Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Motto: “Boc: kevesebb időt kell szentelni a gőgöknek a Băsescu kormányülésen való jelenlétét illetően” (Mediafax)

Înainte de toate, trebuie să stârpim intelectualii (mai puţin pe cei favorabili întâiului consumator al ţării, evident) şi să dinamităm, în direct şi la ore de vârf, orice unitate şcolară care nu-i otrăveşte de mici pe cei muşcaţi de apucătura burgheză a cititului. În esenţă, din câte deduc, comandamentul toamnei va fi “intelectualii-n mină, să ne dea lumină”. Şi s-o vândă Manţog – pe ea, lumina – la preţuri subvenţionate până ce ne-or scoate Jucătorul şi Ansamblul Licuricilor din criza pe care ne-a ascuns-o vicleanul Tăriceanu astă-toamnă.

Pe acest fond revoluţionar, după ce fiecare om alfabetizat va horcăi-n chinuri aprige, consider că normal ar fi ca hăţurile patriei să fie date pe mâinile mecanicilor de locomotivă (care înainte îşi vor lua cu japca lefurile restante) şi ale ospătarilor (dar numai după incendierea caselor de marcat). Va fi exact cum ne-a îndemnat comandantul suprem al forţelor armate, ajuns şi el la capătul răbdării, fiindcă a constatat cu amărăciune că filozofii care nu pot fi încadraţi în producţie dăunează grav sănătăţii mintale a milenarului nostru popor.

Mai mult, aici (foto de Turmentatu‘, cu sprijin din popor)…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

165 thoughts on “Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

  1. @ De torquesss: sint impresionata de mine! Am ajuns un clasic in viata?! Va rog sa nu rositi! Dar, nu va suparati , ce are cu prefectura?
    Se pare ca asta e limbajul pe care il intelegeti, de aceea il folosesc! Cu fiecare pe limba lui! Cum vi se da replica in asa fel incit sa intelegeti , va revoltati! Oh, oh, oh!
    “Vero” adica “adevarat” ? Vera pentru adevarata? Ca “l’italiano vero”?
    Dar cit credeti ca va mai faceti de cap fara sa vi se dea replica? De ce nu semnati cu prenume si nume?

  2. se vor varsa rauri de cerneala.si sau varsat.triunful cizamarul pardon al marinarului.Al mai destept al mai barbat din toata tara parca cam asa se comporta si ante… antepredecesorul lui Base. nu stiu cum sa pun linkuri dar e de citit si poastarile de la mine de pe wordpress “campanie concertata” si de pe blogspot “responsabilizarea individului”.VICTOR partea cu postarile poti sa o stergi de la aprobare.e doar pt tine

  3. Domnule Ciutacu, am afirmat ca “marea majoritate” a intelectualilor sint salariatii statului.Bineinteles ca asta nu ii exclude pe ceilalti.Nu cred ca ma puteti banui, pe mine, un taliban anti-Basescu ca ii pretuiesc pe intelectualii de “curte” ai acestuia.
    Domnule Bogdan,in conceptia mea, a doctrinei liberale, statul este o gasca de indivizi care profitind de monopolul statului asupra justitiei si sistemului de taxare jefuiesc populatia. Nu exista domeniu in care statul sa fi fie eficient si sa produca valoare, ci numai sa iroseasca resurse. De aceea, statul trebuie restrins numai la securitate nationala si individuala. Restul domeniilor sint mult mai eficient rezolvate de piata libera. Educatia, in statele civilizate este preponderent particulara asigurind o mare diversitate de modele de educatie.Invatamintul romanesc este in criza din doua motive principale,in opinia mea :1.Monopoluol statului in invatamint si 2. Existenta legilor de constringere, a invatamintului obligatoriu pina in clasa 12. De aceea tineretul din scoli se razvrateste, aparitia drogurilor,prostitutiei, violentei etc. este o consecinta a fortarii raminerii in scoala a copiilor care nu au nici un interes academic.Acesti copii, care ar putea invata o meserie si porni in viata sint tinuti cu forta in scoala. Indisciplina lor ii influenteaza negativ si pe cei care doresc continuarea studiilor.Eu nu pledez pentru lipsirea tineretului de instructie ci pledez pentru introducerea in educatie a priincipiilor pietei libere, a existentei unei competitii acerbe.Scolile particulare nu trebuie sa fie doar la indemina celor cu bani, o parte din bugetul educatiei poate fi folosit pentru un sistem de vauchere care sa ajute parintii care vor sa faca efortul de a trimite copii la scoli particulare( intelectualii romani nu doresc introducerea competitiei in scoala).Competitia intre scoli creste nivelul invatamintului, nu uniformizarea socialista. Un sistem solid de educatie bazat pe selectia valorilor si nu a “cumpararii diplomelor” impinge societatea inainte, inclusiv cercetarea.Cauza transformarii tineretului in forta necalificata pentru strainatate este nivelul scazut al invatamintului de stat si a controlului acestuia asupra educatiei in general.Sistemul socialist in invatamint este de vina nu “sistemul particular”.
    O ultima observatie, nu mai confundati invatamintul cu educatia. Educatia este pentru toata viata, invatamintul este doar in perioada instructiei.Sint nenumarate exemple in stiinta si cultura in care, personalitati au fost formate in afara sistemului de invatamint traditional.
    Acelasi taliban,

  4. Ne învârtim în jurul cozii…
    Da, Băsescu vrea să reinstaureze dictatura ciocanului asupra stiloului.
    Da, e pe cale să reuşească, atâta timp cât Nati Meir a reuşit să strângă semnături, pe teritoriul acestei ţări căreia îi zicem patrie.
    Da, atâta timp cât tractoriştii stiloului pun genunchiul pe tastatură şi se lasă la (înde)mâna marinarului preşedinte, să facă domnia lui ce va crede de cuviinţă cu ei, eventual să-i ungă într-un loc bun şi sigur cu o funcţie, nu cu hemorzon.
    Întrebarea e, ce e de făcut, domnule Ciutacu?

  5. Dl.Ciutacu,imi place cum combati.E chiar necesar intr-o democratie.Dar am o mica dilema:nu am citit NICIODATA un post despre ceva pozitiv.Nu inteleg,sincer.Cum se poate asa ceva?Noi te urmam ca orbii,ca asa ne-ai invatat.
    Dar nu exista chiar nimic in tara asta,in afara de tine,care sa-ti placa?
    Ok,aia cu orbii era o ironie,(pentru cei mai slab pregatiti din acest punct de vedere).
    Astept o viziune aerisita si solutii.Nu te mai juca cu aia care au fugit de la scoala pt. ca i-a pacalit cineva ca pot trai din pomana statului,pt. ca iti asumi o raspundere prea mare.Sa traiesti.Tu oricum bine.

  6. Cum dracu sa progresam ca natie cand se doreste un invatamant care sa scoata mecanici si ospatari?
    Chiar asta e problema si aproape nimeni nu sesizeaza: suntem in buda cu invatamantul si tot mai putini sunt cei ce au materie cenusie si raman in tara.
    Voi stiti cat de slab se face carte in facultati si ca orice cacanar is trage o dimploma in 2 timpi si 3 miscari ?
    Voi stiti ca nu avem o universitate care e in top 100 in lume ?
    Suntem varza … si presedintelui ii lipsesc ospatarii si tinichigii…mai mai…:(

  7. buna seara, domnule genialo-arogant (va vine foarte bine asocierea acestor termeni ce va caracterizeaza in general).
    referitor la ce se petrece in romania in ultimul timp ,as vrea sa spun ca pe zi ce trece “descoperim” cu stupoare ce oameni nefericiti avem la conducerea acestei tari si mai nefericite.
    e trist…chiar foarte trist,sa te trezesti intr-o buna zi,sa privesti in jurul tau si sa observi mizeria ce te inconjoara;mizerie care candva ,parca ,nu era asa mare.
    vorbesc din perspectiva unei fete de 18 ani,careia ii vine greu sa creada ca oamenii care CICA ne conduc pe un drum bun,sunt cei pe care ii vad la TV.
    sincer, ma depaseste cand vad un om de cinzeci si ceva de ani care este atat de incapabil si iresponsabil in ceea ce priveste conducerea unei TARI.
    un om care acum vrea sa scoata treptat cultura din scoli,pe motiv ca n-are nevoie tara de filosofi si scolile sa fie transformate in ateliere si baruri/restaurante.
    ca doar “copiii sunt viitorul romaniei” /:)
    copii …”meseriasi”
    din fericire,am terminat un liceu teoretic in care am invatat SI despre acel herodot pe care “domnul presedinte” nu da nici 2 bani.el sugereaza (o minte sclipitoare), sa nu se mai invete in scoli despre asa ceva,la ce ne foloseste? daca ne roade curiozitatea despre herodot intram pe “gugal”, si ….gata,problema e rezolvata.mare lucru…deci nu e nicio tragedie.
    azi scoatem herodot,maine napoleon,poimaine mihai eminescu si tot asa.pai la ce ne trebuie cultura?!ca sa servim la mese?ca sa reparam masini?ca sa batem un cui?
    asa ca acest om care e la conducere,continua “lantul tampeniei” ce se desfasoara in tara cu o viteza nemaipomenita si care a fost ingrosat de minunatii oameni “de sus”.
    intra-adevar,romania e the land of choice….ai de unde alege o prostie mai mare ca alta.

    nu rata!e “oferta speciala”,insa daca totusi n-ai fost pe faza,nu iti face griji,vor fi altele si mai speciale!

  8. fara vreo legatura cu directa cu postul tau…azi cica s-a facut anu’ de cand e doctoru’ primar…cum de nu te-a onorat cu prezenta? l-am vazut la B1 cu o duduie si-un barbos revoltat peste masura, caruia ii place sa se auda vorbind dar cu care inteligenta a fost zgarcita…nu era vorba ca din 6 in 6 luni vine la Gabi Firea sa dea raportul? se pare ca nu “ramane cum am stabilit”…

  9. @Talida: sa fie oare fiindca nu l-am mai invitat in ultima vreme?

  10. Domnu’ Vector,

    bata-l sa-l bata asimetricu de boc, da bine-i mai sta in uniforma asta…il avantajeaza, mai ales ca il privesti din pozitia asezat si pare si el mai inalt…Asta chiar si-a ratat vocatia, zau asa:)

    Maxi!:)

  11. Băsescu a observat, în fine, că Boc e prea intelectual. Nu mai are răbdare cu el. Cred că i-ar face plăcere să prezideze şedinţe de guvern cu Jiji. La masă cu Boc e naşpa rău. Ceva pipiţe sunt, e drept, dar nimic de troscăit.

  12. Un subiect – banuiesc – interesant : ce ziceti de intoarcerea “bardului de Gagesti” cu privire la eba ?! Asta mi-aduce aminte de “verticalismul” micutului din “96, cand a intors armele impotriva lui Constantinescu dupa ce acesta l-a tratat cu “hai siktir” dupa alegeri – de, omu’ s-astepta la ceva presedentiei, ceva cumetrie, si-a luat-o in mana. Poate la UE la urmatoarele, precum tru-ul ?!
    Daca mai puteam sa vomit dupa tot ce se intampla, ramaneam dracu de 30 kile !

  13. Parerea mea este ca acest subiect ar trebui privit cu mai multa lejeritate si amuzament. Ne place sau nu, Dl Basescu nu a facut altceva decat sa vorbeasca in numele “nostalgicilor” comunismului. Faramele de constiinta, onoare si etica nationala palesc pe zi ce trece, cad in abisul subconstientuli nostru pana ce vor ajunge sa zaca neputincioase langa Zalmoxisul dacilor. Nu spun ca nu exista intelectuali veritabili in aceasta tara, ba chiar din contra! Dar asta nu inseamna ca sunt apreciati de “Marea Adunare”. Culmea este ca inainte de revolutie erau, probabil, mai putini comunisti decat in zilele noastre. Atunci erai considerat intelectual, si respectat ca atare, daca terminai o facultate cu profil uman, nu de alta, dar erau prea putini cei care ajungeau acolo. Mai ales, atunci nu mureau de foame toti cei care au muncit in industrie zeci de ani si care mai formeaza inca o categorie demna de luat in seama, desi “alesii” nostri nu-si mai dau seama de asta.
    Ironic este ca Dl. Basescu isi doreste mai multi “oameni ai muncii”. Intrebarea mea este: sa munceasca unde? Ce perspective financiare are un tanar industrias? Decat sa organizam invatamantul in asa fel incat sa scada rata sinuciderilor, avorturilor, s.a.m.d. intre minori, mai bine ii indoctrinam iar. Ce rost are o lume mai buna? Eu zic sa aplicati din nou cenzura, sa interziceti avorturile si sa nationalizati propietatile abia recuperate. Nu de alta, dar ne-ati hranit prea mult cu aceasta iluzie a libertatii! Pentru marketing as recomanda atat schimbarea denumirii regimului in Comunocratism, cat si schimbarea sloganului in “Baselescu, PD-L”

    In speranta unor vremuri mai bune,
    Elizabeth

  14. O combinatie reusita intre piticu din twin pix si adi minune varianta pe timp de criza.Are fata de sef de sala la golden slitz , e prea versat pentru ospatar, sef de sala e mai ok si acum le arata la baieti cum se face ca in tinerete si el a fost ospatar.

  15. Neuronul neexersat e mai uşor de manipulat !

    Pe google nu am găsit nimic azi-dimineata despre “teoria poporului dobitoc”. Oare o fi găsit Băsescu înainte de şedinţa de Guvern ? Ideea pare simplă şi este aplicată cu succes la americani : muncă multă, gânduri puţine, critică ioc – popcorn, bere, TV, burtă mare. Li se trage de la şcoală. Gâsca prin apă…Asta se vrea şi la noi. Da’ chiar nu mă aşteptam ca cineva s-o recunoască pe faţă !

  16. @ torquess

    Eşti cam nesăbuit domnule!
    Te iei de toată lumea şi crezi că părerea ta este mereu cea mai bună.
    Trist!

  17. Victor, esti genial intradevar !
    imi pare rau ca te-am nedreptatit mai demult si m-am indoit de tine, dar am inteles mai tarziu cum a stat treaba…..scuze !
    esti pur si simplu adorabil !

  18. Imi puteti spune (sigur stiti), de ce nu mai este invitat la Sinteza Zilei, domnul Valentin Stan si Bogdan Teodoresc?

  19. Nu am mai fost la alegeri de cativa ani buni, de cand l-am ales pe plangaciosul luptator impotriva coruptiei.
    Daca in astia 5 ani a fost cum a fost cum a fost stiind ca mai trebuie sa ne pacaleasca odata daca castiga inca un mandat nu o sa mai aiba nimic de pierdut si nu cred ca se va mai ascunde, devine dictator pe fata.
    Intrebarea mea este ce facem? nu ne ducem la vot si il lasam sa castige sa mergem si votam cu cine o fi numai sa nu mai iasa base?

  20. TRAIM INTR-UN STAT PD-L-ist SI NU AVEM NEVOIE DE INTELECTUALI CA EI NU VOR SA VOTEZE PD-L! CINE ARE UN PIC MAI MULTA SCOALA DECAT 2 CLASE, NU VOTEAZA NICI CU PD-L NICI CU TRAIAN BASESCU. SUNT ENORM DE MULTI MILIARDARI IN PD-L, CARE PETREC ZILELE SI NOPTILE LA CARCIUME SI BIRTURI, SI NU EXISTA OSPATAR CINA SA LE SERVEASCA, NU EXISTA MECANICI AUTO SI TINICHEGII CARE SA REPARA MASINILE DISTRUSE DE COPII MILIARDARILORI, ATAT MILIARDARII DIN PD-L CAT SI COPII LORI AU DEVENIT OBEJI, DECI, MAI MULT SPORT LA SCOALA! INTR-UN FEL ARE DREPTATE MARINARUL VESEL, GANDITIVA LA UN OM CUM E BUCSARU CINE E MILIARDAR IN EURO, CAND SA INTRE SI EL PE LA GOLDENBLIZ, NICI OSPATAR NU MAI ERA, A RUPT MASINA DE GROPIILE LUI BERCEANU, SI EL MARELE SPONSOR A LUI TRAIAN BASESCU NU E SERVIT SI RUPE MASINA DIN CAUZA GROPIILORI??? EMIL BOC CINE ARE SI CALITATEA DE HARTIE IGIENICA A LUI TRAIAN BASESCU APROBA TOT CE ZICE SECURISTUL DIN COTROCENI….

  21. Sarut mana! nenea tonomatu! Credeti ca daca ajunge nati presedente si moni la turism nenea naomi o sa fie priministru? orice asemanare cu persoane sau fapte reale e pur intamplatoare nu?
    aia cu gogoknek de boc e super de la motto!

  22. ION CRISTOIU, TOANTA SI-O GURA DE AER…
    “Ca sa tot dai pe goarna de ce te-ai exprimat definitiv pentru un (o) nimeni si-apoi sa faci pe filosoful vinovat de dreptate, este precum te-ai instala in fata platoului cu mici – clar vinovat de foame acra si-n loc sa musti ca sa te saturi, tu, mic pervers, iti susuri limboasa printre bunatati, le sugi, le lingi, ca mai apoi sa lasi scarbos bucatele la loc, doar ca sa razi de prostii care vin sa muste. Cam asta a facut onor Cristoiu, pupand urmele domnisoarei personalitate care e-adevarat ca fost facuta toanta… dar nu de presa ci de natura.”

  23. ca tot veni vorba de lachei i-a luati de vedeti cultura,
    ce nevoie ai draga ‘Mihaela Petrescu’ de nume si prenume,
    nu te descurci sa citesti numele incurcate ale unora care cat de cat isi pun capu la contributie sa-si caute un nick care sa exprime poate o stare de spirit,
    dar asta nu e de tine,tu esti obisnuita ca pe vremurile grele,
    munca, bani (putini), si acasa la cratita,
    habar n-ai ca exista mai multe in viata asta decat sa lingi pe jos in urma lu Baselu si a cetei ce-l urmeaza,
    multa bafta, in continuare in scopul tau nobil ales in viata,
    al dvs eu,

  24. Daca zic ca-i nesimtit acest domn presedinte se face ca l-am jignit? Oare tara asta cat il mai suporta? Romanii astia cand vor deschide ochii, cand vor fi in stare sa si gandeasca? Ne ducem de rapa in fiecare zi, iar “dragii nostri conducatori” ne mint in fata si ne jignesc inteligenta in fiecare minut. In aceste momente El Base tine iara o cuvantare la nu`s ce conferinta si ne spune cat de jos a ajuns invatamantul si cum trebuie sa facem sa ii aducem pe copii la scoala. Nu mai trebuie sa caute pe Google? Iar are nevoie de tineri educati? Parca acum 2 zile zicea ca nu mai avem nevoie de filozofi. Oare asta are minciuna in sange, in fiecare celula? In fiecare zi se contrazice si minte cu un tupeu care te lasa fara replica. Si romanii, intr-o proportie foarte mare inca, il mai vreau la Cotroceni. Cred ca cipurile de care le este frica multora ni s-au implantat deja fara sa stim noi ca altfel nu inteleg cum mai putem fi fascinati de asemenea discursuri si de un asemenea om. Cei care il venereaza inca sunt ori prea tineri si nu cred nimic din ce le spun cei care au trait anii gloriosi ai ceausismului, ori au uitat deja sau considera ca aceasta tara nu poate fi condusa decat de un astfel de regim si de un presedinte totalitar.
    Oare ce pacate trebuie sa plateasca aceasta tara?
    Domnule Ciutacu, nu va opriti, continuati atacul, nu sunteti singur. Milioane de romani s-au saturat de tot ce e azi Romania, dar se ambitioneaza sa traiasca aici, sa nu-si ia lumea in cap si sa plece in patru zari. Noi nu putem decat sa comentam pe forumuri si bloguri dar prin oameni ca dumneavoastra speram ca si vocea noastra sa se auda. Deja e prea mult!

  25. O mica rugaminte,oameni buni…Poate-i aduce cineva aminte domnului Boc ca,acum ceva vreme,la Realitatea TV,la o emisiune a lui Andrei Gheorghe,a cazut(a plonjat,de fapt) in cap,cam de la vreo doi metri inaltime…Ingrijire,nu stiu cat a primit,insa-i clar ca a ramas cu sechele si probleme de comportament,de memorie etc…Mai mult,a fost numit prim ministru…Sa fie,oare, o conditie sine qua non(aceea de a fi cazut in cap)pentru a accede la functii inalte in aparatul de stat?!

  26. Victore, iti adresez din nou rugamintea daca ne poti spune ceva despre Valentin Stan, sunt sigura ca stii, macar sa ne spui ca nu a incetat colaborarea cu antena 3 si ca urmeaza sa revina la o data ulterioara.

  27. este ceva normal pt. ei, sa cultive prostia!
    altfel cine drakului ii mai voteaza!
    pe asa zisi “intelectuali” (alde Patapievici, sau mai bine Pata..pi tine, etc), i-a cumparat, nu mai are nevoie de altii!
    toate cele bune!

  28. Marele Campion Suprem (sic!) impotriva coruptiei, eliberatorul nostru de PSD-isti, nu are nici o vina. Il calomniati voi cei cazuti sub manipularea agenturilor. DonPresedinte si daca merge ceva rau in tara e fiindca el nu stie. Il lucreaza rangul doi,spionii, strainii ,etc.

    P.S. Nu va suparati pe mine.La 10 mesaj dintr-astea Boss imi da o shaorma. Multam!

  29. Va respect foarte mult si pe d-voastra si pe Badea si va rog respectos sa face-ti ceva cu cei care scriu pe burtiere atat la A1,A2 si A3 ca mereu lipsesc litere din informatia pe care o afisati. In rest tineti-o tot asa.Sunt curios sa vad care o fi viitorul presedinte tocat.
    P.S. base oricum e gata cu ficatul de la atata alcool,acus nu mai aveti in cine da,
    ca faceti concurenta cu ciroza si nu se cuvine asa ceva.

  30. Fiindca remarc ca absenta temporara a lui Valentin Stan de la Sinteza zilei suscita un mare interes si pentru ca lumea ma banuieste ca as fi in tema, va spun ca stiu doar ca, in aceasta perioada, si-a programat o sumedenie de examene la facultate. Cat despre Bogdan Teodorescu, este plecat, inca dinaintea alegerilor europarlamentare, pentru o luna, prin Scandinavia.

  31. Victore,

    Totul pâna la Comarnic: va rog sa nu va luati de chelnerii din orasul meu -:)))))

    Cât despre meseria de chelner, la fel de nobila ca orice alta meserie, îmi vine în minte superba scena din filmul “Viata e frumoasa” când unchiul lui Guido, chelner interpretat de extraordinarul Benigni, îi explica cum sa serveasca într-un mare restaurant. Si îi spune:

    “A servi este ARTA SUPREMA. DUMNEZEU este Primul “Servitor”: El serveste Oamenii, dar nu este sclavul lor.”

    Si este asa de adevarat de la “a servi” un fel de mâncare pâna la ” a servi o idee, un principiu, un ideal” ….

  32. Daca stam in fata calaculatorului si a televizorului nu rezolvam nimic, au ei toate parghiile si metodele de-a pacali pe cei mai multi dintre romani, trebuie facut ceva concret cum ar fi o organizatie care sa vegheze in toata tara la alegerile din toamna si a impedica orice tentativa de a fura cum s-a intamplat acum ,cu toate ca semnale erau si nimeni nu a miscat un deget

  33. Victore,
    Ai condei !
    Editorialul de astazi din JN este unul dintre cele mai bune.
    Felicitari.
    Mediateca de pe blog este excelenta.
    Have a good day, all day !

    P.S. Domnii serveste Vorbele Grele 🙂

  34. Ce zice motto-ul ăla? Că mi s-or îmbârligat creierii… 🙂
    P.S. N-am priceput nici de ce-i sărim în cap lu’ don President. O vrut să zică ce-i de zis, că-i musai facultate pentru ospătari… Ce-o zis rău? Cum (şi unde?) să înveţe dregătorie, dacă nu-i înconjurat de oameni cu (mai multă!)carte, ha? 😉

  35. Deja esti antipatic rau de tot! Daca tot dai in unii, trebuie sa vi si cu solutii. Sunt apolitic, dar totusi altceva nu mai sti ? Nu ai si tu o parare personala? a smantanit o rau Base, recunosc dar mai lasati o in durerea ei de treaba. Ai un blog, influentezi atatia oameni – 142 commenturi doar acuma – zi ne ceva interesant, zi ne ce carte sa citim, la ce film sa mergem, zi ne ce ai face tu daca ai la conducere, zi ne cu cine sa votam si mai ales de ce. Sunteti cativa in tara asta de kaka si tot intre voi dati. Ce simpatic e Badea cand spune orice altceva decat politica. Asa poti sa fi si tu. Ma rog, parerea mea…..

  36. Am o intrebare: Ce s-a intamplat cu domnul Cristoiu? E la shto editorialul despre EBA sau chiar aceasta este convingerea lui in acest moment? Stiu ca nu e treaba mea…dar uite ca ma f#^3 grija.

  37. Domnule Ciutacu,
    Cred ca… in particular esti un tip simpatic.
    Dar,
    Ca jurnalist vrei sa fi altul.
    Te lupti prea mult sa spui lucruri deosebite.
    Nu-ti iese.
    Si atragi antipatia unora.

    Sfatul meu:
    Nu incerca sa fi inginer in jurnalistica.
    Jurnalistica se face cu pensula …nu cu cheia de 16’.
    1.Jurnalistica este melodioasa.
    (Canta / fredoneaza ceva melodios dimineata …cam 30 minute)
    2.Jurnalistica este colorata.
    (Picteaza 3 ore saptamanal, …in special cu multe linii curbe)
    3.Jurnalistica este dura.
    (Aici folosesti ce sti …Cheia de 16’ dar mai calm)

    In 3 luni, sigur vei fi mai …simpatic.
    In 12 luni, garantat vei fi un …jurnalist simpatic.

    Cu stima,
    cerbuldeaur

  38. @cerbuldeaur: daca-mi promiti ca citesti capitolul cu “i”-uri din cartea de gramatica, promit si eu ca o sa-ncerc sa tin cont de sfarturile tale. altfel, nu doresc sa fiu un jurnalist simpatic.

  39. ca tot mi-am amintit acu citind mari versuri, pareri si altele din gura unora,
    stau si ma minunez de cel cateva randuri scrise cu atata patima de Mihaela Petrescu,
    stimata doamna ati invatat cumva limba italiana pe la seral, postliceala sau la munca prin tara broscarilor?,
    mi separe mie sau nu prezinta interes deloc limba asta pentru nimeni decat pantru ei(italienii),
    ca tot veni vorba engleza e limba internationala,
    care se si invata in scoli, daca nu ma insel de prin clasa a 2-a, asa ca LASA-NE cu italiana si zii ceva in engleza, sau daca nu lasa pe altii,
    ca tot veni vorba, eu cu ‘capu la contributie’ imi castig banii, deci stiu sa-l ‘pun’,
    si nu cred ca e cazu sa te stresezi prea tare pentru asta,
    al dvs eu,

  40. P’aia cu Iosefini o stiti?
    Se duce Iosefini la spectacol si, cu cinci minute inainte sa-nceapa – basca! Nici recuziter, asistent, costume, nimic!
    In sala, publicul tot mai nerabdator.
    Enervat, iese pe scena si urla la ei:
    – Da’ ce sunt eu – Berceanu? – sa fac scamatorii fara recuzita?! Hai, marsh acas’ cu totii, mama voastra de pomanagii!…

    P.S. Stiu ca’s complet offtopic da’ nu ma pot abtine!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.