Esti aici:
Prima pagină > Blog > Colţu' lu' Boc cel mic > Premierul-interjecţie luptă cu himerele

Premierul-interjecţie luptă cu himerele

România-i necondusă administrativ, dar prădată cu aplicaţie. România-i o ţară care nu prea mai produce nimic, importă orbeşte şi se împrumută din străinătate ca să plătească salarii de bugetari şi pensii. România-i o ţară unde, în ultima vreme, jaful armat a devenit obişnuinţă a jurnalelor de ştiri şi tinde să ajungă poziţie în codul ocupaţiilor profesionale. România-i o ţară care, la 20 de ani de la Revoluţia anticomunistă, se (men)ţine tăcută pe bază de procurori şi ascultări de telefoane.

România-i o ţară fără străzi care a cheltuit zeci de miliarde de euro ca să nu le aibă. România-i o ţară surprinsă an de an că ninge iarna, soarele arde vara şi după ploaie ies râurile din matcă. Asta-i România despre care ar trebui să vorbească (şi să roşească) Boc; dacă ar şi avea cine să-l întrebe (şi dacă ar avea bun simţ). Nevolnicul ar avea extrem de multe lucruri de povestit. (Textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “Premierul-interjecţie luptă cu himerele

  1. Doar viata pe care o traim pentru altii este o viata ce merita sa fie traita, spunea Albert Enstein. Poate asta ar trebui sa devina deviza guvernantilor. Din pacate, cei care ar trebui sa se gandeasca si la altii, se gandesc doar la ei.

  2. Niciodata nu au avut ocazia romanii sa vada cit costa incompetenta si superficialitatea unui vot. As dori ca acesti cinci ani sa dureze o vesnicie pentru cei 5 mil. de timpiti portocalii, ca sa le intre mintile in cap.

  3. Cum sa lupte cu himerele cand principala lui sarcina este sa cante, impreuna cu toti pup-in-curistii, osanale Zeusului si sa-i anime sa se bucure de cat de bine traiesc?! Uitati-va doar la aceasta postare unde multimea isi ridica bratele in semn de bucurie, si unde premierul a si transpirat de atata agitatie.Pfui, ce scarbos este!

  4. Aşa cum Rahatul-fermentat (pardon: fermecat!), de pe moţul guvernului rezolvă criza economică prin indicaţiile ceapistice de tip nou, tot aşa, Len’ţica-cocoşească cotcodaceşte despre o rromînie pitorească plină de găinaţ turistic. Ecologice şi una şi alta: şi agricultura şi turismul; că din pământ ne-am născut, şi în pământ ne întoarcem; şi amândouă sunt la pământ! În felul ăsta salvăm economia; hai să investim biologic în cimitire şi înmormântări.
    Că staţiuni ca: Baile Herculane, Slanic Moldova, Sovata, Olăneşti, Călimăneşti, Techergiol, Felix, sau suratele mai mici: Balvanyioş, Borsec, Ocna Sibiului şi câte multe alte actuale ruine, le-am pus „balnear”, demult pe chituci. Ele erau adevăratele capitale de imagine ale unei ţări în care merita să trăieşti. Alături de: Sarmis-Segetuza, Sighişoara, Prejmer, Adamclisi, Capidava, Histria; sau: Voroneţ, Văratec, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Humor, Horezu, Bârsana, Ieud, Basarabi, Dervent, Curtea-de-Argeş, sau alte capitale ale unui iluzoriu turism „spiritual-ecumenic”, înfloritor pe vremuri. Astăzi vrem să câştigăm dintr-un brand turistic fără turism. Mortua est! Vivat prohod-ot-redivivus… Poate că Săpânţa-i noul nostru kilometru zero, şi-atunci, Parlamentu’ şi Guvernu’ ar trebui mutate-n „Cimitiru’ Vesel”!
    Avem tot soiul de cuculeţi şi ciripitoare, pe care, dacă le hipnotizezi bine, par pescăruşii vopsiţi de pe gardurile vieţii, nu păsărelele zglobii din capul nostru. Pitpalacul de rând, nu mai diferă de papagalul din colivia de aur. Struţului majoritar i-am transplantat ouă de bibilică sindicalistă. Iar pentru stăncuţa violet-cărămizie cocoţată-n vârful parului politic, nu mai dăm noi, ditamai vrabia ciufulită, pe care-o ţinem strâns, în palmă! Noi, cântând veseli din drâmba buzelor, o lăsăm puţin să zboare; dar o prindem repede, şi-o frecăm scurt! Vârtos! Cât să-i dăm penele pe spate! Dup-aia, tot aşa… iar o lăsăm… iar o frecăm!…

  5. @Stefi,
    de ce crezi ca 5 milioane de portocalii sint timpiti si alte 5 mil.de roscati+ galbeni ar fi intregi la cap ? A avea o parere contrarie nu inseamna ca esti timpit…..pur si simplu,esti de alta parere !

  6. Ne meritam soarta. Suntem lipsiti de orice urma a simtului sau spiritului civic. Trancanim, ne vaicarim si comentam orice si pe oricine, dar nu facem absolut nimic pentru a schimba cea ce traim. Asistam ca gura-casca la show-uri televizate, dezbateri, congrese si alte asemenea trancaneli in loc sa facem ceva practic. Ne punem probleme, ne intrebam, dar faptic facem ceva pentru a ne fi mai bine? NU. Sincer, Victor, invinovatesc si media pentru toate astea. Nu se ia nici un fel de atitudine pentru a crea in poporul roman spiritul sau simtul civic. Pierdem timpul vorbind atata. Noi (voi din media) doar facem si sustinem niste discursuri, teme…IN SEC, NEPRODUCTIVE.
    “Panem et circenses” (paine si circ-Iuvenal 130 AD) Inca ne guverneaza aceasta maxima.
    Parerea mea.

  7. Romania are trei prioritati, mari si late: lupta impotriva comunistilor; lupta impotriva mogulilor; “reformarea” statului.

  8. @ Roxana Iordache

    Dar Crin Antonescu, de care te-ai “indragostit”, cu ce-i mai breaz?

  9. si ce-ati vrea sa faca, oameni buni?
    cum vreti sa-si peticeasca si ei cultura daca nu ascultandu-ne noua telefoanele?
    ce, credeti ca lenutza a facut filozofie pe maidane si prin mall-uri?
    sau boc a pupat mana papei de la roma pana a ajuns sa pupe turul pantalonilor lui zeus?

  10. noi ne plangem de mila si ei plang ca nu mai stiu unde sa-si ascunda miliardele!

    de’-l lasam, pe toti ne-ngroapa,
    loc de veci ne face-n apa.
    ca doar cine e mai tare
    decat basescu pe mare?

    nu-i el oare capitan
    si pe vas si la volan?
    si-acum vrea si imparat
    sa devina la palat.

  11. Agresivi pana la pierderea constiintei pdl-istii,cred ca au inceput sa realizeze ca lumea a inceput sa-i urasca,imi amintesc anii’90 cand taranistii aveau acelasi comportament in parlamentul Romaniei si pana la urma s-a ales praful de ei.Cred ca si turbatii astia vor avea aceeasi soarta.Ma astept din zi in zi ca Solomonarul sa schimbe unitatea asta a lui de masura(BOCUL)cadoul lui catre popor de mos Niculae,altfel cazutul in cap ne aduce in sapa de lemn.-ASTEPT ORDONANTELE DUMNEAVOASTRA-

  12. Transpiratia domnului prim-ministru se datoreaza asa numitului “efect AXE”. Tare mi-e teama ca e vorba de axa Buc-Lon-Wash. Daca il vad aia de la Rexona il folosesc in toate reclamele pe 2010.

  13. Toata lumea a crezut ca dupa un an 2009, plin de scandaluri, noul presedinte, noul guvern (scuze pt. litere mici)vine cu o strategie cu obiective clare, precise menite sa scoata Romania din cea mai adanca criza economica, sociala, politica. Dar guvernantii n-au asemenea preocupari. Premierul si-a propus initial ca principala preocupare a dumnealui de a stopa jaful pe bani publici.Dar de la propunere pana la realizarea acestui deziderat drumul era prea lung. Primul-ministru a schimbat macazul si a alunecat pe drumul vorbelor goale fara substanta. Actualul prim-minstru nu mai are determinarea celui de dinainte!

  14. Chiar daca am doar 19 ani si deocamdata nu simt direct pe pielea mea aceasta incapabilitate a celor care ne conduc,crede-ma ca sunt de-a dreptul dezgustat.Parca am o senzatie de ura fata de acest ipocrit pe care il vad la televiziunea unde apar toti incultii si manelistii! Iar manevra pe care a incercat-o cu Senatul,de a-l desfiinta,bine ca nu le-a reusit deocamdata,imi aduce aminte de Partidul Comunist care a desfiintat Senatul in 1946.Pe langa toate astea,au exact acelasi stil , de a promova oameni prosti,incapabili si de a incerca sa rascoale clasa de mijloc impotriva oameniilor instariti! Imi pare foarte rau ca nu a iesit Crin presedinte,chiar daca nu era cu mult mai bine,dar parca il vad ca fiind un om de onoare si totusi,cred ca era mai indicat ca Johannes sa fie prim-ministru.

  15. E mai breaz .
    Daca merge in vizita la tara il primesc aia cu orez fiert si sarpe fript in loc de paine si sare.
    Alimente la care Boc nu are acces. El mananca mere si bea palinca.

  16. Animalul dracului! Nu a auzit de antiperspirant!
    Taranoi infect cu ceafa lata, gras cum ii sta bine unui porc in perioada de criza.
    ( Ceasca a avut macar decenta sa nu fie ca un porc in perioada neagra.)
    Gura mare de latrau PCR… poti sa-i vezi amigdalele, nu alta! Cu gaura asta imensa a lins, a supt,a latrat, s-a “scos” in viata. Sa vedem daca o sa-l mai ajute la ce va urma.

    Nimic nu este mai repulsiv decat un obez care isi arata/ventileza zonele sudorifice in public.

    Pfui! Mi-ai taiat pofta de mancare, domnule Ciutacu! Sar peste cina, ma duc direct la breakfast. yuck!!!

  17. victore ai consumat toate injuraturile posibile. io’ acu’ ce sa mai zic? sa se duca’n ma-sa sa coseasca sau sa pasca ratele, ca de altceva nu-i bun.

  18. Am o singura observație.

    România-i o ţară unde, în ultima vreme, jaful armat a devenit obişnuinţă a jurnalelor de ştiri şi AR PUTEA tinde să ajungă poziţie în codul ocupaţiilor profesionale, DACA NU AR FI LA CONCURENTA CU JAFUL PROGRAMAT SISTEMATIC de BANDA BASESACA si CLICA BASESCIENILOR NEOCONI.

    Sa facem totusi distincția intre necalificati si profesionisti.

  19. Aritmetica simpla : cit costa 1 km de autostrada in Romania la campie?
    Raspuns oficial : „Pentru autostrada Timişoara-Lugoj, 35 de kilometri, aproximativ 359 de milioane de euro, în acest moment se reactualizează studiul de fezabilitate şi va fi depusă cererea de finanţare pe Fondul de Coeziune, cu sprijin de la Guvernul României, partea de cofinanţare, astfel încât lucrarea să fie realizată”, a mai explicat prim-ministrul.

  20. De data asta pui sare pe rană. Pe fiecare rană. Pe fiecare mică pustulă dintr-un vărsat de vânt. Numai că e zadarnic: bolnavul profită de un binemeritat concediu medical de dooşuna de zile şi se pensionează anticipat pe caz de boală. În fiecare bubă unde tu usturi, el bifează încă o zi de fentare şi aşteaptă pensia. Mică, dar i se dă, nu i se ia. Stă la tv şi se bucură că e frig afară, în martie. Exact invers decât a fost acum 20 de ani – cald la sfârşit de decembrie.
    Aşa că n-are cum să iasă, că răceşte.
    Scrie tu, la rece! El te citeşte la cald. De calorifer cu contor.
    …Şi totuşi, trebuie să scrii mai departe!

  21. Cu ce e asta mai breaz decat altii? Toti o apa si un pamant! Uite ce s-au apucat sa faca ca sa destabilizeze tara asta :
    “Un proiect de lege depus recent la Senat prevede acordarea de subventii pentru angajatorii care incadreaza in munca someri din randul bugetarilor disponibilizati. Subventia ar urma sa fie echivalenta cu contravaloarea indemnizatiei de somaj care s-ar cuveni fiecarui somer.” (sursa http://www.avocatnet.ro).
    Inteleg ca sunt masuri sociale, dar cu ce sunt mai presus somerii bugetari fata de restul somerilor???
    Daca asta nu e discriminare atunci ce e?
    Imi spunea o prietena ca asta e “plata pentru votul dat lui Basescu”.
    @octopus
    Uite de asta zic si eu ca 5 milioane de portocalii sunt tampiti, ca l-au votat ca sa fie disponibilizati si angajati pe o lege speciala in locul alora care merita.
    Le-as da un sfat alora care l-au votat si acum sunt someri : sapunul si funia sunt inca ieftine, dar daca nu isi permit, punem noi mana de la mana ! Macar vedem cati tampiti si-au dat seama ca-s tampiti!

  22. Eu cred ca trebuie sa-l reabilitam pe Ceausescu. Imi aduc bine aminte ce-a zis inainte sa fie executat…”Ati vandut tara, sunteti niste tradatori” Din pacate a avut dreptate!

  23. Salut Victor. Posteaza-l doar daca vrei acest coment, si poate putin ajutor nu ar strica. Promit solemn, sa il inmanez personal presedintelui Romanie, si 2 copii, in cazul in care atingem numarul de voturi, si parlamentului si senatului. L-am postat si pe blogul lui Mircea.

    http://www.petitieonline.ro/petitie-p69375055.html

    P.S. Acest vot se adreseaza doar cetatenilor romani inteligenti (indiferent de etnie). Este strict interzis votul cetatenilor, fara discernamant, nesimtiti si tupeisti. A, si minorilor, cocalarilor, pitZipoancelor s.a.m.d. ar putea fi chiar si un etc…

  24. nu mai pot cu astia: “da’ ponta e mai breaz? da’ crin e mai breaz?” raspund eu: da! mai ales pentru ca nu sunt la guvernare (adica nu ei au provocat ce descrie ciutacu). cat de tampiti sunt unii ca sa puna intrebarile astea? si nu inteleg ce este asa amuzant, mie articolul mi se pare deprimant, tragic daca vreti…

  25. @Sinzianna,
    nu se prea,,pupa,, ce spui !?Crezi ca in tara sint 5 mil.de bugetari si toti l-au votat pe marinar ?Disponibilizati sint din toate culorile,asa ca…….!!!Eu nu sint de acord cu,,timpiti,, ca de sapun si funie….stiu oameni cu averi care le-au folosit.Nu as fi deasemenea de acord ca celorlalte 5 mil. sa le zica cineva ,,prostanaci,,!!!

  26. @florin Şi aşa…. pe zi şi an ce trece, ne dăm seama ce ţeapă am luat cu toţii.

  27. NU ARE CINE SA-L intrebe!
    Presa se ocupa de gainarii, unii platiti alti complet nepregatiti! Exista o singura explicatie (parafrazand-o pe Leana!) flacara violet a luat mintile presei!

  28. desi este EXTREM de antipatic omul, nu poate fi invinuit de toate cele pe care le-ai insirat mai sus :D. el poate fi invinuit, poate, pentru ca s-a nascut. cat despre binele tarii, ne putem considera “norocosi” dpdv al tranzitie de la comunism la manelisto-capitalism. la noi au tradat unii, etc. la sarbi n-au tradat si au venit americanii peste ei. in irak la fel. unii, printre care si eu, ar alege razboiul peste manelizare intr-o clipita. dar cred ca sunt in minoritate.

    TURISM ECUMENIC PLACUT!

  29. E,acum primiti ce ati votat!
    M…e de la un pitic atomic si de la stapanul lui diform.

    E bine ,pentru ca asa poate veti vota data viitoare o parte din voi cu capul nu…”emotional” cum ar spune deontologii.

    Foamea baieti,inca un an de foame sa invatati valoarea votului.

  30. Poza trebuie pastrata, va fi binevenita cand/daca il vom judeca.

    Off-topic: te rog f mult, mai spune ceva despre televiziunea poporului! De atata timp ma dau de ceasul mortii sa inteleg ce l-a apucat pe cretinul de diaconescu…
    Poate ne arati niste audiente, vreau sa stiu daca se duce la fund de cand s-a manjit prima data cu kk, in timpul campaniei prezidentiale. Ar prinde bine si niste detalii din dosarul despre care zici ca e la DNA…

    Cu multe multumiri.
    Fii tare!

  31. Boc e un scîrbos şi un libidinos,din toate,punctele de vedere,dar acuma,cu funcţia,chiar se crede mare în ochii femeilor,ce fel de femei sunt alea?

  32. Nu vedeţi cum sare el gropi,parc-ar fi Enola GaY,îşi arată muşchii prin mări şi oceane,îşi scoate în faţă pieptul,dar în realitate nu este decît o “limbă în clopot”,o moară stricată,un papagal nenoracit,fripturist,carierist,oportunist,o ruşine a istoriri.

  33. Domnule Ciutacu,dacă tot e pitic atomic Boc,ce-ar fi să-l numim piticul ENOLA GAY,că oricum se alege praful de ţara asta în urma guvernării lui?

  34. Pieleanu la Antena 3 a spus un lucru cu noima: alegeri anticipate! completez libere, singura solutie pt a mai spera ceva

  35. Cineva in comentarii spunea “Cu ce e mai breaz Ponta”
    Este altul.
    Asa cum multi spun “Cu ce era mai breaz Geoana?”
    Era altul.
    Sa sustii in continuare pe Basescu dupa ce a fost la conducere atatia ani este o dovada a stadiului de metastaza in care se afla poporul asta.Eu am 55 de ani si nu cred ca mai am mult de trait
    si poate chiar nici nu imi doresc. Retraiesc acum primii ani de dupa asa zisa revolutie din Decembrie cand lumea era incrancenata cand spuneai ceva de Iliescu
    si spre rusinea mea si eu simteam la fel
    dar poate din frica.
    Spun asta deoaarece nu stiam ce este capitalismul nu iesisem afara nici macar pana in Basarabia sa-mi vad rudele spre deosebire de DIZIDENTII bursieri ai regimului capitalism care vin acum si ne dau lectii.
    Revin, asa simt acum cand nu poti spune ceva de BASESCU .Replica este:dar Parlamentarii sunt de vina.Mai bine e cu Basescu care nu este lasat sa faca ordine din cauza Parlamentarilor.Nu-mi vine sa cred ca traiesc clipele astea . Vreau sa stiu EU CE VINA AM SA SUPORT MIZERIA,LIPSURILE,FRICA DE A FI ASCULTAT LA TELEFON cand poate nu mai am mult de trait. Am crezut mult ca poate in toata tara asta pot fi si oameni care tin mult la coloana vertebrala dar vad ca am fost de o naivitate ca sa nu spun prostie.
    Pe langa cartile pe care mai reusesc sa le citesc cand pot mai am o bucurie.Sa pot asculta niste emisiuni precum Sinteza zilei,In gura presei, Vorbe grele.
    Si sa nu uit desi as avea muuulte de spus.
    Este o mare dezamagire dpentru mine domnul Diaconescu, ma intrebam ce cauta domnul acesta in PSD credeam ca locul lui e in PNL, dar cand vad acum ca a trecut la independenti si il spurca pe Geoana dupa ce a declarat ca il sustine imi vine sa spun IARTA-I DOAMNE CA NU STIU CE FAC.
    Parca au trecut cateva minute de la rastignire.
    Si sa nu uitam ca l-au ales pe Barabas.
    Doamne ajuta, ca atat ne-a ramas.

  36. cine crede ca daca era geoana@company acum, era ceva schimbat in viata noastra, e un biet naiv; noi am mers si mergem in virtutea inertiei; nimanui – in cei 20 de ani – nu i-a pasat si nu a tinut cont de “prostime”; toti – cand ajung acolo sus – au grija de interesul personal, apoi cel de grup si se opresc; pana a ajunge, promit cate-n luna si stele; mi-e scarba de toti si au reusit sa ma faca sa nu mai am incredere in nimeni; in 89 eram pe strazi – cat de naiva am fost si ce noroc am avut ca n-am patit nimic – si de atunci am sperat mereu ca se va schimba ceva in bine in tara asta; nu-i chip sa se intample asta; rusine!!! rusine!!! rusine!!!

  37. Chiar nu stiu de ce s-ar strofoca Boculet sa sa elaboreze strategii si sa se si tina de indeplinirea lor, din moment ce seful statului a descoperit solutia fara efort prea mare; cel putin aceasta este concluzia dupa declaratia lui in Japonia:”Somajul in Romania a dus la o crestere a productivitatii; ceea ce inseamna ca vom iesi din criza economica prin trimiterea oamenilor in somaj?!Vedti ce simplu se rezolva marile probleme cu care se confrunta Romania?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.