Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Preferatele mele din geamu’ sticlei tv

Preferatele mele din geamu’ sticlei tv

Scriu acest post constient ca ma joc in curu’ gol pe langa dansa extrem de sculata. Habar n-am de ce-o fac, asa mi-a venit. Asa ca o fac. Nu e nici prima, nici – cu siguranta – ultima oara cand o fac. Astept flegmele si/sau telefoanele de revolta…

Maria Coman: din punctul meu de vedere, cel mai bun om alaturi de care poti petrece o editie speciala pe nepregatite. Tine lejer, cat e nevoie, transmisia live fara sa dea impresia ca-i prinsa la pranz cu chilotii-n vine.

Dana Grecu: voluntara, sufletista, dornica de a face totul temeinic, oricand, oriunde, pe orice tema. Agitata-n beneficiul meseriei, disperata sa controleze totul, repezita, dar extrem de onesta si profesionista.

Alina Petrescu: impecabila, calma, profesionista pana-n varful unghiilor. Genereaza o stare de liniste, nu se arunca, stie sa asculte, cauta si tine cont de sfaturi. Ratacita, dupa parerea mea, in perpetua noastra tranzitie.

Gabi Firea: extrem de adaptabila, controlata, ambitioasa, greu impresionabila si de indoit pe teren propriu. Gata oricand sa aduca fata-n fata tabere sau personalitati cvasiireconciliabile. Constienta ca totul se deconteaza pe lumea asta, nu lasa nimic neplatit.

Melania Medeleanu: draguta, calda, dornica sa demonstreze ca nu-i doar frumoasa, rezistenta (pe verificatelea) la dementa unui live perpetuu, nedrept ironizata de toti neterminatii obsedati si neputinciosi, plus toate frigidele.

Andreea Cretulescu: vipera, dar scula. Tine la tavaleala, e lipsita de complexe, stie tot ce misca-n piata politica si poate controla, instantaneu, chiar si in timpul transmisiei in care performeaza, fluxul de invitati al unei transmisii maraton.

Sanda Nicola: o absenta inadmisibila de pe televizoare. Fanatica a documentarii, capabila sa plece-n mizeul noptii la dracu’ cu carti si sa transmita pana cade la propriu din picioare, prietena camerei de filmat si stapana studioului.

Poate c-am fost nedrept sau am uitat pe cineva, dar, gandindu-ma la jurnalistele care fac zi de zi televiziune in tara asta, fix astea-s numele care-mi vin in cap. Si ma refer, sa fie clar, la cele cu care am avut placerea sa interactionez.

P.S. Pe Sandra Stoicescu nu am trecut-o in enumerare intrucat, pe de o parte, nu (ma mai) uit la Antena 1 de ani de zile, respectiv, pe de alta parte, fiindca interactiunile noastre jurnalistice s-au petrecut cu precadere la radio,. Unde a avut, intotdeauna, o prestatia imperiala. Iar pe Mirela Vasadi, spre rusinea mea, nu am mai vazut-o demult (decat online, pe mess), dar imi place sa cred ca nu i-au intrat aptitudinile la apa de cand nu mai calc eu prin trustul eolian…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Preferatele mele din geamu’ sticlei tv

  1. Alina Petrescu: da, adevarata profesionista, trateaza subiectele cu o detasare extraordinara. Poate cei de la Antena 1 sau 3 ii dau un spatiu pentru o emisiune de dezbatere de politica externa, se pricepe tais la acest domeniu.

    ps( stiu ei care) nu, nu vreau sa ma dau bine nici pe langa Alina Petrescu asa cum se barfeste o fac si cu Victor Ciutacu 😉

  2. E corect postul. Din punctul meu, subliniez din al meu, de vedere Vasadi nu are ce cauta intre profesionistele enumerate mai sus. E pe sticla la EOL TV in fiecare weekend. Faptul ca n-ai vazut-o nu inseamna ca ai pierdut ceva. Repet, e punctul meu de vedere. Si dintre toate cel mai mult imi plac Maria Coman si Dana Grecu, fara a le exclude pe celelalte.

  3. Imi plac mult: Maria Coman, Melania Medeleanu si Alina Petrescu. Urmeaza, fara o ordine anume: Dana Grecu, Gabi Firea si Andreea Cretulescu.
    Pentru Sanda Nicola am un gand bun si ii doresc, din toata inima, sa invinga.

  4. Chiar daca apare mai rar pe “sticla” eu as enumera-o si pe Oana Stanciu, o prezenta agreabila, echilibrata, documentata.

  5. nu am chef sa bat campii, n-o sa te laud , o sa-ti spun doar ca sunteti acolo la antene o gasca bine organizata care a devenit penibila cu acte in regula prin consecventa cu care presteaza in emisiuni pe un singur subiect : Baselu ; nu sunt fanul lui, nici chiar securist nu sunt, nu,nu, n-am carnet la Boc,dar de cand incep emisiunile voastre incep sa rad, Marinarul e vinovat si daca o vaca oarba trage un part pe campiile patriei, iar Mogulu(Felix, desigur)e un om extrem de onest , nici n-a fost secu asa cum mai spune unii pe ici pe colo, pe la marginea santului, afacerile sale sunt curate ca lacrima , PC este un partid a carui locomotiva duduie si unde Voiculescu a ramas un simplu presedinte fondator, onorific daca vreti, si unde doamna… Cutare este number one , da sunt buni banii Motanului si prostitutia este cea mai veche meserie din lume, nu stiu daca si cea mai rentabila…e bine si cu haine scumpe din leafa …ramane cum am stabilit, te-am pupat pe portofel (cu banii Mogulului in el )…

  6. @mucea 2: si, daca nu-s indiscret, ce legatura au parerile tale proaste despre noi cu subiectul postat si cu doamnele mai sus enumerate?

  7. d-le ciutacu nu-l iertati pe “shefu ” ? cind vrei sa invingi “o cetate ii cuceresti femeile ” . oricare ar fi scopul ,” mijloacele “sunt adevarate . stati cu fata , sunteti bun .

  8. Da pe Cristina Sincai(Realitatea TV) cum ai caracteriza-o? Nu de alta, da vreau sa stiu daca avem aceleasi simtiri(si nu te gandi la ceva porcos- nu e cazul) cand apare la televizor.

  9. domnule ciutacu, sigur ca am stiut de la inceput ca intre parelile mele si subiectul de azi nu exista legaturi ; dar, pentru ca e inceputul dialogului dintre noi, am vrut sa stiti cum stam ; despre preferintele d-voastra feminine(de pe sticla, desigur)a postat nevasta-mea ceva ; daca o sa-i dati liber la vedere, desigur…

  10. @mucea 2: nu, n-o sa dau liber la vedere jignirilor mitocanesti pe care le aduceti, de pe acelasi ip, mihaelei radulescu si andreei marin. si nici dumneavoasta nu veti mai apuca sa faceti spam portocaliu la mine pe blog.

  11. Maria Coman – o-ndragesc de pe vremea cand transmitea de la Externele lui Geoana. Mult mai frumoasa in realitatea.

    Pe locul 2 e Alina Petrescu.

    Dana Grecu mi-e simpatica si atat.

    Referitor la Gabi Firea ma abtin sa comentez, nu de alta, dar o vad rar – nu stiu de ce dar prefer emisiunea lui Dumitrescu.

    Melania Medeleanu a reusit sa arate ca se poate trece de la divertisment la ceva serios si o face foarte bine

    Mie nu-mi place Andreea Cretulescu. Mi se pare ca e mereu pusa pe cearta.

    Si cu toate ca nu am mai vazut-o de ceva timp eu am fost una din privitoarele reportajelor Cristinei Topescu

  12. Sa zicem din popor, asadar:

    Maria Coman: dulcica-dulcica la vedere (desi poate iti trebuie un pic de “acquired taste” aici), dar reuseste uneori sa ma piarda cu ezitarile (in live se-ntampla si de-astea, stiu, dar…)

    Dana Grecu: da. O iubesc mai ales cand le zice pe romaneste invitatilor si taie, abrupt si oportun, macaroana celor care lungesc pelteaua. Caut ceva si cu minus, dar nu prea gasesc. Poate faptul ca uneori cade in verbiaj, altfel mai nimic.

    Alina Petrescu: recunosc faptul ca nu m-a impresionat prin nimic pana acum, pozitiv sau negativ. Ceea ce presupun ca inseamna ca-si face meseria bine. Si atat.

    Gabriela Firea: nu e neaparat pe gustul meu (presupun, dupa longevitate, ca e buna profesionista), mai ales din cauza ca de multe ori transpira afectivitate (poate-mi plac mie mai mult jurnalistii reci si taiosi, cine stie?)

    Melania Medeleanu: singurul lucru de care-mi pare rau e ca, lucrand la Realitatea, nu mai apuc sa o vad. Altfel, o imagine invioratoare intr-un domeniu in general caracterizat prin incrancenare.

    Andreea Cretulescu: bine zis, “vipera dar scula”. As fi resepctat-o daca n-ar fi avut abordarea asta ingrozitor de populista. Parca ar fi sora lui Geoana, din punctul asta de vedere. Asa, imi pare rau ca n-o pot respecta. Cum s-ar zice, “branza buna in burduf de caine”.

    Sanda Nicola: intr-o vreme aproape ca-mi placea, minus patosul. Ii tin pumnii sa-i iasa ce si-a pus in minte. Dar trebuie sa recunosc: imi lipseste.

    Subscriu si eu celor spuse de Mica: unde e Oana Stanciu? Dar Oana Dobre?

  13. victore, asta ti-a trebuit, sa-ti pui distinsele doamne pe cap?
    gabi firea mi se pare, de departe, cea mai tare. are cunostinte economice, tupeu cat cuprinde, ii place sa se auda, tine la “tavaleala”, chiar o cauta. cateodata, ma enervez eu la modul cum isi intrerupe invitatii, daramite ei, desi n-o arata.
    cretuleasca – obraznica, pafarista, voce de gasca castrata. imi amintesc cand plimba microfonu’ prin parlament si cauta samanta de scandal.
    ps: da’ de ce nu te mai uiti tu la antena1?

  14. @brazvan: nu-i obligatoriu ca placerile mele sa coincida cu ale voastre. nu ma mai uit la antena 1 cum nu ma mai uit nici la pro tv; cu exceptia fotbalului. n-am ce vedea. stirile le servesc la antena 3 si realitatea.
    @Cetateanul Popescu: Oana StanCU (nu CIU) nu stiu unde e. a demisionat de la JN. iar televiziune nu face zilnic. cat despre Oana Dobre, este INVITATA mea preferata, dar nu (mai) face televiziune ca meserie de baza si nici n-am avut onoarea sa-i fiu invitat la Realitatea.

  15. @YODA BLOG – nearticulat deocamdata; banueisc ca e mai bine sa nu ai toate ouale in acelsi cos

  16. Dupa fanatici, iresponsabili, criminali…si altii, au intrat romanii , din nou, pe mina altor politicieni iresponsabili, pseudo-jurnalisti si blogari emo. Tu esti personificarea lor.
    Toti(Ciutacu, Badin, Buble, Badea, Mina etc etc) laolalta, intr-o coordonare si cu o eficienta surprinzatoare pentru niste romanii, isi varsa veninul si ridica mistoul si bataia de joc roamaneasca la rang de norma, de arta, de excelenta. Si binenteles se lauda reciproc, se solidarizeaza. Asta atunci cind nu ii lauda sau ajuta pe cei responsabili de mizeria umana existenta in tara. Pai la ce altceva sintem noi buni? La misto si la fxxxt desi, paradoxal la voi se remarca ca nu va plac blondele. Da de gindit…
    Iata care sint formatorii nostrii de opinie.
    Genial? Poate, dar nu de bine. Care e finalitatea vostra, exista ceva constructiv, responsabil, vizionar in caterinca vostra?
    Ce se intimpla cu Romania din toata bataia asta de joc
    Care dintre voi ar fi lucrat ca jurnalist intr-o tara normala?

    Stiu ca va credeti intangibili intr-o tara cu sute de mii de securisti au pensii grase si unde pina si Ceusescu ar fi fost ales senator pe viata daca mai traia dar macar ginditiva la copiii vostri.

  17. In razboiul asta informational sustinut de voi doamnele de mai sus sint niste inocente, si niste victime. Nu sint remarcate doar pentru profesionalism.
    Firea e ambitioasa si fara scrupule.
    Daca ai o treba murdara de facut cauta un modovean ambitios sau un munten complexat.
    Asa isi alege Tariceanu ministii si Voiculescu jurnalistii.
    Dar exista o jurnalista la Antena 3. O doamna micuta cu parul scurt (nu stiu numele). Are potential. Si daca are va schimba postul ASAP.

  18. Noi stam aici si ne dam cu opiniile asuprea vedetelor TV si saracutul Traian basescu plange de inceputurile radioului romanesc, l-au rapus emotiile. Din nou. 😉

  19. @everybody: v-as fi excesiv de recunoscator daca m-ati scuti de Traian Basescu in subsolul acestui post. cand voi simti nevoia sa comentez prestatiile Jucatorului, voi scrie despre el. azi nu simt; cel putin deocamdata.

  20. Ce place, ce nu place si eventual chiar si cu motivatie scrisa din partea participantilor chiar ca ar merita un pool.
    Numai politicienii sa aiba ?

  21. Dana Grecu imi place mult si nu o pierd niciodata cu emisiunea ei atunci cand sunt acasa. Si acum ma uit tot la ea, in timp ce scriu. Tot respectul pt Dana Grecu. Transmite-i te rog, salutarile mele din Craiova!
    Emisiunea ei este la fel de valoroasa ca si Sinteza ori Vorbe Grele. Pacat ca nu multa lume o urmareste la ora aceea. Ar trebui pusa la o ora de maxima audienta.

  22. Buna seara d-le Ciutacu,
    Imi plac foarte mult caracterizarile pe care le-ati facut;parca nu-mi vine sa cred ca aveti in primul rand formatia de baza ,ingineria.Sau ati urmat si psihologia?
    In orice caz,va felicit din tot sufletul-meritati locul pe care il aveti si ceea ce faceti.
    Cu pretuire,
    IoanaP

  23. Frate eu am un fix cu Patras.Daca as ramane singur pe-o insula cu fatuca asta cred ca m-as arunca singur la rechini.

  24. despre A Cretulescu: poate incearca sa vorbeasca si cu gura deschisa, nu numai printre dinti.
    Dana Grecu: pare genul de om infipt in munca si care intra in lupta cu capul inainte.
    despre restul: ori sunt de acord cu ce ati scris, ori nu cunosc indeajuns.

  25. Am incercat sa trimit citeva rinduri de “apreciere” fratelui dvs de arme M. Badea dar se pare ca adresele de mail ale jurnalistiilor de la Antena 3 sint false.

    Bine cel putin ca intretineti anumite aparente.

  26. Pare ok…oricum gusturile nu se comenteaza prea mult…dar am totusi un mic comentariu in legatura cu Firea.
    Primele doua calitati mentionate de tine,”adaptabila” si “controlata”,au alt sens in opinia mea. Cel putin dupa prestatiile din ultimii 2-3 ani. Cred ca trebuie sa se gandeasca la “totul se deconteaza pe lumea asta” si din propria perspectiva. Parerea mea!
    Cred ca merita ceva atentie si Irina Petraru.
    Asteptam cu interes lista cu purtatori de cohones a preferatilor tai!
    PS:
    Vad ca “Mr.Hotele” a terminat-o cu asfaltarea si curatenia la tine in sector si ti-a tras mall. 🙂

  27. Preferata mea este Alina Petrescu.Pacat ca nu are spatiu sa se desfasoare(poate i se da o emisiune) Admir obiectivitatea Mihaelei Barzila si caldura pe care ne-o transmite. Mariei Coman ii reprosez faptul ca tipa(o depaseste si pe Esca la timbru!).

  28. Aproape de acord. Din pacate, nu pot sa ma uit la emisiunea Danei Grecu. Oricand ar fi ea de determinata. Sau poate tocmai de aceea. Pune accentele absolut penibil pe cuvinte, incercand sa scoata in evidenta anumite idei…nu poate fi ascultata, pur si simplu. Desi asa are de pierdut, pentru ca sunt convinsa ca are multe idei bune.

  29. Bravo, Victor!
    Esti mai inteligent decit troianul Paris: decit sa dai intregul mar de aur unei singure zeite, l-ai taiat in felii si ai dat cite una fiecarei zeite!
    Jos palaria!

  30. Cea mai simpatica,culmea,prin seriozitate excesiva si supradeterminare este Dana Grecu.De departe cea mai haioasa.

  31. e foarte tare Sanda Nicola… zici ca e doar promotor la Realitatea… cum schimba aia grila, ori grafica (adica la fiecare 3 luni :p)… ea o lanseaza … si apoi dispare! De ce ??? N-ar fi o idee rea sa o agatze antenele.

  32. Despre Cristina Sincai ce parere aveti? Cum intrerupe ea saracuta invitatii daca aduc un pic de atingere idolului de la Cotroceni. Se grabeste sa-si acopere invitatul iar cuvintele i se ingramadesc in gura. Imi este chiar mila de ea.

  33. Boss pe micuta rubensiana cum o cheama? e de la Jurnalul National desi ai jura ca e de la Evenimentul Zilei, a fost in studio la Mr. Gadea in seara cand a castigat Opescu capitala. Era la dreapta ta si l-a jignit pe Oprescu, dar mai mult ca sa te inerveze pe tine si sa reverse deontologia din ea. N-am inteles de ce nu ti-a functionat reverul. Fa dete drecu de acilea, mie daca-mi jicneai vreun prieten in direct,in direct o sugeai. Nu sunt bou,(sau sunt) afirmatia nu a fost generica in camera ci adresata la urechea lui Ciutacu.

  34. “Scriu acest post constient ca ma joc in curu’ gol pe langa dansa extrem de sculata.“
    Pai chiar si atunci cind vorbim de femei ? Zau daca pricep ceva. Cui apartine “dânsa“ asta ?

  35. VICTORAŞ,
    Nici dacă eu însumi făceam prezentarea n-o făceam mai pe placul meu. O singură remarcă: Mihaela Bârzilă nu este doar frumoasă, deşteaptă, calmă şi dătătoare de linişte precum azima caldă, este un model de eleganţă feminină, lipsită de ostilitatea buricelor şi ţâţelor goale.
    Cât despre cei ce acuză, într-un fel, prezenţa moldovenească în media, eu, oltean sadea, le spun pe-a bună: cultura, poezia, literatura, cântecul şi jocul vin din timpuri străvechi de pe meleagurile acelea sărace ale Moldovei.
    SĂ FII IUBIT, TU ŞI TOŢI CEI DRAGI ŢIE.
    Moş Hapax

  36. Da! Cam ele ar fi.
    Pe doamnele Gabriela Vrânceanu-Firea şi Dana Grecu (deşi au un stil cu totul diferit) le ador!
    Am însă o supărare legată de “ştiristele” noastre. Nu ştiu unde s-au “şcolit”, dar răi profesori au avut.
    Dacă aceste Doamne (frumoase şi inteligente, cum le stă bine româncelor noastre) ar încerca să elimine enervantele… îmn-uri, ăăă-uri, îîî-uri, mnda-uri, plus pauzele “de efect” şi păcătoasele fraze gen “dacă nu mă înşel”, ar face un lucru bun pentru nervii noştri (şi aşa cam puşi la încercare în ultimii patru ani… ).
    Nu că le-aş critica, dar tare mi-aş dori să pot asculta noutăţile, fără să fiu nevoit să aud şi “zgomote de fond”… 🙂

  37. sukarit- pacatoasele fraze gen “daca nu ma insel” sunt absolut firesti atita vreme cat nu cred ca sunt o enciclopedie si nici nu pot sa tin minte toate amanuntele. de scolit ne-a scolit o doamna foarte priceputa, care nu e vinovata pentru ezitarile noastre, inerente in momentul unor evenimente in derulare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.