Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Privatizarea Securităţii cu băieții veseli

Privatizarea Securităţii cu băieții veseli

UPDATE: După lăturile pe care mi le-a aruncat în cap aseară, l-am reclamat la CNA pe mitoman. E doar primul pas al unui demers mai amplu. Dacă e nevoie de curăţenie cu de-a sila, o să mă sacrific exact ca Oprescu pentru popor. Deşi mi-e foarte jenă să admit că am ajuns coleg de breaslă cu băiatu’ de la cablu…

Un week-end juma’ canicular, juma’ ploios ne-a adus, de la şcolile de vară ale partidelor din coaliţia guvernamentală, marea „noutate” că şi unii, şi alţii stau pe dosare de la servicii. Pe care, au recunoscut public prin faimoşii purtători de mesaje Elena Udrea şi Marian Vanghelie, nu vor ezita să le folosească în campania electorală împotriva adversarilor politici. Uneori, dat fiind jocul la mai multe capete al structurilor, furnizorii coincid, alteori se lucrează-n paralel pe frontul discreditării duşmanului de clasă.

Din punctul meu de vedere, pot – vorba lu’ Badea – să-şi dea şi la operaţie. Nici unii, nici alţii nu vor să pună mâna pe butoane pentru mine sau pentru voi, cititorii acestui text, ci în beneficiul lor exclusiv. Deci, politic vorbind, pot să crape ca gladiatorii-n ţărână. Sigur, rămâne de discutat cine e-n stare (pe lângă exercitarea puterii în scopul îmbogăţirii personale şi a clientelei de partid) să scoată poporu’ din foame şi, eventual, să lase ceva-n urmă, da’ nici unii, nici alţii nu par excesiv de preocupaţi că, din ianuarie încolo, vor avea de guvernat un butoi cu pulbere. Iar dacă ei nu-şi fac nicio grijă, nu văd de ce-aş avea eu insomnii pe tema asta.

Şi porcăiala asta publică (pe care unii o poreclesc abuziv dezbatere politică), şi ameninţările reciproce fără pic de voal m-ar lăsa nemuritor şi rece, fiindcă am învăţat să mă imunizez la neam-prostie şi demagogie, dacă s-ar limita la orice altceva decât mijloacele vechiului regim comunist. De tarele şi apucăturile căruia ne anunţa acum 20 de ani Silviu Brucan (iar noi îl înjuram ca proştii) că vom scăpă în 20 de ani. Dacă nu mă lasă pe mine memoria, dincolo de frigul din case şi de vântul rece care bătea prin galantare, unul dintre motivele pentru care cuplul Ceauşeştilor a tras în piept aerul tare al Revoluţiei din decembrie 1989 a fost încălcarea repetată a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Lumea era sătulă să fie filată, ascultată, turnată, ţinută între graniţe absurde. Majoritatea abuzurilor statului comunist au fost puse-n cârca Securităţii. Pe care nişte băieţi deştepţi au fărâmat-o şi au împărţit-o între ei printr-o teoretică desfiinţare.

La 20 de ani după hulitele vorbe ale lui Brucan, avem galantare pline, căldură după pofta inimii şi, mai ales, putinţa buzunarului. Plus posibilităţi aproape nelimitate de a ne holba-n geamul sticlei. Cu drepturile fundamentale stăm teoretic de minune, doar suntem ţară membră NATO şi UE, cu respectarea lor nu prea ne întâlnim. Lumea vorbeşte-n şoaptă, conspirativ, îşi scoate bateria din telefoanele mobile. Şi e normal să fie aşa. Când ţara-i pe mâna unor politruci securistoizi, care nu se ostenesc nici să ascundă că folosesc în beneficiu politic (şi economic, da’ aici se prinde mai greu lumea care se holbează-n bustul Nuţicăi sau în dinţii lui Marean) informaţii din arhivele serviciilor secrete, n-ai altceva de făcut, dacă eşti om de bună credinţă, decât să încerci să stai la fereală. Să nu-i căşune vreunuia pe tine sau pe afacerea ta. Pentru că, după ce politicienii au terminat de privatizat Securitatea, urmează lupta pe afacerile şi activele fraierilor care au muncit să-şi facă un rost în viaţă fără sprijin de partid şi de stat.


Textul a apărut integral aici, fumusețea de poză vine de la Turmentatu’

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Privatizarea Securităţii cu băieții veseli

  1. Superb, superb, .. dar asa cum ai spus si tu, devenim imuni si reci ceea ce cred ca nu este chiar bine daca vom dori o schimbare cat de mica in vietile noastre.

    Tot respectul ..

  2. Nationalizare, Cooperativizare, Privatizare. Pentru cei care, spre norocul lor, nu le-au apucat pe primele doua, iata a aparut un nou termen dupa ’89, privatizare. Toate, in teoriile celor care le-au initiat, au fost dadatoare de sperante desarte pentru bietul popor roman. De fapt ce inseamna oricare dintre termenii astia ? Pai in Romania n-au insemnat decat un singur lucru. Preluarea in folosul unor clanuri de nepricopsiti, a bunurilor care apartin altcuiva. Nu poporului, frati romani, poporul trebuie sa inteleaga ca nu-i apartine nimic. Au fost luate cu japca bunuri private. De asta vorbeste domnul Ciutacu despre privatizare. Pentru ca acest joc, inca nefinalizat, avand ca miza Serviciile diverse, secrete si mai putin secrete (pe scurt SECU’ rearanjata, modernizata, reimpartita, rebotezata, inmormantata si dezgropata), nu face decat sa imparte niste unelte intre cei aflati la putere. Ce unelte ? Trezitiva !!! Uneltele cu care vor jefui inca odata agoniseala nenorocitilor. La umbra crizei mondiale, din care state civilizate incearca sa-si scoata poporul, asemenea unelte sunt deosebit de periculoase. Atentie ! Istoria se repeta.
    Buna credinta a haiducilor (altfel nepotii lui Toma Alimos) este cunoscuta poporului roman (care in viziunea politrucilor e frate cu Codrul). Si atunci cand nu sunt haiduci se intampla ca in Miorita. Tupeul si aroganta hienelor politice care-si disputa resturile unui popor, care era European prin 1930, ating cote alarmante. Ce urmeaza pana la alegeri ? Dar ce urmeaza dupa alegeri ?
    Mie mi-e frica !
    Voua nu va este ?
    Dupa ce or sa ne inghesuie in locuri de taina, n-o sa mai fie nimic de facut.
    Nu uitati ca bunicii nostri au murit soptind “vin americanii sa ne scape de rusi”. Nu vine nimeni sa ne ajute. Trebuie sa ne ajutam singuri.

  3. E adevarat, numai ca ce-ati zice daca ati sti ca si democratia e de fapt tot o forma de comunism, mascat, ce-i drept… Pentru ca dincolo de cortina se petrec lucruri pe care nu stiu cine le-ar crede daca le-ar auzi. Practic se tot spune ca “astia” nu fac altceva decat sa se certe teatral la tv si sa fure cat pot. Bine ar fi daca ar fi vorba doar de atat, pentru ca, precum spuneam, in spatele scenei se petrec lucruri care, in mod normal sunt secrete pt publicul larg si incult, nu? (in acceptiunea lor); exista societati secrete, peste tot in lume, intr-o increngatura, ca o panza de paianjen, care din umbra, din spatele scenei controleaza absolut tot ce se intampla. Pe mai multe planuri…tot ei genereaza crize, probleme serioase, panicheaza si isterizeaza populatia (de ex. aberatiile pe care le tot debiteaza cu virusul Ah1n1, ca nu stiu cate cazuri si decese tot apar), pentru ca apoi tot ei sa vina cu solutia “salvatoare” si sa aseze lucrurile in ordine (ordinea lor, evident). Si bineinteles ca lumea credula isi inchipuie ca aceste lucruri se petrec asa, pur si simplu, din coincidenta, intamplator si mai spun ca sunt aberatii aceste “teorii” conspirative. Numai cineva care priveste lucrurile detasat de anumite prejudecati poate sa vada dincolo de perdeaua de fum pe care ne-o induc ei; tot ei care spuneau de exemplu ca “lumea are nevoie de 3 razboaie mondiale pt a se aseza pe cursul dorit de noi”. Actuala criza a fost planificata de mult, la fel globalizarea, care este opera lor, de a transforma toate natiunile intr-un superstat unic mondial, cu guvern unic, banca mondiala, moneda unica etc.
    Numai cine nu se uita cu atentie in istorie poate sa spuna ca astea sunt povesti de speriat copiii.
    Domnul Marian Bataiosu, candidat la presedintie si nemediatizat de nimeni si multi altii cunosc aceste lucruri si ar vrea sa faca ceva, numai ca e greu cu atatia oameni care din pacate, nu prea stiu pe ce lume traiesc…cu toate ca nu au vreo vina neaparat pt asta…e pur si simplu o parte esentiala a “marelui plan”, de a tine omenirea intr-o inchisoare mentala, doar asa putandu-se controla mase vaste de oameni…

  4. Ciutacule,

    Pe vremea lui Pingelica stateai intre granite, da ? Dupa aia, sareai parleazul numai daca aveai viza. Acuma sari parleazul daca ai lovele, tot la caraiman se reduce totul.

    Fiara.

  5. PSD-ul nu mai guvernează. Am aflat, pe surse din interiorul Guvernului, că, în momentul de față, social-democrații ar fi rămaşi de căruță în Guvern. Toată disputa politică dintre cele două partide, toate comisiile de anchetă şi toate amenințările cu retragerea PSD-istilor de la guvernare, ori cu excluderea lor, au dus până la urmă la o despărțire a celor două partide. Mai ciudat este că despărțirea nu a avut loc în mod fizic. Teoretic, PSD si PD-L alcătuiesc in continuare executivul şi au ministerele împărțite în mod egal, dar ce e mai puțin ştiut este faptul ca , de ceva vreme, ministerele conduse pe hârtie de miniştri PSD sunt controlate de fapt de secretarii de stat ai PD-L […]

  6. Domnule Ciutacu, nimic nu este nou sub soare! In materie de organizarea societatii si a statului exista doua idei opuse care sint perpetue in istoria civilizatiilor.Prima este ideea libertatii individuale,garantata pentru toti membrii societatii.Cea de a doua idee, contrara primei, este subordonarea libertatii individuale interesului general al societatii sau a celor care o conduc.Inainte si dupa Platon,aia care au sustinut democratia au sustinut si prevalenta interesul general al majoritatii.Ba chiar, au fost unii tantalai care au sustinut ca esenta statului este “divina”(Hegel).Comunistii, socialistii, democratii care sustin dominatia statului si a interesului general nu se deosebesc in esenta deloc. Teoria lor este ca majoritatea prin reprezentantii ei, democratia reprezentativa, guverneaza in interesul general al societatii. Suna frumos in teorie numai ca, in practica “reprezentantii si statul” nu au nici un gind la interesul general ci la interesele lor. Deci, daca acceptam subordonarea libertatii individuale interesului general,implicit, acceptam dominatia statului si reprezentantilor “alesi”….Asa ca, mucles nu va mai plingeti ca niste babe ca traim intr-o societate securisto – mafiota. Pe de alta parte, daca la baza constitutiei am pune libertatea individuala ca fiind inalienabila si ascendenta liberatii individuale asupra interesului genera si implicit asupra statului atunci, nu numai ca statul ar fi redus la dimensiuni controlabile dar, echitatea in fata justitiei ar fi eterna iar, contractele directe,liber consimtite, intre indivizi ar deveni baza sistemului economic, fara nici o interventie din afara sistemului. Atita timp cit, in mentalitatea romanilor statul este sprijin si nu un dusman ascuns, nu cred ca se pot schimba premizele statului mafiot.Pe de alta parte daca, o organizatie politica noua isi propune sa “rada tot sistemulul” institutiile si constitutia atunci ar exista, teoretic, premizele unei societati in care libertatea individuala sa devina esenta societatii si statului.
    Este de a dreptul socant, cita bogatie genereaza societatile bazate pe libertatea individuala in contrast cu cele colectiviste bazate pe interesul general.
    Un taliban despre esenta mafiotismului de la noi….

  7. D-le Ciutacu, cutotrespectul, plesnesc de nu zic … * modelul * responsabilitatii mioritice zise:
    „Mă număr printre cei care au cerut ca unii miniştri PSD să plece din Guvernul Boc. Prestaţia lor lasă de dorit şi consider că nu mai au ce să caute la guvernare“, a susţinut preşedintele PD-L Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, în cadrul ultimei conferinţe de presă.

    O astfel de cerinţă vine, conform spuselor sale, în urma „deselor atacuri ale membrilor PSD asupra membrilor PD-L, atacuri care nu arată că suntem într-o coaliţie. Mai mult, într-un discurs agresiv, preşedintele PSD, Mircea Geoană, vorbeşte de urmările Guvernului Boc-Băsescu ca şi cum PSD-ul nu ar face parte din acest guvern. Mă revoltă dispreţul şi acţiunile aşa-zişilor parteneri de coaliţie şi dispreţul cu care vorbesc de actuala guvernare. Cum se explică plângerea penală făcută Robertei Anastase sau ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea? Nu e corect, şi de aceea consider că PSD nu mai are ce să caute la guvernare alături de noi. Responsabilitatea faţă de România ne-a determinat să încheiem o astfel de alianţă, dar văd că nu toţi şi ştim să fim responsabili“.

    Nina Curiţa
    © 2005-2009 – Inform Media
    http://www.caon.ro/

    Recunosc, furnica sibilina Arkana ar impartii palme-nstanga si-n dreapta deopotriva … sed si cujet si la ce spune colegul Fiara, Caraimanul… ( io, tot cu muntii, traduc cum mi-e mai dobro.. )
    Atat sa fi ramas romanului : Rugaciunea, sperantele-n Justitia Divina… vai steaua noastra !
    Ai mila, Doamne de noi, amaratii!
    Sibilla

  8. “Să nu-i căşune vreunuia pe tine sau pe afacerea ta”… Cine spune că aceste lucruri nu se întâmplă?… Eu am păţit-o de vreo câteva ori şi mai cunosc cazuri. Într-adevăr, jungla securistoidă este mai mult pentru ei. Nouă, amărăşenilor ne rămân doar nişte firmituri, din păcate…

  9. “Lumea […] îşi scoate bateria din telefoanele mobile”.
    Sper să nu treacă neobservată observaţia asta.
    E exact precum zici, Ciutacule.

  10. A avut dreptate S.R.S aseara la sinteza zilei si anume k dusmanul cel mai aprig a lu’ base este tot base , iar aliatul cel mai fidel este tot basee . Cred k tot el va iesi presedinte , nu k m-ar interesa in mod deosebit .

  11. Aşa pare, dar sunt speranţe că-n cele câteva luni care-au rămas până se vor face 20 de ani, cercul se va închide. Fiindcă nici un lucru bun nu rămâne nepedepsit, tot un cuplu îi pe cale să-l închidă. Vom reveni în locul de unde am plecat, să ne învăţăm minte!
    Diferenţa (sau asemănarea?) stă între cupluri. Ştiu! Ăştia doi care se (ne) tot bat în “servicii” nici măcar nu-s cuplu. Plus că van Ghelie (cum ne-a spus Fiara că se scrie corect!) a citit măcar neşte almanahe şi, chiar dacă se visează, nu-i la cârmă-n vârf de Stat, numa-n vârf de sector şi ăla (fără supărare!) nu-i sector de top. 😉
    Cât despre Nuţica, numai de bine. Visează şi ea, că de-aia i-o cumpărat ProTecTor cărţi americane, să-i împlinească visu’. Unii zic că, aşa frumoasă cum îi (chestie de gust!) Savanta, ar fi fost. N-o avut noroc!
    Nici noi, de-or ajuns pe mâna lor Serviciile! (Ceea ce, practic, (nu!) este imposibil… )

  12. Mă întreb cum se simt cei care au suferit cu adevărat de pe urma revoluţiei, atunci când aud nişte semi-analfabeţi, gen Udrea sau Vanghelie, cum îndrugă ei poveşti minunate despre accesul nelimitat la secretele de stat sau la nenumărate informaţii compromiţătoare contra duşmanilor politici.
    Când te gândeşti că poate fi adevărat şi că toate filmele în care doar cei şmecheri ştiu anumite lucruri, sunt de fapt ..filme..nu poţi decât să te resemnezi şi să te întrebi cum Dumnezeu au gândit cei care i-au votat pe aceşti oameni(şi nu vb de mici şi bere deoarece acesta este doar un pretext).
    Nu că ar fi ceva nou, însă parcă cei 20 de ani au trecut degeaba pe lângă noi iar cei care ne conduc au aceleaşi porniri numai că mascate în spatele aşa zisei democraţii.

  13. “Eterna si vesnic fascinanta” Securitate! Ca titulatura SRI, este doar o ‘masca’ pentru oamenii creduli. Trist este, ca tot ce se misca in tara asta, ‘raul, neamul’este controlat si acum, ca si in trecut de Securitatea ‘reformata’, institutie care ar trebui sa fie in slujba oamenilor, dar care de fapt este folosita impotriva lor.Titlul ales de D-l Ciutacu cu “subiect si predicat”, cum ii place sa spuna, este atat de generos si actual, incat cred ca va starni valuri de comentarii.Momentan, ma rezum la atat.

  14. Victore, n-ai idee cât de adevarata este ultima ta fraza si pana unde s-a ajuns cu asta!…

  15. Exceptionala poza si ce presedinte “potent” avem.De luni de zile ma chinui sa le explic “desteptilor” din PSD ca nu este bine sa neglijeze influenta serviciilor si a politiei.De la ultimul sef de post in sus acestia se invirt printre oameni,adica printre aceia care voteaza. Mai taiati fratilor sporurile,salariile si veti avea o mare surpriza.

  16. apropo de servicii… Mitrea aseara la Realitatea spunea ca el e convins ca a fost urmarit/ascultat/filat …chiar ministru PSD fiind… in guvernarea PSD…
    Treaba asta … e veche… De fapt nu s-a schimbat nici-odata…

  17. super! 🙂
    Victor multumesc mult pt ca mi-ai oferit ocazia sa rad abia ajunsa la serviciu ca ma deprimasem deja dupa 5 min.
    Azi dimineatza ma gandeam ca intr-un final Elena Udrea va fi candidata PDL la presedentie si dupa alegeri prim ministru pt ca oricum daca Basescu castigica nimic nu-i va mai opri.

  18. UE ne mai suporta probabil suficient cat sa le mai vindem si ultimele resurse naturale.

    Nu stiu ce “tratament” ai urmat Victor de te-ai imunizat, dar vreau sa il incerc si eu pentru a mai diminua putin dispretul fata de adunatura asta de porci care au facut din Romania … o porcarie.

    Toleram chestiile astea pentru ca de sute de ani suntem exploatati si avem sclavia integrata in ADN, nu ati observat ce umili devenim cand dam mana cu un strain ?

    In Ungaria au iesit in strada cand l-au prins pe premier recunoscand minciuni din campania electorala. In Franta dau astia foc la masini si se lupta cu scutierii la primul semnal negativ.

    Romanul nu, el este umil. Daca vine Boc maine si spune ca ne da lefuri de 100RON pe luna romanul zice “Hai mai taica, trecem noi si peste asta, mai mancam o radacina, mai taiem o gaina, noi sa fim sanatosi!”

    Sloganul meu electoral este:

    F^%K YOU ROMANIA!!!

    PS-Victor te rog pune melodia Parazitilor atasament.

    Oaia revoltata cu revolver.

  19. Pentru ca magistratii fac acum, ceea ce trebuia sa faca mai demult, leg articolul lui D-l Ciutaca de problema “independentei justitiei”, care este un slogan DOAR, ca oricare altul, cum ar fi respectarea drepturiilor si liberatilor cetatenesti, demonstrand ca aceasta nu se va realiza niciodata, daca Securitatea va continua sa controleze tot in tara. Si va continua!!! din pacate dupa toate semnalele lansate voluntar sau involuntar. Povestesc pe scurt un caz inedit de ‘respectare a independentei justitiei’?!. Un proces, o dezbatere, un caz special, care se perpetueaza de ani de zile. Securitatea a fost pusa, nu in miscare ci, intr-o alerta de gradul O, doar era pe rol judecarea unor infractiuni grave savarsite de un ofiter sub acoperire cu gradul cel mai mare!!!. Judecatoarea, o tanara, fara prea multa experienta, vroia cu orice pret sa respecte legea penala, ca asa a fost instruita pe bancile facultatii. Dar, la presiunea Securitatii, a trebuit sa cedeze si a respins actiunea, dupa care, de inima neagra, s-a imbolnavit si a fost internata vreo 2 saptamani.Iar justitiabilul a fost asteptat dupa proces la coltul strazii si domnia sa securistul ranjea la el satisfacut. Uite asa arata ‘independendenta justitiei’. M-am racorit un pic, sper ca D-l Ciutacu nu ma spulbera de pe blog; vreau sa ma relaxez dupa aceasta descarcare.

  20. Era sfârşitul verii anului 2009. Peste câteva luni aveau să se desfăşoare alegerile prezidenţiale. Sus, în Deal, în fostul Palat Regal, Părintele Patriei nu se simţea tocmai în largul lui. „Se sufoca năpădit de o sudoare îngheţată, pe care nu reuşea s-o ascundă cu demnitatea-i neştirbită în biroul devenit un cuptor de crematoriu”. Se-ntoarse şi privi, cu ochii lui precişi şi scurtători, chipul lui Mihai Viteazul. Din marele tablou aflat în spatele său şi al Biroului prezidenţial. Se miră. Întregitorul nu i se mai păru, ca în alte dăţi, la fel de prietenos. „Ei”, îşi spuse, „e doar o pictură”. Pictura înfăţişează intrarea Viteazului în Alba Iulia. Îşi aminti, bombându-şi pieptul, cum a intrat şi El în Palatul din Deal. Nu o dată. Ci de două ori. În 2004, după alegeri, şi în 2007, când Poporul s-a opus acţiunii mârşave a celor 322 de parlamentari care l-au suspendat. Fiecare dintre cele două descălecări la Palatul din Deal a fost întâmpinată şi apreciată cu onoruri militare. Ale Regimentului de Gardă şi absolut necesare pentru un Părinte al Patriei, aşa cum este El. „Ce mult mi-a plăcut, zău! Iată, au trecut cinci ani de când conduc, mai pe faţă, mai altfel, destinele Patriei şi ale Poporului meu. Dacă nu eram Eu”, cugetă mai departe, „ce s-ar fi ales de biata ţară cu Adrian în fotoliul în care stau Eu acum?”. Era linişte la Palat. Era singur şi continua să mediteze. La El, la familia lui, la partidul dresat, portocaliu, la duşmani. Ăştia, ultimii, nişte nemernici. Care-l vânează. Pe de-a rândul. „Ei mă numesc Zeus. La mişto? Io cred că duşmanii mei nici măcar nu bănuiesc câtă dreptate au în miştocăreala lor de doi lei vechi. Apropo, chiar mă gândesc să folosesc, începând de azi , particula «Io». În comunicate, decrete, declaraţii ş.a. Aşa procedau şi înaintaşii mei, Basarabii, Muşatinii, Mircea, Mihai şi ăilalţi. Merit să mi se întâmple asta! Deoarece, nu-i aşa, «Io» înseamnă ceva mai mult, mult mai mult, decât Eu. Aşa voi face!”, îşi promise. „Ca Preşedinte-jucător, ceea ce am fost – şi mai mult decât atât – exact cum m-am angajat la preluarea mandatului de Părinte al Patriei, i-am ţinut tot timpul în priză. Pe toţi ăştia care acum s-au pus pe mine. Ar trebui să-mi mulţumească, măcar atât, că le-am ţinut mintea trează. De unde atâta ură?”, se întrebă din nou. Şi, brusc, îl năpădi o emotie formidabilă. Lăcrimă instantaneu. Folosi şerveţelul de sub paharul în care plateau trei, întotdeauna, cuburi de gheaţă. Se uită la ceas. „Se făcuse de unsprezece, acum era prea târziu”, zise, „un ordin începea să circule la această oră prin firele de telegraf spre toate garnizoanele din ţară, comandanţii rebeli îşi puneau decoraţiile de paradă pentru fotografia oficială a noii junte guvernamentale, în timp ce aghiotanţii transmiteau ultimele ordine ale unui război fără duşmani”. În ultimele luni, călătorise prezidenţial prin ţară. Pe oriunde şi cu nenumărate băi de mulţime. Văzuse şi înţelesese. „De la lubeniţele din Dăbulenii Doljului pân’ la oile lui Flutur – ce politician drăguţ! – care, singure şi neîmboldite de nimeni, au scris, cu trupul şi lâna lor şi în cinstea prezenţei mele pe acele dealuri, cuvântul Bucovina, care începe cu B, de la numele meu”. El singur era patria. Totuşi, dădu a lehamite din mână… Dar va continua să facă aceste vizite „mânat de cea mai vie emoţie istorică, pentru a anunţa că, însufleţiţi de idealurile nestrămutate ale regimului, sub conducerea mea personală şi slujind voinţa poporului suveran, oamenii sunt de acord cu mine. Şi nu cum trâmbiţă, zi de zi şi ceas de ceas, hidra politicianistă formată, cum bine spunea şi consilierul meu, Sociologul, din Antenele lui Felix, Realitatea lui Vântu, PSD şi PNL”. Simţea un pericol. Nedefinit, dar pericol. Deşi El, Zeus, nu mai avea niciun alt contact cu viaţa reală în afară de cititul ziarului guvernamental pe care-l tipăreau „numai pentru dumneavoastră (…), o ediţie completă într-un singur exemplar, cu ştirile care vă sunt pe plac, cu ilustraţiile pe care doreaţi să le vedeţi, cu anunţurile publicitare ce v-au făcut să visaţi la o lume diferită”. „Filosofii mei au explicat pe-ndelete rolul meu mesianic şi cum e cu ura împotriva mea”. Întinse mâna spre paharul cu trei cuburi de gheaţă, sorbi şi îşi clăti gura de gustul sălciu care persista de când cu povestea „cu frati-miu, Mirciulică”. „Ciuma nemerniciei a devenit epidemie naţională”, analiză El. „Dar de ce să fiu eu ţinta?”, şi zâmbi: „au încercat ei şi altele, şi ce-au rezolvat? Chestia cu Flota Patriei; am demonstrat clar şi solid că Patria îmi este datoare că am vândut-o. Flota, nu Patria. Apoi, vila din str. Mihăileanu. M-au lovit direct în inimă. C-aş fi luat-o la o zecime de preţ, prin propria-mi semnătură de Primar General al Capitalei. Şi!?! Le-am spus atunci, dau casa înapoi. Sigur că m-am răzgândit. Doar nu era să le arăt duşmanilor mei că mi-ar fi frică de ei. Când cu suspendarea, i-am ameninţat că-mi dau demisia în cinci minute. Nu mi-am dat-o, de ce să le fac pe plac?”. Îşi aminti, cu satisfacţie şi de alte întâmplări, mai ales de joaca de-a Constituţia. A făcut ce-a vrut el. Şi de fiecare dată s-a scos la vopsea. „Aici are dreptate ziaristul ăla rău şi chelios, că am adunat capital politic dintr-o atitudine, dar şi din contrara ei, exprimată câteva minute sau ore mai târziu, ceea ce a fost şi este o oportunitate cu specific românesc, pe care o promovează clipul cu peşti care cresc în copaci al lui – săru’mâna! – Nutzi”. Pericolul, însă, persista, la doar vreo trei luni până la alegeri. Avu imediat o revelaţie, deşi „începea să simtă menghina stingându-i tâmplele: este sortit (oftă din toţi rărunchii!) să trăiască „chinul incertitudinii oceanului vast şi impenetrabil al poporului adormit cu mâna pe inimă”, îşi dădu seama că este urât de cei care-l iubeau cel mai tare, se simţi iluminat de lumânări ca la sfinţi, îşi auzi numele invocat pentru ca femeile însărcinate să aibă o naştere uşoară şi pentru îndreptarea cursului vieţii muribunzilor, îşi aminti de ovaţiile în cinstea lui din partea aceloraşi oameni care-l blestemau de mamă când îi vedeau ochii încruntaţi, buzele triste, mâna de mireasă gânditoare în spatele geamurilor blindate de pe vremurile de demult ale limuzinei lunatice şi-i sărutau urmele cizmelor sale în noroi şi rosteau pentru el descântee care să-l ferească de moarte năpraznică. Oftă înc-o dată , „nimeni nu ne iubeşte”. La plasma din Biroul Prezidenţial, televiziunea unui mogul – „că bine le-am zis-o!” – amintea Poporului de pământul din Băneasa, campania europarlamentară a fiicei mai mici EBa, apartamentul cu mansardă de aproape un milon de euro al fiicei mai mari Ioana şi, din nou, despre Mirciulică. „Să convoc un consiliu de familie? Ce rost are, mai bine mă rog la Dumnezeu să-mi dea un nou mandat”, hotărî Părintele Patriei cel Mare. În fond, ce-a comis Mirciulică?! Ştiu ei, cei cuprinşi de „ciuma nemerniciei”, ce cale lungă este de la îngheţată şi pui congelaţi, piersici marca Puiu Popoviciu, la fregate, muniţie, avioane multirol şi armament? Nu ştiu. „Iar Eu, dragă Popor, m-am scos din nou. Am spus: de duşmani pot să mă apăr, de frati-miu nu, că dacă mi-ar fi spus, i-aş fi spus să nu intre în combinaţia asta, că dacă o mai face s-ar putea să nu mai candidez”. Se-nfioră şi-şi recunoscu „neputinţa de a iubi”. Cu Nutzi e altceva. „Vai!, ce mi-a plăcut chestia cu »Domnule secretar de stat, chemaţi liftul!» şi aia cu Organ. Femeia asta, pe care o iubesc, cea mai bună elevă a mea, îmi seamănă. Numai aşa se reuşeşte în politică, în slujba Poporului!”. Manevră telecomanda; aceeaşi litanie. Toţi îl atacau. Medită ce mai medită şi se hotărâ să-l cheme pe soţul Ralucăi. „Ordonaţi, Domnule Preşedinte!”. „Stai jos şi notează: politicieni şi persoane asociate lor desfăşoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituţii ale statului. Se va înţelege că eu singur sunt Patria?”. „Da, aveţi perfectă dreptate”, confirmă oarecum buimăcit soţul Ralucăi. „Atunci mai scrie: Preşedintele a fost informat de instituţiile statului cu privire la speculaţiile fără legătură cu realitatea lansate în aceste zile. Preşedintele va explica la momentul oportun ce se află în spatele manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului. Adică, pe mine!”. Purtătorul de cuvânt îl privi cu maximă mândrie: cât de mult seamănă cu Regele Soare! „Să pomenesc de cele 10 miliarde de euro pe care vrem să le investim în dotarea Armatei Poporului, chiar dacă staţia de metrou cu acelaşi nume şi-a schimbat denumirea?”. „Ieşi afară!”. „Am înţeles, Domnule Preşedinte!”. Rămas singur, Părintelui Patriei îi reveni în minte imaginea blondă a lui Nutzi, cum fluiera ea din fluier la concursul de salvamari de la Malul Mării. „Oh!”. Cele trei cuburi de gheaţă se zburătăciră iar prin paharul cilindric. Se gândi, din nou, la Mirciulică: n-a apucat să facă nicio afacere, deci este curat. „Am şi argumente: e o lucrătură mizerabilă, onorată Naţiune Română. A fost înşelat. A semnat ceva, iar atentatorii la Stat au înlocuit paginile. Foarte interesant. Acelaşi ziarist, SF-ist dintr-o lume paralelă, scrie despre denigrare, calomnie, insultă, insinuare, diversiune, subversiune, provocare, manipulare, teatru ieftin, adevăruri corcite cu minciuni, jumătate de om călare pe jumătate de iepure şchiop. Că ,el, Zeus, ar fi părintele acestora. Sunt jignit”, şi-şi mai clăti încă o dată gura cu lichidul din paharul cu trei cuburi de gheaţă. „Zece miliarde !?! Da. Dacă în ianuarie 2010 voi fi la fel de Părinte al Patriei, atunci… Eheei”, şi visă frumos: încă cinci ani în Deal. Şi recunoscu în sine-i, asta-i partea de capital a lu’ Mirciulică. „Care, băiat deştept cum este, poate deveni chiar şi petrolist în platoul Mării Negre, că ştie bine zona, sau consultant PR la ministerul lui Nutzi. Care nu e ca Ridzi. Aia era mai slabă”. Fu trezit din vis – trecuse toamna, venise iarna – de strigătele mulţimii dezlănţuite, ce se revărsa pe străzi cântând imnuri de bucurie (…) răspândiseră în lume vestea cea minunată că în sfârşit se isprăvise timpul infinit al eternităţii Părintelui Patriei. De Sf. Nicolae 2009! (Textele cuprinse între ghilimele sunt citate din opera lui Gabriel Garcia Marquez, „Toamna patriarhului”, carte pe care Părintele Patriei – se dovedeşte – nu a avut timp s-o citească). Astfel, „El singur era Patria” s-a spart în mii de cioburi. Corupte. Până atunci, să vedem ce ne va spune la 14 septembrie 2009

  21. Mi-e frica sa ma si gandesc, un om ca Vanghelie are acces la servicii secrete si poate el folosi dupa bunul plac aceste servicii. Valeeu, in ce tara traim ?

  22. Ce trista ar fi tara fara UDREA ..
    Pai EA este PRIMA care trebuie sa aiba acces la servicii.

    Noi o sa revolutionam toate CUTUMELE in lume.

    Prima Ministra de la Turism , cu serviciile in subordine , prima Ministra de la Sport & Tineret care face paranghelii fara numar (prietena EBA ) , dar acum fieful ei Nu are bani pentru CAMELIA POTEC sa continue regatirea .

    E FRUMOASA VIATA SAU CE ????

    SA STAMPILAM BINE ….

  23. Poporul asta are multe proverbe bune iar cine are un dram de minte isi intoarce fatza spre ele: “Banul si pe nerod il face iubit”, “Cine si-a pierduit cinstea, da-i colac si luminare”, “Roata morii se-nvarteste”, azi esti sus, maine esti jos.
    Consilierii prezidentiali nu se uita decat pe statul de plata? Unde le este dramul de rusine si de bun simtz? “Parca mi-e rusine mie / Ca nu ti-e rusine tie” zice vorba din popor.
    Iar daca din tot circul asta simti ca te lasa puterile si ramaii fara de simtire adu-ti aminte ca “Nu e orfan cel fara de mama si fara de tata, ci cel fara invatatura”.
    Si atunci recit Scrisoarea a III-a si ma zbarlesc ca de-un blestem:

    Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
    Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
    Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
    Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
    Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
    Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

    Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
    Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
    Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
    Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!
    ***************************************

    Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  24. Ma, eu o singura curiozitate mai am apropo de mediul politic de la noi: taticul lui Oprescu, generalul de securitate Oprescu, a fost sau nu tortionar? Sa stim si noi in ce mediu a crescut viitorul presedinte…

  25. Dl. Morar incearca sa se “agate” de emisiuni si realizatori mai de “succesuri” ca sa atraga ceva privitori.
    Nu-l lasati sa se cocoate in spatele vostru, ignorati-l pe lingau. E o pedeapsa mai nasola ca moartea …

  26. @Optimvs: are vreo legatura activitatea tortionara (sau nu) a generalului Oprescu cu candidatura fiului sau? e ca si cum te-as intreba eu pe tine daca faptul ca Tinu era banuit a fi kaghebist a afectat-o pe maica-ta-n activitatea profesionala de la societatea pe care si-a privatizat-o defunctul

  27. moraru’ asta mai traieste? crezusem c-a murit ca nu mai misca, da’ vad ca e in spasme rau de tot. io zic ca-l manca blana de-un proces si cauta un scarpinici. daca e mitoman macar e cu o boala, vorba aia. dar daca e rea intentie atunci e prea nasol.

  28. @Ciutacu: nu ai dreptate! intrebarea lui Optimvs este foarte indreptatita. Mai mult de atat, nu stiu cati dintre acesti “minunati” care acced la functii importante in acest asa zis “stat de drept” se pot lauda ca NU sunt progenituri de comunisti!

    p.s. si nu-mi spune ca am ramas in urma cu “vremurile” si cu “mentalitatile”…astia nu mai trebuie lasati sa ne reprezinte…

    p.s.2- atat timp cat nu ai avut de-a face direct cu “binevoitorii” pe vremea lui nea Nicu, nu cred ca esti in masura sa emiti pareri, decat doar in ce te priveste pe tine;

  29. @Teal’c: sa le interzici candidaturile la tine-n republica fiilor de securisti. pe ce baza decizi tu cine are dreptul sa ne reprezinte? daca mai vrei sa scrijelesti ceva pe acest blog, incearca sa te abtii sa-mi mai sugerezi rastit despre ce am eu dreptul sa ma pronunt pe proprietatea mea si in tara mea.

  30. @Ciutacu: lasa mai sofismele ieftine, ca una-i ce inveti acasa, si alta-i ca taica-tu sau maica-ta au lucrat vreodata, in cu totul alt domeniu, cu unu’ care era banuit ca etc etc ;). Cu mine nu te scoti cu de-astea :D.
    Pe scurt, eu zic ca-i relevant pentru discutia de fata daca Oprescu senior strangea maini cu usa in timpul programului si pe urma venea acasa si-i facea educatie lu’ ala micu’.
    Pentru ca, dupa parerea mea, sila fata de oameni pe care a demonstrat-o Oprescu in anul petrecut in fotoliul de primar cam asa se explica.

    P.S. Asta nu inseamna ca matrozul care impacheta oameni in container pe la Anvers e mai breaz, doar ca-i foarte nasol ca avem de ales intre astia doi.

  31. Am văzut emisiunea de aseară de pe B1…interesant este că Boc a evitat să spună ceva, chiar şi jignitor. Bine poate ăsta era scenariul!

  32. Lucrez la o firma privata.
    Salariu net: 1000 lei.
    Sporuri: 0 lei.
    Transport serviciu + masa serviciu suportate din salariu.
    Fac piese al caror TVA ajunge la 28000 lei/luna.
    Bani care merg la bugetul de stat.
    Adica salariul presedintelui (Basescu) PLUS salariul premierului (Boc) PLUS salariul sefului Senatului (Geoana) PLUS salariul unui parlamentar (Antonescu).
    Cei 4 mai castiga inca pe atat din sporuri, diurne, mesele de la serviciu, transportul la serviciu (ultimele 2 nu si le platesc din salariul lor).
    PROPUNERE: micsorarea cu 250 lei a salariilor celor 4, renuntarea 100% la orice spor, plata din salariu a transportului la serviciu, plata din salariu a meselor de la serviciu. PLUS cresterea salariului meu la 2000 lei.
    Ce ziceti, e corect ce am propus?

  33. “In cadrul emisiunii de luni seara Radu Moraru l-a facut pe Victor Ciutacu securit, mai mult chiar, a afirmat ca acesta ar fi lucrat cu Omar Hayssam.”

    Din link-ul respectiv, extrag ideea ca dl.Moraru v-a facut un compliment, sugerandu-va ca sunteti un om transparent, cu rezistenta fantastica la presiune, efort sau lovituri, un SECURIT..
    Legat de disputa in sine, aveti privilegiul comun cu dl.Moraru dar si cu altii, sa folositi media ca albie, invectiva ca inalbitor, parerea personala ca balsam. Nu este in regula. Oamenii de media, mai putin cei care apasa la butonul interfonului unui bloc din Piata Romana, oamenii de media cu adevarate calitati, ar trebui pentru ceva vreme sa isi canalizeze valorile in a amenda elucubratiile puterii dar si a opozitiei, pe langa rolul de formatori de mase, si nu de a valorifica canalul sordid al polemicii fara sens.

  34. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Radu Moraru este un oportunist,bine ii faceti!
    Nu-l suport ca vad ce ii coace mintea-vrea sa fie el numarul unu pe sticla si altceva nimic.Dar nu ma intereseaza persoana lui,ce crede ca e buricul pamantului?!Cati se cred “burici” si n-au nici-o valoare-daca dispar din vederea multimii,dupa doua zile,daca auzi de ei,intrebi :de fapt cine sunt sau ce au fost?!

    Va doresc o zi buna si numai bine,
    IoanaP

  35. Atâta vreme cât magistraţii fac grevă şi nu ii bagă nimeni în seamană, ba chiar ministru’ “ploua’n gură” îi ia la pulă in direct, te-ar mai mira ca de maine să te buzunăreasca la propriu? Io îi cred în stare pe ăstia de orice.

    Apropo, nu ai cumva o bazooka în plus? Că altfel îi să faci galerie cu ea pe umăr.

    Te-ai hotărât pe cine susţii la prezidenţiale?

  36. Foarte multa cerneala a fost folosita pentru descrierea abuzurilor Securitatii, dar este primadata cand citesc pe acest blog ca ‘baietii destepti au ‘faramat’ aceasta autoritate a statului si ‘au impartit-o intre ei’?!Sa vedem cum vor folosi ‘bucatelele’ cu care s-au ales; nu cumva le trece prin minte sa le foloseasca’pentru propasirea tarii’?

  37. Dinamita nr.1 se pare ca va candida independent. Atentie! Ca sa-i “ia fata” lui Sorin, ca sa poata scuipa in voie pe guvern si pe “micul muc”, lasand PD-L-ul “descoperit” , cu speranta ca va reusi ca EBA.
    Ceea ce m-a inspaimantat azi, a fost declaratia d-nului Stanisoara care spune ca MApN nu se amesteca in “traficul cu munitie” , de ASTA RASPUND FIRMELE PRIVATE.(!!!!)Pai, eu cetatean roman, imi pun intrebarea: Cine raspunde de asta, pentru ca se vede treaba, firmele private, pot importa munitie, o pot distruge sau reexporta,fie ea si nucleara.Cine le verifica incarcatura, actele, faptele, daca nu specialistii de la MapN ?

  38. Victoras,stiai ca otreapa asta de Moraru,chiar E SECURIST(la unul din multele servicii)???Singura conspirare e sa zici de altul,e atat de simplu…!

  39. Intotdeauna mi-a fost sila de genul asta de oameni cum e Moraru. Oare de asta nu se mai barbiereste, ca nu se mai poate uita in oglinda ?

  40. @Optimvs si Teal’c:

    nu va luati baieti de tatal lui oprescu ,ciuatcu spune :”are vreo legatura activitatea tortionara (sau nu) a generalului Oprescu cu candidatura fiului sau? ”
    dar la antene vorbesc mii de ore despre rudele unora iar mai sus e pusa poza celor doi frati “teroristi”.doar stiti cat de obiectiv e ciutacu, ce naiba mai baieti…

  41. Suntem in al 12-lea ceas !! Daca nici acum, alde Geoana si Antonescu nu se trezesc ca sa inceapa o campanie cu adevarat agresiva, inseamna ca totul e pierdut si ne-am nenorocit, pt ca inca 5 ani de Basescu inseamna o mare nenorocire. Oare oamenii astia chiar nu observa oastea portocalie care ataca din toate pozitiile ??!! Toti pt unul si unul pt toti, iar tupeul, obraznicia, agresivitatea, insultele si mitocaniile, sunt armele folosite zilnic fara nici o retinere. E pe viata si pe moarte.

  42. @green: O mica precizare: seful CSAT care aproba aceste “afaceri speciale” ale d-nului Basescu M. este tocmai fratele .Conflict de interese? Nuuuu…Este de vina mesajul genetic.

  43. Las-o moarta cu poza aia mai green, ca-i pusa DUPA ce fratele matrozului s-a bagat nitel prin firme facute pentru trafic de arme. Daca o punea INAINTE, era cum zici tu.

    Din punctul meu de vedere, e foarte trist ca atat Basescu cat si Oprescu vin dinspre “structuri”. Sau o sa incerce cineva sa-mi demonstreze ca Oprescu a ajuns in anturajul lui nea Nelu pentru ca era baiat bun, cu suflet mare, nu pentru ca era odrasla de Primaverii?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.