Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Premierul vorbeşte din propriul birou

Premierul vorbeşte din propriul birou

V-aţi gândit vreodată cum arată biroul premierului? Dacă da, vă veţi satisface această curiozitate la ora 21, pe România TV; dacă nu, nu. Aştept şi invitaţia preşedintelui…

UPDATE: Înregistrarea (aproape completă a) interviului

Comentarii

comentarii

Similar Posts

32 thoughts on “Premierul vorbeşte din propriul birou

  1. Domnule Ciutacu sa ne spuneti din care birou? 🙂

    Sper ca-i veti spune premierului sa nu candideze si sunt sigura ca stiti de ce!

    Cat despre invitatia presedintelui,vorbiti cu Godot!

    In rest,mereu imi pare rau ca am parasit pestera lui Platon !

  2. Daca poti,intreaba-l daca stie ceva de dl. Iancu.Vreau sa mai apara sa-mi explice inca o data formula de calcul a facturior la gaz si la energie electrica,asta daca nu l-au ascuns cum au ascuns-o pe udrea la refrendum.

  3. D-le Ciutacu,
    Din pacate,acum ajunsei acasa…am fost prin Oltenia.
    Va rog frumos,sa postati emisiunea din acesta seara pe blog,daca doriti.
    Multumesc frumos.
    respect.

  4. si eu astept sa ne civilizam si sa nu mai fim considerati cetatenii second hand ai ue.mai degraba se va intampla asta pana maine la pranz decat sa te invite basescu pe la el la birou ,la o sueta.plus ca nu stiu daca ai suporta, pentru ca acolo e sursa baselii.de la atata baseala palpaie becurile iar in biroul basului predomina maroul.informatie luata din surse de incredere.

  5. exista posbilitatea de a vedea undeva inregsitrarea integrala a interviului ?

    multumesc

  6. uite ce scrie jegul natiunii pe fb:”chelner fericit ca a luat un bacsis consistent.”
    jegul in cauza e mircea marian.

  7. @c: d-aia n-am eu pulover pe gat. ia intreaba-l daca si-a depus fisa fiscala la ANAF sau tot de la punga ia leafa

  8. Maestre Ciutacu, va rog sa apreciati ca am pierdut o ora si jumatate din timpul meu liber sa vizionez interviul cu d-l prim-ministru. Eram curios sa vad modul dvs de abordare. Si, daca citi acest comentariu, am sa va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie : incercati sa priviti acest interviu prin ochii unui spectator neutru. Daca reusiti sa faceti acest lucru, nu e usor, dar e util, o sa ajungeti, cred, la urmatoarele concluzii de bun simt: interviul era ok daca erati jurnalist la playboy sau fhm, nu e cazul dvs. Interviul e cel putin comod, cu nuante de servilism. Interviul nu e de fapt cu prim-ministrul Victor Ponta, ci cu omul politic Victor Ponta sau seful de partid VP sau cu eventualul candidat la presedintie VP sau cu chibitul VP : intepaturi la adresa adversarilor politici, intrebari cu raspuns anticipat, mingi ridicate cu maiestrie de dvs la fileu, VP putea sa tina in mana simbolic racheta Simonei Halep sau a lui Nastase din colectie. Majoritatea imensa a subiectelor discutate si a intrebarilor puse nu a avut legatura decat cel mult tangential cu guvernarea.
    Nu va credeam in stare sa fiti atat de partizan cu Puterea pe cat erau ai lu’ base pana in 2012 (chiar nu conteaza cine are mai multa dreptate, e chestie de gust). Va spune unul care, din 2000 de cand are drept de vot, a votat o singura data : in 2012, pentru demiterea lui base.
    Am speranta ca va veti schimba nu simpatiile politice, ci modul de abordare jurnalistica.
    PS Moise Guran rulz 🙂

  9. domnule prim-ministru, ati declarat recent ca nu l-ati votat pe geoana la prezidentialele din 2009. avand in vedere calitatea dvs de atunci de purtator de cuvant al psd, multi dintre alegatorii acestui partid simt nevoia unor clarificari suplimentare. daca doriti sa comentati…

    nu va intreb si de iliescu, banuiesc ca ati avut o premonitie ca urma sa va faca “carlan fara minte”. probabil de aceea nu l-ati votat nici pe el cu toate ca era candidatul partidului al carui membru erati si sunteti in continuare.

    daca in aceasta toamna veti fi prezidentiabilul psd, va veti vota?

  10. Salut Victor,

    Nu ai lasat si tu un microfon amintire in biroul oval? 🙂

  11. @florin: chestie de gust si de asteptari. altfel, de servilism fata de orice om politic nu prea mi s-a intamplat sa ma acuze nici macar basistii consacrati. m-oi fi schimbat eu si te-ai prins primul.
    cat despre continutul si modalitatea de realizare a unui interviu, cu toata politetea, nu cred ca ai vreo calificare profesionala de care sa tin eu cont. aia de telespectator e ok, ma intereseaza, da’ chiar sa ma ghidez dupa parerea unuia pentru care Moise-i modelul in domeniu chiar nu pot. fiindca mi-e greu sa cobor atat de jos 🙂
    P.S. nu apreciez niciodata, dar absolut niciodata, parerile oamenilor care sustin ca PIERD vremea uitandu-se la emisiunile mele. pentru ca mi se pare ca trebuie sa fii masochist sa te uiti la tv impotriva gusturilor tale
    @iambatman: nu stiu daca sta sa citeasca si comentariile de pe blogul meu. eu zic sa-i dai un mail
    @Catalin: avea suficiente si pana sa ajung eu acolo

  12. Orice s-ar spune despre Ponta, iar personal detest personajul, premierul Romaniei intelege valoarea comunicarii echilibrate. Zvonurile si gurile rele vorbesc despre o vugaritate si nervozitate iesite din comun ale domnului Ponta in privat, in interviurile publice insa omul se stapaneste foarte bine si este practic imposibil de scos din tempo-ul si calmul sau, indiferent de intrebari.

    Cat despre stilul lui Ciutacu de a face interviuri one to one eu cred ca oamenii incep sa confunde talk showurile cu parerologi de aceeasi opinie cu interviurile.

    In Romania, din pacate, doar doi oameni au facut interviuri constant: Tuca si Ciutacu. Nu vad ce i s-ar putea imputa lui Ciutacu, poate ca nu s-a ridicat de pe scaun sa-i dea in cap cu microfonul lui Ponta pt ca minte cu atata calm…

  13. …iambatman o crede ca tu esti primul ministru, asa o fi ramas cu impresia din interviu ;))

  14. Domnule Ciutacu de ce televiziunea unde lucrati il cultiva atât pe Diaconesu ?Eu nici măcar nu ma pot uita la el dar sa-i ascult prostiile .Eu cred ca este dus cu mintea rau si atunci ma întreb cum de ziaristii rtv pot discuta cu el ? Omuleste mintea nopții !

  15. @Katrinel: cu mare lejeritate si degajare, omu’ nu-i prost deloc si are lipici la o felie consistenta de public privitor

  16. În ultimii 8 ani de…domnie, Traian Băsescu a încercat să se apere de acuzele aduse de Antena 3 şi Realitatea lui Vântu (mai târziu şi RTV), acuzând jurnaliştii respectivelor trusturi că îl atacă pentru că aceştia sunt ataşaţi până la neprofesionalism de mogulii care-i plătesc şi cărora el nu a vrut să le fie slugă. Nu a venit cu alte argumente şi a refuzat să stea la masă cu acestia pentru o confruntare deschisă, pe bază de probe. Refuzând confruntarea şi insistând până în pânzele negre pe insinuări, Traian Băsescu a pierdut. Lumea l-a taxat ca fiind un laş care, refuzând confruntarea, confirmă acuzele jurnaliştilor din respectivele trusturi. Este inutil să spun că mulţi telespectatori ai Antenei 3 sau ai Realităţii lui Vântu NU s-au aşteptat ca liderii USL, odată ajunşi la putere, să folosească retorica lui Băsescu. Primul care a decepţionat a fost Crin Antonescu ( pentru mine, de exemplu), atunci când s-a adresat unui jurnalist de la B1 cu nefericita propoziţie: Mai trăiţi? Nu-mi reproşaţi că m-am declarat un admirator al omului politic Crin Antonescu, am fost şi rămân; dar pot fi al dracului de obiectiv, pentru că nu-i cred pe politicieni sfinţi de pus în ramă. Sunt oameni ca şi noi, cu plusuri şi minusuri. Astăzi a venit rândul lui Victor Ponta să dezamăgească. Cică Adrian Sârbu, mogulul rău, i-a promis că-l face preşedinte iar domnia sa a refuzat, recomanându-i să-şi plătească datoriile către stat. Iar noi trebuie să tragem concluzia că din acest motiv este atacat de către ziariştii de la Gândul, de exemplu. Ei, dacă nu l-am crezut pe Traian Băsescu şi m-a dezamăgit şi Crin Antonescu atunci când au etalat asemenea argumente, nu sunt de acord nici cu domnul Ponta. Ce treabă au ziariştii cu mogulul? Că dacă sunt obedienţi cu mogulul cei de la Gândul sau B1, ceilalţi de ce ar fi altfel? Repet, aceleaşi argumente folosea şi Băsescu: nu a vrut să fie sluga mogulilor cei răi. Păi, ce facem? Jos Băsescu, sus băsismul?… De ce omul politic dâmboviţean nu poate admite că sunt şi jurnalişti care îl pot critica? De ce nu se străduieşte să demonteze acuzele şi se concentrează pe plătitorul de salarii? Nu sunt aerian, consider că omul ştie ce ştie… Dar în felul ăsta, îi vulnerabilizează pe cei care sunt mai îngăduitori cu domnia sa. Că şi ălora cineva le plăteşte salariul.

    Fac parte dintre cei care nu cred în echidistanţa ziariştilor şi mă concentrez pe argumentele acestora, atunci când sunt pro sau contra cuiva. Mi se pare cea mai sănătoasă alegerea. Nu mă interesează cine-i plăteşte. Cu privire la faptul că ziariştii nu sunt echidistanţi, să ştiţi că şi în SUA este aşişderea: sunt televiziuni sau ziare care sunt cu Republicanii şi ziare sau televiziuni care sunt cu Democraţii. Şi acolo nici măcar nu mimează echidistanţa. Ca telespectator responsabil, dai la o parte propaganda şi reţii argumentele, dacă sunt.

    Am făcut această expunere, fiind mirat de dezamăgirea unor cetăţeni care au fost nemulţumiţi de faptul că domnul Ciutacu nu i-a dat castane domnului Ponta, în timpul interviului de aseară.

    Nu sunt deţinătorul adevărului absolut, admit că logica mea poate fi greşită.

    Am două exemple de politicieni care, la un moment dat, au dat dovadă de curaj în relaţia cu anumiţi jurnalişti care le erau ostili:

    1. Ion Iliescu. În anii 90, Academia Caţavencu a măturat pe jos cu imaginea lui Ion Iliescu. Cine a citit presa românească în vremurile acelea ştie. La o aniversare, a fost invitat şi Ion Iliescu. Nimeni nu credea că va merge. Surpriză! În mijlocul petrecerii apare însuşi Ion Iliescu… Care a fost rezultatul? A câştigat chiar şi simpatia celor de la Academia Caţavencu… Mircea Dinescu a confirmat.
    2. M.R.U. A fost desfiinţat de A3 şi, cu toate acestea, a mers la ei în platou. Şi a punctat…

    Se poate, deci!

    Aştept ca Traian Băsescu să meargă la A3 şi RTV şi să măture pe jos cu Mihai Gâdea, Mircea Badea, Radu Tudor sau Victor Ciutacu iar Victor Ponta să meargă la Gândul şi să dea de toţi pereţii cu CTP. Dacă au cu ce… Că argumente de genul: unii sunt plătiţi de un mogul rău iar alţii de alt mogul şi mai rău, eu, telespectatorul, alegătorul ,nu înghit. Astea-s argument pentru oligofreni. Cu toată compasiunea pentru oligofreni.

  17. @constantin

    Ai senzatia ca nu exista un public tinta pt astfel de afirmatii ?
    Daca nu era cineva la capataul firului care sa consume asa ceva , nu le mai foloseau .
    Sau ai senzatia ca acesti politicieni sunt niste naivi?
    Victor Ponta ti se pare naiv? Eu as spune ca este foarte inteligent. Si este foarte la zi cu informatia . Stie cam tot ce se petrece in jur.
    Traian Basescu ti se pare un naiv? A rezistat in politica mare o gramada de timp. Personal il suspectez de abilitati foarte invecinate cu inteligenta. Daca nu el personal , staff ul sau .

  18. Victore, de rog sa faci o precizare: invitatia CARUI presedinte o astepti??

  19. @constantin-corect,metodele sunt de porc doar cind le folosesc ceilalti.
    Acum,cu onestitatea ziaristilor e o problema.Cind vad in Gandul un sondaj in care Klaus ar lua 65% si Ponta 35% la prezidentiale,cind auzi ce teme abordeaza Guran la Europa fm si ce asculatori!!! intervin in emisiune.

  20. @Lucica53: a lui Basescu, atat timp cat e-n functie. si, apoi, a celui nou ales

  21. Multumesc pentru raspuns, Victore. Cred ca ai avea mai multe sanse sa primesti o asemenea invitatie de la Obama sau Merkel, decat de la basescu traian, presedinte al Romaniei!!

  22. Link-ul din update nu este cel de la emisiunea cu Ponta, cred ca le-ai incurcat…

  23. @octavian

    Din păcate, aşa este, există un public ţintă iar politicienii noştri se pare că au discurs doar pentru acel public, numeros şi cu acces facil.

    Nu am impresia că politicienii noştri sunt naivi, dar mi-ar fi plăcut… Atenţie, naiv nu înseamnă prost.

  24. @bondescu

    Nu am argumente să te contrazic cu privire la cele spuse de tine despre onestitatea jurnaliştilor. Dar îţi spun cum văd eu problema: sondajul din Gândul în care Iohanis are 65% din intenţiile de vot iar Victor Ponta 35% nu este relevant în perspectiva alegerilor. Este relevant pentru cei care fac ziarul: identifică profilul cititorului. Acelaşi sondaj iniţiat de Jurnalul Naţional, de exemplu, ar da un rezultat inversat. De ce? Pentru că jurnaliştii nu sunt oneşti? Nu. În opinia mea, ambele sondaje pot fi corecte, cu menţiunea că Jurnalul Naţional este citit de un public care are afinităţi pesedite (şi de aici procentajul mai mare pentru Victor Ponta) iar Gândul este citit, probabil, de mai mulţi cetăţeni cu afinităţi liberale. În concluzie, cititorul are alt profil, jurnaliştii fiind oneşti, şi unii, şi alţii. Consider că acele sondaje au un singur scop: managementul identifică profilul cititorului. Părerea mea, cum ar spune nea Nicu Văcăroiu.

  25. @constantin

    Probabil singura perioada in care politicienii erau niste naivi a fost imediat dupa revolutie.
    Sa spunem jumate din varfuri . Cealalta jumatate din conduceri , intelegea deja in ce se baga .

  26. Da… nu prea ai ce afla de la el, ai incercat tu “sa-l agati” cu niste intrebari dar fara succes. Eu cred ca habar n-are! Se cam sfia cu Iohanis sa nu zica ceva ca-l ridica ungurii de perciuni… Oricum, e un student constiincios, toate temele si le face, toate legile si toate prostiile le stie… si-atat! ;))

  27. Parerea mea,e influentata,recunosc, de citeva intimplari cu jurnalisti.Una cu Giac,care facea intr-o vreme emisiuni cu pachetul de Camel la vedere,pe masa,sponsorizat de Gilda Lazar,cred.Alta,cu CTP,care atunci cind s-au taiat salariile,a aparut la Realitatea cu o pereche de papuci Rebook,si ne spunea el cum i-a cumparat cu 70 de ron,i cum criza e benefica.CTP care apare atit de rar si e atit de scurt in interventii era f. volubil cu papucii pe masa,in direct!
    Si astea sunt doua cotcarii la vedere.

  28. Tipul de mai sus are dreptate. Nimeni nu il intreaba pe Ponta de guvernare in tara asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.