Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Reforma statului are imn, dar oile dorm

Reforma statului are imn, dar oile dorm

Nici măcar eu n-aş fi putut rezuma cu atâta forţă şi clarviziune reforma statului…

UPDATE: Un text mişto pe care vi-l recomand călduros

Comentarii

comentarii

Similar Posts

203 thoughts on “Reforma statului are imn, dar oile dorm

  1. Rectific, ajutorul primit in campania…de la Chirtoaca ala saum cum il cheama.

  2. e tare explicatia”daca nu reuseste programul responsabile vor fi institutiile si presedintia”nu-i buna?dupa ce si-au facut averii pentru a 5 generatii,dupa ce si-a mutat fiica intr-un palat de sute de mp,dupa ce sta 10 anii in palatul presedintiei nu-l mai votam asta se presupune a fii tragerea la raspundere”nu-i tare”adica in 2012 o sa iasa partid puternic altul decat pdl”dar mai e mult pana departe”facem coada la crematoriu ca si o inmormantare costa

  3. Mai Rocky Balboa de popor roman! E repriza a 15-a. Mai dati si voi! E uluitor cat puteti incasa, demn de toata admiratia, dar mai dati si voi! E voie. E chiar nevoie.

  4. Discutam cu un prieten despre ceea ce se intampla acum in tara si la ce am putea sa ne asteptam de acum incolo. L-am intrebat ce crede el ca este de facut. Raspunsul lui m-a siderat :
    -… “daca vrei sa stii si sa iei drept sfat, eu m-am apucat deja sa imi fac provizii de alimente si medicamente”…
    Asa ca… “bravo” celor care au stiut de 20 de ani incoace si stiu in continuare sa speculeze la maximum prostia si lasitatea de care dam dovada majoritatea dintre noi.
    Fereasca D-zeu sa ajungem sa ne matrasim unii pe altii pentru o bucata de paine…

  5. Si totusi, unde-i boc? A iesit papusaru’ de doua ori, ba in numele guvernului, ba sa-l invite pe guvern la cooperare, iar boc parca-i rapit si sechestrat.
    Dom’ne, da’ marinaru-i un dulce, juri c-a cazut din stele acu’ fo’ doua zile si s-a luat cu mainile de cap la ce-a facut copiii p-acia! Cica aia de-au promis in campaniile electorale sunt de vina, plus liberalii, desigur! Io i-am zis lu’ mama ca prea a exagerat cu promisiunile in campanie, ca s-a grabit sa semneze legea cu cresterea salariilor la profesori, da’ biata mama, nu si nu, ca stie ea ce face! Iac-acuma cum ne-a prins sefu’ cu mata-n sac si cei ce sufera-s bietii poporeni! Macar n-a mai plans marinaru’ de mila noastra, asteptam sa-i vad o lacrima duioasa in coltul ochiului, dar nu, n-am vazut decat agresivitatea si rautatea profunda din care probabil ca si traieste! Sper ca patriciu sa mearga pana-n panzele albe cu procesul, ca sa dovedeasca cu nasa, cu cia, cu fbi, cu mi5, ca nenorocitu’ ala de copil chiar si-a luat-o-n bot de la maretul si purul nostru conducator si sa-l dovedeasca public, desi ar fi mult prea tarziu oricum.
    Poate-s eu prost informat, da cica-n grecia salariul mediu e de doua mii de euro si li s-au taiat cel de-al 13-lea si-al 14-lea salariu si pensie. Ma gandeam ca-n acest sens, nici n-am suferi prea rau daca ne-am greciza!

  6. Pentru basescieni: “DEMOCRATIA ARE 20 DE ANI SI NU E CURVA VOASTRA, COPII NOSTRI NU SE PROSTITUEAZA”

  7. ps. avem sarea si posta si nu a fugit vanghele cu cota in spinare pana AZI,acum,ar trebui sa le dam o bataie buna celor care i-au votat dar,la naiba cu cine te intalnesti nu l-a votat nimeni,in schimb,a castigat

  8. Coane Victore
    Io as pune pariu ca prin Dorobanti in cluburile alea pline de gel si silicoane, n-or asculta Maria Callas si ca fii si fiicele celor care azi cer prostimii sa moara patriotic de foame de dragul “cotei unice” cunosc si ei refrenul asta.Il cunoaste sigur sigur si Vladescu, numai ca plezirismu’ din el nu-l lasa sa vorbeasca licentios, de-aia ii zice “fine tunning”.Uite un “fine tunning” de-asta le-as transmite acum sincer cacatilor alora de lideri sindicali…Basescu nu-i rau… e machiavelic pentru ca stie ca are in jur o gramada de muste,carora le place cacatu’..vorba cantecului “afara ploua cu cacat”.Base e chiar genial in machiavelismul lui..ai auzit ultima faza ce-a dat-o pe gura ??? “Daca planul asta nu reuseste nu e vivat FMI-ul ci institutiile statului”..Nu-i asa ca-i genial? Dar arogant si cinic o fi?

  9. Dadu Baselu’ ocaz ca “protestele sa nu fie innabusite cu violente” si-mi dadura lacrimile.Ma intreb doar de la cate pulane-n sus putem spune pentru ca sa zicem ca a cam fost cu violenta?

  10. Tot respectul pentru oamenii mai in varsta si pentru pensionari.

    Cu exceptia la medici, profesori, militari si preoti, tot dispretul pentru bugetarii sub 40 de ani.

  11. Frumoasa tara pacat de oamenii care-o populeaza de ex Dl MIrcea Basescu mai are pe la Agigea niste piersici (pe o suprafata de teren in care poti ridica un cartier rezidential) si mai este actionar majoritar la o firma de pui in zona libera TRAITI BINE ?Dle Ciutacu daca puteti cauta arhive cu proprietatile d-lui…

  12. Imi aduc aminte ca pe timpul crizei lui Ceasca valoarea banului era neschimbata, doar ca n-aveai ce cumpara cu ei. Imediat dupa ’90 majoritatea romanilor au ajuns proprietari pe ceva pe banii acumulati in zece ani. Acum, nu-s nici bani nici produse, iar alea care mai sunt s-au scumpit aiurea in tramvai.Ceasca a fost impuscat….

  13. Victore, ce-i cu cuvintele astea: “Nici măcar eu n-aş fi putut rezuma cu atâta forţă şi clarviziune reforma statului…”???!!! De unde atat modestie? Nu te mai recunosc! Ce-i cu tine, esti bolnav? Nu te simti bine? Te rog foarte mult, revino-ti, spune-ne ca esti cel mai bun, ca sa ma linistesc!

  14. Si apropo, anul trecut s-au dat afara 300.000 oameni din sectorul privat. S-a inflamat careva? A tipat careva? A strigat careva dupa pistoale si pumnale? Nu, am strans din dinti si ne-am cautat alte job-uri. Inclusiv eu. Fara populisme si manifestatii.

    Dupa cum ziceam, singurii care merita intelegere sunt pesionarii, medicii & co, militarii si profesorii & co. In rest, NICI O MILA.

  15. Si mie mi se pare ca lumea e cam prea nervoasa. Eu zic sa stati o tzara si sa va calmati. Ca, vorba unui contemporan: “Don’t worry about the future. Or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.” Pana una alta boborul a ales si ceea ce va urma va fi pe masura alegerii.

  16. Argentina avea macar autostrazi.Noi ce avem?Prea putin ma intereseaza acum ce se mai chinuie sa faca Base pentru a-si salva imaginea.Prestatia lui Base nu tine de foame.Liderii sindicali au fost execrabili.In viitor ,probabil vor fi schimbati toti.Sunt curioasa cum se va vedea in fluturasele bugetarilor scaderea drastica anuntata.Eu cred ca e mai mare.Nu le mai ajung comisioanele unora de la putere.Cat despre FMI,el are interesul sa-si scoata dobanda.

  17. Desi mi-e urat cu draci, la Patriciu am auzit cea mai placuta si liberala afirmatie posibila:

    “concediere masivă în rândul funcţionarilor publici – 600.000 de oameni – în paralel cu o reducere a fiscalităţii: TVA de 15% şi cotă unică de 10%”

    600.000 de functionari publici?! Pai eu stiam ca-s 1,4 milioane de bugetari cu totii! WOW!

  18. Up date la up date: Victore, cred ca am spus pe blogul tau ca prosteala asta cu Acodu’ lui peste a fost o mituire al lui Isarescu si al lui Basescu: amandoi mai aveau nevoie de inca un mandat si au picat la pace cu cei doi licurici:” dati-ne banii pe care i-am varat la voi cu randament triplu ca avem si noi nevoie de proprietatile prostilor de romani. Romanii vostri prea se cred smekeri ca 95% sunt proprietari si nu vor sa fie sclavi”. Stai sa vezi ce taxe pe proprietate or sa mai creasca….

  19. Desi mi-e urat cu draci, la Patriciu am auzit cea mai placuta si liberala afirmatie posibila:

    “concediere masivă în rândul funcţionarilor publici – 600.000 de oameni – în paralel cu o reducere a fiscalităţii: TVA de 15% şi cotă unică de 10%”

    600.000 de functionari publici?! Pai eu stiam ca-s 1,4 milioane de bugetari cu totii! WOW!

    D-le Ciutacu, chiar 40% din bugetari sunt functionari publici?

  20. Hai ca suntem de rasul curcii!Auzi! reforma statului!!!de ce nu se spune SARACIREA STATULUI?
    Si cine anunta “reforma statului”? Insusi Presedintele, iar prin anunt a dizolvat Guvernul, l-a desfiintat pe Premier si si-a asumat rolul Atotputernicului in Romania, care negociaza, decide, executa, hotareste in numele si pentru binele poporului. Si culmea nesimtirii, a obrazniciei mai cere si UNITATE si SOLIDARITATE in jurul masurilor si INCREDERE in deciziile sale.
    Poate ca stiind ca daca aceste masuri ar fi fost anuntate de premier toata tara ii sarea in cap si a vrut sa-l ocroteasca de ‘pulenele gaborilor’, ca dumnealui FIIND ALES PRIN VOT DIRECT NU POATE PATI NICI UN RAU.
    Si asa este! Degeaba s-a creat IMNUL!!!(Superb text!!!) ca noi tot ca oile tacem si incasam pulenele gaborilor. Oare chiar nimic nu ne face sa ne miscam, sa incercam sa pastem iarba un pic mai incolo, mai incoace?

  21. D-le Ciutacu,
    va intrebam ieri:cit a pierdut Romania joi cind s-a apasat la bursa din New-York gresit s-au voit pe o tasta ( B in loc de M )? Toata lumea vede “revolutii” !? Ce naiba au rezolvat acestea in Argentina sau Grecia ? Sindicatele ?Aia de afara,platesc COTIZATII foarte mari ca sa poata rezista citeva saptamini sau luni. La noi sint sigur ca nu prea e nimeni la zi cu cotizatia,asa ca ???………o gilceava mica nu stiu la ce-ar folosi !?

  22. Ascultand acest “imn” si privind “revolutionismul” liderilor de sindi(ca)cat , mi-a venit asa , o cugetare f. “filozofica”:

    * Noi nu suntem o tara de cacati , ca acesta , dupa un timp , produce biogazul , care are o capacitate exploziva , ceea ce la NOI nu vei gasi NICIODATA (Revolutia a fost un “accident”).
    * Pt. NOI cred ca s-ar potrivi mai bine termenul de … “regurgitati” (boraturi , in termeni populari) !!! Astea CHIAR nu explodeaza NICIODATA , ci doar produc un miros pestilential si iti provoaca greata vederea lor…!!!

    PS: Sa ma scuze EXCEPTIILE , ele sunt destul de putine si NEREPREZENTATIVE pt. aceasta tara , si nu fac decat “sa intareasca regula”…! 🙁

  23. Azi am vorbit cu diversi bosorogi, pensionari saraci. Speram sa aud ca vor sa participe la proteste miercuri. Ce-mi auzira urechile, insa?! Ca Basescu e singurul care tine cu poporul! Ca asta e, face si el (Base, adica) ce poate, daca au furat “aia” el ce sa faca?! Ca mai bine le taie din pensie decat sa nu le dea deloc! Ca nu e bine sa protesteze nimeni acum, sa nu creada comunistii ca e lumea contra lu’ Basescu! Ca trebuie liniste si “sa muncim” (repet, ei sunt pensionari fara sanse de reintegrare) “pe cat o fii, faci treaba buna si trebuie sa-ti dea ceva, acolo, nu se poate…”, etc. Deci, pentru cine un strop de minte, zilele astea e cazul sa-si faca publica opinia! Cred ca, dupa ce creste si TVAul si impozitele, in primavara 2011 mai ia un credit Base&Co., nu se lasa! Era cazul sa se protesteze inca de cand s-au luat primii bani ca sa se imbogateasca clica basesciana!

  24. S-avem pardon! care lideri, ce sindicat???!!! O tarla de mizerabili. Care in sedintele de sindicat lectureaza Codul Muncii si-si ameninta membrii cu nesimtire. Adica: Nu faceti ca noi, va belim. Ailalti: Noi suntem LEGEA – noi va belim primii!!!
    Sa fie clar! Nu exista SINDICAT in Romania.
    Dai un goagal si vezi ce inseamna sindicatul. Cum, si de ce s-a infiintat. Si nu mai dai nici un goagal, te uiti la mamelucii astia de ies pe sticla. Si te-ai lamurit in ceea ce priveste diferenta. Mi-e rusine cand ii vad mototoliti dupa o “runda” de discutii cu marlanu’ national. De fapt, se duc numai sa ne inchida noua gurile. Sa ne omoare revolta. In rest…Mizerii!

  25. E clar ca Basescu are liber de la sindicate sa ne fute muma-n cur (dupa cum spunea Marica azi la Antena 3).

  26. Am mai gasit o solutie pentru a rezolva criza sa faca bine basescu sa o puna pe udrea sa-si vanda gentile si papucii si Q7-urile si Mercedesurile si daca nu ajung banii sa o trimita pe centura la produs, si videanu sa isi vanda si el si berceanu si restu care mai sunt si nu apuc sa ii insir aici.

  27. Stiam eu de ce iti recomand melodia, Victore.

    Personal, mi-a activat un sentiment de catharsis pentru niste impulsuri emotionale foarte violente.

    Data viitoare nu stiu daca va mai fi de ajuns doar o melodie.

  28. Dupa mult timp am auzit o melodie care sa te faca sa ti se furnice pielea!Au dreptate!!!Poate dobitocu de chior sau ‘poc’ o interzic.

  29. @Yoda
    Prostule, nu e vorba, să strângă din dinți, dar ar putea să stea la coada după “clasa politică” și mai important strânsul lor din dinți o să provoace mai mult șomaj în privat, ceea ce o să ducă la creșterea fiscalității (pentru că economia Românească n-o să devină brusc mai vânjoasă pe piețele concurențiale de afara — iar problema mare e balanța impor-export) și apoi o să sufere toți producătorii români inclusiv cei care exportă. Ce să-i faci, prostia e în floare.

  30. D-le Ciutacu,
    As vrea in emisiunile dvs. la antena 3 sa puneti problema ce se intampla cu…diaspora, baietii astia care ne-au blagoslovit din nou cu basescu … ce platesc, cat le ia si cum, sau celor vreo 5 milioane care l-au votat.Eu, cel putin,nu ma simt dator, mi-am platit datoriile la stat la timp, am muncit onest, n-am inselat statul, n-am cheltuit sute de mii de euro ca ridzi si udrea sa iasa Eba europarlamentar, alte cateva milioane sa iasa marinarul a doua oara, n-am primit galeti, pixuri,plase,zahar,ulei,faina,50 sau 100 de lei ca sa votez, deci nu am ce sa decontez, asa ca nici nu vreau sa platesc( A! era sa
    uit, nu-mi amintesc sa fi condus tara, sau sa-mi promovat odraslele sau rudele in functii la stat)Cu toate acestea am o mare curiozitate, dupa ce am avut experienta …ceausescu, cat mai poate rabda acest popor?

  31. Traian Basescu: “De ce le e frica nu scapa!”
    E valabila pt toti(din pacate).
    Sa invocam deci flacara violeta.
    S-o fi stins oare?
    Din pacate saracia(si prostia) i-a facut pe multi romani sa se uite in gura prostului(dap pt ca nu e vreun lmuminat) si nu in buzunarele lor.
    In 2004 era in stare sa arunce tara in haos daca nu iesea presedinte si nimeni nu a remarcat asta. Din pacate inca (noi in ro) ne uitam dupa lideri providentiali si nu dupa oameni care au demonstrat ca au facut ceva in viata lor.
    Cred ca din pacate doar despre guv. Nastase(dupa revolutie) se poate spune ca s-a achitat cat de cat bine de guvernare. Restul (doar) niste verosi.

  32. O lamaie , o lamaie va rog….!!!!!!!! Ma pregatesc sa-l ascult pe Boc !!!!!!!! 🙁

  33. Ooooo , nuuu , nu mai poooot , nici o basculanta de lamai nu ma poate face sa-l mai pot asculta fara “sa dau afara”….!!!!
    Asa ca mai bine o las balta…. Bleah….!

  34. Speram sa nu ajungem sa facem comparatia cu Ceasca dar e inevitabila. Ala a luat 10 mlrd ca sa construiasca tara iar astia au papat 20 intr-un an si acum vin cu taieri de pensii si salarii.
    Daca ala dadea 100 de lei si a fost impuscat asta taie 15% din pensii si ar trebui probabil aplaudat.
    Pai era nasol daca dadea si el 100 de lei asa ca a taiat eu zic sa ii facem o statuie(si sa-l invitam sa duca datoria pana la cer si apoi il canonizam).

  35. @duda Cred ca exagerati. La cate zeci de miliarde s-au papat degeana in ultimii ani, la cat s-a mintit in ultimul timp 100 de milioane sunt un mizilic. Dupa toate astea chiar nu vad de ce ar fi rau sa ii ajutam pe cei de Moldova. Faptul ca marele carmaci se trage in imagini si poze sa vada poprul cat de patriot e el pe banii altora e enervant. Trebuie sa ii ajutam sa ajunga la un anumit standard, nu sa le dam cetatenia aiurea in tramvai. Bine, cei care au fost cetateni romani pana la ocupatie au tot dreptul sa redevina cetateni romani.

    Referitor la situatia actuala… da, cred ca o sa ne ia naiba. Cu sau fara aia 100 de milioane.

  36. Boc
    da-ti in Cristosii matii demisia; fire-ai al dracului de jeg, du-te-n mata cu explicatiile tale de rebut uman. Daca-ti lasa Tariceanu mai multi bani, ce mata-ncur faceai cu ei, gunoi?
    Mars in mata de idiot.
    Nu ti-ar muri multi inainte! Ba auziti ce minte asta. Nu bana, ca turbez…

  37. Despre Ciuruila, gasca lui si natia pe care o conduce.S-a tot zis si s-a scris ca Domnu’ Presedinte ar fi un mare strateg, care dezbina si cucereste, se orienteaza, calculeaza, invrajbeste.Machiavelli 2, nu alta.De fapt este un oportunist, un speculant, care a prins setea de barfa si de grija altora, a poporului roman.Adevarat ca te intrebi cum l-au votat 5 mil de alegatori, cand erau si altii cu state vechi in conducerea oilor si nu au reusit performanta.Marele secret consta in faptul ca este inconjurat de o echipa de consilieri, adevarati profesionisti, care sunt poate, singurii care isi fac cu adevarat treaba.(Bine pentru ei si nasol rau pentru noi).Sa ii spele pe picioare.Mai ramane speranta, sa-l apuce paranoia fata de inteligenta proprie si sa o faca pe desteptu’, lucru care n-ar fi prima data intalnit la astfel de specimen.Cat despre gradul de diplomatie, ce sa mai vorbim? ,,I-am ciuruit, a fost un fleac!”Ma indoiesc ca aceasta remarca provine de la consilierii prezidentiali.O afirmatie demna de un sef de stat.Iar diplomatia este la ea acasa, in familia Stimabilului.Parca mai avea un frate, da ala cu ,,Gaozarii”.Ciuruila si Gaozila.Deci Ciuruila, mare oportunist, bun dansator pe muzica celor de la FMI.Mare oportunist, intr-o tara de smenari, o tara dezbinata, fara opinie publica, o populatie frustrata care se bucura de moartea caprei vecinului, uitand ca si ei beau lapte de la aceasi capra, ca suntem interdependenti si interconectati.O populatie scarbita de tot ceea ce I se intampla, o tara a manelistilor, a oamenilor preocupati mai degraba de monden decat de ceea ce pun in farfurie. Opinie publica-pauza.Fratilor, astia va scad lefurile si pensile, va taie astia cablu, ca nu o sa mai aveti cu ce plati si s-a dus… de suflet mondenu’ vostru.Nu va mai plangeti ca se scumpesc medicamentele.Intrebati-va doctorul cat traiti fara ele, ca nu o sa aveti cu ce sa le cumparati.Cresc ratele la banci?Oricum abia aveati cu ce sa le platiti.Ma intreb, daca scad salariile si pensile, mai puteti sa le achitati?Ce o sa se intample atunci?Ce este de facut?LUATI ATITUDINE.Si nu cum ati facut la ultimul vot, cand ati pus botu’.La ce?La vrajeala.Si nu instig la revolta.Cum se poate reusi?Unindu-ne,sa formam o puternica opinie publica, sa cerem schimbarile necesare, sa cerem impunerea unor masuri care sa ne scoata, cu adevarat, din aceasta situatie de criza.CRIZA NU A TRECUT.EFECTELE EI DE ABIA DE ACUM DEVIN ACUTE.Oamenii care ne conduc sa isi asume public rezultatele masurilor pe care le iau.Sa garanteze cu cariera lor politica pentru asta.Nu sa isi justifice impotenta, inventand tot felul de scuze.Nu v-ati saturat sa traiti din tot felul de diversiuni care va distrag de la a privi realitatea, imaginea de ansamblu.Prost sa fii, dar sa-ti revii!, spunea un profesor de-al meu.Care vor fi rezultatele diminuarii salariilor?Se va umple visteria statului?Iesim din criza, cu acesta masura?Impozitul forfetar, masura anti-criza, ce efect a avut?Cine si-a asumat raspunderea, cine plateste?Nu trebuie sa fii economist sa iti dai seama ca acesta masura a dus la inchiderea unor societati cu 2-5-15-20 angajati.Ce s-a intamplat cu acei angajati?Au devenit someri?Din contribuabili la sistemul de pensii, la CAS, la somaj, la buget, au devenit beneficiari (consumatori)?Sufoca acum sistemul si se intelege ca se impune diminuarea salariilor, a pensiilor si a ajutorului de somaj, nu-I asa?Cati contribuabili a pierdut statul prin aceasta masura Domnule Prim Ministru?Daca vor scadea salariile si pensile, crede-ti ca nu se va mai majora TVA-ul si cota unica de impozitare? Ba da.Asteptati si o sa vedeti.Cu ce sprijina astia economia?Cu ce stimuleaza productia si angajarile?Ca e limpede, nu producem, consumam, datorie externa avem cat lumea.Apropos, unde-s banii?Cu ce platim daca nu relansam economia?Cu masurile de mai sus? Creeaza oportunitati pentru intreprinzatorul privat, scuteste-l de impozite, de taxe, acorda-I facilitati, ca acela iti ia de pe umeri din nr de someri,el iti vireaza contributii la buget.Fa un calcul: 100.000 de someri angajati=aprox 700.000 de someri cu -15% si astia mai si contribuie. In concluzie, Romanilor n-o mai cautati pe Elodia si lasati-l pe Bote ca scroafa-I moarta in papusoi.Spune-ti nu masurilor anti romani!

  38. Boc e nesimtit, in afara faptului ca e boc!! Ce bajbaie asta de blocarea legii privind majorarea salariilor cu 50% a pers. din inv?????!!! Adica…greaua mostenire a lu’ Tariceanu l-a facut sa nu puna in aplicare aceasta lege, au ce??? Nu era cazul sa fie macar votata, daramite promulgata, da’ sa vii tu acuma, tu, babalacul de sub talpa lui base sa zici una ca asta…e prea de tot! Nu tupeu, nesimtire se cheama.Trazni-l-ar de talamb!

  39. bai boc..bai scarnavie,vinovati de cacatul in care ati bagat tara asta sunt, mai curand mata si cu tactu’ c-au facut posibil ca un spermatozoid ca tine sa rateze gura canalului de la wc…sa ma pis pe tine sclavule,papagalule..tu nu te inalti pe varfuri decat sa ajungi la nivelul curului pe care-l lingi.

  40. nu iese nimeni in strada.sindicalistii pe care i-am vazut la tv semanau cu niste oi care s-au intalnit cu un lup.fricosi si divizati.as vrea ca toti cei care au votat cu pd sa li se micsoreze pensiile si salariile ,celorlalti nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.