Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Regim politic de impotenţă şi prohod

Regim politic de impotenţă şi prohod

Toate regimurile politice, de orice coloratură, vin să se pricopsească. Nimeni nu se sfârtecă la guvernare de dragul poporului, fie el suveran sau nu. Şi toţi îşi numesc (unii mai brutal, alţii mai inteligent) oamenii de încredere în funcţiile-cheie ale statului. Evident, pentru a face bani. Grava, insurmontabila problemă a acestui regim politic este lipsa totală a competenţelor, a oamenilor care să şi ştie meserie.

Până acum nişte ani, cei care ajungeau la guvernare aveau suficientă minte (înţelepciune, precauţie, spuneţi-i cum vreţi) să pună la butoane oameni de-ai lor din interiorul sistemului. Meseriaşi care, de dragul supravieţuirii sau parvenirii, se vopseau politic. Şi care, pe lângă a face bani, ştiau să gestioneze/administreze sistemul. Cei de azi au aşa de mulţi fomişti de hrănit şi sunt ei înşişi atât de hămesiţi, încât nici nu se mai străduiesc să mimeze grija pentru interesul public.

Integral, aici

UPDATE: Chavez ia meditaţii de la Băsescu in maxim doi ani. Al nostru-i beton.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Regim politic de impotenţă şi prohod

  1. 100% adevarat!

    toata tara este o suma de “masini” conduse de “soferi” cu carnete luate la Pitesti.

    si ca sa nu discriminez conducatorii….. si ambarcatiuni “pilotate” de presupuse staruri rock (vezi sampania aruncata in multime!)…

    viata este mai misto atunci cand te dai cu viteza mare, indiferent unde, cum si de ce!

  2. Iti arat si eu un exponent al actualei puteri, un mincinos…il cheama Dan Manolachescu si e presedintele PDL Sfantu Gheorghe…am publicat pe blog un document care dovedeste cat de mincinos poate fi…si asta e viitorul politic!

  3. L-au pus pa’ popa acolo ca sa fure linistiti si cu ‘sufletul impacat’,doar stii ‘Dumne-zeus a dat ,Dumne-zeus a luat ,fie-i numele binecuvantat!’,ha!ha!ha!

  4. Victore, de unde vrei tata sa scoata astia meseriasi. Poate reusesti intr-o zi sa te ocupi de fenomenul acesta al fabricilor de diplome. Pe langa asta apare si dorinta apriga de parvenitism gen carnatara de bUZAu, succesuri de romano-americana, ritzi-pitzi. Apropo, nu mai termina cu nasterea. Nu de alta, dar sunt curios sa vad actiunile procurorilor.

  5. Un articol super! Dar mi-ar place sa cred ca ati gresit un pic titlul asa cum apare in JN, asa doar din neatentie. Ca doar Dvs. care la toate emisiunile reprezentati PDL, nu puteti vorbi decat de “propasirea” privatizarii sub bagheta magica a lui Basescu si Videanu prin intermediabilitatea unui “propasitor” experimentat!!!, ‘un adevarat popa”!!!

  6. Peste citiva ani…despre privatizari
    Veesnica pomeniire
    Veesnica pomeniire
    Veeeesnica loor pomeniiire!
    Amin!
    Banzai!

  7. Pai, aceeasi metoda era si acum 25 de ani, oameni ai partidului unic erau avansati.
    Si totusi nu-mi explic cum azi, cetateanul voteaza liber : Copilu’ minune, Teo Trandafir, EBA,etc.
    Nu-mi fac insa griji. DNA-ul are material de lucru inca 10 ani de acum incolo…

  8. Total de acord, dar pe tine ce anume te frapeaza?Nesimtirea, indolenta, inconstienta sau…frapiera?
    Anul trecut am castigat doua licitatii dar in urma a nu-stiu-ce contestatii, institutia respectiva a decis ca altcineva sa fie castigatorul. De atunci m-am axat DOAR pe sectorul privat.
    Poporul suveran a ales presendintele jucator, mult succes la barbut atunci. Stima

  9. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Am urmarit emisunea Sinteza zilei aseara si am aflat de la Dvs. ceea ce comentati acum.Mai e ceva care sa nu ne mire in tara asta,cu asa o guvernare?!Poate cei de sus nu vad sau nu vreau sa vada:oamenii sunt disperati,pur si simplu!In curand,acest guvern,daca nu-si schimba atitudinea,modul de a aborda problemele reale ale societii noastre,ne va tine o slujba de inmormantare pur si simplu,cu toti oamenii lor,preoti sau atei,orbiti de indestularea pe care o au sau o vor.
    Ma nelinistete opozitia,ca nu se angajeaza intr-o confruntare mai puternica cu cei de la putere;sau asteapta sa se autodistruga ea-dar ne ducem si noi,de rapa,cu siguranta.

    Va doresc,cu tot respectul,numai bine,
    IoanaP

  10. Atâta vreme cât în „capu’ trebii” se va afla acest guvern, alcătuit din cei mai rudimentari și barbari politicieni, care își bazează exercițiul numai pe autoritate distructivă, vulgară, pe rigiditate și incompetență, nimic nu ar trebui să ne mai mire. Se pare că, în mod natural și inevitabil, orice cap ajuns la putere devine pătrat.

  11. Fomisti, fomisti, da sa bage odata tara asta in gard sa stim o treaba, apoi ne vom duce la fomisti si ii vom manca. Nu asa e in Africa la canibali?:-)
    PS – Eu prefer la foc mic si Basescu la cuptor de viu:-))

  12. Tara asta a devenit o jungla si supravietuieste cel mai puternic,asta e realitatea si va ajunge mult mai rau de cum era pe timpul lui CEAUSESCU.Daca dupa 20 de ani de la LOVITURA DE STAT din “89 nu sa schimbat sa fim seriosi, nu se va schimba nimic NICIODATA. ORICUM mizeria asta de tara nu a oferit nimic la nimic la nimeni adica un trai mai bun la asta am vrut sa ma refer,si se m-ai intreaba gunoaiele aia de conduc de ce pleaca toti in alta tara” DE BINE CE ESTE AICI”,de-aia pleca. VA DORESC O DUPA AMIAZA PLACUTA! si multa bafta!

  13. Corect şi deja banal. Şi, mai presus de orice, REVOLTĂTOR!!!!Atât de revoltător, încât mi-e din ce în ce mai greu să mă exprim în cuvinte.

  14. Azi sa puna mana pe ciolan prima data, ca niciodata nu stii cand vin anticipatele si se duce de rapa totul. Prima data burtica, apoi vedem ce si cum.

  15. Isi permit. Poa’ sa angajeze si cainii de pe strada, care nu mai au loc la adaposturi pe functii, ca nimeni nu le va face nimic. De aia isi permit. Cand au vazut ca opozitia inghite masiva independentizare a alesilor neamului fara vreo tresarire semnificativa, si-au dat seama ca pot face absolut, dar absolut orice in tara. Nu-i impiedica nimeni.
    Singurul ,repet singurul lucru pe care il poate face opozitia e sa declanseze greva parlamentara si sa forteze anticipatele. Dar lasitatea a mare. Nu-si lasa Antonesc si Ponta scaunele caldute. Bravii lor subalterni nici atat.
    Cu sustinerea tacita a opozitiei, base si ai lui au dat drumul cainilor prin sat. Romani pazea, feriti-va!

  16. Mă oripilează faptul că tinerii nou-veniți în politică sunt mai răi decât „ăi bătrâni”.S-au cam schimbat vechile gărzi din toate partidele, dar singurele atribute pe care le identific la tânăra generație de politicieni sunt RAPACITATEA, TUPEUL, AROGANȚA, OPORTUNISMUL, INCONSISTENȚA INTELECTUALĂ etc.

  17. merg maine la CTP in redactie. sa-i pun vreo intrebare din partea ta? 😛

  18. @Homo scelerosus: daca s-a hotarat intre “cel mai bun profesionist alaturi de care am lucrat vreodata” si “cretinet lipsit de talent” 🙂

  19. Soţia mea lucrează ca expert la un minister. Ar fi mai potrivit să spun că lucrează ca un câine. Întrucât ea şi o colegă au fost singurele angajate prin concurs, pe bază de competenţă, sunt şi singurele care muncesc şi pentru ceilalţi 8 din departament, deja bogaţi, care freacă menta şi beau cafele. Dacă le-ar da afară pe ele două, n-ar mai funcţiona nimic. Chiar şi în concediu sau în vreo zi liberă primeşte telefoane cu întrebări de genul “cât face 2 plus 2: 3 sau 5?”
    Ah – era să uit: restul de 8 se învârt de altceva la fiecare schimbare politica…

  20. @Marius Moga
    “Ipocrizia e apanajul celor puternici, cei slabi au scris istoria” de mery.
    PS – Pentru tine Marius Moga, ce e intre ghilimele sa citesti cu litere cat monitorul.

  21. Coramen blog dixit: “nu am nimic poa sa fure da macar sa faca ceva pentru Romania!”… Cum adica ba “poa’sa fure”? Nimeni nu ar trebui sa beneficieze de astfel de dispense, fie ele si doar de ordin moral… Grav daca asta e rezultatul a 20 de ani de “democratie”.
    Imi zice un amic bulgar de vreo 70 de ani (e clar ca ma ramolesc si eu daca la 26 pierd vremea la munca tainuind cu ‘ai batrani), Stefan, “am fost in Bulgaria asta-vara, la mare”. Intreb, “Si cum a fost? Cum e tara natala?”. Zice “No order, no nothing”. Ai dracu’ batranii astia, au un fel de a zice lucrurilor pe nume ceva de speriat. Si imi zic in sine ca asa e si in Romania. Imi mai zice “Ba, popoarele noastre nu stiu ce sa faca cu libertatea dupa ce au fost private de ea atata timp”. Si cred ca are dreptate. O fi din cauza felului raspicat si simplu in care se exprima batranii, da’ totusi ideea imi pare a avea miez si chiar a descrie perfect realitatea din tara.
    “No order, no NOTHING”. Ar cam trebui sa invatam ce inseamna libertatea si ce inseamna democratia… Auzi la el “poa’ sa fure”. L-am auzit si pe Badea zicand chestia asta de mai multe ori in emisiunica aia foarte tare a lui (sincer chiar imi place mult), da’ el trebuie sa vanda un produs – emisiunea.
    Cu alte cuvinte, VICTORE, nimeni nu ar trebui sa aiba voie sa fure sau sa fie corupt doar pentru ca e competent, ba tata. Si asta e nostalgia pe care o desprind din articolul tau. Ajungand dintr-un rau intr-unul si mai mare pare a avea drept singur efect dorul de raul initial. Zicea cineva mai sus ca ar trebui sa te ocupi (de parca ai fi tu Dumnezeu; toti ar trebui sa ne cam ocupam) de fabricile alea de diplome. Un popor needucat nu poate fi ordonat (in gandire, in principii etc) si “no order, no nothing”.
    P.S.: @I.I.:Forma corecta e “mi-ar PLACEA”. “Mi-ar place” e o pata de namol pe obrazul delicat si subtil al scriiturii tale.

  22. Intr-o tara unde daca se face ceva, este facut cu ‘forcepsul’, nu este nevoie de cine stie ce meseriasi, doar de manuitori de forcepsuri.

  23. Coane..ia sa ne intoarcem un pic in stra-stra-strafundurile istoriei navalirilor si jafurilor din tarisoara asta, sa vedem cam care-i diferenta dintre japcari si cu ce ne-am procopsit dupa trecerea lacustelor…
    Pai cohortele lui Traian,imparatul Romei nu asta al manelistilor,au venit cu pata pusa pe aurul din Apuseni da tot au lasat in urma lor, cate-un apeduct,cate-o ulpie,drumuri si pana si-un pod pe Dunare, facut repejor si trainic sa vaza si sa ia notite pana si urmasu’-urmasilor-urmasilor libertului BERCEANUX, adus de la Roma de catre Traian, impreuna cu alti baieti frumosi si ochiosi..sa-i tina de urat imparatului in noptile cu luna plina…Buuun
    Inaintam repede cateva sutisoare de anisori ca n-avem timp sa pomenim de toate navalirile de huni, agatarsi,pecenegi,cumani,tatari si dragutii de turci. Care-au japcuit cu mare spor lasandu-ne in schimb, ca orice jefuitori de treaba, insarcinate cu samanta de bandit de soi,asa cum avea sa se dovedeasca alte cateva sute de ani,toate stramoasele de pe Valea Plescoiului, fara sa mai pomenim de Dobrogea unde tatarii s-au dedat la mari orgii, de i-a `pedepsit Dumnezeu cu urmasi cu privirea zbangie si cu chemare de mateloti pe vas…Fanariotii ne-au “cosarit” si “fumarit” bine da tot au mai facut cate-o scoala,cate-o bieserica, au mai tiparit cate-o carte.Si-asa ajungem,taras-grapis in zilele noastre,unde toti anticomunistii, specialisti sau nu, fura la patru maini tot ce s-a produs si s-a construit pe vremea odioasei dictaturi si-a odioasei sale sotii, cu munca declarata in zadar de deontologii si filozofii capitalismului luminos.Si-n schimb ne-au dat o gramada de mu…beep…”v-am zis”…hahahah, atunci cand deja terminasem de numarat ouale…

  24. Portocaliii ne pregătesc o nouă diversiune: legea lustrației a fost resuscitată ,prin respirație bușon la bușon, de însăși , Înălțimea-Sa, Roberta Anastase.De ce acum? De ce de către domnia-sa? În ce scop? La aceste întrebări fundamentale, aporetica rurală românească răspunde: D’AIA…

  25. Si concluzia : Sa vorbim mai bine despre Statul bunastarii capitalisto-manelist cu-al sau sacrosant principiu calauzitor al separatiei democratice al smenozelilor…Scuze coane,..mi-am varsat naduful…

  26. Aştept cu nerăbdare ca, până la sfârşitul acestei zile, să aud cu surle şi trâmbiţe că A3 şi Realitatea au deja generatoarele pregătite pentru a putea transmite oricând, pentru NOI, de la Camera Deputaţilor. Că nu e Camera Deputaţilor moşia curvei şi nici a lui mă-sa sau a lui ta-su.

  27. Tuta dracului, care nu ai două la un loc! Dai din cap ca proasta , de parcă elucubraţiile pe care le scoţi devin lucruri inteligente!

  28. @violet: cred ca astepti degeaba. molustele vor incerca o intelegere

  29. nu sunt chiar asa impotenti daca borfeta nr1 de la Camera Deputatilor va taie microfonul!

  30. Din păcate, privind lucrurile din străfundul României profunde lucrurile se văd așa.
    Mai rău, cred că fenomenul ăsta de ciocoizare deșănțată se repetă periodic în istorie.
    Acum s-a atins însă un apogeu care, dacă ținem cont de contextul istoric, este mai grav decât cel fanariot sau decât cel bolșevizant petrecut în anii 50 imediat după naționalizare.
    Cotropitorii dregătoriilor sunt de data asta o gașcă de tipi și tipe cu instincte de bișnițari din anii 80 și cu ifose intelectuale de coafeze sătești.
    Ideologia lor este una de nezdruncinat: A avea înseamnă tot … înseamna și a putea (în ambele sensuri: a avea voie și a avea putință) și a ști! Este ideologia manelo-ciocoiască.
    Din cauza asta e imposibil să se poarte orice dialog cu ei … sunt uriașe stomace de care stau agățați câțiva neuroni … GDS-iști … așa, ca să aibă ”manelomanii” pe ce să-și bazeze filosofițele mondene.

  31. Erată! Asta-i, s-a strecurat o repetitie nefericită: lucrurile … lucrurile

  32. @violet
    “.. încât mi-e din ce în ce mai greu să mă exprim în cuvinte.”
    Daca infiintezi un cerc de desen “colocvial”:))sint primul care se inscrie! Sa mor io daca nu!
    Banzai!

  33. “Bai Viorica, ia nu mai numara ma, hai vino incoace, ca uite sunt cu colegii de la mass media. Iti dam datele noi finale. Suntem la noi, in 22. Pe cuvant de onoare ti le dam (…) Sunt aici cu 20 de oameni, mai Viorica ma. Tot! Numai 76 de sectii din diaspora, recunosc, nu le am. Dar alea mai aduc vreo 50.000 de voturi”,….Vezi mai Viorica tot noi am iesit la furat voi mai stati o runda pe tusa si cand veti iesi voi nu o sa mai fie nimic de furat in aceasta enclava hahaha.

  34. Vina o au psd-ul / pcr-ul in primul rand .. in 2005 s-a intamplat ce s-a intamplat in 1996 sau in 1990 .. orice partid stat care pierde puterea creeaza un vid nu doar administrativ dar si de profesionisti .. pcr-ul parea vesnic , la fel si psd-ul la un moment dat – ceea ce a mutat si putinii oameni competenti in sfera partidului stat .. acestia, spre deosebire de activisti, nu se reorienteaza rapid spre putere, ci eventual revin la activitatile fara implicare politica. daca mai adaugam si scarba fara de activisti si activismul politic imbecil, si tinem seama ca mamele noastre nasc mult mai putini competenti decat viitori manelisti , perspectivele sunt sumbre .. viitorul administrarii tarii este nesimtit de sumbru. iar orice ‘revolutie’ aduce alte gunoaie la suprafata .. sincer, nu mai vad nicio ameliorare , chiar pe termen mediu/lung.

  35. @ shogunu’:

    :)) Nu cred că avem voie de la şef. Oricum, eu recunosc că nu sunt chiar potrivită pentru aşa ceva, că n-am avut niciodată talent la desen.

    Tot vorba…Unii zic că mă pricep. 😀
    Totu-i să nu fie răcită gura de pomană. 🙁

  36. Nu va inteleg D-le Ciutacu. Cum puteti acuza regimul si in cadrul lui ‘guvernul’ acesta ‘superb’, dar care ‘lipseste cu desavarsire’, de “impotenta”? Ce aveti de exemplu cu stimabilul Videanu? Doar dumnealui chiar ‘se sfarteca’ sa umple vistieria tarii cu bani prin privatizarile propuse. Dumnealui vede deja nu numai proiectele pentru infrastructura, dar si infrastrucura realizata din banii obtinuti din privatizare (prin vanzare, prin listare la bursa sau prin licitatie). Asta inseamna ‘potenta’ maxima, nu impotenta.

  37. La început, am zis că faza cu legea lustraţiei e o nouă fumigenă. Citii însă pe site A3 că PSD are 70% dintre consilieri şi primari, lustrabili. Deci e gândită pe termen mediu şi lung.

    Ăştia chiar cred că vor pune mâna pe ţara asta pentru vecie! Proştii au ajuns la butoane şi sunt atât de bucuroşi de asemenea realizare pe care n-au visat-o, încât se cred invincibili.
    Timpul ne va demonstra dacă au şi dreptate.

  38. daca nu mai avem militie ca pe vremuri!
    emisiune reflector….
    flagranturi reusite…
    procurori fumatori de Cismigiu…
    IN SCHIMB AVEM CAM ACEASI CONDUCATORI COMUNISTI!!!

  39. Ce să facă și Roaba lui Zeus Roberta, progenitura lui Anastase?

    S-a inspirat probabil de la ”alDIE tasu” care a sudat în 89 porțile întreprinderii și chestia nu l-a lustrat deloc din viitorul PD. Ca pe niciun alDIE altul … care a priceput codul ”să traian bine”.

  40. Urmariti traseul coloanei vertebrale si privirea de bou Bujor a acestui general al armatei romane. Adicalea, cum e turcul – Oprea – si pistolu’ – Ontanu 🙂

  41. No asa! Am citit totul pana aici si:
    1.De acord cu @ psicho; Opozitia este doar decorativa si ar trebui sa intre in greva parlamentara.
    2. Vad ca toata lumea se vaita/jeleste/ plange;
    sindicatele ameninta si raman cu amenintarea la misto; legea ANI nu trece pe bune si mai tragem un vot la doua mani; nimeni nu face nimic. Ramane o singura varianta: toata lumea se plange la vrajeala. Grecii, francezii, thailandezii, karghizii si alte neamuri si popoare sunt pe strazi la mult mai putin; romanii din nou sunt alfel.
    3. Se foloseste foarte mult formula “Romania reala”. Stiti cum vad eu in aceasta problema?
    Romania reala este a taranilor traitori inca in patriarhat, care-si bat jumatatea cand are chef, care bea pana cade jos, care este in stare pentru o bucata de pamant sa faca moarte de om (Ion, Rascoala). Romania reala este a semianalfabetilor, care in viata lor n-au citit o carte, a calacarii in picioare cu diferite ocazii bisericesti (apa sfintita, oase de morti,etc).Romania reala este a manelistilor, a pitipoancelor, a gusatilor a ciurucurilor. Romania reala este cea care-si vinde voturile pe 50-100 de lei sau pe zahar, faina ,ulei, etc. Mai este a tiganilor care sfideaza pe toti, a neplatitorilor de taxe si impozite, a impostorilor de tot felul.Sa nu-i
    uitam pe toti amicii, neamurile de tot felul
    ajunse in diferite posturi cu care nu au nimic
    de-a face. Romania reala l-a ales pe betiv cu toate ca a pleznit un copil, iar romanilor li s-a parut in ordine; minte si se sterge la cur cu Constitutia si NIMENI nu zice/ face nimic.
    Sa nu uitam pe tampita tarii Eba aleasa de Romania profunda. Si ultima – ca le stiti si voi- Romania reala vrea sa omoare cainii, in loc sa-i sterilizeze; spitalele sunt ca abatoarele/ lagarele de concentrare; sistemul educational scoate tampiti/ ospatari/ tinichigi; incununarea este o noua Constitutie, legea pensiilor si FMI-ul…

  42. Cred că Iordachel Gudurau a sintetizat foarte bine. “Radiografia” pe care a făcut-o nu poate decât să întristeze. N-a spus nimic nou, dar a avut răbdare să adune realităţile cunoscute. La un loc, arată groaznic. 🙁

  43. Atâta timp cât la putere se ajunge prin furt(si aici includ si mituirea unui număr de alegători săraci si neinstruiti cu alimente de doi bani)si pe datorie fată de cei care dau bani necurati în campanii,situatia va fi aceeasi:nimeni nu va fi interesat de competentă,totul va deveni un troc primitiv:datoriile se vor plăti cu functii pe banii nostri si cu favoruri.Păcat de inteligenta românului,care,cu certitudine există si se pierde,sau se transferă pe nimic în afara tării.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.