Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Puterea se schimbă, clientela rămâne

Puterea se schimbă, clientela rămâne

În țara unde salariul minim încă nu atinge 200 de euro, cel mai bine plătit funcționar de stat primește aproximativ 800.000 de euro să plece acasă. Puterea politică se schimbă, clientela și salariile nesimțite rămân. Într-o economie aflată la limita colapsului, sufocată și nefuncțională, premianții de partid și de stat (unii reevaluați, alții scoși de la naftalină) sunt transformați în manageri privați, cu lefuri între 6.000 și 15.000 de euro/lună, iar premierul anunță, a nu știu câta oară, intenția Executivului de plafonare a câștigurilor în sistemul public. Care, mai mult ca sigur, va fi contestată în toate instanțele posibile. Nimeni nu renunță benevol la privilegii.

copy-of-tabel-selectie-indemnizatie-manager-si-ca-dir_16973700_Page_1

copy-of-tabel-selectie-indemnizatie-manager-si-ca-dir_16973700_Page_2

copy-of-tabel-selectie-indemnizatie-manager-si-ca-dir_16973700_Page_3

 

Articolul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

6 thoughts on “Puterea se schimbă, clientela rămâne

  1. Problema e ca fiecare putere schimba tot. Astia acum ne arunca praf in ochi cu salariile compensatorii nesimtite si omit sa spuna ca din cauza lor se vor plati compensatiile acelea. Trebuiau sa isi puna falitii in posturile alea cat mai curand si cu orice pret. Nu mai puteau astepta expirarea mandatelor celor demisi.

  2. Am schimbat guvernarea si datorita clientelei politice care trebuia sa primeasca sinecuri, dar se pare ca nu am reusit ! Deseori ma gandesc la faptul ca managerii companiilor de stat primesc pe langa salarii, la sfarsit de an si aproximativ 12 salarii ca bonus pentru performante. Performante la Posta Romana, CFR Marfa, Hidroelectrica,etc.?

    – Sugestie pt MAE
    Am vazut mai devreme pe parcursul unei pauze de publicitate la RTV, un anunt “alerta de calatorie in Niger”. Cetatenii romani sunt sfatuiti sa ia legatura cu ambasada romana din ABUJA ! ABUJA este capitala Nigeriei, nu a Nigerului ( NIAMEY)! La ce stat african facea referire aceasta alerta ? Se poate revizui anuntul ?

  3. Solutia este impozitul progresiv.
    Eu am 60 000 £/an.
    Din primii 9 000 nu-mi ia nici un impozit.
    Din ce depaseste 9 000 si pana la 14 000 imi ia 8%, din ce depaseste 14 000 si pana la 35 000 imi ia 24%, din ce depaseste 35 000 imi ia impozit 40%. Pentru cei cu lefuri mari, tot ce depaseste 100 000 se impoziteaza cu 50%.
    Cifrele date de mine nu sunt 100% cele reale (cu exceptia impozitelor de 40 si 50%), dar ati inteles ideea.
    Si nu, in UK nu sunt la putere socialisti sau comunisti, ci conservatorii lui Cameron.

  4. Eu chiar nu-mi dau seama cum de nu vreti sa intelegeti nicicare ca oricine, da oricine ar ajunge la putere evenimentele vor fi aceleasi. Chiar nu pot sa-mi dau seama cum de nu pricepeti aceasta evidenta. La putere ajung doar oameni corupti ce pot fi usor santajabili, e simplu. Orice om cu bun simt, specialist in adevaratul sens al cuvantului, si priceput care ar candida la o functie din varf va fi eliminat din competitie sau asimilat mai devreme sau mai tarziu, ce-i greu de inteles ?
    Asa trebuie sa se intample atata timp cat pe noi nu ne priveste, fiindca eu constat cu tristete ca oamenii onesti nu se aduna niciodata.
    NU INTELEG DE CE NE PLANGEM ?
    Imi vine sa rad cand ma gandesc ca noi chiar credem ca prin critica puterii rezolvam ceva. Nu ne dam seama ca ori criticam sau nu evenimentele vor decurge la fel, LA FEL, si pana cand nu ne adunam nu vor reusi nimic, ABSOLUT NIMIC.
    Mai simplu de asa nici ca s-ar putea.

  5. sută la sută corect! acelaşi lucru cred şi eu: indiferent de cine ajunge la putere, psd, usl, pdl, pnl sau alţii, nimic nu se va schimba în ţară. iar asta pentru simplul motiv că absolut toţi sunt interesaţi de un singur lucru: consolidarea propriei lor situaţii materiale.

    cine mai crede azi în existenţa unui singur deputat, senator, ministru sau alt slujbaş cu funcţie de conducere sincer interesat de bunăstarea româniei, acela este un naiv!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.