Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Arde-o-ar focu’ pe maţe de gramatică!

Arde-o-ar focu’ pe maţe de gramatică!

Cea mai privilegiată pensionară cu bacalaureat din România şi-a făcut blog în aplauzele loazelor portocalii. Şi – după ce se şterge pe carâmbi cu regula impusă propriilor subordonaţi (disclaimerul obligatoriu pentru angajații TVR, respectiv ”Opiniile exprimate aici sunt opinii personale şi nu angajează în nici un fel Televiziunea Romană”, pct 6) – scrie în linia regim(ent)ului portocaliu pe care-l susţine şi care a făcut-o boieroaică. Adică-i agramată. Stare de fapt care, pe vremea Odiosului, nu cred că a contat la angajarea la Ştefan Gheorghiu şi la Ambasada SUA, dar care, în timpul reformei statului, ar fi trebuit s-o ţină departe de poarta oricărei instituţii civile unde se presupune că stăpânirea limbii române e obligatorie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

23 thoughts on “Arde-o-ar focu’ pe maţe de gramatică!

 1. las’ ca-si scoate parleala cand (cred, dar n-am probe) scrie ’13 centimetrII’

 2. Daca era vorba in propozitiune de un singur membru stia sa-l articuleze hotarat.
  In situatii similare ii recomand d-nei Culcer sa feminizeze genul, ca sa ia sa in evidenta, fonic, articolul hotarat. Ar suna aiurea daca nu zici “membrele CSM”

 3. Victore, lamureste-ma si pe mine intr-o problema! Astia la TVR sunt bugetari? Daca da, poate in urma faptului ca le-au taiat veniturile, mai taie si ei cate o litera…
  Poate o fi scrisul “de criza” si face economie la pixeli.

 4. Buna ziua d-le Ciutacu,

  Excelent titlu!Se potriveste perfect!
  Eu nu o suport pe cucoana asta(folosesc voit aceasta expresie) de cand am vazut-o si am auzit-o prima oara.
  De ce suntem atat de mult sufocati de portocalii astia- o sa devenim o natie icterica?!Sau o sa ramanem ,ca si chinezii,galbejiti toata viata si va fi vai de capul nostru. Ei chinezii se descurca,dar noi…

  Cu acelasi respect pentru Dvs.,
  IoanaP

 5. Probabil că “nişte membriI” va scrie aşa, în schimb. 🙄

  N-am înţeles niciodată ce-i în capul celor care nu ştiu câţi “i” să pună şi unde.

 6. Şi prezumţia de prostie din titlu devine absolută (e evident cu privire la cine)

 7. Cand o sa foloseasca ‘fi’ in loc de ‘fii’ si invers, asa cum e trendul de la o vreme, va fi (!) delir total.

 8. La cat de penibila este conducerea tarii deja nu ma mai mira ca saptamanal cate un fraier hartzuieste limba romana.
  E un lucru constant, normal si cu care ne’am obisnuit deja.
  Eu daca m’as afla in ipostaza asta mi’ar fi rusine, zau.

 9. A cui prezumtie de prostie?
  Vad ca mai nou e specialist in drept, “analistul” CSM al partidului oranj, cu expertiza-n toate.

 10. Asta-i tot? A uitat un “i”, deci e agramata?

  Cata fiere in unii oameni, zau!

 11. @vero: oamenii gramatizati nu uita, niciodata, nici un i. deci e agramata. cauta-ti o lume mai buna. end of story!

 12. Ca sa fii un bun securist, nu trebuie neaparat sa excelezi la gramatica limbii romane.De fapt aici e adevarata problema,ca nu mai stii care e prost (agramat) sub acoperire si care e ,,pe bune”.Important este ca agenta Culcer isi face bine treaba,respecta cu sfintenie sarcinile trasate de la centru,manipuleaza si dezinformeaza opinia publica….iar noi o platim pt serviciile astea fara sa cracnim,asta fiind inca un paradox al mamaligii care nu explodeaza.

 13. Apropo de rapoartele astea de la comisia europeană, cum îşi iau informaţiile pe baza căroră trag concluziile?

  Sunt tare curios dacă nu cumva ei iau de bune ce le servesc agenţiile guvernamentale. Dacă aşa-i, atunci rapoartele se bazează pe informaţie servită de guvern şi normal că le cântă în strună.

  Io nu înţeleg cum dracu DNA-ul iese bine în rapoarte. Ori îş proşti aia de la CE ori informaţiile pe care se bazează sunt servite de cei de la guvernare.

 14. acuma, sunteţi chiar răi cu cucoana; doar trebuia să se înscrie şi ea în nota generală portocaliu-agramată, nu se făcea să facă taman ea notă discordantă. şi dacă e până acolo, există unii oameni care scrie cum ştie ei, după cum ar zice beizadeaua prezidenţială 🙂

 15. Daca tuturor celor din guvern, parlament,directori de agentii, etc., li s-ar da o simpla dictare la ocuparea postului , ne-am cruci de rezultate (vezi educatoarea cu nota explicativa, care – Dumnezeule – este absolventa a unei facultati de STAT de la Suceava) – Incredibil! Si…cica nu au ce sa-i faca; Pai, ar trebuie luati in ordine: toata conducerea facultatii, apoi cea a liceului la care a dat bacalaureatul si l-a si luat; nu se poate, unde dracului ne indreptam? si pe base si pe multi altii – cu pretentii – i-am auzit mereu pe la tv folosind “sa aiva” in loc de “sa aiba”, dar n-a indraznit nimeni sa-i corecteze; Imi placi Victore, plesneste-i pe toti peste bot, caci merita; macar sa stim a scrie corect; ca in rest, iti spun eu, suntem un mare c….t.

 16. E in competitie cu educatoarea noastra.:)Noroc ca a noastra nu e la nicio televiziune.

 17. Daca nu ma insel, Comisia Europeana e un nume propriu, asadar trebuie scris cu initiale majuscule. In textul cu pricina, doamna a scris Comisia cu C mare dar apoi a uitat sa puna E mare….
  Ce urmeaza? Camera deputatilor, Ministerul turismului,Partidul democrat liberal??? A pus-o cucoana :))

 18. În altă ordine de idei, numai javra asta nu-şi dădea cu părerea despre activitatea CSM!

  Ar trebui să-i fie măcar un pic teamă, că timpul trece şi nu mai e tânără; poate că ar fi mai bine să încerce să fie cât mai corectă, fie şi în al douăsprezecelea ceas.

 19. Lipsa de bun simt a acestei Culcer este imensa! A tunat si i-a adunat !

 20. “Al DOIsprezecelea ceas”, că e la singular, chiar dacă e neutru. Scuze!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.