Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Politica-i tot curvă şi viaţa-i rotundă

Politica-i tot curvă şi viaţa-i rotundă

Basescu-Antonescu-PontaCitesc îngreţoşat tot soiul de vome băsiste, care acum un an juma’ nu mai aveau curaj să iasă pe stradă de teamă că le-ar putea lua lumea la poceală, despre trezirea din prostie a votanţilor USL după ultimul an de guvernare. Tupeul lor e inimaginabil. Nu, viermilor, nu de proşti au votat oamenii USL. Şi nici seduşi de promisiunile electorale ale cuplului Ponta-Antonescu, şi nici de dragul şpăgilor electorale (pe care le împărţiţi toţi), ci de furie împotriva voastră. I-au mânat, pe de o parte, disperarea că nu mai scăpau odată de voi, după două cicluri electorale de abuzuri, hoţii, teroare, clientelism şi extremism politic, respectiv, pe de altă parte, dorinţa de revanşă după ce le-aţi furat, cu un sprijin extern dezgustător, voturile de la referendumul pentru demiterea celui mai nociv personaj pe care l-a dat politica românească de la Ceauşescu încoace. Nu vă mai suportau, pe voi şi pe Băsescu al vostru. Toate astea la un loc i-au dus pe uselişti la 70% în Parlament, nu criza sau ameţelile demagogico-doctrinare. Acum, oamenii sunt, după caz, dezamăgiţi, revoltaţi, resemnaţi, fiecare după cum percepe influenţa imobilităţii şi incoerenţei guvernării asupra traiului său zilnic. Îi vor mătura şi pe ăştia când s-o coace nemulţumirea, la fel cum v-au ras şi pe voi, prin vot. Din nefericire, n-au alternative viabile. Atât a fost în stare să producă votabil clasa politică românească: voi şi ei. Aşa că noua schimbare se va petrece în favoarea voastră (dacă sunteţi în stare să vă revopsiţi abil) ori a vreunei forţe politice antisistem (dacă păpuşarii vor reuşi s-o coaguleze şi să-i inventeze nişte lideri fără scheleţi în dulapuri). Citând din filosoful Vanghelie, care are mare dreptate-n puţinătatea-i de idei politice, viaţa e rotundă.

P.S. Ca la un semn, exact ca-n vremurile de smardoială politică intensă, IP-urile banate ale postacilor băsişti consacraţi au revenit cuminţi, în bloc, în lista de spam

Comentarii

comentarii

Similar Posts

80 thoughts on “Politica-i tot curvă şi viaţa-i rotundă

  1. Ai si tu ceva stofa de om politic roman. Pacat totusi de cei care platesc facturile distractiei voastre.

  2. @wiseguy: daca as fi avut, azi ma injurai ca te guvernez prost 🙂
    altfel, ti-as fi recunoscator daca vei defini, in context si cu exactitate, “voastre”

  3. Victore,
    Din pacate textul de astazi este unul din cele mai jignitoare scrise pana acum si cu o logica de doi bani.
    Desi sunt basist nu am furat niciodata (nici de la stat si nici de la particulari) si nici nu am beneficiat in vreun fel, direct sau indirect, de vreo sinecura, favoare sau alt avantaj facut de PDL, de Basescu si/sau de basisti (declarati sau ascunsi) din banii statului, a companiilor de stat sau a oricarei alte organizatii sau autoritati a statului sau detinuta de stat.
    Prin urmare, Victore, nu sunt nici vierme si nici alta taratoare, dar, din pacate, logica ta de azi este demna de asemenea nevertebrate.
    As vrea sa-ti reamintesc ca, tehnic vorbind, PDL a condus doar un mandat (2009 – 2012). Primul mandat (2005 – 2008) a fost PNL-ul in scaunul de Prim Ministru, cu luminatul dar incompetentul domn Tariceanu la carma.
    Toate masurile nepopulare (si unele ridicol de proaste) luate in perioda 2009 – 2012 (cresterea TVA, scaderea salariilor, etc.) au fost rodul “marilor realizari” din perioada Tariceanu. Ca asa-i in viata: azi se ia o decizie si efectele se vad in viitor. In plus, nici una din masurile luate nu este singulara pe plan mondial: au fost numeroase tari care au crescut taxele, au scazut salariile si chiar pensiile.
    Dar evident, pentru un anti-basist ca tine, astea sunt doar amanunte nedemne de a fi scoase in evidenta pentru a nu-ti submina esafodajul logicii anti-basiste.
    Acum, la fel ca si in trecut, inca sunt convins ca Basescu este cu multe clase peste Antonescu si Ponta si ca in ciuda tuturor bombelor de presa si a falsurilor pregatite in si de presa usl-ista inca este in stare sa le tina piept si sa le arate unora (vezi SRS) cat de prosti si canalii sunt.
    Asa ca Victor, data viitoare, cand mai ai chef sa injur basisti si/sau pdl-isti ai grija: printre ei sunt unii care nu merita sa fie jigniti.

  4. Si ce sa propuna noua forta politica? Sa marim pensii si salarii, sa cream 1 milion de locuri de munca, sa ii pedepsim pe corupti, sa construim mii de km de autostrazi? Ca se pare ca numai cu din astea se castiga alegerile, ceea ce imi confirma ideea ca romanii sunt totusi, doar prosti, si de aia voteaza tot asa.

    Ce sanse crezi ca au unii care sa propuna niste masuri de bun simt?

    Sunt puscariile pline si nu ne mai permitem sa ii tinem pe puscariasi in conditii decente? Pai sa ii punem in pana mea la munca, zi de zi, sa asfalteze drumuri, sa curete parcuri, sa isi castige singur televizorul si painea. Nu muncesc, nu mananca! Ca e aberant ca toti parnaiasii sa manace si sa se uite la televizor pe banii mei si ai tai in timp ce copiii si bunicii ne mor prin spitale pentru ca alocatia de hrana e de 5 ori mai mica decat la un puscarias!

    Te-a prins ca ai luat mita? Nu amenda tata, nu procese, nu mustrari. Nu, te-a prins cu plicul in buzunar, interdictie pe viata sa mai ocupi vreo functie in sistemul public! E o paine de castigat si in privat, si salarii mai mari!?

    Sunt salariile mici la stat si nici nu se munceste? Perfect, pai sa dea jumatate din incompetenti afara si sa le dubleze salariile la ceilalti. Ca probabil cand ai 15 milioane ti se pare corect sa freci menta, da cand ai 30 s-ar putea sa mai si pui osul la treaba ca doare daca te dau afara.

    Ajutoare sociale? Perfect, dar nu asa degeaba. Munca in folosul comunitatii. Obligatoriu. Nu prestezi, nu mai primesti. Ca se darama scolile si spitalele pe noi ca nu sunt fonduri, dar platim sute de mii de asistati sociali.

    Ne omoara cainii pe strada? Proprietarul cainelui sa raspunde penal pentru omor din culpa. Nu are cainele proprietar, atunci primarul. Nu primaria, nu institutia, ca platim tot noi, prostii care ii voteaza. Nu, sa plateasca primarul personal, sa faca el puscarie. El promite, el se vrea ales, el sa suporte consecintele, ca nu se poate sa ai numai drepturi si nici o obligatie.

    Esti judecator, sau notar, sau magistrat, sau politist, sau lucrezi in legislativ? Pedeapsa cu executare din oficiu, fara eliberare conditionata, fara nimic, ca strici imaginea si credibilitatea institutiei care trebuie sa faca dreptate. Ca in state, daca esti boxeur profesionist nu iti da nimeni circumstante atenuante cand il bagi pe unul in spital, iei direct pedeapsa maxima.

    Propune asta romanilor si 100% o sa castige tot aia cu milionul de locuri de munca, cu miile de km de autostrada si cu dublarea salariilor si triplarea pensiilor. Sau cu galeata si litrul de ulei, ca ce-i in mana nu-i minciuna.

  5. @bigradu: parerile sunt intangibile. esti liber sa fii basist, la fel cum eu sunt liber sa fiu antibasisit. in textul asta, din care nu retrag o virgula, ai picat la victime colaterale; printre putinele. asa se intampla mereu. viata e (si) nedreapta

  6. Care-i treaba, bigradule, e nasol sa fii bagat la gramada? Perfect, atunci inseamna ca ai idee cum e sa fii catalogat drept puturos si asistat social, care-si asteapta painea cu mana-ntinsa la stat, daca esti votant USL (in special PSD). Asta ti se pare logica de vierme sau nu?
    Cat despre guvernarea incompetenta a lui Tariceanu, da-mi voie sa-ti reamintesc ca in primii doi ani, 2005-2006, am fost fericitii beneficiari ai guvernarii comune PNL-PD, atunci cand s-a infaptuit mareata reforma a justitiei si s-a “renegociat” contractul Bechtel. Atunci Tariceanu nu sufla in fata lui Basescu… Spune sincer, ti-ar fi placut ca autostrada Brasov-Oradea, 415 km, sa fie gata acum, la un pret de 2,2 miliarde de euro, la cat o negociase ticalosul guvern Nastase? Ma opresc aici, dar, daca esti doritor, discutam si despre presa basista, c-or fi si acolo prosti si canalii.

  7. @brigadiru basist

    Pai, iti meriti din plin titlurile de vierme și vomă băsistă.

    Creșterea TVA-ului și tăierea salariilor s-au produs în primăvara lui 2010, iar apogeul crizei globale a fost atins în toamna lui 2008 și primăvara lui 2009.

    Însă tot anul 2009 România a fost țara petrecerilor cu oi pe dealuri pentru realegerea matrafoxatului mincinos. După ce i-a prostit pe români la sfârșitul anului dimpreună cu jegul ăla mic și tăntălău, dar tot fără caracter… “am o veste bună, România a ieșit din criză”, la doar 4 luni anunța marile măsuri… “ieconomice”.

    Și toate astea au fost necesare pentru a elibera fondurile pe care le-a sifonat mafia securisto-băsistă prin schema “investițiile” statului.

    Deci, stai băsist, vierme și vomă băsistă ca ai argumente beton.

  8. Victor,
    Am priceput din prima, era doar frustarea ca ma bagi in aceeasi oala cu niste jigodii. Victimele colaterale, se cheama tot victime.
    Cred ca puteai, elegant si fara eforturi, sa eviti acest lucru, mai ales ca stii ca sunt multi basisti care-ti citesc blogul si comenteaza, si care sunt in aceeasi situatie cu a mea.
    In sfarsit, in calitate de antibasist, te cam plasezi in categoria de usl-ist (cu o marja de eroare destul de mica).

  9. Uite acilea faptele: niste spurcaciuni (in covarsitoare majoritate de la USL) dar si de la altii (inclusiv PDL) voteaza noaptea, pe ascuns cea mai mare grozavie pe care am vazut-o, alergati sa se ascunda de ziarsti pe holurile Parlamentului! Concluzia: basistii au fost rai pana acum un an jumate, de cand e Ponta prim ministru! Jurnalism frate. Pana murgului!

  10. @bigradu: pana una-alta, nu m-a vazut/citit nimeni facand elogiu uselismului. nici n-am avut in intentie sa evit ceva. am incercat sa fiu cat mai frontal. constat ca mi-a iesit. ceea ce nu-i rau. inca mai sunt in stare sa generez stari

  11. @Bubulea
    1. Nu-mi amitesc sa fi facut asemenea afirmatii despre usl-isti, asa ca nu inteleg de ce incerci sa ma bagi intr-o gramada din care nu fac parte.
    2. Realitatea este ca Romania are mult prea multi asistati sociali (din categoria celor care nu ar trebui asistati) si care abuzeaza statul din plin (de fapt abuzeaza buzunarele mele si ale tale). Au facut-o pe vremea PDL o fac si pe vremea PSD. Habar n-am cu cine voteaza si nici nu ma intereseaza. Partea prosta este ca politicienii sunt mult prea lasi ca sa termine aceste abuzuri.
    3. In privinta faptului ca Tariceanu nu misca in fata lui Basescu cred ca trebuie sa mai faci exercitii de memorie. Iti amintesc ca ruptura intre Tariceanu si Basescu a aparut imediat dupa alegeri, in 2005, cand Basescu a vrut sa elimine “solutia imorala” prin alegeri anticipate iar Tariceanu nu a fost de acord. Si a continuat cu povestea cu Patriciu si Monica Macovei (si aparitia blondei de la Cotroceni la televizor cu niste fituici), etc. Asa ca poate te mai gandesti despre cum nu misca Tariceanu in front.
    4. In privinta autostrazii, cred ca Nastase si Mitrea au inca de lamurit circumstantele acordarii acestui contract (si spagile aferente) ca sa nu mai vorbim de noul parvenit, Dan Sova, care nu gaseste contractual cu Bechtel.
    Renegocierea contractului a fost facuta de un ministru aflat in subordinea lui Tariceanu si care, formal, trebuia sa-i raporteze lui Tariceanu. MRU si-a luat-o de la Tariceanu (si pe buna dreptate) pentru ca nu s-a dus la presedinte inainte sa se duca la seful lui direct, Primul Ministru. De ce n-a facut la fel cu cel mai incompetent ministru al transporturilor din istoria post-decembrista? Si da, acel dobitoc era de la PD si nu era singurul.
    In sfarsit, Tariceanu a fost prim-ministru intr-o perioada in care economia a crescut cel mai mult si nu a avut nici un merit. A fost meritul lui Nastase. In perioada cat a fost Prim Ministru, Tariceanu nu a facut nimic si a lasat un dezastru dupa el. Boc, asa mic si prost cum zice presa ca este, a facut mai multe ca Tariceanu si a lasat o economie intr-o stare mai buna decat a preluat-o. Ponta ar trebui sa-i multumeasca. Sa vedem ce lasa Ponta dupa el, ca asa cum arata lucrurile acum va fi un fel de Tariceanu, doar ca mai rau.

  12. Nu-mi pot opri gandul de la o comparatie: Mandela,recent raposat, a reusit sa-i conciliere pe negri si pe albi; Basescu, primul matrafoxat al Romaniei,a reusit sa-i divizeze aproape ireconciliabil pe romani in basisti si anti-basisti (nu vorbim aici de platforme ideologice, da?).

  13. Corect! Dar Mandela e acum la ingerasi (albi sau negri, nu conteaza), iar guvernatorul ne face pe noi, in continuare, din albi negri si din negri albi…..

  14. Romanii au fost divizati inca de la Revolutie, in timp ce Vaclav Havel gasea consens in clasa politica si societate, in Bucuresti, minerii aplicau democratia cu bita taranistilor la Universitate.
    Situtia lui Basescu din 2012 este similara cu cea a lui Nastase din 2004. Lumea s-a saturat de ei si au zis ca orice e mai bun.

  15. biograde daca nu ai furat si nu ai dres ca restu’ basisitilor asta nu inseamna ca esti un minunat ,inseamna ca ai fost d acord cu mizeriile si ticalosiile facute d ei basist penil
    PS BASISTULE

  16. Am senzatia ca aia 70% care au votat USL-ul nu credeau ca “Dreptate pana la capat” inseamna legalizarea spagii si creearea unui statut special pentru tot ce inseamna “ales al poporului”… Iar Crin si Ponta care “a fost gresit informat” si “n-am stiut, eu eram la Johanesburg” sunt penibili.

  17. @bigradu: Eu vorbeam despre un cliseu suprauzitat de propaganda basista la adresa votantilor USL/PSD (trantori, asistati social, needucati, din mediul rural etc), n-am zis ca ai facut personal vreo afirmatie de felul asta (desi n-as putea sa bag mana-n foc ca n-ai strecurat vreuna p-aici). Dar, daca e sa fim rigurosi, nici Victor nu s-a referit la toti basistii, in general, ci doar la “tot soiul de vome băsiste” care vorbesc/scriu “despre trezirea din prostie a votanţilor USL după ultimul an de guvernare”, deci te-ai inclus singur in categoria asta.
    Cat despre Tariceanu, e adevarat ca s-a opus alegerilor anticipate dorite de Basescu, pentru ca stia ca, daca ar fi avut loc, asta urma sa-i traga fotoliul de premier de sub fund si sa il aseze pe Stolojan in locul lui, revenit in tara dupa o miraculoasa insanatosire. Dar atat. In rest, cand a fost vorba despre reforma justitiei si renegocierea contractului Bechtel (pe care le-am pomenit si prima data), a lasat toata decizia in mana lui Basescu. Faptul ca n-a avut curajul de a-l cenzura pe Dobre, care primea ordine direct de la Cotroceni, desi institutional se afla in directa lui subordine, nu-i decat o dovada in plus ca Basescu il domina total pe Tariceanu, la acea vreme. Pe MRU a indraznit sa-l demita, pentru ca era totusi membru PNL, dar de Dobre, membru PD, omul lui Basescu, nu s-a atins. Abia din 2007, cand conflictul dintre PNL si PD a dus la ruperea de facto a aliantei, Tariceanu poate fi facut raspunzator pentru efectele guvernarii conduse de el. Dar in prima jumatate a mandatului (2005-2006), raman la parerea ca Basescu a guvernat Romania, la fel ca in perioada dec.2008 – apr.2012. Si ar fi fost mai intelept din partea lui, din pozitia asta, sa execute contractul Bechtel asa cum era si sa spuna roman’lor la urma: “Oameni buni, v-am facut autostrada, prea scumpa, ca asa a negociat-o guvernul corupt Nastase, dar am avut de respectat un contract cu partenerul american. O sa va mai facem inca una, mai ieftina, ca noi suntem cinstiti.” Dar, in loc de asta, el le-a zis americanilor: “Nu-mi pasa ca i-ati dat spaga lui Nastase, acum noi suntem la putere, si trebuie sa ne dati si noua alta spaga.” Si asta pe banii nostri, care am platit aproape toata autostrada fara s-o avem…

  18. Tot respectul! Ai perfecta dreptate! Iar poza ce insoteste articolul e mai mult decat graitoare…Esti un jurnalist profesionist.Din pacate,e multa amaraciune si dezamagire in vorbele tale.Ca in noi toti…Nimai bine!

  19. Un articol foarte agresiv si interesant de citit pentru ca da, transmite o stare, insa nu are legatura cu partea cea mai grava care se intampla cum. Sunt votant al tuturor. Adica de ceva ani merg mereu la vot si ii votez pe toti, ca sa nu se supere nimeni. Prefer sa imi exercit dreptul si sa imi anulez votul, pentru ca nimeni nu merita votul meu. Dar ce se intampla ziele astea cu USL-ul insemna exact intoarcerea noastra cu 24 de ani in urma. Am regresat 24 de ani intr-o singura zi. Mafia politica este peste tot, toti voteaza legi pentru ei si finantatorii lor, dar atata tupeu ca in data de 10.12, nu am vazut in viata mea. Este strigator la cer. Pacat ca nu mai exista societate civila si ca nu suntem un popor. Altfel, pana acum, ar fi fugit sub focuri de mitraliera alungati din tara si cu scaunele arzand la cur! Meritam ce avem. Mentionez ca am iesit in strada cand am avut ocazia si impotriva lui Basescu, pentru ca vroiam sa plece cu orice pret iar acum vreau de doua ori mai mult sa plece toata clasa politica. Daca esti impartial, ma vei aproba. Daca nu, iti respect dreptul la libera exprimare, daca inca mai este libera…

  20. @bubulea
    Las-o mai moale cu contractul cu Bechtel, o gogorita cu pretul de 2,2 mld dolari, in contract este specificat pret tinta, daca tu in viata ta ai semnat vreun contract de 5000 EURO cu pret tinta, atunci esti tare. Sa-ti mai spun cum a fost estimat pretul: SF pe 3 km intre Brasov si Fagaras (plat ca-n palma) si s-a extrapolat la intreaga suprafata, de parca s-a mutat Baraganul in toata Transilvania si s-au aplatizat dealurile si muntii. Si cum din contract din finantare Bechtel a ajuns peste noapte finantare romaneasca (buget stat). A fost o mare magarie contractul cum a fost semnat si ce clauze continea, banuiesc din cauza asta Sova tot nu reuseste sa-l gaseasca, PSD a fost curat ca lacrima, nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase.

  21. Ca USL-ul a actionat la modul idiot e clar dar pe mine incepe sa ma macine grav ura fata de toti mana-ntinsa astia care reclama repede afara si cer tot felul de sanctiuni si in egala masura pentru toate ambasadele vietii care cer explicatii de parca am avea oficial statutul de colonie.

    Daca Ponta si Antonescu mai au un pic de barbatie politica ar fi cazul sa iasa cot la cot si sa explice situatia dar si sa le zica alora sa se duca dracu ca Romania nu e colonie.

  22. @bigradu: băi mândrețe, mai tare la alba-neagra, “na că nu-i, ia-o-n gură” ca șeful tău de suflet nu s-a născut nimeni. ăilalți poa să aibă un milion de păcate, al tău îi domină cu unul singur: nu are cuvânt!

  23. Nu m-am mai regasit intr-un text de-al tau, de vreo 4 ani. De vreo 2 nici n-am prea trecut pe aici. Pare ca iti revii si poti sa vezi mai departe de lungul nasului. Ceea ce inseamna ca ti-a priit plecarea din trustul Varanilor! (!) Acum trebuie sa-mi iau avant si sa incep sa urmaresc si ce zici la tv.
    Am aterizat aici via Badea, care pare si el ca si-a reluat activitatea cerebrala, de cand e gravid.
    La multa revedere, pa!

  24. E strigatoru la cer ce se intampla in Romania, am votat multi pt demiterea lui Basescu si cu o nerusinare incredibila el nu are onoarea sa isi dea demisia. La fel se poate spune si de USL, le-am dat votul nostru de incredere catre ei cu gandul ca sunt impotriva lui Bas dar din pacate, ca de fiecare data ne-au dat cu flit si fura cat pot de unde pot cot la cot cu bas.

  25. bravo ciutacule,de cand ai venit la romania tv se cunoaste ,parca mai putin basism,imi place te urmaresc

  26. Tupeu de basisti tradatori.Am scapat de turnatorii la securitate (s-o credeti voi)si s-a nascut o alta clasa turnatori:la Bruxelles.Astia nu numai ca sunt turnatori dar si tradatori.Doamne strange-i intr-un loc sa nu-i mai vedem.

  27. @florin: Cum adica, pretul de 2,2 miliarde e nerealist?! Pai, in campania electorala din 2004, Basescu si Stolojan faceau clabuci la gura ca pretul e mai mare decat in Croatia cu 1,3 milioane pe kilometru, executat tot cu Bechtel, diferenta pe care ar fi furat-o Nastase! Si-acum, dupa 9 ani, veniti si spuneti ca e subevaluat?! Cel mai tare! Numai voi puteati fi in stare de asa ceva! Si, daca spui ca-i o mare magarie, de ce nu l-ati facut public in astia 9 ani, pana sa vina talharul asta de Sova la minister ca sa-l ascunda? Dobre ameninta in 2005, cand a venit la minister, ca o sa-l faca public, dar n-a dat nimic presei (sau procurorilor, dac-ar fi fost cazul) in afara unor generalitati irelevante, dupa care l-a secretizat la loc. De ce, pentru ca-l renegociase el mai bine?!

  28. bigradu, in cazul asta sunt 100% la fel de usl-ist ca si victor. singurul care s-a cacat cu nerusinare pe votul meu e basescu, iar curtea constitutionala l-a sters la fund cu voturile prietenilor mei ca sa nu se manjeasca. si vorbesc de referendum. convinge-ma tu ca gresesc (daca poti).

  29. Dupa un an de coabitare s-a trezit si USL-ul ca Basescu e rau, s-a urcat pe voturi USL-ul criticandul pe Basescu si dupa ce ne-au luat votul primul lucru au facut pact de coabitare, UDMR la loc in guvern dar nu le-a iesit iar Kovesi la butoane, practic USL ne-a luat votul si s-a sters cu el la fund la fel ca CCR este incredibil ce ni sa intamplat.

  30. Daca imi arati un SF facut pe bune unde apare pretul de 2,2 mld il mananc pagina cu pagina, chit ca dupa aceea ma duc la spital.
    Cum iti poti imagina ca un proiect presupus a se intinde pe cel putin 7 ani poate costa 2,2 mld dolari (aproximativ 415 km), care traverseaza toata Transilvania, inclusiv zone de deal unde alunecarile de teren sunt la ordinea zilei (SIGHISOARA, Turda Gilau, zona spre Zalau), si in plus traseul trece printr-o retea de conducte Petrom la Suplacu de Barcau si printr-un depozit de produse chimice periculoase la Turda). Si asta in care valoarea contractului nu am corectat-o cu o rata de actualizare (in general se ia o rata de 5%) pe parcursul celor 7 ani. In plus orice om normal la cap stia ca urmeaza o perioada de crestere a preturilor la meteriilor prime si fortei de munca, odata cu integrarea in UE.
    Hai sa fim seriosi, cat timp in contract nu a fost trecut pret ferm (cum se face de vreo 5 ani, cand se liciteaza pe pret fix), Bechtel putea sa faca absolut orice, . S-au ferit ca de dracu de tunele dar au mutat dealuri pe Turda Gilau, ca si-au facut contractul sa fie platiti la volum de lucrari, nu la obiectiv realizat.
    Oricine de specialitate poate sa-ti spuna ca acel contract a fost negociat cu orice altceva numai cu cu capul nu de catre guvern. Daca imi aduc aminte a fost si un scandal cu avocat selectat de CNADNR chipurile sa-i asiste la semnarea contractului in 2003-2004.

    Ca sa nu mai vorbesc de lipsa licitatiei, ca oricum e tare justificarea din acea vreme ca doar Bechtel avea capacitatea sa faca astfel de proiecte, ca de, in perioada aia in Ungaria si Croatia construiau numai firme amarate, Strabag, Hochtief, Max Boegl si alti nespalati de genul asta.
    Dar ca de obicei imediat orice discutie pe subiecte oarecum neutre se politizeaza si oricine isi da cu parerea despre orice, fara sa cunoasca absolut nimic despre subiect si fara o minima documentare.

    Oare te-ai intrebat cat a costat la final segmentul respectiv din Croatia. O mare surpriza te va astepta cand vei descoperi.
    Nu ma intereseaza ce spunea/spun Basesc, Stolojan, Ponta, Sova, Dobre si alti. Gandesc cu capul meu, si in mentin opinia ca acel contract (initial) a fost prin clauze un contract extrem de prost pt statul roman, si rezilierea lui era singura solutia viabila. Vezi, il laud si pe Sova 🙂

  31. Victor esti super. Cind voi fi mare , ca tine vreau sa fiu( acum am 33 de ani 🙂 ).sincer imi doresc sa te vad la antena 3 din nou , impreuna cu Mircea

  32. Indiferent de conducători, România e condamnată a fi veșnic țara cea mai săracă din UE, fiind țara în care se fură din bani publici cel mai mult, singurele îndulciri ale vieții cotidiene fiind minciunile nesfârșite ale Institutului Național de Statistică, organizație mafiotă ce le tot spune românilor că treaba-i bună, merge strună!…

  33. In 2013 daca tii neaparat sa fii basist, trebuie mai intai sa uiti toate minciunile lui Basescu si zecile de cazuri in care a zis azi ca e alba imaculata si p-orma ca e neagra taciune. Daca tii neaparat, probabil poti sa treci peste absolut toate.
    Cum poti sa treci insa peste minciuna de acum 4 ani, cand Basescu castiga alegerile cu sloganul “Noi(PDL) cu voi(poporul),ei cu ei(PSD,minerii,mogulii,soarta)” si imediat dupa alegeri ne spune, nu ca trebuie sa faca un compromis nefericit(cum a spus despre aducerea PC la guvernare), ci ca “visul meu era sa fac alianta cu PSD la guvernare”?
    Isi aminteste cineva de tradarea asta? A vuit netul si au fost pline strazile de afise anti PSD inainte de alegeri…

  34. Eu nu inteleg o chestie. Daca esti anti-usl, esti catalogat basist. Daca esti impotriva lui basescu, de ce se numeste ca esti antibasist si nu pontac?
    Pentru ca asta ai spus tu, nefiind basist, te-ai declarat antibasist.
    Si daca vine cineva si iti zice ca, de fapt, esti pontist, tu il faci basist si am revenit in cercul vicios.
    Ce suntem noi acum? Mai exista ceva in afara de basisti si pontaci?

  35. @punKreas: nu trebuie sa-l iubesti pe Ponta ca sa-l detesti pe Basescu. trebuie doar sa fii intreg la minte

  36. Pur si simplu m-au uns pe suflet vorbele tale, in toata mizeria asta de presa doar cancan sau politically correct in care nimeni nu mai spune ce gandeste, ma bucur sa te aud cum spui ce gandesti, si descrii lucrurile asa cum sunt…nu stiu de ce se ofuscheaza unii, daca cineva e jigodie ii spui jigodie…asa ca epitetele folosite sunt pur si simplu niste descrieri corecte…nici eu nu mai suport javrele astea basiste, agresive si ipocrite, nu stiu cum de te poti abtine sa nu ii scuipi la emisiuni, ca mie imi provoaca sila, cand ii vad asa albi si inocenti si moralisti…din pacate basistii ii afecteaza si pe ceilalti prin marlania lor…ca omul altfel reactioneaza cand il iei la palme decat cand il pupi sau il saluti respectuos…basistii din pacate scot ce e mai rau in oameni….am dorit mult ca Basescu sa fie demis, si stii de ce? ca sa nu mai dea vina USL-ul pe Basescu ca lucrurile nu merg bine…daca erau singuri se vedeau numai ei…asa in voma asta politica generala nu mai stii unde e capul si unde e coada 🙁 mi se face scarba cand aud de rolul opozitiei care sustine ca rolul ei e sa contracareze puterea..indiferent daca e bine pentru tara sau nu, asta ma scarbeste la clasa politica…sunt interesati doar sa-si dea palme unul altuia in loc sa faca ce e bine pentru tara 🙁

  37. @Victor: de acord, dar putem extinde. Esti intreg la minte daca ii urasti pe toti, daca nu, esti incadrat la o categorie.

  38. @punKreas:din pacate, 100% exista basisti :(.Or fi si pontaci,or fi si antoni,or mai fi si oameni zdraveni la cap in tara asta,dar poti sa-ti pariezi viata ca basisti au fost,sunt si vor fi.
    Boala secolului 21 in Romania e basismul , care se manifesta prin mult prea cunoscutele simptome:nesimtire crasa,hotie nemarginita,tupeu incomensurabil…la care se adauga prea cunoscutele si mult prea desele schimbari de opinie de la o ora la alta+cat si mai rarele momente de ochi pisati la comanda.
    Vom traii si vom vedea prin ce se manifesta si pontismul cat de curand,dar tare mi-e frica ca basismul nu v-a muri niciodata .

  39. B Chireac a spus ca ar putea sa ni se taie fondurile europene. Cate fonduri I-au taiat lui Orban care a facut ce a vrut in Ungaria de erau “barosii” oripilati ?

  40. Victore , iti aduci aminte de gluma aia proasta cu dosarul adus de Floriana Jucan la Congresul PSD din 2010 ? Noi papagalii trebuia sa inghitim cat a suferit “COLONELUL” Diaconescu de pe urma talharilor pesedisti. Oare ce s-o fi intamplat cu dosarul?Diaconescu si-o fi fotografiat votul sa-i arate lui base ca pe el la votat si nu pe geoana ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.