Esti aici:
Prima pagină > Blog > Colţu' lu' Boc cel mic > Premierul-interjecţie luptă cu himerele

Premierul-interjecţie luptă cu himerele

România-i necondusă administrativ, dar prădată cu aplicaţie. România-i o ţară care nu prea mai produce nimic, importă orbeşte şi se împrumută din străinătate ca să plătească salarii de bugetari şi pensii. România-i o ţară unde, în ultima vreme, jaful armat a devenit obişnuinţă a jurnalelor de ştiri şi tinde să ajungă poziţie în codul ocupaţiilor profesionale. România-i o ţară care, la 20 de ani de la Revoluţia anticomunistă, se (men)ţine tăcută pe bază de procurori şi ascultări de telefoane.

România-i o ţară fără străzi care a cheltuit zeci de miliarde de euro ca să nu le aibă. România-i o ţară surprinsă an de an că ninge iarna, soarele arde vara şi după ploaie ies râurile din matcă. Asta-i România despre care ar trebui să vorbească (şi să roşească) Boc; dacă ar şi avea cine să-l întrebe (şi dacă ar avea bun simţ). Nevolnicul ar avea extrem de multe lucruri de povestit. (Textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “Premierul-interjecţie luptă cu himerele

  1. Scuze am vrut sa spun bursierii regimului comunism.Cei care primesc acum burse europene nu primesc toti banii si noi parintii trebuie sa-i sustinem cum putem.Si ce daca iau note nmaxime pe unde merg si ce daca noi parintii primim felicitari de la diverse persoane de alta nationalitate si cetatenie pentru felul cum i-am crescut si educat. Nu este destul pentru a avea SUCCESURI in Romania.

  2. Exact ce ziceam mai sus: trancanim, ne vaicarim si atat. Pentru OCTOPUS: nimeni nu e mai breaz. Sunt aceleasi si aceleasi fete pe scena politica de 20 de ani incoace. A facut una dintre ele ceva sa ne mearga mai bine? NU. Cea ce traim acum nu e opera doar a lu’ basescu sau boc, ci a intregii clase politice. Cat si a poporului roman care nu are pic de spirit civic, nu are pic de putere de opozitie, inghite orice marsavie aruncata de cei de la putere fara sa puna nici macar o intrebare sau sa ridice vreo problema. Ce mi-e ca e PONTA sau CRIN sau mai stiu eu care. Nu e nici o diferenta. Toti sunt o apa si un pamant. Cea ce traim acum este un circ ieftin cu o fantastica putere de perpetuare. Iar problemele care se discuta acum sunt de forma (fete ale clasei politice) si nu de fond (intreaga clasa politica). Parerea mea.

  3. SINGURUL vinovat de toate astea e Boc ? Dar ailalti pana-n Boc ce-au facut ? scuze dar miroase a …MANIPULARE !

  4. @alex,
    asta vreau sa spun si ai intuit perfect.Nu avem lecuire si e mare pacat !Sint prea batrin sa mai vreau ceva,dar macar sa nu ne mai ,,spurcam,,cu cuvinte nepotrivite.Majoritatea sintem Crestini Ortodoxsi si…….Doamne’ajuta pe toata lumea.

  5. Trist dar asta a votat poporu asta avem.Un golan presedinde,un papagal prim ministru,o curva si niste snapani ministri…

  6. @lao tse pe 11 March 2010 la 9:03 am
    “Poza trebuie pastrata, va fi binevenita cand/daca il vom judeca.”
    Nu ma lua dom-le cu “DACA” il vom judeca. Nu de alta da’ io stau deja la coada sa-i trag un sut la dos in ziua judecatii si nu pot crede ca stau degeaba. Lasa-l numai pe “CAND” si te aseaza si tu disciplinat la rand.

  7. Dacă “Hai nevastă să ştampilăm” alături de “Ei cu ei noi cu voi ” a prins bine la populaţia româniei, populaţia ţărişoarei îşi merită soarta şi conducătorii…

  8. 1. Horror poza
    2. Romania-i si tara celor care-si plang zilnic de mila, dar ies in strada si se manifesta doar cu ocazia pomului de Craciun de la Unirii.
    3.Romania e si a celor care rad cu gura pana la urechi ca au primit o galeata portocalie cadeaux, si dupa aia nu inteleg cum de mor de foame 5 ani.
    4. Romania e insa si a celor ca mine ( 3-4 ramasi probabil ) care se intreaba , din lipsa de alte probleme evident,oare cati mai stiu ca pe 27 martie ar trebui sa discutam despre istorica unire cu Basarabia.

    Adevarul e ca suntem o natiune ciudata, un popor dubios si foarte diversificat la nivel individual , caruia eu nu-i gasesc decat o singura constanta. De la Boc la Mama Omida, si de la Stefan cel Mare la Robert Turcescu cel Deontolog, cu toti avem o singura deviza : “Merge si asa…” ….
    Atunci ce sa ne mai mire si ce sa mai batem ata apa-n piua…Astia suntem si nici conducatorii n-au cum sa ne fie altfel .

  9. @ olimpiu
    De acord! Da’ cine sa le organizeze? Guvernu’! Si atunci vor mai fi libere?
    Ma umfla risu’!
    Banzai

  10. Bocul este unitatea de masura a incompetentei.
    Daca cel mai competent premier a fost A.Nastase, care a avut 1 miliboc, atunci Emil Boc are cel putin 1 kiloboc de incompetenta.
    Media competentei guvernamentale este sigur foarte mare 0.5-0.6 kiloboci. Traiasca Base si gasca lui de incompetenti.

  11. Dle Ciutacu,
    Poate aveti timp si cititi analiza astrologica din revista “Magazin”(din 11.03.2010). Cred ca este de interes. Posibil sa aveti o mica surpriza.

  12. L-am vast aseara pe transpirat intr-o inregistrare de la teveu poporului prezentata de A3 (in ultima pauza dictata de tanti Jeni la emisiunea cu Crin si Ponta).
    Am ris sa ma sparg cind l-am auzit c-o-nvatat la “lompas” si luminare o materie ce nu s-a mai cerut la a doua admitere la faculate a constitutionalistului emerit.
    Poate ca de acolo i se trag petele de sudoare! De la caldura lampii! Ori de la fugarirea ratelor pe sub cascada de la Rachitele!
    Sa peresti si alta nu!
    Banzai!

  13. Este un individ depasit de evenimente, acest pitic vorbaret. Mi ieri urla n gura mare ca nu respecta opozitia Constitutia vis a vis de conducerea Senatului.
    Mult invocata Constitutie este o cartulie pe care o foloseste zilnic acest individ, insa sa se stearga la cur cu ea, nu ca sa o respecte.

  14. @un om, cu respect
    F bine spus, desi eu personal nu prea sunt inclinat spre iertare.

    «Cineva in comentarii spunea “Cu ce e mai breaz Ponta”»
    – Vezi dumneata, ai trecut prea usor peste cineva-ul asta. Cineva-ul asta e un ziarist cu mintea ascutita in 20 de ani de analize si radiografii ale societatii romanesti (si nu numai; “executa” si radiografii ale societatii americane, de exemplu in perioadele campaniilor prezidentiale!…)
    Cineva-ul asta harsit in anchete si evaluari nu a observat ca Ponta e un om, in primul rand; nu e un figurant, un nit, o saiba, ceva acolo. Boc nu poate aspira la titlul de figurant, de exemplu, de vreme ce Boc nu exista.
    Ei, si din moment ce Ponta e un om, avem pretentii sa se comporte ca un om, ceea ce a si facut pana acum. Ii putem cere sa inteleaga pe ce lume se afla, in ce tara traieste, in ce stadiu se afla aceasta tara, ce masuri trebuiesc luate pt rezolvarea unor deficiente s.a.m.d.

    Cineva-ul asta a involuat spectaculos in 20 de ani, fiind capabil astazi doar sa lanseze pe bloguri cate un glont bont pe care il crede torpila…

  15. Ipochimenul acesta nu e în stare decât de linguşeli pe lângă Băse.Creieraşul lui mic înotă în cutia craniană prea mare.Un complexat,un arivist un NIMENI a ajuns să conducă ţara.
    Nu aţi văzut cea fost în stare să debiteze la Diaconsecu(altă lichea care s-a îmbogăţit pe banii prostimii),de unde îşi culege el informaţiile despre starea ţării,de la sala de fitnes.
    Cred că mumă-sa de aceea îl bătea zilnic că nu vroia să meragă la sala de fitnes,dar până la urmă s-a învăţat!
    Ceea ce mă doare este că mai sunt unii(e drept din ce în ce mai puţin) care cred că prin apariţiile lui la televizor şi balivernele pe care le îşiră dovedeşte el cât e el “de popular”.
    Complexaţii de tipul acesta au scornit o zicere:”esenţele tari se ţin în recipiente mici”.Da aşa şi este Boc este cea ma tare ESENŢĂ DE NESIMŢIRE.

  16. @octopus
    Dupa Romania libera (03.08.2009) numarul bugetarilor din Romania se ridica la 1,5 milioane de persoane.
    Si acum facem cu creionul pe hartie putina aritmetica:
    1,5 milioane bugetari + 1 milion sot/sotie/copii + 4 milioane mama/tata/frati/bunici/socrii/soacre/cumnate/cumnati/nepoti de bugetari = 6,5 milioane de portocalii si apartinatorii acestora.
    De unde rezulta aproximativ 1,5 milioane de tradatori, adica 1,5 milioane de nespalati pe creier, adica 1,5 milioane de voturi pe care Basescu se baza, adica un fleac 🙂
    Q.E.D.

  17. Ce drăguţ e el aşa, cu mânuţele alea ale lui! Parc-ar fi un soi de ursuleţ.

    A, nu, am glumit. Yeak!

    Cum a zis şi Ciuvică aseară: cât de prost să fii, să spui aşa ceva la televizor, să te audă atâţia oameni? Cât de prost? Că nu poate face parte asta din nicio strategie, nici măcar din cea de prostire a proştilor. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Concluzia este că avem de-a face cu două accidente istorice într-unul: Băsescu şi Boc. Sau, altfel spus: BOC ESTE AVATARUL LUI BĂSESCU.

    Ştiţi care este prima frază din romanul “Marele Singuratic”, de Marin Preda?

    “UN ŢĂRAN DACĂ VINE LA BUCUREŞTI, TOT ŢĂRANI CAUTĂ”.

  18. Piticul Porno a ajuns prim ministru din pacate.

    Cei care au votat un presedinte diform,un prim ministru sub 1,50 m,o parasuta pusa ministru isi merita soarta.

    Poate cu matele lipite de foame peste vreun an,vor vota cu capul.

    II MERITATI FRAIERILOR!

  19. ROMANIA A AJUNS UN FEL DE CARCIUMA A LUI BASESCU
    Tot timpul cu paharul in mana,Basescu a transformat Romania intr-o carciuma cu orchestra de pupincuristi care canta ode CARMACIULUI ,cu meniuri pe spranceana, specialitati pentru ai lui si resturi pentru opozitie,iar singura solutie sa vi la masa bogata a basescului este sa te faci “independent”.

    La mesele bune de lângă orchestră, PDL e frământat de alte probleme, mai subţiri, de natură ideologică. Noroc cu Sever Voinescu, omul care a descoperit de unde vine învăţătura. Esenţa gândirii pedeliste se numeşte băsescianism. Ideologul partidului a mai explicat că băsescianismul merge mână în mână cu alt concept, cel de pleaşcă, enunţat atât de bine de Toader Paleologu.Baietii destepti se zbat sa daruiasca masa cu concepte cat mai pline de spirit pentru a-l multumi si veseli pe DICTATOR.Prima Doamna a partidului de guvernamant,Elena Udrea scoate si ea pe gurita tot felul de idei si propuneri nastrusnice ca sa-l multumesca pe Traian in speranta ca va fi urmasa lui Traian !La Senat haidamacii lui Basescu se pregatesc sa-l prinda pe Geoana pe hol si sa-l lege de un calorifer ca sa scape de el !

    În ţară e mai puţină veselie. Economia nu a auzit de măsurile anticriză publicate prin ziare şi se încăpăţânează să meargă în jos. Miniştrii ies cu declaraţii fulminante care sunt apoi dezminţite de şeful Guvernului. Dar asta e doar aşa, o strategie pentru a deruta criza. Până acum, măsurile de relansare economică nu au prea dat roade, aşa că s-a impus trecerea la metode mai subtile de inducere în eroare a inamicului. Ceea ce este corect. Dacă ar sta criza să se uite la televizor, să urmărească nemaipomenitele aventuri de pe scena politică, în scurtă vreme ar lua-o durerea de cap şi ar da bir cu fugiţii. Dar cu noi, restul lumii, ce-aţi avut?

  20. Atat timp cat lipseste alternativa la regimul securist ne tot ducem la vale. Poate monarhia ar mai putea salva ceva.
    Cu parere de rau de roman spectator (din fericire).

  21. Imi pun speranta in opozitie dar mie teama ca voi fii desamagita,am asteptat sa treaca cele doua congrese si sa vad o opozitie rasuntoare si puternica.Nu vad proiecte aduse in desdateri publice din pertea opozitiei si de programe sociale ce sa sprizine persoanele cu handicap grav ce traiesc astazi dintr-o indemizatie lunara de 293 lei pe luna.

  22. Daca Boc este ‘premier interjectie’pentru D-l Ciutacu, alt jurnalist il considera ‘adjectiv’; oare care parte de vorbire este mai importanta in angrenajul partilor de vorbire. Si pentru ca amintesc de ‘vorbire’, iata ca premierul este excelent la acest capitol, ca dumnealui tine discursuri in fiecare zi si se jeleste:”nu am bani”, iar noi , fraierii trebuie sa ne multumim cu ‘praful de nimic’ ce ni-l arunca in ochi. Dar de ce sa-l condamnam numai pe el, cand de fapt ‘locatarul de la Cotroceni’ conduce guvernul?

  23. Manipulare?Dar care dintre prim ministri a instigat lumea cu expresii de tipul :sa dam cu biciul in parlament,taiem salarii si pensii ‘nesimtite’ -astfel incat acum exista o ura impotriva puterilor in stat.Care sef de Guvern sta ore in sir la o televiziune,nu se stie de cine sponsorizata si altrnand cu prostituate,manelisti,criminali,dementi isi povesteste ispravile din viata?

  24. D-le Ciutacu, si parintii mei au ajuns de la tara la oras, nu prin scoli ca n-aveau dosar, ci direct la munca, si multi alti oameni e care-i cunosc s-au transformat mai cu chiu, cu vai, din tarani in oraseni. Unii inca se mai transforma, altii nu vor reusi niciodata…

    Dl. Boc face parte dintr-o categorie fara morala si fara principii, l-ati vazut in toata splendoarea parvenitismului la OTV. Rar am vazut/auzit un parvenit mai autosuficient decit acesta, vorbind despre toate si nimicuri mai ceva decit un pluton intreg de Mihaele Radulesti.

    Omul vorbeste cu nonsalanta despre totul, pentru ca nu stie nimic. Este un parvenit tipic, pun pariu ca bifeaza acuma tot ce crede el ca este de apanajul reusitei, lucruri la care in trecut numai a visat, exact ca Mihaela Radulescu.

    Ce-i grav este ca face parte din categoria nerecuperabila a celor care nu stiu nimic, nu stiu nici ca nu stiu nimic, si mai au si putere. Cum bine-au zis Sarmalele Reci mai pe vremuri, si asta e un exponent al prostiei la putere, si mai si semnalizeaza…

  25. Decat sa fi facut o revolutie mai degraba declaram atunci razboi Germaniei si ne lasam cuceriti. Cu siguranta acu nu aveam in fruntea guvernului un Pinguin EMO.

  26. Io zic ca stam inca bine :
    1)Ro.are 3 miliardari in top Forbes
    2)O romanca a cucerit Germania,dupa ce-a lasat facultatea ca sa mearga sa se dezbrace.
    3)Liceul va fi de 3 ani si examenele se vor da pe calculator
    4)Nastase isi pune cravata violet la CN
    5)Eba citeste-n plenul PE cu icneli vizibile o fituica despre cat de misto-i scutu’antiracheta
    6)Madam Udrea-i sucarita de contractele aditionale ale primariilor in timp ce Berceanu,Videanu si Lachita,pardon Negoita,dau la aditionale fara numar.
    7)Boc cumpara mere pe marginea santului si, fara sa stie,injura Guvernu’pentru soarta agricultorilor.
    8)Sarea si Posta sunt inca ale poporului.

  27. BAIETI,ROMANILOR LE TREBUIE UN AN DE FOAME CRUNTA,DE CASE PIERDUTE LA BANCI,DE SOMAJ DE SA LE CURGA SANGE DIN GINGII DE FOAME.

    DUPA ACEST AN TRAIT ASA,VOR INVATA SA VOTEZE PROGRAME,SA VOTEZE CU CAPUL.

    ASA CA LASATI-L PE BOC SI HAIMANAUA CARE II ESTE STAPAN SA STEA UN AN.

    PANA O SA LE CURGA SANGE PE TOATE GAURILE ROMANILOR.

    CA SA INVETE SA VOTEZE GANDIND.

    NU ASCULTAND MANELE.

  28. “Raul ajunge sa se infaptuiasca din cauza inactiunii oamenilor buni!”

    Imi place citatul si mi se pare ca se potriveste in context. Doar atat! 🙂

  29. Nu se intelege!!!

    Dragi mei, Nu exista alternativa la cea ce este acum la putere. In ultimii 20 de ani au fost toti la putere si nu s-a schimbat nimic. E un circ si o mascarada totala. Ce mi-e ca il cheama boc, ponta, antonescu, tot aia este. De 20 de ani sub diferite nume tot ei au fost la putere.

  30. intr-o vreme mai prezenta,
    sade-un om cu mintea lenta
    si cu-n zambet deformat
    de reforma de la stat.

    si cum el marii statea
    la multime se hlizea
    asudat pe la subsori
    si cu capul… tot in nori.

    hai bai ca mi-a iesit … si nici nu am transpirat …

  31. Si as putea fi chiar putin mai rau cand spun ca presa, media in general este oarecum partasa si complice. Ea ne serveste tot acest circ, ea ne creaza false probleme (ex:poza lu’ boc, boc nu stia ce materii se dau la admitere,etc). Ei participa oarecum la deturnarea opiniei publice de la adevaratele subiecte arzatoare. Ei sunt cei care oareacum (nu zic ca nu fac si multe chestii foarte pertinente) mentin aceasta politica a formei si nu a fondului. Parerea mea.

  32. @alex: eu zic sa desfiintam presa, sa nu mai dea poze si stiri nasoale cu Boc. sau mai bine sa reinventam Scanteia. unde sa se publice numai comunicatele de presa ale guvernului si ale PD-L.

  33. Victor,eu am ramas la alegeri,nu ca as fi fan “prostanac”,dar nu inteleg cum base a castigat afara cu Diaconescu ministru de externe,pana aproape la alegeri,Chiar alegerile au fost aranjate in ultima luna sau ,Diaconescu a lucrat pentru ,stii tu.

  34. Victore,

    Am vazut si eu aseara la Sinteza Zilei secventele cu BOC de la OTV, alea cu picatu/intratu la facultate.

    A MINTIT CU TUPEU PORTOCALIU! Nu putea scapa de armata angajandu-se la CAP, ci numai cu pile si/sau spaga la Comisariatul Militar!!!!
    Or, daca observau de pe atunci ca este INAPT.

    Ce naiba, am trait si noi in vremurile alea!

  35. @ alex:

    Boc însuşi a povestit ceea ce a povestit. Ce era să facă Diaconescu, să-i spună că se face de râs dacă mai continuă?

    Presa se străduieşte să-i facă să vadă realitatea şi pe fraierii care cred că Boc e prim-ministru. Nu , Boc nu e prim-ministru; Tăriceanu a fost, din acest punct de vedere.

    Unii nu mai sunt dispuşi să stea la mâna nătărăilor care nu ştiu ce votează. Şi încearcă să le deschidă capul, pentru că viaţa e prea scurtă. E greu, dar nu imposibil. În acest sens, presa face foarte bine ceea ce face. Mă refer la PRESĂ, nu la Andreea Pora sau alte specimene.

  36. Victor, nu am zis asta si nici nu cred ca ar fi o solutie de fond utila si productiva pentru romani. Cea ce cred, este ca majoritatea lucrurilor care apar prin intermediul presei si al televizorului sunt lipsite de consistenta si solutii practice. Discursurile voastre de la TV intr-adevar sunt critice, acide, pertinente de cele mai multe ori dar sunt in van si neproductive. Zic asta uitandu-ma in urma. Inainte ta si a lu Badea si Gadea au mai fost si altii (Marius Tuca, Cristoiu, Tatulici, etc) si ei au facut cea ce faceti voi acum. Este vreo schimbare intre vremurile alea si astea? NU. Adevarat totusi si faptul ca presa are o putere limitata. Poate ma astept eu la prea mult. Parerea mea.

  37. ma mir cum, cu toate astea, am fost primiti in ue… se pare ca si uniunea are nevoie de porti de intrare sau zona tampon

  38. @giany: chiar la mai multe. si intentionez s-o mai fac daca vei continua sa te comporti pe blog ca pe chat

  39. bok s-a facut om cu scoala pe vremea comunismului pe care il injura el cu toata liota pornocalie. d’aia ii urasc eu pe comunisti: ca toate loazele au fost aduse de la coada vacii, au facut scoala, erau sau nu in stare,le-a dat statu’ casa si serviciu si au ajuns sa se catere in varful oraselor si de acolo ne scuipa noua in cap si se dau oameni cu principii. o fi el interjectie, o fi el un imputit si un scarbos dar uite ca e prim ministrusi se pisa pe poporul care i-a votat.

  40. RONDELUL REPUBLICII PORTOCALII

    Avem un şef de stat portocaliu
    Şi un guvern oranj, care-l susţine.
    Ei toţi muncesc ca să trăim noi bine,
    Lucrând zi după zi, până târziu.

    Avem un stat prosper şi naramziu
    Şi, evident, aşa se şi cuvine,
    Când ai un şef de stat portocaliu
    Şi un guvern oranj, care-l susţine.

    E drept că şeful este un chefliu
    Şi în guvern sunt mutre cam cretine,
    Cu capete prea seci, cu burţi prea pline,
    Dar nici că-mi pasă, câtă vreme ştiu
    C-avem un şef de stat portocaliu.

    P.S.: Mărturisesc că, presupunând că mulţi nu ştiu ce-i acela un naramz, m-a bătut gândul o vreme să modific primul vers al celei de-a doua strofe din “Avem un stat prosper şi naramziu” în “Avem un stat prosper, cărămiziu”. Totuşi, în cele din urmă am decis: GENIUL NU SE ÎNCLINĂ ÎN FAŢA IGNORANŢEI!

  41. Am revazut secventa. Mai e ceva. Cine facea in paralel Filosofia-Istoria si Dreptul la FF?
    La Drept era nevoie de dosar solid … si mai erau bagati si debutantii din randul CADRELOR SECURITATII!

    Eu zic ca e vorba de Micul UTCist-Securist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.