…sau marele “om de afaceri” Negoita,ca tot vrea sa intre in fobal…

  24. a iesit in mai documentarul realizat de Emir Kusturica(la randul lui un geniu, dupa parerea mea) despre Maradona(intitulat asa).
    e grozav.

  25. genial mardona intradevar a fost si va ramane cel mai bun mult timp de acum incolo, intradevar un gest frumos al argentienilor in ciuda pb lui maradona, e si normal cand ai in lot un messi un tevez etc in echipa nu prea are cum da gres are material pentru a practica fotbalul pe care el la invantat si poate face o super echipa. daca hagi avea un lot asa valoros cariera lui de selectioner ar fi fost mult mai indelungata si ar fi putut impune fotbalul pe care la practicat ca jucator dar la noi ca si in politica si in sport nu ai cu cine nu ai cu ce!

  26. Eram mititel cand performa maradona;ce am vazut mai acum in filmulete si meciurile inregistrate de la vremea respectiva,dar preferatul meu tot hagi va ramane,evident fiind si putin subiectiv ca doar sunt romana,asa cum suntem noi cu bune si rele ca mai toate natiile de altfel….

  27. The hand of God, anyone?

    Aia a fost chintesenta tuturor cacanariilor care se petrec pe terenurile de fotbal: simulari, trageri de timp, proteste, gesturi nesportive.

    Fotbalul… un sport de gentlemani, practicat de golani. Pacat…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.