Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Privatizarea Securităţii cu băieții veseli

Privatizarea Securităţii cu băieții veseli

UPDATE: După lăturile pe care mi le-a aruncat în cap aseară, l-am reclamat la CNA pe mitoman. E doar primul pas al unui demers mai amplu. Dacă e nevoie de curăţenie cu de-a sila, o să mă sacrific exact ca Oprescu pentru popor. Deşi mi-e foarte jenă să admit că am ajuns coleg de breaslă cu băiatu’ de la cablu…

Un week-end juma’ canicular, juma’ ploios ne-a adus, de la şcolile de vară ale partidelor din coaliţia guvernamentală, marea „noutate” că şi unii, şi alţii stau pe dosare de la servicii. Pe care, au recunoscut public prin faimoşii purtători de mesaje Elena Udrea şi Marian Vanghelie, nu vor ezita să le folosească în campania electorală împotriva adversarilor politici. Uneori, dat fiind jocul la mai multe capete al structurilor, furnizorii coincid, alteori se lucrează-n paralel pe frontul discreditării duşmanului de clasă.

Din punctul meu de vedere, pot – vorba lu’ Badea – să-şi dea şi la operaţie. Nici unii, nici alţii nu vor să pună mâna pe butoane pentru mine sau pentru voi, cititorii acestui text, ci în beneficiul lor exclusiv. Deci, politic vorbind, pot să crape ca gladiatorii-n ţărână. Sigur, rămâne de discutat cine e-n stare (pe lângă exercitarea puterii în scopul îmbogăţirii personale şi a clientelei de partid) să scoată poporu’ din foame şi, eventual, să lase ceva-n urmă, da’ nici unii, nici alţii nu par excesiv de preocupaţi că, din ianuarie încolo, vor avea de guvernat un butoi cu pulbere. Iar dacă ei nu-şi fac nicio grijă, nu văd de ce-aş avea eu insomnii pe tema asta.

Şi porcăiala asta publică (pe care unii o poreclesc abuziv dezbatere politică), şi ameninţările reciproce fără pic de voal m-ar lăsa nemuritor şi rece, fiindcă am învăţat să mă imunizez la neam-prostie şi demagogie, dacă s-ar limita la orice altceva decât mijloacele vechiului regim comunist. De tarele şi apucăturile căruia ne anunţa acum 20 de ani Silviu Brucan (iar noi îl înjuram ca proştii) că vom scăpă în 20 de ani. Dacă nu mă lasă pe mine memoria, dincolo de frigul din case şi de vântul rece care bătea prin galantare, unul dintre motivele pentru care cuplul Ceauşeştilor a tras în piept aerul tare al Revoluţiei din decembrie 1989 a fost încălcarea repetată a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Lumea era sătulă să fie filată, ascultată, turnată, ţinută între graniţe absurde. Majoritatea abuzurilor statului comunist au fost puse-n cârca Securităţii. Pe care nişte băieţi deştepţi au fărâmat-o şi au împărţit-o între ei printr-o teoretică desfiinţare.

La 20 de ani după hulitele vorbe ale lui Brucan, avem galantare pline, căldură după pofta inimii şi, mai ales, putinţa buzunarului. Plus posibilităţi aproape nelimitate de a ne holba-n geamul sticlei. Cu drepturile fundamentale stăm teoretic de minune, doar suntem ţară membră NATO şi UE, cu respectarea lor nu prea ne întâlnim. Lumea vorbeşte-n şoaptă, conspirativ, îşi scoate bateria din telefoanele mobile. Şi e normal să fie aşa. Când ţara-i pe mâna unor politruci securistoizi, care nu se ostenesc nici să ascundă că folosesc în beneficiu politic (şi economic, da’ aici se prinde mai greu lumea care se holbează-n bustul Nuţicăi sau în dinţii lui Marean) informaţii din arhivele serviciilor secrete, n-ai altceva de făcut, dacă eşti om de bună credinţă, decât să încerci să stai la fereală. Să nu-i căşune vreunuia pe tine sau pe afacerea ta. Pentru că, după ce politicienii au terminat de privatizat Securitatea, urmează lupta pe afacerile şi activele fraierilor care au muncit să-şi facă un rost în viaţă fără sprijin de partid şi de stat.


Textul a apărut integral aici, fumusețea de poză vine de la Turmentatu’

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Privatizarea Securităţii cu băieții veseli

  1. Doua palme morale la nanas, ca le cere, don ciutacu, dar vezi ca tot scandalul o sa-i prinda bine, mai vorbeste lumea de el, mai scriu ziarele, se mai zareste si el cu emisiunea si trustul. Si apropo de pupincuristi, cine nu l-a vazut azi pe marinel jucand hora cu imparatul, cu chivutele si prima doamna, a trait degeaba! Ceva de mare angajament!

  2. OK, minunat scris, ca de fiecare data.
    Dar tot nu pricep de ce nu spuneti- voi astia din presa- vorbele alea mari ” Hai fratilor in strada sa-i dam jos, sa-i judecam si sa-i bagam la puscarie”???????
    Din pacate citesc, printre randuri, ce v-ati cam saturat de tara asta. Daca e asa, aveti doua variante:
    – varianta cea mai simpla, plecati din tara;
    – varianta mai complicata care necesita oaresice coite sa iesiti pe sticla si sa indemnati lumea la revolta.
    Desigur, puteti spune ca v-ar amenda CNA-ul, dar nu-i dati si pe aia jos????? Cine sa va amendeze????
    Daca doar stati pe coltul mesei la “Vorbe grele” si la ” Sinteza zilei”… nu aveti, in ochii mei, mai multa valoare, ca barbati, decat are un caine care urla la luna.

  3. Pe cand un proces de calomnie pentru Radu Moraru,cu multe daune morale si materiale?Eu zic ca e cazul…Daca v-a atacat asta ,inseamna ca ceva nu e in regula in paradisul basescian.Plus ca Base a inceput sa il pupe in fund pe Tariceanu…

  4. E bine ca mai are lumea unde sa scrie,unde sa-si mai dea cu parerea,unde se mai “ostoieste”.Intrebarea e ce rezolvam cu asta.Hai sa vedem intai cum stam:
    1.Daca te intereseaza ce spun candidatii si vrei sa vezi ce e de capul fiecaruia esti catalogat naiv si ti se spune ca te obosesti degeaba ca toti sunt la fel.
    2.Pe de alta parte daca nu te intereseaza nimic si ramai blazat cu gandul ca toti sunt la fel si nimic nu se poate schimba atunci de ce mai comentezi?Inseamna ca oarecum tot te intereseaza ceva, ceva.

    In alta ordine de idei am trecut de mult de faza de a ma gandi intre cine sa aleg,si care”ESCU” e mai bun.Intrebarea trebuie sa fie mult mai profunda.Ce mama dracu tre sa facem sa incercam macar sa schimbam putin lucrurile:ne implicam si atacam sistemul din interior pe principiul cartitei?,ne unim intr-o adevarata societate civila si incercam de acolo ceva?,sau emigram.A patra varianta in opinia mea e cea mai proasta adica sa stai pe margine si sa astepti sa vina vindecarea de undeva,sau si mai de kkt sa stai pe margine sa comentezi si sa nu faci nimic.
    Sau poate ca totul are o explicatie mult mai profunda si mai grava-gena poporului nostru.Suntem tari in gura comentam tot timpul ca nu ne place una-alta,dar nu suntem popor de actiune.Folosesc un cliseu de kkt,dar cam asta e:Mamaliga nu explodeaza” si daca va repeziti sa-mi spuneti ca a explodat in 89 va zic ca sunteti in eroare.Fara “ajutor”nu exploda niciodata nimic.

  5. Sunt mai mult decat consternata la atacul ‘mitomanului’. De ce” Pentru ca dumnealui trambita sus si tare ca prefera sa taca, chiar si atunci cand este terfelit de jurnalisti ca Horia Ivanovici, pe motivul ca :”Nu vreau sa-i dau o replica. Este un STIL DE PRESA PE CARE IL DETEST”. Interesant nu-i asa? Se pare ca acum sufera de ‘amnezie’, sau mai mult de atat trecand in extrema cealalta a dat in ‘schizofrenie’

  6. Ce a facut oprescu ca primar tovarase?
    in contra, poporl a pierdut un chirurg, dar nu a castigat un primar.

    Chiar crezi ce spui?
    nu ai fi existat in germania, anglia, franta, austria, sau olanda amice.

    Esti ZERO!

  7. Ce mai face comisia Udrea? A murit? Nu se mai aude nimic de ea.Lenuta-i linistita. Isi poate strange banii pentru alegeri, fara jena.
    Suspect de linistita e si presa, pentru a noastra informare…

  8. “Lumea […] îşi scoate bateria din telefoanele mobile”.
    Sper să nu treacă neobservată observaţia” pai stii de ce? e ora cam doi si-un sfert…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.